Test frysbox bäst i test, liten frysbox bäst i test frysbox

Frysbox bäst i test 2024: bästa frysboxen med energiklass A

Ska du köpa frysbox och vill veta vilken som är frysbox bäst i test eller liten frysbox bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla experttester om frysboxar och tagit reda på vilken som är den bästa frysboxen enligt konsumenterna. Läs vårt test om frysboxar här nedan! Frysboxar bäst i test 2024Jämför frysboxar bäst i test

Drivkälla:
Energiförbrukning:
Volym:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test frysboxen 2024 - Cylinda FB 1300 - Bäst i test
Cylinda FB 1300
Stor frysbox bäst...
El
272 kWh/år (Energiklass F)
298 L
110 cm
67,5 cm
86 cm
44,5 kg
Bäst i test frysboxen 2024 - Sunwind Ventus 70L - Bäst i test
Sunwind Ventus 70L
Liten frysbox bäst...
Gasol/12V/230V
Gasol (12 g/h) | El 12V: 7A/h
70 L
68 cm
66 cm
52 cm
37 kgKöpguide: hitta en bra frysbox för dina behov

Infrysningskapacitet: en viktig specifikation

När du väljer frysbox är det viktigt att förstå termerna fryskapacitet och infrysningskapacitet. Den första indikerar hur mycket volym frysboxen har och den andra om dess förmåga att frysa in en viss mängd kg mat per dygn. 


Hög infrysningskapacitet bevarar näring och smak

Infrysningskapaciteten, som mäts i hur många kg frysboxen kan frysa in dagligen, varierar beroende på modell men är kritisk för att maten ska behålla näring och smak. En frysbox med hög infrysningskapacitet klarar av att frysa in många kg per dygn. I genomsnitt ligger effektiviteten på 10-20 kg, oavsett om du köper en frysbox med volym på 100 liter eller 400 liter. Kapaciteten får du reda på av frysboxens stjärnmärkning.


Frysboxarnas stjärnmärkning: en indikator på kvalitet och prestanda

Stjärnmärkningen på en frysbox är en pålitlig indikator på dess förmåga att effektivt frysa in och bevara matens kvalitet samt näring över tid. En fyrstjärnig frysbox, som är vanligt i högpresterande modeller, klarar av att hålla maten vid -18 grader Celsius eller kallare, samt har en hög infrysningskapacitet, vilket är idealiskt för långvarig förvaring. 


Placering av frysbox för maximal effektivitet

För bästa prestanda bör frysboxen placeras i en sval miljö som i ett garage eller en källare där det är kallt men inte för kallt, då extrem kyla kan påverka kompressorns effektivitet. Liksom en bil som har svårt att starta i kallt väder, kan frysboxens kompressor uppleva liknande problem om den utsätts för alltför låga temperaturer. 


Varför du ska köpa en frysbox

Att investera i en frysbox är ett smart drag för att öka lagringskapaciteten för frysta varor som viltkött och självplockade bär. Perfekt för dig som behöver extra frysutrymme. Frysboxar är vanligen placerade i källaren eller garaget på grund av deras storlek och är designade för att vara energisnåla även vid långvarig användning. 


Våra krav på frysbox bäst i test

Det finns både små och stora frysboxar. Vi har valt att fokusera på de som erbjuder mest utrymme och prestanda för det bästa priset. Vi har även tagit förflyttning av frysboxen i beaktning och därför riktat in oss på frysboxar som är enkla att flytta, allra helst med hjul.billig frysbox test, köpa frysbox energiklass a, bästa frysboxen

Test: de bästa frysboxarna


Cylinda FB 1300 - frysbox bäst i test


Bästa valet av frysbox: Cylinda FB 1300

Efter att ha tagit del av vad experter och konsumenter säger hamnar valet på en frysbox från erkända Cylinda. De har med FB 1300 tagit fram en frysbox som håller hög kvalitet samtidigt som den är väldigt prisvärd, vilket placerat den högt på topplistorna år efter år. Läs mer här nedan!


Funktioner och prestanda hos Cylinda FB 1300

Cylinda FB 1300 är en toppmatad frysbox med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får en stor frysbox som klarar av att frysa in ca 15 liter per dygn och håller sig funktionell i alla lägen - trots extrema temperaturer. Den ska enligt tillverkaren själv hålla sig funktionell även om den står i 15 minusgrader. Skulle strömmen slås ut klarar frysboxen av att hålla temperaturen i 24 timmar. 


Rymlig och användarvänlig frysbox på 298 liter

Det är en rymlig frysbox som har en totalvolym på 298 liter. Detta är gott om plats för den stora familjen eller för dig som gärna använder frysen till att lagra stora mängder mat. Frysboxen står allra bäst i skafferiet eller i garaget och är mycket enkel att flytta tack vare sina hjul. I frysboxen finns det två lådor och belysning som gör det enkelt att se vad som finns tillgängligt. Du kan också låsa frysboxen om du vill hålla nyfikna händer borta.


Effektiv temperaturkontroll och enkel underhåll

Du styr enkelt frysboxens effekt med en ratt som är graderad från min-max och temperaturen går enkelt att se på den inbyggda termostaten. Med tydliga signaler får du reda på om frysen fungerar som den ska (grönt ljus) eller om strömmen har slagits ut (rött ljus). Om du ska avfrosta frysen finns det en bottenpropp som enkelt dränerar smältvatten från frysboxen.


Nackdelar med frysboxen

När det gäller Cylinda FB 1300 faller allt på plats... förutom en sak. Eftersom den har en hög volym har den även en något hög strömförbrukning. Denna är ingen skräcksumma men landar ändå på 272 kWh/år. Detta motsvarar energiklass F (tidigare A+).


Specifikationer om Cylinda FB 1300 

Volym: 298 liter

Energiförbrukning: 272 kWh/år (Energiklass F)

Ljudnivå: 41 dB

Placering: Fristående

Bredd: 110 cm

Djup: 67,5 cm

Höjd: 86 cm

Vikt: 44,5 kgKöp Cylindas frysbox till lägst pris här

Hos dessa butiker kan du köpa Cylindas. Dessutom kan du beställa den direkt till dörren, vilket är smidigt eftersom frysboxen väger 44.5 kg.
Användarnas omdömen och recensioner om Cylindas frysbox

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad konsumenterna säger om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Bra frysbox, den går tyst och fint och fylls nu med massor av bak och mat av alla sorter."


"Väldigt nöjd, hade dock önskat mig fler fack och därmed enklare sortering i frysfacket."


"Mycket bra frysbox som kompletterar vår vanliga frys. Dessutom så har Cylinda visat sig ha en fantastiskt service som riktigt snabbt och bra åtgärdade ett mindre fel med bottenpluggen. Frysen håller kylan hur bra som helst. Jag uppfattar att den surrar lite svagt, men denna står i vårat garage så det stör ingen."


"Jag köpte frysen för ca en månad sedan och är mycket nöjd"


"Jag är så nöjd att jag har 2st. Bra med utrymme till ett bra pris."


"Frysboxen är tyst och lagom stor"


"Prisvärd frysbox. Gör det den ska till en billig penning. Dock låter kompressorn en del, så det är att tänka på. Om den ska stå i ett avskilt utrymme är det inga problem, men jag skulle aldrig vilja ha den ståendes där jag var tvungen att sitta och höra på den. Jag har den ståendes i ett förråd med dörr (vanlig innerdörr av modern typ) och då hörs det inte något så länge det är stängt."


"Vi köpte den för att ha som extrafrys och är mycket nöjda. Efter en halvtimme var den igång och kall-"


"Billig och bra frysbox med snabb och bra hemleverans."


"Bingolotto vinst som jag är oerhört nöjd med, fungerar perfekt"


"Har använt frysen i ett par veckor nu och den funkar bra. Blev snabbt kall. Det som jag är lite missnöjd över är att sladden är väldigt kort. Även fast vi har uttaget strax ovanför frysen räckte inte sladden. Vi har den i källaren där golvet inte är helt plant."


"Superlätt att installera och bra funktion! Bra invändig design"


Liten frysbox bäst i test: Sunwind Ventus


Bästa portabla frysboxen med 12v-uttag

Om ni ska ut på husbilssemester eller till stranden är det bra att ha med en liten frysbox som kan drivas via ett 12v uttag, gasol eller ett 230 volts-uttag på campingen. 


Dessa är enkla att ansluta och gör ett bra jobb när det gäller att hålla en låg och jämn temperatur för maten du har tagit med. 


Tänk på att de inte är till för att frysa in stora mängder mat under en längre tid, utan ska endast hålla maten fryst under ett par dagar eftersom dess kapacitet inte är lika hög som en "vanlig" frysbox.


Sunwind Ventus - din campingkompis

Sunwind Ventus är en utmärkt frysbox för bilsemestern. Du kan driva den med gasol, 12v från din husbil eller direkt från ett vanligt eluttag. Detta gör den oerhört flexibel och användbar oavsett var du befinner dig under resan. 


Frysboxen väger 37 kg och har en volym på 70 liter och klarar av att hålla dina matvaror frysta under en kortare period.


Specifikationer om Sunwind Ventus

Volym: 70 liter

Bredd: 68 cm

Djup: 66 cm

Höjd: 52 cm

Vikt: 37 kgKöp Sunwind Ventus - liten frysbox bäst i test till lägsta pris här

Hos dessa butiker kan du köpa frysbox 12V bäst i test. Dessutom kan du beställa den direkt till dörren vilket är bekvämt och enkelt eftersom frysboxen väger 37 kg.
Användarnas omdömen och recensioner om den lilla frysboxen Sunwind Ventus 12v

"Frysen fungerar utmärkt med såväl el som gas. Service på mycket hög nivå." - Ella N


"Jag är mycket nöjd med produkten." - Roland 


"Har provatkört gasolfrysen den verkar funka bra både med 220 volt och gasol." - Stefan


"Jag köpte en gasolfrys, 70 liter. Jag fick bra och snabba svar på de frågor jag hade på förhand. Frysen har varit i användning i några dagar och jag är nöjd. Jag ger helhetsbetyget 5. Allting är ok." - Elina


Så gjorde vi testet om frysboxar

När vi har undersökt vilken frysbox som är bäst i test just nu har vi jämfört olika faktorer som kapacitet, energiförbrukning och ljudnivå - då en del kan vara väldigt bullriga. Det viktigaste har varit att hitta en frysbox som erbjuder god kapacitet, är effektiv och prisvärd. Detta har sållat ner valen av frysboxar till ett fåtal kandidater.


Därefter har vi vänt oss till experterna för att se hur frysboxarna presterar i deras tester. Detta har varit ledande eftersom experterna kan utsätta frysboxarna för grundliga tester för att se hur hög kvalité de håller, samt om energiförbrukningen stämmer överens med vad som anges av experterna.


Även om experterna har varit ledande i vår undersökning har vi dock behövt undersöka hur väl frysboxarna fungerar "i verkligheten". Därför har vi tagit reda på vad de svenska konsumenterna, som hunnit köpa frysboxarna, tycker - detta eftersom vanliga användare ofta har en bättre erfarenhet av produkter då de använder dessa dagligen. Frysboxarnas goda användaromdömen har därför också varit ledande för oss när vi har utsett bästa frysboxarna just nu.


Test frysbox - Experternas omdömen

Aftonbladet testade 8 st frysboxar. I testet var det egentligen inte någon frysbox som hyllades särskilt mycket. De tillverkare som kammade hem flest poäng var dock Gram och Cylinda.


Råd och Rön utsåg Grams FB 3099-90 till bäst i test, som kammade hem flest poäng. Andra frysboxar i testet kom bl.a. från Senz, Electrolux och Cylinda. Frysboxen från Cylinda hamnade på en tredjeplats.


Även Bygghemma har ett test där de utser Gram 4200-90 som bästa frysbox. Tätt följt på en andraplats hamnar Cylinda FB 1300 som beskrivs en prisvärd frysbox. Den får ett totalpoäng på 8,7/10 där det främst är dess energiklass som drar ner den lite.


Sammanfattning av frysboxtestet

Efter att du läst vårt test om bästa frysboxen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den frysbox som passar dig allra bäst.Testvinnare - Bästa frysbox 2024

Hemmy.se säljer just nu Cylinda FB 1300 för 5089 kr. Frakten ingår i priset.

5089 kr är det lägsta priset just nu för Cylinda FB 1300!

CDON.COM säljer den just nu för 5294 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
frysboxar bäst i test, bästa frysbox, energisnål frysbox

Förvara dina bär och håll dem fräscha och näringsrika med en bästa frysboxen just nu!Tips 1: Att utrusta ditt hem med de senaste hushållsapparaterna höjer både komforten och effektiviteten i din vardag. Tips 2: För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har frysbox rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa frysboxen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!Vanliga frågor och svar

  • Var ska jag placera frysboxen?
    Allra helst på ett svalt ställe, t.ex. i ditt garage eller i din källare. Vid svalare temperatur behöver den inte jobba lika hårt för att hålla nere temperaturen. Men tänk också på att den inte kan stå i alltför kalla temperaturer, även frysbox bäst i test, eftersom det kan skada frysens kompressor. Placering utomhus är därför inte att rekommendera!
  • Hur ofta ska man frosta av frysen?
    Frysar rekommenderas att frostas av ca 1 gång om året för att den ska vara jobba effektivt. Detta görs genom att ta ut alla varor från frysen, stänga av strömtillförseln och sedan vänta på att allt vatten har smällt. Kom ihåg att torka noga efteråt så det är helt torrt i frysboxen innan du sätter i el kontakten igen. Det bör göras även med den bästa frysboxen.
  • Vilken frysbox är bäst i test?
    Vi har utsett frysboxar bäst i test. Med den bästa frysboxen får du hög infrysningskapacitet, medan den som vi har utsett till liten frysbox bäst i test är bra för att frysa in mindre mängder.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner och kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Frysbox

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast