lumen för pengarna, bästa ficklampan, bra ficklampa, stark ficklampa bäst i test, bästa ficklampa, bästa ficklampan 2023, ficklampa test, ficklampor bäst i test, bäst i test ficklampa, bra ficklampor, test ficklampa, ficklampor test, liten ficklampa bäst i test, test ficklampor, bästa ficklampa test, bäst ficklampa, bra ficklampa led, led ficklampa bäst i test.

Ficklampa bäst i test 2024 - Bästa ficklampan

Ska du köpa ficklampa och undrar vilken som är stark ficklampa bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! I vårt ficklampa test har vi undersökt ficklampor bäst i test i olika prisklasser och sett vilka som har tagit hem bra placeringar i experternas tester. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vad de svenska användarna anser vara en bra ficklampa. Allt för att du ska undvika dåliga och dyra felköp och göra ett klokt köp från början med den bästa ficklampan.Ficklampor bäst i test just nu


Köpguide - laddbara ficklampor

En bra ficklampa är alltid bra att ha, oavsett om det är för kvällspromenaden med hunden eller vid ett eventuellt strömavbrott. Men att hitta en som är riktigt bra är en annan femma! Det finns flera olika ficklampor och tillverkare att välja mellan, därför har vi undersökt vilka som får bra betyg av experter och konsumenter. Men innan vi presenterar vinnaren finns en del krav som den bästa måste uppfylla: 


 • Bra räckvidd
 • Vattentålig
 • God batteristyrka
 • Liten och kompakt
 • Bra ljusstyrka
 • Enkelt att använda ficklampan


Många tillverkare marknadsför sina ficklampor med antalet lumen som lampan har, vilket är det som främst styr hur starkt den kan lysa. Visserligen beror det på lite andra faktorer men i slutändan kan det ändå summeras som: Ju fler lumen, desto starkare ljus. 


Hur mycket ljusstyrka du behöver beror på dina egna önskemål. Ska du endast använda lampan för kortare kvällspromenader med hunden på kvällen behöver du inte ha någon super-variant. Här räcker en med mellan 100-300 lumen, vilket är standard för de flesta ficklamporna som vinner experternas tester; detta ger dig en bra ljusstyrka och hyfsad räckvidd. 


När det gäller ficklampor med 100 000 lumen (som kan lysa upp hela fotbollsplaner) finns det inget riktigt användningsområde för en vanlig konsument, om du inte är en ficklamps-entusiast. Dessutom kan lite extra ljusstyrka vara direkt farligt om det skulle råkas lysa in i någons öga. Därför är det lika bra att nöja sig med det faktiskt behöver.


När det kommer till laddning använder de flesta sig idag av uppladdningsbart batteri. Allra bäst är ifall det går att ladda dessa direkt i lampan med hjälp av en USB kabel - eftersom det möjliggör laddning med powerbank. En del ficklampor har även utöver detta möjlighet att laddas upp med hjälp av en dynamo, likt en nödradio. Men allra viktigast är batteristyrkan; ju större batteri, desto längre brinntid.

 

Att lampan är liten och kompakt är ett stort plus; den blir enklare att förvara och ta med, framförallt om den får plats i jackfickan. 


Slutligen är det alltid bra om den är vattentät. Det är omöjligt att veta när den (eller du) åker i vattnet.


Ficklampa bäst i test


Den som uppfyller alla våra krav och som även uppskattas av både experter och konsumenter är Olight S1R Baton II. Denna lampa är ett riktigt litet kraftpaket som trots sin lilla storlek paketerar hela 1000 lumen - vilket räcker gott och väl för den vanlige användaren. Därför har vi utsett den till ficklampa bäst i test.


Olight S2R Baton II är en laddningsbar ficklampa som ger dig hela 1000 lumens i ett litet format som den får tack vare en stark led lampa. Det är en stark ficklampa som ska användas varsamt. 


Lampan har en räfflad yta som ser till att den ligger bra i handen. Men det går även bra att fästa lampan på din keps med hjälp av dess klammer. Detta gör om den till en pannlampa! Utöver klammern finns det även en handledsrem som kan fästas på lampan.


LED ficklampan är väldigt kompakt och är inte mer än 10 cm hög. Men trots sin lilla storlek kan den producera ett väldigt starkt ljus.


Olight S1R Baton II har 6 olika lägen:

 • Strobe - blinkande ljus (SOS-signal)
 • Moonlight - svagt ljus 0,5 lumen (60 dygn)
 • Low - 12 lumen (100 timmar)
 • Medium - 120 lumen (ca 14 timmar)
 • High - mellan 400 - 300 lumen (4 timmar)
 • Turbo - först 1150 lumen i 2 minuter, sedan ner till 400 lumen (230 min)


*OBS! Drifttider är enligt tillverkarens (Olight) uppgifter. 


Lampans batteritid beror självklart på vilket ljusläge ni använder. Ofta räcker medium gott och väl när du är ute på en kvällspromenad. De högre nivåerna är främst till för att lysa på långa distanser och signalera / söka.


Återstående batteritid indikeras av grönt eller rött ljus på ON-knappen. När lampan lyser rött innebär det att mindre än 10% av batterikraft återstår. Tack vare att det är ett uppladdningsbart batteri går det snabbt att ladda upp lampan med hjälp av USB till powerbank eller vanligt el uttag.


Ficklampan kommer en IPX8-klassificering vilket innebär att den är helt vattentät. Enligt Olight själva ska den klara att sänkas ner till 2 meters djup utan att ta skada. Skulle lampan gå sönder på grund av fabriksfel eller dylikt erbjuder Olight 5 års garanti på S2R Baton II


Om några nackdelar med Olight S2R Baton II ska presenteras är det främst att det inte går att ladda den ifall det råder strömavbrott. Dessutom använder sig denna lampa av ett specialbatteri: 3.6V 3500 mAh (18650). Se därför till att ha extra batterier hemma. Här kan du köpa Olights ficklampa till bästa pris

Du får allra bästa pris på testvinnaren när du beställer den online. Du får även öppet köp och ångerrätt samtidigt som du får den levererad direkt hem till dörren, vilket är smidigt och bekvämt! 
Användarnas omdömen och recensioner om Olight S2R Baton II

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad de svenska användarna säger om produkten. Det är ju trots allt vanliga konsumenter som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"En riktig fullträff! Har sneglat på denna en tid och när jag äntligen slog var det kärlek vid första knapptryckningen. Perfekt storlek, perfekt ljusstyrka, kvalitetskänsla rakt igenom, flera funktioner jag inte kände till vid köpet men som blev glada överraskningar. Jag är fånigt nöjd."


"Otroligt bra lampa. Använder den i princip varje dag! Turboläget var bättre än jag trodde från början."


"Liten och nätt, mycket ljus."


"Kanon, snygg design som känns kvalité rakt igenom, bra ljusstyrka och lång brinntid. Laddsystemet med en magnet som drar laddenheten på plats och gör det enkelt med portabel laddning är ett grymt plus. Rekommenderad arbetslampa då den enligt tipsande köpare tål mycket stryk."


"Jag tycker denna är riktigt fin med hög byggkvalitet och mycket bra ljusstyrka."


"Känns riktigt robust och ljuset är kanon. En som kommer hålla länge känns det som."


"Liten och nätt, precis vad jag letade efter. Lätt att ändra ljus efter behov och smidig att ladda upp."


"Helt såld på kvaliteten och hur enkel den är. Använder den varje dag."


Billig och bra ficklampa


Om antalet lumen, SOS-signal och vattentäthet inte ligger på priolistan (...om du bara vill ha en vanlig sådan) har vi givetvis tagit fram ett bra alternativ för dig också. Vår utmanare till bäst i test-vinnaren heter iiglo LED


iiglo Ficklampa är en enkel lykta som ger dig en ljusstyrka på max 100 lumen. Lampan har totalt 5 lägen: 4 st som styr ljusstyrka och ett femte där ljuset blinkar som en strobb. 


Ljusstyrkan går att styra med ett knapptryck. Du kan även styra fokus med endast en hand. När maxläget används har den en räckvidd på 205 meter. 


Lampan drivs av uppladdningsbart 3,7V Litiumbatteri som laddas med mikro-USB-kabel. Lampan har en brinntid på totalt 15 timmar ifall ni använder något av de lägre ljusstyrkorna. Vill ni lysa med maxstyrka går det raskt ner till 4 timmar. 


Lampan är dammtålig och har en IPX6 klassificering. Detta innebär att den tål vatten men klarar dessvärre inte av ett bad, håll den därför undan från rikligt med vatten. Lampan är dock robust byggd och klarar av enklare fall mot marken utan att gå sönder. Här köper du iiglo till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om iiglo LED

De flesta användarna är nöjda med sitt köp av den. Här kommer några exempel: 


"Liten och bra. Mycket ljus för pengarna."


"Praktisk storlek, praktiskt enhandsfokus och fungerar utmärkt med uppladdningsbara AA-batterier. Bra ljus och möjlighet att dämpa ger den fem stjärnor."


"Mycket bra ljus."


"Helt ok, men billig. Hade verkligen förväntat mig mer ljus."


"Köpte den här slumpmässigt bara för att ha en liten lampa lätt tillgänglig. Den lyser väldigt bra! Samtidigt är den kompakt och kan placeras var som helst. Bra kvalitetskänsla. Subjektivt verkar den faktiskt mer kraftfull än vad den angivna specifikationerna antyder."


"Denna är av bra byggkvalitet och ger bra ljus. Justerbar balk."


"Imponerande för sitt pris. Ljusstyrkan räcker mer än väl för att lysa upp på campingtur eller i mörka utrymmen i hemmet, men är inte extremt stark. Så vill du ha dagsljus på natten behöver du mer än denna."


"Ställer ofta ner den ett snäpp då full styrka blir för mycket i små utrymmen som tex förråd. Byggkvaliteten är bra och focuseringen av ljuset är jämn. Jag använder den med uppladdningsbara batterier utan problem."


"Liten och robust, inte den starkaste men ändå relativt starkt ljus i förhållande till sin storlek. Ljusstyrkan har 4 lägen, och i det femte blinkar ljuset."


"Fungerar bra. Jag gillar möjligheten att kunna använda olika lägen på lampan för att kunna spara batteri."


"Perfekt liten lampa med bra ljus!"


Jämförelse ficklampor - specifikationer

Lumen (max):
Batteritid:
Vattentålig:
Vikt:
Laddning:
Effektnivåer:
Bäst i test ficklampan 2024 - Olight S2R Baton II - Bäst i test
Olight S2R Baton II
Olight S2R Baton I...
1150
Max 60 dygn
Ja
100 g
Via USB
6 st
Bäst i test ficklampan 2024 - Iiglo Flashlight LED 1000LM - Bäst i test
Iiglo Flashlight LED...
Enkel ficklampa fö...
1000
Max 50 timmar
Ja
166g
Via USB
5 ststark ficklampa 1000 lumen, stark ficklampa, ficklampa bäst i test 2023, små ficklampor, test bästa ficklampan, starka ficklampor, liten ficklampa, ficklampor med tryck, test laddbar ficklampa, ficklampa bäst, starkaste ficklampan, bästa ficklampor, ficklampan, ficklampa, ficklampa stark, liten bra ficklampa, ficklampa lumen, ficklampor, ficklampa starkt ljus, handlampa led laddningsbar, köpa ficklampa, laddbara ficklampor, billig ficklampa, liten stark ficklampa, starkaste ficklampa, ficklampa stark led, stark liten ficklampa, billiga ficklampor, ficklampa usb.Lys upp mörkret med den bästa ficklampanSå gjorde vi testet om ficklampa bäst i test

När vi har utsett våra toppval av ficklampor har vi grundat våra val i vad kunniga experter inom området säger. Detta innebär att vi har läst experternas tester och tittat på de ficklampor som har visat upp goda resultat i testlabben. Men utöver experternas tester har vi även låtit användarnas omdömen vara vägledande för oss när vi utsett testvinnarna. Det är ju användarna själva som kan testa ficklamporna under längre tid och på så sätt få en bättre erfarenhet. 


I detta test har vi valt att ha med en bäst i test-vinnare samt en ficklampa som är ett prisvärt och bra alternativ. Den enkla ficklampan är mer av ett bra val att ha för hemmet ifall det skulle bli strömavbrott eller ifall du behöver extra ljus om du ska snickra eller dylikt. Bäst-i-test-vinnaren är dock ett riktigt litet kraftpaket, som även nämns i experternas tester. Den beskrivs som enkel att använda och kan trycka ut en stark ljustråle under lång tid vilket är bra ifall du är ute när det är mörkt. Men den visar sig också vara bra att ha med sig som nödsignal då den kan trycka ut en rejält stark stråle på hela 1000 lumen under väldigt korta sekvenser. 


Vidare visar även experternas och användarnas utlåtanden att vår bäst i test-vinnare är en mycket praktiskt ficklampa som är enkel att använda och erbjuder hela 6 olika styrkor. Med expert- och användarbetyg i bagaget blev det enkelt att utse Olight S2R Baton II till bäst i test.


Test ficklampa - experternas omdömen

The Wirecutter prisar Olight S2R Baton II och beskriver den som ett mycket bra val som erbjuder en enkel uppladdning.


1Lumen ger Olight S2R Baton II 4,5/5 poäng och tycker att lampan erbjuder utmärkt prestanda. De gillar att den är liten och kompakt samt att du enkelt byter mellan de olika ljuslägena. De presenterar dock en liten nackdel vilket är att batteriet är något komplicerat att trycka i. 


GearLimits tycker att S1R Baton II (S2R:s lillebror) är en högkvalitativ och praktiskt lampa. Lampan får allra bäst betyg när det gäller dess ljusstyrka och batteritid, där den nästan får full pott. Utöver det tycker GearLimits att lampan är bekväm att hålla i samt att klammern ger den möjlighet att antingen fästa på kepsen eller i skärpet.


The Flashlight Guy tycker att Olight S1R Baton II är utmärkt att använda dagligen. De blev även imponerade över hur länge lampan klarar av att trycka ut 300 lumen. I deras test klarade den av hela 39 minuter med ett väldigt litet batteri. 


Förutom Olight har även Led Lenser och TruNight fått bra betyg av experterna!Komplett säljer just nu Iiglo Flashlight LED 1000LM för 718 kr. Frakten ingår i priset.

718 kr är det lägsta priset just nu för Iiglo Flashlight LED 1000LM!


Tips 1: Om du tycker om friluftsliv och att vistas i naturen kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om vevradio eller testet om det bästa stormköket.


Att packa rätt utrustning är avgörande för en lyckad friluftsutflykt. För de som tar med sina hundar på äventyret är en hundpejl oumbärlig för att hålla koll på din fyrbenta vän i terrängen. 


Tips 2: Ett kikarsikte kommer väl till pass för naturobservationer eller jakt, medan en sovsäck och tält är essentiella för att garantera en varm och torr natts sömn under stjärnorna. En termos håller din dryck varm eller kall under dagens expeditioner. 


En vevradio erbjuder underhållning och nyheter utan att förlita sig på batterier eller nätverk, och myggmedel är ett måste för att hålla irriterande insekter på avstånd. 

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har ficklampa rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är ficklampa bäst i test?
  I vårt ficklampa test har vi utsett Olight S1R Baton II till bästa ficklampan. Denna ficklampa har där med fått vår stämpel ficklampa bäst i test.

  Den har en kompakt konstruktion och kan få fram en otrolig ljusstråle på hela 1150 lumen.


Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiske


Philip Andrén

Bäst i test: Ficklampa

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast