bästa högtryckstvätt test Råd och Rön, bästa högtryckstvätten, Kärcher högtryckstvätt test, Kärcher K5 test högtryckstvättar

Högtryckstvätt test 2024 - bästa högtryckstvätten just nu

Funderar du på att köpa högtryckstvätt och vill veta vilken som är den bästa högtryckstvätten just nu? Vi har läst aktuella experttester som Råd och Rön, och tagit reda på vilken högtryckstvätt som konsumenterna tycker bäst om. På så vis kan du undvika ett dåligt köp och hitta högtryckstvätt bäst i test direkt.


Läs mer om vad vi tycker är en bra högtryckstvätt!


Bästa högtryckstvätten just nu


Köpguide: välj en bra högtryckstvätt

Elektrisk eller bensindriven högtryckstvätt - vad är bäst?

När det kommer till högtryckstvättar så finns det två typer: bensindriven högtryckstvätt och eldriven högtryckstvätt


Bensindriven högtryckstvätt

En bensindriven högtryckstvätt är större, klumpigare, kräver mer underhållning samt kräver behandling med antifrysvätska under vintern så att den inte går sönder. En annan risk med bensindriven högtryckstvätt är också att det höga trycket kan förstöra ömtåliga utemöbler och i vissa fall även spola bort färgen.


Eldriven högtryckstvätt

Vi gör det lätt för oss och ställer in siktet på en eldriven högtryckstvätt. Denna lämpar sig mycket bättre för det vardagliga livet där tvättens användningsområden är din terrass, bil och utemöbler. Den är lättare, tystare och smidigare att förvara än den bensindrivna högtryckstvätten.


Till skillnad från en terrasstvätt som tar bort smutsen med sina borstar så använder högtryckstvätten endast vatten.


Dessa krav ställer vi på den bästa högtryckstvätten

 • Smidig att förflytta - det ska inte vara jobbigt att tvätta, utan ett nöje!
 • Tillräckligt med tryck - för att du ska få bort all smuts och beläggning
 • Snabbt resultat - vad är annars poängen med den!?
 • Pris - självklart ska du få den bästa tvätten till det bästa prisetHögtryckstvätt bäst i test - specifikationer

Tryck:
Temperatur:
Sladdlängd:
Hastighet:
Område:
Ljud:
Övrigt:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bluetooth:
Bäst i test högtryckstvätten 2024 - Kärcher K5 Premium Smart Control - Bäst i test
Kärcher K5 Premium S...
Högtryckstvätt bäs...
145 bar
40 grader
10 m
500 l/tim
40 m²/tim
93 dB
IPX5 Standard
30,6 cm
41,4 cm
58,8 cm
13,9 kg
JaDärför ska du ha en högtryckstvätt

När värmen och solen kommer fram igen sitter vi allra helst ute. Garagen öppnas och utemöblerna  ställs ut och till din stora förfäran avslöjar solens strålar hur smutsiga dina möbler är… för att inte tala om terrassen, huset, bilen eller båten som har förlorat sin forna glans. Som tur finns det ett redskap som tar bort (nästan) alla sommarens bekymmer - högtryckstvätten.


Högtryckstvätt bäst i test 2024:  Kärcher K5 Premium Smart Control


Kärcher k5 högtryckstvätt bäst i test

Efter att ha läst tester, pratat med experter och sett vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Bästa högtryckstvätten kommer från ett välkänt märke inom tvättvärlden, nämligen tyska Kärcher högtryckstvätt K5.


Högtryckstvätten Kärcher K5 Premium Smart Control är ersättaren för den tidigare testvinnaren på Bäst i test Guiden, Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home, som inte längre produceras. 


Tillbehör

Tillbehör i form av terrasstvätt medföljer inte längre vilket det gjorde till vår tidigare testvinnare. Men vi kan med fördel rekommendera terrasstvätten som ett väl valt tillbehör. Det ingår dok ett 3-i-1 Multi Jet-sprayrör med vilket du byter stråltyp för bästa effekt.

