Dammsugare bäst i test 2024: Test av bästa dammsugaren just nu

Letar du efter en bra dammsugare? Då har du kommit helt rätt!


bästa dammsugare test, prisvärd dammsugare, bra dammsugare, bra billig dammsugare


I vårt dammsugartest har vi utsett dammsugare bäst i test enligt både experterna och konsumenterna.


Bästa dammsugaren 2024


Jämför dammsugare - specifikationer

Filter:
Effekt:
Ljudnivå:
Aktionsradie:
Sladdlängd:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Volym:
Bäst i test dammsugaren 2024 - Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine - Bäst i test
Miele Complete C3 Ca...
Bästa Miele dammsu...
AirClean
890 W
76 dB
12 m
8,5 m
29 cm
50 cm
23 cm
8,2 kg
4,5 L
Bäst i test dammsugaren 2024 - Electrolux EPF61RR - Bäst i test
Electrolux EPF61RR
Prisvärd dammsugar...
HEPA
800 W
76 dB
9 m
6 m
29 cm
44 cm
24 cm
5,7 kg
3,5 L


Köpguide: Att tänka på när du väljer en dammsugare

Att välja rätt dammsugare är enklare sagt än gjort eftersom det finns ett enormt antal modeller på marknaden. För att hjälpa dig i valet har vi tagit fram en köpguide som tar upp de viktigaste faktorerna hos en dammsugare.


Typ av dammsugare

Det finns flera olika typer av dammsugare, bland annat upprättstående, cylinder och handhållna dammsugare, varje typ har sina fördelar och nackdelar så det är viktigt att överväga vilken som passar bäst för dina behov.


När det gäller fördelarna är upprättstående de mest kraftfulla och passar därför stora ytor som golv och heltäckande mattor. Den cylinderformade är dock mer mångsidig och kan användas på fler ytor och även möbler (eftersom du får fler munstycken).


Sugkraft och effekt

Högre effekt innebär vanligtvis bättre sugkraft och rengöring, men detta leder också till högre ljudnivå och energiförbrukning. Generellt sett är en dammsugare med 1000 - 1500 watt tillräckligt för ett normalstort hem. Bor du större eller har många svårstädade ytor som mattor och hårda golv kan det vara bättre att välja en dammsugare med högre effekt.


Dammsugarens filter - minska allergener och luftpartiklar

För att få bukt med småpartiklar och allergener är det viktigt att dammsugaren är utrustad med ett bra filter, allra helst ett HEPA-filter, som är de mest effektiva och fångar upp de allra minsta partiklarna. Detta är framförallt att föredra ifall du eller någon i hushållet är allergisk eller astmatiker. Vi kan också tipsa om en bra luftrenare som hjälper till att avlägsna irriterande allergener och föroreningar.


Buller och ljudnivå

Det riktmärke du vill titta på är 70 dB när du ska handla dammsugare, och allra helst under 70 dB. Men som tidigare nämnt är det främst effekten som styr hur högt bullret blir.


Påslös dammsugare eller med påse

En påslös dammsugare är ofta mer bekväma och miljövänligare eftersom du inte behöver förbruka engångspåsar. Men då är det viktigt att du köper en bra påslös dammsugare, eftersom de kan kräva mer underhåll än en vanlig med påse. 


Garanti och kvalitet

Allra sist är det dags att se ifall dammsugaren har någon garanti. Det är inget måste men säger dels ett och annat om tillverkaren då de kan lova hög kvalitet på deras produkter. Sedan är det alltid är bra med en garanti som täcker eventuella problem eller defekter.


Därför är en bra dammsugare viktig

En dammsugare är en viktig investering till ditt hem för att hålla detta rent och hälsosamt. Tack vare dammsugarens förmåga att effektivt få bort damm, hår, smuts och andra föroreningar från dina golv, textilier och möbler minskar du risken för allergener och andra partikel-relaterade hälsoproblem.


Men förutom detta hjälper även dammsugaren till att spara tid och energi genom att rengöra ytorna i ditt hem på avsevärt kortare tid än om du gör det manuellt med en trasa. Med den bästa dammsugaren får du maximal rengöringsprestanda som gör det enklare att hålla ditt hem rent och hälsosamt.


Våra krav på dammsugare bäst i test

Den bästa dammsugaren ska passa alla behov, oavsett om du bor stort, litet eller har husdjur som fäller. Men allra viktigast är att den suger upp damm enkelt och har en generös arbetsradie som gör städningen effektiv, på alla typer av underlag. Utöver detta ska testvinnaren gärna vara så tyst som möjligt, ha flera olika munstycken och vara enkel att förvara i städskrubben.


Dammsugare bäst i test - Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine


Om Miele dammsugare Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Miele, som är ett premiummärke, tar alltid sin produktutveckling och testning på största allvar. Produkter testas noggrant för att säkerställa en hållbarhet på minst 20 år. Med Miele får du garanterad hög kvalitet. Complete C3 Cat & Dog PowerLine är inget undantag.


Bra dammsugare för husdjursägare

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine passar främst husdjursägare, men även om du ej äger katt eller hund kan du fortfarande uppskatta Complete C3. Har du husdjur hemma som fäller mycket hår lär du vilja använda Turbo Tool; en roterande borste som ser till att alla smulor, hårstrån och ingrodd smuts i mattor. Enkel att manövrera och har en ventil för att minska/öka sugkraften.


Kraftfull dammsugare med hög effekt på 890 W

Tack vare flera lägen kan du ställa in sugkraften för att passa till möbler, textilier, hårda golv och mattor. Med en motoreffekt på hela 890 watt, vilket ger ordentligt med sugkraft, får dammsugaren med sig alla typer av smuts - oavsett om det är hår, smulor eller damm. Detta har dock ett pris: ljudnivån, som på maxnivå uppgår till 76 dB.


HEPA-filter filtrerar bort 99,9% partiklar

Filtreringen kommer i två steg: först ett HEPA filter som filtrerar bort 99,9% av alla partiklar. Detta filter går även att tvätta rent. Det andra filtret är ett filter som mikrofilter som får bort odör och gör luften i hemmet renare.


Specifikationer om Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

 • Filter: AirClean
 • Effekt: 890 W
 • Ljudnivå: 76 dB
 • Aktionsradie: 12 m
 • Sladdlängd: 8,5 m
 • Bredd: 29 cm
 • Djup: 50 cm
 • Höjd: 23 cm
 • Vikt: 8,2 kg
 • Volym: 4,5 L


Smarta munstycken för både mattor och golv

I denna dammsugare finns plats för 3 verktyg: ett munstycke för små skrevor, en vridbar borste (bra för textilier) samt ett mindre munstycke för hårda ytor. Alla dessa verktyg går att förvara i dammsugaren för platsbesparing.


Utöver detta har du ett vanligt munstycke som passar bra för mattor och hårda golv. Med detta munstycke kan du byta mellan matt- och golvläge. Perfekt om du ska moppa golvet senare.Miele Complete C3 munstycken. Bästa dammsugaren.Lång Comfort-sladd, justerbart skaft och enkel vinda

Skaftet är gjort i stål och kan sträckas ut för att öka arbetsradien. Vid utfällt läge och med sladden utdragen till max har du en arbetsradie på 12 meter. Sladden är 9 meter lång och är en s.k. Comfort-sladd: med denna behöver du bara klicka en gång på sladdknappen för att vindan ska dra in hela sladden.


Alla delar är enkla att få ihop tack vare att du hör ett klick vilket konfirmerar att tillbehöret sitter på rätt plats.


Vill du slippa sladden helt? Kolla in vårt test om sladdfri dammsugare.

Köp Mieles dammsugare till lägsta pris här

Hos dessa nätbutiker kan du enkelt och bekvämt köpa dammsugaren. Dessutom kan du beställa den direkt hem till dörren, vilket är flexibelt samtidigt som du slipper bära på denna själv.
Användarnas omdömen och recensioner om Miele dammsugare bäst i test

Konsumenterna som redan har köpt Miele Complete C3 är väldigt nöjda.


"Är nöjd med denna, den klarar rengöringen av både hårda och mjuka ytor, efter barn och husdjur"


"Är så nöjd! God sugkraft. Perfekt att kunna hantera sugkraften på dammsugaren med fötterna."


"Delarna känns som de är byggda för att hålla och det suger väldigt bra. Lätt att komma åt tillbehören under locket. Man behöver inte ens stänga av dammsugaren."


"Riktigt nöjd med den. Bra sug!"


"Den suger fantastiskt bra trots den lilla strömsnåla motorn. Mycket bra dammsugare."


"Det har en riktigt bra sugkraft som är väldigt viktigt för mig"


"Bra och praktisk. Lätt att hantera. Suger bra."


Detta är nackdelarna

Vad vissa konsumenter nämner är att de tycker att den är lite besvärlig och de påpekar att de nya munstyckena inte är lika bra som de gamla, men annars är konsumenterna mycket positiva till dammsugaren.


Prisvärd Electrolux dammsugare -  Electrolux EPF61RR


Om Electrolux EPF61RR - expertfavoriten

Electrolux EPF61RR är utmanaren till Mieles dammsugare. Den är för dig som gärna vill hålla igen plånboken lite med en billig och bra dammsugare som fått toppbetyg av experterna hos Råd och Rön. Den ger ett bra städresultat men är lite klumpigare och har en högre ljudvolym än dammsugaren från Miele. 


Billig och bra dammsugare som är energisnål

Detta är en billig och bra dammsugare med en motoreffekt på endast 700W vilket innebär att den har bra energiklass A samt klarar de stränga krav på som ställs från hösten 2017.


Hög ljudnivå men kraftfull

Dess arbetsradie är 9 m och lämpar sig därför bäst för små hem eftersom du kan behöva byta eluttag om du dammsuger större ytor. Den väger drygt 5 kg och är därför smidig att manövrera under städning. Ljudnivån uppgår till max 78 dB vilket är lite högt, men detta kompenseras av en otrolig sugkraft. Den presterar allra bäst på hårda golv där den får A i rengöringsprestanda. 


Allergivänlig och ECARF-certifierad dammsugare med HEPA-filter

EPF61RR har ett HEPA filter som tar bort 99,5% av allergenerna från hund- och katthår, dammkvalster och pollen. Det gör att den har det bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp.


Dessutom är den också certifierad för ECARF (European Centre for Allergy Research). Detta är mycket goda nyheter för alla allergiker! 


Specifikationer om dammsugaren Electrolux EPF61RR

 • Filter: HEPA
 • Effekt: 800 W
 • Ljudnivå: 76 dB
 • Aktionsradie: 9 m
 • Sladdlängd: 6 m
 • Bredd: 29 cm
 • Djup: 44 cm
 • Höjd: 24 cm
 • Vikt: 5,7 kg
 • Volym: 3,5 LKöp Electrolux dammsugare EPF61RR till lägsta pris här

Hos dessa nätbutiker kan du enkelt och bekvämt köpa Electrolux dammsugare. När du beställer den online kan du även boka in hemleverans, vilket är flexibelt eftersom du slipper bära hem den själv.
Användarnas omdömen och recensioner om den prisvärda dammsugaren från Electrolux

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad användarna säger. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. När det gäller Electrolux EPF61RR är användarna otroligt nöjda med sitt köp. Det som hyllas allra mest är dess sugkraft. Här kommer några exempel;


"Extremt bra sug i, inget att klaga på"


"Mycket bra och prisvärd! Som det alltid är från Electrolux."


"Superb! Bra med sugkraft som dessutom kan regleras efter behov."


"Prisvärd dammsugare. Stark sugkraft. Mindre bra är att den känns klen och plastigt. Bättre sugkraft än flera modeller jag testade som kostade nästan dubbelt så mycket."


"Den suger haha! ... Nej men allvarligt. Bra enkel dammsugare från en pålitlig tillverkare. HEPA filter och påse satt i så man kunde bara montera den (väldigt basic) och köra igång. Köp!"


"Väldigt bra dammsugare för ett bra pris. Riktigt kraftigt sug. Munstycket är inte det smalaste om du vill komma in under låga möbler men det är ett litet klagomål då man enkelt byter ut det mot ett Twinner munstycke som är bättre."


"För det här priset är den över förväntan, bra sugkraft som är regler bart."


"Jag är supernöjd med dammsugaren det fungerar riktigt bra."


"Fantastisk produkt aldrig använt en sån bra och flexibel dammsugare! Har rekommenderat alla mina nära och kära ! Alla är nöjda med den!" 


Nackdelar med Electrolux EPF61RR

Ja, det som en del konsumenter tar upp är att de tycker att den låter lite för mycket och några anser att munstycket är lite högt och tungt, men annars är de väldigt positiva.
Så gjorde vi testet om dammsugare bäst i test

I vår guide har vi främst utgått från vad experterna har att säga om dammsugarna. Här samlar vi information angående sugkraft, användarvänlighet, ljudvolym, ergonomi, filtrering och aktionsradie. Men vi har även lagt extra fokus på att ta fram en som passar husdjursägare, då dessa ofta har svårt att få bort djurhår från mattor och hårda ytor.


Alla produkter i vårt test har en hög sugeffekt för att klara kraven som det moderna hemmet ställer. Men en hög sugeffekt för ofta med sig en hög bullernivå; något du vill undvika ifall du bor i en lyhörd lägenhet eller om du har småbarn som sover på kvällarna, då vi oftast har tid att dammsuga. Vi har därför utsett dammsugare som inte går över 80 dB.


För att städningen skall vara flexibel har vi utsett dammsugare med en hög arbetssradie, dvs den längd kabeln når när den är utdragen till max i addition med slangen och munstyckenas längd.


Slutligen har vi utsett de med bra filtrering, varav två har HEPA filter. Med ett sådant filter blir luften renare i ditt hem, eftersom partiklarna går igenom ett högeffektivt luftfilter. Detta gynnar framförallt allergiker som har ett större behov av ren luft.


Slutligen har vi jämfört dammsugarnas pris för att säkerställa att du får en prisvärd dammsugare där dess funktioner och kvalitet är i förhållande till priset.
Test dammsugare - experternas omdömen

Dammsugartester är återkommande i flera tidningar och vi väljer att fokusera på tester från 2014 och senare. Här nedan ser du de tester som kan vara intressanta att ta del av innan ditt dammsugarköp.


Test dammsugare 2022

Råd & Rön uppdaterade sitt test med 111 modeller där en av våra bäst i test vinnare - Miele Complete C3 - tog hem en delad förstaplats med 71 poäng. Testet dominerades i helhet av modeller från Electrolux, Bosch och Miele.


Test dammsugare 2020

Råd & Rön gav vår bäst i test vinnare, Electrolux EUO9GREEN, 72 poäng viket gjorde att dammsugaren fick en fin andraplats. Denna presterade allra bäst i kategorierna partikelutsläpp och hållbarhet. Favoriten från Miele, Complete C3 Cat & Dog PowerLine, presterade även väl här och tog hem 71 poäng! Vinnare i deras test blev OBH Nordica Silence Force 4A+ som fick 73 poäng.


Råd & Rön tilldelade Philips FC8721 en delad tredjeplats med 71 poäng. Vår bäst i test vinnare - Electrolux EUO9GREEN - presterade tillsammans med Philips bäst i kategorierna hållbarhet och partikelutsläpp men även i dammupptagning och miljö.


Råd & Rön testade 128 olika modeller som kostar mellan 400-5000SEK. Electrolux EUO9GREEN hamnade på en andraplats med 72 poäng. Den presterade mycket väl i dammupptagning, hållbarhet och partikelutsläpp. Vinnare i testet blev OBH Nordica Silence Force 4A+ med 73 poäng.


Test dammsugare 2019

Råd & Rön korade i sitt test Electrolux EUO9GREEN till bästa i test i januari 2019 och ger den högsta poäng för att den så tyst, lätt att arbeta med och att den släpper ut så små partiklar.


I Norska Klikks undersökning kom Philips Performer Expert FC8723 på en delad andraplats, med betyget 4 av 6. Omdömet blev; "En genomgående bra dammsugare. Ganska bra upptagning på mattor och mycket bra på hårda golv. Denna har också testets bästa dammsugarmunstycke, som glider lätt och stadigt på alla underlag."


Tidningen Råd & Rön har testat 92 modeller enligt de nya energikraven som kom 2017. Tidningen konstaterar att trots att dammsugarnas maxeffekt är strypt, är de lika bra på att dammsuga som tidigare. Vinnaren blev Electrolux EUO9GREEN som fick 72 poäng, men kort därefter kommer flera dammsugare på en delad andraplats och 71 poäng. Det handlar om Electrolux ESP72DB och EUS8GREEN samt Philips FC8721, FC8722, FC8723.


Längst ned på listan hittar vi modeller från bland annat Severin, Champion, Biltema och Dyson. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill ha en bra produkt enligt tidningen.


Tænk testade 77 varav Miele Complete C3 Black Diamond tog hem en förstaplats med 73 poäng. På andraplats med 72 poäng kom Electrolux EUO9Green och Electrolux EUS8Green.


Test dammsugare 2018

Danske Tænk utser Electrolux EUO9GREEN till Bäst i test och skriver att "Denna Electrolux-dammsugare är mycket bra och är väldigt tyst och behåller dammet inuti. Den hanterar de flesta momenten mycket bra. Det enda området där den inte är toppenbra är att suga bort hår på mattor där den för betyg godkänt. Så om du har en hårig vän i hemmet, överväga att välja en annan dammsugare."


Miele Complete C3 Diamond Black korades till bäst i test av danska Tænk. Den fick toppbetyg bland annat för att det finns plats för stora dammsugarpåsar, att den är lätt att hantera och att den suger upp hår på golvet väldigt bra med standardmunstycket.


Test dammsugare 2017

Energimyndigheten testade dammsugare och fokus låg på att mäta energiförbrukning, sugförmåga och buller. Anledningen till testet var att alla nya dammsugare måste ha en effekt under 900 watt från 1 september 2017.


Alla de 10 dammsugarna var genomgående bra och största skillnaden blev ljudvolymen som låg mellan 59-83 decibel. Bäst dammupptagning hade Bosch BGL 8PET1 tätt följd av Electrolux ZUOGREEN+.


Danska Tænk utsåg Philips FC8721 till bäst i test. Den fick toppbetyg bland annat för sin stora dammsugarpåse och den enkla regleringen av sugeffekten.


Expressen / Testfakta utsåg Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ till bästa i test. Omdömet blev "Mycket bra dammupptagning och låg ljudnivå" och betyget 4,2 av 5,0. Betygen i detta test blev dock genomgående höga och Bosch och Siemens kom på delad andraplats med betyget 4,1.


Test dammsugare tidigare än 2016

Dagens Nyheter / Testfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersökte sju energisnåla (max 1600 watt) och kom fram till att den bästa modellen 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den blev vinnare eftersom den har bra dammupptagningsförmåga och väldigt låg ljudnivå. Den får också ett högt betyg av testpanelen för sin användarvänlighet.


TV-programmet PLUS (länk borttagen på SVT) testade de storsäljande märkena Nilfisk, Electrolux, Philips och Miele för att se vilken tillverkare som gör den bästa just nu. Undersökningen delades in i tre deltest och vinnaren i samtliga test blev Electrolux Ultrasilencer Zusgreen som förstås också fick titeln Bäst i test.


Norska Klikk testade 7 dammsugare och utsåg Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ till bäst i test med betyget 5 av 6. Tidningen skriver att den "är mycket lätt att använda, tar upp damm bra och är den tystaste i testet." Även Nilfisk Elitefick samma betyg och omdömet blev; "Bra dammupptagningsförmåga både på mattor och hårda golv". En delad andraplats, med betyget 4 av 6, gick till Philips Performer Expert FC8723 och Miele Compact C2.


Aftonbladet / WiseGuide testade sex stycken som följer de nya energikraven. Bäst i test blev Miele Compact C2 EcoLine som fick 4 PLUS. På andraplats kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som också fick 4 av 5 PLUS i betyg.bäst dammsugare, dammsugartest, vilken dammsugare är bäst, liten dammsugare bäst i test råd och rön


Med dammsugare bäst i test får du bästa resultatet vid städning!Sammanfattning av dammsugartestet

Det finns olika typer av dammsugare och vi hoppas att vi har kunnat guida dig till ett klokt val där du hittar den typ av dammsugare som passar dina behov bäst.Testvinnare: bästa dammsugarna 2024

CDON.COM säljer den just nu för 1676 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1676 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux EPF61RR!


Tretti.se säljer Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine för 3819 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

3819 kr är det lägsta priset just nu för Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine!

Whiteaway erbjuder Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine just nu för 4490 kr. Frakten ingår även i priset.


Tips 1: Få en bättre inomhusluft med en luftfuktare som motverkar torr luft. Med en portabel AC kan du effektivt sänka temperaturen i specifika rum för en bättre luftkvalitet och med en bordsfläkt får du omedelbar lättnad under varma dagar.


Tips 2: Om du bor mindre och avskyr att dammsuga och gärna slipper detta kan vi tipsa dig om vårt test där vi utser robotdammsugare bäst i test


Vi kan också tipsa om en bra symaskin för dig som gillar att pyssla i hemmet.


Tips 3: Du som går med i Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har dammsugare rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Om du har större inköp på gång kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa dammsugaren?
  Just nu är Electrolux och Miele dammsugare bäst i test. Det gäller specifikt dammsugarmodellerna: Electrolux EUO9GREEN, Electrolux EPF61RR, Miele Complete C3.
 • Vad är viktigt att tänka på vid köp av dammsugare?
  Se till att dammsugaren passar dig och ditt hems omständigheter. Tänk på sugkraft, ljudnivå, aktionsradie och vilket filter den har.

  Välj ett HEPA filter, då sugs även de minsta partiklarna upp.

  Har du husdjur är det bäst att välja en bra dammsugare för husdjur som har extra bra sugkraft för att få bort hår som fastnat i mattor och textilier.
 • Är det värt att köpa en robotdammsugare istället för en vanlig dammsugare?
  Om du ofta har ett fullsatt schema och inte har tid med att dammsuga och andra sysslor i hemmet är en robotdammsugare en bra investering. Och dessa blir bara bättre och bättre. Men än så länge kan inte en robotdammsugare mäta sig med en bra dammsugare.
 • Vilken är den bästa skaftdammsugaren?
  Läs gärna vårt test om sladdlös dammsugare för att få reda på den bästa sladdlösa dammsugare med skaft som är bäst i test just nu.
 • Hur många W ska en bra dammsugare ha?
  En dammsugare får inte ha en effekt över 900 watt. De flesta ligger därför mellan 600-850 watt. För att vara säker på att du får bästa sugkraften ska du sikta på en med högre watt. Dock kan dessa dra ner energiklassen.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Dammsugare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast