Stekhäll bäst i test - test gasolstekhällar.

Bästa stekhällen 2023

Ska du köpa stekhäll och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det! 


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna tycker om de olika stekhällarna som finns att köpa just nu. Allt för att hitta den bästa stekhäll och få minimalt med problem i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga och kostsamma felköp. 


Vårt toppval just nu

Stekhäll 58 cm

Muurikka 58 Set

Stekhäll bäst i test Muurikka 58 Set
  • Smidigt byte av gas

  • Enkelt att laga mycket mat

  • Rolig matlagning utomhus

  • Lite krånglig att montera ihop

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Detta är en stekhäll

En stekhäll är en stor panna som, tillskillnad från en grill, är svagt skålad. Oftast är de gjorda i varmvalsat stål eller gjutjärn och är som en blandning av en wok- och stekpanna. Tack vare stekhällens stora yta går det att tillaga flera saker samtidigt. Exempelvis kan du styra en ordentlig frukost med ägg, korv, bacon och grönsaker - allt tillagat på samma panna. De värms antingen upp över öppen eld eller med gasol.


Därför ska du ha en stekhäll

En stekhäll ger dig möjligheten till en stor variation av matlagning trots att många tror att den enbart är till för wok. Det finns inget stopp för vilka maträtter du kan tillaga; allt från frukost till middag är möjligt med en bra stekhäll. 


Tack vare att den är enkel att ta med sig funkar det utmärkt till campingresan eller under utflykten i skogen för tillagning över öppen eld. Den passar även utmärkt som substitut till grillen för bjudningarna hemma i trädgården. 


Innan ditt köp

Tänk på vilken typ av stekhäll du vill ha samt vad ändamålet är. Ska den bara stå hemma i trädgården spelar det egentligen ingen roll om den är gjord i varmvalsat stål eller gjutjärn. Om du dock planerar att ta med den är varmvalsat stål att föredra eftersom det är lättare att bära. 


Tänk även på vilken värmekälla du vill utnyttja. Allra bäst är gasol som snabbt och enkelt värmer upp stekhällen. När du väljer brännare rekommenderas en brännare med två ringar. Detta eftersom du då får en inre och yttre stekzon där du kan justera värmen. Glöm inte att köpa till en regulator. Vill du läsa mer om gasol och dess användning hittar du det här!


Ta hand om din stekhäll:

  • Bränn in stekhällen för att få en fin yta som förhindrar att mat bränns fast
  • Använd en regulator för kontroll över gasolen
  • Tvätta stekhällen med vatten - använd ALDRIG diskmedel eftersom detta löser upp fettet som skyddar.


Stekhäll Muurikka - bäst i test 2023

Efter att ha tagit del av experternas tester och konsumenternas recensioner är det enkelt att utse en vinnare; Muurikka 58 cm. Denna stekhäll är stor nog för att servera stora sällskap utan problem. Tillverkaren, Muurikka, är en känd finsk producent och används ofta som synonym till stekhäll. Andra tillverkare som också håller mycket god kvalitet är Hällmark och PanGourmet.


Bästa stekhällen just nu - Muurikka 58

(Klicka på bilden för mer infromation om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Muurikka 58 Set Visa färre priser Visa fler priser


Muurikka 58 cm är en av de mest populära stekhällarna som säljs i Sverige just nu. Den är enkel att använda och väldigt praktisk med sin stora yta. Med sitt stativ står den stadigt och fungerar smidigt med gasol. Självklart kan du lossa stekhällen från stativet ifall du istället vill laga maten över öppen eld. 


Uppskattningsvis kan du servera upp till 8 personer med en Muurikka om ytan utnyttjas maximalt. Givetvis finns det större modeller som kan servera upp till 20 personer. Är du hellre sugen på att köpa en sådan finns en länk här nedan. De lämpar sig dock inte så bra om ni är ett mindre sällskap eftersom mycket gasol går åt till att värma stekhällen. Den är gjord i stål och särskilt behandlad med för att hålla ett bra tag. 


Du får med en skyddspåse som effektivt skyddar stekhällen och alla delar under transport eller förvaring. 


Stekhällen har en diameter på 58 cm och med stativet är den 75 cm hög. Den väger 7kg vilket gör den smidig att flytta runt. 


För dig som har plats och önskar en större stekhäll så finns den även med en diameter på 78 cm.


Här köper du stekhällen 78 cm:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Muurikka 78 Set

 Detta säger konsumenterna

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


“Fick stekhällen i present och har njutit av många rätter tillagade på den. Uppskattades verkligen!”


“Bra stekhäll!”


“Jag är mycket nöjd medmin Muurikka. Att tillaga maten på en stekhäll är både festligt och smakar gott!”


“Nöjd med stekhällen, rolig matlagning.”


“Riktigt trevlig att laga mat på!”


“Är helt nöjd med denna stekhäll. Roligt när man är flera att kunna stå runt den och laga mat tillsammans!”


“Fungerar perfekt!!”


"Rekommenderar verkligen den här stekhällen som är lättanvänd och man kan laga grym mat på den! Smidigt att det ingick saker så man kunde starta igång den direkt." 


"Var skeptisk till hur mycket vi skulle använda stekhällen när vi köpte den men vi har använt den hur mycket som helst! Funkar bra till att laga frukostar, luncher och middagar och ger massa inspiration till matlagandet för mig och min man. Rekommenderar starkt!" 


"Otroligt smidigt att tillaga maten på denna!" 


"Enkel och rolig att använda." 


Här köper du stekhäll bäst i test till lägst pris

Outnorth säljer Muurikka 58 Set för 2699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2699 kr är det lägsta priset just nu för Muurikka 58 Set!

Verktygsproffsen säljer just nu Muurikka 58 Set för 3096 kr. Frakten ingår i priset.

Proffsmagasinet säljer just nu Muurikka 58 Set för 3147 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa Muurikka 58 Set för 3849 kr. Frakt ingår i priset.
Så gjorde vi testet

Eftersom det inte finns alltför många experttester på stekhällar har vi, förutom att tagit del av tillgängliga tester och intervjuat experter, tagit reda på vad användarna tycker om de olika stekhällarna som finns att köpa just nu. Här har det varit tydligt att se att det som värderas högst är användarvänlighet, och att en tillverkare rekommenderas särskilt mycket - nämligen Muurikka. 


Inte bara får Muurikkas stekhällar bra betyg i tillgängliga experttester, utan även av användarna (som ni hittar lite längre upp). Denna kombination av goda omdömen från flera håll har varit ledande i vårt val av Muurikka som den bästa stekhällen just nu. Dessutom har de ett just pris!


Testvinnare stekhäll - experternas omdömen

Bäst i hemmet: rankar Muurikka 58cm som den bästa stekhällen. De gillar att den kommer som ett färdigt kit. De gillar även att den är praktisk, dess kvalitet samt att du kan ta av den för tillagning över öppen eld. I deras test har de även med en stekhäll i samma storlek från Hällmark som också får bra betyg.
muurikka gasolstekhäll


Med en stekhäll kan du laga allt från frukost till middag för större sällskap


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om myggfångare, matberedare  eller testet om den bästa gasolgrillen just nu!

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har stekhäll rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stekhällen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens grilltester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Stekhäll

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2020-05-18 och uppdaterades senast