 

Optimal rengöring med Kärcher K5: från bilar till altaner 

Kärcher K5 är en högtryckstvätt som klarar av att ta bort smuts med enkelhet. Den är optimal ifall du ska tvätta bilen, altanen, trädgårdsredskap, utemöbler eller staket - den klarar av det mesta. Den har flera funktioner som gör den högst flexibel och har ett tryck på 20-145 bar. Vattenkapaciteten är maximalt 500 l / timme och temperaturen är upp till 40°C. Kärcher K5 väger 13,9 kg utan tillbehör och elkabeln är 10 meter lång. 


Varför välja Kärcher K5? 

Kärcher K5 har några år på halsen, men inte mycket har förändrats jämfört med tidigare K5-modeller eftersom att det är en så bra högtryckstvätt. De förändringar som har skett handlar mest om designen som nu ser mer ut som en Formel 1-bil än en tvätt och den senaste modellen har nu också integrerat Bluetooth som gör att du kan ansluta till Kärcher Home & Garden-appen. Appen ger dig praktiska tips och tricks för olika rengöringssituationer och rengöringsföremål. Du har också möjlighet att kontrollera och överföra trycknivån från appen till spolhandtaget.

 

Tack vare den nya designen finns det mer utrymme för förvaring av tillbehör och en slangrulle som gör det enkelt att packa sladden.Här köper du högtryckstvätten till bästa pris

Bästa priset på Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex Home hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


 


Användarnas omdömen och recensioner om högtryckstvätt bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Nu tycker jag att det är kul att tvätta min terrass och uteplats."


"Tog emot min Kärcher K5 idag och satte ihop den på 45 minuter, sedan spenderade jag 3 timmar på att göra rent uppfarten, uteplatsen och utemöblerna. Blev positivt överraskad av min nya elektriska högtryckstvätt".


Queenofclean testade Kärcher K5 och skrev: "Detta är en fantastisk produkt med bra städkraft".


Videorecension

Förutom många skriftliga konsumentrecensioner om Kärcher K5 så finns även en hel del videos. Med video är det lättare att observera hur processen från smuts till rent går till. Se videon nedan som visar hur effektiv Kärcher K5 Premium är.


Kolla på detta YouTube-klipp om Kärcher K5 Premium Smart om du vill se hur den fungerar i verkligheten!

Nackdelar med högtryckstvätten Kärcher K5

Vissa konsumenter har klagat på att slangen är lite trasslig att ha att göra med. Andra menar att högtryckstvätten är en aning tung - tur att det finns hjul!


Så gjorde vi testet om högtryckstvätt bäst i test

För att utse den bästa högtryckstvätten just nu har vi tagit del av experternas och användarnas omdömen. Dessa har visat på vilka faktorer som är viktiga att ta hänsyn till, samt vilka funktioner och specifikationer som önskas allra mest av konsumenterna. 


Experternas omdömen och tester har varit användbara för oss eftersom dessa har kunnat guida oss i rätt riktning, då dessa har utfört standardiserade tester där det blir tydligt att se skillnader i prestanda hos de olika högtryckstvättarna. 


För att få ännu mer kött på benen har det varit viktigt att se vad de vanliga konsumenterna tycker om de högtryckstvättarna som experterna rekommenderar. Användarna har ju trots allt bättre erfarenhet av dessa och kan ge goda indikationer på tvättarnas kvalitet och prestanda. 


Test högtryckstvätt - experternas omdömen

Råd och Rön testade 16 olika högtryckstvättar. Kärcher tar 6 av de 10 bästa placeringarna. Kärcher K5 Premium Control fick en tredjeplats med totalt 81 poäng. Förstaplats gick till Nilfisk högtryckstvätt E145.4 med 83 poäng. 


Cleanup Expert har testat Kärcher K5 och gav den 9,8 poäng av 10! De tycker den gör jobbet mycket bra och gillar framförallt att den är tystare än andra högtryckstvättar. De gillar även att jobben den används är enkelt utförda pga dess kraft. Vad de inte gillar är att delarna som används ej är universala. Detta betyder att du är helt i tillverkarens händer ifall något skulle gå fel. Om något sådant sker måste du hitta en auktoriserad reparatör/återförsäljare. Lyckligtvis har du 2 års garanti! 


Expressen ger Kärcher K5 en andraplats med 80 poäng i deras test. Den får högst poäng i kategorierna rengöring och hållbarhet. Vinnare i testet blev Nilfisk E150 som fick 81 poäng.


GoodHouseKeeping.com gillar Kärcher K5. De var något kritiska till vikten av tvätten men gav den i slutändan 86 av 100 poäng.

 

Råd och Rön testade 13 högtryckstvättar och gav Kärcher K5 80 poäng vilket gav den en andraplats. Nilfisk E150.1-10 Xtra vann testet med 81 poäng.

 

Aftonbladet har testat 6 högtryckstvättar och ger förstaplatsen till Kärcher K5 med 5 stjärnor. De skriver att "Den är lätt att arbeta med, är effektiv och har en solid design. Formen är bra och rullar lätt på stora hjul. Den står stadigt men får minus för att den är tung".

 

TEK.no har testat Kärcher K5 och gav den 8 av 10 poäng. Den får utmärkelsen "Mycket bra" av TEK.no. De skriver att "Detta är en kompakt och lätt maskin som passar snyggt om du vill packa ihop den efter användning". "Andra fördelar med Kärcher K5 är att den är tyst, passar bra till bil, båt och terrass. Förutom det har den en praktisk "pistol" med alla munstycken i ett och justerbart handtag och bra tvålfunktion".


Förutom vår testvinnare finns det även andra högtryckstvättar som får väldigt bra betyg av experterna, däribland Husqvarna PW 235, Husqvarna PW 360 samt Kärcher K7. K7:an kommer enkelt upp över 150 bar och når ett max på 180, dvs får du ett riktigt bra tryck med denna.köpa högtryckstvätt bäst i test Råd och Rön högtryckstvätt recensioner, bra högtryckstvätt Kärcher K5 Premium bäst i test högtryckstvätt

Få uppfarten uppfräschad med den bästa högtryckstvätten!Ta hand om din högtryckstvätt!

När vintern kommer är det viktigt att tvätten står säkert inomhus. Finns det vatten kvar i tvätten när det blir kallare så finns risken att munstyckena kan frysa sönder vilket kan ha dyra konsekvenser!


Tips 1: För en trädgård fri från mygg, börja med en effektiv myggfångare och komplettera med myggmedel för personligt skydd. 


För att underhålla gräsmattan, rekommenderar vi en elgräsklippare för mindre ytor eller en robotgräsklippare för automatisk skötsel av större områden, och en grästrimmer för kanter och svåråtkomliga platser. Överväg även att installera solceller för att driva dina trädgårdsredskap och belysning på ett miljövänligt sätt.


Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har högtryckstvätt rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa högtryckstvätten till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som inte vill äga en egen tvätt går det också bra att hyra högtryckstvätt via de stora byggvaruhusen som exempelvis Bauhaus.Frågor och svar om högtryckstvättar

 • Hur stark högtryckstvätt behöver man?
  För bra rengöringsförmåga behöver du ett tryck på cirka 130 bar för att få bort smuts som verkligen har satt sig.
 • Vilken är den bästa högtryckstvätten?
  Den bästa högtryckstvätten enligt oss på Bäst i test Guiden är just nu Kärcher K5 - en eldriven högtryckstvätt bäst i test!
 • Hur väljer man högtryckstvätt?
  Valet mellan en elektrisk högtryckstvätt och en bensindriven högtryckstvätt beror på dina behov. Vi jämför skillnaderna med dessa i vårt högtryckstvätt test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna bildäck, biltillbehör, fordon och maskiner.Philip Andrén

Bäst i test: Bästa högtryckstvätten

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast