Handdammsugare bäst i test - bästa handdammsugaren - bästa skaftdammsugaren

Test av handdammsugare 2021

Dammsugare med sladd är ofta frustrerande klumpiga när det kommer till den där snabba städningen. Att vara limiterad av sladdlängd och behöva dra på dammsugaren som ALLTID fastnar är ett irritationsmoment. Som ni vet så letar vi på Bäst i test Guiden ständigt efter nya lösningar till dessa "lyxproblem". Lösningen i detta fallet är handdammsugaren eller skaftdammsugaren som den kallas för (den kallas även för sladdlös dammsugare i vissa tester).

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar som möjligt på frågan vilken handdammsugare som är bäst i test, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig bästa handdammsugaren NU!

 

Dessa krav ställer vi på handdammsugaren

 • God sugförmåga
 • Filter som tar bort allergener
 • Relativt låg ljudnivå
 • Användarvänlig och lättillgänglig så det inte blir en skrymmande produkt
 • Priset, det vill säga inte allt för dyrt pris
 • Uppskattad av konsumenterna

 

Därför ska du ha en handdammsugare

Med en helt batteridriven dammsugare blir det snabbt och enkelt att göra den där snabba kompletterande städningen. Suga upp smulorna på golvet i köket, gruset som ligger och irriterar i hallen eller hårtussarna i soffan från hunden eller katten. Eftersom handdammsugaren är sladdlös är det lätt att använda den även utanför hemmet där du kanske inte lika enkelt har tillgång till el, t.ex. ute i bilen, båten, uthuset och så vidare. En handdammsugare är verkligen ett väldigt bra komplement till en tung och otymplig, konventionell, dammsugare. De sladdlösa dammsugarna har även på senare år blivit väldigt effektiva, snygga och kan, i stora drag, matcha en vanlig dammsugare. Vill du mer eller mindre helt slippa att dammsuga ska du läsa vårt test om robotdammsugare.

Bäst i test handdammsugare

De tillverkare som ligger på topp när det gäller handdammsugare är b.la. VAX, Bosch, Electrolux och nya utmanaren ​OBH Nordica samt Dyson, som tar förstaplatsen i vårt test.

Bästa handdammsugaren just nu - Dyson V8 Absolute

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 mars 2021

De bästa priserna på Dyson V8 AbsoluteDyson har på senare år med sina laserpistolsliknande dammsugare blivit väldigt populära - och med god rätt! Dysons dammsugare levererar både på ytter- och insidan. Dyson V8 lanserades redan 2016 och nu när Dyson har kommit ut med sin nya V11 Absolute så menar många experter på att V8 fortfarande är det bättre alternativet. Sugkraften som skiljer dem åt är väldigt liten men på priset skiljer det tusenlappar!

 

Det som gör Dyson V8 Absolute till en så fantastiskt bra handdammsugare är att den är väldigt användarvänlig. Den har god sugförmåga, även på mattor där den kan suga upp hund- och katthår. Förutom god sugförmåga så är den förhållandevis tyst när det kommer till dammsugare. Dyson V8 Absolute försvinner känslan av att du står bredvid ett jetflygplan så fort du dammsuger. Du kan lätt hålla igång en konversation samtidigt som du dammsuger med den lägre inställningen. Använder du den högsta inställningen så är den inte så tyst längre, men den är fortfarande bland de tystare av dammsugare.

 

Användningstiden vid full-laddning är max 40 minuter. Detta känns som lite men det är gott om tid (om du har en Dyson V8), framförallt om du använder max-inställningen då V8 Absolutes sugkraft blir otroligt bra. Eftersom du inte behöver gå och dra på en dammsugare samtidigt som du städar blir jobbet mycket mer effektivt.

 

När dammbehållaren har fyllts så har Dyson gjort den otroligt lätt (se video nedan) att tömma så att du lätt kan återvända till att göra ditt hem rent igen.

 

När det kommer till design så har Dyson fått till det riktigt bra. När du köper Dyson V8 Absolute hänger det med ett diskret dockningsstation som enkelt monteras med två skruvar, var bara försiktig när du ska borra! När det är klart så hänger dammsugaren snyggt där du vill ha den. Med andra ord så syns inte Dyson V8 när det inte används, vilket är bra för dig som gillar stilrena hem.

 

Förutom städning av golv så funkar Dyson perfekt till andra ändamål. Den kan dammsuga allt från golv, hyllor, skrivbord, bil, båt - ja verkligen allt! Tack vare dess långa skaft blir spindelnät i takhörnen en enkel match och skulle precisionsstädning vara det som behövs så kan man enkelt ta av munstycket och skaftet för att “skapa” en mindre handdammsugare. För mer information ser du här hur Dyson V8 fungerar med alla finurliga funktioner. 

 

Detta följer med i lådan

 • Städmunstycke med direktdrift = för mattan
 • Städmunstycke med mjuk vals = för hårda golv
 • Tre tillbehör som ser till att du kan piffa till alla skavanker, oavsett hur svårtillgängliga de är
 • Dockningsstation - monteras enkelt upp på väggen med två skruvar

 

Specifikationer

Det allra viktigaste att veta med dammsugare handlar självklart om filtret. Vi vill inte att några allergener skall smita igenom. De flesta Dyson-dammsugare använder sig av två filter, ett innan motorn och ett efter. Dessa filter jobbar tillsammans för att ta bort 99,97% av damm och allergener. Så om du har allergi så kan du känna dig säker med Dysons dammsugare. Vidare specifikationer är följande:

 • Vikt: 2,6kg
 • Filter: HEPA = 99,97% av damm och allergener sugs med
 • Sophinkens volym:0,54l
 • Körtid: 30-40 min beroende på inställning (drygt 10 minuter på turbo-inställning, som sällan behövs användas!)

 

Byta batteri

Eftersom att den laddas upp via dockningsstationen så kommer det att dröja väldigt lång tid innan du måste byta batteri på din Dyson V8 Absolute. De flesta Dyson-batterierna brukar ha en livslängd på ca 3-4 år men när den dagen kommer så finns det att inhandla på nätet. Dessvärre har vi på Bäst i test Guiden inte hittat någon auktoriserad återförsäljare när det gäller nya batterier men de finns bland annat på Amazon och andra online-butiker och de konsumenter som har köpt nya batterier har inte upplevt problem efter bytet till nytt batteri. Här finns en video från Dyson som visar hur du byter ut batteriet på rätt sätt.

 

Detta är nackdelar med Dyson V8 Absolute

Experter runt om i världen är väldigt eniga om att det inte finns något negativt med dammsugaren mer än priset, som är lite högt. Nice-to-know kan vara att flera av testerna med dessa expertkommentarer gjordes för 2-3 år sedan när priset var mycket högre än vad det är idag. Läs vidare nedan för att se vad experterna säger utöver det.

 

Så säger konsumenterna

"Detta är lätt den bästa dammsugaren jag har ägt, den väger inte mycket, är lätt att tömma och den får upp allt från golvet tack vare golv-tillbehöret. Att ha en sladdlös dammsugare är bättre än vad jag föreställde mig. Den enda nackdelen är att du måste hela tiden hålla inne knappen för att hålla igång dammsugaren, det gör ont i min tumme till slut!", "Jag använder den för hela huset, den gör ett fantastiskt jobb. Den är perfekt för husdjurs-hår och hus där majoriteten av golven är av trä. Mitt hem är ca 300kvm och det tar mig ca 1h att städa allt med min Dyson V8 Absolute, dock så måste jag pausa och låta den ladda upp igen."

 

Här köper du Dyson V8 Absolute till bästa pris

Bästa priset på Dyson V8 Absolute hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


CDON.COM säljer bästa handdammsugaren just nu för 4577 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

4577 kr är det lägsta priset just nu för Dyson V8 Absolute!

Amazon säljer bästa handdammsugaren just nu för bara 6552.19 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Testvinnare handdammsugare - Experternas omdömen

Både experter och konsumenter är eniga om att Dyson V8 Absolute är en fantastisk dammsugare. Läs vidare här nedan för att ta del av alla experttester.

 

T3.com har testat 10 st sladdlösa dammsugare. Dyson V8 Absolute landar på en andraplats efter VAX Blade 2 Max och gillar dess förmåga att fungera som både hand- och vanlig dammsugare. De gillar även designen och batteritiden. Förutom det så gillar de att Dyson förbättrade sättet att tömma dammbehållaren på sedan tidigare modeller. De avslutar sitt test med: "Min Dyson V8 är alltid på laddning när jag inte använder den och jag har aldrig fått slut på batteri. Om du dock letar efter en komplett ersättare till en vanlig dammsugare från t.ex. Miele så kan det vara bättre att satsa på en dammsugare med längre batteritid".

 

BusinessInsider testade Dyson V8 Absolute och var väldigt positiva. De gillar formatet, dess relativt låga ljudnivå, tillbehören, dess användarvänlighet och hur lätt det blir att snabbt få ett rent hem. De avslutar sitt test med: "Behöver du en Dyson V8 för nästan 4000 SEK? Nej, det behöver du inte men du kommer aldrig titta tillbaka om du gör det".

 

Smartworld, som är en del av Tidningen M3 är inte lika positiva till Dyson V8 som andra experter. De ger den 7 poäng av 10 och menar att den är för dyr, känns plastig och "har en udda design som knappast tilltalar alla". Deras åsikter var dock inte enbart negativa. Smartworld gillade att handdammsugaren är ergonomiskt fulländad, har HEPA-fitler, bra sugkraft och flera olika munstycken. De skriver: "Det är en riktigt bra maskin och det är inget fel på sugkraften. Men den är lite för dyr".

 

trustedreviews.com ger Dyson V8 Absolute 5 av 5 stjärnor. De gillar att den städar bättre än många strömanslutna maskiner, t.ex. vanliga dammsugare. De gillar även filtret, batteritiden och alla tillbehör. Det enda som de inte gillar är priset.
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående handdammsugare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa handdammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Philip Andrén

Bäst i test: Handdammsugare

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: