Resväska bäst i test.

 

Tester på bästa resväskan 2023

Vill du veta vilken resväska som är bäst i test 2023? Då har du kommit helt rätt!

 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

I detta test har vi tagit fram den bästa kabinväskan, bästa stora resväskan och även den bästa resväskan för barn.

 

Våra toppval just nu

Bästa kabinväska

Epic Phantom SL 55cm

Resväska bäst i test Epic Phantom SL 55cm
 • Perfekt mått för att ha med på flyget

 • TSA-kombinationslås

 • Hård och tålig

 • Blir lätt repad

Bästa stora resväskan

Antler Global DLX Large

Resväska bäst i test Antler Global DLX Large
 • 4 hjul

 • TSA-lås

 • Rymlig

 • 10 års garanti

 • Dyr men kan vara värt investeringen

Bästa resväskan för barn

American Tourister Wavebreaker

Resväska bäst i test American Tourister Wavebreaker
 • Enkel att dra med 4 hjul

 • Dimensioner för kabin

 • TSA lås

 • Packband mellan väggarna

 • Något dyr

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide


Viktigt att tänka på innan du köper ny resväska!

 • Storleken - större väskor rymmer mer men blir snabbt tunga och kan bli extra dyra att checka in om måttet avviker mot gällande riktlinjer - exempelvis har flygbolagen ett maxmått på väskans storlek för att den ska accepteras som kabinväska/resväska. Standardmåttet hos flertalet flygbolag för en godkänd kabinväska är att måttet ligger inom 55 x 40 x 23 cm
 • Vikten (tom) - väskan i sig ska vara så lätt som möjligt men samtidigt robust. Flyger du exempelvis med SAS får kabinväskan inklusive packning väga max väga 8kg och incheckat baggage 20kg utan att extra avgifter tillkommer
 • Fabrikat - funktion före stil
 • Funktioner - hållbara lättrullande hjul, skönt handtag att hålla i, fickor och mellanväggar som tätar och är bra för förvaring samt att väskan har starka dragkedjor
 • Pris - den ska inte vara för dyr, dyrast är inte alltid bäst. Men den ska ha mycket god kvalité!

Kabinväska Bäst i test 2023

Efter att ha pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi hittat en testvinnare. Vinnaren är ingen mindre än EPIC Phantom SL. Denna kabinväska är mycket bra då den erbjuder god kvalitet för ett just pris! Dessutom går den även att beställa i större storlekar för att hela familjens packning ska få plats!

 

Utöver våra 3 testvinnare finns det andra populära alternativ som Samsonite resväska, TITAN resväska och Cavalet resväska.

Bästa kabinväskan just nu - EPIC Phantom SL

(Klicka på väskan för mer information om det lägsta priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Epic Phantom SL 55cm


Bästa kabinväskan kommer från tillverkaren EPIC som har gjort sig kända för sina högkvalivativa men relativt billiga resväskor. Med resväskan EPIC Phantom SL så visar de skäl till sin popularitet. Väskan är lätt och praktisk och går inte sönder för hackor. Om väskan ska gå sönder så kommer det krävas ansträngning och tankekraft.

 

Väskan är gjord i polykarbonat och definieras därmed som en hård väska. Eftersom det är en hård väska så klarar den av fall utan större skador på utsidan.

 

Insidan av väskan är välplanerad med en vägg som skiljer de två sidorna åt och det finns även spännband för ge dig möjlighet till en välorganiserad packning. Väskans volym är 37L.

 

När det kommer till säkerhet så är kabinväskan utrustad med ett TSA-kombinationslås som gör det avsevärt svårare för tjuven att bryta sig in. Med TSA-kombinationslås blir det även lättare för tullen att kolla på din väska utan att behöva använda kraft för att öppna den. Tullar runtom i världen har nämnligen oftast tillgång till en "universal" TSA-nyckel som öppnar väskan säkert och utan skador.

 

Kabinväskan är utrustad med bärhandtag på toppen och ett justerbart draghandtag. Att rulla väskan går väldigt lätt med de 4 hjulen.

 

Kabinväskan EPIC Phantom SL har dimensionerna 55 x 40 x 20 cm men finns även att beställa i större dimensioner och storlekar så den passar hela familjen! 


Så säger konsumenterna om resväskan EPIC Phantom SL

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Fantastiskt bra väska, av utmärkt kvalitet", "Väskan motsvarade alla förväntningar. Perfekt i storlek", "En liten nim väska som uppfyller mina önskemål för en liten tripp", "Bra väska som motsvarade förväntningarna".


Detta säger experterna om resväskan

Expressen: Rankar Epic Phantom SL som den bästa resväskan i budgetklassen. De tycker att den är lätt och praktisk med användbara nätfickor. De tycker även om kvaliteten och menar att det är en tålig och vattentät resväska. Bland fördelar lägger Expressen till:"lågt pris i förhållande till funktioner och kvalitet".  

 


Här köper du bästa kabinväskan till lägst pris

Resväskor.se säljer just nu Epic Phantom SL 55cm för 1599 kr. Frakten ingår i priset.

1599 kr är det lägsta priset just nu för Epic Phantom SL 55cm!

Stor resväska bäst i test 2023

Ska du iväg på en längre utlandsvisit eller packar du för hela familjen? Perfekt - vi har bästa väskan för dig!

Bästa stora resväskan just nu - Antler Global DLX Suitcase

(Klicka på väskan för mer information om bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Antler Global DLX Large


Den stora resväskan från Antler är en lätt och snygg resväska med 4 lättrullade hjul.

 

Även denna väska är gjord i materialet polykarbonat som är väldigt tåligt mot fall. Ifall du är rädd för att väskan ändå av någon anledning skulle gå sönder så kan du känna dig säker eftersom du får en garanti på 10 år! Förutom denna säkerhet så är den även vattentät!

 

Antler Global DLXs insida är väldigt mångsidig med många förvaringsmöjligheter. Du har t.ex. 3 fickor och självklart finns det även en vägg mellan så att du kan disponera din packning så bra det bara går. Utöver detta finns det packningsband och en plastficka som du kan se igenom, perfekt för hygienartiklar!

 

När det kommer till säkerhet så är Antler Global DLX utrustad med TSA-lås som gör det svårt för tjuven. Med TSA-lås behöver du inte heller vara orolig att tullen ska bryta upp din väska med våld eftersom de har en speciell nyckel till TSA-lås.

 

Handtag finns på båda långsidorna och på kortsidan finns det ett draghandtag som låses i olika höjdlägen.

 

Antler GLobal DLX är en rymlig och smidig resväska som med en volym på 67L och smarta finesser för packning så är det en väldigt bra resväska.

 

Den stora resväskan Antler Global DLX Suitcase har dimensionerna 80 x 53 x 33 cm och den finns även i en mindre medium-version.

 

Test resväska - så säger experterna om resväskan

goodhousekeeping.com har testat Antler Global DLX och ger den 89/100 poäng. De gillar de smarta facken och att den rullar så lätt.

 

expressen testade 23 väskor, däribland Antler Global DLX som kammade hem en förstaplats! Expressen skriver att de gillar handtaget som följer efter handrörelser och dess praktiska inredning.

 

Så säger konsumenterna om resväskan

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Mycket nöjd med kvaliteten, vikt, färg och hållbarhet. Rekommenderar den till längre resor eftersom den har så mycket plats!", "Jättefin design och fantastisk manövrering som gör mitt liv enklare då jag är handikappad", "En stilfull resväska med extra fickor. Otroligt lätt att rulla, bara gled med. Ännu ett bra köp från Antler".

 

Här köper du bästa stora resväskan till lägst pris

Resväskor.se säljer just nu Antler Global DLX Large för 3099 kr. Frakten ingår i priset.

3099 kr är det lägsta priset just nu för Antler Global DLX Large!
Resväska barn bäst i test 2023

Självklart behöver även ditt barn en liten bra resväska! Vi har tagit fram en resväska som är perfekt för barn som vill få med sig gosedjur, lite kläder och leksaker. Läs mer här nedan! 

Bästa resväskan för barn just nu - American Tourister Wavebreaker

(Klicka på väskan för mer information om det lägsta priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på American Tourister Wavebreaker Visa färre priser Visa fler priser

 

American Tourister är idag världens näst största tillverkare av resväskor och har sedan starten 1933 tillverkat och levererat resväskor av hög kvalitet och hållbarhet.


American Tourister Wavebreaker är en slitstark kabinresväska som finns tillgänglig i många roliga motiv. Den är gjord i polypropylen vilket är en hårdplast som tåler smällar och håller länge. 

 

Wavebreaker har en totalvolym på 36 liter och väger 2,6kg när den är tom. 

 

Det är en bra resväska som passar barn i åldrarna 7–13. Resväskan är utrustad med fyra hjul som går att snurra 360-grader vilket gör det otroligt enkelt att dra den runt på flygplatsen. Draghandtaget är ett justerbart teleskop handtag och kan därför ställas in för att passa ditt barns längd. Givetvis finns det också två bärhandtag. Det finns även ett packband och mellanvägg för att du barn (…du) ska kunna packa snyggt och ordentligt. 

 

Barnresväskan American Tourister Wavebreaker har dimensionerna 55 x 40 x 20 cm och får bäras med in i kabinen. På resväskan finns ett tresiffrigt standard-TSA-kodlås.

 

Så säger konsumenterna om American Tourister Wavebreaker

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

”Snabb och smidig leverans. Varan stämmer väl överens med informationen på hemsidan.”

 

”Jättefin och smidigt att köra runt med, liten nackdel är att handtaget inte känns så starkt och stabil, men det får tiden avgöra.”
 

”Mycket god och snabb service, mycket snabb leverans trots jultider! Starkt rekommenderat!”

 

”Bra väska. Gott om plats med tanke på att det är av kabinstorlek. Vi köpte den röda och svarta sportdesignen och min son älskar den.”

 

”Fantastisk produkt, enkel med mycket utrymme till ett bra pris.”

 

”Den snyggaste retro-resväskan! Så lätt att använda under hektiska flygplatstider.”

 

”Det enda som saknas är en intern ficka på samma sätt som i de större modellerna. Annars är det av samma höga standard som du förväntar dig av American Tourister.”  


Här köper du bästa barnresväskan till lägst pris

Boozt säljer American Tourister Wavebreaker för 1049 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

1049 kr är det lägsta priset just nu för American Tourister Wavebreaker!

Jollyroom säljer American Tourister Wavebreaker för 1058 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Resväskor.se säljer just nu American Tourister Wavebreaker för 1499 kr. Frakten ingår i priset.

Amazon säljer American Tourister Wavebreaker just nu för bara 1499 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare om du vill ha med dig en schysst högtalare på resan.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har resväskor rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa resväskan till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 Läs även dessa tester från Bäst i test Guiden


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Resväskor

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-08-26 och uppdaterades senast