volym mascara bäst i test mascara damernas värld, bästa mascara, vilken mascara är bäst, bra mascaror

Mascara bäst i test 2024 - bästa mascaran någonsin!

Vilken mascara är bäst? Att hitta den bästa mascaran är inte lätt. Vi har läst alla aktuella experttester, bloggar och konsumentrecensioner och sammanställt de 5 bästa mascarorna. Läs vidare för att hitta bästa mascaran någonsin - det vill säga en bra mascara men också billig mascara!


Oavsett om du vill ha fylliga, långa och väldefinierade Hollywood-liknande fransar eller en vattenfast mascara som håller i alla väder har vi något att rekommendera dig. Vi har bland annat utsett fiber mascara bäst i test, volym mascara bäst i test, bästa mascaran för känsliga ögon samt bästa budget mascara.


Innan vi presenterar listan kommer några tips på hur du applicerar mascaran för bästa resultat.


De 5 bästa mascarorna just nu


Köpguide: få perfekta fransar

Tips för applicering av mascara

 1. Först och främst är det viktigt att dina ögonfransar är rena från smuts och sminkrester, annars är det en stor risk att det bildas klumpar. Ta bort gammalt smink på ögonen innan du applicerar nytt.
 2. Vill du böja till fransarna med en ögonfransböjare är det viktigt att du gör detta innan du lägger på mascaran. Börja längst in vid roten mot ögonlocket och jobba dig utåt.
 3. Ta inte för mycket mascara. Ta bara lite på borsten och applicera istället flera tunna lager.
 4. Börja längst in vid roten med en sicksackrörelse för att separera fransarna. Börjar du längst ut på fransarna är det stor risk att du får mascaran på ögonlocket och det vill vi helst undvika.
 5. För ett extra fint resultat borstar du de innersta fransarna mot nästan, de mellersta rakt upp och de yttersta borstar du ut mot sidan.


Vattenfast mascara bäst i test: Maybelline Sky High


Efter att ha undersökt experttester och inte minst tagit reda på vad konsumenter gillar bäst, blev valet väldigt enkelt! Den bästa mascaran just nu är helt klart Maybelline Sky High Mascara.


TikTok-trend

Du har förmodligen inte missat denna otroligt populära mascara som blomstrade på TikTok när influencern Jessica Eid visade upp Maybellines mascara Sky High i ett samarbete. Filmen har setts miljontals gånger och mascaran såldes slut överallt i början av 2021 och efterfrågan är fortfarande stor.


Intensiv volym och oändlig längd

Många konsumenter och experter som har provat Sky High Mascara håller med Jessica - denna mascara håller sitt löfte! Sky High ger intensiv volym och fyllighet som garanterat drar blickar mot dina ögon.


Vattenfast mascara bäst i test

Maybelline Sky High kan köpas både som vattenfast och vanlig idag, så välj den som passar dig bäst. Färgerna som finns tillgängliga just nu är Blackest Black och Very Black.


Hypoallergen

Mascaran är allergivänlig och lämplig för användning på känsliga ögon och tvättas bort enkelt.Här kan du köpa Maybelline Sky High till bäst pris idag

Du får det bästa priset på mascaran när du beställer det på internet jämfört med att köpa den i butik. Då får du det också hemskickat direkt till dig, snabbt och enkelt!


de bästa priserna på Maybelline Sky High MascaraDetta säger användarna som testat Maybellines mascara Sky High

Sky High har fått tusentals positiva recensioner och nedan kan du läsa några av dem;


"Älskar denna mascara! Har väldigt envisa fransar som alltid faller ner under dagen, men inte med den här! Lite svårt att ta bort eftersom den är vattentät, men 100% värd. Ger långa separerade fransar."


"Mycket nöjd med denna mascara. Jag får långa fransar efter bara ett lager. Favorit från och med nu."


"Jag med mina ganska irriterande fransar som sticker rakt ut - jag älskar den här! Håller vad den lovar"


"Ger väldigt tjocka och fina ögonfransar. Man får jobba lite med borsten, som förresten kanske är lite i det mjukaste lagret. Men allt som allt; toppkvalitet till bra pris!"


Nackdelar

Den vattenfasta mascaran är lite svår att få bort. Vissa upplever dessutom att mascaran blir klumpig och torr.


Billig mascara bäst i test: Maybelline Lash Sensational


Maybelline Lash Sensational är utsedd till bästa budgetmascaran på grund av dess otroliga volymeffekt som ger en fin solfjädereffekt i kombination med priset! Den erbjuder allt vi kan önska oss, en billig mascara med fina egenskaper.


Volymgivande mascara

Mascaran ger långa ögonfransar med intensiv volym och fyllighet. Med Maybelline är det lätt att få till en dramatisk och definierad look. Med den unika borsten skapar du illusionen av fler, tätare och voluminösa ögonfransar.


Tips: För en ännu mer dramatisk look kan du applicera flera lager, men kom ihåg att inte låta mascaran torka mellan varje lager.


Bästa mascaran för känsliga ögon

Maybellines mascara är testad av ögonläkare och perfekt lämpad för dig med kontaktlinser eller känsliga ögon.


Vattenfast mascara

Maybelline Lash Sensational finns i två utföranden. Både som icke-vattenfast och vattenfast mascara. Den icke-vattenfasta håller länge och är lätt att ta bort med vanlig sminkborttagning och det är även denna, baserat på sina utstående betyg, som vi listat som bästa budgetval i detta test.Här köper du Maybelline Lash Sensational till bästa pris

Beställ hem mascaran och tveka inte att köpa en extra för att ha den redo när den första tar slut!


de bästa priserna på Maybelline Lash SensationalAnvändarnas omdömen och recensioner om Maybelline Lash Sensational

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


”Otroligt bra mascara. Inget att klaga på!”


”Jag har testat nya mascaror från tid till annan och aldrig riktigt hittat en favorit förrän nu! Maybelline Lash Sensational har verkligen allt jag vill ha. Den sprider ögonfransarna perfekt, ger massor med volym och långa fransar. Jag rekommenderar verkligen denna produkt.”


”Jag var verkligen rädd för borsten då den hade så många taggar. Men den är fantastisk! Jag har smala och tunna fransar och mascaran har gjort att mina fransar ser stora och fylliga ut utan att klumpa sig. Jag är besatt av denna!”


”Detta är en av mina favoritmascaror. Varje gång det kommer en ny måste jag prova den. Fransarna blir så fylliga och långa. Älskar den!”


Nackdelar

Det vi kan se är att det är viktigt att du applicerar mascaran rätt, annars blir det klumpar. Förutom detta finner vi enbart positiva omdömen.


Bästa mascaran för volym: Lancôme Lash Idole Mascara


Lancômes mascara är ett riktigt premiumval för den som vill ge sina fransar det allra bästa. Det är en lättviktig mascara som ger både volym och längd.


Lättvikt och vattenfast

Mascarans lätta formula tynger inte ned dina fransar och passar dig som normalt har raka fransar som gärna inte vill hålla sig uppe. Mascaran är dessutom vattenfast och håller i alla väder.


Volymgivande effekt

Du kan enkelt bygga upp önskad volym utan att mascaran klumpar sig. Trots flera lager känns Lancomes mascara lätt på fransarna. Många användare upplever dessutom att mascaran hjälper till att böja fransarna för en dramatisk och definierad look.


Lätt att tvätta bort

Med denna mascaran slipper du gnugga dina ögon för att få bort mascararesterna, det tas bort snabbt och enkelt!Här köper du bästa mascaran till bästa pris

Gör ett riktigt fynd och köp premiummascaran till det bästa priset nedan.
Användarnas omdömen och recensioner om Lancôme Lash Idole Mascara

"WOW! Bästa mascaran jag någonsin testat som inte är vattenfast. Håller formen hela dagen, varken smular eller kladdar, separerar fransarna fint, den är ganska enkel att tvätta bort. Men det bästa av allt- den BÖJER mina annars raka fransar!!! Har aldrig varit med om att en mascara faktiskt böjt fransarna åt mig förut o hållt dem böjda. Annars krävs det ögonfransböjare och vattenfast mascara, men det vill jag inte alltid använda då det sliter mer på fransarna. Kommer absolut att köpa igen! Det enda negativa är priset, men man kan ju passa på när det är rea eller om man har en rabatt att använda."


"Den absolut bästa mascaran jag provat! Fransarna blir jättefina, kladdar inte eller faller ner under dagen."


"Ger väldigt separerade långa fransar som går att bygga upp mer volym. Bästa mascaran."


"Är så imponerad av denna mascara! Som en lashlift i en tub!"


Nackdelar

De få nackdelar som nämns är att det krävs en viss teknik för att applicera mascaran på rätt sätt för att få dess fulla effekt. Borsten är nämligen lite vinklad till skillnad från vanliga raka borstar.


Bästa mascaran för långa fransar: Fiberwig Dramatic Length


Fiberwig är den bästsäljaren i Japan som använder innovativ japansk fiberteknologi för att ge otroligt längd till fransarna. Den är känd för att vara klump- och smulningsfri.


En mascara för korta fransar

Den unika fiberteknologin gör att du får längre fransar som klarar både regn och tårar. Bygg på längden med flera lager.


Klumpfri applicering

Fiberwigs mascara varken smular eller klumpar sig efter flera appliceringar.


Tvättas bort med vatten

Mascaran tvättas enkelt bort med endast vatten, vilket gör den bekväm för daglig användning.Här köper du Fiberwig Dramatic Length till bästa pris

Testa denna innovativa mascaran så får du uppleva vad vi pratar om!
Användarnas omdömen och recensioner om Fiberwig Dramatic Length

"Jag föredrar längd framför volym och kom över en tik tok video där en tjej rekommenderade denna. Detta har blivit min go to mascara! Man behöver ha tålamod och låta varje lager torka innan man applicerar ett nytt, men den ger en fantastisk längd. Sen är den smidig att ta bort, bara varmt vatten och kladdar inte ner hela ansiktet. Älskar den!"


"Har använt denna ända sen jag testade den för första gången för ca 10 år sedan. Får dubbelt så långa fransar som håller hela dagen och som enkelt tvättas bort med bara varmt vatten. Jag tycker det är fult med tjock mascara och därför är denna perfekt med sin tunna långa effekt."


"Det är verkligen en längdmascara, framhäver längden på fransarna och separerar fint. Funkar bra för mina känsliga ögon, jag har inte märkt någon irritation eller sveda i ögonen. Jättelätt att tvätta bort med varmt vatten. Den ger nästan ingen volym alls, ingen wa-wa-woom-mascara. Den fyller inte ut mina fransar över huvud taget, gör dem bara svartare. Jag testade även med primer under, men det hjälpte inte tyvärr."


Nackdelar

Vissa konsumenter är missnöjda över att mascaran inte ger någon volym utan endast ger längd åt fransarna. Fiberwig har däremot en annan variant där fokus ligger på volym istället för längd.


Bästa mascaran för känsliga ögon: Lily Lolo Big Lash mascara


Lily Lolos mascara är helt ekologisk och vegansk. Det är en skonsam formula som passar alla och särskilt de som bär kontaktlinser eller har känsliga ögon. Den är oftalmologiskt testad, vilket innebär att den har testats av ögonläkare.


Skonsamma ingredienser

Lily Lolos mascara innehåller endast naturliga ingredienser som är skonsamma för ögonen och passar dig med känsliga ögon. Den är fri från alkohol, doftämnen och kisel som kan ge ögonirritation.


Volym och längd

Till vardags passar ett lager mascara som ger ett naturligt resultat genom att definiera och framhäva dina naturliga fransar. För en mer dramatisk look går det att bygga på flera lager.


Snabbtorkande

Formulan torkar snabbt. Du slipper därför vänta på att det ska torka och riskera att mascaran smetas ut.Här köper du Lily Lolo Big Lash mascara till bästa pris

En favorit bland alla som älskar clean beauty - testa den du också!
Användarnas omdömen och recensioner om Lily Lolo mascara

"Det är den bästa eko-mascaran jag någonsin har testat! Mina fransar mår mycket bättre och man behöver inte gnugga för hårt för att få bort den, samtidigt som den håller bra under dagen. En riktig must-have i sminkväskan!"


"Denna är en favorit. Lätt att applicera och sitter hela dagen. Bra pris också. Har även testat deras andra mascara (som också är bra) men den här ger lite längre fransar."


"Jag har korta, raka fransar och använder därför alltid fransböjare. Denna mascara torkar fort efter påförandet, håller böjen superbra hela dagen och smular inte. Får ganska schysst längd på fransarna också. Nöjd!"


"Jättenöjd med denna mascara som funkar bra till mina känsliga ögon och hud som annars reagerar på de flesta mascaror. Väldigt bra borste!"


"Stor favorit sedan flera år tillbaka! Varje gång som jag testar en annan sort, så blir jag besviken och går tillbaka till den här. Den håller hela dagen, hur svettig dagen än har varit. Byggbar med djup intensitet. Lätt att avlägsna när det är dags. Jag har känsliga ögon, men denna maskara tål jag utan problem t.o.m om jag har råkat somna med den på."


Nackdelar

Mascaran är mycket omtyckt bland dess användare. De få nackdelarna är att borsten upplevs en aning stor och klumpig samt att wow-effekten saknas.bästa mascaran för korta fransar, bäst mascara för korta fransar, bra billig mascara som inte klumpar sig

Få fylliga ögonfransar med mascara bäst i testTest av mascara - Experternas omdömen

Råd och Rön har testat totalt 19 mascaror där Maybelline Lash Sensational Sky High mascara får  56 poäng.


Elle har testat 12 olika mascaror. De gillar Maybelline Lash Sensational Sky High väldigt mycket och skriver "Extremt mycket mascara för extremt lite pengar". Även Lancomes mascara Lash Idole toppar listan som bästa mascara för volym.


Skönhetsredaktören på Lyko testade Maybelline Lash Sensational Sky High och skriver att den nu är bäst i test på hennes lista över de bästa mascarorna på marknaden.


Daisy Beauty recenserar Fiberwig Dramatic Length Black och berättar om dess unika tubeffekt med fiber som omfamnar varje frans och förlänger fransarna.


Lyko Fab Lab har sammanfattat en lista på de mest hypeade mascarorna där vi finner Maybelline Lash Sensational Sky High.


KICKS medlemmar utsåg Maybelline Lash Sensational Sky High till budgetfavoriten i år.


Baaam listade de sex bästa mascarorna i budgetkategorin där vi finner storfavoriten Maybelline Lash Sensational Sky High.


TV2 utsåg Maybelline Lash Sensational till bäst i test i deras mascara test. De beskriver testvinnaren så här: ”Mascaran ger ett bra resultat, separerar fransarna och ger massor med volym.”


Improveme testade 11 olika maskaror och guldpokalen med 5 av 5 poäng gick till Benefit Roller Lash Curl och Diorshow iconic overcurl. Hack i häl med 4+ poäng kom Maybelline Lash Sensational, Max Factor Masterpiece Glamour Extensions och Benefit Theyre real.


Damernas värld har sammanställ en lista på de bästa maskarorna just nu. De har skrivit vilken som ger bäst böj på fransarna, vilken som ger längst ögonfransar och vilken som ger bäst WOW-volym. Är vi förvånade att Maybelline Lash Sensational Sky High finns med på listan?


Testvinnare

Apotea säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 119 kr. Frakten ingår i priset.

Meds säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 119.2 kr. Frakten ingår i priset.

Deloox säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 123 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 124 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 127 kr. Frakten ingår i priset.

Med24.se säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 127 kr. Frakten ingår i priset.

eleven.se säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 130 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 141 kr. Frakten ingår i priset.

Let's deal säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 149 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 149 kr. Frakten ingår i priset.

Buyersclub säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 149 kr. Frakten ingår i priset.

Notino säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 150 kr. Frakten ingår i priset.

Lookfantastic säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 150 kr. Frakten ingår i priset.

Apohem säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 159 kr. Frakten ingår i priset.

Cocopanda säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 168 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 168 kr. Frakten ingår i priset.

Parfym.se säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 179 kr. Frakten ingår i priset.

Lindex säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 199 kr. Frakten ingår i priset.

boozt.com säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 199 kr. Frakten ingår i priset.

Ellos säljer just nu Maybelline Sky High Mascara för 199 kr. Frakten ingår i priset.


Deloox säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 81 kr. Frakten ingår i priset.

Beauty Bam säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 89 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 95 kr. Frakten ingår i priset.

Med24.se säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 98 kr. Frakten ingår i priset.

Coolshop säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 105 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 106 kr. Frakten ingår i priset.

Meds säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 107.2 kr. Frakten ingår i priset.

Nordicfeel säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 111 kr. Frakten ingår i priset.

Bangerhead säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 111 kr. Frakten ingår i priset.

Buyersclub säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 112 kr. Frakten ingår i priset.

Lyko säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 114 kr. Frakten ingår i priset.

eleven.se säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 115 kr. Frakten ingår i priset.

Cocopanda säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 116 kr. Frakten ingår i priset.

Let's deal säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 119 kr. Frakten ingår i priset.

StylingAgenten säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 119 kr. Frakten ingår i priset.

Notino säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 119 kr. Frakten ingår i priset.

Lookfantastic säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 125 kr. Frakten ingår i priset.

Harmoniq säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 130 kr. Frakten ingår i priset.

Apohem säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 134 kr. Frakten ingår i priset.

Teknikproffset säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 158 kr. Frakten ingår i priset.

Apotea säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 159 kr. Frakten ingår i priset.

Parfym.se säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 159 kr. Frakten ingår i priset.

You.se säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 162 kr. Frakten ingår i priset.

DermaStore säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 162 kr. Frakten ingår i priset.

boozt.com säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 169 kr. Frakten ingår i priset.

Ellos säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 169 kr. Frakten ingår i priset.

Lindex säljer just nu Maybelline Lash Sensational för 179 kr. Frakten ingår i priset.

Tips

Önskar du naturligt längre fransar? Då kanske testet om det bästa ögonfransserumet kan hjälpa dig att hitta det serum som får dina fransar att växa!


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har erbjudande på mascara bäst i test.Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa mascaran?
  Maybelline Sky High är vår klara testvinnare för mascara bäst i test, den ger bra längd och klumpfri applicering. Om du letar efter en prisvärd och billig mascara är Maybelline Lash Sensational en bra volym mascara och vårt bästa budgetval. Lancôme Lash Idole Mascara ger imponerande volym, Fiberwig Dramatic Length är en mascara för långa fransar då den ger fantastisk längd, och bästa mascaran för känsliga ögon är Lily Lolo Big Lash - den naturliga favoriten.
 • Hur länge håller min mascara?
  En tumregel är att en öppnad mascara håller i ca 3-4 månader. Eftersom en mascara innehåller både vatten och olja frodas gärna bakterier. Om du har känsliga ögon kan du lättare drabbas av inflammationer om använder en gammal mascara.
 • Ska jag använda vattenfast eller vanlig mascara?
  Vattenfast mascara kan absolut vara det bästa alternativet i vissa fall, men en vanlig mascara är otroligt mycket lättare att ta bort.

  Oavsett vilken sminkborttagning du använder kommer du behöva gnugga lite extra för att få bort en vattenfast mascara. Risken för att fransar lossnar och huden runt ögonen blir slappare ökar ju mer du gnuggar.

  Vi rekommenderar därför att du sparar den vattenfasta mascaran till speciella tillfällen och kör på en vanlig till vardags.

  Om du däremot har korta fransar som har svårt att hålla sig böjda kan dock en vattenfast mascara vara lösningen.
 • Vilken är den bästa mascaran för känsliga ögon?
  Vi har utsett Lily Lolo Big Lash till den bästa mascaran för känsliga ögon eftersom den inte innehåller ämnen som kan irritera ögonen, samt att den är testad och godkänd av ögonläkare. Vi rekommenderar att man använder ögonsmink som är oftalmologiskt testade om man har känsliga ögon.
 • Vilken mascara ger längst ögonfransar?
  Mascaran som ger längst fransar och som har utsetts till bästa mascaran för längd är d.j.v. MIARAY Fiberwig Dramatic Length Black. Denna otroliga tubmascaran med fiberteknologi förlänger fransarna något otroligt. Mascaran är bästsäljare i Japan och populär hos personer med korta fransar. Det är en mascara som inte kladdar och som enkelt tvättas bort utan att smetas runt ögonen.
 • Varför ska man böja fransarna innan man applicerar mascara?
  Om du böjer fransarna innan du applicerar mascara kan de brytas av. Mascara får nämligen dina fransar att stelna och bli hårda.

  Om du istället böjer fransarna innan så hjälper mascaran att hålla den böjda formen.
 • Vilken mascara håller fransarna böjda?
  För att kunna hålla uppe formen av de böjda fransarna behöver vi en mascara som är lätt och som inte tynger ned fransarna. Det är viktigt att mascaran inte är för blöt eftersom fransarna då tappar sin böjda form. Lancomes Idole Lash mascara är en lättviktsmascara som garanterat får dina fransar att hålla sig böjda. Hela 94% upplevde ett lyft samt volym efter användning av mascaran. Samma effekt får du med Fiberwig mascara för korta fransar.Bäst i test Guidens tester inom styling
Christina Ho

Bäst i test: Mascara

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast