Brusreducerande hörlurar bäst i test.

Brusreducerande hörlurar test 2022

Vill du veta vilka brusreducerande hörlurar som har vunnit Bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika dåliga felköp.


Om du har flugit de senaste åren så har du säkert sett en medpassagerare sitta och njuta av sina brusreducerande hörlurar, eller så kallade noise cancelling headphones, som tar bort allt oljud. De har länge varit populära och det är inte svårt att förstå varför - de gör alla oljudsdrabbade miljöer så behagliga. Oavsett om du sitter i ett flygplan eller bara vill ha en lugn stund så hjälper hörlurarna dig att koppla av från omvärlden. Läs hela vårt test här nedan för att ta reda på vilka hörlurar som har vunnit Bäst i test.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig de bästa brusreducerande hörlurarna NU!


Brusreducering

Brusreducerande hörlurar är ett par hörlurar där en brusreduceringsteknik används. Det fungerar som så att hörlurarna försöker återskapa omgivande ljud för att i sin tur fasa ut det mot det verkliga ljudet som omger dig. Tänk dig att du tar +1(omgivande ljud) och sen -1(simulerade ljudvågor från hörlurarna) vilket resulterar i 0. Istället för att återskapa riktigt ljud så härmar brusreduceringstekniken ljudvågor

 
Brusreducerande hörlurar bäst i test 2022

Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Bästa brusreducerande hörlurar 2022 är Sony WH-1000XM4


Bästa brusreducerande hörlurarna - Sony WH-1000XM4

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa pris just nu)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 1 juli 2022

De bästa priserna på Sony WH-1000XM4Trots det tråkiga namnet så är dessa brusreducerande hörlurarna otroligt bra. Dessa "over ear"-hörlurarna låter rikt, klart och har ett brett frekvensomfång. De enda hörlurarna som egentligen har bättre omfång är studiohörlurar. Design och komfort är även områden där Sony WH-1000XM4 briljerar. 


Både utseende- och komfortmässigt blir det full pott för WH-1000XM4. Med snygg och modern design sitter de bekvämt på ditt huvud. Flertalet experter rapporterar att de har haft dessa på i timmar utan att känna spänningar och få ont. 


Basen i hörlurarna är djup och rik - utan att bli överväldigande. De höga frekvenserna låter krispiga och du kan verkligen njuta av hi-res musik. Med brusreduceringen, som enligt experter är bättre än Bose brusreducerande hörlurar, så skapas ett isolerat ljudlandskap som tillåter dig njuta till fullo - oavsett var du befinner dig. Brusreduceringen är såpass bra att den även stänger ute stora delar av mittenregister. Använder du dessa under en flygplansresa kommer du bli förvånad över hur tyst det faktiskt blir. 


Med den medföljande appen kan du välja mellan en rad ljudinställningar och även själv göra ändringar så de passar dina egna preferenser. Med appen så kan hörlurarna också ändra inställningar baserat på din omgivning. Du kan även tillåta hörlurarna att känna av var du befinner dig. Detta låter kanske lite för välbevakat men det finns faktiskt en stor finess med detta. Om du är hemma kan du exempelvis välja att hörlurarna ska stänga ute allt ljud men om du är på kontoret kan det vara bra om röster kan få tränga igenom för att du ej ska missa något viktigt som chefen har att säga. Hörlurarnas platsteknik känner alltså av var du befinner dig, med hjälp av din smartphone, och anpassar ljudet därefter. Helt otroligt! 


På hörlurarna finns det enbart två knappar, en för att sätta igång brusreducering och en on/off-knapp. Knappen för att sätta igång brusreducering dubblerar även som knappen för Google-assistant. Resten av kommandona görs genom swipande rörelser på touchpanelen som sitter på den högra hörluren. T.ex. så kan du swipa upp eller ned för att höja/sänka volymen. 


Hörlurarna är trådlösa och kopplas via Bluetooth. Med WH-1000XM4 skall du, enligt Sony själva, kunna stå upp till 9m ifrån din streaming-enhet utan att förlora koppling. Vi rekommenderar dock att du alltid är nära din smartphone/dator så att du har en stabil uppkoppling. Du kan vara ansluten till två enheter samtidigt vilket gör det enkelt att skifta mellan dator och smartphone när du ska ta emot ett samtal. När du väl har anslutit dina enheter så kommer du bli överraskad hur snabbt det går att skifta mellan dessa. 


Sedan föregångaren XM3 har Sony gjort ett fåtal uppgraderingar. Nu finns det bl.a. en sensor som känner av när du pratar och pausar automatiskt det du lyssnar på. Detta medför dock en oönskad effekt. Om du tycker musiken är såpass bra att du sätter igång med en privat karaoke-stund kommer hörlurarna missta detta för en konversation. Lyckligtvis går det att stänga av den inställningen så du kan njuta av att sjunga med till musiken utan avbrott. 


Hörlurarna laddas via USB-C vilket gör laddningen snabb. Att ladda hörlurarna till full batteristyrka tar ca 3h och då har du ungefär 30h av trådlös lyssningstid med brusreducering på. Väljer du att ta av brusreducering så utökas batteritiden med ytterliggare 8h. Skulle du få slut på batteri och inte ha en laddare till hands så kan du självklart fortsätta spela musik via en vanlig AUX-sladd. 


Sony har med XM4 skapat en värdig uppföljare till XM3. Ljudet är fantastiskt och allt kan summeras med att Sony WH-1000XM4 är ett par toppenhörlurar som hyllas av experter och konsumenter världen över. Läs gärna vad de säger här nedan! 


Detta tycker konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Väldigt bra ljud i lurararna! Hör ingen skillnad med ANC av/på vilket är stort plus. Mikrofonen är bättre än jag förväntat mig, hörs bra på både tele och data (teams). Supernöjd!"


"Utmärkt brusreducering, bra ljud. Jag är ingen audiofil så jag har inte så mycket att säga om ljudet. Personligen tycker jag att hörlurarna trycker för hårt in mot skallen runt öronen."


"De här är de bästa i sin klass. Jag använder dom när jag jobbar hemifrån nu kopplade till både min laptop och mobil. Den har funktionen att kunna ha två bluetooth kopplade till den samtidigt. Fungerar alldeles utmärkt och är en mycket praktisk funktion för mig. Jag var ute och gick lunch tid på en vältrafikerad gata och pratade i dom ett samtal med en kollega. Han sa att han hörde mig väldigt bra och utan problem."


"Lätta lurar med ställbar NC. Funktion som pausar när man tar av sig dom och tillfällig pass-through genom enkel beröring gör dessa till en vinnare för mig. Batteritiden är ruskigt bra. Håller hela veckan för mig."


"Sekunden jag tog på mig dessa så tappade jag hakan. Ljudet och NC var långt över mina förväntningar."


"Jag är mycket nöjd med mina lurar, fungerar helt perfekt. Ljudet är i en helt annan division."


"Sitter på roslagsbanan påväg in till stan och lyssnar på hörlurarna. Jag hör absolut inget utom musiken. Känns jättekonstigt att känna vibrationer från tåget utan ljud. Hjärnan vill nästan lägga till fantom-ljud när tåget rycker till. Häftig hur bra noise cancelling blivit."


"Fantastiskt ljud och otrolig brusreducering. Nya fiffiga funktioner!"


"Produktionen är ett idiotsäkert val för bra hörlurar. Funktionerna är väl utformade och ljudet tillfredsställer säkert en stor grupp användare. Dock föredrar jag ljudbilden hos Sennheisers hörlurar i samma prisklass, då det finns en bättre balans över hela registret och större spatial rymd."


"Bättre än vad jag kunnat vänta mig. Bra ljud, bra brusreducering och bra mikrofon."


Finns det några nackdelar med dessa hörlurar?

Vad många experter har nämnt är framförallt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre med tanke på hur bra ljudet är under uppspelning av musik. En annan nackdel som har nämnts är konversations-sensorn som reagerar på tal. Skulle du få för dig att sjunga med i en låt kan det uppfattas som tal av hörlurarna varpå de kommer pausa musiken. Lyckligtvis är denna funktionen valbar att aktivera. 


Här köper du testvinnaren till bästa pris

MediaMarkt säljer Sony WH-1000XM4 just nu för bara 2490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2490 kr är det lägsta priset just nu för Sony WH-1000XM4!

Amazon säljer Sony WH-1000XM4 just nu för bara 2490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hifi Klubben säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 2490 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2490 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Dustin Home säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 2628 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3037 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Sony WH-1000XM4 för 3037 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Webhallen köper du Sony WH-1000XM4 för 3290 kr. Frakten ingår även i priset.
Test brusreducerande hörlurar - Experternas omdömen

Tek.no: Ger Sony WH-1000MX4 hela 9,5/10 poäng! De är mycket imponerade av dessa hörlurar och skriver att "1000MX4 erbjuder helt rå brusreducering, en något förfinad ljudupplevelse från sin föregångare och inte minst en liten kaskad av nya funktioner - några hade vi begärt och en eller två som vi inte riktigt visste att vi behövde. Komforten har förbättrats ytterligare från en hög tidigare nivå, och batteritiden är fortfarande mycket bra."


Ljud och Bild: Tycker att Sony WH-1000MX4 är årets bästa hörlurar och kallar dem för kungen av brusreducering. De tycker att både ljudkvalitet och brusreducering har förbättras sen föregångaren men att det är marginellt. Trots den lilla uppgraderingen tycker de fortfarande att det är ett par otroligt bra hörlurar som inga konkurrenter kan mäta sig med. 


Din Side: Rekommenderar Sony WH-1000MX4 och ger den full pott! De avslutar sitt test med berömorden: "Ta bara av dig hatten igen - ingen annan får ihop kombinationen av brusreducering och ljudkvalitet. Sony WH-1000MX4 låter inte bara fantastiskt utan kan minska bullret runt dig bättre än någon annan."


Techradar: Ger Sony WH-1000MX4 full pott och tycker att hörlurarna kan vara några av de bästa som någonsin har gjorts. Jämfört med föregående versionen MX3 - tycker de att brusreduceringen har blivit ännu bättre och de gillar den nya funktionen där auto-play/paus fungerar bättre än tidigare samt det nya läget där musik kan pausas genom att hörlurarna känner av när du pratar. När det kommer till nackdelar nämner de att designen inte har fått sig ett lyft, att hörlurarna inte är vattentäta samt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre. 


Tidningen M3: Skriver att Sonys flaggskepp WH-1000MX4 uppfyller alla deras förväntningar. De ger dem 4/5 poäng och tror inte att du kan få bättre brusreducerande hörlurar just nu. 


Mobil.se: Tycker att Sony WH-1000MX4 är magiskt bra och ger dem 9/10 poäng. De gillar det rika ljudet, den effektiva brusreduceringen, det faktum att de har Google Assistant och tillhörande appar och inställningar.


Whathifi: Tycker att Sony WH-1000MX4 är riktigt bra och skriver att de "levererar en sonisk mästarklass". De ger den 5/5 i betyg och gillar framförallt det dynamiska och rika ljudet men nämner även timingen och den lätta vikten. Bland nackdelar nämner de bl.a. att det inte är vattentät samt att det inte finns något stöd för teknologin aptX som komprimerar och sedan dekomprimerar ljud för att garantera den allra bästa ljudkvaliteten. Andra hörlurar i deras test som placerade sig högt var bl.a. Sennheiser Momentum och Bowers & Wilkins PX7. 


Tom's Guide: Hade med 10 brusreducerande hörlurar i sitt test där Sony WH-1000MX4 tog hem förstaplatsen. De tycker att ljudet är oslagbart samt att hörlurarna erbjuder enastående brusreducering. De gillar även att det finns många valbara och anpassningsbara funktioner via appen. De tycker dock, likt andra experter, att samtalskvaliteten måste förbättras. 


Här kan du läsa experttester om tidigare vinnare

Whathifi testade Sony WH-1000XM3 och blev riktigt imponerade. De gav de brusreducerande hörlurarna 5/5 stjärnor. The gillade att hörlurarna har en naturlig, all-round, ljudkvalitet och dubbade hörlurarna till de bästa som finns på marknaden just nu. De gillade även att de är väldigt bekväma. 


Tomsguide ger hörlurarna 4/5 stjärnor och gillar framförallt ljudkvaliteten, brusreduceringen och batteritiden. När det kommer till saker som Tomsguide inte gillar så är det att estetiken inte känns lika premium som föregående modell samt att ljudkvaliteten för telefonsamtal hade kunnat vara bättre. 


Techradar gillar den enastående brusreduceringen, fantastiska ljudkvaliteten och den långa batteritiden. De ger WH-1000XM3 4,5/5 stjärnor. Likt Tomsguide så tyckte de också att kvaliteten på telefonsamtal hade kunnat vara bättre.


 T3.com skriver att "Sonys over-hear ANC hörlurar skär bort brus som inget annat vi någonsin hört (eller, inte hört)" och ger de 5/5 stjärnor. De gillar brusreduceringen med smarta funktioner, den fantastiska ljudkvaliteten, enkla touch-kommandon och att de är lätta och väldigt bekväma. De avslutar sin dom med "kort sagt, dessa är lysande".


Ljud och bild skriver att "Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar". Anledningen till detta är brusreduceringen, ljud av toppkvalitet och bra komfort. 


Tidningen M3 ger hörlurarna 10/10 poäng och gillar dess "brutalt bra brusreducering" och "ljud i världsklass". De gillar även appen. När det kommer till nackdelar så nämner de röststyrningen som "fungerar inte alltid tillfredsställande".


TEK.no testade hörlurarna och skrev; "WH-1000XM3 är hittills bästa kombinationen av ljudkvalitet och brusreducering vi har hört"


Dinside menar att jakten på hörlurarna som dämpar mest ljud är över. De gillar WH-1000XM3 och menar att de erbjuder det bästa paketet med ljuddämpning och ljudkvalitet. De gillar även batteritiden på 30 timmar samt att det går snabbt att ladda upp det. När det kommer till vad de inte gillar så nämner de att det inte går att ansluta till två musikkällor samtidigt. 


EISA kårar hörlurarna till bästa produkt 2019-2020. De skriver; "En ny och förbättrad design. Sony WH-1000XM3 levererar en utmärkt passform för olika huvuden och du kan vara säker på att de känner sig bekväma oavsett om du är på dagspendeln eller på långresa. Den enastående ljuddämpningsteknologin på flera nivåer ger en extra dimension till designens fina musikaliska kvaliteter."Tips 1:Om du är intresserad av Hi-Fi kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har brusreducerande hörlurar rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa brusreducerande hörlurarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 Bäst i test Guidens ljudtester


Philip Andrén

Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Testet skrevs och uppdaterades senast