Brusreducerande hörlurar bäst i test.

Brusreducerande hörlurar test 2022

Vill du veta vilka brusreducerande hörlurar som har vunnit Bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika dåliga felköp.


Om du har flugit de senaste åren så har du säkert sett en medpassagerare sitta och njuta av sina brusreducerande hörlurar, eller så kallade noise cancelling headphones, som tar bort allt oljud. De har länge varit populära och det är inte svårt att förstå varför - de gör alla oljudsdrabbade miljöer mycket mer behagliga. 


Oavsett om du sitter i ett flygplan eller bara vill ha en lugn stund så hjälper hörlurarna dig att koppla av från omvärlden. Läs hela vårt test här nedan för att ta reda på vilka hörlurar som har vunnit Bäst i test.


Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig de bästa brusreducerande hörlurarna NU!


Hur funkar aktiv brusreducering (noise cancelling)?

Noise cancelling hörlurar (brusreducerande) fungerar genom att hörlurarna återskapar inkommande ljud för att i sin tur fasa ut det mot det verkliga ljudet som omger dig. Tänk dig att du tar +1(omgivande ljud) och sen -1(simulerade ljudvågor från hörlurarna) vilket resulterar i 0. Men istället för att aktivt återskapa riktiga ljud härmar brusreduceringstekniken istället ljudvågor. Desto bättre hörlurarna klarar av att göra detta, desto bättre brusreducering.

Förutom att lyssna på musik finns det de som använder hörlurarna bara för att få lugn och ro. Bland annat ifall när du ska göra dig redo för att sova och vill hitta lugnet. 


Att hitta rätt hörlurar är dock inget snabbt val, det finns helt enkelt för många att välja mellan och många olika typer av hörlurar, både in-ear och over-ear. Men det är långt ifrån alla brusreducerande hörlurar som funkar bra, det är nämligen stor skillnad bland de olika märkena och prisklasserna. Vi har därför tagit oss an uppgiften att utse de som är bäst i test just nu, både sett till prestanda och pris. Läs mer här nedan.
Brusreducerande hörlurar bäst i test 2022

Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Bästa brusreducerande hörlurar 2022 är Sony WH-1000XM4


Bästa brusreducerande hörlurarna - Sony WH-1000XM4

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa pris just nu)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Sony WH-1000XM4Dessa hörlurarna är de bästa just nu eftersom du får ett par otroligt prisvärda hörlurar av mycket god kvalitet. De har ett rikt ljud som är klart och har ett brett frekvensomfång; gillar du bas kommer du inte bli besviken. Men riktigt bra ljud har hörlurarna även smarta funktioner och sitter dessutom väldigt skönt på huvudet där du kan ha på dem under flera timmar utan att få spänningar eller ont. Hörlurarna är dessutom mycket lätta och väger bara ca 250 g.


Som jag skrev ovan kommer du inte bli besviken av basen. Den är djup och rik och kompenserar de höga frekvenserna otroligt väl. Detta gör att du kan njuta av all typ av musik - oavsett om det är bastung house eller akustisk musik.


När det gäller brusreduceringen finns det expertkällor som menar att de är bättre än Bose - som länge toppat listorna bland noise cancelling hörlurar. Och så kan mycket väl vara fallet, Sonys noice cancelling lurar skapar ett väl isolerat ljudlandskap som låter dig njuta av musik/podcast till fullo, oavsett om du befinner dig i hemmet, på flygplanet eller utomhus.


Hörlurarna kopplas enkelt till både Android och Apple-produkter då båda plattformer har en egen app för Sony bluetooth hörlurar. Här kan du välja mellan en rad ljudinställningar så de passar dina egna preferenser. Men du kan givetvis låta hörlurarna gå på auto-läge, där de automatiskt känner av din omgivning och anpassar brusreduceringen därefter.


Sedan föregångaren XM3 har Sony gjort ett fåtal uppgraderingar. Nu finns det bland annat en sensor som känner av när du pratar och pausar automatiskt det du lyssnar på. Detta medför dock en oönskad effekt: om du tycker musiken är såpass bra att du sätter igång med en privat karaoke-stund kommer hörlurarna missta detta för en konversation. Lyckligtvis går det att stänga av den inställningen så du kan njuta av att sjunga med till musiken utan avbrott. 


Exempelvis kan du välja ifall hörlurarna ska stänga ute ljud men låta röster tränga igenom. Detta är användbart på kontoret där du vill kunna uppfatta konversationen runt dig men ändå kunna njuta av musiken. Det är något som jag själv är tacksam för när jag sitter med mina Sony hörlurar på kontoret och skriver denna recension. 


Sony trådlösa bluetooth hörlurar


Hörlurarna har en mycket stabil koppling till Bluetooth, oavsett om du kopplar till din dator eller smartphone. Enligt Sony själva ska du kunna stå upp till 9m från din anslutna enhet utan att de förlorar kopplingen. Jag testade detta och lyckades gå en bra bit längre än 9 m innan de tappade koppling. Givetvis kan denna distans variera ifall du förflyttar dig till ett annat rum eftersom väggar kan försvåra för kopplingen att ta sig igenom.


På hörlurarna finns endast två knappar, en för att sätta igång hörlurarna samt göra de mottagliga för bluetooth-koppling, och den andra för att sätta på/stänga av brusreducering. 


Resten av funktionerna återfinns på touchpanelen som sitter på den högra hörluren. Här kan du pausa, starta, styra volym, bläddra fram bland dina låtar genom svepande rörelser. Dessa var lite svårnavigerade i början men efter en dags användning lär man sig snabbt hur de fungerar.


Hörlurarna laddas via en USB-C sladd som du får med vid köpet. Denna sladd kan antingen kopplas in i din dator eller i din laddare som du använder till din smartphone. Det tar ca 3h att ladda hörlurarna till full styrka och då har du ungefär 30 timmar av trådlös lyssningstid med brusreducering på. Har du bråttom får du bra med kraft på några få minuters laddning också. Hittills har jag aldrig haft problem med att lurarna laddats ur och har bara laddat några få gånger när jag inte använt dem under kort tid.


Väljer du att lyssna utan brusreducering (högst osannolikt) utökas batteritiden med ytterligare 8 timmar. Skulle du få slut på batteri kan du självklart fortsätta spela musik via en vanlig AUX-sladd (som hänger med vid köp).


Förutom att de har brusreducering är det även ett par otroligt bra hörlurar när du inte använder brusreduceringen. Att de skulle få titeln som bluetooth hörlurar bäst i test är därför inte alls utom räckhåll. Dessa hörlurarna kommer inte göra dig besviken.
Detta tycker konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"Väldigt bra ljud i lurarna! Hör ingen skillnad med ANC av/på vilket är stort plus. Mikrofonen är bättre än jag förväntat mig, hörs bra på både tele och data (teams). Supernöjd!"


"Utmärkt brusreducering, bra ljud. Jag är ingen audiofil så jag har inte så mycket att säga om ljudet. Personligen tycker jag att hörlurarna trycker för hårt in mot skallen runt öronen."


"De här är de bästa i sin klass. Jag använder dom när jag jobbar hemifrån nu kopplade till både min laptop och mobil. Den har funktionen att kunna ha två bluetooth kopplade till den samtidigt. Fungerar alldeles utmärkt och är en mycket praktisk funktion för mig." 


"Jag var ute och gick lunch tid på en vältrafikerad gata och pratade i dom ett samtal med en kollega. Han sa att han hörde mig väldigt bra och utan problem."


"Lätta lurar med ställbar NC. Funktion som pausar när man tar av sig dom och tillfällig pass-through genom enkel beröring gör dessa till en vinnare för mig. Batteritiden är ruskigt bra. Håller hela veckan för mig."


"Sekunden jag tog på mig dessa så tappade jag hakan. Ljudet och NC var långt över mina förväntningar."


"Jag är mycket nöjd med mina lurar, fungerar helt perfekt. Ljudet är i en helt annan division."


"Sitter på roslagsbanan påväg in till stan och lyssnar på hörlurarna. Jag hör absolut inget utom musiken. Känns jättekonstigt att känna vibrationer från tåget utan ljud. Häftig hur bra noise cancelling blivit."


"Fantastiskt ljud och otrolig brusreducering. Nya fiffiga funktioner!"


"Produktionen är ett idiotsäkert val för bra hörlurar. Funktionerna är väl utformade och ljudet tillfredsställer säkert en stor grupp användare. Dock föredrar jag ljudbilden hos Sennheisers hörlurar i samma prisklass, då det finns en bättre balans över hela registret och större spatial rymd."


"Bättre än vad jag kunnat vänta mig. Bra ljud, bra brusreducering och bra mikrofon."


Finns det några nackdelar med dessa hörlurar?

Vad många experter har nämnt är framförallt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre med tanke på hur bra ljudet är under uppspelning av musik. En annan nackdel som har nämnts är konversations-sensorn som reagerar på tal. Skulle du få för dig att sjunga med i en låt kan det uppfattas som tal av hörlurarna varpå de kommer pausa musiken. Lyckligtvis är denna funktionen valbar att aktivera. 


Givetvis finns det andra modeller på marknaden men överlag är det Sony och Bose som dominerat under längst tid. Nu på senare tid har det dock blivit populärt med trådlösa in ear hörlurar med aktiv brusreducering, t.ex. Airpods Pro. Denna typen av hörlurar är mindre och underlättar en hel del eftersom over ear hörlurarna ofta tar mycket plats.


Här köper du testvinnaren till bästa pris

MediaMarkt säljer Sony WH-1000XM4 just nu för bara 2990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2990 kr är det lägsta priset just nu för Sony WH-1000XM4!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Sony WH-1000XM4 för 3018 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3036 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 3124 kr. Frakten ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 3359 kr. Frakten ingår i priset.
Test brusreducerande hörlurar - Experternas omdömen

Tek.no: Ger Sony WH-1000MX4 hela 9,5/10 poäng! De är mycket imponerade av dessa hörlurar och skriver att "1000MX4 erbjuder helt rå brusreducering, en något förfinad ljudupplevelse från sin föregångare och inte minst en liten kaskad av nya funktioner - några hade vi begärt och en eller två som vi inte riktigt visste att vi behövde. Komforten har förbättrats ytterligare från en hög tidigare nivå, och batteritiden är fortfarande mycket bra."


Ljud och Bild: Tycker att Sony WH-1000MX4 är årets bästa hörlurar och kallar dem för kungen av brusreducering. De tycker att både ljudkvalitet och brusreducering har förbättras sen föregångaren men att det är marginellt. Trots den lilla uppgraderingen tycker de fortfarande att det är ett par otroligt bra hörlurar som inga konkurrenter kan mäta sig med. 


Din Side: Rekommenderar Sony WH-1000MX4 och ger den full pott! De avslutar sitt test med orden: "Ta bara av dig hatten igen - ingen annan får ihop kombinationen av brusreducering och ljudkvalitet. Sony WH-1000MX4 låter inte bara fantastiskt utan kan minska bullret runt dig bättre än någon annan."


Techradar: Ger Sony WH-1000MX4 full pott och tycker att hörlurarna kan vara några av de bästa som någonsin har gjorts. Jämfört med föregående versionen MX3 - tycker de att brusreduceringen har blivit ännu bättre och de gillar den nya funktionen där auto-play/paus fungerar bättre än tidigare samt det nya läget där musik kan pausas genom att hörlurarna känner av när du pratar. 


När det kommer till nackdelar nämner de att designen inte har fått sig ett lyft, att hörlurarna inte är vattentäta samt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre. 


Tidningen M3: Skriver att Sonys flaggskepp WH-1000MX4 uppfyller alla deras förväntningar. De ger dem 4/5 poäng och tror inte att du kan få bättre hörlurar just nu. 


Mobil.se: Tycker att Sony WH-1000MX4 är magiskt bra och ger dem 9/10 poäng. De gillar det rika ljudet, den effektiva brusreduceringen, det faktum att de har Google Assistant och tillhörande appar och inställningar.


Whathifi: Tycker att Sony WH-1000MX4 är riktigt bra och skriver att de "levererar en sonisk mästarklass". De ger den 5/5 i betyg och gillar framförallt det dynamiska och rika ljudet men nämner även timingen och den lätta vikten. Bland nackdelar nämner de bl.a. att det inte är vattentät samt att det inte finns något stöd för teknologin aptX som komprimerar och sedan dekomprimerar ljud för att garantera den allra bästa ljudkvaliteten. 


Andra hörlurar i deras test som placerade sig högt var bl.a. Sennheiser Momentum och Bowers & Wilkins PX7. 


Tom's Guide: Hade med 10 brusreducerande hörlurar i sitt test där Sony WH-1000MX4 tog hem förstaplatsen. De tycker att ljudet är oslagbart samt att hörlurarna erbjuder enastående brusreducering. De gillar även att det finns många valbara och anpassningsbara funktioner via appen. De tycker dock, likt andra experter, att samtalskvaliteten måste förbättras. 


Här kan du läsa experttester om tidigare vinnare

Whathifi testade Sony WH-1000XM3 och blev riktigt imponerade. De gav hörlurarna 5/5 stjärnor. The gillade att hörlurarna har en naturlig, all-round, ljudkvalitet och dubbade hörlurarna till de bästa som finns på marknaden just nu. De gillade även att de är väldigt bekväma. 


Tomsguide ger hörlurarna 4/5 stjärnor och gillar framförallt ljudkvaliteten, brusreduceringen och batteritiden. När det kommer till saker som Tomsguide inte gillar så är det att estetiken inte känns lika premium som föregående modell samt att ljudkvaliteten för telefonsamtal hade kunnat vara bättre. 


Techradar gillar den enastående brusreduceringen, fantastiska ljudkvaliteten och den långa batteritiden. De ger WH-1000XM3 4,5/5 stjärnor. Likt Tomsguide så tyckte de också att kvaliteten på telefonsamtal hade kunnat vara bättre.


 T3.com skriver att "Sonys over-hear ANC hörlurar skär bort brus som inget annat vi någonsin hört (eller, inte hört)" och ger de 5/5 stjärnor. De gillar brusreduceringen med smarta funktioner, den fantastiska ljudkvaliteten, enkla touch-kommandon och att de är lätta och väldigt bekväma. De avslutar sin dom med "kort sagt, dessa är lysande".


Ljud och bild skriver att "Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar". Anledningen till detta är brusreduceringen, ljud av toppkvalitet och bra komfort. 


Tidningen M3 ger hörlurarna 10/10 poäng och gillar dess "brutalt bra brusreducering" och "ljud i världsklass". De gillar även appen. När det kommer till nackdelar så nämner de röststyrningen som "fungerar inte alltid tillfredsställande".


TEK.no testade hörlurarna och skrev; "WH-1000XM3 är hittills bästa kombinationen av ljudkvalitet och brusreducering vi har hört"


Dinside menar att jakten på hörlurarna som dämpar mest ljud är över. De gillar WH-1000XM3 och menar att de erbjuder det bästa paketet med ljuddämpning och ljudkvalitet. De gillar även batteritiden på 30 timmar samt att det går snabbt att ladda upp det. När det kommer till vad de inte gillar så nämner de att det inte går att ansluta till två musikkällor samtidigt. 


EISA kårar hörlurarna till bästa produkt 2019-2020. De skriver; "En ny och förbättrad design. Sony WH-1000XM3 levererar en utmärkt passform för olika huvuden och du kan vara säker på att de känner sig bekväma oavsett om du är på dagspendeln eller på långresa. Den enastående ljuddämpningsteknologin på flera nivåer ger en extra dimension till designens fina musikaliska kvaliteter."
Tips 1:Om du är intresserad av Hi-Fi kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har brusreducerande hörlurar rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa hörlurarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 Bäst i test Guidens ljudtester


Philip Andrén

Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast