Luftfuktare test - Bästa luftfuktare.

Luftfuktare bäst i test 2022

Om du ska köpa en luftfuktare och vill veta vilken som är bäst i test just nu så har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken luftfuktare som konsumenterna tycker är bäst. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa luftfuktaren direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt!


I vårt luftfuktare test hittar du:


 1. Bästa luftfuktare just nu
 2. Luftfuktare fördelar
 3. Så funkar en luftfuktare
 4. Philips luftfuktare - bäst i test
 5. Luftfuktare test - experternas omdömen


Bästa luftfuktare just nu

Philips luftfuktare - bäst i test

Philips HU4813

Luftfuktare bäst i test Philips HU4813
 • Bra för mindre ytor

 • Låg ljudvolym

 • Enkel att rengöra

priser i samarbete med Prisjakt

Luftfuktare fördelar

Förutom en och annan vinterdepression är de svenska vintrarna långa, kyliga och jobbiga. Men vad få faktiskt gör är att ens försöka göra det lite bättre. För att motverka den kyliga och torra luften som bland annat bidrar till torr hud och torra ögon.


Ännu värre blir det när luftfuktigheten blir så pass låg att läpparna blir nariga och hårcellerna påverkas vilket leder till kliande hårbotten. Usch!


Hursomhelst, de flesta känner säkert till konsekvenserna och symtomen av låg luftfuktighet, så låt oss istället fokusera på hur vi kan motverka detta. Det allra enklaste sättet är att investera i en pryl, nämligen luftfuktaren!


Genom att använda en luftfuktare kan du öka luftfuktigheten i hemmet och göra luften mer behaglig att vistas i. Eftersom människan består till största delen av vatten är vi väldigt känsliga för luftfuktighet. Det som i själva verket händer när denna är för låg är att vi blir uttorkade, vilket påverkar oss fysiskt.


Men luftfuktigheten påverkar även din bostads välmående. Ideal luftfuktighet ligger på mellan 40% - 60% vilket ger en trevlig inomhusluft som är härlig att andas in utan att vara för torr eller fuktig. Vid denna grad växer inte mögel eller bakterier till sig heller. Har du för hög luftfuktighet i hemmet bör du istället fundera på en avfuktare eftersom 75% luftfuktighet är som paradiset för bakterier och mögel, vilket i sin tur leder till illaluktande doft och skador på ditt hem.


Så funkar en luftfuktare

I huvudsak sprejas vattenånga ut från luftfuktaren för att öka luftfuktigheten i rummet som den står i. Bakom höljet finns dock mycket teknik som bland annat bestämmer hur mycket vattenånga som ska sprayas ut samt när den ska sluta göra detta, när mål-luftfuktigheten har nåtts. 


Utöver att luften blir behagligare är en stor andel av luftfuktare även utrustade med HEPA filter och jonisering, som hjälper till att filtrera luften från små partiklar och bistår med dammavlagring. Luften blir helt enkelt renare.


Krav luftfuktare

Det finns flera olika luftfuktare och för att göra valet enklare har vi satt upp en del krav som Bäst i test vinnaren behöver fylla för att ta hem titeln, dessa är:


 • Automatisk avstängning - den ska ej stå på helt i onödan
 • Styrning via smartphone - enklare att kunna kontrollera på distans
 • Enkel att flytta - ifall du vill flytta den från ett rum till ett annat
 • Låg ljudnivå - om den ska vara igång när du sover
Philips luftfuktare - bäst i test

Om du önskar en mindre luftfuktare som presterar bättre för mindre rum kan vi tipsa dig om Philips luftfuktare HU4813. Denna är mycket effektiv och uppskattas av både experter och konsumenter. Läs mer här nedan!


Bästa luftfuktaren just nu - Philips HU4813

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset på luftfuktaren)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Philips HU4813


Philips HU4813 är en fenomenal luftfuktare som täcker ytor upp till 44 kvadratmeter. Den har automatiska inställningar och ger dig kontinuerlig information om luftfuktighet i rummet. Denna luftfuktare ser till att luften som kommer ut även är ren, vilket hjälper dig att andas bättre.


Luftfuktaren drar in torr luft och adderar sedan vattenmolekyler och släpper sedan ut fuktig luft ut i rummet. De inställningarna du kan välja mellan är 40, 50 och 60% luftfuktighet. Med hjälp av HU4813's 360-grader design släpps den fuktiga luften jämnt ut över rumsytorna. Det finns även tre hastigheter där den högsta fuktar 300ml/h.


Fuktad luft brukar ofta vara lite dimmig men med Philips luftfuktare är det inget problem. Vattenmolekylerna är nämligen så små att den fuktade luften är osynlig. Detta är väldigt uppskattat eftersom du märker effekten snarare än ser den. Stör du dig lätt på ljud så blir du glad att höra att Philips HU4813 inte är högljudd.


Vattentanken är tydligt markerad med hur mycket som ryms och när tanken är tom så stängs luftfuktaren automatiskt av och indikerar samtidigt på skärmen att tanken måste fyllas på. Vattentanken rymmer 2L.


En annan smart funktion är timern där du kan välja hur länge luftfuktaren ska vara igång innan den stängs av. Du kan välja mellan 1,4 eller 8h. Vill du ha luftfuktaren igång medan du sover kan du välja det tysta viloläget där ljudnivån ligger på låga 38dB.


Luftfuktaren är enkel att rengöra och tack vare att den inte använder en värmeplatta så kommer avkalkning aldrig vara något som krävs. Något som dock krävs är ett byte av filtret som rekommenderas att bytas ut var sjätte månad. Du hittar nya filter här!


Denna luftfuktare har en effektiv area på upp till 44 kvm. Luftfuktaren lämpar sig därför mycket bra för t.ex. sovrum och vardagsrum. Garantin från Philips gäller i 2 år.


Detta säger konsumenterna

Överlag är användarna väldigt nöjda med Philips HU4813. På Pricerunner har luftfuktaren ett totalbetyg på 4/5 när 233 personer har gett sitt omdöme. Här kommer några exempel;


"En luftfuktare som gör vad annonsen säger. Testade först en billigare luftfuktare som spred ånga vilken fungerade men som spred ett vitt damm över möblerna. Denna maskin inte bara fungerar, den undviker också dammet. Perfekt maskin som t.o.m. visar exakt samma luftfuktighet som min mätare på andra sidan rummet. Har just nu 53% luftfuktighet vilket jag är nöjd med."


"Har nu haft min luftfuktare i 1,5 månad. Vi har dragits med förkylningar sedan i början av Augusti, nu är det slutet av December. Efter att vi har haft denna i sovrummet så har ingen varit förkyld på en hel månad!!! Har heller inte blivit vintertorr i huden som jag annars alltid blir."&


"Borde finnas en (enklare) konstruktion för påfyllning av vatten."


"Perfekt storlek och snygg design, lätt att hantera och komma igång med. Tyst trots kapaciteten."


"Mycket lättanvänd luftfuktare. Den var lätt att packa upp och komma igång med. Den är tyst, så man störs inte av den. Jag har provat ha den både i sovrummet samt i köket och jag märkte en behaglig luft skillnad direkt. En sak som jag tycker är positivt är att den stänger av sig självt när man glömt fylla på med vatten."


"Denna luftfuktare är perfekt! Den är både lättanvänd och tyst. Den gör absolut det den är menad att göra, och den gör det bra. Den är snygg och diskret i designen vilket gör att den lätt kan placeras i hemmet utan att sticka ut som ett munsår." 


"Lättanvänd och uppackning till att starta upp den tar mindre än en minut. Tyst och går även att ställa in så den inte lyser om natten, perfekt när har den i sovrummet. Den sprider en behaglig luft och går enkelt att ställa om till en annan luftfuktighet. Perfekt i barnrummet."


Finns det några nackdelar med denna luftfuktare? De vill vi ju också veta innan vårt köp. Det som har rapporterats är enstaka fall där fuktighetsmätaren inte visar mer än 35-40% luftfuktighet. Philips själva menar att detta ofta beror på rummets storlek snarare än något fel med luftfuktaren.


Här ser du en video på hur du tar hand om Philips HU4813


Köp luftfuktare bäst i test till lägst pris

Du får allra bästa pris på luftfuktaren när du beställer den online.


Apoteket MEDS säljer Philips HU4813 för 1386 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1386 kr är det lägsta priset just nu för Philips HU4813!

Hos Webhallen köper du Philips HU4813 för 1390 kr. Frakten ingår även i priset.

Hemmy.se säljer just nu Philips HU4813 för 1519 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1567 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Clas Ohlson säljer just nu Philips HU4813 för 1598.95 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 1651 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Philips HU4813 för 1778 kr. Frakten är inkluderad i priset.

HusOchHemma säljer just nu Philips HU4813 för 1799 kr. Frakten ingår i priset.
Test luftfuktare - Experternas omdömen

OBS! Som tidigare nämnt finns det, tyvärr, inte många experttester idag på luftfuktare i Sverige. Vi har därför lagt den största vikten på vad konsumentrecensioner säger. När det trillar in fler experttester kommer det att fyllas på här på sidan. 


Expressen: Gillar Philips HU4813 och dess automatiska läget samt att luftfuktarens Nano Cloud-teknik får bort mineraler och kalk som kan sätta sig på dina möbler och kläder. De ger den förstaplatsen i sitt luftfuktare test och är även nöjda med att du själv kan ställa in vilken luftfuktighet du vill ha.


AllesBeste: gillar att Philips luftfuktare kan anpassas efter dina egna behov och ger den sin förstaplats i sitt test med luftfuktare. De gillar även att den är lätthanterlig utan en massa knappar vilket bidrar till att Philips luftfuktare är en solid vinnare


Luftfuktare test, här hittar du den bästa luftfuktaren.

Få till perfekt luftfuktighet inför vintern med en luftfuktare
Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om luftrenare eller testet om luftvärmepumpar.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har luftfuktare rea på ovanstående produkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa luftfuktaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 Bäst i test Guidens klimattester
Philip Andrén

Bäst i test: Luftfuktare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast