lätt barnvagn bäst i test barnvagn liggvagn bäst i test, bästa barnvagnen på landet, bästa barnvagn test

Liggvagn test: Barnvagn bäst i test 2024 - bästa barnvagnen

Vill du veta vilken liggvagn som har fått titeln barnvagn bäst i test? Då har du kommit helt rätt! 


Vi har läst alla tester om bästa barnvagnen samt pratat med experter och även tagit reda på vilken liggvagn som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan.


Hitta den bästa liggvagnen för ditt barn i vårt barnvagn test. Läs mer och ta reda på vinnaren här nedan!


Bugaboo Fox 5: bästa liggvagnen


Köpguide: hitta den bästa liggvagnen för ditt barn

Hur du väljer en bra barnvagn

Att välja en barnvagn är inte en lätt uppgift då det finns många olika vagnar att välja mellan. Och att hitta just den som klickar alla dina boxar är ännu svårare, men vi har tagit reda på vilken barnvagn som föräldrarna och experterna gillar allra mest just nu, för att göra ditt val lite enklare.


Typ av vagn: duovagn, eller inte?

Först måste du bestämma dig för vilken typ av barnvagn du letar efter. På denna sida har vi valt att prioritera en duovagn på grund av dess mångsidighet. En duovagn har både en liggdel och en sittdel, vilket innebär att du slipper köpa en separat sittvagn när barnet kan sitta.


Tack vare detta kan barnvagnen användas även efter att ditt barn har vuxit förbi liggstadiet. Samt går det att använda vagnen ifall du har två barn i olika åldrar; med en duovagn får du lite mer.


Stora eller svängbara hjul

När du ska välja en liggvagn är det också en fördel att kika på en med stora och stabila hjul. Då kan du även gå ut i natur och terräng utan att få problem med rullandet. Men kommer du till största del vistas i stadsmiljö eller på plan mark kan det vara en fördel att välja en vagn med svängbara hjul.  


Testa liggvagnens upphängning

När du står i affären och ska provköra är ett bra tips att testa lägga lite vikt i vagnen, annars är det svårt att få rätt uppfattning. Och för att testa barnvagnens upphängning ska du bromsa medan du trycker ner handtaget mot marken. Böjs vagnen är det bra upphängning.Specifikationer om Bugaboo liggvagn bäst i test

Bredd:
Längd:
Material:
Åldersgräns:
Vikt:
Höjd:
Bäst i test liggvagnen 2024 - Bugaboo Fox 5 - Bäst i test
Bugaboo Fox 5
Bästa liggvagnen -...
60 cm
93 cm
Polyester
Max 4 år
12,2 kg
103 cmVåra krav på den bästa liggvagnen

 • Säkerhet – vagnen ska vara säker och inte ha en historik av defekter eller återkallningar. Ditt barns säkerhet är viktigare än allt annat. 
 • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.
 • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i bilen och trånga utrymmen. 
 • Sufflett - ska gå att fälla långt ner för att skydda ditt barn från sol, väder och vind.
 • Körning - skall vara smidig att frambringa och funka fint ute i naturen för den aktiva föräldern!


Bästa barnvagn 2024: Bugaboo Fox 5


Efter att vi pratat med experter, läst expert- och konsumentutlåtanden har vi en vinnare. Bugaboo är en välkänd tillverkare som hyllas av både experter och föräldrar världen över för sin kvalitet, design och funktion. Några av deras populära modeller är bl.a. Bugaboo Bee, Bugaboo Chameleon och vår testvinnare Bugaboo Fox 5.


Önskar du låna pengar till barnvagnsinköpet, har vi tips på bra privatlån.


Från Bugaboo Fox 3 till 5 - förbättrad liggvagn

Bugaboo Fox 2 och 3 har varit testvinnare här på Bäst i Test Guiden de senaste åren, men dessa har utgått ur sortimentet och ersatts av den nya och förbättrade liggvagnen: Bugaboo Fox 5. Den har nu fler moderna färger och en mer stilren design, bättre ergonomi, komfort, funktionalitet och hållbarhet. 


Smidig duovagn med liggdel och sittdel

Bugaboo Fox 5 är en duovagn med både liggdel och sittdel. Vagnen har stora hjul och en avancerad fjädring som gör alla turer blir bekväma för både dig och ditt barn, oavsett om ni är i stan eller ute på landet. 


Denna barnvarn är smidig och funktionell, framförallt tack vare dess svängbara hjul men också på grund av dess låga vikt. Denna kombinationen gör att vagnen är mycket enkel att köra.


Stabilitet möter flexibilitet

Bugaboo Fox-modellerna är generellt kända för att vara stabila, säkra och enkla att köra (även med endast en hand). Dessutom kan den användas under lång tid, från födsel till det att barnet är ca 4 år. Vagnen är också enkel att bära (väger endast 10 kg) och enkel att fälla ihop och få in i bilen.


Smarta designval och lösningar för Bugaboo Fox 5

Det finns utdragbart solskydd som skyddar både mot sol och regn. Här finns även ett litet fönster som ger extra ventilation och möjliggör att både du och ditt barn kan hålla koll på varandra. Och skulle det vara extra hårt väder går det att utöka taket genom att dra ner blixtlåset. 


Enkelt byte från ligg- till sittdel med Bugaboo Fox 5

Efter sex månader då det är dags att byta från liggdel till sittdel gör du det enkelt med två knappar som sitter på sidorna av vagnen. Det är också lätt att vända sitsen om barnet vill se framåt. Denna har 3 lägen: helt nerfällt (liggandes), relax (lätt lutat) samt rakt (barnet sitter rakt upp).


Barnvagnen är 59 cm hög vilket gör det till en av Bugaboos högre barnvagnar. Detta är en bekväm höjd som passar både när du är ute på promenad samt när du sitter ner vid ett bord. När du väl sitter ner och vill spärra vagnen görs detta enkelt med fotbromsen.


Enkel att fälla ihop

Barnvagnens nya vikningsmekanism är enklare att komma åt och går även att hantera med endast en hand tack vare sänkt operatörsstyrka. Detta innebär att desto mindre kraft du använder, ju enklare är det att fälla ihop vagnen.


Detta ingår i liggvagnen Bugaboo Fox 5:

 • Förbättrat kapell med titellucka och ventilationspanel
 • Ram för liggdelen/sitsen
 • Tyg för övre sits och tyg för övre liggdel
 • Sele och fotstöd
 • Kapellklämmor
 • Hjulskyddssats
 • Korg under sitsen
 • Bärhandtag
 • Regnskydd
 • Två smarta fickor i väskans fotända. Här kan du lägga napp, telefon eller något annatHär köper du Bugaboo barnvagn bäst i test till lägst pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Konsumenternas omdömen och recensioner om Bugaboo Fox 5 liggvagn

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


"Först och främst, den här barnvagnen är iögonfallande. Vi har fått dussintals komplimanger om hur snygg vagnen är, så betrakta detta som din varning. Men det jag gillar mest med Fox 5 är hur lätt det är att manövrera och hur smidig resan är."


"Vi har varit ägare till Fox3 i några veckor nu. Sammantaget är det verkligen en bra barnvagn. Det är riktigt enkelt att montera och tar lite plats i bilen. Allt om Fox3 är så genomtänkt."


"Beställde Fox3 nästan 3 veckor innan vår son föddes. Det är verkligen enkelt att montera och den lilla älskar den!"


"Bugaboo gör aldrig besviken, den nya fox3 -modellen med sina nya hanteringsegenskaper är otrolig, den väger ingenting och min bebis bekvämlighet är otrolig!"


Så gjorde vi testet om liggvagnar

För att ta reda på vilken liggvagn som är bäst i test just nu har vi tagit del av experternas testresultat. Här har de utsett vinnare baserat på vilken vagn som erbjuder bästa flexibilitet, säkerhet, körning - och givetvis kvalitet för pengarna! Men förutom dessa faktorer har de även gått igenom moment som ihopfällning - för att jämföra användarvänligheten. 


Experternas tester har varit ledande för oss eftersom deras tester kan sätta vagnarna på prov för att se om de håller vad de lovar. Dessutom kan experterna simulera olika underlag och användning under längre tid för att undersöka vagnarnas kvalitet. 


Men förutom experterna har vi tagit reda på vad de svenska användarna av den vinnande liggvagnen tycker. Detta eftersom dessa har en ännu bättre möjlighet att "prova" vagnen under längre tid, vilket gör det enklare för dessa att rapportera nackdelar och vad som kan göras bättre. Kombinationen av goda resultat i experternas tester och en överväldigande majoritet av positiva omdömen från de svenska användarna har därför varit ledande för oss när vi har utsett bästa liggvagnen just nu. 


Test liggvagn - experternas omdömen

Pishposhbaby 

Har testat vår bäst i test vinnare Bugaboo Fox 3 och skriver att "Alla älskade Fox 2 och Fox 3 är ännu bättre."


Mumsnet

Provade Bugaboo Fox 2 och tycker att det är en bra barnvagn som erbjuder flexibilitet och snygg design till föräldrar. För att gå in lite närmare på vad de gillar är det framförallt den smidiga åkturen, att sätet sitter i en bra höjdnivå, bromsen samt dess slimma ram (gör det enkelt att åka kollektivt). Bland saker de gillar mindre nämner de två saker: att ihopfällning görs i flera steg och att ändring av handtaget är svårt att göra i farten. 


Made for Mums

Ger Bugaboo Fox 2 4,3 av 5 i poäng. De gillar att den är möjlig att manövrera i alla olika terränger, oavsett om det är på asfalt eller jordiga stigar. Men de gillar också dess ihopfällning, lätta vikt och design. När de listar saker de inte gillar nämner de främst priset samt att den är svår att sätta ihop när du köper den. Lyckligtvis behöver du bara göra det en gång.


madeformums

Är mycket nöjda efter att ha testat Joolz Day+. De ger liggvagnen en totalpoäng på 4.6/5 och menar att det är en duovagn som både är snygg och enkel att hantera, även med endast en hand. Den fick bra betyg när det gällde hantering i olika terräng, ihopfällning, komfort, hållbarhet samt manövrering. De gillade dock inte det höjda priset, att vagnen är något klumpig när den är ihopfälld samt att det är lite klurigt att konvertera liggvagnen till sittvagn.


naturalbabyshower 

Har testat Joolz Day3 och är väldigt positiv till vagnen. Det enda som de inte gillar är att man ej får med ett regnskydd, det måste tyvärr köpas separat.


Made for Mums

Testade Britax Smile och gav den ett totalbetyg på 4.5. De gillar att den är rymlig och enkel att ta med på resande fot.


Barnlandet

Har provat Emmaljunga NXT90. De tycker att det är överlag är en bra barnvagn men den har en del nackdelar. Bl.a. är däcken luftfyllda vilket innebär en punkteringsrisk samt så är den främst anpassad för stadskörning, och kan därmed vara svår att hantera väl i naturen. 


Råd och Rön

Har testat 14 barnvagnar men rapporterar om att farliga kemikalier används i vissa barnvagnar. Testet har inte uppdaterats på länge och är därför, i vår mening, inte helt aktuell.


Sammanfattning av liggvagnstestet

Efter att du läst vårt test om den bästa barnvagnen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den allra bästa liggvagnen för ditt barn. Den bästa just nu heter Bugaboo Fox 3. Denna liggvagn är av väldigt hög kvalitet och kan dessutom konverteras till en sittvagn när det börjar bli dags för ditt barn att se sig omkring. 


Bästa liggvagn - testvinnare


När ditt barn blir större, eller om du redan har äldre barn kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om joggingvagn.Liggvagnar test - smidig barnvagn som tar liten plats i bilen, duovagn bäst i test barnvagnar bäst i test

Med den bästa barnvagnen blir det många fina turer.Tips: 

1. När du väljer en liggvagn för din nyfödda, överväg hur den kompletteras av andra nödvändiga babyprodukter. En bra bärsele kan vara ett praktiskt tillbehör för när du behöver ha händerna fria men ändå hålla ditt barn nära, särskilt under promenader där en vagn är opraktisk. 


Ett bra babyskydd är avgörande för säkra bilresor, och många modeller är designade för att enkelt överföras från bil till vagnchassi. 


2. En manuell eller elektrisk bröstpump gör att du kan förbereda matningar inför utflykter, säkerställande att din bebis alltid har tillgång till näring även på språng. 


Slutligen, när barnet växer och utvecklas, kan digital läxhjälp bli ett viktigt verktyg för deras akademiska framgång, även om det ligger lite längre fram i tiden jämfört med de omedelbara behoven av en liggvagn och andra babyprodukter. Underlätta också familjevardagen med en billig matkasse.


3. När vi ändå är igång kan vi tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken för att föreviga minnena från småbarnsåren. 


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har barnvagnar rea på ovanstående liggvagn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa liggvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Hur länge kan man ha liggvagn?
  En liggvagn brukar användas från det att ditt barn är fött tills dess att ditt barn kan sitta upp själv. Detta är olika från barn till barn men brukar hända efter 6-8 månaders ålder.
 • När kan man börja med sittdel i vagnen?
  Du kan börja använda sittdelen i en duovagn och byta ut liggdelen efter att barnet har lärt sig sitta. Vår liggvagn bäst i test från Bugaboo är just en duovagn.
 • Vilken liggvagn / barnvagn är bäst i test?
  Den bästa liggvagnen som vi har utsett på Bäst i test Guiden är Bugaboo Fox 5. Bugaboo Fox 2 och Fox 3 var tidigare liggvagn bäst i, vilket tyder på att Bugaboo gör riktigt bra barnvagnar!

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Barnvagn - Liggvagn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast