Terrasstvätt bäst i test, test terrasstvätt, bästa terrasstvätten 2023.

Bästa terrasstvätten 2024 - altantvätt bäst i test

Har du tänkt ge terrassen eller altanen en välbehövlig tvätt och vill veta vilken som är terrasstvätt bäst i test just nu?


Vi har läst alla aktuella tester från experter samt tagit reda på vad konsumenterna tycker om olika altantvätt bäst i test. Allt för att hitta den bästa terasstvätten och få minimalt med problem i framtiden. Med den bästa terrasstvätten kan du enkelt få till en stenrengöring bäst i test som dina grannar kommer att avundas.


Vårt toppval just nu


Köpguide

Därför ska du ha en terrasstvätt

När vårsolen kommer fram så avslöjar den alla skavanker som hösten och vintern fört med sig. Sot, damm, mossa, alger och annat smuts täcker terrassen som inte är i presentabelt skick för middagsgästerna. Lyckligtvis finns det en smart lösning.


Terrasstvätten monteras enkelt på din högtryckstvätt och förvandlar hårt arbete till en enkel och rolig match. Även flertalet experter tar upp fördelarna med en terrasstvätt. Läs bl.a. hur tidningen Gör det själv tar upp styrkorna hos en terrass-/altantvätt!


Om du redan äger en högtryckstvätt har du ju redan ett verktyg så varför funkar inte det lika bra? Svaret är att högtryckstvätten inte är lika skonsam som terrasstvätten. Strålen är såpass hård att den riskerar att förstöra materialet du tvättar.


Men, med terrasstvätten kan du skonsamt få bort orenheter och samtidigt vara mer effektiv eftersom den täcker en större yta. Läs mer om vinnaren här nedan!

Terrasstvätt bäst i test 2024

Efter att ha läst experternas tester och konsumenternas omdömen så står det mellan två tillverkare: Nilfisk och Kärcher.


Vi har ju tidigare haft Kärcher som vår vinnare för högtryckstvättstestet men när det gäller terrasstvättar så presterar Nilfisk bättre. Med deras Patio Power blir alger och smuts en enkel match och det allra bästa - den är mycket prisvärd!Med Nilfisk Power Patio får du en effektiv rengöring som funkar perfekt för terrasser och altaner men den kan även användas på exempelvis husväggar. Den har endast en knapp och är mycket användarvänlig och levererar ett maxtryck på 160 bar som gör smutsborttagningen till en enkel match.


Det som gör Power Patio så effektiv är borsten som täcker en stor yta som snabbt avverkar stora delar av altanen. Med den blå växlingsknappen väljer du enkelt hur stort tryck du vill ha. För mer ömtåliga ytor kan du justera till ett mjukare tryck så du ej skadar materialet.


Den fungerar utmärkt på både trä och sten där den avlägsnar sot, damm, alger och mossa utan besvär. Skulle inte smutsen ge sig kan du alltid öka trycket. Sitter det riktigt hårt får du med ett grövre munstycke som "slår" bort smutsen.


Här kan du se en video av Nilfisk Power Patio och hur den får bort orenheter utan möda.


Att koppla på terrasstvätten till din högtryckstvätt är mycket enkelt. Den knipsas på högtryckstvättens handtag och sedan är det bara att sätta igång.


Något som är väldigt tacksamt med Nilfisk Power Patio är att den även är kompatibel med Stihl och Husqvarnas högtryckstvättar. Det finns dock adaptrar som gör den kompatibel med andra märken som Kärcher.


Användarnas omdömen och recensioner om Nilfisk terrasstvätt bäst i test

Som vanligt nöjer vi oss inte med att bara se till experttesterna, utan vi vill också veta vad användarna tycker. Det är ju trots allt dessa som har längst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel;


"Bra att tvätta sten och trä på terrass! Smidig och enkel användning. Bra till biltvätt! Så nöjd."


"Gör det den ska. Rent! Perfekt att man kan ställa in styrkan direkt på munstycket så att man inte skadar trädäcket om man har en kraftigare högtryck. Jag tycker dock priset kunde varit lägre med tanke på att det är en relativt enkel plastbit. Plus för att man får med två munstycken med. Det ena för att "slå" bort grövre smuts."


"Utmärkt resultat, golvet blev som nytt."


"Riktigt effektiv, köptes för att göra rent trädäck och trappor. Använder med Alcro terasstvätt med toppenresultat. Har använt en äldre Kärcher tidigare. Den här var effektivare men samtidigt snällare. Körde med adaptern med lägst tryck."


"Ganska mycket pengar för ett plasthölje med en roterande borste i. Men den fungerar utmärkt och gör sitt jobb."


"Funkar väldigt bra och gör det den skall göra. Drar av 1 stjärna för att den inte städar altanen själv."


Här köper du terrasstvätten till bästa pris


Så gjorde vi testet

Vi har undersökt vilka terrasstvättarna som både användarna och experterna tycker är allra bäst just nu. För att göra detta har vi tagit del av experternas tester för att se vilken de tycker är bäst. Detta har varit ledande eftersom experterna har genomfört standardiserade tester där de kunnat utvärdera faktorer som rengöringsförmåga, vattenförbrukning och bullernivå. 


De terrasstvättar som har presterat bra i experternas tester har vi sedan jämfört med användarnas omdömen för att se hur dessa presterar i händerna hos en vanlig konsument. Förutom det ger det även en god indikation på hur hög kvalitet terrasstvätten håller, eftersom vanliga användare har längre tid på sig att använda terrasstvätten. Användarnas omdömen har därför också varit ledande för oss när vi har utsett terrasstvätt bäst i test.


Test terasstvätt - experternas omdömen

Aftonbladet utsåg de bästa terrasstvättarna och Nilfisk Power Patio blev "bäst i test" när den ställdes mot 11 andra terrasstvättar. 


Nilfisk tog hem förstaplatsen tack vare till stor del tack vare sin förmåga att leverera samma resultat som premium-märket Kärcher fast till ett lägre pris. De gillade även att den inte var tung eller känns plastig.
terrasstvätt - altantvätt - bästa terrasstvätten

Snygga till uteplatsen med den bästa terrasstvätten!


Tips

Tips 1: Ett elverk ger dig flexibiliteten att använda en terrasstvätt var som helst, perfekt för att rengöra uteplatser långt från fasta eluttag. För trädgårdsskötsel, driv en elgräsklippare, grästrimmer och till och med en robotgräsklippare direkt från elverket, vilket eliminerar behovet av långa förlängningssladdar. 


Tips 2: En myggfångare, ansluten till elverket, håller området fritt från mygg, medan myggmedel erbjuder personligt skydd. 


Tips 3: Solpaneler kan komplettera ditt energibehov, minskar beroendet av elverket och bidrar till en mer hållbar livsstil. Denna kombination gör underhåll av uteplatser och trädgårdar enklare och mer effektiv. Vanliga frågor och svar

  • Hur ofta ska man tvätta altanen?
    Det beror på hur smutsig altanen eller terrassen är och hur länge den håller sig fin efter en tvätt. En bra regel är att tvätta altanen åtminstone en gång per säsong, och sedan köra lite oftare om det behövs.
  • Vilken terasstvätt är bäst?
    Vi har utsett terrasstvätt bäst i test som kommer från Nilfisk. Med den får du garanterat bästa terrasstvätten.
  • Är Kärcher terasstvätt bra?
    Kärcher terasstvätt är bra, och en utmanare till Nilfisk terrasstvätt bäst i test. Dock når den inte helt upp till Nilfisks prestanda på altantvätt.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon och maskiner.


Philip Andrén

Bäst i test: Bästa terasstvätten

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast