Barnvagn bäst i test - bästa liggvagnen.

Barnvagn bäst i test - liggvagn - 2023

Vill du veta vilken liggvagn som har blivit Bäst i Test 2023? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken vagn som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa liggvagnen för ditt barn. Läs mer och ta reda på vinnaren här nedan!


Bästa liggvagnen just nu

Barnvagn bäst i test

Bugaboo Fox 3

Liggvagn bäst i test Bugaboo Fox 3
 • Låg vikt

 • Smidig och enkel att köra

 • Maximal komfort

 • Hjul för alla terränger gör vagnen klumpig när den är ihopfälld

 • Hade kunnat ha något större korg undertill

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Detta ska du tänka på

Att välja en barnvagn är inte en lätt uppgift då det finns många olika vagnar att välja mellan. Och att hitta just den som klickar alla dina boxar är ännu svårare, men vi har tagit reda på vilken barnvagn som föräldrarna och experterna gillar allra mest just nu, för att göra ditt val lite enklare.


Först måste du bestämma dig för vilken typ av vagn du letar efter. På denna sida har vi valt att prioritera en duovagn pga dess mångsidighet. En duovagn har både en liggdel och en sittdel. 


Tack vare en duovagn kan denna fortfarande användas när ditt barn har vuxit förbi liggdelen. Samt går det att använda vagnen ifall du har två barn i olika åldrar; med en duovagn får du lite mer.


När du ska välja en vagn är det också en fördel att kika på en med stora och stabila hjul. Då kan du även gå ut i natur och terräng utan att få problem med rullandet. Men kommer du till största del vistas i stadsmiljö eller på plan mark kan det vara en fördel att välja en vagn med svängbara hjul.  


Och när du står i affären och ska provköra är ett bra tips att testa lägga lite vikt i vagnen, annars är det svårt att få rätt uppfattning. Och för att testa barnvagnens upphängning ska du bromsa medan du trycker ner handtaget mot marken. Böjs vagnen är det bra upphängning.


Dessa krav ställer vi på bästa liggvagnen

 

 • Säkerhet – vagnen ska vara säker och inte ha en historik av defekter eller återkallningar. Ditt barns säkerhet är viktigare än allt annat. 

 

 • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.

 

 • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i bilen och trånga utrymmen. 

 

 • Sufflett - ska gå att fälla långt ner för att skydda ditt barn från sol, väder och vind.

 

 • Körning - skall vara smidig att frambringa och funka fint ute i naturen för den aktiva föräldern!

 
Bästa barnvagn 2023

Efter att vi pratat med experter, läst expert- och konsument utlåtanden har vi en vinnare. Bugaboo är en välkänd tillverkare som hyllas av både experter och föräldrar världen över för sin kvalitet, design och funktion. Några av deras populära modeller är bl.a. Bugaboo Bee, Bugaboo Chameleon och vår testvinnare Bugaboo Fox 3.


Bästa duo / kombivagn just nu - Bugaboo Fox 3

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Bugaboo Fox 3
prisjämfört med Prisjakt


Önskar du låna pengar till barnvagnsinköpet, har vi även tips på bra privatlån.

 

Bugaboo Fox 2 var vår tidigare testvinnare här på Bäst i test Guiden. Den vagnen kom ut på marknaden 2020 och är nu ersatt med modellen Fox 3.


Fox 3 är en smidig och funktionell barnvagn, framförallt tack vare dess svängbara hjul men också på grund av dess låga vikt. Denna kombinationen gör att vagnen är mycket enkel att köra och frambringa.


Bugaboo Fox 3 är uppgraderingen av originalet Fox 1 och 2 och erbjuder nya finesser. Bugaboo Fox 3 är en duovagn med både liggdel och sittdel. Vagnen har stora hjul och en avancerad fjädring som gör alla turer blir bekväma för både dig och ditt barn, oavsett om ni är i stan eller ute på landet. Enligt Bugaboo själv är den så lättkörd att man känner att man har servostyrning på vagnen.


Bugaboo Fox-modellerna är bra vagnar som är stabila, starka och väldigt lättkörda. Du styr den enkelt med en hand om du vill och trots att den är så lätt (endast 9,9 kg) passar Bugaboo Fox 3 barn från födseln och upp till 22 kg (ca 4 år), så du kan vagnen länge. Vagnen är lätt att bära upp och ner för trappor, fälla ihop och sätta in i bilen.


Du får med ett utdragbart solskydd som ger bra skydd mot både sol och regn. Det finns även ett så kallat pikaboo-fönster som ger extra bra ventilation och du kan titta in till ditt lilla barn. Taket på barnvagnen skyddar från både väder och vind och har solskyddsfaktor 50 SPF. Och skulle det vara väldigt dåligt väder kan taket ytterligare utökas genom att dra ner blixtlås.


Efter sex månader då det är dags att byta från liggdel till sittdel gör du det enkelt med två knappar som sitter på sidorna av vagnen. Det är också lätt att vända sitsen om barnet vill se framåt. Denna har 3 lägen: helt nerfällt (liggandes), relax (lätt lutat) samt rakt (barnet sitter rakt upp).


Detta ingår när du köper Bugaboo Fox 3:

 • Förbättrat kapell med titellucka och ventilationspanel
 • Ram för liggdelen/sitsen
 • Tyg för övre sits och tyg för övre liggdel
 • Sele och fotstöd
 • Kapellklämmor
 • Hjulskyddssats
 • Korg under sitsen
 • Bärhandtag
 • Regnskydd
 • Två smarta fickor i väskans fotända. Här kan du lägga napp, telefon eller något annatbugaboo fox 2 barnvagn

Fox 3 sitt- och liggdelBarnvagnen är 59 cm hög vilket gör det till en av Bugaboos högre barnvagnar. Detta är en bekväm höjd som passar både när du är ute på promenad samt när du sitter ner vid ett bord. När du väl sitter ner och vill spärra vagnen görs detta enkelt med fotbromsen.


Barnvagnens nya vikningsmekanism är enklare att komma åt och går även att hantera med endast en hand tack vare sänkt operatörsstyrka. Detta innebär att desto mindre kraft du använder, ju enklare är det att fälla ihop vagnen.


fälla ihop barnvagn


När den är ihopfälld tar Bugaboo Fox 3 väldigt lite platsDetta tycker konsumenterna

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


"Först och främst, den här barnvagnen är iögonfallande. Vi har fått dussintals komplimanger om hur snygg vagnen är, så betrakta detta som din varning. Men det jag gillar mest med Fox 3 är hur lätt det är att manövrera och hur smidig resan är."


"Vi har varit ägare till Fox3 i några veckor nu. Sammantaget är det verkligen en bra barnvagn. Det är riktigt enkelt att montera och tar lite plats i bilen. Allt om Fox3 är så genomtänkt."


"Beställde Fox3 nästan 3 veckor innan vår son föddes. Det är verkligen enkelt att montera och den lilla älskar den!"


"Bugaboo gör aldrig besviken, den nya fox3 -modellen med sina nya hanteringsegenskaper är otrolig, den väger ingenting och min bebis bekvämlighet är otrolig!"


"Från det ögonblick vi satte ihop det märkte vi hur robust det var. Vi älskar hur lätt manövreras på betong eller jord. Den kompakta vikningen gör att lastning och lossning i bil är så bekvämt. Det är så lyxigt men väldigt enkelt. Marknadens bästa barnvagn!"


"Vagnen är mycket praktisk, lätt och praktisk. Jämfört med den tidigare Fox, som vi hade testat i butiker, har den här förbättrat vikningssystemet särskilt, vilket gör det mer bekvämt om du inte har mycket styrka i dina händer."


"Du kör enkelt över varje kulle / grop / trottoarkant, och den lilla ler lugnt och bekvämt. Det är också trevligt att du kan ta många saker i kundvagnen längst ner. Och slutligen är jag längre än 2 m, och bakom den här kan jag enkelt gå upprätt."


"Väntade på Fox 3 och glad att jag gjorde det, styrningen är superlätt och min bebis älskar peekaboo -fönstret att titta ut från barnvagnen på vår promenad. Fällningen är också fantastisk och hela enheten känns så robust."


"En mycket trevlig bra barnvagn och dessutom ett riktigt nöje att köra den!"


"Fox 3 är lätt, lätt att trycka och vända. Fjädringen är fantastisk, den är så smidig på alla terräng..hanterade en promenad genom skogen med lätthet. Den har en bra huva och gott om plats i korgen."

 

Här köper du barnvagnen till bästa pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.

Så gjorde vi testet

För att ta reda på vilken liggvagn som är bäst i test just nu har vi tagit del av experternas testresultat. Här har de utsett vinnare baserat på vilken vagn som erbjuder bästa flexibilitet, säkerhet, körning - och givetvis kvalitet för pengarna! Men förutom dessa faktorer har de även gått igenom moment som ihopfällning - för att jämföra användarvänligheten. 


Experternas tester har varit ledande för oss eftersom deras tester kan sätta vagnarna på prov för att se om de håller vad de lovar. Dessutom kan experterna simulera olika underlag och användning under längre tid för att undersöka vagnarnas kvalitet. 


Men förutom experterna har vi tagit reda på vad de svenska användarna av den vinnande liggvagnen tycker. Detta eftersom dessa har en ännu bättre möjlighet att "prova" vagnen under längre tid, vilket gör det enklare för dessa att rapportera nackdelar och vad som kan göras bättre. Kombinationen av goda resultat i experternas tester och en överväldigande majoritet av positiva omdömen från de svenska användarna har därför varit ledande för oss när vi har utsett bästa liggvagnen just nu. 


Test liggvagn - experternas omdömen

Pishposhbaby; har testat vår bäst i test vinnare Bugaboo Fox 3 och skriver att "Alla älskade Fox 2 och Fox 3 är ännu bättre."


Mumsnet: Provade Bugaboo Fox 2 och tycker att det är en bra barnvagn som erbjuder flexibilitet och snygg design till föräldrar. För att gå in lite närmare på vad de gillar är det framförallt den smidiga åkturen, att sätet sitter i en bra höjdnivå, bromsen samt dess slimma ram (gör det enkelt att åka kollektivt). Bland saker de gillar mindre nämner de två saker: att ihopfällning görs i flera steg och att ändring av handtaget är svårt att göra i farten. 


Made for Mums: Ger Bugaboo Fox 2 4,3 av 5 i poäng. De gillar att den är möjlig att manövrera i alla olika terränger, oavsett om det är på asfalt eller jordiga stigar. Men de gillar också dess ihopfällning, lätta vikt och design. När de listar saker de inte gillar nämner de främst priset samt att den är svår att sätta ihop när du köper den. Lyckligtvis behöver du bara göra det en gång.


madeformums: Är mycket nöjda efter att ha testat Joolz Day+. De ger liggvagnen en totalpoäng på 4.6/5 och menar att det är en duovagn som både är snygg och enkel att hantera, även med endast en hand. Den fick bra betyg när det gällde hantering i olika terräng, ihopfällning, komfort, hållbarhet samt manövrering. De gillade dock inte det höjda priset, att vagnen är något klumpig när den är ihopfälld samt att det är lite klurigt att konvertera liggvagnen till sittvagn.

 

ombarnvagnar.com, en svensk blogg som testar barnvagnar, har fått testa Day3 och gör ett mycket grundligt test där de även jämför Day3 mot dess föregångare, Day2. Day3 beskrivs som den bästa duovagnen som fixar de flesta behov och även har gott om tillbehör. I testet jämförs Day3 med Joolz Hub som de tycker har en bättre sittdel. Dessvärre finns Hub endast som sittvagn.

 

naturalbabyshower har testat Joolz Day3 och är väldigt positiv till vagnen. Det enda som de inte gillar är att man ej får med ett regnskydd, det måste tyvärr köpas separat.

 

madeformums.com testade Joolz Day3 och ger den 4.3 poäng av 5 möjliga. De tycker att den är jättesnygg, enkel att köra och att liggdelen med det höga sätet är av mycket hög kvalitet. Dock så gillar de inte vikten av vagnen(13.2kg) samt att de stora bakhjulen gör det svårt att manövrera den i smala utrymmen.

 

Made for Mums: testade Britax Smile och gav den ett totalbetyg på 4.5. De gillar att den är rymlig och enkel att ta med på resande fot.


Barnlandet: har provat Emmaljunga NXT90. De tycker att det är överlag är en bra barnvagn men den har en del nackdelar. Bl.a. är däcken luftfyllda vilket innebär en punkteringsrisk samt så är den främst anpassad för stadskörning, och kan därmed vara svår att hantera väl i naturen. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa barnvagnen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den allra bästa liggvagnen för ditt barn. Den bästa just nu heter Bugaboo Fox 3. Denna liggvagn är av väldigt hög kvalitet och kan dessutom konverteras till en sittvagn när det börjar bli dags för ditt barn att se sig omkring. 


Testvinnare - Bästa liggvagn


Bästa barnvagnen - bäst i test

Med den bästa barnvagnen blir det många fina turer.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har barnvagnar rea på ovanstående liggvagn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa liggvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest. För dig som söker en sittvagn vill vi tipsa dig om att läsa vårt sittvagn test.


Vanliga frågor och svar

 • Hur länge kan man ha liggvagn?
  En liggvagn brukar användas från det att ditt barn är fött tills dess att ditt barn kan sitta upp själv. Detta är olika från barn till barn men brukar hända efter ca 8 månaders ålder.
Bäst i test Guidens tester för barn och föräldrar


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Anita Carlsen

Bäst i test: Barnvagn - Liggvagn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2019-06-27 och uppdaterades senast

Läs även: