Gaming headset bäst i test

Gaming headset test 2021

Vill du veta vilka gaming hörlurar som är bäst i test 2021? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Ett bra headset är otroligt hjälpsamt vid gaming. Att enkelt och smidigt kunna höra dina motståndare/medspelare och planera nästa steg blir en stor tillgång. Självklart kan dessa gaming hörlurar även kombineras med musik och podcasts men i huvudsak är de till för att ha full förståelse och kontroll i spelets virtuella miljö.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig testvinnaren NU!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den andra testvinnaren med GameDAC NU!

 

Komfort - det allra viktigaste

Hur headsetet sitter är mycket viktigt eftersom du kommer spendera många timmar framför datorn/TV:n med headsetet på. Sitter det dåligt på finns det risk att det efter en tid blir smärtsamt och det vill vi ju verkligen inte. Vi har alla olika huvudform så alla hörlurar kommer inte att passa alla lika bra. De flesta online-butikerna erbjuder en ångerrätt i 14-dagar, så länge som du är försiktig med förpackningen, så skulle hörlurarna inte passa perfekt går köpet att ångra.

 

Surroundljud i gaming hörlurar

Surroundljud är alltid trevligt och ibland kan det vara bättre än vanligt ljud när det kommer till gaming, framförallt i FPS-spel som t.ex. Battlefield och Call of Duty då det låter dig uppfatta ljud i 360-grader. Dessvärre är det få hörlurar som förlitar sig på riktig surround… de flesta surround hörlurar använder sig av virtuell surround. Vill du ha riktigt surroundljud i ditt headset lär det kosta en hel del samt att de ofta endast fungerar på PC. I vissa enstaka fall kan de också fungera för konsol ifall man använder den optiska ingången.

 

Därför ska du ej använda vanliga hörlurar

  1. Med helt vanliga hörlurar får du oftast en rätt dålig mikrofon, något som riktiga gamers värderar högt är ju möjligheten till kommunikation.
  2. Med vanliga hörlurar har du inte samma ekosystem som med gaming hörlurar. Ofta har de någon typ av programvara som ingår med hörlurarna så att det är lättare att ändra inställningar för specifika spel.

Bästa gaming hörlurarna 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi hittat en testvinnare. Vinnaren är ingen mindre än Steelseries Arctis Pro.


Bästa gaminghörlurarna just nu - Steelseries Arctis Pro
 (Klicka på hörlurarna för mer information om bästa priset
)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Steelseries Arctis Pro


Är du en gamer så känner du säkert redan till Steelseries. Det är ett märke som alltid har hållit hög nivå på sina produkter och som fortsätter komma med nya finesser och innovationer. Deras headset Arctis Pro och Arctis Pro GameDAC är inga undantag.

 

Viktigt att veta innan ditt köp är att i detta test har vi två olika versioner av hörluren. Den ena är standardmodellen av Arctis Pro och den andra är Arctis Pro GameDAC som är en digital-analog ljudomvandlare som förfinar ljudet och kommer med flera finesser som du kan läsa om längre ned i testet.

 

Steelseries Arctis Pro är ett headset som ger dig surroundljud i dina spel men eftersom det hänger med en DAC (digital-analog ljudomvandlare) så fungerar de även utmärkt när du lyssnar på musik. Deras frekvensomfång från 10-40.000 Hz (människor hör mellan 20-20.000Hz) ger dig allt från varm djup bas till tydlig diskant. Det kommer inte kännas som att något saknas.

 

När det kommer till gaming så förlitar sig hörlurarna på virtuellt surround-ljud (7.1). Det lyckas rätt bra med att likna ett riktigt surround-ljud. När techradar testade spelet Dishonored 2 så berättar de att de hör tydligt hur vakterna i spelet springer fram emot dig innan du hinner se dem. Vid FPS-spel så kan du känna dig säker ifall du gömmer dig bakom en vägg för du kommer höra allt som rör sig runt om dig, sålänge din motståndare inte smyger.

 

När det kommer till utseendet av Steelseries Arctis Pro så gör de ingen besviken. De är eleganta och har inga onödiga designdetaljer. Minimalistiskt men snyggt! Stålramen har en mjuk undersida och öronkopparna är svängbara med avtagbara plattor. De stora kuddarna är mjuka så att du ska kunna sitta länge utan att det blir obekvämt. Utöver stålramen finns det även ett flexibelt band som liknar bandet på skidglasögon för att eliminera ojämnheter och maximera komfort.

 

Förutom att de är bekväma och snygga så kan du även göra dem lite mer personliga. Tack vare de avtagbara öronkopparna och “huvudbandet” så kan du byta ut de mot andra färger och design ifall du vill komma ifrån den svarta originalfärgen.

 

Steelseries Arctis Pro har även LED-ljus som går längs ramen av öronkopparna. Mikrofonen har sitt egna LED-ljus som lyser när den är dämpad. Mikrofonen sitter på vänster sida och går att vrida hur som helst. Den “rullas” även in i hörluren så den inte tar onödig plats ifall du endast vill lyssna på musik. Bakom vänster öronkopp finns det en knapp för att höja ljudet och en för att dämpa mikrofonen. Det kan vara lite jobbigt att komma åt knappen men eftersom den sitter på vänster sida behöver du inte lyfta handen från musen ifall du är högerhänt.

 

Steelseries Artic Pro fungerar främst till PC och PS4 men med anslutningskablar så fungerar de också till xbox one och Nintendo Switch.


Utöver de två testvinnarna som vi presenterar i detta test finns det andra märken som också håller mycket mycket god kvalitet, bla. Razer, HyperX och Logitech.

 

Så säger konsumenterna om gaming headset bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Ljudkvaliteten är fenomenal, riktigt bra ljud och bra gamingheadset, jag kan t.o.m. avgöra avstånd till närmsta spelare och riktning bara baserat på ljudet (i spel) och batteriet håller en bra stund" , "Jag älskar dessa hörlurar, så glad att jag köpte dem" , "Rätt så fantastisk ljudkvalitet för gaminghörlurar och en superkomfortabel design". 

 

Och finns det några nackdelar med Steelseries Arctis Pro? De vill vi ju självklart också veta! I stora drag så finns det inget ökänt problem mer än den lilla petitessen att det inte går att styra mixen mellan röstchatt och spel på hörlurarna samt att hörlurarna kanske är för isolerande; 


"Dessa hörlurar är jättebra men de isolerar verkligen allt ljud utanför vilket för de flesta är utmärkt men om du är som jag som gillar att höra vad som sker runt mig i riktiga världen så är de inte för dig".

 

Här köper du gaming hörlurarna till bästa pris

ComputerSalg säljer just nu gaming headset för 1778 kr. Frakten ingår i priset.

1778 kr är det lägsta priset just nu för Steelseries Arctis Pro!

Proshop säljer den för 1788 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1790 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1889 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Webhallen köper du Steelseries Arctis Pro för 1889 kr. Frakten ingår även i priset.

Komplett säljer just nu Steelseries Arctis Pro för 1889 kr. Frakten ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu gaming headset för 1859 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 1959 kr. Frakt ingår i priset.
 

Gaming headset med GameDAC

Arctis Pro med GameDAC är exakt samma hörlur som ovan förutom att ljudomvandlaren (DAC) ingår.


Steelseries Arctis Pro GameDAC
 (Klicka på hörlurarna för mer information på Steelseries hemsida
)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Steelseries Arctis Pro GameDAC


Ljudomvandlaren GameDAC (digital-analog ljudomvandlare) är en separat del som du kopplar in hörlurarna i och sedan går GameDAC:en in i datorn. GameDAC behöver en egen strömkälla (från datorn) som kopplas via USB. Det kan kännas krångligt att ha en separat del utöver hörlurarna för ljud men det finns många fördelar med GameDAC. Bland annat kan du justera volym, EQ (ljudfrekvenskurvan), mikrofonljud, hur mycket du hör dig själv från mikrofonen, LED-färgerna, stänga av/sätta på surroundljud och slutligen ljudskillnaden mellan spel och chatt. Eftersom detta är en egen enhet så slipper du installera mjukvara på datorn och på samma gång spara mer datorkraft till spelet.

 

Här köper du Steelseries Arctis Pro GameDAC till bästa pris

Amazon säljer Steelseries Arctis Pro GameDAC just nu för bara 1799 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1799 kr är det lägsta priset just nu för Steelseries Arctis Pro GameDAC!

Komplett säljer just nu Steelseries Arctis Pro GameDAC för 1799 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2169 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Proshop säljer den för 2303 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu gaming headset för 2288 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 3349 kr. Frakt ingår i priset.Gaming headset - Experternas omdömen

Techradar, 2020: I deras senaste test hamnar Steelseries Arctis Pro återigen på andraplats. På förstaplats hamnade HyperX Cloud Revolver S med anledning för sin bekvämlighet och bra ljudkvalité. 


Tidningen M3, 2020: Testade 10 gaminghörlurar. I deras test hamnade Steelseries Arctis Pro på delad andraplats. Om headsetet skrev M3: "Det här är ett utomordentligt väl genomtänkt headset som löser många praktiska problem. Det har också utmärkt komfort och ljudkvalitet i toppklass, även om det riktigt brutala trycket man ibland skulle vilja ha inte infinner sig, och det är aningen lyhört mot miljöljud runtom". Vinnare i M3s test blev Sennheiser GSP 670.


Tom's Guide, 2020: Testade 7 hörlurar där Steelseries Arctis 7 hamnade på förstaplats. Syskonet Steelseries Arctis Pro hamnade på 7:e plats med anledning av dess pris samt att det inte är det mest flexibla valet för spel från soffan. 


Esportare, 2019: Utsåg Steelseries Arctis Pro som utmanare till vinnaren i deras test: HyperX Cloud Alpha. 


Ljud och Bild, 2019: Testade 10 gaminghörlurar. I deras test utsågs Steelseries Arctis trådlöst gamingheadset kusin till bäst i test med anledning av dess goda ljudkvalité och design som du slipper skämmas för. Ett par hörlurar som är perfekt för nybörjaren som vill spela med sina vänner! 


Techradar, 2019: testade 15 gaminghörlurar. I deras test hamnade Steelseries Arctis Pro på andraplats. Om headsetet skrev de: "Med tanke på hur bra de låter och hur skönt de sitter så är de lätt några av de bästa gaminghörlurarna på marknaden idag!". Vinnaren i testet blev HyperX Cloud Revolver S.

 

Soundguys, 2019: har testat Steelseries Arctis Pro och ger dem 7.6 poäng av 10. De tycker att de sitter otroligt skönt på huvudet samt att de låter otroligt bra. De gillar även att du inte behöver installera extra mjukvara för dem.

 

Digitaltrends, 2018: tycker om Steelseries Arctis Pro och ger dem 5/5 stjärnor. De gillar att de stöds av de flesta plattformarna, det högkvalivativa ljudet och komforten.

 

PCGAMER, 2018: gillar ljudet och komforten. De skriver också att det är svårt att hitta så bra lurar för det priset.

 

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående bra gamingheadset. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa gamingheadset till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Philip Andrén

Bäst i test: Gaming Headset

Testet skrevs och uppdaterades senast