Stekhäll bäst i test gasol stekhäll grill, gasol muurikka bäst i test stekhäll gasol bäst i test

Muurikka stekhäll bäst i test - bästa stekhällen med gasol

Funderar du på att köpa Muurikka stekhäll och vill veta vilken som är Muurikka stekhäll bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester om den bästa stekhällen som presenterats den senaste tiden i tidningar och på nätet. 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om en stekhäll på gasol. Läs mer i vårt stekhäll test nedan!


Muurikka stekhäll bäst i test


Köpguide

Vad är en stekhäll?

En stekhäll är en stor panna som, till skillnad från en grill, är svagt skålad. Oftast är de gjorda i varmvalsat stål eller gjutjärn och är en blandning av en wok- och stekpanna. Tack vare stekhällens stora yta går det att tillaga flera saker samtidigt. Exempelvis kan du styra en ordentlig frukost med ägg, korv, bacon och grönsaker - allt tillagat i samma panna. Stekhällarna värms antingen upp över öppen eld eller med gasol.


Därför ska du ha en stekhäll

En stekhäll öppnar upp för en stor variation av matlagning trots att många tror att den enbart är till för att woka. Möjligheterna för vilka maträtter du kan tillaga (allt från frukost till middag) är oändliga med en bra stekhäll. En populär rätt att laga i en stekhäll är spansk paella, varför den också ibland kallas för paellapanna.


Eftersom att den är enkel att ta med sig funkar det utmärkt till campingresan eller under utflykten i skogen för tillagning över öppen eld. Den passar även utmärkt som substitut eller komplement till både gasolgrillen och kolgrillen för bjudningarna hemma i trädgården. bästa stekhäll test, muurikka gasol bäst i test muurikka stekhäll storlek, bästa stekhällenVälj en bra stekhäll

Tänk på vilken typ av stekhäll du vill ha samt vad ändamålet är. Ska den bara stå hemma i trädgården spelar det egentligen ingen roll om den är gjord i varmvalsat stål eller gjutjärn. Om du dock planerar att ta med den är varmvalsat stål att föredra eftersom det är lättare att bära. 


Tänk även på vilken värmekälla du vill utnyttja. Allra bäst är gasol som snabbt och enkelt värmer upp stekhällen. När du väljer brännare rekommenderas en brännare med två ringar. Detta eftersom du då får en inre och yttre stekzon där du kan justera värmen. Glöm inte att köpa till en regulator. Vill du läsa mer om gasol och dess användning hittar du det här!


Ta hand om din stekhäll:

 • Bränn in stekhällen för att få en fin yta som förhindrar att mat bränns fast
 • Använd en regulator för kontroll över gasolen
 • Tvätta stekhällen med vatten - använd ALDRIG diskmedel eftersom detta löser upp fettet som skyddar.
 • Låt inte stekhällen stå i blöt eller i fuktig miljö allt för länge, eftersom den riskerar att rosta. Om hällen ändå skulle rosta, är det inte hela världen - skrubba bara bort rosten och bränn in den igen.


Muurikka stekhäll 58 cm - bäst i test 2024


Bästa stekhällen med gasol

Efter att ha tagit del av experternas tester och konsumenternas recensioner är det enkelt att utse en vinnare: Muurikka stekhäll. Denna stekhäll är stor nog för att servera stora sällskap utan problem. Tillverkaren, Muurikka, är en känd finsk producent och används ofta som synonym till stekhäll. Andra tillverkare som också håller mycket god kvalitet är Hällmark och PanGourmet.


Bra stekhäll på 58 cm med stativ

Muurikka stekhäll 58 cm är en av de mest populära stekhällarna som säljs i Sverige just nu. Den är enkel att använda och väldigt praktisk med sin stora yta. Med sitt stativ står den stadigt och fungerar smidigt med gasol. Självklart kan du lossa stekhällen från stativet ifall du istället vill laga maten över öppen eld. 


Perfekt för att servera stora sällskap

Uppskattningsvis kan du servera upp till 8 personer med en Muurikka 58 cm, och 20 personer med en Muurikka 78 cm om ytan utnyttjas maximalt. Den stora stekhällen lämpar sig dock inte så bra om ni är ett mindre sällskap eftersom mycket gasol går åt till att värma upp stekhällen. Hällen är gjord i stål och särskilt behandlad med för att hålla ett bra tag. 


Specifikationer om stekhällen från Muurikka

 • Diameter: 58 cm / 78 cm
 • Höjd (Muurikka med stativ): 75 cm
 • Vikt: 7 kg
 • Tillbehör: skyddspåse som effektivt skyddar stekhällen och alla delar under transport eller förvaring. Här köper du Muurikka stekhäll bäst i test (58 cm) till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om den bästa stekhällen från Murrikka

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


“Fick stekhällen i present och har njutit av många rätter tillagade på den. Uppskattades verkligen!”


“Bra stekhäll!”


“Jag är mycket nöjd medmin Muurikka. Att tillaga maten på en stekhäll är både festligt och smakar gott!”


“Nöjd med stekhällen, rolig matlagning.”


“Riktigt trevlig att laga mat på!”


“Är helt nöjd med denna stekhäll. Roligt när man är flera att kunna stå runt den och laga mat tillsammans!”


"Rekommenderar verkligen den här stekhällen som är lättanvänd och man kan laga grym mat på den! Smidigt att det ingick saker så man kunde starta igång den direkt." 


"Var skeptisk till hur mycket vi skulle använda stekhällen när vi köpte den men vi har använt den hur mycket som helst! Funkar bra till att laga frukostar, luncher och middagar och ger massa inspiration till matlagandet för mig och min man. Rekommenderar starkt!" 


Så gjorde vi testet om stekhällar

Eftersom det inte finns alltför många experttester på stekhällar har vi, förutom att tagit del av tillgängliga tester och intervjuat experter, tagit reda på vad användarna tycker om de olika stekhällarna som finns att köpa just nu. Här har det varit tydligt att se att det som värderas högst är användarvänlighet, och att en tillverkare rekommenderas särskilt mycket - nämligen Muurikka. 


Inte bara får Muurikkas stekhällar bra betyg i tillgängliga experttester, utan även av användarna (som ni hittar lite längre upp). Denna kombination av goda omdömen från flera håll har varit ledande i vårt val av Muurikka som den bästa stekhällen just nu. Dessutom har de ett just pris!


Testvinnare gasol stekhäll - experternas omdömen

Bäst i hemmet rankar Muurikka 58cm som den bästa stekhällen. De gillar att den kommer som ett färdigt kit. De gillar även att den är praktisk, dess kvalitet samt att du kan ta av den för tillagning över öppen eld. I deras test har de även med en stekhäll i samma storlek från Hällmark som också får bra betyg.


Outnorth säljer Muurikka 58 Set för 2699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2699 kr är det lägsta priset just nu för Muurikka 58 Set!

Bagaren och Kocken säljer Muurikka 58 Set för 2890 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Verktygsproffsen säljer just nu Muurikka 58 Set för 2970 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proffsmagasinet säljer just nu Muurikka 58 Set för 3215 kr. Frakten ingår i priset.bästa muurikkan, muurikka test, stekhällar gasol stekhäll utomhus, paellapanna

Med en stekhäll grill kan du laga allt från frukost till middag för större sällskap.Tips

Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare, och myggmedel.


Ett alternativ till en Muurikka stekhäll, är att köpa den bästa elgrillen som du även kan använda inomhus. Fler tips som tar matlagningen till nästa nivå är den bästa pizzaugnen samt bästa airfryern.

 

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har stekhäll rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stekhällen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Hur använder man Muurikka stekhäll grill?
  Muurikka stekhäll är som en stor wokpanna. Tänk dig en stor grillplatta fast rundad som en skål. Du kan därför laga mycket mat i en stekhäll samtidigt som du får bra stekyta på råvarorna. Den värms upp med gasol eller öppen eld.
 • Hur rengör man en stekhäll?
  Du rengör stekhällen med vatten och en skonsam diskborste eller svamp. Inget diskmedel behövs eftersom du då diskar bort den fina ytan som gör att råvarorna inte bränner sig fast under tillagningen. Det är samma metod som används med gjutjärnspannor.
 • Vad kan man laga för mat på stekhäll med gasol?
  Stekhällen är utmärkt för att woka och steka, men du kan använda den till många olika matlagningstekniker - bara fantasin sätter gränser!
 • Vilken är stekhäll bäst i test?
  I vårt stekhäll test har vi utsett Muurikka 58 Set till bästa stekhällen. Denna stekhäll har där med fått vår stämpel stekhäll bäst i test.Fler grilltester
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Stekhäll

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast