bästa dammsugaren

Dammsugare bäst i test 2021

Ska du köpa dammsugare och vill veta vilken som är den bäst just nu? Då har du kommit helt rätt! Här på Bäst i test Guiden har vi tagit reda på vilken modell som är dammsugaren bäst i test. Detta har vi gjort genom att läsa experternas tester, i tidningar, på internet och från testlabb. Och inte nog med det!

 

Vi har även tagit reda på vilken modell som konsumenterna tycker mest om. Sedan har vi sammanställt resultatet på denna sida. På så vis kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa dammsugaren direkt! 


När vi väljer dammsugare letar vi eftersådana som passar våra behov, oavsett om vi bor stort, litet eller har husdjur som fäller. Men allra viktigast är en dammsugare som har bra arbetsradie och sugkraft, för att göra städningen effektiv. Utöver detta får testvinnaren gärna vara tyst, ha flera olika munstycken och vara enkel att lagra i städskrubben. 

 

I testet hittar du:

Bästa dammsugaren 2021

Testvinnare

Electrolux EUO9GREEN

Dammsugare bäst i test Electrolux EUO9GREEN
 • Tillverkad av återvunnen plast

 • Tyst dammsugare

 • Bra sugkraft på mattor och hårda golv

 • Tvättbart hepa filter

 • Suga bort hår på mattor

Billig och bra dammsugare

Electrolux EPF61RR

Dammsugare bäst i test Electrolux EPF61RR
 • HEPA filter

 • Fungerar utmärkt på hårda golv

 • Indikator för byte av påse

 • Tjockt munstycke vilket kan försvåra att komma ut under möbler

 • Kort sladd

Bästa Miele dammsugare

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine

Dammsugare bäst i test Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine
 • 12 meter sladd

 • Plats för stora dammsugarpåsar

 • Exceptionellt bra mot djurhår

 • Tung

 • Dyr

priser i samarbete med PrisjaktElectrolux dammsugare test

Efter att vi granskat experttester, pratat med experterna och viktigast av allt; tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker har vi en testvinnare! Bästa dammsugaren kommer från Electrolux och modellen heter EUO9GREEN.


Electrolux EUO9GREEN


Testvinnare - Electrolux EUO9GREEN


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Electrolux EUO9GREEN


Denna modell från Electrolux är en bra dammsugare som lyckas med bedriften att vara häpnadsväckande tyst, även när du kör på maximal styrka, närmare bestämt 850W. Dess hjul är även mjuka, vilket eliminerar risken att du skrapar golvet. 

 

En annan finess med EUO9GREEN är dess generösa arbetsradie på 12m. Detta gör att du inte behöver byta kontakt lika ofta, vilket gör arbetet mer flexibelt och effektivt. 

 

Dammsugaren har flertalet inställningar, som är anpassade för vad du dammsuger. Exempelvis har du speciella inställningar för textilier, golv och mattor för att göra städningen så effektiv som möjligt. När det gäller dammsugning av hårt golv kan du också vänta dig ett mycket bra resultat. 

 

Den är även mycket effektiv mot djurhår och drar enkelt upp dessa från mattan med hjälp av de högre sug-inställningarna. 

 

Motorkraften i Electrolux EUO9GREEN uppgår till 850 W, vilket resulterar i energiklass A. Den har en aktionsradie på 12 meter och ljudnivå på 65 dB, vilket är lågt då de flesta ligger mellan 70 dB och 80 dB. Den låga ljudnivån beror på luftflödet, som har förseglats från munstycket, i kombination med FlowMotion; tystare drift och hög sugkraft på samma gång. 

 

Munstycken som följer med är: ett parkettmunstycke, ett möbelmunstycke samt ett fogmunstycke. Möbel och fogmunstycket ingår i ett AeroPro 3-i-1-munstycke och kan användas för att dammsuga möbler, textilier, svårtillgängliga hörn eller bilen. Munstyckena går att kombinera lite hur som helst, både med aluminiumröret och enbart det ergonomiska handtaget. 

 

En annan finess med denna Electrolux EUO9GREEN är att du behöver inte manuellt titta ifall dammsugarpåsen är full. Med hjälp av en automatisk indikator säger den till när det är dags att byta.  

 Så säger konsumenterna om Electrolux dammsugare

Som alltid här på Bäst i test Guiden har vi tagit reda på vad konsumenterna som redan köpt produkten tycker om den. Några av utlåtandena om Electrolux EUO9GREEN är;


"Denna dammsugare funkar klockrent för mig. Dammsugarmunstycket är enkelt att koppla på och gå runt och städa känns bra med ett bra ergonomiskt handtag."


"Tyst dammsugare med bra sugförmåga som klarar av att göra rent mina gamla trägolv. Plastdetaljerna upplevs billiga men vet man att de är gjorda på återvunnen plast så känns det bättre."


"Den dammsugaren var ett mycket bra köp. Sugkraften mycket bra. Sladdlängden mycket bra. Lätt att använda låg vikt. Ljudnivån mycket nöjd. Så helheten mycket bra produkt."

 

"Mycket tyst och stark dammsugare! Det är en dröm att använda den dagligen. Kan rekommenderas för dem som letar efter en mycket bra mångsidig dammsugare. Och med tillbehören som finns med har du allt du behöver!"

 

"Bra dammsugare!", "Bra sug, tyst och snygg design.", "Riktigt bra dammsugare. Det är mycket kraftfullt och extremt tyst", "Suger bra. Bra placering av borsthuvudet"

 

"Mycket bra dammsugare. Parkettmunstycket är så lågt att den kommer in under låga möbler. Utblåsningsluften kommer baktill, jag som dammallergist upplever detta mycket positivt i jämfört med tidigare dammsugare, som blåste luften uppåt."

 

Nackdelar då? Vi skulle vilja veta om det finns några nackdelar med denna dammsugare så att vi kan ta med oss dem när vi överväger att köpa maskinen. Vad både experter och konsumenter har påpekat är att de inte gillar att det suger så lätt på mattor. En annan nackel vi funnit som en konsument nämner är att dammsugarslangen lätt viker sig så att den blockerar insugsluften och vissa tycker att dammsugarmunstycket är opraktiskt, men i stort sett är konsumenterna mycket nöjda med denna dammsugare.

 Köp Electrolux dammsugare till lägsta pris här

Hos dessa butiker kan du köpa Electrolux dammsugare bekvämt och enkelt. Dessutom kan du beställa den direkt hem till dörren, vilket är flexibelt samtidigt som du slipper bära på denna själv.


Tretti.se säljer Electrolux EUO9GREEN för 1690 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

1690 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux EUO9GREEN!

MediaMarkt säljer Electrolux EUO9GREEN just nu för bara 1690 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Electrolux EUO9GREEN för 1796 kr. Frakt ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Electrolux EUO9GREEN just nu för 1799 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 1839 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3539 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Bra billig dammsugare

Vår rekommenderade alternativa testvinnare kommer också från Electrolux och heter EPF61RR.


Electrolux EPF61RR


Bra och billig dammsugare-  Electrolux EPF61RR

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Electrolux EPF61RR


En billig och bra dammsugare som fick toppbetyg av experterna hos Råd & Rön. Den har en motoreffekt på endast 700W vilket innebär att den klarar de stränga krav på dammsugare, som ställs från hösten 2017. Det gör även att den hamnar i en bra energiklass: A.

 

Dess arbetsradie är 9m och lämpar sig därför bäst för små hem eftersom du kan behöva byta el-uttag om du dammsuger större ytor. Dammsugaren väger drygt 5kg och är därför smidig att manövrera under städning. Ljudnivån uppgår till max 78dB vilket är lite högt, men detta kompenseras av en otrolig sugkraft. Den presterar allra bäst på hårda golv där den får A i rengöringsprestanda. 

 

EPF61RR har ett HEPA filter som tar bort 99,5% av allergenerna från hund- och katthår, dammkvalster och pollen. Det gör att den har det bästa möjliga betyg (A) i partikelutsläpp. Dessutom är den också certifierad för ECARF (European Centre for Allergy Research). Detta är mycket goda nyheter för alla allergiker! 
Detta säger konsumenterna 

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad användarna säger. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. När det gäller Electrolux EPF61RR är användarna otroligt nöjda med sitt köp. Det som hyllas allra mest är dess sugkraft. Här kommer några exempel; 


"extremt bra sug i dammsugaren inget att klaga på"


"Mycket bra och prisvärd dammsugare! Som det alltid är från Electrolux."


"Superb dammsugare! Bra med sugkraft som dessutom kan regleras efter behov."


"Prisvärd dammsugare. Stark sugkraft. Lät i vikt. Mindre bra är att den känns klen och plastigt. Med de får man räkna med för de priset. Och den hade bättre sugkraft än flera modeller jag testade som kostade nästan dubbelt så mycket."


"Den suger haha! ... Nej men allvarligt. Bra enkel dammsugare från en pålitlig tillverkare. HEPA filter och påse satt i så man kunde bara montera den (väldigt basic) och köra igång. Köp!"


"Väldigt bra dammsugare för ett bra pris. Riktigt kraftigt sug. Munstycket är inte det smalaste om du vill komma in under låga möbler men det är ett litet klagomål på en bra dammsugare då man enkelt byter ut det mot ett Twinner munstycke som är bättre."


"För det här priset är den över förväntan, bra sugkraft som är regler bart."


"Jag är supernöjd med dammsugaren det fungerar riktigt bra."


"Fantastisk produkt aldrig använt en sån bra och flexibel dammsugare! Har rekommenderat alla mina nära och kära ! Alla är nöjda med den!" 

 

Finns det några nackdelar då? Dessa vill vi ju också känna till innan inköpet så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Ja, det som en del konsumenter tar upp är att de tycker att den låter lite för mycket och några anser att munstycket är lite högt och tungt, men annars är de väldigt positiva.

 

Läs gärna mer på Electrolux hemsida.
Köp Electrolux dammsugare till lägsta pris här

Hos dessa nätbutiker kan du enkelt och bekvämt köpa Electrolux dammsugare. När du beställer den online kan du även boka in hemleverans, vilket är flexibelt eftersom du slipper bära hem den själv.


CDON.COM säljer den just nu för 1081.08 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

1081.08 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux EPF61RR!

MediaMarkt säljer dammsugaren just nu för bara 1090 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Amazon säljer Electrolux EPF61RR just nu för bara 1293.8 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Miele dammsugare test

Vinnaren bland de lite dyrare dammsugarna kommer från det Miele och heter Complete C3 Cat & Dog PowerLine, och är, som namnet antyder, ett bra val för dig med husdjur. Denna dammsugare fick betyget som ”Bäst i test” hos Danska Tænk 2020.


Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine


Bästa premium val - Miele Complete C3 

(Klicka på dammsugaren för att få det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine


Miele, som är ett premiummärke, tar alltid sin utveckling av produkter på största allvar, och med det även sin produkttestning. Därför testar de sina produkter för att hålla i åtminstone 20 år. Med Miele kan du därför vara säker på att du köper en produkt som håller mycket hög kvalitet. Med Complete C3 Cat & Dog PowerLine, har Miele tagit fram en robust och härdig produkt. 

 

Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine passar främst husdjursägare... men även om du ej äger katt eller hund kan du fortfarande uppskatta Complete C3. Tack vare flera lägen, för möbler, textilier, hårda golv och mattor, samt sin starka sugkraft får den med sig all typ av smuts; oavsett om det är hår, smulor eller damm. Med en motoreffekt på 890 watt, vilket är ordentligt med sugkraft. Detta har dock ett pris: ljudnivån, som på maxnivå uppgår till 76 dB.


Filtreringen kommer i två steg. Ett hepa filter (AirClean Plus), som filtrerar bort 99,9% av alla partiklar. Detta filter går även att tvätta rent. Det andra filtret är ett filter som mikrofilter som får bort odör och gör luften i hemmet renare. 

 

Inuti dammsugaren har du plats för 3 verktyg; ett munstycke för små skrevor, en vridbar borste (bra för textilier) samt ett mindre munstycke för hårda ytor. Alla dessa verktyg går att lagra i dammsugaren. Utöver detta har du ett vanligt munstycke som passar bra för mattor och hårda golv. Med detta munstycke kan du byta mellan matt- och golv-läge. Perfekt att använda om du ska moppa golvet senare. 

 

Men har du husdjur hemma som fäller mycket hår lär du vilja använda Turbo Tool; en roterande borste som ser till att alla smulor, hårstrån och ingrodd smuts i mattor. Enkel att manövrera och har en ventil för att minska/öka sugkraften. 

 

Skaftet är gjort i stål och kan sträckas ut för att öka arbetsradien. Vid utfällt läge och med sladden utdragen till max har du en arbetsradie på 12m. Sladden är 9m lång och är en s.k. Comfort-sladd: med denna behöver du bara klicka en gång på sladdknappen för att vindan ska dra in hela sladden. 

 

Alla delar är enkla att få ihop tack vare att du hör ett klick vilket konfirmerar att tillbehöret sitter på rätt plats. 

 

Läs gärna mer om dammsugaren här på Mieles hemsida.

 Detta tycker användarna

Konsumenterna som redan har köpt dammsugaren är väldigt nöjda. Några av kommentarerna är; "Är nöjd med denna dammsugare, den klarar rengöringen av både hårda och mjuka ytor, efter barn och husdjur", "Är så nöjd! God sugkraft. Perfekt att kunna hantera sugkraften på dammsugaren med fötterna, ett toppensammarbete".

 

"Delarna till dammsugaren känns som de är byggda för att hålla och det suger väldigt bra. Lätt att komma åt tillbehören under locket. Man behöver inte ens stänga av dammsugaren.","Riktigt nöjd med dammsugaren. Det gör exakt vad det ska göra. Bra sug!"

 

"Den suger fantastiskt bra trots den lilla strömsnåla motorn. Mycket bra dammsugare.", "Glad för inköpet. Det har en riktigt bra sugkraft som är väldigt viktigt för mig", "Bra praktisk dammsugare. Lätt att hantera. Suger bra."

 

Finns det några nackdelar då? Dessa vill vi såklart veta innan vi köper dammsugaren. Ja, vad vissa konsumenter nämner är att de tycker att den är lite besvärlig och de påpekar att de nya munstyckena inte är lika bra som de gamla, men annars är konsumenterna mycket positiva till dammsugaren.
Köp Mieles dammsugare till lägsta pris här

Hos dessa nätbutiker kan du enkelt och bekvämt köpa dammsugaren. Dessutom kan du beställa den direkt hem till dörren, vilket är flexibelt samtidigt som du slipper bära på denna själv.


Tretti.se säljer Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine för 2974 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

2974 kr är det lägsta priset just nu för Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine!

Whiteaway erbjuder Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine just nu för 2990 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3137.4 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Därför har vi valt dessa dammsugare

I vår guide har vi främst utgått från vad experterna har att säga om dammsugarna. Här samlar vi information angående sugkraft, användarvänlighet, ljudvolym, ergonomi, filtrering och aktionsradie. Men vi har även lagt extra fokus på att ta fram en dammsugare som passar husdjursägare, då dessa ofta har svårt att få bort djurhår från mattor och hårda ytor. Slutligen har vi jämfört dammsugarnas pris för att säkerställa att du får en prisvärd dammsugare där dess funktioner och kvalitet är i förhållande till priset. 


Alla dammsugare i vårt test har en hög sugeffekt för att klara kraven som det moderna hemmet ställer. Men en hög sugeffekt för ofta med sig en hög bullernivå; något du vill undvika ifall du bor i en lyhörd lägenhet eller om du har småbarn som sover på kvällarna, då vi oftast har tid att dammsuga. Vi har därför utsett dammsugare som inte går över 80 dB. Och för att städningen skall vara flexibel har vi utsett dammsugare med en hög aktionsradie, dvs den längd dammsugaren uppnår när kabeln är utdragen till max i addition med slangen och munstyckenas längd. Sist men inte minst har dammsugarna i vårt test mycket bra filtrering, två av dem med HEPA filter. Med ett sådant filter blir luften renare i ditt hem, eftersom partiklarna går igenom ett högeffektivt luftfilter. Detta gynnar framförallt allergiker som har ett större behov av ren luft. 
Test dammsugare - Experternas omdömen

Dammsugartester är återkommande i flera tidningar och vi väljer att fokusera på tester från 2014 och senare. Här nedan ser du de tester som kan vara intressanta att ta del av innan ditt dammsugarköp.


Råd & Rön, Juni 2020: Gav vår testvinnare, Electrolux EUO9GREEN, en fin andraplats med 72 poäng. Dammsugaren presterade allra bäst i kategorierna partikelutsläpp och hållbarhet. Dammsugaren från Miele, Complete C3 Cat & Dog PowerLine, presterade även väl här och tog hem 71 poäng! Vinnare i deras test blev OBH Nordica Silence Force 4A+ som fick 73 poäng. 


Råd & Rön, Juni 2020: Tilldelade Philips FC8721 en delad tredjeplats med 71 poäng. Vår bäst i test-vinnare - Electrolux EUO9GREEN - presterade tillsammans med Philips dammsugare bäst i kategorierna hållbarhet och partikelutsläpp men även i dammupptagning och miljö.


Råd & Rön, Juni 2019: Testade 128 dammsugare som kostar mellan 400-5000SEK. Electrolux EUO9GREEN hamnade på en andraplats med 72 poäng. Den presterade mycket väl i dammupptagning, hållbarhet och partikelutsläpp. Vinnare i testet blev OBH Nordica Silence Force 4A+ med 73 poäng. 


Råd & Rön, Januari 2019 korade Electrolux EUO9GREEN till bästa i test i januari 2019 och ger den högsta poäng för att den så tyst, lätt att arbeta med och att den släpper ut så små partiklar.

 

I Norska Klikks undersökning kom Philips Performer Expert FC8723 på en delad andraplats, med betyget 4 av 6. Omdömet blev; "En genomgående bra dammsugare. Ganska bra upptagning på mattor och mycket bra på hårda golv. Denna dammsugare har också testets bästa dammsugarmunstycke, som glider lätt och stadigt på alla underlag."


Tidningen Råd & Rön har i juni 2019 testat 92 dammsugare enligt de nya energikraven som kom 2017. Tidningen konstaterar att trots att dammsugarnas maxeffekt är strypt, är de lika bra på att dammsuga som tidigare. Vinnaren blev ​Electrolux EUO9GREEN som fick 72 poäng, men kort därefter kommer flera dammsugare på en delad andraplats och 71 poäng. Det handlar om Electrolux ESP72DB och EUS8GREEN samt Philips FC8721, FC8722, FC8723.

Längst ned på listan hittar vi dammsugare från bland annat Severin, Champion, Biltema och Dyson. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill ha en bra dammsugare enligt tidningen.

 

Tænk uppdaterade sitt dammsugaretest i april 2019 och har testat 77 stycken dammsugare med påse. Bäst ut i testet med 73 poäng kom ​Miele Complete C3 Black Diamond och Electrolux PD91Animal. På andraplats med 72 poäng kom Elextrolux EUO9Green och Electrolux EUS8Green.


Danske Tænk utser Electrolux EUO9GREEN till Bäst i test i mars 2018 och skriver att "Denna Electrolux-dammsugare är en mycket bra dammsugare som är väldigt tyst och behåller dammet inuti. Den hanterar de flesta momenten mycket bra. Det enda området där den inte är toppenbra är att suga bort hår på mattor där den för betyg godkänt. Så om du har en hårig vän i hemmet, överväga att välja en annan dammsugare."


Hösten 2018 blev Miele Complete C3 Diamond Black korad till bäst i test av danska Tænk. Den fick toppbetyg bland annat för att det finns plats för stora dammsugarpåsar, att den är lätt att hantera och att den suger upp hår på golvet väldigt bra med standardmunstycket.


Energimyndigheten testade dammsugare i maj 2017 och fokus låg på att mäta energiförbrukning, sugförmåga och buller. Anledningen till testet var att alla nya dammsugare måste ha en effekt under 900 watt från 1 september 2017.

Alla de 10 dammsugarna var genomgående bra och största skillnaden blev ljudeffektnivån (bullret) som låg mellan 59-83 decibel. Bäst dammupptagning hade Bosch BGL 8PET1 tätt följd av Electrolux ZUOGREEN+.


Danska Tænk: Våren 2017 blev Philips FC8721 utsedd till bäst i test av. Den fick toppbetyg bland annat för sin stora dammsugarpåse och den enkla regleringen av sugeffekten.


Expressen / Testfakta testade 7 dammsugare i februari 2016 och utsåg Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ till bästa i test. Omdömet blev "Mycket bra dammupptagning och låg ljudnivå" och betyget 4,2 av 5,0. Betygen i detta test blev dock genomgående höga och Bosch och Siemens kom på delad andraplats med betyget 4,1.

 

Dagens Nyheter / Testfakta (SLG laboratorium, Tyskland) undersökte sju energisnåla dammsugare (max 1600 watt) under våren 2015 och kom fram till att den bästa modellen 2015 heter Electrolux ZUOGREEN. Den blev vinnare eftersom den har bra dammupptagningsförmåga och väldigt låg ljudnivå. Dammsugaren får också ett högt betyg av testpanelen för sin användarvänlighet.

 

TV-programmet PLUS (länk borttagen på SVT) testade de storsäljande märkena Nilfisk, Electrolux, Philips och Miele under hösten 2015 för att se vilken tillverkare som gör den bästa dammsugaren just nu. Undersökningen delades in i tre deltest och vinnaren i samtliga test blev Electrolux Ultrasilencer Zusgreen som förstås också fick titeln Bäst i test.

 

Norska Klikk testade 7 dammsugare i december 2015 och utsåg Electrolux UltraSilencer ZUSGREEN+ till bäst i test med betyget 5 av 6. Tidningen skriver att dammsugaren "är mycket lätt att använda, tar upp damm bra och är den tystaste i testet." Även Nilfisk Elite fick samma betyg och omdömet blev; "Bra dammupptagningsförmåga både på mattor och hårda golv."

En delad andraplats, med betyget 4 av 6, gick till Philips Performer Expert FC8723 och Miele Compact C2.

 

Aftonbladet / WiseGuide testade, under hösten 2014, sex dammsugare som följer de nya energikraven. Bäst i test blev Miele Compact C2 EcoLine  som fick 4 PLUS. På andraplats kom Electrolux UltraSilencer ZUSORIGINR, som också fick 4 av 5 PLUS i betyg.


 

Tummen upp för det viktigaste städredskapet - Dammsugaren!


Med en bra dammsugare blir städningen roligare och går snabbare!

 
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa dammsugaren önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare 2021Tips 1: Om du bor mindre och rentav avskyr att dammsuga eller gärna slipper detta kan vi tipsa dig om vårt test där vi utser den bästa robotdammsugaren.  

 

Tips 2: Om du hellre vill ha en påslös dammsugare kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa skaftdammsugaren

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående dammsugare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa dammsugaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.

 

Om du har större inköp på gång kanske du behöver ta ett lån. Se då till att få lägsta möjliga ränta från ett ställe utan avgifter och dolda kostnader. Vi hjälper dig på sidan med bra banklån med låg ränta.


Vanliga frågor och svar

 • Vilka är de bästa dammsugarna just nu?
  Just nu placerar sig Electrolux och Miele bäst i våra tester. Electrolux EUO9GREEN, Electrolux EPF61RR, Miele Complete C3.
 • Vad är viktigt att tänka på vid köp av dammsugare?
  Se till att dammsugaren passar dig och ditt hems omständigheter. Här ska du tänka på sugkraft, ljudnivå, aktionsradie och vilket filter den har. Allra helst ska detta vara ett HEPA filter, för att luften ska renas till max. Har du husdjur är det bäst att välja en modell som är anpassad för detta.
 • Är det värt att köpa en robotdammsugare istället?
  Om du ofta har ett fullsatt schema och inte har tid med att dammsuga och andra sysslor i hemmet är en robotdammsugare en bra investering. Och dessa blir bara bättre och bättre. Dock får du fortfarande bästa resultat med den traditionella dammsugaren.


Philip Andrén

Bäst i test: Dammsugare

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: