Gasolkamin med fläkt bäst i test, test gasolkamin, gasolkamin test 2023, gasolvärmare inomhus, gasolkamin, gasolkamin inomhus, gasolkamin bäst i test, liten gasolkamin, gasolelement, gasol kamin, gasolkamin rea, gasolkamin med fläkt bäst i test, gasolkamin inomhus test, gasolvärmare med fläkt.

Gasolvärmare inomhus: Gasolkamin bäst i test 2024

Har du tänkt skaffa en gasolvärmare inomhus och vill veta vilken som är gasolkamin bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på den gasolkamin med fläkt som erbjuder bäst prestanda för pengarna. 


Vi har även tagit reda på den gasolkamin inomhus som konsumenterna gillar allra bäst. På så sätt kan du göra ett bra köp och undvika dåliga och dyra felköp. Läs vårt test här nedan!


Bästa gasolkaminerna just nu

Gasolkamin med fläkt

Sunwind Fan-tastic

Gasolkamin bäst i test Sunwind Fan-tastic
 • Effektiv fläkt

 • Värmer större ytor

 • CO2-säker

 • Inte den snyggaste designen

 • Tillbehör ingår inte

Liten gasolkamin

Sunwind Miniflame V16

Gasolkamin bäst i test Sunwind Miniflame V16
 • Liten och effektiv

 • Schysst pris

 • Kan både hängas och stå

 • Ineffektiv i stora utrymmen

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Detta är en gasolkamin

En gasolkamin är en typ av värmepjäs som omger dig och ditt sällskap med härlig värme. Det är en utmärkt pryl som kan förlänga sommarkänslan, framförallt när hösten kommer och kvällarna börjar bli något kalla. De kommer i alla storlekar och former men har oftast en väldigt blygsam design för att inte ta för mycket uppmärksamhet. En del monteras fast på väggen men för maximal flexibilitet rekommenderas en gasolkamin med hjul.


En gasolkamin är ett perfekt tillskott till sommarstugan/uterummet, där det ofta är lite sämre isolering. Uppvärmningen med gasol är att föredra eftersom det värmer upp luften i sin omgivning, istället för en infravärmare som endast värmer människorna som sitter närmst värmaren.


En gasolkamin går oftast att använda både inomhus och utomhus. Men vid inomhusbruk är det rekommenderat att rummet är väl ventilerat för att undvika för hög koldioxidhalt. Dock är moderna kaminer utrustade med sensorer som känner av koldioxid- kontra syrehalt. Blir skillnaden för stor, säger kaminen till för att ingen ska komma till skada.


Gasolkamin med fläkt

Med en inbyggd fläkt till din gasolkamin har du möjlighet att driva denna med el. Detta gör användning lite mer flexibel än t.ex en etanolkamin, framförallt när du har slut på gasol. Elfläktens funktion är främst att snabbt få upp värmen, men kan också användas för att endast ventilera rummet. Därför är det allra bäst att välja en kamin med fläkt. Det finns dock en nackdel - du måste ha ett eluttag tillgängligt för att fläkten skall fungera.
Gasolkamin bäst i test 2024

Bästa gasolkamin - Sunwind Fan-tastic

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Sunwind Fan-tastic


Sunwind Fan-tastic effektiv och flexibel gasolkamin som drivs av separat gasolflaska. Kaminen har effektlägen mellan 1400W och 4200W

 

Det går bra att använda denna gasolkamin både utom- och inomhus. Men skall den användas inomhus är det viktigt med bra ventilation. Men som en extra säkerhet finns det inbyggda ODS-sensorer som kan känna av koldioxidhalt i rummet och säger till när denna blir för hög. För optimal användning inomhus skall kaminen allra helst placeras i nära anslutning till en balkong eller i uterum.


Värmen strålas med hjälp av effektiva element som sprider värmen runt i rummet. Och här går det enligt användare fort att få upp värmen. Det elektriska elementet har en effekt på 0,75 - 1,5kW.

 

Vill du ha en enkel gasolkamin som håller hög kvalitet är Sunwind Fan-tastic ett bra val för dig. Med fyra hjul är den även enkel att flytta, något som är skönt eftersom den väger 11 kg och har plats för en gasolflaska på 10 kg. Gasolkaminens mått är 40 x 40 x 72 cm. 


Tänk på att gasolregulatorset inte ingår!

 

Användarnas omdömen och recensioner om Sunwind Fan-tastic

Som vanligt på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 

 

”Effektiv och snygg.” 


”Mycket bra som extra värme.”

 

”Motsvarar väl förväntningarna, lite bökigt att montera gasolslangen på kaminen.”


”Den uppfyller mina förväntningar mycket nöjd.”

 

”Kvalitet, fungerar mycket bra.”

 

”Dåligt att regulatorn inte är monterad på slangen!”


”Värmer hela huset 110 kvm.”


”En bra kamin för pengarna.”


 ”Bra att kaminen kommer monterad. Regulatorslangen föredömligt kort, anpassad för verkligheten. Den kickade igång direkt och ger god värme. Jag har haft den en kort tid, men den ger ett intryck av god kvalitet. Denna och en liknande gasolkamin, dock utan fläkt, värme upp en inglasad ca 35 m2 veranda på 40 minuter.”


”Mycket bra effekt på denna.”

 

”Bra värme och tyst fläkt.”


Här köper du testvinnaren till lägsta pris

Verktygsproffsen säljer just nu Sunwind Fan-tastic för 2174 kr. Frakten ingår i priset.

2174 kr är det lägsta priset just nu för Sunwind Fan-tastic!

Proffsmagasinet säljer just nu Sunwind Fan-tastic för 2404 kr. Frakten ingår i priset.
Liten gasolkamin bäst i test

Om du har ett litet rum, stuga eller husvagn som du gärna vill hålla varmt under kalla vinterdagar är en liten gasolkamin som är portabel lämpligast. Och givetvis har vi tagit fram en bra kandidat för just sådana tillfällen! Den heter Sunwind Miniflame V16.


Liten gasolkamin - Sunwind Miniflame V16

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Sunwind Miniflame V16


Sunwind Miniflame V16 är en liten och portabel gasolkamin som passar för mindre rum, så som badrum eller i husvagnen. Den har en ren och luktfri förbränning av gasol som hålls säker med tändsäkring och CO2-säkring. Kaminen antänds med piezotändare.


Denna lilla, portabla kaminen har en maxeffekt på 1550W och minimum 600W. Därför är det viktigt att den placeras i mindre rum för att få till en bra uppvärmningseffekt i rummet. När den väl står där den ska är den effektiv och kommer snabbt upp i värme!


Det finurliga med Sunwind Miniflame V16 är att den kan antingen stå fristående eller hängas upp på väggen för att ta mindre plats. Detta är mycket flexibelt eftersom golvyta frigörs, och då behöver det inte heller stå en stor svart "klump" på golvet!


Miniflame V16 har en bredd på 30cm, djup på 15cm och en höjd på 40cm. Den väger 2,5kg och förbrukar som mest 118g per timme. Den lätta vikten gör gasolkaminen enkel att förflytta och byta rum vid behov.


Köp en liten gasolkamin till bästa pris här

Clas Ohlson säljer just nu Sunwind Miniflame V16 för 1138 kr. Frakten ingår i priset.

1138 kr är det lägsta priset just nu för Sunwind Miniflame V16!
Jämför gasolkamin


Typ:
Effekt:
Funktioner:
Storlek:
Sunwind Miniflame V16
Sunwind Miniflame V1...
Liten gasolkamin
Strålande
1,6 kW
1 st
Liten
Sunwind Fan-tastic
Sunwind Fan-tastic
Gasolkamin med flä...
Fläktstödd
Upp till 4,2 kW
2 st
Stor
Gasolkamin test - experternas omdömen

Tidningen M3: Skriver om flera olika gasolkaminer och har med Sunwind Miniflame V16 i sin artikel. Här skriver de att den är mest lämpar för väl ventilerade rum som t.ex. ett badrum eller en mindre gäststuga.


Testvinnare


gasolkamin inomhus farligt, liten gasolvärmare inomhus, gasolvärmare uterum, gasolvärmare inomhus bäst i test, gasolkamin med kokplatta, gasolvärmare bäst i test, gasolelement inomhus, gasolkaminer, gasolvärmare inomhus jula, gasolvärmare jula, gasolkamin uterum, gasolkamin test, gasolkamin jula, biltema gasolvärmare test, gasolvärmare inomhus biltema, gasolvärmare uterum bäst i test, bästa gasolkaminen, gasolkamin kastvind, gasolkamin liten, gasolvärmare byggmax, liten gasolvärmare jula, bästa gasolvärmaren, gasolkaminer inomhus bäst i test, liten gasolvärmare, kamin gasol inomhus, gasolfläkt, bäst i test gasolkamin, etanolkamin jula, test gasolkamin, gasolkamin för inomhusbruk, gasolvärmare fläkt, gasolkamin rusta, gasolkamin med fläkt biltema, gasolkamin byggmax, gasolkamin biltema, gasolkamin netonnet, gasolvärmare biltema.Tips

Om du föredrar en riktig vedeldad kamin kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa braskaminen. Men allra bäst för uppvärmning inomhus är den bästa luftvärmepumpen, eller billig pellets.


Säkerställ julmyset med en julgran med belysning och placera den i marknadens bästa julgransfot för stabilitet. 


Utomhus kan en eldkorg erbjuda extra värme och ljus. Investera i en snöslunga för att hantera snöfallet, men glöm inte underhållningen; utforska nya streamingtjänster och prenumerera på den bästa ljudbokstjänsten för obegränsad tillgång till böcker och filmer under jullovet.


Behöver ni extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har gasolkamin rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa gasolkaminen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Kan man ha en gasolkamin inomhus?
  Idag är gasol billigare än el. Att använda en gasolkamin som "stödvärme" kan därför vara ett sätt att dra ner sin elkostnad på.
 • Är gasolkamin ekonomiskt?
  Gasolvärme går att använda inomhus. Men var noga med ventilationen och var du placerar din gasolvärmare.
 • Vilken gasolvärmare inomhus är bäst i test?
  I vårt gasolkamin test har vi utsett Sunwind Fan-tastic till gasolkamin bäst i test och Sunwind Miniflame V16 till bästa liten gasolkamin.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Gasolkamin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast