Dubbskor bäst i test

Dubbskor bäst i test 2023

Ska du köpa dubbskor och vill veta vilka som är de bästa just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst experternas och användarnas omdömen och utsett de bästa dubbskorna för dam och herr just nu!


Bästa dubbskorna just nu

Vinterskor med dubbar bäst i test

Icebugs Metro2 dam

Dubbsko bäst i test Icebugs Metro2 dam
 • Håller värmen

 • Utrustad med 16 ståldubbar

 • Vattentäta

 • Dyra

 • Inte tillräckligt fodrade för extremtemperaturer

Dubbskor herr bäst i test

Icebug Metro2 Herr

Dubbsko bäst i test Icebug Metro2 Herr
 • Håller värmen

 • Dynamiska ståldubbar

 • Vattentäta

 • Dyra

 • Inte tillräckligt fodrade för extremtemperaturer

priser i samarbete med Prisjakt

Fördelar med dubbskor

Varje år skadas tusentals runtom i landet av halkskador som helt hade kunnat undvikas om de hade bra skor med dubbar på. Det kan vara svårt att motiveras till att sätta på ett par dubbskor som kanske inte helt har följt de senaste modetrenderna. Men tacksamt nog finns Icebugs som har gjort dubbskon snygg!


Tack vare dubbar under skon ökar friktionen markant mot marken, vilket gör att du kan känna dig säker när du promenerar. Att de dessutom är dynamiska gör det ännu skönare att gå i skorna.


Dubbskor dam bäst i test

Icebugs Metro2 är den mest populära vinterskon med dubbar som håller dig säker på halt underlag. 


Dubbskor dam bäst i test - Icebugs Metro2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Icebugs Metro2 dam


Icebugs Metro2 dam

Skon är utrustad med 16 ståldubbar som jobbar dynamisktvilket gör att dubbarna trycks ut beroende på underlaget. Detta gör att du fortfarande kan gå bekvämt på hårdare underlag som sten och asfalt. 


Något som uppskattas är att den dessutom är snygg, tack vare designen med mocka. Dessutom är mockan på Metro2 vattenavvisande och håller dina fötter håller torra, även under långa promenader. Skon är också fodrad med polyester och håller fötterna varma även vid temperaturer under noll-strecket. Men om du ska ut och vandra i extremtemperaturer ner till minus 30 grader celsius rekommenderas mer fodring.


På sidan av skon sitter en dragkedja som går hela vägen upp till kanten vilket gör skorna enkla att sätta på och ta av, precis det vi vill ha från en sko som både ska användas när vi bara ska gå ut och slänga skräpet eller om vi ska på en längre promenad. 


Under längre promenader hjälper dess dämpning till att göra varje steg bekvämt med både häl- och tåförstärkningar. Och den som bryr sig om hållbar tillverkning är skon tillverkat av 19% återvunnet material.


Icebugs Metro2 kommer i 4 färger: svart, röd, mörk-beige och grå. 


Specifikationer

Typ: Curlingkänga

Dam eller herr: Dam

Egenskaper: Vinterfodrade

Yttermaterial: Mocka, polyuretan

Innermaterial: Fleece

Yttersula: Gummi


Detta tycker användarna om Icebugs

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi reda på vad användarna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. 


När det gäller Icebugs Metro2 är användarna väldigt nöjda, och här kommer några exempel på vad de tycker:


"Rymlig, bekväm och riktigt snygg. Skorna gör att jag känner mig säker på att inte halka när jag är ute och promenerar."


"Absolut bästa halksäkra skon som finns!"


"En jätteskön sko! Känns som att gå i tofflor."


"Mina Icebugs Metro2 är snygga, lätta att ta på sig och sköna så precis som jag vill ha det. Ska jag säga nåt som är mer åt det negativa hållet så är det ju att dom är lite dyra. Men att dom är dyra hoppas jag står för kvalitet så att dom håller ett tag." 


"Sköna och mycket funktionella i vinterlandskap! Inga ömma fötter, klämmmärken eller obehag. Bästa köp!"


"Helt fantastiska! Bekväma, även med inlägg! Trygga vid halka! Till och med snygga!"


"Super - vettiga, sköna, användbara vintertid överallt  t o m på isen, snygga, lätta att ta på/sätta av. Storleken är dock lite för stor och bred jämfört med mina förra Icebugs."


"Skor som är värda varenda krona en sån här isig vinter. Går ingenstans utan mina Icebug!" 


"En jätteskön sko! Känns som att gå i tofflor."


Finns det några nackdelar med denna sko? De vill vi ju också veta innan vi eventuellt slår till! Trots att Icebugs dubbskor kantas av goda omdömen och bra teknologi för att hålla dig på benen finns det, som med alla produkter, nackdelar. Den ena är att skon är dyr och den andra är att skon inte är tillräckligt fodrad för temperaturer runt minus 30 grader - då behöver du mer fodring!


Här kan du köpa Icebugs dubbskor till lägsta pris

Outnorth säljer Icebugs Metro2 dam för 2395 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2395 kr är det lägsta priset just nu för Icebugs Metro2 dam!

Icebug säljer just nu Icebugs Metro2 dam för 2399 kr. Frakten ingår i priset.
Dubbskor herr bäst i test

Icebugs Metro2 finns även som herrmodell som även den får goda omdömen från dess användare. 


Bästa dubbskor för herr - Icebug Metro2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Icebug Metro2 Herr


Specifikationer

Typ: Curlingkänga

Dam eller herr: Herr

Egenskaper: Vinterfodrade

Knäppning: Dragkedja

Yttermaterial: Mocka, Polyuretan

Innermaterial: Fleece

Yttersula: Gummi


Detta tycker användarna om Icebugs Metro2 herr

"Var tveksam till att storleken skulle räcka men till min glädje så satt dom perfekt. Känner mig väl rustad för promenader på isiga vägar."


"Bästa vinterkängor i blandat väglag."


"Speciellt nu när jag har ett nyligen opererat knä. Rekommenderat av min fysioterapeut."


"Kalasdojjor i halkan...Skitsköna å gå i."


"Mina Icebug passade bra och gav ett perfekt grepp på det underlag vi har just nu, snö och is. De gör att jag vågar mig ut i detta väder!"


"De är jättesköna ,känns säkert på isiga vägar."


Här kan du köpa Icebugs dubbskor till lägsta pris

Outnorth säljer Icebug Metro2 Herr för 2395 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2395 kr är det lägsta priset just nu för Icebug Metro2 Herr!

Icebug säljer just nu Icebug Metro2 Herr för 2399 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

När vi gjorde vår undersökning av de bästa dubbskorna just nu har vi använt oss av resultaten från experternas tester. Här kan de testa hur väl dubbarna håller, om de sitter enligt anvisad passform och hur enkla de är att gå med. 


Men inte nog med det har vi även tagit reda på hur väl experternas favoriter går hem hos de vanliga svenska användarna, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt, då de kan testa dessa under lång tid. Dessutom får man en ännu bättre känsla om hur de sitter i storlek. 


När det gäller Icebugs dubbskor är användarna väldigt nöjda, vilket går att läsa i användaromdömena här ovanför. Detta har varit ledande för oss när vi har utsett dubbskor bäst i test eftersom vi då har haft fått en mer fulländad bild av hur väl de fungerar, framförallt när det kombineras av positiva resultat från experternas testlabb.


Test dubbskor - experternas omdömen

Vi utsåg vinnaren genom att ta reda på vilka dubbskor som presterade bäst i experternas tester. Och här nedan kan du se vad experterna tycker om vinnarna. 


Mountain Weekly News: Testade Icebugs Metro2 (herr) och tycker att det är en bra sko som kombinerar stil med funktionalitet som håller dig säker på halt underlag, men som även passar utmärkt för en kort promenad. De skriver även att skorna går utmärkt att köra med. 


Svenska Yle: Utser Icebugs Bugrip till testvinnare i deras jämförelse med anledning att de ger bra grepp och är varma och vattentäta. Men i kontrast till de andra skorna (Pole Cat och Sarva Jalo) i testet skriver de att skillnaden inte var så stor vid normalbruk. Men när skorna testades på konstisbana blev det tydligt att Icebugs Bugrip och Pole Cat var mest stabila.


Aftonbladet: Rekommenderar Icebugs vattenavvisande vinterstövlar med värmande skaft och inbyggda dubbar. 
Icebugg dubbskor

Gå säkert med ett par bra dubbskor


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har dubbskor rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dubbskorna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du redan har ett par fodrade vinterskor som du är nöjd med men som inte ger det där greppet du vill ha kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om de bästa broddarna just nu som hjälper skorna hålla greppet.


Tips 3: Önskar du låna pengar till ditt inköp eller om du planerar att köpa någon annan dyr produkt har vi även ett test om bästa lånet.


Vanliga frågor och svar

 • Vilka Icebugs är bäst?
  Metro2 är den mest populära modell av Icebugs och rekommenderas både av tidningar, experter och användare.
 • Vad menas med dynamiska dubbar?
  Icebugs dynamiska dubbar trycks ut beroende på underlaget. Detta gör att steg på även hårdare underlag är bekväma.
 • Hur länge håller Icebugs?
  Icebugs löpskor håller generellt kortare tid än deras kängor. Springer du mycket kan du räkna med att de håller en kortare tid än eftersom du slits ut mer.

  Vissa användare har uttryckt missnöje för att Icebugs löparskor med dubbar endast hållit en säsong.
Bäst i test Guidens tränings och aktivitetstester
Philip Andrén

Bäst i test: Dubbskor

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2022-11-21 och uppdaterades senast