Gaming hörlurar trådlösa test.

Gaming hörlurar test 2023 - headset för bästa ljud

Vill du veta vilka gaming hörlurar som är bäst i test 2023? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Ett bra headset är otroligt hjälpsamt vid gaming. Att enkelt och smidigt kunna höra dina motståndare/medspelare och planera nästa steg blir en stor tillgång. 


Självklart kan dessa gaming hörlurar även kombineras med musik och podcasts men i huvudsak är de till för att ha full förståelse och kontroll i spelets virtuella miljö.


Bästa gaminghörlurarna just nu

Bäst i test: Razer BlackShark V2 Pro

Razer BlackShark V2

Gaming headset bäst i test Razer BlackShark V2
 • 7.1 surroundljud

 • Bra ljudkvalitet

 • Sköna öronmuffar

 • Utmärkt mikrofon

 • Huvudbandet kan ej justeras

 • Sladden kan ej tas bort

Utmanare - Corsair Gaminghörlurar

Corsair HS 60 Haptic

Gaming headset bäst i test Corsair HS 60 Haptic
 • Bra ljudkvalitet för en schysst peng

 • Hög komfort

 • Bra mikrofon

 • Inget surroundljud

 • Ej trådlösa

priser i samarbete med Prisjakt

 

Köpguide

Komfort - det allra viktigaste

När det gäller hörlurar för gaming är det viktigt att de sitter bra på huvudet eftersom du kommer spendera många timmar framför datorn/TV:n med headsetet på. Sitter det dåligt på finns det risk att det efter en tid blir smärtsamt och det vill vi ju verkligen inte. Vi har alla olika huvudform så alla hörlurar kommer inte att passa alla lika bra. De flesta online-butikerna erbjuder en ångerrätt i 14-dagar, så länge som du är försiktig med förpackningen, så skulle hörlurarna inte passa perfekt går köpet att ångra.

 

Surroundljud i gaming hörlurar

Surroundljud är alltid trevligt och ibland kan det vara bättre än vanligt ljud när det kommer till gaming, framförallt i FPS-spel som t.ex. Battlefield och Call of Duty då det låter dig uppfatta ljud i 360-grader. Dessvärre är det få hörlurar som förlitar sig på riktig surround… de flesta surround hörlurar använder sig av virtuell surround. Vill du ha riktigt surroundljud i ditt headset lär det kosta en hel del samt att de ofta endast fungerar på PC. I vissa enstaka fall kan de också fungera för konsol ifall man använder den optiska ingången.

 

Därför är inte vanliga hörlurar rekommenderade

 1. Med helt vanliga hörlurar får du oftast en rätt dålig mikrofon, något som riktiga gamers värderar högt är ju möjligheten till kommunikation.
 2. Med vanliga hörlurar har du inte samma ekosystem som med gaming hörlurar. Ofta har de någon typ av programvara som ingår med hörlurarna så att det är lättare att ändra inställningar för specifika spel.
 3. Vanliga hörlurar erbjuder ofta in surroundljud - något som är extra bra när du spelar datorspel eftersom du då kan höra ifall en motspelare rör sig bakom dig. Men för att kunna ta del av surround är det också nödvändigt att spelen du spelar har stöd för detta, annars fungerar vanlig stereo lika bra! 




Trådlösa gaming hörlurar bäst i test

När vi har utsett vinnaren för bästa gamingheadset har vi framförallt valt de hörlurar som erbjuder bäst ljud och komfort till lägst pris. Och det gaming headset som uppfyller alla dessa krav är Razer Blackshark V2 Pro. Läs mer om bästa gaming headset här nedan!


Bästa gaming hörlurarna just nu - Razer BlackShark V2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Razer BlackShark V2 Visa färre priser Visa fler priser


Razer Blackshark V2

Är ett par trådade gaming hörlurar som gör precis vad de lovar. Till skillnad från Razers arsenal av produkter så kommer inte dessa hörlurar med en "light show" där du kan ändra lysande färger mm. Dessa hörlurar har fått sina funktioner avskalade till minimum och fokus har istället lagts på att öka kvalitet, både på kommunikation och ljudkvalitet. 


Ljudkvaliteten beskrivs som mycket bra av flera experter, däribland Ljud & Bild samt Soundguys, som ger hörlurarna hela 9.2 poäng när det gäller delmomentet ljudkvalitet. Med ett bra mellanregister och detaljrikedom hör du allt i god kvalitet där även musik låter bra. Ljudkvaliteten går även att ändra inne i den medföljande programvaran, Razer Synapse 3. Här har du tillgång till surround-inställningar och kan även ändra på frekvenser med hjälp av dess EQ-inställning. 


För att du ska kunna använda hörlurarna under en längre stund utan komplikationer är kuddarna konstruerade i minnesskum och täckta med läder. Detta gör att hörlurarna formas efter dig för att ge allra bästa komfort och inte ruska runt huvudet när du rör på dig. I kombination med ett mesh-tyg ser det även till att nog med luft kommer in i lurarna för att se till att de andas och att det inte blir alltför varmt under de längre sittningarna. 


Mikrofonen har ett inbyggt popfilter och använder sig av Razers egna teknik för att ge så låg latens som möjligt. Det går även att ställa in effekter inuti Synapse, däribland EQ ifall du vill göra din röst ännu tydligare. Men du får även med en vanlig 3,5mm ifall du får slut på batteri eller hellre vill använda sladd. Och givetvis går det att ta lös mikrofonen från hörlurarna.


Detta säger användarna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna har att säga om sitt köp. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Grymt sköna lurar, lätta och bra ljud. Prisvärda."


"Fantastiska!"


"Har bara hunnit testa de några timmar men jag är såpass nöjd att jag kände mig manad att skriva ett litet omdöme." 


"Sjukt bra hörlurar. Både för gaming och vardagligt bruk. Lurarna blir inte varma, de sitter bekvämt och väger ytterst lite. Ljudet är tydligt och krispigt. Specifikt under gaming hör du alla detaljer, helt underbart speciellt under PvP. Mikrofonen funkar suveränt och är avtagbar."


Här kan du köpa Razer Blackshark V2 Pro till lägst pris

Bästa priset på hörlurarna får du när du beställer dem online. Då kan du även välja att hämta upp i närliggande butik/lager eller att få dem levererade direkt hem till brevlådan, enkelt och bekvämt. 


Power säljer just nu Razer BlackShark V2 för 1056 kr. Frakten ingår i priset.

1056 kr är det lägsta priset just nu för Razer BlackShark V2!

ComputerSalg säljer just nu Razer BlackShark V2 för 1079 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 1164 kr. Frakten ingår i priset.

Clas Ohlson säljer just nu Razer BlackShark V2 för 1198.95 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Razer BlackShark V2 för 1428 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1433 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Razer BlackShark V2 för 1453 kr. Frakten är inkluderad i priset.




Corsair headset - utmanaren

Vi har även valt att ta med ett par lurar från Corsair. Detta eftersom de erbjuder väldigt bra ljudkvalitet med haptiskt bas, en välfungerande mikrofon och en väldigt härlig passkomfort - som gör att du kan sitta länge utan att få ont i öronen. Dessutom har ett schysst pris. Läs mer här nedan!


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Corsair HS 60 Haptic


Corsair HS60 Haptic

Som namnet antyder har Corsair gaminghörlurar ett haptiskt baselement. Detta innebär att hörlurarna har ett vibrerande baselement som svarar på vissa frekvenser. Detta innebär att du alltså känner av basen. Detta blir användbart när du spelar spel eftersom många signaler (i spelet) ofta manifesterar sig genom basljud. På så sätt får du en vibration som signalerar att någonting händer dig i spelet. Men skulle denna funktion vara störande går den givetvis att stänga av. 


När det gäller ljudkvaliteten får du ett par välfungerande hörlurar med balanserat och högupplöst ljud - från basregistret till de ljusare diskanterna. Att lyssna på musik är en fröjd. Och gillar du det du lyssnar på kommer du bli glad av att veta att de har en känslighet på 111 dB. Nu skulle vi aldrig rekommendera dig att lyssna på så hög volym, men det är alltid intressant att veta! 


Hörlurarna är mycket bekväma tack vare de stora kuddarna som täcker hela örat (over ear) med mjuk och förlåtande vaddering. Detta gör att du kan bära hörlurarna länge utan problem. Och tack vare att vadderingen är såpass mjuk innebär det inget problem ifall du är glasögonbärare. Ofta kan det göra ont precis vid öronen pga att glasögonen skaver, men inte här! 


För att styra volym och mikrofon har du knappar på ena hörluren. Här kan du enkelt snurra på hjulet för att höja volymen samt klicka på mute-knappen för att stänga av och på mikrofonen. Och vill du använda hörlurarna för att lyssna på musik går det att lösgöra mikrofonen. 


Summerat är gaminghörlurarna från Corsair ett riktigt kraftpaket som fungerar till både PC och konsol och ger dig allt du behöver till ett schysst pris. 


Men nackdelarna då? Dessa vill vi ju också veta! Som med alla produkter är de inte helt utan nackdelar. Hos hörlurarna från Corsair finns det två stycken: de ansluts enbart med tråd och de erbjuder inget surroundljud. Detta beror lite på egna preferenser, men när vi blir alltmer vanare med trådlösa ljud-produkter är det synd att dessa endast kan användas med sladd. Annars gör hörlurarna allting rätt! Vill du ha ett par trådlösa gaminghörlurar med surroundljud rekommenderar vi dig att ta en titt på vår testvinnare: Razer BlackShark V2 Pro.


Detta säger användarna

"För det första är jag INTE en gamer. Men mina gamersöner rådde mig att köpa dessa för mina behov av telekonferenser. Jag ville ha en utmärkt mikrofon och ett bekvämt headset till en låg eller rimlig peng från ett pålitligt märke. Detta headsetet överträffar mina förväntningar. Min röst är väldigt tydligt för andra på mina konferenser. Med det 3,5 mm analoga uttaget kan den anslutas direkt till vilken företagsdator som helst."


"Jag var lite orolig att dessa inte skulle fungera med min PS4 men jag kopplade in den och det fungerade direkt. Jag spelade några spel i Apex och ljudpositioneringen var utmärkt. Den haptiska effekten är riktigt bra och tog en minut att vänja sig vid och kalibrera men jag gillar det och vill att andra tillverkare ska erbjuda funktionen."


"Detta headset är fantastiskt. Jag har köpt ett par anständiga för liknande pris men de här slog dem. Ljudet är kristallklart. Du kan verkligen höra varje musikalisk ton när du lyssnar på musik eller när du är i spelet kan du höra fotsteg precis bakom dig..!


Här kan du köpa Corsair HS 60 Haptic till lägst pris

Lägst pris på dessa hörlurar får du när du beställer dem över internet. Då kan du dessutom få dem hemskickade direkt till brevlådan på några få dagar. Bekvämt och enkelt!


CDON.COM säljer den just nu för 1235.64 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1235.64 kr är det lägsta priset just nu för Corsair HS 60 Haptic!

ComputerSalg säljer just nu Corsair HS 60 Haptic för 1637 kr. Frakten ingår i priset.




Jämför headset


Typ:
Anslutning:
Surround Sound:
Drivrutiner:
Frekvensrespons:
Mikrofontyp:
Vikt:
Razer BlackShark V2
Razer BlackShark V2
Bäst i test: Razer...
Wired
3.5mm / USB Sound Card
THX Spatial Audio
50 mm
12 Hz - 28 kHz
Unidirectional
262g
Corsair HS 60 Haptic
Corsair HS 60 Haptic
Utmanare - Corsair...
Wired
USB
Nej
50 mm
20 Hz - 20 kHz
Unidirectional
420g




Så gjorde vi testet

I vår undersökning av gaming hörlurar har vi tagit hänsyn till viktiga faktorer som bekvämlighet, ljudkvalitet, batteritid (om de är trådlösa) samt hur bra mikrofonen fungerar. Detta har vi tagit reda på genom att se vad experterna inom området säger och sedan jämfört dessa uttalanden med användarnas egna omdömen som du kan läsa under produkterna här ovan. 


När det gäller bekvämlighet är det viktigt att hörlurarna inte spänner på huvudet, oavsett hur lång tid du väljer att sitta. Här är det viktigt att kuddarna ligger bekvämt mot huvudet men även att de erbjuder för olika passformer och omsluter örat på ett mjukt sätt som inte medför komplikationer. Ett plus är också ifall de släpper in lite luft för att skapa ett bra klimat som inte gör att det känns ofräscht och svettigt. 


Efter bekvämlighet är det ljudkvalitet som är viktigt. Ett bra par hörlurar kan göra en stor skillnad medan du spelar, oavsett om din önskan är att helt uppslukas av spelets soundtrack eller om du behöver höra varje fotsteg från din fiende. Men mer än ofta kommer de även användas för att spela musik, och då är det viktigt att bas och diskant är i harmoni för att låtarna ska kunna spelas högt utan att förlora ljudets kvalitet. 


Slutligen är det mikrofonen som ska föra vidare din röst i hög kvalitet utan ljud från din omgivning. Mjukvara ser idag till att en stor del av bakgrundsljud filtreras bra och att tjänsterna du kommunicerar i är röst-aktiverade (t.ex. Discord). Men är din röst tydlig underlättar det kommunikationen enormt. Därför har vi även tittat på vad experterna säger om mikrofonens kvalitet.


Testvinnare


Test gaming hörlurar - Experternas omdömen

2021

PC GAMER, 2021: Ger förstaplatsen i sitt stora hörlurstest till Razer BlackShark V2. I detta fall har de testat den trådade versionen av BlackShark. De gillar att den har en minimalistisk design, att de är bekväma samt att hörlurarna har bra ljudkvalitet. 


Ljud & Bild, 2021: Corsair HS60 Haptic får full pott av Ljud och Bild i deras 11 nummer år 2021. Hörlurarna beskrivs som "det första välfungerande headsetet med basvibrator". De tycker även att hörlurarna är mycket bekväma och medför inga komplikationer, även om du bär dem under en lång tid. Vidare tycker de att ljudet känns välbalanserat och klart. 


Soundguys, 2021: Ger 7,6 poäng till Razer BlackShark V2 Pro och gillar ljudkvaliteten, komforten, att de är trådlösa samt att mikrofonen har fått sig en förbättring sedan föregångaren. När det kommer till saker som hade kunnat göras bättre nämns ljudisolationen, som är något sämre då gångjärnen sitter lite lösare än hos andra modeller. Detta är dock för att göra hörlurarna mer bekväma och låta luft sippra in enklare. Men trots detta tycker de att de är ett bar väldigt bra hörlurar som passar perfekt för PC spelare.


Ljud & Bild, 2021: Är mycket positiva över Razer Blackshark V2 Pro och tycker att det är ett sant professionellt verktyg när det kommer till gaming. Inga överflödiga detaljer utan enbart bra ljud. De skriver bl.a. att det är enkelt att hitta hörlurar med lika få funktioner till samma pris, men att det är svårt att hitta ett par gaming hörlurar som ger lika god ljudkvalitet som dessa.


2020

Techradar, 2020: Är mycket nöjda med BlackShark V2 Pro. De tycker att de är ett par mycket bra gaming hörlurar som matchar prestanda med pris. Dessutom tycker de att hörlurarna är bekväma och att ljudkvaliteten är såpass bra att de fungerar bra för icke-gaming bruk. De ger hörlurarna 4,5/5 stjärnor.


Techradar, 2020: I deras senaste test hamnar Steelseries Arctis Pro återigen på andraplats. På förstaplats hamnade HyperX Cloud Revolver S med anledning för sin bekvämlighet och bra ljudkvalité. 


Tidningen M3, 2020: Testade 10 gaminghörlurar. I deras test hamnade Steelseries Arctis Pro på delad andraplats. Om headsetet skrev M3: "Det här är ett utomordentligt väl genomtänkt headset som löser många praktiska problem. Det har också utmärkt komfort och ljudkvalitet i toppklass, även om det riktigt brutala trycket man ibland skulle vilja ha inte infinner sig, och det är aningen lyhört mot miljöljud runtom". Vinnare i M3s test blev Sennheiser GSP 670.


Tom's Guide, 2020: Testade 7 hörlurar där Steelseries Arctis 7 hamnade på förstaplats. Syskonet Steelseries Arctis Pro hamnade på 7:e plats med anledning av dess pris samt att det inte är det mest flexibla valet för spel från soffan.


2019

Ljud och Bild, 2019: Testade 10 gaminghörlurar. I deras test utsågs Steelseries Arctis trådlöst gaming headset kusin till bäst i test med anledning av dess goda ljudkvalité och design som du slipper skämmas för. Ett par hörlurar som är perfekt för nybörjaren som vill spela med sina vänner! 


Techradar, 2019: testade 15 gaminghörlurar. I deras test hamnade Steelseries Arctis Pro på andraplats. Om headsetet skrev de: "Med tanke på hur bra de låter och hur skönt de sitter så är de lätt några av de bästa gaminghörlurarna på marknaden idag!". Vinnaren i testet blev HyperX Cloud Revolver S.

 

Soundguys, 2019: har testat Steelseries Arctis Pro och ger dem 7.6 poäng av 10. De tycker att de sitter otroligt skönt på huvudet samt att de låter otroligt bra. De gillar även att du inte behöver installera extra mjukvara för dem.


2018

Digitaltrends, 2018: tycker om Steelseries Arctis Pro och ger dem 5/5 stjärnor. De gillar att de stöds av de flesta plattformarna, samt det högkvalitativa ljudet och komforten.

 

PCGAMER, 2018: gillar ljudet och komforten. De skriver också att det är svårt att hitta så bra lurar för det priset.




Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har gamingheadset rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa gamingheadset till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!




Vanliga frågor och svar

 • Vilka hörlurar är bäst för gaming?
  Vårt toppval just nu är Razer Blackshark V2 Pro. De sitter bra bekvämt, har bra ljud för både gaming och musik och dessutom har de mängder av positiva omdömen från dess användare och flertalet experter.
 • Vilka hörlurar till PS4?
  Gaming hörlurar kopplas ofta till PS4 med USB. Till PS5 är det vanligt att hörlurar kopplas med bluetooth.
 • Hur mycket kostar gaming hörlurar?
  De kan kosta allt från 100 kr till flera tusen. Ett bra riktvärde är att de ska kosta runt 800 - 1600 kr för att vara säker på att du får ett par hörlurar som håller god kvalitet. Allt under går sönder enkelt och har ofta väldigt dåligt ljud.




Bäst i test Guidens tester om tablets och gaming


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.




Philip Andrén

Bäst i test: Gaming Headset

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.



Testet uppdaterades senast