Gasolkamin med fläkt bäst i test

Gasolkamin test 2023

Ska du köpa en gasolkamin och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på vilken gasolkamin som erbjuder bäst prestanda för pengarna. Och inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vilken gasolkamin som konsumenterna gillar allra bäst. På så sätt kan du göra ett bra val och undvika dåliga och dyra felköp. Läs vårt test här nedan för att ta reda på vilken gasolkamin som är bäst i test! 

 

Bästa gasolkaminerna just nu

Gasolkamin med fläkt

Sunwind Fan-tastic

Gasolkamin bäst i test Sunwind Fan-tastic
  • Effektiv fläkt

  • Värmer större ytor

  • CO2-säker

  • Inte den snyggaste designen

  • Tillbehör ingår inte

Liten gasolkamin

Sunwind Miniflame V16

Gasolkamin bäst i test Sunwind Miniflame V16
  • Liten och effektiv

  • Schysst pris

  • Kan både hängas och stå

  • Ineffektiv i stora utrymmen

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Detta är en gasolkamin

En gasolkamin är en typ av värmepjäs som omger dig och ditt sällskap med härlig värme. Det är en utmärkt pryl som kan förlänga sommarkänslan, framförallt när det rör sig mot höst och kvällarna börjar bli något kalla. De kommer i alla storlekar och former men har oftast en väldigt blygsam design för att inte ta för mycket uppmärksamhet. En del monteras fast på väggen men vill för maximal flexibilitet rekommenderas en gasolkamin med hjul. 


En gasolkamin är ett perfekt tillskott till sommarstugan/uterummet, där det ofta är lite sämre isolering. Uppvärmningen med gasol är att föredra eftersom det värmer upp luften i sin omgivning, istället för som infravärmaren som endast värmer människorna som sitter närmst värmaren.


En gasolkamin går oftast att använda både inomhus och utomhus. Men vid inomhusbruk är det rekommenderat att rummet är väl ventilerat för att undvika för hög koldioxidhalt. Dock är moderna kaminer utrustade med sensorer som känner av koldioxid- kontra syrehalt. Blir skillnaden för stor, säger kaminen till för att ingen ska komma till skada. 


Gasolkamin med fläkt

Med en inbyggd fläkt till din gasolkamin har du möjlighet att driva denna med el. Detta gör användning lite mer flexibel, framförallt när du har slut på gasol. Elfläktens funktion är främst att snabbt få upp värmen, men kan också användas för att endast ventilera rummet. Därför är det allra bäst att välja en kamin med fläkt. Det finns dock en nackdel; du måste ha ett el-uttag tillgängligt för att fläkten skall fungera. 
Gasolkamin bäst i test 2023

Bästa gasolkamin - Sunwind Fan-tastic


Sunwind Fan-tastic effektiv och flexibel gasolkamin som drivs av separat gasolflaska. Kaminen har effektlägen mellan 1400W och 4200W

 

Det går bra att använda denna gasolkamin både utom- och inomhus. Men skall den användas inomhus är det viktigt med bra ventilation. Men som en extra säkerhet finns det inbyggda ODS-sensorer som kan känna av koldioxidhalt i rummet och säger till när denna blir för hög. För optimal användning inomhus skall kaminen allra helst placeras i nära anslutning till en balkong eller i uterum.


Värmen strålas med hjälp av effektiva element som sprider värmen runt i rummet. Och här går det enligt användare fort att få upp värmen. Det elektriska elementet har en effekt på 0,75 - 1,5kW.

 

Vill du ha en enkel gasolkamin som håller hög kvalitet är Sunwind Fan-tastic ett bra val för dig. Med fyra hjul är den även enkel att flytta, något som är skönt eftersom den väger 11 kg och har plats för en gasolflaska på 10 kg. Gasolkaminens mått är 40 x 40 x 72 cm. 


Tänk på att gasolregulatorset inte ingår!

 

Detta tycker konsumenterna om Sunwind Fan-tastic

Som vanligt på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 

 

”Effektiv och snygg.” 


”Mycket bra som extra värme.”

 

”Motsvarar väl förväntningarna, lite bökigt att montera gasolslangen på kaminen.”


”Den uppfyller mina förväntningar mycket nöjd.”

 

”Kvalitet, fungerar mycket bra.”

 

”Dåligt att regulatorn inte är monterad på slangen!”


”Värmer hela huset 110 kvm.”


”En bra kamin för pengarna.”


 ”Bra att kaminen kommer monterad. Regulatorslangen föredömligt kort, anpassad för verkligheten. Den kickade igång direkt och ger god värme. Jag har haft den en kort tid, men den ger ett intryck av god kvalitet. Denna och en liknande gasolkamin, dock utan fläkt, värme upp en inglasad ca 35 m2 veranda på 40 minuter.”


”Mycket bra effekt på denna.”

 

”Rekommenderas väl!”

 

”Bra värme och tyst fläkt.”


Här köper du testvinnaren till lägsta pris

För tillfället är Sunwind Fan-tastic slut i samtliga butiker
Liten gasolkamin

Om du har ett litet rum, stuga eller husvagn som du gärna vill hålla varmt under kalla vinterdagar är en liten gasolkamin lämpligast. Och givetvis har vi tagit fram en bra kandidat för just sådana tillfällen! Den heter Sunwind Miniflame V16.


Liten gasolkamin - Sunwind Miniflame V16

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Sunwind Miniflame V16
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Sunwind Miniflame V16 passar som sagt för mindre rum, t.ex. badrum eller i husvagnen. Den har en ren och luktfri förbränning av gasol som hålls säker med tändsäkring och CO2-säkring. Kaminen antänds med piezotändare.


Kaminen har en maxeffekt på 1550W och minimalt 600W, och därför är det viktigt att den placeras i just mindre rum, annars blir det ingen bra effekt nämligen. När den väl står där den ska är den effektiv och kommer snabbt upp i värme!


Det finurliga med Sunwind Miniflame V16 är att den kan antingen stå fristående eller hängas upp på väggen för att ta mindre plats. Detta är mycket flexibelt eftersom ni då kan få plats för annat, och dessutom behöver det då inte stå en stor svart "klump" på golvet!


Miniflame V16 har en bredd på 30cm, djup på 15cm och en höjd på 40cm. Den väger 2,5kg och förbrukar som mest 118g per timme.


Gasolkamin test - experternas omdömen

Tidningen M3: Skriver om flera olika gasolkaminer och har med Sunwind Miniflame V16 i sin artikel. Här skriver de att den är mest lämpar för väl ventilerade rum som t.ex. ett badrum eller en mindre gäststuga. 


Köp en liten gasolkamin till bästa pris här
Tips 1: Om du hellre är intresserad av en terrassvärmare kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om den bästa terrassvärmaren just nu! Och för dig som hellre vill ha en riktigt braskamin kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa braskaminen! Behöver ni extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har gasolkamin rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa gasolkaminen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens klimattester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Gasolkamin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2021-04-30 och uppdaterades senast