Mascara bäst i test

Mascara bäst i test - Bästa mascaran 2023

Om du vill hitta rätt mascara som ger fylliga, långa och Hollywood-liknande ögonfransar har du kommit helt rätt! 


Vi har läst alla aktuella experttester, läst bloggar och andra sociala medier-inlägg och viktigast av allt, vi har tagit reda på vilken mascara som är konsumenternas favorit. Detta har vi sedan sammanställt på denna sida för att du lätt ska kunna hitta den mascara som ger gränslös volym och oändlig längd! 

 

Men innan vi presenterar testvinnaren ska du få några tips på hur du applicerar mascaran för bästa resultat.

 

Bästa mascarorna just nu

Mascara bäst i test

Maybelline Sky High Mascara

Mascara bäst i test Maybelline Sky High Mascara
 • Intensiv volym och fyllighet

 • Liten pensel som gör det enkelt att applicera jämnt

 • Ger långa fransar med applicering av lager på lager

 • Lite dyr

Bra och billig mascara

Maybelline Lash Sensational

Mascara bäst i test Maybelline Lash Sensational
 • Ger fina och fylliga fransar

 • Lätt att applicera

 • Finns både som vatten- och vattenavvisande

 • Kan bli klumpar när du applicerar den

priser i samarbete med Prisjakt


Köpguide

Hur man får de perfekta ögonfransarna - tips

 • Först och främst är det viktigt att dina ögonfransar är rena från gamla mascararester, puder och liknande, annars är det en stor risk att det bildas klumpar. Ta bort gammalt smink på ögonen innan du applicerar nytt. 
 • Vill du böja till fransarna med en ögonfransböjare är det viktigt att du gör detta innan du lägger på mascaran. Börja längst in vid roten mot ögonlocket och jobba dig utåt.
 • Ta inte för mycket mascara. Ta bara lite på borsten och applicera flera gånger.
 • Börja längst in vid roten mot ögonlocket. Börjar du längst ut på fransarna är det stor risk att du får mascaran på ögonlocket och det vill du ju såklart helst undvika.
 • För ett extra fint resultat borstar du de innersta fransarna mot nästan, de mellersta rakt upp och de yttersta borstar du ut mot sidan.
Mascara bäst i test: Maybelline Sky High

Efter att ha undersökt experttester och inte minst tagit reda på vad konsumenter gillar bäst, blev valet väldigt enkelt! Den bästa mascaran just nu är helt klart Maybelline Sky High Mascara.

Mascara bäst i test - Maybelline Sky High Mascara

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Maybelline Sky High Mascara Visa färre priser Visa fler priser


Du har förmodligen inte missat den otroligt populära mascara som blomstrade på TikTok när populära Jessica Eid provade Maybelline den i december 2020! Filmen har setts flera miljoner gånger och mascaran såldes överallt i flera månader i början av 2021 och det finns fortfarande en stor efterfrågan på den.


Många konsumenter och experter har nu provat Sky High Mascara och de håller med - denna mascara håller sitt löfte! Sky High ger intensiva volymer och fyllighet som länge håller dina fransar snygga.


Den har en lång och flexibel borste som består av 10 rader och 6 olika borsttyper. De inre borsten hjälper dig att nå de minsta fransarna i ögonvrån och de yttre borsten separerar de längre fransarna från varandra.


Maybelline Sky High kan köpas både som vattentät och vanlig idag, så här måste du bara välja den som passar dig bäst.


Färgerna som finns tillgängliga just nu är Blackest Black och Very Black. Mascaran är även allergivänlig och lämpligt för känsliga ögon och tvättas bort enkelt.


Detta säger användarna som redan testat Sky High

Som alltid här på Best in test Guide vill vi veta vad konsumenter tycker om de produkter vi rekommenderar tycker om dem, det är trots allt de som har den bästa och viktigaste erfarenheten.

Sky High har fått tusentals positiva recensioner och nedan kan du läsa några av dem;


"Älskar denna mascara! Har väldigt envisa fransar som alltid faller ner under dagen, men inte med den här! Lite svårt att ta bort eftersom den är vattentät, men 100% värd. Ger långa separerade fransar."


"Mycket nöjd med denna mascara. Jag får långa fransar efter bara ett lager. Favorit från och med nu."


"Jag med mina ganska irriterande fransar som sticker rakt ut - jag älskar den här! Håll vad den lovar"


"Ger väldigt tjocka och fina ögonfransar. Man får jobba lite med borsten, som förresten kanske är lite i det mjukaste lagret. Men allt som allt; toppkvalitet till bra pris :-)"


"Var lite skeptisk när jag hörde både negativt och positivt om detta - men jag köper det igen! Det passar bra hela dagen, men är inte heller smärtsamt att ta bort"


"Gillade det här bättre än jag trodde. Gillar ofta mer slarviga kvastar. Men den här funkan är bra, väldigt svart och går lätt att bygga upp om man inte väntar för länge eftersom den stelnar. Passar väldigt bra också!"


"Har långa fransar och brukar strö de flesta mascaror jag har provat på en eller två timmar (lyxproblem hehe). Den här håller dock väldigt bra, är väldigt glad och kommer att köpa den flera gånger! Rekommenderas!"


Nackdelar då? Du vill veta dessa innan du handlar och vad vissa säger är att den vattentäta varianten är lite svårt att ta bort, andra skriver att det blir klumpigt och torrt.


Här kan du köpa Maybelline Sky High till bäst pris idag

Du får det bästa priset på mascaran när du beställer det på internet. Då får du det också hemskickat direkt till dig, snabbt och enkelt!


Lyko säljer Maybelline Sky High Mascara för 145 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

145 kr är det lägsta priset just nu för Maybelline Sky High Mascara!

Amazon säljer Maybelline Sky High Mascara just nu för bara 145 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

NordicFeel säljer Maybelline Sky High Mascara för 154.19 kr. Frakten inkluderas i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Maybelline Sky High Mascara för 158 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Maybelline Sky High Mascara för 168 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Boozt säljer Maybelline Sky High Mascara för 175 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa Maybelline Sky High Mascara för endast 198 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Cocopanda säljer Maybelline Sky High Mascara för 208 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Mascara - bästa budgetval: Maybelline Lash Sensational

Det är egentligen svårt att säga vilken mascara som är den bästa eftersom det kan bero helt på vilket resultat du är ute efter. Vi här på bäst i test har utgått från experttester och användarnas omdömen och ändå kommit fram till en solklar vinnare. Den mascara som är bäst i test är Maybelline Lash Sensational.

Bästa mascaran just nu - Maybelline Lash Sensational

(Klicka på bilden för mer information om bästa priset)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Maybelline Lash Sensational Visa färre priser Visa fler priser

Maybelline Lash Sensational är bästa budgetval just nu. Den erbjuder allt vi kan önska oss, till ett schysst pris. Mascaran ger långa fina ögonfransar med intensiv volym och fyllighet, är lätt att applicera utan att bilda klumpar och håller hela dagen. För dig med extra känsliga ögon finns mascaran i utvalda butiker i en ny nyans: midnight black, som är testad av ögonläkare och bland annat perfekt lämpad för dig med kontaktlinser. 

 

Mascaran har en ögonfransborste med 10 rader och 6 olika typer av borsthår som ger mascaran maximal spridning av ögonfransarna. Det innersta borsthåret hjälper dig att nå alla små och korta fransar i ögonvrån och de yttre borsthåren separerar fransarna i ett enda drag. Med denna mascara skapar du illussionen av fler, tätare och volumiösa ögonfransar. För ett ännu mer dramatiskt resultat kan du applicera flera lager, men kom ihåg att inte låta mascaran torka mellan varje lager. 

 

Inte nog med att Maybelline Lash Sensational mascara har presterat mycket bra i både experternas och användarnas tester, så är den, jämfört med många konkurrenter, även en relativt billig mascara, vilket innebär att du kan få allt det bra till ett väldigt bra pris.


Maybelline Lash Sensational finns i två utföranden. Både som icke vattenfast- och vattenfast mascara. Den icke vattenfasta håller länge och är lätt att ta bort med vanlig sminkborttagning och det är även denna, baserat på sina utstående betyg, som vi listat som bästa budgetval i detta test. mascara bäst i test

Få fylliga ögonfransar med mascara bäst i test


Så säger konsumenterna om Maybelline Lash Sensational 

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra mascara. Inget att klaga på!”

 

”En väldigt bra mascara till det priset.”

 

”Jag har testat nya maskaror från tid till annan och aldrig riktigt hittat en favorit förrän nu! Maybelline Lash Sensational har verkligen allt jag vill ha. Den sprider ögonfransarna perfekt, ger massor med volym och långa fransar. Jag rekommenderar verkligen denna produkt.”

 

”Jag älskar denna mascaran.”

 

”Denna mascaran är fantastisk! Jag har provat flera olika och denna är definitivt den bästa. Fransarna blir SÅ långa. Jag rekommenderar den verkligen!”

 

”Jag var verkligen rädd för borsten då den hade så många taggar. Men den är fantastisk! Jag har smala och tunna fransar och mascaran har gjort att mina fransar ser stora och fylliga ut utan att klumpa sig. Jag är besatt av denna!”

 

”Detta är en av mina favoritmaskaror. Varje gång det kommer en ny måste jag prova den. Fransarna blir så fylliga och långa. Älskar den!”


Finns det något dåligt med mascaran? Det vill vi ju gärna veta innan vi köper produkten. Det vi kan se är att det är viktigt at du applicerar mascaran rätt, annars blir det klumpar. Förutom detta finner vi enbart positiva omdömen.

 

Här köper du bästa mascaran till bästa pris

Bästa priset på mascaran hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Amazon säljer Maybelline Lash Sensational just nu för bara 116 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

116 kr är det lägsta priset just nu för Maybelline Lash Sensational!

NordicFeel säljer Maybelline Lash Sensational för 130 kr. Frakten inkluderas i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Maybelline Lash Sensational för 138 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apoteket MEDS säljer Maybelline Lash Sensational för 148 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Cocopanda säljer Maybelline Lash Sensational för 150 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Maybelline Lash Sensational för 163 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Eleven säljer Maybelline Lash Sensational för 185 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa Maybelline Lash Sensational för endast 188 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Test mascara - Experternas omdömen

MinMote har testat Maybelline Sky High och avslutar det hela med "Fransarna fick utan tvekan ett rejält lyft, och de upplevs som riktigt långa. Fransarna känns inte tunga eller klibbiga. Det håller sig också väldigt snyggt på fransarna, och efter en hel dag det har knappt sprinklat något."


Elle har testat 12 olika mascaror. De gillar Maybelline Sky High väldigt mycket och skriver "Extremt mycket mascara för extremt lite pengar - att få en sådan mascara som ger en sådan sväng för 159 NOK ... Ja det är lätt att förstå hypen."


De har också testat Maybelline Lash Sensational och kallat den för den bästa budgetmascaran.


Skönhetsredaktören på Lyko testade Maybelline Sky High och skriver att den nu är bäst i test på hennes lista över de bästa mascarorna på marknaden.


Chic: Testade de sex bästa maskarorna under 200 kr. De har ingen testvinnare men förklarar att dessa sex stycken klarar det de lovar.

 

TV2: Bäst i test med tärningskast 5 blev Maybelline Lash Sensational i detta test. De beskriver testvinnaren med orden; ”Mascaran ger ett bra resultat, separerar fransarna och ger massor med volym.”

 

Improveme: Testade 11 olika maskaror och guldpokalen med 5 av 5 poäng gick till Benefit Roller Lash Curl och Diorshow iconic overcurl. Hack i häl med 4+ poäng kom Maybelline Lash Sensational, Max Factor Masterpiece Glamour Extensions och Benefit Theyre real.

 

Damernas värld: Har sammanställ en lista på de bästa maskarorna just nu. De har skrivit vilken som ger bäst böj på fransarna, vilken som ger längst ögonfransar och vilken som ger bäst WOW-volym. 

 

Plaza: Av 7 testade maskaror var det 3 stycken som fick 4 av 5 i betyg. YSL Mascara Volume Effect Faux Cils, Elisabeth Mott It´s so big och Maybelline Lash Sensational delar på förstaplatsen. Favoriten bland dessa tre är Maybelline Lash Sensational.

 

Stella: Testade 5 olika mascaror. Det blev en delad förstaplats som gick till Lancôme Hypnôse, MaxFactor Clump Defy och Clinique High Definition Lashes som alla tre fick 5 av 6 poäng.


Sammanfattning
Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har mascara rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mascaran till det lägsta priset.   Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa mascaran?
  Vår testvinnare är Maybelline Lash Sensational. Den har allt man kan önska och det är även en relativt billig mascara. Mascaran ger långa fina ögonfransar med intensiv volym och fyllighet, är lätt att applicera utan att bilda klumpar och håller hela dagen
 • Hur länge håller min mascara?
  En tumregel är att en öppnad mascara håller i ca 3-4 månader. Eftersom en mascara innehåller både vatten och olja frodas gärna bakterier. Om du har känsliga ögon kan du lättare drabbas av inflammationer om du har en gammal mascara.
 • Ska jag använda vattenfast eller vanlig mascara?
  Vattenfast mascara kan absolut vara det bästa alternativet i vissa fall, men en vanlig mascara är otroligt mycket lättare att ta bort vilket är ganska viktigt. Oavsett vilken sminkborttagning du använder kommer du behöva gnugga lite extra för att få bort en vattenfast mascara - vilket ökar risken för att fransar lossnar. Dessutom blir den känsliga huden runt ögonen slappare ju mer du gnuggar. Vi rekommenderar därför att du sparar den vattenfasta mascaran till speciella tillfällen och kör på en vanlig till vardags.
Bäst i test Guidens tester inom styling


Anita Carlsen

Bäst i test: Mascara

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2019-05-23 och uppdaterades senast