Portabel ac bäst i test ac bäst i test, portabel ac test, bästa ac för lägenhet, aircondition bäst i test

Portabel AC bäst i test 2024 - bästa AC för hemmet just nu

Behöver du köpa flyttbar AC och vill veta vilken som blivit utsedd till portabel AC bäst i test just nu? Fortsätt då läsa vårt portabel AC test!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på de AC som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden för att få fram air conditioner bäst i test.


Läs nedan om bästa AC för hemmet!


AC portabel - air conditioner bäst i test

 


Köpguide

Fördelar med en portabel luftkonditionering

Under de varmaste månaderna kan det ofta vara obekvämt att vistas inomhus, särskilt när man ska sova. Ingen vill sova i en varm säng i ett överhettat rum. Helst ska sovrummet vara kyligt och fräscht! 


Den vanligaste lösningen på problemet är en vanlig bordsfläkt eller golvfläkt som får snurra. Dessa fungerar bra men måste riktas åt ditt håll för att få en kylande effekt. Dessutom kan de vara högljudda vilket inte hjälper när vi ska sova. 


Vill du ha den bästa luftkonditioneringen, som är tyst, är enkel att flytta och har bäst effekt, borde du ställa in siktet på en portabel AC (portabel luftkonditionering). Dessa är, precis som namnet antyder, mobila och kan flyttas runt till vilket rum som helst, så länge det finns tillgång till ett eluttag. Dessa är helt enkelt mer effektiva när det gäller att få ner temperaturen i ett rum än en hederlig fläkt. 


För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i den bästa luftvärmepumpen (som också kan användas för att kyla ner ett rum), är portabla luftkonditioneringar ett bra alternativ. Du får snabbt en sval och trevlig inomhusmiljö.

 

Våra krav på portabel AC bäst i test

 • Effektiv kylning - den ska vara smart och själv kunna känna av hur den kyler ned rummet på bäst sätt. 
 • Låg ljudnivå - ingen tycker om att ha en jetmotor hemma.
 • Inställningar - för olika luftflöden.
 • Auto-läge - för enkel användning.
 • Miljövänlig - luftkonditioneringen får inte använda sig av gas som är skadlig för miljön. 
 • Pris - du ska få en så bra maskin som möjligt till så lågt pris som möjligt.
 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!


Bland de luftkonditioneringar som är mest populära just nu hittar vi bl.a. apparater som Cortina Silent och Venezia 18k. Dessa håller god kvalitet men är dessvärre lite dyrare. Vi på Bäst i test Guiden vill som vanligt allra helst hitta bästa portabel AC, till det lägsta priset. 


Portabel AC bäst i test: Electrolux ChillFlex Pro 


Efter att ha diskuterat med experter och tagit reda på vilken luftkonditionering som användarna gillar mest har vi fått fram en vinnare. Electrolux ChillFlex Pro är bäst i test AC just nu.


Bästa AC för lägenhet eller rum på 40 kvm

Electrolux ChillFlex Pro är en portabel AC som skapar perfekt inomhusmiljö under varma sommardagar och ger dig den bästa luftkonditioneringen just nu. Den har flera olika lägen som auto, kyla, torka och fläkt


Luftkonditioneringen sänker temperaturen i rummet och gör det mer behagligt under varma sommardagar. Det är en AC som klarar av att sänka temperaturen i ett rum på upp till 40 kvadratmeter. Perfekt om du bor i lägenhet!


Automatisk temperaturinställning och avfuktning

Vid auto-läge känner ChillFlex Pro automatiskt av vilket luftflöde som är bäst efter rummets nuvarande temperatur. Har det varit en tropisk natt (över 20 grader), finns torka-läget för avfuktning. Detta läge gör luften torrare i rummet. Programmen byts enkelt med hjälp av en fjärrkontroll.


Portabel AC med hjul för enkel förflyttning

Skulle du vilja flytta AC:n så är det otroligt lätt eftersom det finns hjul på undersidan. Vad som tyvärr är lite mindre lätt är att få ut varmluften på ett snyggt sätt. Vi vill ju helst inte ha hela fönstret öppet för att få ut varmluften, då blir det ju bara varmare i hemmet. Men med ett praktiskt kit från Electrolux själva kan du få ut varmluften på ett diskret sätt. 


Hållbar och miljövänlig AC med R290-gas

Luftkonditioneringens miljöpåverkan då? Många luftkonditioneringsmaskiner använder skadliga medel för att kyla ned luften men ChillFlex Pro är en hållbar produkt som använder en hållbar R290-gas som minskar uppvärmningspotentialen (GWP) med 99,8%. 


Energisnål och tyst AC med energiklass A

Luftkonditioneringen använder även minimal mängd energi och har energiklass A. Och för att du ska kunna sova utan störande ljud är AC:n relativt tyst där dess maximala ljudnivå uppgår till ca 64 dB.

Användarnas omdömen och recensioner om Electrolux ChillFlex Pro

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra luftkonditionering. Jag var redan ett fan av portabel luftkonditionering när då jag haft en tidigare men denna överraskade verkligen! Den har ett snyggt utseende och den är förvånansvärt tyst för att vara en portabel AC, som ofta brukar vara ganska högljudda”

 

”Lite väl dyr men nu slipper jag svettas”

 

"Mycket bra investering, den är stilren, lätt att installera och enkel att använda. Den ger ett bra flöde av kall luft i vårt vardagsrum och när vi ska gå och lägga oss så stör den inte vår sömn. Otroligt praktiskt att det går att rulla den också!"

 

Så gjorde vi testet om portabel AC

När vi har undersökt vilken portabel AC som är bäst just nu har vi själva varit ute i vitvarubutikerna och rekat. Här har vi haft möjlighet att prata med handlarna och väga de olika luftkonditioneringarnas fördelar och nackdelar mot varandra, men allra viktigast har vi även kunnat reka bland de som erbjuder mest värde för pengarna. 


Utöver detta har vi även tagit reda på vad experterna på testinstitutet Råd och Rön säger. Dessa är marknadsledande när det gäller att jämföra produkter och utse de som är bäst. Detta har varit högst vägledande för oss när vi har gjort vår undersökning. Dock har vi inte nöjt oss helt med experterna, utan vi har även tagit reda på vad användarna tycker om sina köp. Detta eftersom de har längre erfarenhet och kan bättre vittna om hur produkterna håller under en längre tid, samt om produkterna håller vad de lovar.


Test portabel AC - Experternas omdömen

Electrolux ChillFlex Pro tog hem förstaplatsen i senaste testet om portabel AC från Råd och Rön där många andra modeller testades. Här får Electrolux portabla AC mycket bra betyg i delmomenten nedkylning och temperatur. Utöver ChillFlex Pro hamnade även Whirlpool högt upp på deras lista.


Köp portabel luftkonditionering för hemmet till lägst pris

Hos dessa butiker kan du bekvämt och enkelt köpa portabel luftkonditionering för hemmet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
portabel luftkonditionering bäst i test ac, bästa ac test, air conditioner bäst i test

Med portabla luftkonditioneringar får du en effektiv kylning när det är som varmast!Tips 1: Maximera effektiviteten av din portabla AC genom att hålla hemmet fritt från damm för att förhindra att dammet cirkuleras i luften. En dammsugare är ett måste för att avlägsna damm och smuts, och en handdammsugare är perfekt för en snabbstädning. En robotdammsugare kan erbjuda daglig rengöring, vilket minskar mängden damm och föroreningar som din portabla AC filtrerar ut.


Vill du hitta en billigare lösning till luftkonditionering kan du läsa vårt test om den bästa fläkten just nu. 


Tips 2: Att komplettera med en bra luftfuktare hjälper till att bibehålla en behaglig luftfuktighetsnivå, vilket förbättrar den allmänna luftkvaliteten och komforten. En luftrenare tar ytterligare steg för att renovera luften från allergener, damm och andra partiklar, vilket säkerställer att luften som din portabla AC cirkulerar är så ren som möjligt, och bidrar till en hälsosammare inomhusmiljö.


Om du använder en symaskin ofta och hanterar olika tyger är det bra att hålla efter lite extra då textilfibrer lätt samlas och försämrar luften.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har portabel AC rea på ovanstående luftkonditionering. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = aircondition bäst i test till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.


Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar en portabel AC?
  En portabel AC har ett köldmedium som transporteras runt i ett aggregat och ändrar trycket ändras, vilket leder till att en del avger värme, medan den andra kan absorbera värme. Detta leder till en effektiv kylning.

  För att göra dig av med den varma luften har du en slang ut från rummet, förslagsvis genom en glipa i ett fönster.
 • Vad är bäst: fläkt eller en portabel luftkonditionering?
  En bra portabel luftkonditionering är mycket mer effektiva när det kommer till att kyla ned rum och dra ned temperaturen, till skillnad från en fläkt som endast flyttar runt luften i rummet.
 • Vilken portabel luftkonditionering är bäst i test?
  Portabel AC bäst i test är Electrolux ChillFlex Pro. Denna enhet är både prisvärd och effektiv och kommer göra varma sommarnätter enklare att ta sig igenom. Med ett auto-läge, är den enkel att använda.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Portabel AC

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast