Det här är den bästa liggvagnen just nu

Barnvagn bäst i test - liggvagn - 2022

Vill du veta vilken liggvagn som har blivit Bäst i Test 2022? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken vagn som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa liggvagnen för ditt barn. Läs mer och ta reda på vinnaren här nedan!


Bästa liggvagn just nu

Barnvagn bäst i test

Bugaboo Fox 2

Liggvagn bäst i test Bugaboo Fox 2
  • Låg vikt

  • Smidig och enkel att frambringa

  • Maximal komfort

  • Vikningsmekanism i flera steg

priser i samarbete med Prisjakt

 

Detta ska du tänka på

Att välja en barnvagn är inte en lätt uppgift då det finns många olika vagnar att välja mellan. Och att hitta just den som klickar alla dina boxar är ännu svårare, men vi har tagit reda på vilken barnvagn som föräldrarna och experterna gillar allra mest just nu, för att göra ditt val lite enklare.


Först måste du bestämma dig för vilken typ av vagn du letar efter. På denna sida har vi valt att prioritera en duovagn pga dess mångsidighet. En duovagn har både en liggdel och en sittdel. 


Tack vare en duovagn kan denna fortfarande användas när ditt barn har vuxit förbi liggdelen. Samt går det att använda vagnen ifall du har två barn i olika åldrar; med en duovagn får du lite mer.


När du ska välja en vagn är det också en fördel att kika på en med stora och stabila hjul. Då kan du även gå ut i natur och terräng utan att få problem med rullandet. Men kommer du till största del vistas i stadsmiljö eller på plan mark kan det vara en fördel att välja en vagn med svängbara hjul.  


Och när du står i affären och ska provköra är ett bra tips att testa lägga lite vikt i vagnen, annars är det svårt att få rätt uppfattning. Och för att testa barnvagnens upphängning ska du bromsa medan du trycker ner handtaget mot marken. Böjs vagnen är det bra upphängning.


Dessa krav ställer vi på liggvagnen

 

  • Säkerhet – vagnen ska vara säker och inte ha en historik av defekter eller återkallningar. Ditt barns säkerhet är viktigare än allt annat. 

 

  • Användarvänlighet - det skall inte vara krångligt att fälla ihop vagnen och den ska vara lätt att svänga med och den ska enkelt ta sig igenom snäva områden.

 

  • Förvaring - vagnen ska bli så liten som möjligt när du fäller ihop den så du enkelt får in den i bilen och trånga utrymmen. 

 

  • Sufflett - ska gå att fälla långt ner för att skydda ditt barn från sol, väder och vind.

 

  • Körning - skall vara smidig att frambringa och funka fint ute i naturen för den aktiva föräldern!

 Bästa barnvagn 2022

Bugaboo är en välkänd tillverkare som hyllas av både experter och föräldrar världen över sin kvalitet, design och funktion. Några av deras populära modeller är bl.a. Bugaboo Bee, Bugaboo Chameleon och vår testvinnare Bugaboo Fox 2.


Bästa barnvagn just nu - Bugaboo Fox 2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 22 januari 2022

De bästa priserna på Bugaboo Fox 2


Önskar du låna pengar till barnvagnsinköpet, har vi även tips på bra privatlån.

 

Bugaboo Fox 2 kom ut 2020 och är en smidig och funktionell barnvagn, framförallt tack vare dess svängbara hjul men också på grund av dess låga vikt. Denna kombinationen gör att vagnen är mycket enkel att köra och frambringa.


Bugaboo Fox 2 är uppgraderingen av originalet Fox och erbjuder nya finesser; bland annat är det enklare att fälla ihop vagnen samt så finns det en ny tillkomst av titthål, förlängt tak och ett säte som är enklare att vinkla. 

 

Bugaboo Fox 2 väger endast 10 kg. Detta gör den enkel att frambringa och tack vare stora och svängbara däck tar den sig enkelt fram, oavsett terräng. Dessutom känns det som att du har servostyrning eftersom den är så otroligt lätt. Och tack vare en upphängning som är otroligt centrerad ser den till att åkturen blir så skön och smidig som möjligt. Detta resulterar i att vagnen hanterar gupp och gropar riktigt bra. 


Taket på barnvagnen skyddar från både väder och vind och har solskyddsfaktor 50 SPF. Och skulle det vara väldigt dåligt väder kan taket ytterligare utökas genom att dra ner blixtlås. Men för att fortfarande hålla koll på ditt barn när taket är nerfällt finns det ett titthål att öppna, som låter hålla koll, även när soltaket är nedfällt till max. 


bugaboo fox 2 barnvagn

Fox 2 sitt- och liggdel


När ditt barn har vuxit förbi liggdelen är det enkelt att byta till sittdelen. Denna har 3 lägen: helt nerfällt (liggandes), relax (lätt lutat) samt rakt (barnet sitter rakt upp). När ditt barn vill börja utforska världen är det enkelt att byta håll på sittdelen, så barnet tittar framåt.


Det finns gott om förvaringsmöjligheter på Bugaboo Fox 2. Bland annat har du två fickor på liggdelen där du kan lägga servetter och annat som du behöver ha nära till. Och sen finns det givetvis en korg undertill där du kan lägga de lite större sakerna.


Barnvagnen är 59 cm hög vilket gör det till en av Bugaboos högre barnvagnar. Detta är en bekväm höjd som passar både när du är ute på promenad samt när du sitter ner vid ett bord. När du väl sitter ner och vill spärra vagnen görs detta enkelt med fotbromsen.


Barnvagnens nya vikningsmekanism är enklare att komma åt och går även att hantera med endast en hand tack vare sänkt operatörsstyrka. Detta innebär att desto mindre kraft du använder, ju enklare är det att fälla ihop vagnen.


fälla ihop barnvagn


När den är ihopfälld tar Bugaboo Fox 2 väldigt lite plats


Det som ingår när du köper Bugaboo Fox 2 är både en sitt- och liggdel samt en madrass, som andas, för att barnet ska ligga bekvämt. Självklart ingår även sittdelskläder och sufflett. En bonus med Bugaboos barnvagnar är att de har ett ganska högt andrahandsvärde. När du inte längre behöver vagnen kan du ofta sälja denna till inte en alltför stor förlust. 
Detta tycker konsumenterna

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:


"Först och främst, den här barnvagnen är iögonfallande. Vi har fått dussintals komplimanger om hur snygg vagnen är, så betrakta detta som din varning. Men det jag gillar mest med Fox 2 är hur lätt det är att manövrera och hur smidig resan är."


"Vi har varit ägare till Fox2 i några veckor nu. Sammantaget är det verkligen en bra barnvagn. Det är riktigt enkelt att montera och tar lite plats i bilen. Allt om Fox2 är så genomtänkt."


"Beställde Fox2 nästan 3 veckor innan vår son föddes. Det är verkligen enkelt att montera och den lilla älskar den!"


"Bugaboo gör aldrig besviken, den nya fox2 -modellen med sina nya hanteringsegenskaper är otrolig, den väger ingenting och min bebis bekvämlighet är otrolig!"


"Från det ögonblick vi satte ihop det märkte vi hur robust det var. Vi älskar hur lätt manövreras på betong eller jord. Den kompakta vikningen gör att lastning och lossning i bil är så bekvämt. Det är så lyxigt men väldigt enkelt. Marknadens bästa barnvagn!"


"Vagnen är mycket praktisk, lätt och praktisk. Jämfört med den tidigare Fox, som vi hade testat i butiker, har den här förbättrat vikningssystemet särskilt, vilket gör det mer bekvämt om du inte har mycket styrka i dina händer."


"Du kör enkelt över varje kulle / grop / trottoarkant, och den lilla ler lugnt och bekvämt. Det är också trevligt att du kan ta många saker i kundvagnen längst ner. Och slutligen är jag längre än 2 m, och bakom den här kan jag enkelt gå upprätt."


"Väntade på Fox 2 och glad att jag gjorde det, styrningen är superlätt och min bebis älskar peekaboo -fönstret att titta ut från barnvagnen på vår promenad. Fällningen är också fantastisk och hela enheten känns så robust."


"Vår Fox2 har använts sedan augusti (2020) och vi är mycket nöjda. Vår dagliga promenad sker i alla väder. Praktisk och vacker design."


"En mycket trevlig barnvagn och dessutom ett riktigt nöje att köra!"


"Fox 2 är lätt, lätt att trycka och vända. Fjädringen är fantastisk, den är så smidig på alla terräng..hanterade en promenad genom skogen med lätthet. Den har en bra huva och gott om plats i korgen."

 

Här köper du barnvagnen till bästa pris

Bästa priset på barnvagnen hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Bugaboo säljer just nu Bugaboo Fox 2 för 9148.7 kr. Frakten ingår i priset.

9148.7 kr är det lägsta priset just nu för Bugaboo Fox 2!

Babyshop säljer just nu Bugaboo Fox 2 för 9995 kr. Frakten ingår i priset.Testvinnare liggvagn - experternas omdömen

Mumsnet: Provade Bugaboo Fox 2 och tycker att det är en bra barnvagn som erbjuder flexibilitet och snygg design till föräldrar. För att gå in lite närmare på vad de gillar är det framförallt den smidiga åkturen, att sätet sitter i en bra höjdnivå, bromsen samt dess slimma ram (gör det enkelt att åka kollektivt). Bland saker de gillar mindre nämner de två saker: att ihopfällning görs i flera steg och att ändring av handtaget är svårt att göra i farten. 


Made for Mums: Ger Bugaboo Fox 2 4.3 av 5 i poäng. De gillar att den är möjlig att manövrera i alla olika terränger, oavsett om det är på asfalt eller jordiga stigar. Men de gillar också dess ihopfällning, lätta vikt och design. När de listar saker de inte gillar nämner de främst priset samt att den är svår att sätta ihop när du köper den. Lyckligtvis behöver du bara göra det en gång.


pushchairexpert.com: Ger Joolz Day+ ett totabetyg på 4,5/5 stjärnor. De gillar dess design, kvalitet, sele, hjul och upphöjning. Men framförallt gillar de att det är en liggvagn med många bra funktioner som gör promenaden mer komfortabel. 


pushchairexpert.com har testat Joolz Day3 och ger den 4 av 5 stjärnor. De gillar hur den rullar, den högkvalivativa finishen, ligg- och sittdelen och de smarta ventileringshålen på sittdelen. Det de inte gillar är selen och stötfångaren.


madeformums: Är mycket nöjda efter att ha testat Joolz Day+. De ger liggvagnen en totalpoäng på 4.6/5 och menar att det är en duovagn som både är snygg och enkel att hantera, även med endast en hand. Den fick bra betyg när det gällde hantering i olika terräng, ihopfällning, komfort, hållbarhet samt manövrering. De gillade dock inte det höjda priset, att vagnen är något klumpig när den är ihopfälld samt att det är lite klurigt att konvertera liggvagnen till sittvagn.

 

ombarnvagnar.com, en svensk blogg som testar barnvagnar, har fått testa Day3 och gör ett mycket grundligt test där de även jämför Day3 mot dess föregångare, Day2. Day3 beskrivs som den bästa duovagnen som fixar de flesta behov och även har gott om tillbehör. I testet jämförs Day3 med Joolz Hub som de tycker har en bättre sittdel. Dessvärre finns Hub endast som sittvagn.

 

naturalbabyshower har testat Joolz Day3 och är väldigt positiv till vagnen. Det enda som de inte gillar är att man ej får med ett regnskydd, det måste tyvärr köpas separat.

 

madeformums.com testade Joolz Day3 och ger den 4.3 poäng av 5 möjliga. De tycker att den är jättesnygg, enkel att köra och att liggdelen med det höga sätet är av mycket hög kvalitet. Dock så gillar de inte vikten av vagnen(13.2kg) samt att de stora bakhjulen gör det svårt att manövrera den i smala utrymmen.

 

Made for Mums: testade Britax Smile och gav den ett totalbetyg på 4.5. De gillar att den är rymlig och enkel att ta med på resande fot.


Barnlandet: har provat Emmaljunga NXT90. De tycker att det är överlag är en bra barnvagn men den har en del nackdelar. Bl.a. är däcken luftfyllda vilket innebär en punkteringsrisk samt så är den främst anpassad för stadskörning, och kan därmed vara svår att hantera väl i naturen. 


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa barnvagnen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så att du kan köpa den allra bästa liggvagnen för ditt barn. Den bästa just nu heter Bugaboo Fox 2. Denna liggvagn är av väldigt hög kvalitet och kan dessutom konverteras till en sittvagn när det börjar bli dags för ditt barn att se sig omkring. 


Testvinnare - Bästa liggvagn


Bästa barnvagnen - bäst i test

Med den bästa barnvagnen blir det många fina turer.

 

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har barnvagnar rea på ovanstående liggvagn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa liggvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest. För dig som söker en sittvagn vill vi tipsa dig om att läsa vårt sittvagn test.
Anita Carlsen

Bäst i test: Liggvagn

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: