gummistövlar bäst i test 2023 - lätta gummistövlar dam, gummistövlar bäst i test, sköna gummistövlar dam, gummistövlar dam bäst i test, gummistövlar dam biltema, bästa gummistövlarna, bra gummistövlar, gummistövlar herr bäst i test, låga gummistövlar dam, fodrade gummistövlar dam, sköna gummistövlar, gummistövlar biltema, fodrade gummistövlar bäst i test, avignon stövlar test, test gummistövlar, låga gummistövlar herr, låga gummistövlar, neoprenstövlar bäst i test, tretorn bore 2.0 test, gummistövlar herr, bekväma gummistövlar dam, gummistövlar test, bra gummistövlar dam, bäst i test gummistövlar

Gummistövlar bäst i test 2024: bästa gummistövlarna dam/herr

Ska du köpa gummistövlar och vill veta vilka som är gummistövlar bäst i test just nu? Det kan vara svårt att hitta bra gummistövlar som också är sköna gummistövlar, men vi har lyckats! Här kan du läsa om de bästa gummistövlarna som presterar bäst i experternas tester och får bäst omdöme av konsumenterna. 


I vårt gummistövlar test har vi tagit fram ett par lätta gummistövlar för dam och herr, ett par låga gummistövlar dam bäst i test samt ett par fodrade gummistövlar bäst i test för dam och herr från Avignon. Läs mer här nedan.


Bästa gummistövlarna just nu


Köpguide

För att kunna gå ut och ta en promenad och få frisk luft eller om du ska jobba i trädgården behöver du kläder efter väder. Detsamma gäller med skor: med ett bra par vattentäta gummistövlar är dåligt väder inget problem!


Men att hitta ett par bra gummistövlar är inte helt enkelt. Det finns många tillverkare och ännu fler modeller att välja mellan. Därför har vi gjort arbetet åt dig och tagit reda på vilka gummistövlar som fungerar korrekt och erbjuder mest funktion, komfort och skydd för pengarna, så du kan undvika dåliga och dyra felköp. 


Olika modeller

Det finns främst två modeller, höga och låga gummistövlar. De låga gummistövlarna upplevs som smidigare och är enklare att gå i. 


Men de erbjuder inte samma skydd som de höga och är mer anpassade för stadslivet. Så är det skydd mot vatten, smuts och lera du är ute efter är det bäst att välja ett par höga gummistövlar eftersom de täcker en större del av benet. 


Höga stövlar lämpar sig även bättre för vandring i natur och skog och är mer av en praktisk sko.


Höga gummistövlar dam och herr


När det gäller gummistövlar är de svenska experterna eniga om en vinnare. Den kommer från den erkända, svenska tillverkaren Tretorn som med sin gummistövel Terräng bland annat tar hem förstaplatsen i Råd & Röns test och får bra konsumentrecensioner. 


Tretorn gummistövlar har varit en favorit i Sverige under lång tid. Deras modell Terräng är en halvhög gummisko för både herr och dam (unisex) som är tillverkad i naturgummi. Denna mjuka typ av gummi ger bättre komfort, håller längre och har en mjuk formation som följer efter vaden istället för att vara styv (ofta en konsekvens av syntetiskt gummi).


Stöveln har en rejäl sula som ger stöd och skydd åt foten. Detta är bra när du är ute på längre vandringar i ojämn terräng och skog. Med stora skåror i sulan får du även ett bättre grepp som håller dig stadig under extra blöta dagar. 


Som extra finess har gummistöveln även en löstagbar sula, som kan tas av ifall du svettas väldigt mycket. Denna sula torkar extra snabbt för att kunna återanvändas. På skaftet har gummistöveln ett band som gör det enklare att dra av och sätta på sig gummistöveln.Köp Tretorn gummistövel dam till bäst pris här

Bästa pris på Tretorn Terräng får du när du beställer de online. Då kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren.

de bästa priserna på Tretorn TerrängAnvändarnas omdömen och recensioner om Tretorn gummistövlar

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad konsumenterna har att säga. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de tycker om Tretorns Terräng:


"Snygg och skön Citystövel!"


"Bra stövlar. Riktigt sköna gummistövlar att gå i."


"Mycket bra gummistövel."


"Bekväm och tålig gummistövel. Hyfsat bra grepp."


Fodrade gummistövlar


För extra kalla dagar är det viktigt att vi håller fötterna varma och torra även när det är kallt ute. Därför ska vi ha en rejäl gummistövel som isolerar och ger god komfort. Den gummistövel som gör detta bra är Avignon Ridge High, en stövel som passar både män och kvinnor. Denna fodrade gummistövel presterade så väl att Testfakta utsåg den till Bäst i test i deras jämförelse från 2019.


Det som gör att Avignon Ridge High presterar så väl är en smart blandning av material i stöveln och modern teknik. Den är utformad för att värma både när du rör på dig och sitter still. Detta gör den tack vare andandes material


I gummistöveln har du en rejäl sula med räfflor för att ge maximalt med grepp på blöta och snöklädda ytor. Inuti fotdelen är det en socka som är klädd med gummi som skyddar mot vatten. Längre upp på sockan är det ett lager av neopren som ser till att gummistöveln andas. Och slutligen är yttersidan av sulan klädd i ett material fullt av luftbubblor, vilket ger ytterligare isolering.


En ortopedisk innersula ger dig komfort och gör stövlarna bekväma att gå i. Längre vandringar och jaktpass blir därför inget problem för fötterna, trots att de är tyngre än ofodrade gummistövlar. När det gäller komfort runt vaden har du bra med utrymme eftersom neopren strumpan formar sig efter ditt ben.Köp fodrade gummistövlar till bäst pris här

Det bästa priset på fodrade gummistövlar får du när du köper de online. När du beställer dem online kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren, vilket är bekvämt och enkelt. 
Användarnas omdömen och recensioner om Avignon fodrade gummistövlar

"En bra stövel. Lite trång över tårna. För nya för att se hållbarheten som är mitt stora bekymmer med gummistövlar. Bekvämt med neopren högst upp på stöveln."


"Superskön och varm stövel. Inget att klaga på."


"Perfekt!"


"En bra och varm stövel. Trång över vristen men det kanske går till sig med tiden?"


"Jag har provat stövlarna och konstaterat att de sitter bra och är ovanligt varma men den riktiga testen kommer nu till vinter."


Låga gummistövlar


Höga gummistövlar ger bra skydd men kan vara klumpiga. Ett bra alternativ är därför ett par låga stövlar, framförallt om du bor i en stad. De skyddar inte lika mycket mot regn och rusk men håller dina fötter torra och är smidigare att gå i. Och med avseende på pris, bekvämlighet och funktion är det Tretorn Eva som är låga gummistövlar bäst i test just nu!


Tretorn Eva är, likt Tretorn Terräng, tillverkad i naturgummi och helt fria från PVC. Detta ger som sagt en bättre passform och längre hållbarhet än syntetiskt gummi. Stövlarna har en rejäl sula med förstärkt tå- och häldel vilket ger en ergonomisk utformning, ökad komfort och bättre slittålighet. För bättre stabilitet innehåller mellansulan ett inlägg av metall. 


Stöveln är 100% vattentät och är enkel att få på sig tack vare slip-on designen. Den passar därför perfekt som city och vardagsstövel när det regnar. Men de passar också bra för city-ändamålet eftersom de kommer i flera färger!


Obs! Flera konsumenter som har köpt dessa skor har rapporterat att de är små i storlekarna. Välj en storlek större för att få bästa passform!Köp låga gummistövlar till bäst pris här

Du får allra bäst pris när du beställer skorna online. Då kan du dessutom få dem levererade direkt hem till dörren! 
Användarnas omdömen och recensioner om Tretorn gummistövlar för dam

"Snygg och robust. Ganska vid i öppningen och också bred över tårna, mer som en unisex-storlek."


"En snygg, nätt och skön gummistövel. De är små i storleken, jag valde att gå upp en storlek och de blev perfekta."


"Snygga gummistövlar, lätta också! Kunde kanske haft ett halvnummer större om det funnits."


"Något smala över foten, tog ett halvt nummer större än vanligt men de är fortfarande lite tajta."


"Snygga, bra i storlek och framför allt bekväma att gå i. Har aldrig haft så sköna gummistövlar förut som jag kan gå långa promenader i."


"Mycket sköna för att vara gummistövlar. Tog en storlek större än vanligt, blev bra."


"Kan vara något små i storlek så jag tog en storlek större än vanligt för att få plats med en tjock strumpa. Färgen är inte riktigt svart utan mer åt mörkgrön/ svart."


"Snygga gummistövlar som också är sköna att gå i. Tog samma storlek som jag brukar ha."


Så gjorde vi testet

Det finns olika situationer som kräver olika typer av gummistövlar, och därför har vi med tre bra par av gummistövlar i detta test, alla i unisex-modell. Det är gummistövlar som experter har testat och gett bra omdömen till i sina tester och vidare har vi även sett till att det finns gott underlag för deras kvalité i användarnas recensioner, det är ju trots allt de som har den bästa erfarenheten. 


Här har det varit viktigt att se att gummistövlarna håller vad de lovar; först och främst att de håller tätt och skyddar mot vatten, men även att de håller dig varm och är går att gå i även under längre distanser. En viktig faktor har även varit materialval - som ska vara av hög kvalité och skydda mot föremål i naturen så som kvistar och pinnar. 


Men givetvis finns det även en annan faktor som väger in eftersom det är något vi ska bära, nämligen design. Detta är även experterna tydliga med och ligger till viss grund för att de gång på gång utser Tretorn till vinnare: de är snygga och de gör grymma gummistövlar. Dessutom får de mycket beröm av dess användare som du kan läsa här ovan. 


Att vi utsett Avignon Ridge High till bästa fodrade gummistövlar beror på dess hållbarhet, ortopediska sula och isolering som alla samverkar för att det ska vara en bekväm gummistövel som du kan gå långt med och som håller värmen. Även denna skon är en testvinnare i experternas tester och får bra betyg av dess användare.


Testvinnare

Tretorn Terräng - Regnstövlar bäst i test


Avignon Ridge High - Fodrade gummistövlar bäst i test


Tretorn Eva - Låga regnskor bäst i test


Test gummistövlar - experternas omdömen

Råd och Rön Tretorn Terräng tar hem förstaplatsen. Detta gör den främst eftersom den klarade deras böjnings- och nötningstest. I dessa tester simuleras vandring på cirka 16 mil. 


Men Tretorn Terräng får även toppbetyg när det gäller vattentäthet och hur bra den skyddar mot kvistar och pinnar som kan tränga igenom. Tretorns gummistövel får totalt 66 poäng, vilket är 8 poäng före tvåan, Nokian Finntrim. Råd & Rön testade Sulman gummistövel och ett par från Hunter.


Testfakta testade 7 fodrade gummistövlar. De delmoment som testades var hållbarhet, vattentäthet (före och efter användning), värmeisolation, komfort och stabilitet samt halkmotstånd på torrt och vått klinkergolv. 


Den gummistövel som överlägset presterade bäst var Avignon Ridge High, som fick ett totalbetyg på 9,6 av 10. Andra stövlar i testet var bl.a. Viking Slagbjorn Vinter, Tretorn Nord 2.0 och Sulman Sail Winter. Även Biltemas Vildmarksstövel var med i testet, men ratades pga de höga halterna av skadliga kemikalier.


Aftonbladet testade både stövlar med högt och lågt skaft. Bland stövlarna med högt skaft var det Avignon Ridge High som korades till "bästa köp under 1000kr". De får bra betyg i funktion och användning och beskrivs som en varm och skön stövel som ger grepp på både snö och slask. De tipsar även om att den är liten i storleken och att man bör gå upp en storlek för att få bästa passform.


Bland stövlar med lågt skaft var det Tretorn Eva som blev bästa lågskaftstövel. Med bra funktion, användning och ett schysst pris finns det inte mycket att klaga på. Aftonbladet skriver bl.a. att det är en "varm och följsam sko att gå i".fodrade gummistövlar dam - lätta gummistövlar, avignon polar test, korta gummistövlar dam, stövlar bäst i test, gummistövlar dam, låga gummistövlar dam bäst i test, korta gummistövlar, bekväma gummistövlar, gummistövlar, fodrade gummistövlar herr, bra stövlar, lätta stövlar dam, gummistövlar bred läst dam, bästa gummistövlarna vandring, avignon logg test, breda gummistövlar dam, regnstövlar, gummistövlar låga, tretorn gummistövlar dam, tretorn akita test, snygga gummistövlar, låga stövlar, hållbara gummistövlar, fodrade stövlar, bästa gummistövlarna dam

Med bra och fodrade gummistövlar blir regn och rusk ett icke-problem!Tips

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi har fått från er besökare.


Rengöra gummistövlar

Egentligen behöver du bara skölja dem med vatten. Men om du är mån om dina stövlar kan du smörja på silikon, vilket gör det ännu enklare att få bort smuts med vatten. Då kan du t.o.m. ha ett par vita gummistövlar utan att vara rädd för att de ska bli smutsiga.


Gummistövlar jakt

Gummistövlar för jakt och vandring ska helst vara av den höga typen. Dessa skyddar bättre mot lera, vatten och smuts, framförallt i sumpmark där fötterna kan sjunka ner. De måste också vara mer robusta och gärna ha veckade sulor för att öka friktion mot vått och halt underlag. Att välja ett par som är fodrade är också en fördel, dessa både värmer och håller dina fötter torra.


Gummistövlar lågt skaft

Lågt skaft betyder att de är låga. Låga gummistövlar ger dig bättre flexibilitet och du kan röra dig smidigare. De är mer diskreta och funkar därför perfekt för stadsbon som vill hålla sina fötter torra utan att behöva dra på ett par otympliga, höga gummistövlar. 


Snygga gummistövlar

Gummistövlar är ju främst tänkt för att vara funktionella och hålla fötterna torra. Men ibland vill vi även kombinera funktionalitet med stil, även om det ibland kostar oss lite extra för ett par märkes gummistövlar. Ett bra alternativ om du vill ha ett par snyggare gummistövlar är att kolla in på Hunter gummistövlar


I ett test utfört av Business Insider skriver om alla Hunters olika modeller och att de fungerar väldigt bra. De håller hög byggkvalitet och stänger ute vatten till hundra procent. De tycker dock att de sitter lite tight och rekommenderar att du går upp en storlek för att kunna ha de med strumpor i.


Gummistövlar herr

De bästa gummistövlarna för herr är unisex-modellen Tretorn Terräng, som även är vinnare för dam.


Gummistövlar barn

Vi har även ett test för gummistövlar barn. Klicka här för att komma direkt till vårt test där vi utser de bästa gummistövlarna för barnens fötter. Här har vi också med en bäst i test-vinnare för gummistövlar baby.


Bäst i test på Facebook

Logga in i vår Facebook-grupp och få information när någon av de rikstäckande kedjorna har gummistövlar rea på dessa testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa gummistövlarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vanliga frågor och svar

 • Vilka höga gummistövlar är bäst i test?
  Sköna gummistövlar bäst i test just nu är Tretorn Terräng. Det är en unisex-modell som passar både män och kvinnor.
 • Vilken är den bästa gummistöveln för jakt och vandring?
  Om du ska ut i skogen under en längre tid och behöver sköna och lätta gummistövlar, kanske även fodrade gummistövlar som håller värme och hög kvalitet rekommenderar vi Avignon Ridge High. De är utsedda till gummistövlar bäst i test. Med neopren-strumpa och ortopedisk sula ger de både värme och komfort.
 • Hur tvättar jag mina gummistövlar?
  Eftersom bra gummistövlar är vattentäta är det mest effektivt att skölja dem rent med vatten. Om du smörjer på silikon blir smutsen ännu enklare att få bort.
 • Vad är fördelen med låga gummistövlar?
  Ett par låga gummistövlar är enklare att gå i och mer flexibla i vardagen eftersom de ger mer rörlighet.


Bäst i test Guidens tester för bästa friluftslivet samt jakt & fiske
Philip Andrén

Bäst i test: Gummistövlar

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast