Spelkonsol bäst i test - test spelkonsol

Spelkonsol test 2021

Är du sugen på en ny spelkonsol? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella experttester och givetvis även hört vad konsumenterna tycker om sitt köp. Sedan har vi sammanställt resultaten för att få fram vilken av alla spelkonsoler som är bäst i test just nu! På så vis kan du undvika ett dåligt köp och hitta den bästa direkt! 


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig spelkonsolen bäst i test NU!


Bästa spelkonsolen

Spelkonsoler idag har utvecklats såpass mycket att de håller på att passera PC när det kommer till gamingupplevelse. Alltfler TV-apparater börjar använda sig av 4K och givetvis vill vi även se våra spel i den kvaliteten. Då gäller det att vi är rätt utrustade med den bästa konsolen som klarar av att ge en så detaljerad bild som möjligt samtidigt som prestandan är stabil hela vägen genom ditt spelande.  


Spelkonsolen - all underhållning på ett ställe

Idag är inte konsoler enbart till för spel. Med en modern konsol får du tillgång till ett komplett underhållningssystem där du även kan streama filmer och serier. Med förinstallerade appar som Disney+, Netflix, HBO och Viaplay (med möjlighet till fler) är det bara att sätta igång med film- eller serietittandet. Med den bästa spelkonsolen har du all världens underhållning samlat på ett ställe i bästa möjliga bildkvalitet! Läs hela testet här nedan för mer information om den bästa konsolen just nu! 

Spelkonsol bäst i test 2021

Är det värt att köpa PS5 nu när den äntligen har släppts? Det korta svaret: ja. Eftersom PS5 är fullspeccad med den senaste tekniken sätter den dig i en säker position där du inte kommer behöva göra några uppgraderingar på åtminstone 5 år. Köper du ett PS4 är risken att konsolen inom något år känns föråldrad. 

 

En annan stark köpkraft hos PS5 är att du fortfarande kan spela PS4-spel på konsolen. Sony har nämligen gjort det möjligt för PS5 att köra PS4-spel, både på skiva och digitalt. 

 

Just nu finns det två versioner av PS5. En konsol där med skivläsare och en utan. Med den som har skivläsare kan du köpa fysiska kopior av ett spel och sedan köra in de i konsolen. På samma sätt kan du även titta på DVD-filmer och blu-ray. Den andra versionen, som heter PS5 Digital Edition, har du ingen skivläsare. Denna konsol är därför lite mindre och lättare. Med den digitala versionen kan du dock endast ladda ner spel och filmer som sedan lagras på själva konsolens hårddisk. Standardversionen (med optisk läsare) kommer kosta runt 5000SEK (inkl. frakt). Digitalversionen kommer kosta runt 4000SEK.

 

Den som har råd med ett PlayStation 5 bör slå till. Du får bättre hårdvara och du riskerar inte att äga en föråldrad konsol. Konsolen bäst i test just nu är PlayStation 5!


Bästa spelkonsol just nu - PlayStation 5 (Digital Edition)

(Klicka på konsolen för mer information om det lägsta priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 25 september 2021

De bästa priserna på Playstation 5 Digital Edition


 

PlayStation 5 kommer som sagt i 2 versioner där den ena endast kan köra nedladdat material medan den andra kan köra spel och film via fysiska skivor. Finns fördelar och nackdelar med båda. Den största fördelen med standard är att du dels kan dela med dig av spel till kompisar genom att byta runt skivor OCH att du kan dra fram gamla PS4-spel och köra dem. Givetvis kan du också ladda ner spel från PlayStation Store till standardversionen av PlayStation 5. 

 

Du får 825GB lagring hos PlayStation 5. Detta är ett stort lyft från de tidigare 500GB som kom med standardversionen av PlayStation 4. 

 

Fördelen med den digitala versionen är att du inte behöver köpa fysiska skivor utan kan ladda ner alla spel och filmer från PlayStation Store. Detta gör att du enkelt kan köpa spel direkt från din soffa. Skulle hårddisken vara påväg att fyllas upp kan du frigöra plats genom att flytta över spel till en extern hårddisk. 

 

Sålänge du är inloggad på ditt playstation network-konto som spelet köptes på kan du spela detta spel på en annan konsol. Att dra hem till en kompis och spela ett spel du har köpt är därför enkelt. Flytta över spelet, logga in på din väns konsol och flytta sedan över spelet till dennes konsol. Att du ska fylla hela hårddisken lär dock ta tid eftersom du får 825GB lagring direkt från början. 

 

Prestandan hos PlayStation 5 levereras från en AMD Zen 2-baserad CPU med 8 kärnor som jobbar på 3.5GHz. Utöver detta finns det ett specialbyggt RDNA 2 AMD GPU som skickar ut 10.28 tera flopp av processorkraft. Internminnet ligger på 16GB och är av typen GDDR6. Både standardversionen och digitalversionen kommer ha samma prestanda. Den ENDA skillnaden är att digitalversionen inte har en skivläsare. 

 

PlayStation 5 är mycket större än PlayStation 4. Dock kvalitetsintrycket av konsolen är på en annan nivå än hos PlayStation 4. Lyckligtvis går det att lägga konsolen på sidan för enklare placering. 


Kontrollern på PlayStation 5 har fått sig ett rejält lyft där skaften är större och längre vilket ger ett bättre grepp och ser till att kontrollen ligger bättre i handen. Utöver det ser kontrollern ut precis som PS4-kontrollern med undantaget för att laddningsuttaget nu är USB-C.


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Snabb och bra spelkonsol!"


"Jag har precis fått tillbaka den och den här konsolen är perfekt"


"Funkar toppen!"


"Förutom att den är tyst och har magisk grafik så är upplevelsen med nya handkontrollen otrolig! WOW! Längtar efter fler spel som är PS5 anpassade. Spiderman Miles Morales var fantastiskt att spela!"


"Jag har hunnit använda den några dagar. Den startar mycket snabbt. Det var enkelt att flytta över från PS4 till denna. Jag tycker att den är snygg! Min fru också. Spelen flyter mycket bra. Spotify-appen är mycket bättre integrerad än på PS4. Av alla de streaming-appar som finns till den har jag testat Amazon Prime, Netflix och Disney . De funkar fint. Jag har inget att klaga på. Köpte mediafjärrkontrollen till den. Mycket smidigt att slippa komma åt spolning och liknande när en tittar på serier/filmer. Jag kan klart rekommendera PS5."


"Bättre än PS4 på alla vis. Snygg grafik och mycket snabbare! Sen är konsolen fin också!"


"Bra konsol - förutom optisk ingång, går problem fixa med framtida uppdateringar."


"Köpte ps5an på release dagen hos Netonnet och fick den veckan innan jul veckan. Har inte mycket att säga om den mer än att den överträffade mina förväntningar, och då va mina förväntningar på denna konsol skyhöga. Får ni händerna på en så tveka inte på att KÖPA!"


Här köper du Playstation 5 till lägsta pris

Hos Ginza kan du köpa testvinnaren för 4995 kr. Frakt ingår i priset.

4995 kr är det lägsta priset just nu för Playstation 5 Digital Edition!
Spelkonsol - experternas omdömen

Techradar, November 2020: Ger Playstation 5 ett betyg på 4,5/5. De gillar framförallt att konsolen stödjer bättre bildformat samt att laddningstiderna är väldigt låga. De tycker dock att det är lite klurigt att hitta plats till denna bjässe samt att lagringsutrymmet på 825GB SSD snabbt fylls upp om du endast laddar ner dina spel. 


Pocket-lint, November 2020: Ger Playstation 5 full pott! De att 4K och 60FPS är standardformatet som spel körs i samt att det även går att spela i 120FPS. Något som de också är glada över är att denna konsolen är tyst och kommer inte ens i närheten av samma tjut som en ansträngd PS4 kunde ge ifrån sig. Likt Techradar tycker de dock att lagringen är lite för liten samt att det är svårt att hitta en bra plats till denna konsol eftersom den tar mycket plats på TV-bänken. 
Detta säger experterna om våra tidigare testvinnare

WhatHiFi, juni 2020: testade Xbox One X och var mycket nöjda med konsolen. De gav den en totalpoäng på 4/5 stjärnor och gillar bl.a. dess detaljerade bild och användargränssnitt. De avslutar sitt test med att nämna konsolens gränsnitt, som har aldrig varit bättre, och bitstreamingsförmågan som tar den in till 4K Blu-ray kvalitet. 


Techradar, November 2019: ger Xbox One X 4/5 stjärnor. De gillar den sanna 4K HDR-gamingen, den inbyggda 4K Bluray-spelaren samt att spelupplevelsen för spel i 1080p har förbättrats. Något som inte gick hem lika mycket var lagringen på 1TB som kan fyllas upp snabbt eftersom spel i 4K kräver större plats.

 

Trusted Reviews, November 2019: ger 4,5/5 stjärnor till Xbox One X. De är imponerade av 4K-gamingen och allt det visuella. De gillar även att Xbox One X förbättrar prestandan i flertalet andra spel.

 

T3, November 2019: testade Xbox One X och gav den 5/5 stjärnor. I sin slutsummering skrev de "Det råder ingen tvivel om att Xbox One X's kraft, när du spelar spel som har uppdaterats till 4K, samt  visuella och ljudliga upplevelse är bäst i klassen". Bland fördelarna nämns bland annat att nya 4K-spel ser fenomenala ut, Ultra HD Blu-ray spelaren, Dolby Atmos-ljudet, den kompakta storleken och slimma profil samt att den, visuellt, förbättrar äldre spel. Bland nackdelarna nämns bland annat priset och lagringen på 1TB. 

 

Ljud & Bild, December 2017: testade Xbox One X och ger den 5/6 stjärnor. De är positiva och ger många hyllningar till konsolen och bestrider inte dess titel som "kraftfullaste spelkonsolen på marknaden". Bland fördelar nämns bl.a. 4K-upplevelsen och kontrollen som ligger skönt i handen. När det kommer till nackdelar nämns, liknande andra experter, att priset är högt och att lagringen på 1TB är för lite. 

 

Tidningen M3, November 2017: testade Xbox One X och kallade den för "ett riktigt prestandamonster". Utöver det så skriver M3 att det är den kraftfullaste konsolen de har testat samt att konsolen håller vad den lovar. När de presenterar fördelarna med Xbox One X så nämns designen, prestandan som är grym för pris och storlek, bekväm kontroll, Ultra HD Blu-ray samt låg ljudnivå vid drift. Nackdelarna som presenterades var priset, det snåla utbudet av Xbox-exklusiva titlar samt kvaliteten på anpassade spel.


TEK.NO, November 2017: "Xbox One X är världens mest kraftfulla spelkonsol". De ger 9/10 poäng och skriver bland annat att fördelarna med denna konsol är att den har kraftfull hårdvara som öppnar upp nya möjligheter, erbjuder riktiga 4K-spel, kompakt och fin design, utan extern strömförsörjning och nästan helt tyst. De nackdelar de nämner är att de tror att menyn kan vara bättre, lagringsutrymmet är litet och det är dyrt att uppgradera om du redan har en Xbox One S

Spelkonsol - Black Friday Playstation 5

Förbered dig för hösten och vintern med den bästa spelkonsolen just nu!


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa platt-tv eller testet om gaming headset. En surfplatta är också bra för spel, läs om den bästa surfplattan här. Läs även om mobilt bredband här vilket är bra för dig som reser mellan olika platser och som vill ha tillgång till bra uppkoppling. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest och testet om bärbar dator bäst i test.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående konsol. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa spelkonsolen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Spelkonsol

Testet skrevs och uppdaterades senast