frysbox bäst i test

Frysbox bäst i test 2021

Ska du köpa ny frysbox och vill veta vilken som är frysbox bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden på internet, i tidningar och från experter. Men inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vilken frysbox som är mest uppskattad av konsumenterna just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig här på denna sida. Allt för att du ska kunna göra ett klokt och välgrundat beslut och på så sätt undvika dåliga och dyra felköp. Läs vårt test om frysboxar här nedan! 


Innehållsförteckning

  1. Frysbox bäst i test
  2. Detta säger experterna


Bästa frysboxen 2021

Frysbox bäst i test

Cylinda FB 1300

Frysbox bäst i test Cylinda FB 1300
  • Hög infrysningskapacitet

  • Rullar på hjul

  • Stor volym

  • Något stor energikonsumtion


Att köpa frysbox är en bra idé om du bor i ett större hushåll och behöver mycket plats för frysvaror. Det kan vara allt från viltkött till bär du har plockat och spara vidare till senare tillfällen. Då är frysboxen perfekt eftersom den erbjuder ett extra frysutrymme utöver din vanliga frys. Den placeras med fördel i garage eller skafferi för att ej störa och ta så lite plats som möjligt. 


Det finns frysboxar i alla storlekar. Vi har valt att fokusera på de som erbjuder mest utrymme och prestanda för det bästa priset. Vi har även tagit hantering av frysboxen i beaktning och därför riktat in oss på frysboxar som är enkla att flytta, allra helst med hjul.
Cylinda FB 1300 - frysbox bäst i test

Efter att ha tagit del av vad experter och konsumenter säger hamnar valet på en frys från erkända Cylinda. De har genom åren varit högt placerade på topplistorna när det gäller frysboxar och har med FB 1300 tagit fram en frysbox som håller hög kvalitet samtidigt som den är väldigt prisvärd. Läs mer här nedan! 

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Cylinda FB 1300


Cylinda FB 1300 är en frysbox med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får en stor frys som klarar av att frysa in ca 15L per dygn och håller sig funktionell i alla lägen - trots extrema temperaturer. Den ska enligt tillverkaren själv hålla sig funktionell även om den står i 15 minusgrader. Skulle strömmen slås ut klarar frysboxen av att hålla temperaturen i 36 timmar.


Det är en rymlig frysbox som har en totalvolym på 298 liter. Detta är gott om plats för den stora familjen eller för dig som gärna använder frysen till att lagra stora mängder mat. Frysboxen står allra bäst i skafferiet eller i garaget och är mycket enkel att flytta tack vare sina hjul. I frysboxen finns det två lådor och belysning som gör det enkelt att se vad som finns tillgängligt. Du kan också låsa frysboxen om du vill hålla nyfikna händer borta. 


Du styr enkelt frysboxens effekt med en ratt som är graderad från min-max och temperaturen går enkelt att se på den inbyggda termostaten. Med tydliga signaler får du reda på om frysen fungerar som den ska (grönt ljus) eller om strömmen har slagits ut (rött ljus). Om du ska avfrosta frysen finns det en bottenpropp som enkelt dränerar smältvatten från frysboxen. 


Nackdelar då? Dessa vill vi ju också veta innan vi gör vårt köp. När det gäller Cylinda FB 1300 faller allt på plats... förutom en sak. Eftersom den har en hög volym har den även en något hög strömförbrukning. Denna är ingen skräcksumma men landar ändå på 272kWh/år. Detta motsvarar energiklass A+


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad konsumenterna säger om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Är supernöjd med köpet. Den går tyst och fint och fylls nu med massor av bak och mat av alla sorter."


"Väldigt nöjd,hade dock önskat mig fler fack och därmed enklare sortering i frysfacket."


"Mycket bra frysbox som kompletterar vår vanliga frys. Dessutom så har Cylinda visat sig ha en fantastiskt service som riktigt snabbt och bra åtgärdade ett mindre fel med bottenpluggen. Frysen håller kylan hur bra som helst. Jag uppfattar att den surrar lite svagt, men denna står i vårat garage så det stör ingen."


"Jag köpte frysen för ca en månad sedan och är mycket nöjd"


"Jag är så nöjd att jag har 2st. Bra med utrymme till ett bra pris."


"Bra produkt och bra leverans, den är tyst och lagom stor"


"Prisvärd. Gör det den ska till en billig penning. Dock låter kompressorn en del, så det är att tänka på. Om den ska stå i ett avskilt utrymme är det inga problem, men jag skulle aldrig vilja ha den ståendes där jag var tvungen att sitta och höra på den. Jag har den ståendes i ett förråd med dörr (vanlig innerdörr av modern typ) och då hörs det inte något så länge det är stängt."


"Vi köpte den för att ha som extrafrys och är mycket nöjda. Efter en halvtimme var den igång och kall-"


"Billig och bra Frysbox med snabb och bra hemleverans."


"Bingolotto vinst som jag är oerhört nöjd med,fungerar perfekt"


"Har använt frysen i ett par veckor nu och den funkar bra. Blev snabbt kall. Det som jag är lite missnöjd över är att sladden är väldigt kort. Även fast vi har uttaget strax ovanför frysen räckte inte sladden. Vi har den i källaren där golvet inte är helt plant."


"Superlätt att installera och bra funktion! Bra invändig design"


Här köper du bästa frysboxen till lägst pris

Tretti.se säljer frysboxen bäst i test för 4679 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

4679 kr är det lägsta priset just nu för Cylinda FB 1300!

Whiteaway erbjuder frysboxen just nu för 4679 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer frysboxen för 4679 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer bästa frysboxen just nu för bara 4679 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer bästa frysboxen just nu för 4688 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Beijer Bygg säljer frysboxen för 4995 kr. Frakten är inkluderad i priset.Detta säger experterna

Idag finns det inte många tester på frysboxar. Vi har därför lagt extra mycket värde på vad de svenska konsumenterna har att säga. Här nedan kan du läsa vad experterna har att säga i de tester som finns just nu. 


Aftonbladet: Testade 8 st frysboxar. I testet från 2018 var det egentligen inte någon frysbox som hyllades särskilt mycket. De tillverkare som kammade hem flest poäng var dock Gram och Cylinda


Råd & Rön: I Råd & Röns test från 2018 var det Grams FB 3099-90 som kammade hem flest poäng. Andra frysboxar i testet kom bl.a. från Senz, Electrolux och Cylinda. Frysboxen från Cylinda hamnade på en tredjeplats. 


Även Bygghemma har ett test där de utser Gram 4200-90 som bästa frysbox. Tätt följt på en andraplats hamnar Cylinda FB 1300 som beskrivs en prisvärd frysbox. Den får ett totalpoäng på 8,7/10 där det främst är dess energiklass som drar ner den lite. 
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa frysboxen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den frysbox som passar dig allra bäst. 


Testvinnare - Bästa frysbox 2021bästa frysbox 2021

Förvara dina bär och håll dem fräscha med en bästa frysboxen just nu!


Tips 1: Efter att ha läst vårt test om den bästa frysboxen kan vi tipsa dig om att läsa testet om den bästa kyl/frysen just nu! 


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående frysbox. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa frysboxen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!
Philip Andrén

Bäst i test: Frysbox

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: