mascara test

Mascara bäst i test - Bästa mascaran 2021

Om du vill veta vilken mascara som ger fylliga, långa och Hollywood-liknande ögonfransar har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester, läst bloggar och andra sociala medier-inlägg och viktigast av allt, vi har tagit reda på vilken mascara som är konsumenternas favorit. Detta har vi sedan sammanställt på denna sida för att du lätt ska kunna hitta den mascara som just nu är bäst i test! 

 

Men innan vi presenterar testvinnaren ska du få några tips på hur du applicerar mascaran för bästa resultat.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig vinnaren NU!

 

Perfekta ögonfransar - tips

  • Först och främst är det viktigt att dina ögonfransar är rena från gamla mascararester, puder och liknande, annars är det en stor risk att det bildas klumpar. Ta bort gammalt smink på ögonen innan du applicerar nytt. 
  • Vill du böja till fransarna med en ögonfransböjare är det viktigt att du gör detta innan du lägger på mascaran. Börja längst in vid roten mot ögonlocket och jobba dig utåt.
  • Ta inte för mycket mascara. Ta bara lite på borsten och applicera flera gånger.
  • Börja längst in vid roten mot ögonlocket. Börjar du längst ut på fransarna är det stor risk att du får mascaran på ögonlocket och det vill du ju såklart helst undvika.
  • För ett extra fint resultat borstar du de innersta fransarna mot nästan, de mellersta rakt upp och de yttersta borstar du ut mot sidan.


Mascara bäst i test: Maybelline Lash Sensational

Det är egentligen svårt att säga vilken mascara som är den bästa eftersom det kan bero helt på vilket resultat du är ute efter. Vi här på bäst i test har utgått från experttester och användarnas omdömen och ändå kommit fram till en solklar vinnare. Den mascara som är bäst i test är Maybelline Lash Sensational.

Bästa mascaran just nu - Maybelline Lash Sensational

(Klicka på bilden för mer information om bästa priset)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 oktober 2021

De bästa priserna på Maybelline Lash Sensational

Maybelline Lash Sensational är vår testvinnare! Maybelline Lash Sensational är den bästa mascaran eftersom den har allt vi kan önska oss. Mascaran är bäst i test av flera anledningar: Den ger långa fina ögonfransar med intensiv volym och fyllighet, är lätt att applicera utan att bilda klumpar och håller hela dagen. För dig med extra känsliga ögon finns mascaran i utvalda butiker i en ny nyans: midnight black, som är testad av ögonläkare och bland annat perfekt lämpad för dig med kontaktlinser. 

 

Mascaran har en ögonfransborste med 10 rader och 6 olika typer av borsthår som ger mascaran maximal spridning av ögonfransarna. Det innersta borsthåret hjälper dig att nå alla små och korta fransar i ögonvrån och de yttre borsthåren separerar fransarna i ett enda drag. Med denna mascara skapar du illussionen av fler, tätare och volumiösa ögonfransar. För ett ännu mer dramatiskt resultat kan du applicera flera lager, men kom ihåg att inte låta mascaran torka mellan varja lager. 

 

Inte nog med att Maybelline Lash Sensational mascara har vunnit experternas tester och även konsumenternas, jämfört med många konkurrenter är det även en relativt billig mascara, vilket innebär att du kan få allt det bra till ett väldigt bra pris.

Maybelline Lash Sensational finns i två utföranden. Både som icke vattenfast- och vattenfast mascara. Den icke vattenfasta håller länge och är lätt att ta bort med vanlig sminkborttagning och det är även denna, baserat på sina utstående betyg, som vi listat som bästa mascaran i detta test. mascara bäst i test

Få fylliga ögonfransar med mascara bäst i test


Så säger konsumenterna om Maybelline Lash Sensational 

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra mascara. Inget att klaga på!”

 

”En väldigt bra mascara till det priset.”

 

”Jag har testat nya maskaror från tid till annan och aldrig riktigt hittat en favorit förrän nu! Maybelline Lash Sensational har verkligen allt jag vill ha. Den sprider ögonfransarna perfekt, ger massor med volym och långa fransar. Jag rekommenderar verkligen denna produkt.”

 

”Jag älskar denna mascaran.”

 

”Denna mascaran är fantastisk! Jag har provat flera olika och denna är definitivt den bästa. Fransarna blir SÅ långa. Jag rekommenderar den verkligen!”

 

”Jag var verkligen rädd för borsten då den hade så många taggar. Men den är fantastisk! Jag har smala och tunna fransar och mascaran har gjort att mina fransar ser stora och fylliga ut utan att klumpa sig. Jag är besatt av denna!”

 

”Detta är en av mina favoritmaskaror. Varje gång det kommer en ny måste jag prova den. Fransarna blir så fylliga och långa. Älskar den!”


Finns det något dåligt med mascaran? Det vill vi ju gärna veta innan vi köper produkten. Det vi kan se är att det är viktigt at du applicerar mascaran rätt, annars blir det klumpar. Förutom detta finner vi enbart positiva omdömen.

  

Testvinnare mascara - Experternas omdömen

Chic: Testade de sex bästa maskarorna under 200 kr. De har ingen testvinnare men förklarar att dessa sex stycken klarar det de lovar.

 

TV2: Bäst i test med tärningskast 5 blev Maybelline Lash Sensational i detta test. De beskriver testvinnaren med orden; ”Mascaran ger ett bra resultat, separerar fransarna och ger massor med volym.”

 

Improveme: Testade 11 olika maskaror och guldpokalen med 5 av 5 poäng gick till Benefit Roller Lash Curl och Diorshow iconic overcurl. Hack i häl med 4+ poäng kom Maybelline Lash Sensational, Max Factor Masterpiece Glamour Extensions och Benefit Theyre real.

 

Damernas värld: Har sammanställ en lista på de bästa maskarorna just nu. De har skrivit vilken som ger bäst böj på fransarna, vilken som ger längst ögonfransar och vilken som ger bäst WOW-volym. 

 

Plaza: Av 7 testade maskaror var det 3 stycken som fick 4 av 5 i betyg. YSL Mascara Volume Effect Faux Cils, Elisabeth Mott It´s so big och Maybelline Lash Sensational delar på förstaplatsen. Favoriten bland dessa tre är Maybelline Lash Sensational.

 

Stella: Testade 5 olika mascaror. Det blev en delad förstaplats som gick till Lancôme Hypnôse, MaxFactor Clump Defy och Clinique High Definition Lashes som alla tre fick 5 av 6 poäng.

 

Här köper du bästa mascaran till bästa pris

Bästa priset på mascaran hittar du på internet. Då får du det också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Bloomify säljer just nu mascaran för 138 kr. Frakten ingår i priset.

138 kr är det lägsta priset just nu för Maybelline Lash Sensational!

Cocopanda säljer Maybelline Lash Sensational för 89 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Amazon säljer Maybelline Lash Sensational just nu för bara 99.91 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Parfym.se kan du köpa mascaran för endast 116 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek365 säljer Maybelline Lash Sensational för 118 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Lyko säljer Maybelline Lash Sensational för 129 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu mascaran för 132 kr. Frakten ingår i priset.

NordicFeel säljer Maybelline Lash Sensational för 138 kr. Frakten inkluderas i priset.

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får  information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående mascara. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa mascaran till det lägsta priset.   Klicka på GILLA  så sköter vi bevakningen åt dig!

Anita Carlsen

Bäst i test: Mascara

Testet skrevs och uppdaterades senast