Frysbox bäst i test.

Frysbox bäst i test 2023 - uppgradera frysutrymmet

Ska du köpa ny frysbox och vill veta vilken som är frysbox bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla tester som presenterats den senaste tiden på internet, i tidningar och från experter. Men inte nog med det!


Vi har även tagit reda på vilken frysbox som är mest uppskattad av konsumenterna just nu. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig här på denna sida. Allt för att du ska kunna göra ett klokt och välgrundat beslut och på så sätt undvika dåliga och dyra felköp. Läs vårt test om frysboxar här nedan! 


Bästa frysboxarna 2023

Frysbox bäst i test

Cylinda FB 1300

Frysbox bäst i test Cylinda FB 1300
 • Hög infrysningskapacitet

 • Rullar på hjul

 • Stor volym

 • Något stor energikonsumtion

Frysbox 12v

Sunwind Ventus 70L

Frysbox bäst i test Sunwind Ventus 70L
 • Enkel anslutning via 12v, gasol eller 230 v

 • Håller maten kall

 • Perfekt till bilsemestern

 • Endast för korttidsförvaring

 • Kan ej frysa ned stora mängder mat

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Saker du bör veta innan du köper frysbox

Att köpa frysbox är en bra idé om du behöver mer plats för frysvaror. Det kan vara allt från viltkött till bär du har plockat och spara vidare till senare tillfällen. Då är frysboxen perfekt eftersom den erbjuder ett extra frysutrymme utöver din vanliga frys. Eftersom den tar extra plats är det vanligast att placera denna i källaren eller garaget. Eftersom de är speciellt framtagna för att hålla låga temperaturer under väldigt lång tid är de mer energisnåla än vanliga kyl och frysskåp.


Det finns både små och stora frysboxar. Vi har valt att fokusera på de som erbjuder mest utrymme och prestanda för det bästa priset. Vi har även tagit hantering av frysboxen i beaktning och därför riktat in oss på frysboxar som är enkla att flytta, allra helst med hjul.


Fryskapacitet

De få gånger vi väljer att läsa på fakta om frysboxar ser vi ofta ordet fryskapacitet eller infrysningskapacitet. Det handlar främst om två saker, dels hur stor volym frysboxen har och hur mycket den rymmer. Men det handlar också om hur många kg frysen klarar av att frysa in varje dygn. Denna kapacitet beror på hur stor effekt frysboxen har men brukar i genomsnitt ligga på mellan 10-20 kg, oavsett om du köper en frysbox med volym på 100 liter eller 400 liter. Om du vill säkerställa att maten behåller näring, smak och konsistens på bästa sätt så ska du ha en frysbox med hög infrysningskapacitet (=klarar av att frysa in många kg per dygn). Denna kapacitet får du reda på av frysboxens stjärnmärkning. Läs mer här nedan!


Frysboxarnas märkning

För frysar är det stjärnmärkning som indikerar hur bra den är på att frysa in mat och behålla dess näring och kvalitet under en längre tid. Desto fler stjärnor frysboxen har, desto bättre. Det som är positivt med frysboxar är att majoriteten är framtagna för infrysning under en lång tid. Därför har de flesta en fyrstjärnig märkning. En fyrstjärnig märkning betyder att frysboxen klarar av hålla maten på en temperatur av -18 grader under en längre tid samt att de jobbar effektivt och har en hög infrysningskapacitet.


Placering av frysbox

För att dra mest nytta av din nya frysbox skall denna placeras på en svalare plats. Detta kommer leda till att den inte behöver jobba lika hårt för att hålla nere en kall temperatur. Frysboxen placeras därför med fördel i ditt garage eller källare; där det ofta är en svalare temperatur. Tänk dock på att det inte får vara för svalt eftersom frysboxarna generellt sätt är tänkta att drivas i en miljö med normal temperatur. Den skall därför aldrig placeras utomhus eftersom frysboxens kompressor kan gå sönder vid för låga temperaturer. Kompressorn behöver inte alltid gå sönder men den kan bli seg och få svårare att jobba effektivt. Du kan dra en likhet till en bil som har stått ute i flera minusgrader under en lång tid; det blir jobbigt för motorn att komma igång!
Cylinda FB 1300 - frysbox bäst i test

Efter att ha tagit del av vad experter och konsumenter säger hamnar valet på en frys från erkända Cylinda. De har genom åren varit högt placerade på topplistorna när det gäller frysboxar och har med FB 1300 tagit fram en frysbox som håller hög kvalitet samtidigt som den är väldigt prisvärd. Läs mer här nedan!

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Cylinda FB 1300


Cylinda FB 1300 är en liten frysbox med hög kvalitet för en rimlig peng. Du får en stor frys som klarar av att frysa in ca 15L per dygn och håller sig funktionell i alla lägen - trots extrema temperaturer. Den ska enligt tillverkaren själv hålla sig funktionell även om den står i 15 minusgrader. Skulle strömmen slås ut klarar frysboxen av att hålla temperaturen i 24 timmar. Den har


Det är en rymlig frysbox som har en totalvolym på 298 liter. Detta är gott om plats för den stora familjen eller för dig som gärna använder frysen till att lagra stora mängder mat. Frysboxen står allra bäst i skafferiet eller i garaget och är mycket enkel att flytta tack vare sina hjul. I frysboxen finns det två lådor och belysning som gör det enkelt att se vad som finns tillgängligt. Du kan också låsa frysboxen om du vill hålla nyfikna händer borta.


Du styr enkelt frysboxens effekt med en ratt som är graderad från min-max och temperaturen går enkelt att se på den inbyggda termostaten. Med tydliga signaler får du reda på om frysen fungerar som den ska (grönt ljus) eller om strömmen har slagits ut (rött ljus). Om du ska avfrosta frysen finns det en bottenpropp som enkelt dränerar smältvatten från frysboxen.


Nackdelar då? Dessa vill vi ju också veta innan vi gör vårt köp. När det gäller Cylinda FB 1300 faller allt på plats... förutom en sak. Eftersom den har en hög volym har den även en något hög strömförbrukning. Denna är ingen skräcksumma men landar ändå på 272kWh/år. Detta motsvarar energiklass F (tidigare A+).


Specifikation

Volym: 298 liter

Energiförbrukning: 272 kWh/år (Energiklass F)

Ljudnivå: 41 dB

Placering: Fristående

Bredd: 110 cm

Djup: 67,5 cm

Höjd: 86 cm

Vikt: 44,5 kg
Detta tycker konsumenterna om Cylindas frysbox

Som vanligt här på Bäst i test Guiden vill vi gärna veta vad konsumenterna säger om sitt köp. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Är supernöjd med köpet. Den går tyst och fint och fylls nu med massor av bak och mat av alla sorter."


"Väldigt nöjd, hade dock önskat mig fler fack och därmed enklare sortering i frysfacket."


"Mycket bra frysbox som kompletterar vår vanliga frys. Dessutom så har Cylinda visat sig ha en fantastiskt service som riktigt snabbt och bra åtgärdade ett mindre fel med bottenpluggen. Frysen håller kylan hur bra som helst. Jag uppfattar att den surrar lite svagt, men denna står i vårat garage så det stör ingen."


"Jag köpte frysen för ca en månad sedan och är mycket nöjd"


"Jag är så nöjd att jag har 2st. Bra med utrymme till ett bra pris."


"Bra produkt och bra leverans, den är tyst och lagom stor"


"Prisvärd. Gör det den ska till en billig penning. Dock låter kompressorn en del, så det är att tänka på. Om den ska stå i ett avskilt utrymme är det inga problem, men jag skulle aldrig vilja ha den ståendes där jag var tvungen att sitta och höra på den. Jag har den ståendes i ett förråd med dörr (vanlig innerdörr av modern typ) och då hörs det inte något så länge det är stängt."


"Vi köpte den för att ha som extrafrys och är mycket nöjda. Efter en halvtimme var den igång och kall-"


"Billig och bra Frysbox med snabb och bra hemleverans."


"Bingolotto vinst som jag är oerhört nöjd med, fungerar perfekt"


"Har använt frysen i ett par veckor nu och den funkar bra. Blev snabbt kall. Det som jag är lite missnöjd över är att sladden är väldigt kort. Även fast vi har uttaget strax ovanför frysen räckte inte sladden. Vi har den i källaren där golvet inte är helt plant."


"Superlätt att installera och bra funktion! Bra invändig design"


Köp Cylindas frysbox till lägst pris här

Hos dessa butiker kan du köpa Cylindas. Dessutom kan du beställa den direkt till dörren, vilket är smidigt eftersom frysboxen väger 44.5 kg.


Beijer Bygg säljer Cylinda FB 1300 för 6495 kr. Frakten är inkluderad i priset.

6495 kr är det lägsta priset just nu för Cylinda FB 1300!Frysbox 12v

Om ni ska ut på husbilssemester är det bra att ha med en frysbox som kan drivas via ett 12v uttag, gasol eller ett 230 volts uttag på campingen. Dessa är enkla att ansluta och gör ett bra jobb när det gäller att hålla en låg och jämn temperatur för maten du har tagit med. Men tänk på att de inte är till för att frysa in stora mängder mat under en längre tid, utan ska endast hålla maten fryst under ett par dagar eftersom dess kapacitet inte är lika hög som en "vanlig" frysbox.


Bästa frysbox 12v - Sunwind Ventus 70L

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

Prisjakt de bästa priserna på Sunwind Ventus 70L
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


En bra frysbox som tar hand om detta är Sunwind Ventus som funkar utmärkt för att använda på bilsemestern. Du kopplar den antingen via gasol, 12v eller 230v (vanligt el uttag).


Frysboxen väger 37 kg och har en volym på 70 liter och klarar av att hålla dina matvaror frysta under en kortare period.


Specifikation

Volym: 70 liter

Bredd: 68 cm

Djup: 66 cm

Höjd: 52 cm

Vikt: 37 kg


Detta tycker användarna om Sunwind Ventus

"Frysen fungerar utmärkt med såväl el som gas. Service på mycket hög nivå." - Ella N


"Jag är mycket nöjd med produkten." - Roland 


"Har provatkört gasolfrysen den verkar funka bra både med 220 volt och gasol." - Stefan


"Jag köpte en gasolfrys, 70 liter. Jag fick bra och snabba svar på de frågor jag hade på förhand. Frysen har varit i användning i några dagar och jag är nöjd. Jag ger helhetsbetyget 5. Allting är ok." - ElinaKöp Sunwinds frysbox 12V till lägsta pris här

Hos dessa butiker kan du köpa frysbox 12V bäst i test. Dessutom kan du beställa den direkt till dörren vilket är bekvämt och enkelt eftersom frysboxen väger 37 kg.

Jämför frysboxar


Drivkälla:
Energiförbrukning:
Volym:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Cylinda FB 1300
Cylinda FB 1300
Frysbox bäst i tes...
El
272 kWh/år (Energiklass F)
298 L
110 cm
67,5 cm
86 cm
44,5 kg
Sunwind Ventus 70L
Sunwind Ventus 70L
Frysbox 12v
Gasol/12V/230V
Gasol (12 g/h) | El 12V: 7A/h
70 L
68 cm
66 cm
52 cm
37 kg
Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken frysbox som är bäst i test just nu har vi jämfört olika faktorer som kapacitet, energiförbrukning och ljudnivå - då en del kan vara väldigt bullriga. Det viktigaste har varit att hitta en frysbox som erbjuder god kapacitet, är effektiv och prisvärd. Detta har sållat ner valen av frysboxar till ett fåtal kandidater.


Därefter har vi vänt oss till experterna för att se hur frysboxarna presterar i deras tester. Detta har varit ledande eftersom experterna kan utsätta frysboxarna för grundliga tester för att se hur hög kvalité de håller, samt om energiförbrukningen stämmer överens med vad som anges av experterna.


Även om experterna har varit ledande i vår undersökning har vi dock behövt undersöka hur väl frysboxarna fungerar "i verkligheten". Därför har vi tagit reda på vad de svenska konsumenterna, som hunnit köpa frysboxarna, tycker - detta eftersom vanliga användare ofta har en bättre erfarenhet av produkter då de använder dessa dagligen. Frysboxarnas goda användaromdömen har därför också varit ledande för oss när vi har utsett bästa frysboxarna just nu.


Test frysbox - Experternas omdömen

Aftonbladet: Testade 8 st frysboxar. I testet från 2018 var det egentligen inte någon frysbox som hyllades särskilt mycket. De tillverkare som kammade hem flest poäng var dock Gram och Cylinda.


Råd & Rön: I Råd & Röns test från 2018 var det Grams FB 3099-90 som kammade hem flest poäng. Andra frysboxar i testet kom bl.a. från Senz, Electrolux och Cylinda. Frysboxen från Cylinda hamnade på en tredjeplats.


Även Bygghemma har ett test där de utser Gram 4200-90 som bästa frysbox. Tätt följt på en andraplats hamnar Cylinda FB 1300 som beskrivs en prisvärd frysbox. Den får ett totalpoäng på 8,7/10 där det främst är dess energiklass som drar ner den lite.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om bästa frysboxen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den frysbox som passar dig allra bäst.


Testvinnare - Bästa frysbox 2023


bästa frysbox 2023

Förvara dina bär och håll dem fräscha och näringsrika med en bästa frysboxen just nu!


Tips 1: Efter att ha läst vårt test om den bästa frysboxen kan vi tipsa dig om att läsa testet om den bästa kyl/frysen just nu! Och för dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har frysbox rea på ovanstående testvinnare. På så vis kan du göra ett riktigt fynd = den bästa frysboxen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!
Vanliga frågor och svar

 • Var ska jag placera frysboxen?
  Allra helst på ett svalt ställe, t.ex. i ditt garage eller i din källare. Vid svalare temperatur behöver den inte jobba lika hårt för att hålla nere temperaturen. Men tänk också på att den inte kan stå i alltför kalla temperaturer eftersom det kan skada frysens kompressor. Placering utomhus är därför inte att rekommendera!
 • Hur ofta ska man frosta av frysen?
  Frysar rekommenderas att frostas av ca 1 gång om året för att den ska vara jobba effektivt. Detta görs genom att ta ut alla varor från frysen, stänga av strömtillförseln och sedan vänta på att allt vatten har smällt. Kom ihåg att torka noga efteråt så det är helt torrt i frysboxen innan du sätter i el kontakten igen.
Bäst i test Guidens tester inom vitvaror


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Frysbox

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast