Torktumlare bäst i test - bästa torktumlaren just nu.

Torktumlare test 2023

Ska du köpa torktumlare och vill veta vilken som är bäst i test just nu, har du kommit helt rätt!. Vi har gått igenom alla tidningar och tagit reda på experternas testresultat. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att se vad de tycker om sina tumlare efter inköpet. 


Allt detta har vi sedan sammanställt till dig på denna sida, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut och undvika jobbiga felköp.


Bästa torktumlarna just nu

Bosch torktumlare

Bosch WTW85L48SN

Torktumlare bäst i test Bosch WTW85L48SN
 • Tyst i drift

 • Prisvärd

 • Automatisk rengöring av kondensor

 • Något lång torktid

Prisvärd Bosch torktumlare

Bosch WTH8307LSN

Torktumlare bäst i test Bosch WTH8307LSN
 • Enkel att använda

 • Skonsam mot kläderna

 • Enkel rengöring av kondensorfilter

 • Långa program

 • Inte lika bra torkning som testvinnaren

Energisnål torktumlare

Bosch WTW894A8SN

Torktumlare bäst i test Bosch WTW894A8SN
 • Energiklass A+++

 • Jämn torkning

 • Låg ljudvolym

 • Funktionsknapparna är svåra att aktivera

priser i samarbete med Prisjakt


Vi ställer följande krav på bästa torktumlaren

 • Så tyst som möjligt - Alla torktumlare låter. Rätt mycket dessutom. Men en del låter mer än andra och vi ska ha en av de tystaste!

 • Energisnål - En torktumlare drar upp till 3 gånger så mycket energi som en tvättmaskin. Därför ska vår testvinnare tillhöra energiklassA+ eller bättre. Genom att köpa en energisnål modell kan du spara många hundralappar varje år.

 • Ingen ångbastu i badrummet, tack - Genom att köpa en modern kondenstumlare med värmepump blir upplevelsen en helt annan än du kanske är van vid från tvättstugan på 00-talet. Mer om detta snart.

 • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa när det gäller funktion och kvalité. Vi har därför läst alla tester och kollat vad användarna som redan köpt testvinnaren, tycker om sin maskin.

 • Lägsta möjliga pris - Varför betala mer om det ändå inte blir en bättre produkt? Vi ska ha ett bra pris och enkel hemtransport eftersom de ofta väger runt 50 kg och är därför jobbig att frakta hem själv.
Torktumlare bäst i test 2023

Efter att ha tagit del av experttester och inte minst konsumenternas upplevelser av sina tumlare, blir valet enkelt. Det handlar om en maskin från en av de tillverkare som är erkända för att göra bra vitvaror: Bosch och modellen är WTW85L48SN. Denna modell passar bra till vår testvinnare för tvättmaskin om du vill bygga en bra tvättpelare!Bäst i test torktumlare just nu - Bosch WTW85L48SN


 

Det som gör Bosch WTW85L48SN till torktumlare bäst i test är dess torkningsförmåga, där tvätten blir precis så torr som du önskar och kommer ut utan veck. Men denna torktumlare har dessutom smart teknik som ser till att underhåll hålls till minimum tack vare en självrengörande kondensor, som ser till att den hålls fri från ludd och damm.


Bosch torktumlare rymmer 8 kg och har automatisk fuktavkänning, vilket innebär att den stannar när tvätten är så torr som du önskar. Du behöver alltså inte slösa energi i onödan, om du t.ex. har en tvättmaskin som centrifugerar på högt varvtal. Torktiden för full maskin är i genomsnitt 2:21h för bomull och 1:28h för syntet. 

 

Energiklassen är A++ vilket är en av de absolut högsta. Den leder till en årlig energiförbrukning på 236 kWh (baserat på 160 omgångar tvätt som ska torkas). Ljudnivån är 64 dB vilket är bland de tystaste i laget när det gäller torktumlare. Och för att se till att torktumlaren står stabilt har den en vibrationsdämpare, som även den hjälper till att dra ned ljudvolymen.

 

Den har också automatisk rengöring av kondensorn, vilket är smart. Denna spolas ren flera gånger under varje torkomgång och förhindrar, bland annat, att ludd fastnar i den. Om kondensorn inte rengörs, vilket är risken om man ska göra detta själv, ökar torktiden och energiförbrukningen mycket.


Specifikation

 • Energiklass: B (gamla A++)
 • Energiförbrukning per år: 236 kWh/år
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kapacitet: 8 kg


Bästa torktumlare energimärkning.


Läs gärna mer på Bosch hemsida. Vill du bygga en bra och prisvärd tvättpelare passar denna tumlare till tvättmaskinen bäst i test!


Detta tycker konsumenterna om testvinnaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även del av vad konsumenterna tycker om sin produkt. Det är ju dem som har störst och längst erfarenhet av det vardagliga användandet av vitvaror. Här kommer några exempel;


"Prisvärd med låg ljudnivå. Står att det är drygt 3h kvar när man startar den men det minskar snabbt o kanske tar ca 1,5 timme till slut." 


"Bra pris. Snabb och smidig leverans. Produkten utmärkt om än lite långsam." 


"Jag köpte en ny den 21/5 som är helt underbar. Det är en kondenstumlare som är självrengörande. Man kan i stort sett tumla allt i denna då den har så många olika program. Helt klart bra köp:"

 

Det som konsumenterna gärna framhåller är att den är energisnål och inte värmer upp tvättstugan i onödan. Det underlättar att kondensorn rengörs automatiskt och hela tumlaren är enkel att rengöra. Den är dessutom tyst och kommer med intuitiva programmen.

 

"Mitt första köp av en värmepumpstumlare. Mycket enkel att använda samt bra torkresultat. Har haft tre tumlare innan, men den här är överlägsen (dom tidigare var av ett dyrare märke). Ett bra köp tycker jag." 

 

Som alltid finns det även nackdelar med alla produkter och dessa vill vi veta innan vårt inköp så att vi kan ta med dem i vårt beslut. När det gäller Bosch WTW85L48SN har den ett genomsnittsbetyg på 4.7/5, vilket är högt för en vitvara. De som ger ett lägre betyg anser dock att dess program är något långsamma samt att "pipet" som signalerar att tvätten är torr är irriterande.


Köp Bosch torktumlare till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa tumlaren till bästa pris. Många nätbutiker bjuder på hemtransport, vilket är bekvämt eftersom den väger hela 51 kg. Med gratis frakt blir livet enklare och du sparar också tid. Flera återförsäljare kan också hjälpa dig med installation och bortforsling av din gamla maskin mot en kostnad på några hundralappar.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Prisvärd Bosch torktumlare

Om du gärna sparar in på funktioner och därmed pris har vi också tagit fram en testvinnare som är lite billigare. Och återigen är det Bosch som tar hem denna titeln med sin WTH8307LSN. Läs mer här nedan!


Den alternativa testvinnaren - Bosch WTH8307LSN

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Bosch WTH8307LSN
prisjämfört med Prisjakt


Bosch WTH8307LSN är ett bra val för dig som inte vill spendera lika mycket pengar på en tumlare som vår testvinnare (ibland har såklart de stora varuhusen kampanjer på de båda modellerna vilket leder till att priserna på de båda torktumlarna mer eller mindre kan vara identiska med varandra). Utöver att det är en prisvärd maskin är Bosch WTH8307LSN mycket uppskattad av konsumenterna, deras omdömen kan du läsa mer om lite längre ner i testet.

 

WTH8307LSN väger 46 kg och har energiklass A+. Den har en årlig förbrukning på 243 kW / h baserat på 160 tvättcykler. Driften är bekväm och tyst med en ljudnivå på max 65 dB

 

Torkningen är kontrolleras av en sensor vilket innebär att den stoppas automatiskt när tvätten är så torr du önskar. Men du kan alltid välja ett specifikt program eller ställa in en tid manuellt. Men med ett förinställt program känner den själv av när tvätten uppnår det resultat som programmet skall åstadkomma. 


Du sparar in på elförbrukningen och tvätten torkas jämnt och skonsamt tack vare trummans struktur och design. Du behöver inte oroa dig för att rengöra kondensatorn, likt de flesta från Bosch är denna självrengörande


Specifikation

 • Energiklass: B (gamla A+)
 • Energiförbrukning per år: 243 kWh/år
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Kapacitet: 7 kg


Bästa torktumlaren - Bosch WTH8307LSN.

 


Detta tycker konsumenterna om Bosch WTH8307LSN

Som vi skrev om ovan vill vi i Bäst i test Guiden alltid veta vad konsumenter tycker om den produkt vi rekommenderar, trots allt är det konsumenterna som har den bästa kunskapen om maskinen. Och vad vi kan se är att konsumenterna är mycket nöjda med sitt köp, särskilt med tanke på priset! Här kan du läsa några recensioner Bosch WTH8307LSN har fått:

 

"Fungerar väldigt bra. Känns som att kläderna inte slits som med en vanlig tumlare." 


"Superbra. Fin design o bra o lätt display. Vi är nöjda."


"Enkel att använda, en mycket bra torktumlare." 

 

Nackdelar då? Naturligtvis vill vi veta dessa innan vi bestämmer oss för att handla, och vad vissa konsumenter har sagt är att tvätten inte blir så torr som de vill och att tvättmaskinen tar lång tid på sig. Vissa tycker också att filtret har en dålig utformning.


Köp den prisvärda torktumlaren till bästa pris

Hos dessa butiker kan du köpa torktumlare bekvämt och enkelt. Dessutom kan du beställa den direkt hem till dörren och få hjälp med installation. 

Energisnål torktumlare

Bosch WTW894A8SN är fullproppad med bra funktioner och håller hög kvalitet. Dessutom har den ett väldigt rimligt pris där du får effektiva och snabba program, jämn torkning och allra bästa energiklassificering. Den är därför både effektiv och billig i drift! 


Energisnål torktumlare från Bosch - Bosch WTW894A8SN


Det som gör den så bra är dess otroliga effektivitet vilket gör den väldigt energisnål med energiklass A+++. Den kan exempelvis torka kläder vid lägre temperaturer vilket hjälper till att motverka skrynkliga kläder och krympning. 


När den körs på hög temperatur finns det en inbyggd sensor som känner av fukt och temperatur och kan därför anpassa drift efter varje torkningstillfälle. Denna skyddar kläder från för hög temperatur och ser till att alla kläder blir jämnt torkade. Eftersom trumman kan snurra både med- och moturs kommer inte kläderna att trassla in sig heller. 

 

Eftersom den använder kondens och rengör sig själv, slipper du dammsuga bort allt ludd, vilket är tacksamt om du ska placera den i badrummet. Kondensor är mycket effektiv; både när det gäller bomull och syntet. 


Specifikation

 • Energiklass: B (gamla A+++)
 • Energiförbrukning per år: 176 kWh/år
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Kapacitet: 8 kg


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är vi alltid mest intresserade av att höra vad användarna tycker om denna tumlaren. Det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 

 

"Väldigt nöjd, fungerar super bra, snabbt att torka, energi sparande."


"Helt underbar torktumlare, perfekt val, jag kan verkligen rekommendera denna."


"Kanon bra torktumlare. Tyst och effektiv Enkelt med leverans och installationen. Rekommenderar verkligen."


"Jättenöjd med torktumlaren som låter väldigt lite och har en kort torktid. Super också att den har bra energimärkning."


"Bra köp till bra pris. Lätt att använda. Fungerar felfritt."


Nackdelar med denna modell

Experterna tycker att det tar för lång tid för att torka bomull. Det är dock ovanligt att experterna är nöjda med torktiden av bomull eftersom det oftast tar mycket längre tid än torkning av syntet.


Köp Bosch torktumlare till lägst pris

Hos dessa nätbutiker kan du köpa Bosch modell till bästa pris just nu. När du beställer den online kan du också boka in frakt direkt till dörren och hjälp med installation. 

Jämför torktumlare - specifikationer


Ljudnivå:
Placering:
Kapacitet:
Energimärkning:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Effekt:
Förbrukning:
Vikt:
Bosch WTW85L48SN
Bosch WTW85L48SN
Bosch torktumlare
64 dB
Fristående
8 kg
B
598 mm
599 mm
842 mm
1000 W
236 kWh/år
51 kg
Bosch WTH8307LSN
Bosch WTH8307LSN
Prisvärd Bosch tor...
65 dB
Fristående
7 kg
B
598 mm
599 mm
857 mm
600 W
243 kWh/år
46.2 kg
Bosch WTW894A8SN
Bosch WTW894A8SN
Energisnål torktum...
64 dB
Fristående
8 kg
B
598 mm
599 mm
842 mm
800 W
176 kWh/år
52.4 kg
Köpguide

Värt att tänka på när du ska köpa ny torktumlare

 

Kondens, frånluft eller värmepumpstumlare - vad ska du välja?

Idag finns det olika tekniker för torktumling och vi tittar här närmare på tre av dessa:

 

 1.  Frånluft - Har du en ventilationskanal (=hål i väggen) där du kan leda ut fuktig och varm luft? Denna typ av tumlare är minst energieffektiv eftersom den tar värmen från huset, suger in den och blåser ut den utomhus. Mycket fukt försvinner ut på det sättet, vilket är bra. Men samtidigt försvinner också mycket värme från huset, vilket inte är bra. I lägenheter är det dessutom ofta förbjudet att koppla till befintligt utsug i badrummet eller på toaletten, eftersom det påverkar hela ventilationssystemet.

 2. Kondens - I en kondenstorktumlare, vilket är den vanligaste typen idag, omvandlas den fuktiga luften till vatten som samlas upp i en behållare eller leds direkt till avloppet via en slang. Den kräver ingen speciell ventilationskanal och kan därför installeras i de flesta miljöer, även i lägenheter. Nackdelen är att den behöver kall luft för att kunna utföra sitt arbete och ju varmare det är i rummet (och varmt blir det snabbt efter att tumlaren jobbat ett tag) desto sämre torkar den din tvätt.

 3. Värmepump - Detta är den senaste och därför också den dyraste tekniken. Denna variant avfuktar luften på ett smartare sätt med en kompressor och återanvänder sedan värmen. Detta gör att energiförbrukningen blir betydligt lägre än hos andra typer. Räkna med att en tumlare med värmepump förbrukar ungefär hälften så mycket el, som en kondenstumlare.

 

För att uppfylla våra önskemål (d.v.s. en tyst och energisnål tumlare som inte släpper ut ånga) kommer vårt fokus vara att hitta den bästa Värmepumpstorktumlaren.

 

Dessa tillverkare gör de bästa torktumlarna

Precis som på vår sida med tester av tvättmaskiner är det samma tillverkare som utmärker sig positivt. Kanske är det inte så konstigt eftersom tekniken med tvätt och tork är rätt lika i flera avseenden.


I de tester som är utförda under de senaste åren är det framför allt tre tillverkare som utmärker sig positivt genom att återkommande få toppresultat och bli utsedda till bäst i test. De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens. Miele torktumlare är ofta dyrare än Bosch och Siemens, vilket gör de sistnämnda mer prisvärda för vanliga konsumenter. Också Samsung, Electrolux och LG har varumärken som placerat sig bra i testerna.

 

De tillverkare som inte lyckas lika bra med sina tumlare enligt testpaneler och konsumenter är bl.a; Cylinda, Candy, Indesit och Bauknecht. Dessa märken kan därför vara bra att undvika om du vill köpa den bästa och veta att du kan få bra support och service, om det skulle behövas i framtiden.


Tvättmaskin och torktumlare paket

Att kombinera tvättmaskin och torktumlare är en smart lösning om du bor lite större och har en tvättstuga. På så sätt kan du bygga en tvättpelare som ofta täcker hela familjens behov när det kommer till att tvätta och torka kläder. För att få den bästa tvättpelaren är det allra smartast att välja maskiner från samma serie. Då matchar måtten och det blir enklare med placering. 


Dessutom kan buller och skakningar hållas till ett minimum eftersom både tvättmaskin och tumlare är specifikt framtagna för att kunna kombineras utan några problem. Vår bäst i test torktumlare på denna sida passar perfekt till den bästa tvättmaskinen. Med detta tvättmaskin torktumlare paket får du en effektiv tvättpelare av hög kvalitet. Vi har även ett test om en kombinerad tvättmaskin med torktumlare


Vägghängd torktumlare

Vägghängda torktumlare är väldigt ovanliga i Sverige. De var en variant som aldrig riktigt slog igenom vilket ledde till att de flesta tillverkarna lade ner dessa segment. Det är dock inte ovanligt att se hyllor för tvättmaskin och torktumlare paket som står på marken och kan skjutas ut. Ni hittar en sådan hylla / monteringsram här. Smal torktumlare

Ofta är smala modeller nästan lika breda som normala, men för att göra de enklare att placera har de ofta en mindre djup dimension. En bra torktumlare med djup på 46,7 cm vilket gör den enklare att placera om du har ont om plats. Du hittar dem bl.a. hos: 


 • WhiteAway
 • Tretti
 • eNemo
Så gjorde vi testet

I vår undersökning av de bästa torktumlarna just nu har vi letat reda på vilka torktumlare som erbjuder bäst specifikationer för pengarna. För att göra detta har vi besökt vitvaruhandlare och pratat med dessa för att hitta bra torktumlare som passar de flestas behov och erbjuder hög kvalité till ett just pris. 


För att vara säker på att torktumlarna vi valt ut har varit bra har vi tagit reda på vad experterna säger om just detta. Därför har vi tagit reda på resultaten i experternas tester för att se ifall torktumlarna håller vad de lovar. Här har det varit tydligt att experterna värderar kapacitet, torktid (med möjlighet till flera olika program) och energiförbrukning då den senaste tidens elpriser har gjort det rätt dyrt att använda torktumlaren. 


Men förutom att se vad experterna säger i sina tester har det också varit viktigt att se hur dessa fungerar i verkligheten. Vi har därför tagit reda på vad de svenska konsumenterna som har köpt dessa torktumlare säger, eftersom de själva har haft längre tid att se ifall torktumlarna är bra och ifall de är nöjda med sitt köp. Användarnas recensioner har därför också varit vägledande för oss i detta test.


Torktumlare test - experternas omdömen

Råd & Rön: testade 48 torktumlare där den väldigt dyra Miele TCH630WP tog hem förstaplatsen med 69 poäng. Resterande topp-placeringar var också aningen dyra. Vår testvinnare Bosch WTW85L48SN kammade hem 51 poäng och fick väldigt bra poäng i kategorin "energiförbrukning". 


Där WTW85L48SN tappade poäng var främst i kategorin "torktid". De rankar LG RC80U2AV0W som en av de bästa torktumlarna i testet. Den tar hem 68 poäng och presterade allra bäst i kategorierna: "Energiförbrukning" och "Effektivitet i kondensorn". (2019).


Danska Taenk: Placerar Bosch WTW85L48SN Bosch WTW85L48SN högt. Likt Råd & Rön var det torktiden som drog ned topplaceringarna för dessa. Vinnare i testet blev Miele TCE530WP.

 

Råd & Rön är 30 modeller testade och redovisade i sammanställningen från september 2018. Det är trångt i toppen då det finns många bra varianter att köpa. Listan toppas av Miele TCE530WP/TCF630WP som får 72 poäng i detta torktumlartest och på andraplats kommer Samsung DV90N62632W med 71 poäng. Tredjeplatsen går till Miele igen, då med modellen TCE520 som får 70 poäng, men direkt därefter kommer den prisvärda Bosch WTW8758LSN med 69 poäng.


Extern källa/länk: Tidningen Råd & Rön, september 2018. 


Experterna konstaterar att den nya tekniken med värmepump har gjort torktumlarna allt mer energisnåla. Dock sker det ofta på bekostnad av tiden. Det tar lång tid, ibland upp till 3 timmar, att få tvätten lagom torr.

 

En annan utmaning som experterna påpekar efter sina tester, är problemet att få en tyst torktumlare, då de har en tendens att vara högljudda. Det kan därför vara bra att lägga ner lite extra pengar på att verkligen få en tyst tumlare till ditt hem.
Kampanjpriser hos Tretti, WhiteAway och eNemo

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har upp till 50% rabatt på dessa vitvaror. Klicka in på fliken "erbjudanden" på deras hemsida.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror. Klicka in på fliken "erbjudanden" på deras hemsida.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror. Klicka in på fliken "erbjudanden" på deras hemsida.


Lycka till med dina inköp!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den modell som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Torktumlare


Till dig som fortfarande är tveksam och funderar på en torktumlare från Bosch

Bosch erbjuder dig som konsument att testa tumlaren hemma hos dig under 100 dagar - utan att ta några risker. Är du inte nöjd efter tre månader får du  pengarna tillbaka. Så enkelt är det! Läs om Bosch 100% nöjd garanti här!

 

Prova diskmaskinen hemma i 100 dagar.

 

 
Bonustips och myter om torktumling

* Kom ihåg att rengöra luddfiltret regelbundet. Vissa saker som t.ex. handdukar och filtar, avger mycket ludd och täpper snabbt igen filtret med ökad energiförbrukning som följd.


* För att hålla ner energiförbrukningen kan en tvättmaskin med högt centrifugeringsvarvtal vara en bra investering. Läs därför om den bästa tvättmaskinen här. För hjälp med energibesparning hemma, kan den bästa luftvärmepumpen vara en klok investering. Läs vårt test av luftvärmepumpar här.


* Det finns en myt om att tumlare sliter mycket på dina kläder. Det är inte sant eftersom det största slitaget uppstår när vi använder dem.

Men, kanske 'vän av ordning' säger, hur kommer det då sig att är så mycket ludd i torktumlaren efter varje torkomgång? Detta måste väl ändå vara från kläderna?


Ja, det är helt sant! Men när du hängtorkar kläder så stannar fibrerna kvar i kläderna och trillar av vid användning istället. Man skulle kunna säga att torktumlaren ser till att dina textiler "dammar av sig" direkt, istället för lite då och då. Därför dammar dukar, handdukar, lakan etc mindre om de är torktumlade.


* Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har torktumlare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = testvinnaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen!


* Ta också gärna del av våra tester på strykjärn samt vår sammanställning som avslöjar den bästa diskmaskinen. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.
Vanliga frågor och svar

 • Varför ska jag ha en torktumlare?
  Det finns väldigt många positiva saker med en torktumlare men en viktig sak som många inte tänker på är att du räddar ditt hem från ca 400 liter vatten per år om du torkar tvätten i en tumlare mot att torka tvätten på en torkställning inne i ditt hem. Att torka kläder utomhus är dock det mest energieffektiva sättet.
 • Ska jag köpa en frånluftstumlare, kondenstumlare eller en värmepumpstorktumlare?
  En frånluftstumlare kräver att du har en ventilationskanal ut ur tvättstugan som kan leda ut den fuktiga luften. En kondenstumlare är den vanligaste typen som samlar upp den fuktiga luften som vatten i en behållare. En värmepumpstumlare avfuktar luften och återanvänder därefter värmen vilket medför att energiförbrukningen blir betydligt lägre.
 • Vad är skillnaden på kondenstumlare och värmepumpstumlare?
  Till skillnad från en värmepumpstumlare kräver en kondenstumlare ingen ventilation utan kondenserar vattenångan direkt till vatten som leds till avloppet.
 • Vilken är den bästa torktumlaren just nu?
  Bästa torktumlare just nu är Bosch WTW85L48SN eftersom den erbjuder effektiv torkning och gott om plats för dina kläder till ett bra pris.
 • Kan jag tumla alla plagg?
  Material av linne och ylle blir skrynkliga och toviga om du tumlar dem. Kläder med syntetblandningar bör du tumla på lägre temperaturer för att de inte ska skrynkla. Var noga med att läsa tvättråden.
Bäst i test Guidens tester inom vitvaror


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Torktumlare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2018-10-05 och uppdaterades senast