prisvärda växthus, stabilt växthus prisvärt växthus bäst i test växthus prisvärt

Bästa växthuset om du vill köpa växthus bäst i test 2024

Ska du köpa växthus och letar efter det bästa? Vi har läst alla aktuella tester från experter samt undersökt konsumentrecensioner för att kunna utse tre bra växthus: ett litet växthus, ett växthus mot vägg och ett stort växthus (växthusorangeri). Läs vidare i vårt växthustest nedan!


Bästa växthusen just nu

 1. Växthus Halls Popular
  Växthus bäst i test: Halls Popular
 2. Växthus Halls Altan
  Litet växthus mot vägg bäst i test: Halls Altan


Köpguide: olika typer av växthus

Innan du köper ditt växthus är det viktigt att du bestämmer vad ändamålet ska vara.  


Litet växthus eller växthus mot vägg

Om det enbart är ett odlingsväxthus du letar efter kan du ofta nöja dig med ett litet växthus alternativt ett väggväxthus.


Stort växthus - växthusorangeri

Letar du efter ett växthus som kan fungera både som odlingsplats, en plats att umgås på och om plånboken tillåter kan du sikta in dig på ett stort växthus, ett så kallat växthusorangeri. Med bra ljusinsläpp, härliga detaljer och stor yta får huset och trädgården ett garanterat lyft. 


Tips för stora växthus

Räkna med att ett växthusorangeri är lite större och dyrare än normala växthus. För att motverka hård akustik är det bra att fylla växthuset eller orangeriet med mycket växter eftersom detta skapar en behagligare miljö.


För att få plats med möbler, gäster och växter rekommenderas det att växthuset åtminstone är 3,5 m i bredd. Att dra in både el och vatten är att föredra, eftersom du troligtvis kommer vilja ha belysning, infravärme under den svala årstiden och kanske ett eluttag för diverse användning.Jämför växthus bäst i test

Yta:
Längd:
Bredd:
Höjd (takfot):
Höjd (takås):
Dörrbredd:
Väggmaterial:
Bäst i test växthuset 2024 - Halls Popular - Bäst i test
Halls Popular
Växthus bäst i tes...
5 m²
257 cm
193 cm
124 cm
195 cm
60 cm
Polykarbonat, förstärkt glas (3 mm) eller vanligt glas
Bäst i test växthuset 2024 - Halls Altan - Bäst i test
Halls Altan
Litet växthus mot...
0,9 m²
132 cm
69 cm
124 cm
172 cm
61 cm
Polykarbonat
Bäst i test växthuset 2024 - OAS Junior orangeri - Bäst i test
OAS Junior orangeri
Växthusorangeri bä...
11,4 m²
402 cm
319 cm
161 cm
256 cm
73 cm
Säkerhetsglas (4 mm)


Att tänka på med ett växthus

 • Bästa läge för växthus - undvik söderläge - det blir för varmt! Om söderläge är det enda som passar i din trädgård är det viktigt att växthuset har öppningsbara fönster och luckor för ventilation.
 • Bygglov - är växthusets yta mindre än 15 kvadratmeter kan du låta uppföra det utan bygglov eftersom det då räknas som en friggebod. Dock behövs din grannes tillstånd ifall du planerar uppföra det inom 4,5 m ifrån tomtgränsen. Växthuset får då vara max 3 m i taknockshöjd (högsta punkten på taket).
 • Storlek - Amelia tipsar om växthus i ett av deras reportage. När det kommer till storlek rekommenderar experten Rebecca Strömblad att välja en storlek större än du först tänkt dig. Detta eftersom du inte kan bygga på ett färdigt växthus då stommen måste vara en solid enhet för att växthuset skall stå stabilt.
 • Plast- eller glasfönster? - plast ger bättre isolering och skydd. Trots att de inte är helt genomskinliga släpps det igenom nog med ljus och du minskar samtidigt behovet för skuggning. När det är hög temperatur ute stänger fönster i plast ut värmen och skapar därför ett behagligt och konstant klimat för dina odlingar i växthuset. En nackdel med plastfönster är att de ofta blir mörkare med tiden och därmed släpper in mindre ljus till din odling.
 • Stormsäkert - viktigt att stommen är solid och väl förankrad i marken för maximal hållbarhet.
 • Ventilation - otroligt viktigt i ett växthus. Står luften still ökar risken för svampsjukdomar i din odling.
 • Odla i etage - sätt upp hyllor och skåp för att maximera odlingsytan.


Växthus bäst i test 2024: Halls Popular


Det bästa växthuset med stabil stomme

Halls Popular har länge varit ett av de mest populära växthusen. Växthuset kommer i två färger; standard silver eller i en grön finish. Det silvriga växthuset är aningen billigare. Trots att det är vanlig silverfärg ser det inte malplacerat ut i en vanlig trädgård. Med standardfärgen krävs även mindre underhåll.


Stabilt växthus med rostfri stomme i aluminium

Likt många andra drar det nytta av en stark aluminiumstomme. Detta gör växthuset mycket robust och förhållandevis enkelt att montera. Du kommer inte heller drabbas av rostskador.


Specifikationer om Halls Popular växthus

 • Yta: 5,2 kvm
 • Höjd: 195 cm
 • Längd: 260 cm
 • Bredd: 193 cm


Olika fönstertyper: vanligt glas, förstärkt glas eller polykarbonat

När det kommer till fönster så erbjuds tre val: vanligt glas, förstärkt glas samt polykarbonat. Som tidigare nämnt ovan är polykarbonat det allra tåligaste och det passar även bra under de kallare månaderna. Det normala glaset 3 mm tjockt och ger optimalt ljusinsläpp för dina odlingar. Se bara till att hålla barnens tjo och tjimmande borta från växthuset så de inte går i kras!


5,2 kvm växthus för odling

Med 5,2 kvm får du gott om plats till dina odlingar och med en höjd på nästan 2 m kan du även sätta upp hyllor för att odla i etager. Växthuset kommer i delar och monteras "smidigt" ihop med bra instruktioner. En hjälpande hand kan vara att föredra efter att ha sett vad konsumenterna säger om själva monteringen.


Halls Popular är ett perfekt tillskott för dig som vill börja odla i växthus. Dess kvalitet, flexibilitet och pris gör detta växthus till bäst i test just nu!Här köper du bästa växthuset till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om det bästa växthuset

Som vanligt här på bäst i test guiden så nöjer vi oss dock inte med att bara se till vad experterna säger, utan vill också veta vad användarna tycker. 


"Bra växthus. Det jag beställde hade en galvaniserad bas inklusive som höjer höjden med drygt 10 cm. Det skulle vara lite lågt utan den."


"Välgjort växthus. Mycket bra pris. Monteringen var enkel att göra själv."


"Lätt att följa instruktionerna, klipp som håller fast fönstren kan vara lite snäva att sätta på men annars ett mycket bra köp."


"Växthus av god kvalitet. Bra storlek och solid grund."


"Lätt att montera med ganska tydliga instruktioner. Stort växthus som ger mycket utrymme för växter."


"Växthuset är ganska lätt att montera och verkar vara mycket robust."


"Fantastiskt växthus, bättre än några andra jag har sett hittills. Behöver två personer för att montera."


"Välgjort växthus. Exakt storlek på alla delar gör att den går mycket enkelt att montera. Kan sättas upp av en person."


"Jag tyckte det var ganska enkelt att sätta ihop själv, men ett par extra händer är alltid användbara."


Väggväxthus bäst i test: Halls Altan


Platseffektivt växthus mot vägg

Med ett växthus mot vägg sparar du plats samtidigt som du kan ta vara på värme då växthuset är direkt monterat mot husväggen. Detta gör det lättare att hålla dina odlingar vid liv även när det blir lite kallare. 


Sidofönster för ventilation i växthuset

Med praktiska sidofönster kan du även öppna upp och ge växthuset bra med ventilation under de varma sommarmånaderna.


Tåliga fönster i polykarbonat

Med fönster i polykarbonat kommer inte barnens lek, involverande bollar och andra sorters stötar, vara några problem. För de kyligaste månaderna får du även den bästa möjliga isoleringen för växthus.


Specifikationer om Halls Altan växthus

 • Yta: --
 • Höjd: 182 cm
 • Längd: 132 cm
 • Bredd: 69 cm


Detta väggväxthus är perfekt för dig som vill ha möjligheten att odla mycket men samtidigt spara in på plats.Här köper du Halls väggväxthus bäst i test till lägst pris


Växthusorangeri bäst i test: OAS Junior 


Stort växthus bäst i test

OAS Junior är ett perfekt växthusorangeri för dig som söker efter en ny plats i trädgården att ta det lugnt i och i samma veva kombinera detta med hobbyodling. Med nygotiska detaljer och stilren stomme kan du dessutom ge din trädgård ett rejält lyft!


Stabil konstruktion med tjocka glasfönster

Med bra ljusinsläpp och 2 öppningsbara fönster får du optimala odlingsmöjligheter. Utrustat med 4mm tjocka glasfönster tål det hårt väder och mindre smällar från barnens lek. Med en stabil stomme i aluminium är det även stormsäkert och kräver minimalt med underhåll.


Perfekt för odling eller avkoppling

Orangeriet är rymligt nog för att få en ett par stolar, bord eller fåtölj. Och när du har möblerat klart finns det även plats för en hel del växter. 11,4 kvadratmeter är gott om plats för att låta fantasin flöda när du inreder växthuset!


Genom en bred skjutdörr kommer du in i det mysiga orangeriet. Du får även med en integrerad sockel som underlättar uppförandet och montering. Med hängrännor rinner även vatten undan.


Specifikationer om OAS Junior växthus

 • Yta: 11,4 kvm
 • Höjd: 256 cm / 161 cm
 • Längd: 402 cm
 • Bredd: 319 cmHär köper du det bästa orangeriet till lägst pris


Test växthus bäst i test - Experternas omdömen

Greenhouses Reviews är en grupp hobbyodlare som rankar växthus. De är väldigt nöjda med sitt köp av Halls Popular och gillar att du har möjlighet att välja vilken typ av fönster du vill ha samt att du får mycket växthus för pengarna. För en medelstor trädgård tycker de att Halls Popular är ett perfekt val.


Brittiska Greenhouse Reviews gillar de olika tillvalen av fönster samt att växthuset är tillverkat i material av god kvalitet som garanterar en lång livslängd. De rekommenderar växthuset för både hobbyodlare och de med mer erfarenhet. Det enda de inte gillar är att växthuset inte finns tillgängligt i större storlekar.


Sammanfattning av växthustestet

Alla växthus i vårt test håller hög kvalitet och är väldigt funktionella. Gillar du att odla kryddor, grönsaker och liknande rekommenderar vi det mindre Altan-växthuset. Vill du hellre skapa en skön atmosfär där du är omgiven av härliga växter/frukter och plantor rekommenderar vi det lite större Popular. Efter att du har läst vårt test hoppas vi att vi har gjort ditt val lite enklare.

Testvinnare - Bästa växthus just nuSkånskabyggvaror säljer OAS Junior orangeri för 74999. Frakten hem till dig ingår i priset.

74999 kr är det lägsta priset just nu för OAS Junior orangeri!bra växthus, billiga växthus mot vägg, stort växthus test, litet växthus bäst i test


Kom igång med odlingen med det bästa växthuset just nu!När du väl fått upp ditt nya fina växthus måste du ju såklart odla i växthuset och fylla upp det med fina blommor, grönsaker och smart förvaring. Bra tips hittar du hos Granngården.


Tips 1: Ta bästa hand om din odling med ett bra bevattningssystem tillsammans med en kompostkvarn. Och blås bort löv och annat som kan hindra vattnet att nå dina plantors rötter med en lövblås. 


Tips 2: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om spabad, terrassvärmare och myggfångare, så att du kan njuta av att vara ute i trädgården till fullo! Se också till att förlänga livstiden på dina trädgårdsmöbler och altan med en bra träolja.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har växthus rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa växthuset till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Drömmer du också om att bli självförsörjande på grönsaker? Läs denna inspirerande artikel på Råd och Rön.Frågor och svar om växthus

 • Ska jag välja plast eller glasfönster?
  Plastväxthus är ett mer prisvärt växthus än glasväxthus. Plast ger också bättre isolering och skapar ett bättre klimat under varma dagar. En nackdel med plastglas är att de blir mörkare och släpper in mindre ljus med tiden.
 • Krävs det bygglov för att bygga växthus?
  Det beror på hur stort växthus du tänkt dig. Är växthuset mindre än 15m2 är det ett litet växthus och klassas som friggebod, vilket inte kräver bygglov.
 • Ska jag placera växthuset i något speciellt väderstreck?
  Undvik gärna söderläge då det oftast blir för varmt, vilket är synd om dina växter och grödor inte trivs när du väl har investerat i växthus bäst i test. Glöm inte heller att använda växthusets fönster för en god ventilation.
 • Vilket är växthus bäst i test 2024??
  Det bästa växthuset enligt tester 2024 är Halls Popular. Det har en stabil aluminiumstomme och finns i både standard silver och grön finish.
 • Vilket är det bästa växthuset för odling?
  Det bästa växthuset för odling är Halls Popular. Med en yta på 5,2 kvm och polykarbonat fönster, erbjuder det optimala odlingsmöjligheter.
 • Vad innebär bäst i test växthus?
  Ett bäst i test växthus är ett växthus som har blivit utsett till det bästa baserat på tester och användarrecensioner. Halls Popular och OAS Junior orangeri är exempel på sådana växthus.
 • Vad är fördelarna med ett växthus mot vägg?
  Ett väggväxthus som Halls Altan sparar plats och tar vara på husets värme, vilket gör det lättare att odla under kallare perioder.
 • Vilka bra billiga växthus finns?
  Det finns flera billiga växthus som har fått bra recensioner. Halls Popular är ett prisvärt alternativ med hög kvalitet.
 • Vad är ett träväxthus?
  Träväxthus erbjuder en estetiskt tilltalande look och god isolering. De kan dock kräva mer underhåll än växthus med aluminiumstomme.
 • Vilka är de bästa odlingsväxthusen?
  Halls Popular och Halls Altan är två av de bästa odlingsväxthusen, båda erbjuder goda odlingsmöjligheter och är lättmonterade.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Växthus

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast