gasolkamin bäst i test

Test gasolkamin 2022

Ska du köpa en gasolkamin och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på vilken gasolkamin som erbjuder bäst prestanda för pengarna. Och inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vilken gasolkamin som konsumenterna gillar allra bäst. På så sätt kan du göra ett bra val och undvika dåliga och dyra felköp. Läs vårt test här nedan för att ta reda på vilken gasolkamin som är bäst i test! 

 

I testet hittar du


Bästa gasolkamin 2022

Bästa gasolvärmare just nu

Bluegaz BG64

Gasolkamin bäst i test Bluegaz BG64
  • Snabb uppvärmning

  • Både gasol- och eldriven

priser i samarbete med Prisjakt


Detta är en gasolkamin

En gasolkamin är en typ av värmepjäs som omger dig och ditt sällskap med härlig värme. Det är en utmärkt pryl som kan förlänga sommarkänslan, framförallt när det rör sig mot höst och kvällarna börjar bli något kalla. De kommer i alla storlekar och former men har oftast en väldigt blygsam design för att inte ta för mycket uppmärksamhet. En del monteras fast på väggen men vill för maximal flexibilitet rekommenderas en gasolkamin med hjul. 


En gasolkamin är ett perfekt tillskott till sommarstugan/uterummet, där det ofta är lite sämre isolering. Uppvärmningen med gasol är att föredra eftersom det värmer upp luften i sin omgivning, istället för som infravärmaren som endast värmer människorna som sitter närmst värmaren.


En gasolkamin går oftast att använda både inomhus och utomhus. Men vid inomhusbruk är det rekommenderat att rummet är väl ventilerat för att undvika för hög koldioxidhalt. Dock är moderna gasolkaminer utrustade med sensorer som känner av koldioxid- kontra syrehalt. Blir skillnaden för stor, stänger gasolkaminen av sig själv. 


Gasolkamin med fläkt

Med en inbyggd fläkt till din gasolkamin har du möjlighet att driva denna med el. Detta gör användning lite mer flexibel, framförallt när du har slut på gasol. Elfläktens funktion är främst att snabbt få upp värmen, men kan också användas för att endast ventilera rummet. Därför är det allra bäst att välja en kamin med fläkt. Det finns dock en nackdel; du måste ha ett el-uttag tillgängligt för att fläkten skall fungera. 
Gasolkamin bäst i test 2022

Bästa gasolvärmare just nu - Bluegaz BG64

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 januari 2022

Prisjakt de bästa priserna på Bluegaz BG64
prisjämfört med Prisjakt


Bluegaz BG64 effektiv och flexibel gasolkamin med fläkt som kan drivas av både gasol och el. Detta gör att du alltid kan välja det alternativ som passar bäst för stunden. Skulle det vara riktigt kallt kan du kombinera dessa två för att få maximal värmespridning. Att ha båda igång är dock bara att rekommendera under korta perioder, exempelvis i början för att snabbt få upp värmen. Annars kan elfläkten även användas för ventilering. Elfläkten drivs via nätkabel. 

 

Genom att kombinera dessa två får du en effekt på upp till 6,2kW och en värmespridning som kan värma upp ca 70 kubikmeter. Gastrycket går att ställa in från 28-30mBar och har tre lägen: 1500W, 2850W och 4200W. Elfläkten har också tre lägen: 20W (endast ventilation), 1000W och 2000W. 

 

Gasolkaminen går att använda både utom- och inomhus. Men skall den användas inomhus är det väldigt viktigt att det är väldigt bra ventilation. Därför rekommenderas endast inomhusanvändning ifall det är i anslutning till en balkong eller ett välventilerat uterum. För extra säkerhet har gasolkaminen inbyggda ODS-sensorer som känner av ifall koldioxidhalten i rummet blir för hög. 

 

Vill du ha en enkel och funktionell gasolkamin som håller hög kvalitet är Bluegaz BG64 gasolkaminen för dig. Med fyra hjul är den även enkel att flytta, något som är skönt eftersom den väger 15kg. 

 Detta tycker konsumenterna

Som vanligt på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 

 

”Jättebra värmare, snabb och behaglig värme, inget att klaga på. Toppen!”

 

”Kanon. Haft den 3 veckor nu, och använt den nästan varje dag i uterummet. Ger otroligt bra värme, och el fläkten hjälper till att snabbt få det varmt. Rekommenderas!”

 

”Toppbetyg!”

 

”En mycket bra gasolvärmare, och den är lika bra på elvärme också. Rekommenderas, den ger en skön värme.” 

 

”Bra kamin som ger snabb och effektiv värme, är nöjd!”

 

”Är mycket nöjd! Snabb värme och plus i kanten för elfläkten!”

 

”Riktigt bra värmare. Köpte den på kampanj där jag fick regulatorn med på köpet. Kommer nog köpa en till sommarstugan också.”

 

”Kanon bra, har haft den i två månader - helt underbar. Har den på vår inglasade altan.”

 

”Mycket bra värmare. Kanske inte den snyggaste designen. Är dock extremt nöjd med den.”

 

”Underbar värme. Kan varmt rekommendera den.”

 

”Tummen upp, bra produkt Bluegaz. Använder den på vårt lantställe där den gör verklig nytta.”

 

”Köpte den i förra veckan. Har använt den varje dag i vårt uterum. Fungerar helt underbart. Blir en skön värme, och elfläkten är perfekt för att snabbt hjälpa till att värma upp rummet. Kan verkligen rekommendera denna modellen.”

 

”Topp. Bästa jag använt.”


Här köper du testvinnaren till lägsta pris
Liten gasolkamin

Om du har ett litet rum, stuga eller husvagn som du gärna vill hålla varmt under kalla vinterdagar är en liten gasolkamin lämpligast. Och givetvis har vi tagit fram en bra kandidat för just sådana tillfällen! Den heter Sunwind Miniflame V16.


Liten gasolkamin - Sunwind Miniflame V16

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 januari 2022

De bästa priserna på Sunwind Miniflame V16


Sunwind Miniflame V16 passar som sagt för mindre rum, t.ex. badrum eller i husvagnen. Den har en ren och luktfri förbränning av gasol som hålls säker med tändsäkring och CO2-säkring. Kaminen antänds med piezotändare.


Kaminen har en maxeffekt på 1600W och minimalt 600W, och därför är det viktigt att den placeras i just mindre rum, annars blir det ingen bra effekt nämligen. När den väl står där den ska är den effektiv och kommer snabbt upp i värme!


Det finurliga med Sunwind Miniflame V16 är att den kan antingen stå fristående eller hängas upp på väggen för att ta mindre plats. Detta är mycket flexibelt eftersom ni då kan få plats för annat, och dessutom behöver det då inte stå en stor svart "klump" på golvet!


Miniflame V16 har en bredd på 30cm, djup på 15cm och en höjd på 40cm. Den väger 2,5kg och förbrukar som mest 118g per timme.


Köp en liten gasolkamin till bästa pris här

Hos GardenStore kan du köpa Sunwind Miniflame V16 för 1159 kr. Frakt ingår i priset.

1159 kr är det lägsta priset just nu för Sunwind Miniflame V16!
Tips 1: Om du hellre är intresserad av en terrassvärmare kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om den bästa terrassvärmaren just nu! Och för dig som hellre vill ha en riktigt braskamin kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa braskaminen! Behöver ni extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har gasolkamin rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa gasolkaminen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens klimattester
Philip Andrén

Bäst i test: Gasolkamin

Testet skrevs och uppdaterades senast