bästa vakuumförpackare test - råd och rön, bästa vakuumpackare bäst i test

Vakuumförpackare test 2024: vakuummaskin bäst i test

Letar du efter en bra vakuumförpackare och kanske till och med vakuummaskin bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på allt du behöver veta i vårt vakuumförpackare test. 


Utöver experternas tips och råd har även tagit hänsyn till vilken den vakuumförpackare som konsumenterna anser är bäst i test vakuumförpackare. Genom att läsa vårt test kan du hitta bästa vakuumförpackare på marknaden och kan undvika dåliga och dyra felköp.


Bästa vakuumförpackarna 2024


Köpguide: vilken är den bästa vakuumförpackaren?

Automatisk eller manuell vakuumförpackare

Det finns olika typer av vakuummaskiner. När du ska köpa vakuumförpackare, eller vacuum sealer som det heter på engelska, är det helt enkelt bäst att välja en automatisk sådan. Med en manuell vakuummaskin måste du själv se till att det blir vakuum i påsen och även om du har bra utrustning är det inte lika enkelt som med en automatisk. Köp därför en automatisk som ska kunna sköta hela processen enkelt och med så få knapptryck som möjligt.


Vad är en vakuumförpackare och hur fungerar den?

En vakuumförpackare suger ut luften ur en påse där du har matvaror i. När all luft är ute förseglas påsen. Detta höjer hållbarhetslängden för matvaran eftersom det inte längre finns något syre som kan få matvaran att oxidera. Detta minskar även risken för att fryst mat ska få frostskador.Jämför vakuumförpackare bäst i test

Bredd:
Vikt:
Funktioner:
Effekt:
Bäst i test Vakuumförpackaren 2024 - OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer - Bäst i test
OBH Nordica 7949 Sup...
OBH Nordica vakuum...
43,5 cm
3,2 kg
5 st
130 W
Bäst i test Vakuumförpackaren 2024 - Foodsaver Flow - Bäst i test
Foodsaver Flow
Vakuumförpackare b...
41,3 cm
2,5 kg
6 st
130 W

Fördelar med en vakuumförpackare

Förläng matens hållbarhet med en vakuummaskin

Det finns många fördelar med att använda en vakuumförpackare, men den största fördelen är att du kan förlänga hållbarheten på livsmedel. Maten håller upp till 5 gånger längre och du kan vakuumförpacka allt från kött och fisk, till grönsaker, frukt och flytande matvaror.


Tillaga med sous vide

Vakuumförpackare har inte endast funktionen att skapa vakuum. Många modeller kommer idag med extrafunktioner; bland annat automatisk marinering, droppskydd, rullförvaring och förpackning av flytande matvaror. 


Påsarna som maten förvaras i är speciellt framtagna för livsmedel, fria från BPA-plats och tål att tillagas av olika köksmaskiner, däribland mikrovågsugn, ugn och sous vide cirkulator. Med en sous vide kan du tillaga maträtter till perfektion varje gång eftersom du har en cirkulator som håller en konstant och exakt temperatur.


Marinering

Att marinera i vakuum gör att matvaran kommer i bättre kontakt med marinaden eftersom köttbitens porer öppnar upp sig. Du kan därför kraftigt dra ner på marineringstiden. Istället för att marineringen ska ta lång tid, tar det endast några få minuter.


Vakuumförpackare bäst i test: Foodsaver Flow 


Foodsaver Flow - Bäst i Test Vakuumförpackare

Den bästa vakuumförpackare just nu kommer från Foodsaver, en erkänd tillverkare när det gäller vakuummaskiner. Det som gör Foodsaver Flow till bäst i test just nu är på grund av att den sköter förpackningen utmärkt, utan strul och oljud. Dessutom är designen i rostfritt stål snygg och man behöver inte skämmas för att ha den framme i köket.


Användarvänlig vakuummaskin

Det bästa är att det är enkelt att använda maskinen eftersom de flesta funktionerna sker automatiskt. Du kan vakuumförpacka både torra och fuktiga matvaror, vilket görs möjligt med hjälp av inställningen för fuktig mat som suger in luften mer försiktigt. Denna inställning kan med fördel även användas på känsliga livsmedel. Det är ingen fara om fukt eller vätska skulle sugas upp eftersom det hamnar i droppskyddet, som kan diskas i maskin.


Många funktioner för flexibel matförvaring

Utöver standardvakuumförpackning har Foodsaver Flow ett munstycke för manuell luftutsugning, vilket är perfekt för finjustering av förseglingen eller för marinering med Foodsavers marineringslådor. Denna funktion förbättrar marineringstiden markant. Lägg bara köttbiten i lådan, häll på marinaden, stäng locket och använd sedan munstycket för att suga ur luften.


Vakuumpåsar av högsta kvalitet

Påsarna från Foodsaver är helt säkra för att frysa in, sjuda i sous vide eller använda i mikrovågsugnen. De är fria från skadlig plast, läcker inte och förseglas väl utan luftfickor i påsen. 

 

Här kan du se en YouTube video på Foodsaver Flow och hur den fungerar.
Funktioner hos Foodsaver Flow:

 • Marineringsläge
 • Skärblad för rullplast
 • Anti-krossfunktion
 • Inställning för saftig/torr mat
 • Justerbar hastighet
 • Anslutning för vakuumslang Här kan du köpa Foodsaver vakuumförpackare till lägst pris

Bäst pris på Foodsaver Flow hittar du när du köper den online. Då kan du även beställa den direkt hem till dörren, bekvämt och enkelt! Behöver du låna pengar för ditt köp kan vi tipsa dig om att titta på vårt test för det bästa banklånet.
Foodsaver vakuumförpackare - konsumenternas omdömen och recensioner

Som vanligt på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna har att säga, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Toppen, lätthanterlig maskin, bra med inbyggd kniv när man kör påsar samt att den svetsar botten på ny påse när man valt ut längd man behöver."


"Väldigt nöjd med denna produkt."


"Proffskänsla, bra funktioner med puls och per svets av nästa påse. Suverän om man skall simma över Engelska kanalen och vill ha torra kalsingar med sig..."


"Verkligen perfekt resultat."


"Mycket bra, snabb och enkel att använda. Högsta betyg!"


"Lättanvänd och funkar kanon...Har precis använt till en kvarts nöt."


"Mycket nöjd!"


"FFS006X, proffsigt! glad att jag valde en dyrare variant som underlättar mycket i köket. Denna blir inte något som kommer samla damm, utan underlättar med svetsning från botten så man slipper klippa och förbereda påsar. Den gör jobbet och kocken bakom bara njuter."


Prisvärd vakuumförpackare: OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer


Vakuumförpackaren OBH Nordica Supreme Food Sealer

Om du söker en bra vakuumförpackare till bra pris, är OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer ett utmärkt val. Denna maskin, som har imponerat i experttester och erbjuder robust konstruktion i rostfritt stål, kombinerar hög prestanda med användarvänlighet.


Automatiska funktioner för enkel matförvaring

OBH Nordica Supreme Food Sealer är en bra vakuumförpackare som hanterar hela vakuumförpackningsprocessen helt automatiskt. Den är utrustad med praktiska funktioner som integrerad förvaringsplats för plastfolie och en inbyggd skärare, vilket gör den idealisk för både fuktiga och torra livsmedel.


Användarvänlig designad vakuumförpackare

Trots att den är något tyngre och bredare än vissa konkurrenter, påverkar detta inte dess funktionalitet. 7949 Supreme Food Sealer är designad för att vara användarvänlig: du kan enkelt dra ut önskad längd på plastfolien samt skära den med den inbyggda skäraren. 


Tryck fast änden av påsen i maskinen och stäng. För att stänga locket måste du trycka rätt hårt. Sedan är det bara att sätta igång. Skulle du upptäcka fukt eller att vätska röra sig mot maskinen kan du manuellt stoppa suget. 


Använd vakuumpåsarna i mikron, sous viden och frysen

Påsarna går att mikra, laga i sous vide och att lägga i frysen utan några problem. 


Här kan du se en YouTube-video på OBH Nordica vakuumförpackare.

Funktioner hos OBH Nordica 7949 Supreme Food Sealer

 • Marineringsläge
 • Skärblad för rullplast
 • Anti-krossfunktion
 • Inställning för saftig/torr mat
 • Anslutning för vakuumslangHär kan du köpa OBH Nordica vakuumförpackare bäst i test till lägst prisOBH Nordica Supreme Food Sealer - användarnas omdömen och recensioner

"Fungerar riktigt bra, även för våta livsmedel. Man får pressa ganska hårt på var sida om locket, tills man hör klick, för att stänga, men sedan fungerar den toppen. Dom man ska göra en manuell svets är det bra att trycka på locket med handen medans man förseglar. Då blir svetsen helt tät."


"Smidigt att ha en plastrulle i maskinen med inbyggd kniv. Vakuumförpackningen funkar kanon. Visst kan det bli smidigare och tystare men för priset har jag inget att klaga på."


"Den är enkel att använda och funkar superbra och för mitt behov behövs inte mer avancerad apparat."


"Det går snabbt att vakuumförpacka, inget att klaga på."


"Fungerar som man kan förvänta sig i detta prisläge, men låter väldigt högt. Behöver nästan använda hörselskydd om man skall vacca många påsar."


"Bra inbyggt fack för påsrullen. Har använt den många gånger och inget att klaga på."


"Låter en del när den arbetar men det kompenseras av att den är snabb."
Så gjorde vi testet om vakuumförpackare bäst i test

Vi har gjort en noggrann undersökning av vakuumförpackare på marknaden just nu. Och för att göra detta har vi tagit del av resultaten från de olika experter som har testat dessa. Här har experterna bland annat givit betyg baserat på faktorer som vakuumstyrka, kapacitet, användarvänlighet, tillbehör och ljudnivå.


Men vi har inte enbart tittat åt experternas håll, utan vi har även tagit med användarnas egna omdömen och erfarenheter av vakuumförpackarna. Här har vi samlat in användaromdömen från flera håll, men mestadels forum och webbplatser för att få ett bredare perspektiv och förståelse för hur vakuumförpackarna presterar i händerna på en vanlig konsument då detta talar mycket om dess användarvänlighet.


Efter att ha tagit del av experternas och användarnas omdömen har vi fokuserat på viktiga faktorer som utmärker en bra vakuumförpackare. Här har vi bland annat bedömt kapacitet, ljudnivå, design, tillbehör och användarvänlighet. Dessa faktorer har vi sedan jämfört med priset för att se vilken vakuumförpackare som ger dig mest för pengarna.


Test vakuumförpackare - experternas omdömen

Danska Taenk testade 12 vakuummaskiner där OBH Nordica 7949 fick bra betyg. Bäst i test blev Foodsaver 2860.


Råd och Rön testade 10 vakuummaskiner. På förstaplats kom FoodSaver 2860, som har varit otroligt populär de senaste åren. Eftersom den inte är lika tillgänglig längre har vi kikat på en likvärdig, och ännu bättre vakuumförpackare, Foodsaver Flow. Råd och Rön är även nöjda med OBH Nordica 7949, vår vinnare för mest prisvärda vakuumförpackare.


Tips

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi fått från er besökare.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har vakuumförpackare rea på dessa maskiner. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vakuumförpackaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vakuumförpackare påsar

Även om ni får med en plastrulle när ni köper respektive vakuummaskin här ovan kommer de någon dag ta slut. Här kan ni köpa plastpåsar som är kompatibla, håller hög kvalitet och är BPA-fri.Sous vide vakuumförpackare

Den bästa kompanjonen till din vakuummaskin är självklart en sous vide, som gör det enkelt att få till perfekt resultat för varje maträtt. Här visar ICA hur processen med sous vide och vakuummaskin går till.


Tänk på att använda påsar som är framtagna för sous vide-tillagning. Annars finns det en risk att plasten kan "falla sönder" och smälta samman med maten, vilket inte är bra. Köp därför plastpåsar som är gjorda för vakuumförpackning och sous vide.


Om du ska tillaga den perfekta köttbiten är ett bra trick att först tillaga den i sous vide för att få en härlig rosa färg på köttet. Efter det är det en god idé att marinera det lätt och steka lätt för att få en härlig yta. Mums!


Marinera med vakuumförpackare

Att marinera din köttbit med hjälp av vakuum är en väldigt effektiv metod för att snabbt få in marineringen. Detta funkar eftersom vakuumet får porerna i köttet att öppna upp sig. Att marinera på traditionellt vis tar flera gånger längre än när du gör det under vakuum.


Möra kött vakuumförpackat

Med att möra kött innebär att man låter enzymer bryta ner bindväv i köttbiten... ja nu är detta ett test och inte en biologilektion. Hur som helst, med mörat kött blir smaken bättre och även konsistensen. Att låta köttbitar ligga i vakuum är en effektiv och billig metod för att möra köttet. Bakterier klarar inte av vakuumet och kan inte föröka sig, vilket gör att köttbiten håller sig färsk i flera veckor.bästa vakuumförpackaren, test vakuumförpackare bäst i test vakuumförpackare ica

Med en vakuummaskin kan du öka hållbarheten på dina matvaror.Frågor och svar om Vakuumförpackare

 • Hur länge håller vakuumförpackat kött i frysen?
  Vakuumförpackat kött håller i frysen upp till 1 år.
 • Hur länge håller vakuumförpackat kött i kylen?
  I några veckor. Även om det råder vakuum är det fortfarande viktigt för köttet att det hålls i en låg temperatur. Har du tillagat en köttbit och sedan lagt resterna i en vakuumförpackad påse/låda håller köttet i ett par veckor. Men det är viktigt att köttbiten har stekts eller tillagats i tillräckligt höga temperaturer för att döda bakterier.
 • Hur länge håller vakuumförpackad lax?
  Kallrökt lax i vakuumförpackning håller i max 3 månader. Det går att frysa in varmrökt lax men risken är att konsistensen försämras, även med en bra vakuumförpackare eller vakuumförpackare bäst i test.
 • Vilken vakuumförpackare ska jag välja?
  Den bästa vakuumförpackaren beror på dina behov och budget. Vakuumförpackare bäst i test är en dyrare modell, men kan du nöja dig med en vakuumförpackare med mindre funktioner och högre ljudvolym kan du välja OBH Nordica Supreme Food Sealer 7949.
 • Vilken Vakuumpackare är bäst?
  Vi har utsett Foodsaver Flow till den bästa vakuumförpackaren just nu. Det är en bäst i test vakuumförpackare som aldrig strular, är användarvänlig och tystlåten.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Vakuumförpackare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast