Det här är den bästa liggvagnen just nu

Liggvagn - barnvagn test 2021

Vill du veta vilken liggvagn som har blivit Bäst i Test 2021? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken vagn som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa liggvagnen för ditt barn!

 

För dig som söker en sittvagn vill vi tipsa dig om att läsa vårt sittvagnstest!

 

Jag vet redan allt - visa mig den bästa liggvagnen NU!

 

Detta ska du tänka på

Att välja en barnvagn är inte en lätt uppgift. Det finns en hel djungel med vagnar där ute och vilken som passar dig och dina behov bäst är det bara du som vet, men vi hjälper dig gärna på vägen!

 

Först måste du bestämma dig för vilken typ av vagn du letar efter. På denna sida har vi valt att prioritera en duovagn pga dess mångsidighet. En duovagn har både en liggdel och en sittdel. När ditt barn har vuxit förbi liggdelen och vill utforska mer av den stora världen, byts den ut mot sittdelen.

 

Vilken mark är det mest troligt att du rullar på är viktigt att tänka på. Svängbara hjul är en stor fördel om du går på plan mark. Är du ofta ute i grov terräng eller i snö är det mer stabilt med stora hjul som inte svänger. Vi har valt svängbara hjul som går att låsa, det passar de flesta.

 

Om du vill testa upphängningen och hur den "svänger" är det bäst att lägga lite vikt i vagnen, annars är det svårt att få rätt uppfattning. När du testar upphängningen ska du bromsa medan du trycker ner handtaget mot marken. Om vagnen böjs är det bra upphängning.

 

Om du ofta åker bil är det en fördel om vagnen går att fälla ihop och ej tar så mycket plats.

 

För mer råd och tips, klicka in på Liberos hemsida!

 

Dessa krav ställer vi på liggvagnen

 • Säkerhet - inget är viktigare än ditt barns säkerhet.

 • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.

 • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i hemmet, bilen, på förskolan, på bussen eller var du tänker förvara vagnen.

 • Sufflett - ska gå att fälla långt ner så ditt barn inte ska bli bländad av solen.

 • Körning - skall vara smidigt och fungera även för den aktiva föräldern!

 • Mångsidig - vagnen skall ge dig möjligheten att promenera i naturen!

 Liggvagn bäst i test 2021

Efter att ha pratat med experter och läst användaromdömena har vi en vinnare. Den bästa liggvagnen är just nu Joolz Day+.


Bästa liggvagn just nu - Joolz Day +

(Klicka på barnvagnen för att få mer information om bästa priset)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 19 juni 2021

De bästa priserna på Joolz Day+


Önskar du låna pengar till barnvagnsinköpet, har vi även tips på bra privatlån.

 

Joolz Day+ är en duovagn som har en medföljande sittdel. Liggdelen används fram tills det att ditt barn har lärt sig att sitta och själv vill utforska världen. Efter det kan du enkelt byta till sittdelen, där du både kan ha barnet framåt- eller bakåtvänt mot dig. Detta gör Day+ till den enda barnvagnen du behöver köpa.

 

Joolz Day+ är uppföljaren till den populära Day 3 modellen. Och sedan dess föregångare har det blivit enklare att fälla ihop vagnen, vilket nu är möjligt med endast en hand. Utöver enklare ihopfällning har selen gjorts säkrare, sätet bredare - för mer komfort. Nya finesser har också introducerats; integrerade LED-ljus, lättare hjul med bättre fjädring samt en ny korg med mer utrymme. 


Vagnen är 59 cm bred tar sig lätt fram genom mindre utrymmen som t.ex. grindar och in på bussen. Med små ventilationshål i suffletten är det alltid är bra luftflöde in till liggdelen. Tyget i huvudändan kan även skalas av eftersom det under tyget finns en hel baksida av mesh-tyg! Detta gör att det finns bra förutsättningar för ventilation under de varmaste sommardagarna. På vintern kan du fälla upp ett litet lock som, tillsammans med suffletten, skärmar av och skyddar ditt barn mot vinterns kalla vindar. 


Med Joolz Day+ kan du både låsa hjulen och applicera fotbromsen, som sitter i mitten mellan de stora bakhjulen. Dess stora bakhjul gör det enkelt att skjuta fram vagnen på ojämnt underlag, vilket är perfekt om ni gillar promenader i skog och motionsspår. Men allra bäst rullar Joolz Day+ i stadstrafik. Där är det, enligt experterna, en ren fröjd att skjuta fram den snygga vagnen. 

 

Den ergonomiska sittdelen kan tippas mellan tre olika lägen; sittläge, viloläge och liggläge. Det finns även fotstöd som kan fällas ut i tre olika lägen. 5-punktsselen sätts fast med hjälp av magneter. Om spännet sitter dåligt till kan du justera det från baksidan av sittdelen. Suffletten på sittdelen är den samma som på liggdelen.

 

När det kommer till lagringsmöjligheter finns det en korg under sätet men sen finns det även en mindre ficka bakom sätet där man kan lägga sina värdesaker. 

 

Vagnen väger drygt 14kg och går att fälla ihop. Se bilden nedan för att se hur lite plats den tar när den är ihopfälld. Att fälla ihop vagnen tar bara några sekunder, titta på denna video för att se hur du fäller ihop vagnen.

 

Det som ingår när du köper vagnen är:

 • Chassi med hjul
 • Ram till liggdel/säte
 • Liggdels- och sätestyg
 • Sele
 • Förlängd solsufflett
 • XL förvaringskorg


joolz barnvagnJoolz Day+ som sittvagn


Så säger konsumenterna

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”En perfekt vagn för stadsboende! Perfekt för promenader, åka kommunalt.”

 

”Så ENKEL att fälla ihop och få in i bilen.”

 

"Vi letade länge på vagnar att köpa till vårt första barn och vi blev chockade över hur dyra vissa vagnar var. När jag hittade denna blev jag jätteglad för den hade otroligt mycket bra kritik och den gjorde oss verkligen inte besvikna!"


Här köper du barnvagnen till bästa pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Jollyroom säljer Joolz Day+ för 10359 kr. Frakten är inkluderad i priset.

10359 kr är det lägsta priset just nu för Joolz Day+!

Babyshop säljer just nu Joolz Day+ för 12190 kr. Frakten ingår i priset.

Babyland erbjuder den för 12190 kr. Frakten är inkluderad i priset.Testvinnare liggvagn - experternas omdömen

madeformums: Är mycket nöjda efter att ha testat Joolz Day+. De ger liggvagnen en totalpoäng på 4.6/5 och menar att det är en duovagn som både är snygg och enkel att hantera, även med endast en hand. Den fick bra betyg när det gällde hantering i olika terräng, ihopfällning, komfort, hållbarhet samt manövrering. De gillade dock inte det höjda priset, att vagnen är något klumpig när den är ihopfälld samt att det är lite klurigt att konvertera liggvagnen till sittvagn. 


pushchairexpert.com: Ger Joolz Day+ ett totabetyg på 4,5/5 stjärnor. De gillar dess design, kvalitet, sele, hjul och upphöjning. Men framförallt gillar de att det är en liggvagn med många bra funktioner som gör promenaden mer komfortabel. 


pushchairexpert.com har testat Joolz Day3 och ger den 4 av 5 stjärnor. De gillar hur den rullar, den högkvalivativa finishen, ligg- och sittdelen och de smarta ventileringshålen på sittdelen. Det de inte gillar är selen och stötfångaren.

 

ombarnvagnar.com, en svensk blogg som testar barnvagnar, har fått testa Day3 och gör ett mycket grundligt test där de även jämför Day3 mot dess föregångare, Day2. Day3 beskrivs som den bästa duovagnen som fixar de flesta behov och även har gott om tillbehör. I testet jämförs Day3 med Joolz Hub som de tycker har en bättre sittdel. Dessvärre finns Hub endast som sittvagn.

 

naturalbabyshower har testat Joolz Day3 och är väldigt positiv till vagnen. Det enda som de inte gillar är att man ej får med ett regnskydd, det måste tyvärr köpas separat.

 

madeformums.com testade Joolz Day3 och ger den 4.3 poäng av 5 möjliga. De tycker att den är jättesnygg, enkel att köra och att liggdelen med det höga sätet är av mycket hög kvalitet. Dock så gillar de inte vikten av vagnen(13.2kg) samt att de stora bakhjulen gör det svårt att manövrera den i smala utrymmen.

 

pishposhbaby gillar att Day3 säte ger optimalt stöd för ditt barn, oavsett om det är nertippat eller står rakt upp. De gillar också att selen fästes med magnet så att ditt barn alltid sitter fastspänt och säkert. Förutom det så gillar de styrstången som kan ställas in, den stora korgen under sätet och att den fälls ned enkelt.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa liggvagnenönskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den allra bästa liggvagnen för ditt barn. Den bästa just nu heter Joolz Day 3. Denna liggvagn är av väldigt hög kvalitet och kan dessutom konverteras till en sittvagn när det börjar bli dags för ditt barn att se sig omkring. 


Testvinnare - Bästa liggvagn


Bästa barnvagnen - bäst i test

Med den bästa barnvagnen blir det många fina turer.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående liggvagn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa liggvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken.


Anita Carlsen

Bäst i test: Liggvagn

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: