Portabel luftkonditionering - ac.

Portabel AC test 2023 - svalkande luftkonditionering inomhus

Ska du köpa portabel ac och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de olika espressomaskiner som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram våra testvinnare. I detta test har vi tagit fram en testvinnare från det välkända märket Electrolux! 


Bästa portabla luftkonditioneringen

Testvinnare portabel luftkonditionering

Electrolux ChillFlex Pro

Portabel AC bäst i test Electrolux ChillFlex Pro
 • Effektiv kylning

 • Energisnål

 • Fjärrkontroll för enklast använding

 • Varmluft måste slussas ut från rummet

 • Ljudnivån

priser i samarbete med Prisjakt
 

Köpguide

Fördelar portabel luftkonditionering

Under de varmaste månaderna på året kan det bli närmast jobbigt att vistas inomhus, framförallt när vi ska sova. Att gå och lägga sig i en varm säng, i ett varmt rum, är inget som någon önskar, helst ska det vara kyligt och fräscht! 


För att lösa detta problem finns det en rad olika produkter som skapar ett behagligt inomhusklimat. Några av de vanligaste är en vanlig fläkt som får snurra. Dessa fungerar bra men måste riktas åt ditt håll för att få en kylande effekt. Dessutom kan de vara högljudda vilket inte hjälper när vi ska sova. 


Vill du ha den bästa luftkonditioneringen, som är tyst, är enkel att flytta och har bäst effekt, borde du ställa in siktet på portabla ac (portabel luftkonditionering). Dessa är, precis som namnet antyder, mobila och kan flyttas runt till vilket rum som helst, så länge det finns tillgång till ett el-uttag. Dessa är helt enkelt mer effektiva när det gäller att få ner temperaturen i ett rum än en hederlig fläkt. 


För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i den bästa luftvärmepumpen (som också kan användas för att svalka), är portabla luftkonditioneringar ett bra alternativ. Du får snabbt en sval och trevlig inomhusmiljö vilket leder till bättre sömnkvalitet.

 

Våra krav

 • Effektiv kylning - den ska vara smart och själv kunna känna av hur den kyler ned rummet på bäst sätt. 
 • Låg ljudnivå - ingen tycker om att ha en jetmotor hemma.
 • Inställningar - för olika luftflöden.
 • Auto-läge - för enkel användning.
 • Miljövänlig - luftkonditioneringen får inte använda sig av gas som är skadlig för miljön. 
 • Pris - du ska få en så bra maskin som möjligt till så lågt pris som möjligt.
 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Portabel AC bäst i test

Bland de luftkonditioneringar som är mest populära just nu hittar vi bl.a. apparater som Cortina Silent och Venezia 18k. Dessa håller god kvalitet men är dessvärre lite dyrare. Och här på Bäst i test Guiden vill vi allra helst hitta den bästa produkten, till det bästa priset. 


Efter att ha diskuterat med experter och tagit reda på vilken luftkonditionering som användarna gillar mest har vi fått fram en vinnare. Den bästa portabla luftkonditioneringen just nu är Electrolux ChillFlex Pro. 


Electrolux ChillFlex Pro (EXP26U338CW)

Bästa portabla luftkonditionering just nu

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Electrolux ChillFlex Pro


Electrolux ChillFlex Pro är en portabel ac som skapar perfekt inomhusmiljö under varma sommardagar och ger dig den bästa luftkonditioneringen just nu. Den har flera olika lägen som auto, kyla, torka och fläkt


Vid auto-läge känner ChillFlex Pro automatiskt av vilket luftflöde som är bäst efter rummets nuvarande temperatur. Har det varit en tropisk natt (över 20 grader), finns torka-läget för avfuktning. Detta läge gör luften torrare i rummet. Programmen byts enkelt med hjälp av en fjärrkontroll.


Luftkonditioneringen sänker temperaturen i rummet och gör det mer behagligt under varma sommardagar. Det är en ac som klarar av att sänka temperaturen i ett mindre rum på 40 kvadratmeter. 


Skulle du vilja flytta AC:n så är det otroligt lätt eftersom det finns hjul på undersidan. Vad som tyvärr är lite mindre lätt är att få ut varmluften på ett snyggt sätt. Vi vill ju helst inte ha hela fönstret öppet för att få ut varmluften, då blir det ju bara varmare i hemmet. Men med ett praktiskt kit från Electrolux själva kan du få ut varmluften på ett diskret sätt. 


Luftkonditioneringens miljöpåverkan då? Många luftkonditioneringsmaskiner använder skadliga medel för att kyla ned luften men ChillFlex Pro är en hållbar produkt som använder en hållbar R290-gas som minskar uppvärmningspotentialen (GWP) med 99,8%. 


Luftkonditioneringen använder även minmal mängd energi och har energiklass A. Och för att du ska kunna sova utan störande ljud är ac:n relativt tyst där dess maxläge uppgår till ca 64 dB.Så säger konsumenterna om Electrolux ChillFlex Pro

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra luftkonditionering. Jag var redan ett fan av portabel luftkonditionering när då jag haft en tidigare men denna överraskade verkligen! Den har ett snyggt utseende och den är förvånansvärt tyst för att vara en portabel AC, som ofta brukar vara ganska högljudda”

 

”Lite väl dyr men nu slipper jag svettas”

 

"Mycket bra investering, den är stilren, lätt att installera och enkel att använda. Den ger ett bra flöde av kall luft i vårt vardagsrum och när vi ska gå och lägga oss så stör den inte vår sömn. Otroligt praktiskt att det går att rulla den också!"

 Så gjorde vi testet

När vi har undersökt vilken portabel AC som är bäst just nu har vi själva varit ute i vitvarubutikerna och rekat. Här har vi haft möjlighet att prata med handlarna och väga de olika luftkonditioneringarnas fördelar och nackdelar mot varandra, men allra viktigast har vi även kunnat reka bland de som erbjuder mest värde för pengarna. 


Utöver detta har vi även tagit reda på vad experterna på testinstitutet Råd och Rön säger. Dessa är marknadsledande när det gäller att jämföra produkter och utse de som är bäst. Detta har varit högst vägledande för oss när vi har gjort vår undersökning. Dock har vi inte nöjt oss helt med experterna, utan vi har även tagit reda på vad användarna tycker om sina köp. Detta eftersom de har längre erfarenhet och kan bättre vittna om hur produkterna håller under en längre tid, samt om produkterna håller vad de lovar.


Test portabel ac - Experternas omdömen

Electrolux ChillFlex Pro hem förstaplatsen i Råd & Röns senaste test på portabel ac där många andra modeller testades. Här får Electrolux portabla ac mycket bra betyg i delmomenten nedkylning och temperatur. Utöver ChillFlex Pro hamnade även Whirlpool högt upp på deras lista.
Köp portabel luftkonditionering för hemmet till lägst pris

Hos dessa butiker kan du bekvämt och enkelt köpa portabel luftkonditionering för hemmet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


CDON.COM säljer den just nu för 5088 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

5088 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux ChillFlex Pro!

ComputerSalg säljer just nu Electrolux ChillFlex Pro för 5885 kr. Frakten ingår i priset.mobila luftkonditioneringar

Med portabla luftkonditioneringar får du en effektiv kylning när det är som varmast! 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har portabel ac rea på ovanstående luftkonditionering. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa portabla luftkonditioneringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! 


Tips 2: Letar du efter en effektiv värmepump som både kan kyla och värma ditt hem har vi ett test med den bästa luftvärmepumpen just nu! Vill du hitta en billigare lösning till luftkonditionering kan du läsa vårt test om den bästa fläkten just nu


Tips 3: För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.
Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar en portabel ac?
  Med ett köldmedium som transporteras runt i ett aggregat, kan trycket ändras. Detta leder till att en del avger värme, medan den andra kan absorbera värme. Detta leder till en effektiv kylning.

  Men du måste också göra dig av med den varma luften. Detta görs med en slang ut från rummet, förslagsvis genom en glipa i ett fönster.
 • Vad är bäst: fläkt eller en portabel luftkonditionering?
  En portabel luftkonditionering. Dessa är mycket mer effektiva när det kommer till att kyla ned rum och dra ned temperaturen, till skillnad från en fläkt som endast flyttar runt luften i rummet.
 • Vilken portabel luftkonditionering är bäst i test?
  Electrolux ChillFlex Pro. Denna enhet är både prisvärd och effektiv och kommer göra varma sommarnätter enklare att ta sig igenom. Med ett auto-läge, är den enkel att använda.

 Bäst i test Guidens klimattester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Portabel AC

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Testet uppdaterades senast