Myggmedel bäst i test, det bästa myggmedlet

Myggmedel test: Bästa myggmedlet 2022

Ska du köpa myggmedel och undrar vilket som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats i tidningar, från testlabb och på internet. Och inte nog med det!


Vi har också tagit reda på vad konsumenterna  tycker om de olika myggmedlen som finns att köpa just nu. Allt för att hitta det bästa skyddet och få minimalt med bett i framtiden. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du kan undvika jobbiga felköp.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig det bästa myggmedlet NU!


Därför ska du ha myggmedel

Nu när sommaren har anlänt på riktigt kommer även myggen och fästingarna. Med hjälp av myggfångare och myggnät går det oftast bra att undvika dessa. Men när vi är ute och vandrar i naturen är det myggmedel som är mest effektivt och minskar risken för bett. Här nedan har vi utsett ett medel som är bäst i test följt av några andra rekommendationer. 


Spray eller roll-on? Spray är enklast att applicera och du får inte heller en lika kladdig känsla som med en roll on. Dock håller roll-on generellt sett längre än en spray. 


Fler tips

Enligt Myggfälla är det bra att undvika mörka kläder eftersom dessa attraherar myggen. Vindstilla gläntor och vattendrag är också något du kan undvika. Myggfälla informerar även att myggor dras till parfymer, alkohol och svett. 
Myggmedel bäst i test 2022

Ser vi till vad experterna säger, framträder ett myggmedel extra tydligt; Det bästa myggmedlet är Sjö&Hav. Det är en spray som är skonsam mot huden och effektiv mot både myggor och fästingar. 

Bästa myggmedlet just nu - Sjö&Hav Mygg+Fästing

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml


Sjö&Hav Mygg+Fästingspray är en effektiv spray som skyddar mot både mygg och fästingar och det är det myggmedel som vinner bäst i test av flera anledningar: Myggmedlet är snällare mot både människa och miljö. Dels är det växtbaserat och helt biologiskt nedbrytningsbart och fri från DEET som kan vara irriterande för hud och ögon. Det är också hållbart odlat utan bekämpningsmedel. Sjö&Havs myggmedel blev testvinnare i testfaktas stora oberonde myggmedeltest 2015 och har hållit sig på topp med höga omdömen sen dess. 


Sprayen klibbar inte och avger en fräsch doft av citroneukalyptus, där den även får sin verksamma substans, PMD, ifrån. Den ger ett effektivt skydd i 6h och kan användas i både tempererade och tropiska klimat. Du kan spraya sprayen över hela kroppen och den ger inga bestående fläckar på varken textilier, plast eller gummi. 


Förutom mygg och fästingar skyddar Sjö&Hav också från broms, knott och älgfluga. Den kan användas av hela familjen men bör inte användas av barn under 3 år. 


Detta säger konsumenterna om myggmedlet

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel; 


"Vi testade Sjö&Hav och det funkar helt fantastiskt bra. Insekterna landar inte ens på huden och det blir som en frizon runt ansiktet mot knott."


"Fungerar väldigt bra mot mygg och broms även för mig som alltid annars blir väldigt biten."


"Det funkar bra tror jag men luktar för stark för mig."


Här köper du testvinnaren till lägsta pris

Outnorth säljer Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml för 99 kr. Frakten är inkluderad i priset.

99 kr är det lägsta priset just nu för Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml!

Apotek Hjärtat säljer Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml för 119 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Outdoorexperten säljer Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml för 129 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Bästa myggmedlet - Utmanare 

MyggA

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på MyggA


MyggA är en klassiker som också toppar listan över bästa myggmedel och har många gånger hjälp oss skydda oss mot myggen och andra insekter som gillar att bitas. Det är ett mycket effektivt myggmedel och håller i minst 8 timmar. Den bör därför användas max två gånger per dag och eftersom den innehåller en del DEET är det viktigt att den sprayas på mindre hudytor, för att undvika irritation. MyggA skyddar, förutom mot mygg, även mot knott och fästing. 


Den finns tillgänglig både som roll-on och som spray. Sprayen kan användas från och med 2 års ålder och roll-on:en från 13 års ålder. Apoteket säljer MyggA för 69 kr. Frakten är inkluderad i priset.

69 kr är det lägsta priset just nu för MyggA!

Apotek Hjärtat säljer MyggA för 86 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Svensk Hälsokost säljer MyggA för 86 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Apohem säljer MyggA för 99 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Doz Apotek säljer MyggA för 105 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer MyggA för 109 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Decathlon säljer just nu MyggA för 138 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer MyggA för 148 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.Testvinnare myggmedel - Experternas omdömen

Råd & Rön: Ger Sjö&Hav en fjärdeplats i deras test av myggmedel. Vinnare i deras test blev Autan Protection Plus följt av Cederoths US622, som tyvärr innehåller DEET (som kan vara irriterande på hud och ögon). 


Testfakta: I detta test sprayades myggmedlet på en platta. Efter 10 minuter undersöktes hur många myggor som satt på plattan. De medel som gav bäst effekt var Sjö&Hav och US622. Även Göteborgs-Posten hänvisar till detta test när de presenterar de bästa vapnen mot mygg.


test myggmedel

Undvik myggen med det bästa myggmedlet!


Tips 1: Se till att klä dig i ljusa kläder för att undvika mygg. Det är även bra att undvika platser i lä och vattendrag där myggen gärna håller till. 


Tips 2: För att vara helt förberedd för myggen kan du ta och läsa vårt test om den bästa myggfångaren. Läs om vinnaren som gör det myggfritt i en täckning om 4000 kvm! 
Vanliga frågor och svar

  • Vilket är det bästa myggmedlet?
    Vår testvinnare är Sjö&Hav myggmedel som skyddar både mot mygg och fästingar. Dessutom är det snällare mot både människa och miljö eftersom det är växtbaserat och helt biologiskt nedbrytningsbart.
  • Kan barn använda myggmedel?
    De myggmedlen vi listat i detta test bör inte användas av barn under 3, respektive 2 år. Vill man ha myggmedel för mindre barn bör man köpa myggmedel som är specifikt anpassade för barn.
  • Vad är DEET i myggmedel?
    DEET är en aktiv substans och förkortning av dietyltoluamid. DEET är internationellt sätt den vanligaste ingrediensen i myggmedel och andra insektsmedel. Man behöver inte vara orolig för DEET. Är produkten godkänd och man håller sig till bruksanvisningen så ska det inte vara några risker. Men man ska inte överdosera, och står det en åldersgräns på flaskan ska man respektera den

Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Myggmedel

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: