Smart belysning

Smart belysning 2019/2020

Du står och lagar mat åt hela familjen, barnen skriker och du tycker att det är alldeles för dåligt ljus i köket. Att lämna din post i köket, parera slagfältet till vardagsrum och dra upp dimmern har blivit ett mycket större projekt än du föreställt dig och det enda du tänker på är: "Jag önskar jag kunde höja ljusstyrkan med min telefon, så jag slapp gå hela vägen till strömbrytaren".

 

För att lösa detta "problem" har vi tagit fram ett test om smart belysning - den smartaste lampan just nu!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Detta är Smarta Hem

Begreppet smarta hem börjar få mer och mer uppmärksamhet överallt - men vad är det egentligen? Jo, med smarta hem menas att du kan kontrollera apparater, musik, ljusstyrka och dylikt med din smartphone. Det kan verka lite väl flådigt men det är ett koncept som blir alltmer vanligt och eftertraktat, framförallt av er Bäst i test-läsare. Därför har vi valt att mjukstarta denna nya kategori med att kora den smartaste lampan just nu! Du kan även läsa testet om smarta lås här.

 

Fördelar med smarta lampor:

  • Ställ timers på när du vill att ljuset skall sättas på
  • Kontrollera belysning i hemmet när du är bortrest för att minska chansen för inbrott
  • Få perfekt ljusförhållande i alla  rum med över 50.000 nyanser av vitt
  • Om du tror du har lämnat en lampa på kan det enkelt kontrolleras via din smartphone


Bäst i test smarta lampor

Det finns idag flera tillverkare av smarta lampor. IKEA och Eufy har fått bra resultat i flera experttester men den tillverkare som tar förstapriset är Philips som med sin Hue-serie har tagit världen av smarta lampor med storm!


Smartaste lamporna just nu - Philips Hue White Starter Kit Smartaste lamporna just nu - Philips Hue White Starter Kit
(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 25 januari 2020

 

Med Philips Hue-serie kontrollerar du enkelt ljuset i ditt hem. Du kan sätta på/stänga av, samt ändra ljusstyrkan direkt från din smartphone. Med den smarta appen som hör till delar du enkelt in lamporna i olika kategorier, t.ex. kök, sovrum och vardagsrum för att få full kontroll över ljussättningen i ditt hem. Självklart går det att koppla lamporna till en röstassistent som Apples Siri eller Amazons Alexa.

  

fungerar det

Som du kan se på produktbilden ovan finns det en kvadratisk apparat som hänger med. Detta är bryggan mellan Wi-Fi och lamporna. Bryggan kopplas in i hemmets router och skickar sedan instruktionerna från dina fingertoppar till lamporna, busenkelt! En brygga kan vara uppkopplad till max 50 enheter (lampor). Inkluderat i kitet är också en trådlös dimmer som kan användas till att styra ljussättningen istället för din smartphone. Ta en titt på denna video för mer information om hur det hela går till.

   

Detta är nackdelar med smarta lampor

Bland våra experttest är det få gånger som själva produkten får kritik. Det som ogillas är priset av de smarta lamporna. Det är inte ruinerande dyrt att testa på men om du är intresserad av att all belysning i ditt hem ska vara "smart" så kommer det kosta en hel del. Som tur finns det ingen press med att uppgradera hela ditt hem direkt utan du kan helt göra det i din egen takt.

   

Så säger experterna om Philips Hue-serie

Både experter och konsumenter är eniga om att Philips Hue-serie är imponerande bra. Läs vidare här nedan för att ta del av alla experttester.

    

Techradar.com har testat Philips Hue-serie och är positiva. De gillar hur lätt det är att komma igång, app-upplevelsen och att det går att integrera lamporna med andra tjänster, t.ex. Alexa. Det som Techradar.com inte gillar är att Hue-serien kostar en hel del! Det är ett stort test som tar upp de flesta produkter från Hue-serie och när du summerar sitt test skriver de: "Om du är sugen att investera i ett komplett eko-system så erbjuder Philips Hue de smartaste lamporna just nu".

    

trustedreview.com ger Philips Hue-serie 4.5 stjärnor av 5 möjliga. De gillar den höga kvaliteten av glödlamporna samt deras varma ljus. De väljer att avluta testet med: "Philips Hue-serie har det största sortimentet av smarta glödlampor och det bästa stödet för tredjepartstjänster" och "Om du inte vill strula med ledningarna i ditt hem så är det Philips Hue som du vill ha".

    

pocket-lint.com har testat Philips Hue-serie och summerar med: "Philips Hue-serie är den bästa tjänsten för smarta lampor. Den erbjuder större variation av produkter än andra tjänster". De gillar att det är enkelt att installera och expandera (om man vill). När det kommer till vad de inte tycker om så är det priset som de kommenterar med: "Den största nackdelen med Philips Hue-serie är att det inte är billigt och medan det vita systemet verkar mer överkomligt så kostar det snabbt mer".

    

Business Insider inleder sitt test med "Alla borde ha smarta lampor". Vid frågan om vem systemet är för skriver de: "Philips Hue-serie är perfekt för nybörjare, men även för riktiga nördar. Med möjligheten att skapa sin egen ljusatmosför finns det förvånansvärt mycket djup i appen". Även Business Insider menar att den största nackdelen är priset men yrkar på fördelen att aldrig behöva manuellt tända ljuset, samt hur kul det är att skapa sina egna ljusinställningar.

    

Smartworld, som är en del av M3, ger Philips Hue-serie 4.5 stjärnor av 5. De gillar bl.a. det breda valet av ljusinställningar och den enkla hanteringen. Som avslut skriver de: "Vi är helt sålda".

    

enkelteknik.se ger även dem 4.5 stjärnor av 5. De gillar att det är lätt att komma igång och att systemet bara funkar. De gillar även att det inte behöver stressas med att köpa nya produkter: "En av de bästa sakerna med Philips Hue är möjligheten att utöka systemet i sin egen takt".

    

expertreviews.com har testat Philips Hue-serie och summerar det med: "Det mest flexibla och mångsidiga smartbelysningssystemet". De ger Philips Hue 5 av 5 stjärnor. De avslutar testet med: "Det är inte det billigaste sättet att starta med smart belysning men om du letar efter det mest omfattande systemet så är det Hue som gäller".

   

 Så säger konsumenterna

"Philips Hue är det bästa som finns", "Kan bara hålla med om att det är sjukt smidigt med Hue", "Jag har ett enkelt Hue-system hemma, inget stort dock. Några taklampor och en fönsterlampa. Tänds när jag kommer hem, fadeas ut på kvällen och släcks när jag vill det", "Jag är jättenöjd. Har några lampor, en rörelsesensor i hallen och knappar i varje rum för att tända och släcka."

 

Här köper du Philips Hue-serie till bästa pris

Bästa priset på Philips Hue White Starter Kit hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


 

Kjell & Company säljer belysningen för 889 kronor när du klickar här och frakten hem till dig är dessutom gratis!

 

CDON säljer den smarta belysningen för 889 kronor. I priset ingår även frakten.

889 kronor är det lägsta priset bland butikerna just nu för Philips Hue smarta belysning!

 

Buildor säljer den smarta belysningen för 894 kronor. I priset ingår även frakten.

 

Byggmax erbjuder belysningen för 979 kronor när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 

Dustin erbjuder den för 988 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

 

NetOnNet säljer den smarta belysningen för 990 kronor. I priset ingår även frakten.

 

Ginza erbjuder den för 999 kronor när du klickar här. I priset ingår dessutom frakten hem till dig!

 

Kitchentime har belysningen för 1121 kronor här. Priset är inklusive frakt.

 

 


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående lampor. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den smartaste lampan till det lägsta priset.  Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!