Myggmedel bäst i test, test myggmedel, bästa myggmedlet, bästa myggmedlet 2023, bästa myggmedel, myggspray bäst i test, myggmedel test, bra myggmedel, bäst i test myggmedel, fästingmedel människa bäst i test, myggmedel barn, myggmedel, bäst myggmedel.

Myggmedel bäst i test: Bästa myggmedlet 2024

Ska du köpa myggmedel och undrar vilket som är myggmedel bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats i tidningar, från testlabb och på internet.


Vi har också tagit reda på vilken konsumenterna tycker är det bästa myggmedlet som finns att köpa just nu. Allt för att hitta det bästa, vare sig det är myggspray bäst i test eller något annat medel mot mygg.


Läs vårt myggmedeltest nedan och få minimalt med bett under sommaren!


Bästa myggmedlen just nuJämför myggmedel bäst i test

Typ:
Varaktighet:
Aktiva ämnen:
Skyddar mot fästingar:
Skyddar mot knott:
Skyddar mot myggor:
Bäst i test myggmedlet 2024 - Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml - Bäst i test
Sjö&Hav Mygg+Fästing...
Myggmedel bäst i t...
Myggspray / Fästingspray
6 timmar
PMD (citroneukalyptus)
Ja
Ja
Ja
Bäst i test myggmedlet 2024 - MyggA - Bäst i test
MyggA
Utmanaren till bäs...
Myggspray eller roll-on
8 timmar
DEET
Ja
Ja
JaKöpguide: bli kvitt mygg och fästingar med myggmedel

Därför ska du ha myggmedel

Nu när sommaren har anlänt på riktigt kommer även myggen och fästingarna. Med hjälp av bra myggfångare och myggnät går det oftast bra att undvika dessa. Men när vi är ute och vandrar i naturen är det myggmedel som är mest effektivt och minskar risken för bett. 


Myggspray eller roll-on? 

Myggspray är enklast att applicera och du får inte heller en lika kladdig känsla som med en roll on. Dock håller roll-on generellt sett längre än en spray.


Fler tips på skydd mot mygg

Enligt Myggfälla är det bra att undvika mörka kläder eftersom dessa attraherar myggen. Vindstilla gläntor och vattendrag är också något du kan undvika. Myggfälla informerar även att myggor dras till parfymer, alkohol och svett.


Myggmedel bäst i test 2024: Sjö&Hav Mygg + Fästingspray


Experternas val: Sjö&Hav Myggspray Bäst i Test

Ser vi till vad experterna säger, framträder ett myggmedel extra tydligt; det bästa myggmedlet är Sjö&Hav. Myggmedlet blev testvinnare i Testfaktas stora oberonde myggmedeltest och har hållit sig på topp med höga omdömen i flera år. Det är en spray som är skonsam mot huden och effektiv mot både myggor och fästingar. 


Bästa myggspray och fästingspray fri från DEET

Sjö&Hav Mygg+Fästingspray är en effektiv spray som skyddar mot både mygg och fästingar och är det myggmedel som vinner bäst i test av flera anledningar: Myggmedlet är snällare mot både människa och miljö. Dels är det växtbaserat och helt biologiskt nedbrytningsbart och fri från DEET som kan vara irriterande för hud och ögon. Det är också hållbart odlat utan bekämpningsmedel. 


Klibbfri formula med skydd i 6 timmar

Sprayen klibbar inte och avger en fräsch doft av citroneukalyptus, där den även får sin verksamma substans, PMD, ifrån. Den ger ett effektivt skydd i 6h och kan användas i både tempererade och tropiska klimat. Du kan spraya sprayen över hela kroppen och den ger inga bestående fläckar på varken textilier, plast eller gummi.


Skyddar även mot broms, knott och älgfluga

Förutom mygg och fästingar skyddar Sjö&Hav också från broms, knott och älgfluga. Den kan användas av hela familjen men bör inte användas av barn under 3 år.Här köper du myggmedel bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa myggmedlet

Som vanligt nöjer vi oss dock inte med att bara se till experttesterna, utan vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som oftast har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Vi testade Sjö&Hav och det funkar helt fantastiskt bra. Insekterna landar inte ens på huden och det blir som en frizon runt ansiktet mot knott."


"Fungerar väldigt bra mot mygg och broms även för mig som alltid annars blir väldigt biten."


"Det funkar bra tror jag men luktar för stark för mig."


Utmanaren till det bästa myggmedlet - MyggA


MyggA: en klassiker bland myggmedel

MyggA är en klassiker som också toppar listan över bästa myggmedel och har många gånger hjälpt oss skydda oss mot myggen och andra insekter som gillar att bitas. Det är ett mycket effektivt myggmedel och håller i minst 8 timmar, och bör användas max två gånger per dag.


Effektivt myggmedel med DEET

Myggmedlet innehåller DEET, en kraftfull ingrediens som är mycket effektiv mot mygg, knott och fästingar. På grund av DEET-komponenten är det viktigt att applicera produkten sparsamt och undvika större hudytor för att minska risken för hudirritation. 


Myggmedlet finns både som spray och roll-on

Den finns tillgänglig både som roll-on och som myggspray. Sprayen kan användas från och med 2 års ålder och roll-on:en från 13 års ålder.Här köper du MyggA myggmedel till lägsta pris


Så gjorde vi testet om myggmedel bäst i test

När vi har utsett det bästa myggmedlet nu har vi gjort det efter att ha läst experternas och användarnas omdömen. Här har bland annat experterna gjort experiment för att se hur effektiva olika myggmedel är för att hålla borta mygg och knott och sedan rankat dem. Med hjälp av resultaten från dessa tester har det gått att skapa sig en bättre bild av hur väl de olika medlen fungerar.


Men förutom experternas omdömen har vi även tagit reda på vad användarna tycker. Här blir det mer tydligt att se om olika myggmedel faktiskt fungerar och ifall de har negativa aspekter som illaluktande doft eller om de skapar irritation på huden.


Myggmedel är dock ingen garanti för att hålla borta mygg. För att vara helt säker rekommenderar vi att du tittar på den bästa myggfångaren.

Test myggmedel - experternas omdömen

Råd & Rön ger Sjö&Hav en fjärdeplats i deras test av myggmedel. Vinnare i deras test blev Autan Protection Plus följt av Cederoths US622, som tyvärr innehåller DEET (som kan vara irriterande på hud och ögon).


Testfakta testade myggmedel genom att spraya myggmedel på en platta. Efter 10 minuter undersöktes hur många myggor som satt på plattan. De medel som gav bäst effekt var Sjö&Hav och US622. Även Göteborgs-Posten hänvisar till detta test när de presenterar de bästa vapnen mot mygg.


Myggmedel bäst i test - testvinnarna


Bästa myggmedlet - Sjö&Hav

Apoteket säljer Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml för 135 kr. Frakten är inkluderad i priset.

135 kr är det lägsta priset just nu för Sjö&Hav Mygg+Fästingspray 75ml!


Utmanaren till det bästa myggmedlet - MyggAtest myggmedel, bästa myggspray, effektivt myggmedel, myggstift bäst i test, sjö och hav myggmedel, myggmedel barn bäst i test, myggmedel apoteket, medel mot mygg, myggspray, vilket myggmedel är bäst, apoteket sjö och hav, myggmedel sjö och hav, köpa myggmedel, medel mot knott, fästingspray bäst i test, fästingspray test, mygga fästing 2 in 1 test, mygg och fästing spray bäst i test, vilket myggmedel är bäst i test?, myggmedel test råd och rön.

Undvik myggen med det bästa myggmedlet!Tips 1: Se till att klä dig i ljusa kläder för att undvika mygg. Det är även bra att undvika platser i lä och vattendrag där myggen gärna håller till.


Tips 2: Om du är ute på utflykt utsätts du ofta för mygg mer än inne i stan. Genom att packa rätt utrustning kan du få en njutbar utflykt i naturen. En sovsäck och ett tält är nödvändigheter för en bekväm nattsömn.


Ett stormkök och termos gör att du enkelt kan tillaga och förvara mat var du än befinner dig, medan en pålitlig ficklampa lyser upp din väg när mörkret faller. 


Tips 3: För de som tar med sina hundar, är en hundpejl viktig för att säkerställa att du alltid vet var din hund befinner sig. Ett kikarsikte låter dig också observera djur och natur på säkert avstånd. 


En vevradio ger dig tillgång till nyheter och underhållning utan behov av batterier. Denna kombination av utrustning säkerställer att du är väl förberedd för alla äventyr, vilket gör din upplevelse både säker och njutbar.Frågor och svar om myggmedel

 • Vilket är det bästa myggmedlet?
  I vårt myggmedel test har vi utsett Sjö&Hav till bästa myggmedel. Detta myggmedel har där med fått vår stämpel myggmedel bäst i test.

  Vår testvinnare är Sjö&Hav myggmedel skyddar både mot mygg och fästingar. Dessutom är det snällare mot både människa och miljö eftersom det är växtbaserat och helt biologiskt nedbrytningsbart.
 • Kan barn använda myggmedel?
  De myggmedlen vi listat i detta test bör inte användas av barn under 3, respektive 2 år. Vill man ha myggmedel för mindre barn bör man köpa myggmedel som är specifikt anpassade för barn.
 • Vad är DEET i myggmedel?
  DEET är en aktiv substans och förkortning av dietyltoluamid. DEET är internationellt sätt den vanligaste ingrediensen i myggmedel och andra insektsmedel. Man behöver inte vara orolig för DEET. Är produkten godkänd och man håller sig till bruksanvisningen så ska det inte vara några risker. Men man ska inte överdosera, och står det en åldersgräns på flaskan ska man respektera denDu hittar också andra tester inom hälsa och kroppsvård. träning och aktivitet samt friluftsliv.


Philip Andrén

Bäst i test: Myggmedel

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast