Det här är den bästa liggvagnen just nu

Liggvagn - barnvagn test 2021

Vill du veta vilken liggvagn som har blivit Bäst i Test 2021? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken vagn som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa liggvagnen för ditt barn!

 

För dig som söker en sittvagn kan klicka här för att läsa vårt sittvagnstest!

 

Jag vet redan allt - visa mig den bästa liggvagnen NU!

 

Detta ska du tänka på

Att välja en barnvagn är inte en lätt uppgift. Det finns en hel djungel med vagnar där ute och vilken som passar dig och dina behov bäst är det bara du som vet, men vi hjälper dig gärna på vägen!

 

Först måste du bestämma dig för vilken typ av vagn du letar efter. På denna sida har vi valt att prioritera en duovagn pga dess mångsidighet. En duovagn har både en liggdel och en sittdel. När ditt barn har vuxit förbi liggdelen och vill utforska mer av den stora världen, byts den ut mot sittdelen.

 

Vilken mark är det mest troligt att du rullar på är viktigt att tänka på. Svängbara hjul är en stor fördel om du går på plan mark. Är du ofta ute i grov terräng eller i snö är det mer stabilt med stora hjul som inte svänger. Vi har valt svängbara hjul som går att låsa, det passar de flesta.

 

Om du vill testa upphängningen och hur den "svänger" är det bäst att lägga lite vikt i vagnen, annars är det svårt att få rätt uppfattning. När du testar upphängningen ska du bromsa medan du trycker ner handtaget mot marken. Om vagnen böjs är det bra upphängning.

 

Om du ofta åker bil är det en fördel om vagnen går att fälla ihop och ej tar så mycket plats.

 

För mer råd och tips, klicka här på Liberos hemsida!

 

Dessa krav ställer vi på liggvagnen

 • Säkerhet - inget är viktigare än ditt barns säkerhet.

 • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.

 • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i hemmet, bilen, på förskolan, på bussen eller var du tänker förvara vagnen.

 • Sufflett - ska gå att fälla långt ner så ditt barn inte ska bli bländad av solen.

 • Körning - skall vara smidigt och fungera även för den aktiva föräldern!

 • Mångsidig - vagnen skall ge dig möjligheten att promenera i naturen!

 
Liggvagn - Bäst i test 2021

Efter att ha pratat med experter och läst användaromdömena har vi en vinnare. Den bästa liggvagnen är just nu Joolz Day 3.


liggvagn bäst i test - Joolz Day 3Bästa liggvagn just nu - Joolz Day 3

(Klicka på barnvagnen för att få mer information om bästa priset)


Gilla 1 Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 26 februari 2021
De bästa priserna på Joolz Day 3


Önskar du låna pengar till barnvagnsinköpet, har vi även tips på bra privatlån.

 

Joolz Day är en såkallad duovagn som har medföljande sittdel som kan användas när ditt barn börjar bli nyfiken på omvärlden.

 

Liggdelen är 59cm bred. Det finns små ventilationshål i suffletten som gör att det alltid är bra luftflöde in till liggdelen. Tyget i huvudändan kan även skalas av eftersom det under tyget finns en hel baksida av mesh! Detta gör att det finns bra förutsättningar för ventilation under de varmaste sommardagarna. På vintern kan du fälla upp ett litet lock som tillsammans med suffletten ger dig möjligheten att helt skärma av ditt barn mot vinterns kalla vindar. Liggdelen kan användas upp till att barnet väger 9kg.

 

Den ergonomiska sittdelen kan tippas mellan tre olika lägen; sittläge, viloläge och liggläge. Det finns även fotstöd som kan fällas ut i tre olika lägen. 5-punktsselen sätts fast med hjälp av magneter. Om spännet sitter dåligt till kan du justera det från baksidan av sittdelen. Suffletten på sittdelen är den samma som på liggdelen.

 

Vagnen, som är 59cm bred, tar sig lätt fram genom mindre utrymmen som t.ex. grindar och in på bussen.

 

När det kommer till lagringsmöjligheter så finns det en vanlig korg under sätet men sen finns det även en mindre ficka bakom sätet där man kan lägga sina värdesaker.

 

Vagnen väger drygt 13kg och går att fälla ihop. Se bilden nedan för att se hur lite plats den tar när den är ihopfälld. Att fälla ihop vagnen tar bara några sekunder, titta på denna video för att se hur detta går till!

 

Vagnen rullar bra på plan mark. Är du mycket ute i skog och mark kan du köpa till ett par större hjul som klarar av terräng och framförallt snö bättre. Är ni långa föräldrar så passar den särskilt bra eftersom man kan dra upp handstången en hel del samt att barnet ligger lite högre än på andra vagnar, så att du enklare kommunicerar med ditt barn.

 

När Day3 släpptes så meddelade Joolz att de nu inför livstidsgaranti för deras vagnar. Även deras vagnar Geo2 och Hub omfattas av detta.

 

Det som ingår när du köper vagnen är:

 • Chassi med hjul
 • Ram till liggdel/säte
 • Liggdels- och sätestyg
 • Sele
 • Förlängd solsufflett
 • XL förvaringskorg

 

När Joolz Day först kom till Sverige så blev det aldrig en riktig hit. Med Joolz Day 2 blev det en helt annan femma. Allting var mycket mer igenomtänkt och det blev en erkänt bra vagn som osade kvalitet och viss lyxkänsla. Nu med Day 3 så har det självklart skett en hel del uppdateringar, dock inte alla helt synliga.

 

Så säger konsumenterna

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”En perfekt vagn för stadsboende! Perfekt för promenader, åka kommunalt.”

 

”Så ENKEL att fälla ihop och få in i bilen.”

 

"Vi letade länge på vagnar att köpa till vårt första barn och vi blev chockade över hur dyra vissa vagnar var. När jag hittade denna blev jag jätteglad för den hade otroligt mycket bra kritik och den gjorde oss verkligen inte besvikna!"

 

Så säger experterna 

pushchairexpert.com har testat Joolz Day3 och ger den 4 av 5 stjärnor. De gillar hur den rullar, den högkvalivativa finishen, ligg- och sittdelen och de smarta ventileringshålen på sittdelen. Det de inte gillar är selen och stötfångaren.

 

ombarnvagnar.com, en svensk blogg som testar barnvagnar, har fått testa Day3 och gör ett mycket grundligt test där de även jämför Day3 mot dess föregångare, Day2. Day3 beskrivs som den bästa duovagnen som fixar de flesta behov och även har gott om tillbehör. I testet jämförs Day3 med Joolz Hub som de tycker har en bättre sittdel. Dessvärre finns Hub endast som sittvagn.

 

naturalbabyshower har testat Joolz Day3 och är väldigt positiv till vagnen. Det enda som de inte gillar är att man ej får med ett regnskydd, det måste tyvärr köpas separat.

 

Svenska madeformums.com testade Joolz Day3 och ger den 4.3 poäng av 5 möjliga. De tycker att den är jättesnygg, enkel att köra och att liggdelen med det höga sätet är av mycket hög kvalitet. Dock så gillar de inte vikten av vagnen(13.2kg) samt att de stora bakhjulen gör det svårt att manövrera den i smala utrymmen.

 

pishposhbaby gillar att Day3s säte ger optimalt stöd för ditt barn, oavsett om det är nertippat eller står rakt upp. De gillar också att selen fästes med magnet så att ditt barn alltid sitter fastspänt och säkert. Förutom det så gillar de styrstången som kan ställas in, den stora korgen under sätet och att den fälls ned enkelt.

 

 

Här köper du barnvagnen till bästa pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 35 banker och långivare.
Bästa barnvagnen - bäst i test

Med den bästa barnvagnen blir det många fina turer.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående liggvagn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa liggvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Anita Carlsen

Bäst i test: Liggvagn

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: