Bästa låneförmedlare - Låneförmedlare bäst i test

Bästa låneförmedlare 2021

Under den senaste tiden har det tillkommit flera låneförmedlare på den svenska marknaden. Att gå via en låneförmedlare när du behöver låna pengar är väldigt smidigt och effektivt. Genom att samla lån från ett antal långivare kan en låneförmedlare se till att du som konsument får erbjudanden från olika långivare på din låneansökan, jämfört med när du själv gör en enskild förfrågan mot varje långivare. På så sätt kan du enkelt hitta billigare lån med lägre ränta. 


En låneförmedlare lånar inte ut pengar till dig utan de förmedlar privatlån genom att sköta kontakten mellan dig och långivarna och där med får flera långivare samtidigt slåss om att erbjuda dig de bästa möjliga villkoren. Låneförmedlarna tar inte betalt av dig för sitt arbete utan de erhåller i sin tur ersättning från långivarna. Så när du gör en låneansökan hos en låneförmedlare är detta helt kostnadsfritt för dig


Vill du veta vilken låneförmedlare som är bäst i test? Då har du kommit rätt! I detta test har vi bland annat listat, vad vi anser, vara Sveriges bästa låneförmedlare 2021. 


Låneförmedlare - jämför låneförmedlare.


Idag är det mycket enkelt att komma i kontakt med en låneförmedlare. Du fyller i din ansökan på deras hemsida. Efter att du skickat in din ansökan tar låneförmedlaren en kreditupplysning. Det är denna som långivarna tittar på när de ska bestämma ränta och bevilja dig ett lån. Din ansökan och kreditupplysning skickas sedan till långivarna (bankerna), som lägger fram sina bud på lånet. När du sedan blir presenterad med olika erbjudanden från låneförmedlarna är det enkelt att jämföra lån och välja, eftersom du kan se vilka långivare som ger lägre ränta och de mest fördelaktiga villkor för dig. 


Fördelarna med att använda en låneförmedlare är många. Ger du dig själv ut för att finnas det bästa lånet får du räkna med mycket arbete och många tagna UC.  En låneförmedlare kan hjälpa dig att navigera bland de många olika banker och långivare och hitta den mest fördelaktiga. Du kan därför vara säker på att du får den bästa räntan och de bästa villkoren


En annan fördel att gå via en låneförmedlare som privatperson är att enbart en UC (kreditupplysning) tas. Det finns många olika typer av lån och skulle du söka efter varje lån själv, tar istället varje långivare en kreditupplysning. Detta är inte bra eftersom varje kreditupplysning registreras. Flera kreditupplysningar försämrar ditt kreditbetyg och chansen att bli beviljad ett lån. 


Har du ett dåligt kreditbetyg kan det resultera i att du inte får ta ett lån alls, framförallt om du har en skuld till kronofogden. Om det gäller betalningsanmärkningar är det dock inte omöjligt att fortfarande bli beviljad. Flera långivare accepterar idag betalningsanmärkningar och erbjuder lån till personer trots betalningsanmärkningar, under förutsättningen att skulderna är betalda samt att du har en stabil inkomst. Dessvärre är räntan oftast högre om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare. 


bästa låneförmedlare


När du fått svar från långivarna meddelar du låneförmedlaren om vilket erbjudande du vill gå vidare med. Pengarna du lånar sätts sedan normalt in på ditt bankkonto inom 1-3 bankdagar. Med vissa långivare kan utbetalningen dock ta lite längre tid, eftersom de kan begära att du signerar ett fysiskt avtal. 


De låneförmedlare som vi listat som bästa låneförmedlare har alla tillstånd och är seriösa med goda betyg från TrustPilot. Eftersom dessa förmedlare är hårt granskade av Finansinspektionen kan du känna dig säker när du kontaktar dem. 


Låneförmedlare bäst i test!

Vilken låneförmedlare som är bäst är svårt att säga då utbudet av långivare är stort och villkor är relativt snarlika. Vilken som är den bästa låneförmedlaren för just dig kan också bero på din ekonomiska situation och dina behov, det är helt enkelt individuellt. De som vi på bäst i test guiden anser vara några av Sveriges bästa låneförmedlare är Zmarta, Advisa, Lendo och Sambla. Läs mer om respektive nedan. 


Vanliga frågor och svar

 • Vilken låneförmedlare är bäst?
  De som vi på bäst i test guiden anser vara några av Sveriges bästa låneförmedlare är Zmarta, Advisa, Lendo och Sambla. Vilken som är den bästa låneförmedlaren för just dig kan bero på din ekonomiska situation och dina behov, det är helt enkelt individuellt. Varför det är viktigt att jämföra.
 • Vad är en låneförmedlare?
  En låneförmedlare gör det möjligt för dig som låntagare att jämföra låneerbjudanden. Det är inte låneförmedlaren som lånar dig pengar utan de förmedlar kontakten mellan dig och långivarna.
 • Vilken låneförmedlare har flest banker?
  De flesta låneförmedlare jämför låneerbjudanden från åtminstone 25 st banker. Sambla är den låneförmedlare med för stunden flest långivare, nämligen +40 st.Bäst i test Guidens låneguider


Christopher Holmerin

Bäst i test: Låneförmedlare

Testet skrevs och uppdaterades senast

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.99 - 29.9 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför även bolån & billån

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.06 - 29.99 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 29.95 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

3.01 - 29.95 %

Effektiv ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån