Test brusreducerande hörlurar, test brusreducerande hörlurar, brusreducerande hörlurar bäst i test 2023, brusreducerande hörlurar, brusreducerande hörlurar bäst i test, bästa brusreducerande hörlurar, bästa hörlurarna, noise cancelling hörlurar bäst i test, bästa noise cancelling hörlurar 2023, brusreducerande hörlurar test, bäst i test brusreducerande hörlurar.

Brusreducerande hörlurar bäst i test 2024 - bästa hörlurarna

Ska du köpa noise cancelling hörlurar och vill veta vilka som är brusreducerande hörlurar bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


I vårt hörlurar test har vi tittat på de olika hörlurar som experterna testet och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram våra bästa brusreducerande hörlurar. Denna gång har vi tagit fram en vinnare från Sony. Ta del av vårt test så garanterar vi att du får ett par riktigt bra hörlurar.


Bästa brusreducerande hörlurar - testvinnare


Sony WH-1000XM4 - brusreducerande hörlurar bäst i test 2024


Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Bästa brusreducerande hörlurar 2024 är Sony WH-1000XM4.


Bra ljud med komfort

Dessa true wireless hörlurarna är de bästa just nu eftersom du får ett par hörlurar av mycket god kvalitet som håller länge och låter riktigt bra. De har ett rikt ljud som är klart och har ett brett frekvensomfång; gillar du bas kommer du inte bli besviken.


Hörlurarna sitter dessutom väldigt skönt på huvudet där du kan ha på dem under flera timmar utan att få spänningar eller ont. Hörlurarna är dessutom mycket lätta och väger bara cirka 250 gram.


Isolerande brusreducering

När det gäller brusreduceringen mycket bra där Sonys noise cancelling lurar skapar ett väl isolerat ljudlandskap som låter dig njuta av musik/podcast till fullo, oavsett om du befinner dig i hemmet, på flygplanet eller utomhus.


Hörlurarna kopplas enkelt till både Android och Apple-produkter då båda plattformer har en egen app för Sony bluetooth hörlurar. Här kan du välja mellan en rad ljudinställningar så de passar dina egna preferenser. Men du kan givetvis låta hörlurarna gå på auto-läge, där de automatiskt känner av din omgivning och anpassar brusreduceringen därefter.


Sedan föregångaren XM3 har Sony gjort ett fåtal uppgraderingar. Nu finns det bland annat en sensor som känner av när du pratar och automatiskt pausar ljudspåret du lyssnar på. Men brusreduceringen har även fler funktioner: exempelvis kan du välja ifall hörlurarna ska stänga ute ljud men släppa in röster. Detta är användbart på kontoret där du vill kunna uppfatta konversationen runt dig men ändå kunna njuta av musiken.


Sony trådlösa bluetooth hörlurar. Hörlurar bäst i test, hörlurar noise cancelling bäst i test, brusreducerande hörlurar over-ear bäst i test, bästa hörlurar, bluetooth hörlurar bäst i test, bäst i test hörlurar, bra hörlurar, noise cancelling headphones bäst i test, over ear hörlurar test, bästa bluetooth hörlurar, test brusreducerande hörlurar, bästa on ear hörlurar, bästa brusreducerande hörlurar 2023, trådlösa hörlurar bäst i test, hörlurar test, bästa hörlurarna 2023, hörlurar brusreducering bäst i test, bästa noise cancelling hörlurar, bästa brusreducerande hörlurarna, bäst i test noise cancelling hörlurar, bästa ljuddämpande hörlurar, bästa over ear hörlurar, hörlurar brusreducering test, brusreducerande in ear hörlurar bäst i test, test hörlurar, bäst brusreducerande hörlurar, over ear hörlurar bäst i test, on ear hörlurar bäst i test, bluetooth hörlurar test, bästa anc hörlurar, bluetooth-hörlurar bäst i test, hörlurar med brusreducering bäst i test, brusreducerande hörlurar in ear, bra brusreducerande hörlurar, noise cancelling hörlurar test, hörlurar bäst i test 2023, skönaste hörlurarna, bästa brusreducerande hörlurar over ear, brusreducerande over ear hörlurar bäst i test, bästa in ear hörlurar, bra hörlurar för musik, hörlurar trådlösa bäst i test.


Mycket bra koppling till BlueTooth

Hörlurarna har en stabil koppling med hjälp av BlueTooth, oavsett om du kopplar till din surfplatta, laptop, dator eller smartphone. Enligt Sony själva ska du kunna stå upp till 9 m från din anslutna enhet utan att de förlorar kopplingen. Avståndet kan dock variera ifall det är väggar mellan dig och källan du är kopplad till.


På hörlurarna finns endast två knappar, en för att sätta igång hörlurarna samt göra de mottagliga för bluetoothkoppling, och den andra för att sätta på/stänga av brusreducering.


Batteri och laddning

Hörlurarna laddas via en USB-C sladd som du får med vid köpet. Denna sladd kan antingen kopplas in i din dator eller i din laddare som du använder till din smartphone. Det tar cirka 3 timmar att ladda hörlurarna till full styrka och då har du ungefär 30 timmar av trådlös lyssningstid med brusreducering på. Har du bråttom får du bra med kraft på några få minuters laddning också. Hittills har jag aldrig haft problem med att lurarna laddats ur och har bara laddat några få gånger när jag inte använt dem under kort tid.


Väljer du att lyssna utan brusreducering utökas batteritiden med ytterligare 8 timmar. Skulle du få slut på batteri kan du självklart fortsätta spela musik via en 3,5 mm (AUX-sladd).


Finns det några nackdelar med dessa hörlurar?

Vad många experter har nämnt är framförallt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre med tanke på hur bra ljudet är under uppspelning av musik. En annan nackdel som har nämnts är konversations-sensorn som reagerar på tal. Skulle du få för dig att sjunga med i en låt kan det uppfattas som tal av hörlurarna varpå de kommer pausa musiken. Lyckligtvis är denna funktionen valbar att aktivera.Här köper du testvinnaren till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Sony WH

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Väldigt bra ljud i lurarna! Hör ingen skillnad med ANC av/på vilket är stort plus. Mikrofonen är bättre än jag förväntat mig, hörs bra på både tele och data (teams). Supernöjd!"


"Utmärkt brusreducering, bra ljud. Jag är ingen audiofil så jag har inte så mycket att säga om ljudet. Personligen tycker jag att hörlurarna trycker för hårt in mot skallen runt öronen."


"De här är de bästa i sin klass. Jag använder dom när jag jobbar hemifrån nu kopplade till både min laptop och mobil. Den har funktionen att kunna ha två bluetooth kopplade till den samtidigt. Fungerar alldeles utmärkt och är en mycket praktisk funktion för mig."


"Jag var ute och gick lunch tid på en vältrafikerad gata och pratade i dom ett samtal med en kollega. Han sa att han hörde mig väldigt bra och utan problem."


"Lätta lurar med ställbar NC. Funktion som pausar när man tar av sig dom och tillfällig pass-through genom enkel beröring gör dessa till en vinnare för mig. Batteritiden är ruskigt bra. Håller hela veckan för mig."


"Sekunden jag tog på mig dessa så tappade jag hakan. Ljudet och NC var långt över mina förväntningar."


"Jag är mycket nöjd med mina lurar, fungerar helt perfekt. Ljudet är i en helt annan division."


"Sitter på roslagsbanan påväg in till stan och lyssnar på hörlurarna. Jag hör absolut inget utom musiken. Känns jättekonstigt att känna vibrationer från tåget utan ljud. Häftig hur bra noise cancelling blivit."


"Fantastiskt ljud och otrolig brusreducering. Nya fiffiga funktioner!"


"Produktionen är ett idiotsäkert val för bra hörlurar. Funktionerna är väl utformade och ljudet tillfredsställer säkert en stor grupp användare. Dock föredrar jag ljudbilden hos Sennheisers hörlurar i samma prisklass, då det finns en bättre balans över hela registret och större spatial rymd."


"Bättre än vad jag kunnat vänta mig. Bra ljud, bra brusreducering och bra mikrofon."


Så gjorde vi testet om brusreducerande hörlurar bäst i test

När vi gjorde testet utgick vi från de hörlurar som visat god prestanda och kvalitet i testlabben (Ett urval av dessa resultat presenterar vi i testresultatsdelen nedan). Här blir det tydligt att det står främst mellan två tillverkare: Bose och Sony. I detta fall valde jag själv att testa hörlurarna från Sony: WH-1000XM4.


Bäst i test Guidens recension på Sony WH-1000XM4

Under tiden jag själv testade Sonys hörlurar var det framförallt den enkla anslutningen som överraskade. Allra först var jag mycket skeptisk till att använda icke-apple utrustning i kombination till min iPhone och Macbook. Men tack vare att Sony har en egen parnings-mjukvara till iPhone gick det hur smidigt som helst att dels ansluta hörlurarna, men även att använda dem. Även auto-stopp-funktionen där ljudspår pausas när du tar av hörlurarna funkade hur bra som helst.


Även samtal gick otroligt smidigt och röster hördes tydligt. Dessutom tyckte motparten i samtalet att min röst var tydlig och klar. Det enda problemet jag egentligen hade var när jag skulle ha webb-samtal via Zoom eller Discord. Tog jag av mig hörlurarna hittade de inte tillbaka till samtalet och jag var tvungen att starta om appen, lite jobbigt med inte hela världen.


Batteritiden förvånade mig, med nästan konstant användande under 2 dagar bad den aldrig om att laddas upp. Jag lät de ligga på laddning i ca 2h och därefter klarade jag mig en och en halv dag till med rätt flitigt användande. Enligt Sony är batteritiden 30 timmar och detta verkar stämma helt och hållet.


Men allra tacksammast var jag för brusreduceringen, framförallt på vägen hem från jobbet och det blåste och var mycket trafik; promenaden hem var tystare än den någonsin hade varit. Brusreduceringen i kombination med punchiga housebeats var en ren fröjd för öronen och basen levererade naturligt och kraftfullt även på hög ljudnivå.


Utöver min egna prov av hörlurarna och experternas tester har vi givetvis konsumenternas utlåtande i hög grad varit vägledande för oss. Det är ju konsumenterna som har testat hörlurarna som är de sanna experter med sina egna erfarenheter. Här får hörlurarna mycket positiva omdömen och endast ett fåtal negativa.


Vi har också utgått från att produkterna som vi tagit fram som testvinnare i vårt test ska ha ett bra pris i förhållande till effekt. Här finns det lite motsägelse eftersom hörlurarna inte är helt gratis och sätter dig back runt 3000 kronor. Men vill du ha ett par riktigt bra hörlurar som håller länge och levererar ett riktigt bra ljud är det dessvärre runt denna prisnivån man får leta.


Skulle du identifiera dig själv som en riktig ljudkonnässör och har lite extra kosing i plånboken kan jag även varmt rekommendera hörlurarnas ersättare WH-1000XM5 som har en lite snyggare design och ett ännu bättre ljud. Vi väljer dock att hålla lite på dem här på Bäst i test Guiden eftersom de just nu är väldigt dyra...


Test brusreducerande hörlurar - Experternas omdömen

Tek.no ger Sony WH-1000MX4 hela 9,5/10 poäng! De är mycket imponerade av dessa hörlurar och skriver att "1000MX4 erbjuder helt rå brusreducering, en något förfinad ljudupplevelse från sin föregångare och inte minst en liten kaskad av nya funktioner - några hade vi begärt och en eller två som vi inte riktigt visste att vi behövde. Komforten har förbättrats ytterligare från en hög tidigare nivå, och batteritiden är fortfarande mycket bra."


Ljud och Bild tycker att Sony WH-1000MX4 är årets bästa hörlurar och kallar dem för kungen av brusreducering. De tycker att både ljudkvalitet och brusreducering har förbättras sen föregångaren men att det är marginellt. Trots den lilla uppgraderingen tycker de fortfarande att det är ett par otroligt bra hörlurar som inga konkurrenter kan mäta sig med.


Din Side rekommenderar Sony WH-1000MX4 och ger den full pott! De avslutar sitt test med orden: "Ta bara av dig hatten igen - ingen annan får ihop kombinationen av brusreducering och ljudkvalitet.Sony WH-1000MX4 låter inte bara fantastiskt utan kan minska bullret runt dig bättre än någon annan."


Techradar ger Sony WH-1000MX4 full pott och tycker att hörlurarna kan vara några av de bästa som någonsin har gjorts. Jämfört med föregående versionen MX3 - tycker de att brusreduceringen har blivit ännu bättre och de gillar den nya funktionen där auto-play/paus fungerar bättre än tidigare samt det nya läget där musik kan pausas genom att hörlurarna känner av när du pratar.


När det kommer till nackdelar nämner de att designen inte har fått sig ett lyft, att hörlurarna inte är vattentäta samt att ljudkvaliteten på samtal hade kunnat vara bättre.


Tidningen M3 skriver att Sonys flaggskepp WH-1000MX4 uppfyller alla deras förväntningar. De ger dem 4/5 poäng och tror inte att du kan få bättre hörlurar just nu.


Mobil.se tycker att Sony WH-1000MX4 är magiskt bra och ger dem 9/10 poäng. De gillar det rika ljudet, den effektiva brusreduceringen, det faktum att de har Google Assistant och tillhörande appar och inställningar.


Whathifi tycker att Sony WH-1000MX4 är riktigt bra och skriver att de "levererar en sonisk mästarklass". De ger den 5/5 i betyg och gillar framförallt det dynamiska och rika ljudet men nämner även timingen och den lätta vikten. Bland nackdelar nämner de bl.a. att det inte är vattentät samt att det inte finns något stöd för teknologin aptX som komprimerar och sedan dekomprimerar ljud för att garantera den allra bästa ljudkvaliteten.


Andra hörlurar i deras test som placerade sig högt var bl.a. Sennheiser Momentum och Bowers & Wilkins PX7.


Tom's Guide hade med 10 brusreducerande hörlurar i sitt test där Sony WH-1000MX4 tog hem förstaplatsen. De tycker att ljudet är oslagbart samt att hörlurarna erbjuder enastående brusreducering. De gillar även att det finns många valbara och anpassningsbara funktioner via appen. De tycker dock, likt andra experter, att samtalskvaliteten måste förbättras.


Här kan du läsa experttester om tidigare vinnare

Råd och Rön har testat 168 hörlurar i sitt stora test.


Whathifi testade Sony WH-1000XM3 och blev riktigt imponerade. De gav hörlurarna 5/5 stjärnor. The gillade att hörlurarna har en naturlig, all-round, ljudkvalitet och dubbade hörlurarna till de bästa som finns på marknaden just nu. De gillade även att de är väldigt bekväma.


Tomsguide ger hörlurarna 4/5 stjärnor och gillar framförallt ljudkvaliteten, brusreduceringen och batteritiden. När det kommer till saker som Tomsguide inte gillar så är det att estetiken inte känns lika premium som föregående modell samt att ljudkvaliteten för telefonsamtal hade kunnat vara bättre.


Techradar gillar den enastående brusreduceringen, fantastiska ljudkvaliteten och den långa batteritiden. De ger WH-1000XM3 4,5/5 stjärnor. Likt Tomsguide så tyckte de också att kvaliteten på telefonsamtal hade kunnat vara bättre.


T3.com skriver att "Sonys over-hear ANC hörlurar skär bort brus som inget annat vi någonsin hört (eller, inte hört)" och ger de 5/5 stjärnor. De gillar brusreduceringen med smarta funktioner, den fantastiska ljudkvaliteten, enkla touch-kommandon och att de är lätta och väldigt bekväma. De avslutar sin dom med "kort sagt, dessa är lysande".


Ljud och bild skriver att "Sony WH-1000XM3 är världens bästa brusreducerande hörlurar". Anledningen till detta är brusreduceringen, ljud av toppkvalitet och bra komfort.


Tidningen M3 ger hörlurarna 10/10 poäng och gillar dess "brutalt bra brusreducering" och "ljud i världsklass". De gillar även appen. När det kommer till nackdelar så nämner de röststyrningen som "fungerar inte alltid tillfredsställande".


TEK.no testade hörlurarna och skrev; "WH-1000XM3 är hittills bästa kombinationen av ljudkvalitet och brusreducering vi har hört".


Dinside menar att jakten på hörlurarna som dämpar mest ljud är över. De gillar WH-1000XM3 och menar att de erbjuder det bästa paketet med ljuddämpning och ljudkvalitet. De gillar även batteritiden på 30 timmar samt att det går snabbt att ladda upp det. När det kommer till vad de inte gillar så nämner de att det inte går att ansluta till två musikkällor samtidigt.


EISA kårar hörlurarna till bästa produkt 2019-2020. De skriver; "En ny och förbättrad design. Sony WH-1000XM3 levererar en utmärkt passform för olika huvuden och du kan vara säker på att de känner sig bekväma oavsett om du är på dagspendeln eller på långresa. Den enastående ljuddämpningsteknologin på flera nivåer ger en extra dimension till designens fina musikaliska kvaliteter."


Hos Webhallen köper du Sony WH-1000XM4 för 2889 kr. Frakten ingår även i priset.

2889 kr är det lägsta priset just nu för Sony WH-1000XM4!

Komplett säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 2990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Sony WH-1000XM4 just nu för bara 2990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Power säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 3029 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 3049 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Sony WH-1000XM4 för 3122 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3257 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Köpguide

Hur funkar brusreducering?

Detta är en av de vanliga frågor som finns när det gäller brusreducering, men svaret är rätt enkelt!


Noise cancelling-hörlurar (brusreducerande hörlurar) fungerar genom att hörlurarna återskapar inkommande ljud för att i sin tur fasa ut det mot det verkliga ljudet som omger dig. Tänk dig att du tar +1 (omgivande ljud) och sen -1 (simulerade ljudvågor från hörlurarna) vilket resulterar i 0. Men istället för att aktivt återskapa riktiga ljud härmar brusreduceringstekniken istället ljudvågor. Desto bättre hörlurarna klarar av att göra detta, desto bättre brusreducering.

Förutom att lyssna på musik finns det de som använder hörlurarna bara för att få lugn och ro. Bland annat ifall när du ska göra dig redo för att sova och vill hitta lugnet.


Att hitta rätt hörlurar är dock inget snabbt val, det finns helt enkelt för många att välja mellan och många olika typer av hörlurar, både in-ear och over-ear. Men det är långt ifrån alla brusreducerande hörlurar som funkar bra, det är nämligen stor skillnad bland de olika märkena och prisklasserna. Vi har därför tagit oss an uppgiften att utse de som är bäst i test just nu, både sett till prestanda och pris. Läs mer här nedan.


Fördelar brusreducerande hörlurar

Om du har flugit de senaste åren så har du säkert sett en medpassagerare sitta och njuta av sina brusreducerande hörlurar, eller så kallade noise cancelling headphones, som tar bort allt oljud. De har länge varit populära och det är inte svårt att förstå varför - de gör alla oljudsdrabbade miljöer mycket mer behagliga.


Oavsett om du sitter i ett flygplan eller bara vill ha en lugn stund så hjälper hörlurarna dig att koppla av från omvärlden.


Tips

Om du är intresserad av Hi-Fi kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobilhögtalare eller testet om multiroom högtalare.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har brusreducerande hörlurar rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa hörlurarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Varför brusreducerande hörlurar?
  Brusreducerande hörlurar gör det enkelt att blockera ut oljud vilket gör att du hör musiken, telefonsamtalet eller podcasten mycket bättre. Detta fungerar genom att hörlurarna sänder ut en exakt motsatt signal från den som finns utanför hörlurarna.
 • Vilka over ear hörlurar är bäst?
  Bästa over ear hörlurar just nu är Sony WH-1000MX4.
 • Vilka bluetooth hörlurar är bäst?
  Bästa over ear bluetooth hörlurar är Sony WH-1000XM4. Bästa in ear bluetooth hörlurar är Apple AirPods.
 • Vilka är brusreducerande hörlurar bäst i test?
  I vårt hörlurar test har vi utsett Sony WH-1000XM4 till bästa brusreducerande hörlurar just nu. De har där med fått vår stämpel som brusreducerande hörlurar bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv & telefoni.Philip Andrén

Bäst i test: Brusreducerande hörlurar

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast