Portabel luftkonditionering - ac.

Portabel AC test 2022

Vill du veta vilken portabel luftkonditioneringsapparat som har blivit "bäst i test" 2022? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken ac som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa portabla luftkonditioneringen. 


I testet hittar du:


Bästa portabla luftkonditionering

Testvinnare portabel luftkonditionering

Electrolux ChillFlex Pro

Portabel AC bäst i test Electrolux ChillFlex Pro
 • Effektiv kylning

 • Energisnål

 • Fjärrkontroll för enklast använding

 • Varmluft måste slussas ut från rummet

priser i samarbete med Prisjakt
 


Fördelar portabel luftkonditionering

Under de varmaste månaderna på året kan det bli närmast jobbigt att vistas inomhus, framförallt när vi ska sova. Att gå och lägga sig i en varm säng, i ett varmt rum, är inget som någon önskar, helst ska det vara kyligt och fräscht! För att lösa detta problem finns det en rad olika produkter som skapar ett behagligt inomhusklimat. Några av de vanligaste är en vanlig fläkt som får snurra. Dessa fungerar bra men måste riktas åt ditt håll för att få en kylande effekt. Dessutom kan de vara högljudda vilket inte hjälper när vi ska sova. 


Vill du ha den bästa luftkonditioneringen, som är tyst, är enkel att flytta och har bäst effekt, borde du ställa in siktet på en portabel luftkonditionering. Dessa är, precis som namnet antyder, mobila och kan flyttas runt till vilket rum som helst, så länge det finns tillgång till ett el-uttag. Och eftersom de aktivt kyler ner rummet den står i, blir effekten mycket mer märkbar än en fläkt som endast får luften i rummet att flyttas runt. 


För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i den bästa luftvärmepumpen (som också kan användas för att svalka), är portabla luftkonditioneringar ditt bästa alternativ. Du får snabbt en sval och trevlig inomhusmiljö och sömnkvalitén förbättras markant om du sover i ett svalt rum. 

 

Våra krav

 • Effektiv kylning - den ska vara smart och själv kunna känna av hur den kyler ned rummet på bäst sätt. 
 • Låg ljudnivå - ingen tycker om att ha en jetmotor hemma.
 • Inställningar - för olika luftflöden.
 • Auto-läge - för enkel användning.
 • Miljövänlig - luftkonditioneringen får inte använda sig av gas som är skadlig för miljön. 
 • Pris - du ska få en så bra maskin som möjligt till så lågt pris som möjligt.
 • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Portabel AC bäst i test

Bland de luftkonditioneringar som är mest populära just nu hittar vi bl.a. apparater som Cortina Silent och Venezia 18k. Dessa håller god kvalitet men är dessvärre lite dyrare. Och här på Bäst i test Guiden vill vi allra helst hitta den bästa produkten, till det bästa priset. Efter att ha diskuterat med experter och tagit reda på vilken luftkonditionering som användarna gillar mest har vi fått fram en vinnare. Den bästa portabla luftkonditioneringen just nu är Electrolux ChillFlex Pro. 


Electrolux ChillFlex Pro (EXP26U338CW)

Bästa portabla luftkonditionering just nu

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 5 juli 2022

De bästa priserna på Electrolux ChillFlex Pro


Electrolux ChillFlex Pro är en portabel ac som skapar perfekt inomhusmiljö under varma sommardagar och ger dig den bästa luftkonditioneringen just nu. Den har flera olika lägen som auto, kyla, torka och fläkt. Vid auto-läge känner ChillFlex Pro automatiskt av vilket luftflöde som är bäst efter rummets nuvarande temperatur. Har det varit en tropisk natt (över 20 grader), finns torka-läget för avfuktning. Detta läge gör luften torrare i rummet. Hastighets- och typläge byts enkelt med hjälp av en fjärrkontroll.


Luftkonditioneringen sänker temperaturen i rummet och gör det mer behagligt under varma sommardagar. Det är en ac som klarar av att sänka temperaturen i ett rum på 40 kvadratmeter. 


Skulle du vilja flytta AC:n så är det otroligt lätt eftersom det finns hjul på undersidan. Vad som tyvärr är lite mindre lätt är att få ut varmluften på ett snyggt sätt. Vi vill ju helst inte ha hela fönstret öppet för att få ut varmluften, då blir det ju bara varmare i hemmet. Men med ett praktiskt kit från Electrolux själva kan du få ut varmluften på ett diskret sätt. 

 

Luftkonditioneringens miljöpåverkan då? Många luftkonditioneringsmaskiner använder skadliga medel för att kyla ned luften men ChillFlex Pro är en hållbar produkt som använder en hållbar R290-gas som minskar uppvärmningspotentialen (GWP) med 99,8%. Luftkonditioneringen använder även minmal mängd energi och har energiklass A.  Detta gör att du nu även kan bjuda in de mest miljökräsna gästerna till ditt hem. Och ni kommer inte störas heller då ljudnivån på AC:n ligger på ca 64 dB.

 Så säger konsumenterna om Electrolux ChillFlex Pro

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra luftkonditionering. Jag var redan ett fan av portabel luftkonditionering när då jag haft en tidigare men denna överraskade verkligen! Den har ett snyggt utseende och den är förvånandsvärt tyst för att vara en portabel AC, som ofta brukar vara ganska högljudda”

 

”Lite väl dyr men nu slipper jag svettas”

 

"Mycket bra investering, den är stilren, lätt att installera och enkel att använda. Den ger ett bra flöde av kall luft i vårt vardagsrum och när vi ska gå och lägga oss så stör den inte vår sömn. Otroligt praktiskt att det går att rulla den också!"

 

Därför är Electrolux ChillFlex Pro vår vinnare

Vi sökte upp butikerna och deras experter som säljer luftkonditioneringsapparater och ställde frågan vilken luftkonditionering de rekommenderar. Istället för att rekommendera en enda blev vi rekommenderade dessa märken; Electrolux, Dyson, Woods och Delonghi.

 

Efter vidare efterforskning om dess funktioner, hur stor yta de kan täcka, pris och självklart tagit hänsyn till miljöaspekten så föll valet på Electrolux-serie.

 Köp portabel luftkonditionering för hemmet till lägst pris

Hos dessa butiker kan du bekvämt och enkelt köpa portabel luftkonditionering för hemmet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Hos Webhallen köper du Electrolux ChillFlex Pro för 4990 kr. Frakten ingår även i priset.

4990 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux ChillFlex Pro!

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 4990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer Electrolux ChillFlex Pro just nu för bara 5990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Electrolux ChillFlex Pro för 6295 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 6394 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Electrolux säljer just nu Electrolux ChillFlex Pro för 6595 kr. Frakten ingår i priset.mobila luftkonditioneringar

Med portabla luftkonditioneringar får du en effektiv kylning när det är som varmast! 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har portabel ac rea på ovanstående luftkonditionering. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa portabla luftkonditioneringen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig! 


Tips 2: Letar du efter en effektiv värmepump som både kan kyla och värma ditt hem har vi ett test med den bästa luftvärmepumpen just nu! Vill du hitta en billigare lösning till luftkonditionering kan du läsa vårt test om den bästa fläkten just nu


Tips 3: För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.
Vanliga frågor och svar

 • Hur fungerar en portabel ac?
  Med ett köldmedium som transporteras runt i ett aggregat, kan trycket ändras. Detta leder till att en del avger värme, medan den andra kan absorbera värme. Detta leder till en effektiv kylning. Men du måste också göra dig av med den varma luften. Detta görs med en slang ut från rummet, förslagsvis genom en glipa i ett fönster.
 • Vad är bäst: fläkt eller en portabel luftkonditionering?
  En portabel luftkonditionering. Dessa är mycket mer effektiva när det kommer till att kyla ned rum och dra ned temperaturen, till skillnad från en fläkt som endast flyttar runt luften i rummet.
 • Vilken portabel luftkonditionering är bäst i test?
  Electrolux ChillFlex Pro. Denna enhet är både prisvärd och effektiv och kommer göra varma sommarnätter enklare att ta sig igenom. Med ett auto-läge, är den enkel att använda.

 Bäst i test Guidens klimattester
Philip Andrén

Bäst i test: Portabel AC

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: