Vevradio test, vevradio bäst i test, bästa vevradion, vevradio test 2023, nödradio bäst i test, vevradio bäst i test 2023, kris radio bäst i test, batteridriven radio bäst i test, vevradio, bästa vevradion, batteriradio bäst i test, krisradio med vev, vevbar radio, bästa nödradion, bäst i test vevradio, bästa vevradion 2023, nödradio med vev bäst i test, bästa vevradio, test vevradio, vevradio med batteri, radio utan el, överlevnadsradio bäst i test.

Vevradio bäst i test 2024 - batteridriven radio bäst i test

Letar du efter en bra vevradio och vill veta vilken som är vevradio bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit reda på vilken som är bästa vevradion enligt experterna. Och inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken nödradio bäst i test som de svenska konsumenterna tycker mest om. Alla hushåll borde ha en vevradio hemma enligt svenska myndigheters rekommendation.


Läs vidare i vårt vevradio test och hitta batteridriven radio bäst i test!


Bästa vevradion


Köpguide

En vevradio är en typ av radio som kan användas utan att vara beroende av en extern kraftkälla, så som ett batteri eller elnät. Som namnet antyder vevas radion istället upp och laddar de inbyggda batterierna. När batteriet sedan dör ut är det bara att veva upp den igen för att lyssnandet ska fortsätta.


Vevradion har sitt ursprung som nödradio eftersom den rekommenderas av statliga myndigheter under tider av krig (vid lokal fara, ställ in och lyssna på Sveriges radio P4). Som sagt använder sig nödradion av en veva för att kunna drivas, men under senare år har det blivit vanligare att radiorna även är utrustade med solpaneler och USB-uttag. Additionen av USB-uttag är mycket uppskattad eftersom det låter dig ladda din mobiltelefon med hjälp av radion och en USB kabel.


Förutom nödlägen eller vid strömavbrott är vevradion utmärkt att ha med sig på utflykten ifall du önskar att lyssna på radio eller musik.


Våra krav på nödradion

 • Robust och välbyggd
 • Bra mottagning även under mark
 • Inbyggd ficklampa
 • Flera laddningsalternativ


Vevradio bäst i test - Sangean MMR88


MMR88 är en vevradio som utvecklats av den Taiwanesiska tillverkaren Sangean. Denna radio är fullt utrustad med en rejäl antenn, ficklampa, powerbank, veva och klarar alla krav på vår kravlista. Läs mer om vinnaren här nedan.


Tålig och lätt att bära med sig

Radion har en robust design med fällbar antenn och är liten nog att få plats i ryggsäcken. Med en robust konstruktion klarar den även av en del smällar. Nödradion kan ta emot AM FM radio och har en inbyggd LED lampa (ficklampa).


Flexibla laddningsalternativ

När det gäller radions batterikraft har du tre val: ladda via veva, via solceller eller med USB-uttag. Men är det strömavbrott är det bäst att använda vevan ifall du vill få upp batteristyrkan relativt snabbt. Med vevan/dynamon ger 10 minuters vevande drygt en timmes användning.


När radion har fulladdat batteri kan den hålla igång både ficklampa och radiomottagning i drygt 16 timmar. Att veva långt nog för att den ska kunna brukas i 16 timmar är dock ett rejält träningspass!


För att den snabbt ska bli fulladdad är det därför bäst att ladda den via USB uttaget. Radion har två USB-uttag som kan användas för laddning av radion men även av andra enheter som t.ex. din telefon! Med Sangea MMR88 får du alltså en radio, ficklampa och powerbank i ett paket.


Kompatibel med hörlurar

Ifall du vill lyssna på radio ostört finns även ett hörlursuttag, tacksamt när du vill koppla av om du befinner dig på stranden eller solar på terrassen. Och att ha med radion ut i solen är mycket bra efter du kan lyssna på radio samtidigt som den laddas via dess solpanel.


Nödsignalsknapp vid nödsituation

Skulle en nödsituation vara framme har Sangean gett radion en funktion där du kan kommunicera via morsekod, antingen genom ljud eller ljus. Denna funktion aktiveras genom att trycka in nödsignals-knappen i en sekund.


Automatisk avstängning

Utöver nödsignal finns en annan uppskattad funktion - automatisk avstängning. Radion stängs automatiskt av var 90:e minut, vilket är bra ifall du råkar somna med radion på och inte vill att onödig batterikraft ska dras.


Specifikationer:

 • Dimensioner: 15 x 7 x 8 (cm)
 • Vikt: 392 g
 • Batterityp: Utbytbart Li-ion 850mAhHär kan du köpa Sangean MMR88 till bästa pris

Bästa pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt.
Användarnas omdömen och recensioner om Sangean vevradio

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad konsumenterna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


Fördelar med vevradion

Användare uppskattar den höga ljudkvaliteten och klara mottagningen. Radion erbjuder flera användbara funktioner såsom mobilladdning, solceller, och en lampa med SOS-inställning.  


Dess lilla storlek och tålighet gör den lämplig för utomhusaktiviteter och friluftsäventyr, där solcellen och veven gör att du kan lyssna på radio länge utan att ta slut på ström. Den är också en mycket uppskattad nödapparat hos dem som bor på landet, där mottagningen generellt är sämre.


Nackdelar med vevradion

Vevradion är inte den bästa på bas, men den här är nog inte heller förstahandsvalet om man vill spela hög musik med tung bas.solcellsradio bäst i test, vevradio jula, vevradio biltema, beredskapsradio, radio med vev bäst i test, nödradio test, bästa nödradion 2023, vevradio med solceller bäst i test, vevradio kvalitet, test nödradio, bäst i test nödradio, nödradio med vev, radio bäst i test, bästa nödradio, nödradio jula, transistorradio bäst i test, krisradio, vevradio bäst i test 2022, bärbar radio bäst i test, nödradio, dynamoradio, vilken vevradio är bäst?, radio batteridriven, batteridriven radio, vevradion, radio utan batteri, vevradio mediamarkt, radio med vev, beredskapsradio test.

En vevradio är perfekt att ha med sig i vildmarken när du är ute på vandring.Så gjorde vi testet om nödradio

Det allra viktigaste en vevradio ska göra är att fungera smidigt och enkelt i avsaknaden av både batterier och el-uttag. Du ska enkelt kunna få igång den med dess veva och allra helst ska du inte behöva veva alltför länge innan den kan starta igång. Det är det absolut grundläggande. Men sedan finns det även ett par faktorer som kan göra denna ännu bättre. Dessa är t.ex. ifall den erbjuder laddning ifall det finns el-uttag tillgängligt samt ifall den är utrustad med ficklampa och solcell.


I vår undersökning av vevradior har vi därför letat efter en som först och främst uppfyller det allra viktigaste, men även att den har tillägg som ökar dess funktionalitet under en nödsituation. Vi har därför tagit reda på vad experterna säger om de olika produkterna som finns nu, och här har det varit tydligt att Sangea presterar väl utifrån våra grundläggande premisser.


Men vi har även tagit reda på hur Sangeas vevradio fungerar i verkligheten genom att ta reda på vad de riktiga konsumenterna säger. Vi har därför gått igenom svenska användarrecensioner för att se hur väl vevradion håller vad den lovar och hur nöjda konsumenterna är med sina köp. Detta har varit ledande i vårt val av den bästa vevradion just nu.


Vevradio test - experternas omdömen

Vardagsprepping ger Sangean MMR88 ett betyg på 5/5. De tycker att den har en bra storlek, många bra finesser och erbjuder mycket bra mottagning, även under marknivå. Utöver dess kvaliteter som nödradio menar de även att det helt enkelt är en bra radio till utflykten och stranden.


TopTenReviews ger Sangean MMR88 ett betyg på 3,5/5. Det som drar ner betyget från deras sida är främst att det inte är möjligt att använda extrabatterier som backup när huvudbatteriet dör. Men det är ju lite det mer som är huvudsaken med en vevradio - den vevas upp! De tycker dock att radion har bra ljud och titulerar den som en av de bästa vevradiorna som finns just nu tack vare dess utmärkta mottagning, ljudkvalitet och nödsignalsfunktioner.


Råd och Rön har skrivit en artikel om den stora efterfrågan på nödprylar som rekommenderas att ha vid en kris.


Dustin Home säljer just nu Sangean MMR88 för 1068 kr. Frakten ingår i priset.

1068 kr är det lägsta priset just nu för Sangean MMR88!

Hos Elon kan du köpa Sangean MMR88 för 1090 kr. Frakt ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1090 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Sangean MMR88 för 1171 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1194 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Sangean MMR88 för 1258 kr. Frakten ingår i priset.


Tips 1: Gillar du friluftsliv vill vi tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare, myggmedel eller testet om det bästa stormköket och bästa termosen. Du behöver också en sovsäck och ett tält för två eller fyra personer om du ska övernatta utomhus.


Tips 2: För att vara helt förberedd inför eventuellt strömavbrott eller en krissituation kan vi även tipsa dig om att läsa vårt test om det bästa elverket eller den bästa ficklampan så du kan hitta i mörkret och hålla igång hemmets eldrivna prylar när elnätet inte funkar.


Håll också koll på din fyrbenta vän med en bra hundpejl. Ett kikarsikte är perfekt för jägare eftersom det ger dig möjlighet att observera djur och natur på avstånd utan att störa, samtidigt som du säkerställer att din hund är säker och inom synhåll. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har radio rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vevradion till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vad är en vevradio?
  Är en vanlig radio men som inte är beroende av elnätet eller vanliga batterier. Med veven skapas energi som driver radion.
 • Vilken är vevradio bäst i test?
  I vårt vevradio test har vi utsett Sangean MMR88 till bästa vevradion. Denna vevradio har där med fått vår stämpel vevradio bäst i test.
 • Hur länge håller en vevradio?
  Det fina med en vevradio är att den håller hur länge som helst. För att den ska sättas igång behöver du bara veva igång den. Men för att den ska laddas upp till full styrka kan du behöva veva väldigt länge - tänk därför på att de ha den fulladdad när du ger dig ut.


Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiskePhilip Andrén

Bäst i test: Vevradio

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast