Bästa symaskinen, bra symaskin test, overlock symaskin bäst i test, test symaskiner

Symaskin bäst i test 2024: Bästa symaskinen - 4 olika modeller

Ska du köpa symaskin och undrar vilken som är symaskin bäst i test 2024? Vi har granskat experttester och konsumentrecensioner för att ge dig den bästa rekommendationen. Här är de toppresterande symaskinerna:


 1. Symaskin bäst i test: Singer Tradition 2259
 2. Bästa mekaniska symaskinen: Husqvarna Emerald 118
 3. Bästa datoriserade symaskinen: Brother DS-120X
 4. Bästa overlock-symaskinen: Brother M343D Overlock


Vi har sammanställt dessa baserat på tester och recensioner för att hjälpa dig hitta den bästa symaskinen och undvika dyra felköp.


De 4 bästa symaskinerna 2024


Köpguide

Användningsområde: Det du ska tänka på innan ditt köp är vad du vill uppnå med din maskin. Ska maskinen inhandlas för att laga, lägga upp och sy ihop kläder klarar du dig oftast med en basvariant. 


Pris och funktioner: Ju dyrare maskin, desto fler finesser och funktioner. Men hur ofta används dessa? Det är främst erfarna sömmerskor som behöver många val av sömmar och funktioner som fungerar för både tunna och tjocka tyger. Sömmerskor som är riktiga proffs kan med fördel vända sig till dyrare maskiner för att hitta de som passar deras nivå. 


Val av tyg och material: Något som också spelar roll är vilka textilier du har tänkt jobba med. Tjockare textilier som jeanstyger och gardiner kräver robustare maskiner för att de ska orka med. 

De bästa tillverkarna av symaskiner: Singer och Brother

Det är inte svårt att se vilka tillverkare som är populärast just nu. Främst är det de erkända märkena Singer och Brother som är populärast bland symaskinerna. 


Singer står för nästan hälften av alla symaskiner som säljs idag och de erbjuder maskiner som passar alla, från entusiasten som precis börjar sy till skräddarproffset. Brother står för cirka 25% av de som säljs och fokuserar mycket på att kombinera avancerad teknik med enkel användning. 


Dock, när det kommer till maskiner för de som har lång erfarenhet av att sy är det främst andra märken som utmärker sig. Bland annat. är det BabyLock, Janome och Bernina som står för de som passar de med lång erfarenhet av att sy och kräver otroligt bra prestanda.


Symaskin bäst i test - den mest prisvärda


Singer Tradition 2259 - vår testvinnare

Vilken är den bästa symaskinen som samtidigt är prisvärd? Vi har tagit fram en prisvärd och lättanvänd maskin för dig som inte har stor erfarenhet av att sy på maskin eller helt enkelt för dig som endast behöver en enkel maskin för att utföra enklare uppgifter som lagningar och uppläggningar. Den bästa heter Singer Tradition 2259.


Billig symaskin för nybörjare - Singer symaskin Tradition 2259

Singer symaskin Tradition 2259 är en mekanisk bra symaskin maskin som erbjuder 18 olika sömmar; 6 grundsömmar, 7 dekorativa sömmar, 5 stretch sömmar, och den syr knapphål i 4-steg. Den är enkel att hantera och passar bra för nybörjaren. Men eftersom den erbjuder dekorativa- och stretchsömmar kan den tackla mer avancerade uppdrag.


Symaskin med friarm

Den har justerbar stygnlängd och med automatisk trådspänning sitter alltid tråden som den ska. Att trä symaskinen är enkelt och med dess enkla instruktioner är du igång på nolltid! Med friarm syr du enkelt ärmar och manschetter (något som oftast kräver extra flexibilitet). 


Många tillbehör

Singer Tradition 2259 ger dig allt du behöver från en mekanisk symaskin. Den har snap-on pressarfötter. Du får även med en hel del andra tillbehör som är bra att ha för att kunna möjliga sy-uppgifter. 


Tystlåten symaskin

Den väger runt 7kg och ger inte ifrån sig någon hög ljudvolym. Du får även med ett fodral som håller din maskin skyddad och dammfri.Här kan du köpa Singer symaskin bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Singer symaskin

Likt majoriteten av Singers maskiner är användarna nöjda med sitt köp. Det är inget undantag med modellen 2259, som framförallt hyllas för sin användarvänlighet. Här kommer några exempel: 


“Symaskinen väger inte mycket, fördel för mig som kan inte lyfta så tunga grejer. Maskinen låter inte så mycket heller när man syr kläder (härligt). Jag är himla nöjd min nya maskin. Rekommenderar varmt denna.”


“Enkel att hantera. Bra symaskin för nybörjare som syr lätta grejer.”


“Mycket bra maskin och “icke-krånglig”. Jag syr en hel del och har inte blivit besviken än. Mycket nöjd med detta köp!!” 


“Jag har haft denna maskin i 2+ år. Jag använder den för mindre projekt och lagningar. Jag har precis börjat djupdyka och lära mig sy mer avancerade saker. Den funkar utmärkt; det enda jag inte gillar är att den inte har en skärare samt att ljuset inte är så bra.” 


“Denna symaskinen är perfekt för nybörjare och enkel att trä.”


“Vi har haft denna maskinen i flera år och vi älskar den. Vi har fått klart många projekt med denna maskinen, allt från uppläggning till att sy på märken. Den är inte så kraftig men hittills har den klarat av att sy allt vi har testat.” 


“Vi ägde en under flera år. Vi gjorde täcken, klänningar och många andra kreationer som hela familjen älskade. Det var mycket tråkigt när den till slut var tvungen att göras av med efter många års trogen service.” 


“Bra symaskin som uppfyller basbehoven. Enkla instruktioner. Lätt att lyfta och flytta på grund av låg vikt.”


“Köpte denna för en månad sedan och är mycket nöjd med den. Den är fantastiskt enkel att använda och syr riktigt bra. Den har inte många funktioner vilket egentligen bara förvirrar. Denna har bara de funktioner som en vanlig användare behöver.”


Mekanisk symaskin bäst i test


Husqvarna Emerald 118 - bästa mekaniska symaskinen

Vilken är den bästa mekaniska symaskinen? Vi har utsett Husqvarna symaskin Emerald 118 till den bästa mekaniska symaskinen. Detta är en av Sveriges mest sålda symaskiner och det är inte så konstigt. Den är gjord av den erkända tillverkaren, Husqvarna, och har även vunnit Smartos test av symaskiner. Den är smidig och enkel att använda - med denna maskin får du mycket för pengarna!


Klarar olika tyger

En anledning varför Husqvarna symaskin Emerald 118 är så bra är för att den passar alla typer av sömnad. Maskinen är robust och kraftig vilket gör att den klarar alla möjliga textilier; oavsett om det är tjocka textilier som jeans eller gardiner, eller tunna klänningar. Du får fina sömmar med full nålstyrka och du kan självklart ställa in sömnadshastighet och bestämma när och var nålen ska stanna i tyget.


Lätt att använda

Husqvarna symaskin Emerald 118 är även väldigt användarvänlig och passar därför både hobby och hemmabruk. Det är enkelt att justera stygnlängd, spola undertråd mm. Med en schysst tabell blir det även enklare att lära känna symaskinen. Maskinen väger 8 kg. 


Många funktioner

Med uppskattade funktioner som automatisk nålträdare och helautomatiska knapphål. Den klarar av 816 stygn/min och erbjuder 18 olika sömmar; dekor-, elastiska och nyttosömmar.Här kan du köpa bästa mekaniska symaskinen

de bästa priserna på Husqvarna Emerald 118Användarnas omdömen och recensioner om Husqvarna symaskin

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Jag behövde en mer robust maskin och Emerald 118 var rekommenderad. Den lever verkligen upp till sitt rykte; syr utan problem, kommer med ett bra urval av sömmar/pressarfötter och har även funktioner som automatisk trådträdning, trådskärare och en knapp som byter nålen från upp/ned vilket gör den till ett rent nöje att använda." 


"Varmt rekommenderad. Jag behövde något för vardagligt bruk och till mer komplex sömnad som gardiner och klädtillverkning. Jag älskar denna symaskinen. Mitt första symaskinsköp på över 10 år och jag är mycket nöjd med mitt val."


"Om du har läst de tidigare recensionerna och undrar om det verkligen är värt pengarna, kan jag försäkra er att svaret är ja. Klarar lätt med krävande uppgifter som att lägga upp jeans etc. Nålträdaren är utmärkt. Tyst och smidig i drift. Ren kvalitet."


"Älskar den. Bättre än min tidigare Husqvarna som jag hade i 33 år."


"Denna symaskin är fantastisk. Köpte den till min fru och nu håller hon på och lär sig sy. Hon älskar den. "


Datoriserad symaskin bäst i test


Brother DS120X - bästa datoriserade symaskinen i ny förbättrad version 

Vilken är den bästa datoriserade symaskinen? Vi har utsett Brother DS120X till den bästa datoriserade symaskinen. Det är den uppdaterade versionen av bästsäljaren och tidigare testvinnaren DS120S. Brother DS120X är en datoriserad symaskin som har datoriserade funktioner som passar både nybörjaren och den mer erfarne sömmerskan. Med moderna finesser som LCD skärm och bra belysning är den enkel att använda när du vill sy.


Bra funktioner

Det som gör Brother DS120X så bra är att den lyckas göra syprocessen så enkel som möjligt för dig som användare. Symaskinen kommer med friarm, automatisk nålträdare, sömlängdsjustering och 3 helautomatiska knapphål.


Stark motor för tjocka tyger

Den har 20 inbyggda sömmar som består av både nytto- och dekorsömmar. Planerar du att använda tjockare textilier kommer detta inte vara något problem tack vare dess starka motor och effektiva matningssystem.


Maskinen väger drygt 7 kg.Här kan du köpa bästa datoriserade symaskinen till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Brother symaskin

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


“Utmärkt maskin för den som är nyfiken på att sy små projekt. Enkel att trä och har en tillräckligt stark motor för det vanligaste. Förstår inte gnället om att den skulle vara krånglig, instruktionerna sitter på maskinen, det går inte att trä den fel." 


“Den är perfekt för hemmabruk."


“Efter två dagar och en husbilsdyna med dragkedja klar så är vi övernöjda."


“Denna maskin är i mitt tycke fantastisk då den sparade in sina pengar direkt. Massa fräcka funktioner och fullelektronisk var tydligen något som hon uppskattades mycket. Så lätt blev man kung i huset igen. Kan varmt rekommendera denna symaskin."


“Jag sökte efter en enkel bra symaskin som vägde lite och blev tipsad om denna. Den är verkligen bra, enkel att använda och hyfsat tystlåten. Dessutom är den lätt att bära. Instruktionsboken är lätt att förstå."


“Köpte Brother DS120S till pojken som är 9 år, som är mycket intresserad av att sy efter att han har haft syslöjd. Har haft symaskinen sedan jul, både han och jag själv har redan sytt massor. Mycket lätt att förstå sig på och den går så mjukt och fint, pedalen är mycket följsam vid olika hastigheter."


“Mycket nöjd med valet av symaskin. Tydliga beskrivningar, enkel att trä och att ställa in sömmar. Behändig storlek och lätt att ställa undan vid behov. Perfekt för mig som är är lite ovan att sy."


“Något virrig bruksanvisning! En mycket bra symaskin, lätt att använda och ett stort plus för nålpåträdare! Denna maskin har ju blivit bäst i test på många ställen! Det förstår man!"


“Värd alla pengar. Jag som nybörjare klarar den utan problem!"


Overlock symaskin bäst i test


Brother M343D - bästa overlock symaskinen

Vilken är den bästa overlock symaskinen? Den bästa overlock symaskinen heter Brother M343D. En overlock skär och syr ihop kanter samtidigt. De funkar bäst på töjbara tyger eftersom även sömmen blir töjbar. En overlock-maskin har två separata nålar bredvid varandra. Dessa syr raksöm och sick-sack samtidigt.


Med hjälp av detta får du ett proffsigare resultat. Det passar den som vill ge sig på mer avancerade uppgifter och är ett utmärkt komplement till en vanlig symaskin.


Overlock - sy med 3 eller 4 trådar

Brother M343D är en hyllad overlock-maskin.  Den kan sy med antingen 3 eller 4 trådar och är mycket enkel att träda. Bland dess funktioner och finesser hittar vi bl.a. differentialmatning och justerbar överkniv. 


Brother M343D beskrivs som en av de bättre overlocksmaskinerna i denna prisklassen. Framförallt för att den är så enkel att använda och mycket effektiv i sitt arbete. 


Fina sömmar

Förutom 3- eller 4-trådars overlocksömmar kan även M343D säkra valsade sömmar. Sidan går att ta av och därmed konvertera flatbed till en friarm, vilket är idealt när du syr manschetter och ärmar. Trådsystemet är otroligt enkelt att förstå och dessutom färgkodat för att minimera risken för misstag. Stygnlängd och bredd går enkelt att ställa in med hjälp av hjulet. 


Infällbar kniv

Den kanske allra populäraste och bästa funktionen på Brother M343D är dess infällbara kniv som tillåter dig skära av överflödigt tyg medan du lägger till en fålla. Detta är mycket användbart och sparar dig väldigt mycket tid och trassel. 


Symaskin till proffset

Maskinens maxhastighet är 1300 stygn/min vilket är bra. Dock kan det medföra att maskinen avger en del oljud. Dess vikt är 7kg. Du får även med praktiska instruktioner som gör att du kan sätta igång direkt! Här kan du köpa bästa overlock-maskinen till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om denna overlock symaskin

"Har nu hunnit prova den ordentligt och säger bara, älskar den. Så lätt använd, lätt att trä och fantastiska resultat."


"Detta är min första overlocker. Skulle rekommendera den till vem som helst." 


"Detta är en riktigt bra overlocker. Väldigt effektiv. Instruktionerna säger dock inte att du måste sänka pressarfoten efter trådning vilket du måste göra innan du syr." 


"Jag köpte denna som en back-up overlock och blev mycket imponerad av dess prestanda och det har faktiskt blivit den jag använder mest." 


"Jag är mycket nöjd med min nya overlock. Fantastiskt pris, bra symaskin." 


"Har just fått min symaskin i morse och jag är så nöjd med den, den gör allt jag vill." 


"Bra kvalitet, lätt att använda. Instruktionsmanualen är lätt att följa, rekommenderar." 


"Jag hade aldrig använt en overlock tidigare men efter lång tid av velande slog jag till. Den är helt perfekt för mina behov och jag tyckte det var enkelt att sätta igång direkt från början. Jag har använt den på många olika tjocklekar av tyg och sömmen har varit perfekt." 


Jämför symaskin - specifikationer

Typ:
Nålpositioner:
Sömmar (max):
Knapphål:
Stygnbredd:
Stygnlängd:
Syhastighet:
Bäst i test symaskinen 2024 - Singer Tradition 2259 - Bäst i test
Singer Tradition 225...
Symaskin bäst i te...
Mekanisk
2 st
18 st
Ja
5 mm
4 mm
700 stygn/min
Bäst i test symaskinen 2024 - Husqvarna Emerald 118 - Bäst i test
Husqvarna Emerald 11...
Bästa mekaniska sy...
Mekanisk
18 st
Ja
5 mm
4 mm
Bäst i test symaskinen 2024 - Brother DS-120X - Bäst i test
Brother DS-120X
Bästa datoriserade...
Elektronisk
20 st
Ja
7 mm
4 mm
850 stygn/min
Bäst i test symaskinen 2024 - Brother M343D Overlock - Bäst i test
Brother M343D Overlo...
Bästa overlock-sym...
Overclock
Nej
7 mm
4 mm
1300 stygn/minSå gjorde vi testet om symaskin bäst i test

I vårt test symaskin har vi utsett de bästa symaskinerna just nu. Vi har vi tagit del av resultaten i experternas tester. Här har det varit tydligt att se vilka faktorer experterna tycker är viktiga för de olika typerna av symaskin. Här har det varit tydligt att symaskinerna är intuitiva att använda - framförallt för de enklare modellerna, t.ex. den mekaniska. När det gäller den datoriserade symaskinen har det allra viktigaste varit att den direkt uppfattar vilket program som har valts - och snabbt korrigerar. 


Hursomhelst, efter att ha sett vilka symaskiner som experterna tycker är allra bäst har det varit viktigt för oss att se vilka av dessa som även får bra omdöme av konsumenterna, eftersom dessa ofta har lång erfarenhet av en produkt och kan berätta om hur bra kvalitet symaskinen håller. Här har vi sedan jämfört vilka av symaskinerna som erbjuder bäst prestanda till lägsta möjliga pris - vi vill ju ha den mest prisvärda symaskinen.


Symaskin test - experternas omdömen om bäst i test symaskin

Smarto ger Bernina 330 priset som "Symaskin bäst i test". Den beskrivs som "användarvänlig och elegant designad men samtidigt en god investering som ger en högkvalitativ symaskin som är enkel att använda". När det gäller bästa symaskin för nybörjaren, tar Husqvarna Emerald 118 hem det priset. De skriver att den "är en hyllad och mycket säker symaskin som har alla de förmågor man kan önska av en maskin i denna prisklass".


Råd och Rön gjorde ett test där de utsåg modeller från Brother, Janome, Bernina och Husqvarna som de allra bästa. Vår testvinnare för mekaniska symaskiner - Husqvarna Emerald 118 - blev den bästa mekaniska symaskinen i deras test. 


Do you sew testade Singer Tradition 2259 och kom fram till att det är en utmärkt bas-maskin som kan ta sig an allt från enkla till avancerade projekt. De tycker även att den erbjuder bra läromöjligheter. 


Business Insider testade 5 symaskiner. Bäst i test blev Singer Heavy Duty 4423 tack vare sin intuitiva användarupplevelse. Andra symaskiner i testet var bl.a. Singer Start 1304, Janome 7730 Magnolia och Brother CS6000i.


Top Sewing Machine tycker att Brother M343D är en utmärkt symaskin. De gillar att det inte finns några irriterande spolar; istället är alla trådarna bundna för sömlös fållning. De gillar även dess infällbara kniv som sparar mycket tid. 


Serger Pro testade Brother M343D och gillar att den är användarvänlig, prisvärd och att sänkning av pressfoten möjliggör frigörning av tidigare använda spänningsinställningar. Utöver det tycker de även att det är en välbyggd overlock-maskin som gör precis det den ska, oavsett textilier. 


Gathered testade 10 overlock-maskiner och utsåg Jaguar Starter 098 till testvinnare. På andraplats hittar vi Brother M343D med anledningen att den är prisvärd, har en friarm samt att trädsystemet är mycket enkelt att förstå.


Symaskin nybörjare, enkel symaskin bäst i test

Köp den symaskin som passar dina behov!


Testvinnare - bästa symaskinenAmazon säljer Brother DS-120X just nu för bara 1118 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1118 kr är det lägsta priset just nu för Brother DS-120X!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3051 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Brother DS-120X för 3051 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Brother DS-120X just nu för 3051 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 3051 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 3108 kr. Frakten ingår i priset.


Amazon säljer Brother M343D Overlock just nu för bara 3088 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3088 kr är det lägsta priset just nu för Brother M343D Overlock!

ComputerSalg säljer just nu Brother M343D Overlock för 3150 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 3390 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Whiteaway erbjuder Brother M343D Overlock just nu för 3390 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 3390 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Brother M343D Overlock för 3482 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Proshop säljer den för 3532 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Brother M343D Overlock för 3899 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Tips 1: För att slutföra dina tygkreationer kan vi rekommendera det bästa strykjärnet och bästa steamern.


Att hålla området kring symaskinen ren och organiserat är inte helt lätt. Där kan en dammsugare eller handdammsugare hjälpa dig att städa bort textilfibrer och damm som kan samlas under dina sömnadsprojekt. En robotdammsugare erbjuder ytterligare bekvämlighet genom att automatiskt hålla golvytorna rena. 


Tips 2: En luftfuktare kan dessutom bidra till att bibehålla optimal luftfuktighet i syrummet och leda till bättre luftkvalitet, medan en luftrenare filtrerar bort skadliga partiklar och allergener, vilket skapar en hälsosammare arbetsmiljö. 


En bordsfläkt ger god luftcirkulation under långa syssessioner, och en portabel AC kan justera temperaturen till en ideal nivå för maximal komfort.  


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har symaskin rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa symaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Efter eller medan du syr kan det vara skönt att pusta ut med en kopp kaffe. Vi har tagit reda på vilken kaffebryggare som vunnit bäst i test. På sidan med tester på diskmaskiner kan du se vilken diskmaskin som är bäst just nu och vi har även sammanställt aktuella tester på tvättmaskiner


Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.


Frågor och svar om symaskiner

 • Vad är en elektronisk symaskin?
  En elektronisk symaskin ställer automatiskt in sig med endast ett knapptryck, oavsett tyg.
 • Vad är en mekanisk symaskin?
  En mekanisk symaskin får du själv styra in med hjälp av rattar för att hitta den bästa inställningen för tyget du ska sy på.
 • Varför lossnar nålen när jag börjar sy?
  Ha alltid minst 1 dm tråd ut på baksidan innan du börjar sy. Du kan också hålla i tråden eller starta den första sömmen för hand.
 • Varför går min tråd sönder?
  Se till att du har tråd som är anpassad för symaskiner. Vanlig tråd som används vid handsyning är inte lämplig för att användas i en symaskin.
 • Vilken är symaskin bäst i test 2024?
  Enligt vår analys är Singer Tradition 2259 bäst i test 2024. Den är enkel att använda och erbjuder bra funktioner för både nybörjare och erfarna användare.
 • Finns det en Husqvarna symaskin som är bäst i test?
  Ja, Husqvarna Emerald 118 är ofta rankad som den bästa mekaniska symaskinen.
 • Vilken är bäst i test för datoriserade symaskiner?
  Brother DS-120X är en av de bästa datoriserade symaskinerna enligt många tester. Den har en stark motor och är enkel att använda.
 • Vilken symaskin är bäst i test för overlock?
  Brother M343D Overlock är bäst i test för overlock-symaskiner. Den är mycket prisvärd och enkel att använda.
 • Vilken är den bästa symaskinen för nybörjare?
  Singer Tradition 2259 är en utmärkt val för nybörjare. Den är lätt att hantera och erbjuder många grundläggande sömmar.
 • Hur fungerar en overlock-symaskin?
  En overlock skär och syr ihop kanter samtidigt. Den passar bäst för töjbara tyger och ger ett proffsigare resultat.
 • Vad är skillnaden mellan mekaniska och datoriserade symaskiner?
  Mekaniska symaskiner som Husqvarna Emerald 118 styrs manuellt, medan datoriserade symaskiner som Brother DS-120X har elektroniska inställningar och fler automatiska funktioner.
 • Vilken symaskin är bäst för att sy i tjocka tyger?
  Husqvarna Emerald 118 är bra för tjocka tyger tack vare sin robusta konstruktion och starka motor.
 • Vad är viktigt att tänka på när man köper en symaskin?
  Tänk på vad du vill sy, om du behöver en mekanisk eller datoriserad maskin, och vilka funktioner som är viktiga för dig, som nålträdare och trådspänning.
 • Vilka är de mest populära symaskinstillverkarna?
  Singer, Brother, Husqvarna, och Bernina är några av de mest populära tillverkarna.
 • Vad är fördelarna med en datoriserad symaskin?
  Datoriserade symaskiner erbjuder fler automatiska funktioner, precisare inställningar, och är ofta enklare att använda för komplexa projekt.
 • Hur ställer man in trådspänningen på en symaskin?
  De flesta symaskiner har en ratt eller en elektronisk inställning för att justera trådspänningen. Kolla manualen för specifika instruktioner.
 • Kan man sy med en symaskin utan trådträdare?
  Ja, men en automatisk nålträdare som finns på modeller som Husqvarna Emerald 118 gör det mycket enklare att trä maskinen.
 • Var kan jag hitta tester om symaskiner?
  Du kan hitta tester om symaskiner på sajter som bast-i-test.se och i tidskrifter som Råd och rön och Tænk. Du hittar flera bra källor i vårt test.
 • Var kan jag köpa symaskin bäst i test?
  Du kan köpa dem hos återförsäljare som Symaskinskungen, Amazon och andra återförsäljare. Vi listar butikerna med lägst priser efter varje recension.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon och maskiner.Philip Andrén

Bäst i test: Bästa symaskinen

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast