Högtryckstvätt test

Högtryckstvätt test 2021

Om du ska köpa en ny högtryckstvätt och vill veta vilken som är bäst i test just nu har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med experterna och även tagit reda på vilken som konsumenterna tycker bäst om. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa högtryckstvätten direkt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa högtryckstvätten NU!

 

Därför ska du ha en högtryckstvätt

När värmen och solen kommer fram igen sitter vi allra helst ute. Garagen öppnas och ut kommer utemöblerna och till din stora förfäran avslöjar solens strålar hur smutsiga dina möbler är… för att inte tala om terrassen, huset, bilen eller båten som har förlorat sin forna glans. Som tur finns det ett redskap som tar bort alla (nästan) sommarens bekymmer - högtryckstvätten.

 

Elektrisk eller bensindriven högtryckstvätt -  vad är bäst?

När det kommer till högtryckstvättar så finns det två typer, bensindriven och eldriven. Att välja är relativt lätt då den bensindrivna är större, klumpigare, kräver mer underhållning samt att den måste behandlas med anti-frys-vätska under vintern så att den inte går sönder. En risk med bensindriven tvätt är också att det höga trycket kan förstöra sköra utemöbler alternativt även spola bort färg.

 

Vi gör det lätt för oss och ställer in siktet på en eldriven tvätt. Denna lämpar sig mycket bättre för det vardagliga livet där tvättens användningsområden är din terrass, bil och utemöbler. Den är lättare, tystare och smidigare att förvara än den bensindrivna varianten.

 

Dessa krav ställer vi på bästa högtryckstvätten

  • Smidig att förflytta - det ska inte vara jobbigt att tvätta - det ska vara ett nöje!

  • Tillräckligt med tryck - för att du ska få bort alla skavanker

  • Snabbt resultat - vad är annars poängen med den!?

  • Pris - självklart ska du få den bästa tvätten till det bästa priset

Högtryckstvätt bäst i test 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Bästa högtryckstvätten kommer från ett välkänt märke inom tvättvärlden, nämligen tyska Kärcher högtryckstvätt K5.

Bästa högtryckstvätten just nu - 
Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home


Högtryckstvätt Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home är ersättaren för den tidigare testvinnaren på Bäst i test Guiden, Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home, som inte längre produceras.

 

Denna tvätt är idealisk för rengöring av trädgårdsredskap, cyklar, utemöbler, staket, motorcyklar, bilar etc. Den har ett tryck på 20-145 bar. Vattenkapaciteten är maximalt 500 l / timme och temperaturen är upp till 40°C. Kärcher K5 väger 13,9 kg utan tillbehör och elkabeln är 5 meter lång. 

 

Tillbehören som medföljer är en terrasstvätt som enkelt tar bort alger och smuts från din veranda. Du får också 1 liter stenrengöring som är perfekt för rengöring av sten, betong etc.

 

Det ingår även ett 3-i-1 Multi Jet-sprayrör med vilket du byter stråltyp för bästa effekt.

 

Kärcher K5 har några år på halsen, men inte mycket har förändrats jämfört med tidigare K5-modeller eftersom att det är en så bra högtryckstvätt. De förändringar som har skett handlar mest om designen som nu ser mer ut som en Formel 1-bil än en tvätt och den senaste modellen har nu också integrerat Bluetooth som gör att du kan ansluta till Kärcher Home & Garden-appen. Appen ger dig praktiska tips och tricks för olika rengöringssituationer och rengöringsföremål. Du har också möjlighet att kontrollera och överföra trycknivån från appen till spolhandtaget.

 

Tack vare den nya designen finns det mer utrymme för förvaring av tillbehör och en slangrulle som gör det enkelt att packa sladden.

 

Mer information och fakta finns på Kärchers hemsida. Och om du hellre vill se hur det fungerar i verkligheten kan du titta på ett YouTube-klipp om Kärcher K5 Premium Smart!

 

Test högtryckstvätt - Experternas omdömen

Råd & Rön, April 2020: testade 16 olika högtryckstvättar. Kärcher tar 6 av de 10 bästa placeringarna. Kärcher K5 Premium Control fick en tredjeplats med totalt 81 poäng. Förstaplats gick till Nilfisk högtryckstvätt E145.4 med 83 poäng. 


Cleanup Expert, oktober 2019, har testat Kärcher K5 och gav den 9,8 poäng av 10! De tycker den gör jobbet mycket bra och gillar framförallt att den är tystare än andra högtryckstvättar. De gillar även att jobben den används är enkelt utförda pga dess kraft. Vad de inte gillar är att delarna som används ej är universala. Detta betyder att du är helt i tillverkarens händer ifall något skulle gå fel. Om något sådant sker måste du hitta en auktoriserad reparatör/återförsäljare. Lyckligtvis har du 2 års garanti! 


Expressen: Ger Kärcher K5 en andraplats med 80 poäng i deras test. Den får högst poäng i kategorierna rengöring och hållbarhet. Vinnare i testet blev Nilfisk E150 som fick 81 poäng.


GoodHouseKeeping.com gillar Kärcher K5. De var något kritiska till vikten av tvätten men gav den i slutändan 86 av 100 poäng.

 

Råd och Rön, mars 2017, testade 13 högtryckstvättar och gav Kärcher K5 80 poäng vilket gav den en andraplats. Nilfisks E150.1-10 Xtra vann deras test på 81 poäng.

 

Aftonbladet har testat 6 högtryckstvättar och ger förstaplatsen till Kärcher K5 med 5 stjärnor. De skriver att "Den är lätt att arbeta med, är effektiv och har en solid design. Formen är bra och rullar lätt på stora hjul. Den står stadigt men får minus för att den är tung".

 

TEK.no har testat Kärcher K5 och gav den 8 av 10 poäng. Den får utmärkelsen "Mycket bra" av TEK.no. De skriver att "Detta är en kompakt och lätt maskin som passar snyggt om du vill packa ihop den efter användning". "Andra fördelar med Kärcher K5 är att den är tyst, passar bra till bil, båt och terrass. Förutom det har den en praktisk "pistol" med alla munstycken i ett och juserbart handtag och bra tvålfunktion".

 

Så säger konsumenterna om testvinnaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


Förutom många av skrivna konsumentrecensioner av Kärcher K5 så finns det även en hel del videos. Med video är det även lättare att observera hur processen från smuts till rent går till. Klicka på denna länken för att gå direkt till ett klipp som visar hur effektiv K5:an är.

 

Bland kundrecensioner finns bl.a. dessa:"Denna produkt blev direkt min frus hjälte - fantastisk maskin", "Nu tycker jag att det är kul att tvätta min terrass och uteplats", "Tog emot min Kärcher K5 idag och satte ihop den på 45 minuter, sedan spenderade jag 3 timmar på att göra rent uppfarten, uteplatsen och utemöblerna. Blev positivt överraskad av min nya elektriska högtryckstvätt".

 

queenofclean testade Kärcher K5 och skrev bl.a. "Detta är en fantastisk produkt med bra städkraft".

 

Är denna produkten helt felfri? - Nej. Vissa konsumenter har klagat på att slangen är lite trasslig att ha att göra med. Andra menar att högtryckstvätten är lite tung, tur att det finns hjul!

 

Här köper du högtryckstvätten till bästa pris

Bästa priset på Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


Tretti.se säljer Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home för 4108 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

4108 kr är det lägsta priset just nu för Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home!

Proshop säljer den för 4108 kr. Frakten ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home just nu för 4125 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4178 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 4490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Coolshop kan du köpa högtryckstvätten för 4989 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Ta hand om din högtryckstvätt!

När vintern kommer är det viktigt att tvätten står säkert inomhus. Finns det vatten kvar i tvätten när det blir kallare så finns risken att munstyckena kan frysa sönder vilket kan ha dyra konsekvenser!

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående tvätt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtryckstvätten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som inte vill äga en egen tvätt går det också bra att hyra högtryckstvätt via de stora byggvaruhusen som exempelvis Bauhaus.

 

Philip Andrén

Bäst i test: Högtryckstvätt

Testet skrevs och uppdaterades senast