Steamer bäst i test 2024: Läs om bästa klädsteamer just nu

Är du ute efter att köpa en klädsteamer och vill veta vilken som är steamer bäst i test just nu? Vi har svaret!


Steamer bäst i test, bäst i test steamer, klädsteamer, bästa steamer, steamer bäst i test 2023.


Vilken är den bästa steamern 2024?

Upptäck de bästa steamer-modellerna på marknaden 2024, omsorgsfullt utvalda baserat på noggrann analys och kundomdömen:


 • Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362: Bäst i test. Lätt och kompakt, idealisk för snabba rynkborttagningar hemma eller på resande fot.
 • Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer: Kombinerar kraft med precision, perfekt för skonsam vård av olika typer av tyger.
 • Rubicson Klädsteamer: Med snabb uppvärmning och lång drifttid, ett utmärkt val för större hushåll.
 • Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800: Erbjuder exceptionell ångproduktion som effektivt och skonsamt tar hand om dina kläder.


Läs och jämför steamers i våra recensioner nedan för aktuella priser och prestanda för att hitta din optimala klädsteamer som matchar dina behov.


Bästa steamer just nu: Bästa alternativen för skrynkelfria kläder 2024 - våra val


Handhållen steamer guide 2024: Philips vs. Steamery – Vilken är bäst för resor och hemmabruk?

I detta steamer test har vi tagit fram två lätta och kompakta steamers som enkelt går att ha med på resan men som såklart också fungerar utmärkt att ha hemma. Vi har tagit fram en handhållen steamer bäst i test från Philips och en stilren "handsteamer bäst i test" från Steamery som även är tillräckligt snygg för att stå framme.


Oavsett dina behov, har vi täckt allt för att hjälpa dig göra det bästa valet för din klädvård! Få mer information om den bästa steamern nedan.Jämför bästa klädsteamers

Effekt:
Volym:
Vikt:
Sladdlängd:
Garanti:
Bäst i test steamern 2024 - Philips Steam&Go GC362 - Bäst i test
Philips Steam&Go GC3...
Steamer bäst i tes...
1300 W
70 ml
0,95 kg
2,5 m
2 år
Bäst i test steamern 2024 - Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer - Bäst i test
Steamery Cirrus No.3...
Steamer bästa prem...
1200 W
90 ml
0,86 kg
2,3 m
1 år


Köpguide: Steaming vs. strykning: Varför du ska välja ånga för din klädvård

Slipp strykveck med en steamer

Att ånga dina kläder istället för att i jämförelse använda det bästa strykjärnet är ett skonsamt sätt att få bort skrynklor mellan tvättarna. Ångan som skjuts genom kläderna gör att fibrerna i tyget mjuknar och ger kläderna en mer avslappnad och slät finish kontra ett strykjärn som ibland kan lämna hårda kanter.


Börja ånga alla textilier som du normalt sett skulle ha strukit, utan risk för brända fläckar eller veck.


Ekologisk klädvård: Hur en ångsteamer minskar tvätt och kemikalieanvändning

En ångsteamer är ett miljövänligt sätt att fräscha upp dina kläder där du slipper använda tvättmedel och andra kemikalier. Med hjälp av enbart varm ånga av vatten blir dina kläder helt enkelt fräschare samtidigt som lukt och 99,9% av bakterier försvinner.


bästa klädsteamer, steamer bäst i test 2024, steamers bäst i test, ångstrykare

Steamer kläder bäst i test
Steamer bäst i test 2024: Philips Steam&Go GC362 ledande bland expert- och konsumentbetygPhilips steamer - din resekamrat för skrynkelfria kläder

Vilken är steamer bäst i test? Philips Steam&Go GC362 är steamer bäst i test. Det är steamern som utmärker sig mest hos experterna och konsumenterna bland handhållna steamers-


Steam&Go-serien

Philips Steam&Go GC362, en del av den populära Steam&Go-serien, är en kompakt handhållen steamer för dig som vill släta ut skrynklor snabbt och enkelt.


Tack vare den smidiga och resvänliga designen kan du packa ned den i resväskan för att fräscha till dina kläder på semestern. Värmeplattan kommer upp till en tillräckligt hög temperatur för att ytterligare underlätta processen.


Välj Philips Steam&Go för ömtåliga tyger: Skonsamhet och effektivitet i ett

Steam&Go är skonsam mot dina plagg och går att använda på ömtåliga material som kashmir.


Philips Steam&Go GC362: Eliminera bakterier och dåliga lukter med kraftfull ånga

Som tidigare nämnt så tar steamers även bort illaluktande dofter och det är inget undantag här - Steam&Go fräschar till dina plagg, även om de är otvättade och tar bort 99,9% av illaluktande bakterier.


Philips Steam&Go: Användarvänlig och säker för alla dina ångningsbehov

Du får en 3 meter lång sladd och värmeskyddande handske som underlättar ifall när du ska ånga tjockare material. Då kan det krävas att du håller emot plagget mot steamern för att få bort alla skrynklor. Handsken är därför väldigt uppskattad så du inte riskerar att bränna dig.


Snabbuppvärmd och effektiv steamer

Steamerns effekt ligger på 1300W och uppvärmningen tar cirka 1 minut. Sen är det bara att köra på och ånga dina kläder till perfektion!


Philips Steam&Go GC362 tekniska specifikationer

Effekt: 1300 watt

Vattentank: 70 milliliter

Garanti: 2 år

Vikt: 0,95 kilogram

Sladdlängd: 2,5 meterHär köper du testvinnaren till lägsta prisVarför Philips Steam&Go GC362 är konsumenternas favorit: Användarrecensioner och omdömen

Fördelar med Philips Steam&Go GC362

Philips steamer är uppskattad för att den är enkel att använda, samt tillräckligt nätt för att ha med på resor. Den är effektiv på både gardiner och ömtåliga plagg, samt i bilen. Bland användare är den särskilt uppskattad för att fräscha upp kläder mellan tvättar. Dessutom tycker många att den är snygg och stilren, perfekt för att steama mindre mängder kläder.


"Grymt enkel att använda, värmde upp sig ruskigt snabbt och tog bort det som var skrynkligt på plaggen. Väldigt smidig storlek som är enkel att packa med på resan för att släta ut plagg som varit nedpackade. Den har verkligen underlättat och sparat tid!"


Nackdelar med Philips Steam&Go GC362

Några användare nämner att vattentanken är för liten om man vill ånga många plagg, då man behöver fylla på vattnet ofta. En annan berättar om att värmehandsken är lite för liten för män. Tyngden noteras också.


Utmanaren i testet: Tefal Access Steam Care ett starkt alternativ till Philips Steam&Go

Utöver vår testvinnare har även Tefal Access Steam Care fått goda omdömen.Bäst i test steamer

Bästa steamer 2024 års premiumval: Steamery Cirrus No. 3 Iron - effektivitet och design i lyxklass


Allt om Steamery Cirrus No. 3: Perfekta hybridsteamer för den moderna användaren

Steamerys nya Cirrus 3 Iron Steamer är lyxsteamern som tickar alla boxar, i våra ögon. Den är inte bara effektiv och mångsidig, utan också snygg och väldesignad!


Denna steamer är en kombination mellan ett strykjärn och en steamer, och du får det bästa av två världar - med bara en produkt!


Cirrus No. 3 Iron Steamer: Perfekt för resenären - lätt, kompakt och resvänlig

Cirrus 3 Iron Steamer är både mindre och lättare än en steamer och ett ångstrykjärn, vilket gör att den får plats i resväskan utan problem.


Hybridfunktion: Strykjärn och steamer i ett med Steamerys Cirrus No. 3

Denna hybridsteamer låter dig ånga kläderna som vanligt och samtidigt göra pressade veck för en mer polerad look, för speciella tillfällen. En perfekt produkt att ha ståendes hemma såväl som på resan!


Energismart steaming: Cirrus No. 3 sparar energi och stänger av sig själv

Denna nya steamer från Steamery är dessutom energisnål och drar bara 1200W. Efter 30 minuter stängs steamern av automatiskt ifall du har glömt göra det innan du lämnar hemmet.


Tekniska specifikationer för Steamery Cirrus No. 3 Iron steamer

 • Effekt: 1200 watt
 • Vattentank: 90 milliliter
 • Garanti: 1 år
 • Vikt: 0,86 kilogram
 • Sladdlängd: 2,3 meterHär köper du premiumvinnaren till lägsta prisAnvändarrecensioner: Varför Cirrus No. 3 Iron Steamer är värd uppgraderingen

Fördelar med Steamery Cirrus No. 3 Iron

Flera kunder har uppgraderat tidigare modeller av Steamery till denna nya steamern och ångrar inte sitt köp! De skriver att denna versionen är mycket bättre än förra och att förbättringarna som har gjorts är värt priset. Särskilt uppskattade funktioner är att den kan stå upp, sladden är längre, vattentanken större, samt att steamern är lättare att ta fram.


"Praktiskt att snabbt kunna ta fram den och slippa strykbräda, vattentanken räcker gott för mina behov att snabbt få bort skrynkligt intryck eller envisa veck."


Nackdelar med Steamery Cirrus No. 3 Iron

Vissa användare anser att steamern inte ersätter ett strykjärn fullt ut, men att det är ett bra komplement.


Så bedömer vi steamers: En guide till vårt test


Vad karaktäriserar en topprankad steamer? Funktion, pris och effektivitet

När vi har tagit reda på vilken som är den bästa steamern just nu har vi undersökt vilka som erbjuder bäst funktioner till lägsta pris just nu. Här har det varit viktigt att se att steamern kan effektivt generera en god mängd ånga som är tillräckligt kraftfull för att snabbt få bort veck och rynkor från dina kläder. Men likväl har det varit viktigt med enkel användning, mångsidighet (användning på flera olika tyger) och säkerhet, eftersom en steamer blir väldigt varm.


Expertanalys och användartester: Vårt tillvägagångssätt för att bestämma den bästa steamern

För att vara säkra på att göra ett bra val har vi tagit del av experternas tester där de har provat olika steamers. Här har de kunnat prova steamern på olika sätt, på olika tyger, för att se om den är en god kandidat för användning i hemmet. Här har även experterna gått in på hur stor steamerns vattentank är, vilket styr hur länge denna kan användas.


Hur vi väljer toppresterande steamers: Användares åsikter

Men förutom experternas omdömen har det varit viktigt att se vad de svenska konsumenterna tycker om steamern bäst i test. Det är i händerna på en "vanlig" användare som det tydligt går att se ifall en produkt håller vad den lovar. Dessutom blir det en bra källa av information om en produkt eftersom vanliga konsumenter har längre tid på sig att prova steamern, och se ifall den uppvisar några nackdelar eller problem. Användarnas egna omdömen har därför i hög grad varit vägledande för oss när vi har utsett steamer bäst i test.


2024 års steamertester: Philips Steam&Go GC362 och Steamery Cirrus No.3Test steamer - experternas omdömen och synpunkter på aktuella steamers

Dessvärre finns det inte så många experttester på steamers i Sverige idag. Vi på Bäst i test Guiden har därför lagt extra stort fokus på vad konsumenterna har att säga om deras köp. När det trillar in fler experttester kommer det att fyllas på här på sidan.


Expressen testade Steam&Go GC363 och skriver att den gör jobbet bra, är snabbstartad och har en lång sladd. Bland de nackdelar som nämndes så tyckte de att den är lite otymplig och tung samt att tanken är lite liten.


Ica Kuriren gjorde ett test där ComfortTouch GC557 hamnade på en delad förstaplats. I testet så skriver de att den är lättmonterad, stabil, lätt att arbeta med och att påfyllning av vatten går enkelt. De gillar även det flexibla munstycket. Testets delmoment bestod av olika material som steamern testades på.

På siden blev det full pott med 5 poäng. I delmomenten "T-shirt bomull", "Bomullskjorta", "Viskostop" och "Linnesjal" fick steamern 4 poäng av 5. De nackdelar som nämns med steamern är att munstycket och slangen blir heta samt att sladden är lite kort. Sladdlängden är 1,82m.Ångsteamer, handhållen steamer bäst i test, stående steamer bäst i test, klädsteamer bäst i test, handsteamer bäst i test.

Få bort skrynklor och fräscha till dina plagg med en steamer!Sammanfattning klädsteamer bäst i test

Efter att du läst vårt test om den bästa steamern önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den steamer som passar dig och dina behov bäst.


Tips och råd

Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om ångstrykjärn om du hellre stryker dina kläder med ett klassiskt strykjärn eller testet om espressomaskin för en välförtjänt kopp kaffe efter ett stryk/ång-pass. Läs även om andra tester vi gjort inom kategorin klädvård.


Följ oss på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har steamer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa steamern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! Behöver du ta ett lån, läs mer på vår sida om lån.Frågor och svar om steamers

 • Vilka material kan man steama?
  Du kan använda steamer och ånga alla tyger och textilier. Att ånga tyger är mer skonsamt än att använda ett traditionellt strykjärn, vilket är fördelaktigt för känsliga material så som kashmir, siden och ull.
 • Vilken är den bästa steamern?
  Den bästa steamern just nu är en Philips steamer, men vi har också utsett en "steamer bäst i test" i premiumklassen från märket Steamery.
 • Vad ska man tänka på när man köper steamer?
  En bra steamer är ett utmärkt alternativ till ett vanligt strykjärn, men tänk på att en steamer, även den bästa steamern, inte kan få till eventuella önskvärda veck eller kanter då plagget ångas i luften för att släta ut rynkor.
 • Är Philips Steamer bra?
  Philips steamer är absolut bra, till och med "bäst i test steamer" enligt oss på Bäst i test Guiden!
 • Vilken är steamer bäst i test 2024?
  Steamer bäst i test 2024 är Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362. Den är utmärkt för snabb och effektiv klädvård, vilket gör den till ett toppval för både hemmabruk och resor.
 • Varför anses Philips Steam&Go GC362 vara den bästa steamern?
  Philips Steam&Go GC362 utmärker sig genom sin smidiga design och snabba uppvärmningstid. Den är skonsam mot ömtåliga tyger och kan effektivt ta bort skrynklor och bakterier från kläderna.
 • Hur skiljer sig Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer från andra steamers?
  Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer kombinerar kraft med precision och är idealisk för skonsam vård av olika typer av tyger. Den har en stilren design och fungerar både som strykjärn och steamer, vilket gör den till ett premiumval.
 • Vad är fördelarna med att använda en klädsteamer jämfört med ett strykjärn?
  En klädsteamer är skonsammare mot tyger och kan användas på ömtåliga material utan risk för brända fläckar eller veck. Ångan gör att fibrerna i tyget mjuknar och ger kläderna en mer avslappnad och slät finish.
 • Vilken steamer är bäst för resor?
  Philips Steam&Go GC362 är idealisk för resor på grund av sin kompakta och lätta design. Den kan enkelt packas ner i resväskan och användas för att snabbt fräscha upp kläder.
 • Är ångstrykare effektivare än steamers?
  Ångstrykare kan vara mer effektiva på att göra pressade veck för en polerad look, men steamers som Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer erbjuder en kombination av båda funktionerna, vilket gör dem mycket mångsidiga.
 • Hur lång är uppvärmningstiden för Philips Steam&Go GC362?
  Philips Steam&Go GC362 har en uppvärmningstid på cirka 1 minut, vilket gör den snabb och bekväm att använda.
 • Vilken steamer rekommenderas för större hushåll?
  Rubicson Klädsteamer är ett utmärkt val för större hushåll på grund av dess snabba uppvärmning och långa drifttid.
 • Hur kan en ångsteamer vara miljövänlig?
  En ångsteamer minskar behovet av tvätt och användning av kemikalier. Den använder varm ånga för att fräscha upp kläder, vilket eliminerar lukt och 99,9% av bakterier utan tvättmedel.
 • Kan jag använda en steamer på alla typer av tyger?
  Ja, de flesta steamers som Philips Steam&Go GC362 och Steamery Cirrus No.3 Iron Steamer är skonsamma nog att användas på ömtåliga tyger som kashmir.
 • Vad säger användarrecensionerna om Philips Steam&Go GC362?
  Användare uppskattar Philips Steam&Go GC362 för dess snabbhet, effektivitet och kompakta design. Många tycker att den är perfekt för resor och snabb uppfräschning av kläder mellan tvättar.
 • Hur lång är garantin på Philips Steam&Go GC362?
  Philips Steam&Go GC362 kommer med en garanti på 2 år.Bäst i test Guidens klädvårdstester
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Bästa steamer - klädångare

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast

Relaterade tester till bästa steamern