Det här är den bästa portabel ac just nu

Portabel AC test 2021

Vill du veta vilken portabel luftkonditioneringsapparat som har blivit "bäst i test" 2021? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken ac som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa portabla ac:n!

 

Denna sidan är lite annorlunda från hur de brukar vara på Bäst i test Guiden eftersom det inte finns så många jämförelsetester. Vi har därför spenderat extra tid att hitta information om vilken maskin experterna och konsumenterna är mest nöjda med.


Jag vet redan allt - visa mig bästa portabel ac NU!

 

Fördelar Portabel AC

För dig som inte vill eller har möjlighet att investera i en luftvärmepump (som också kan användas för att svalka), är en portabel ac ett bra alternativ. Du får snabbt en sval och trevlig inomhusmiljö och sömnkvalitén förbättras markant om du sover i ett svalt rum.

 

Utöver att du sover bättre om du har ett svalt sovrum blir även din koncentrationsförmåga betydligt mycket bättre om du exempelvis kyler ner ditt arbetsrum, köket eller annat rum som du ofta är i. Då maskinen är portabel kan du enkelt flytta runt den dit behovet är som störst för stunden. Med en portabel luftkonditionering hemma löser du dessa problem.

 

Våra krav

  • Effektiv kylning - den ska vara smart och själv kunna känna av hur den kyler ned rummet på bäst sätt 
  • Låg ljudnivå - ingen tycker om att ha en jetmotor hemma
  • Inställningar - för olika luftflöden
  • Auto-läge
  • Miljövänlig - många kylningsapparater använder gaser som är väldigt dåliga för miljön
  • Pris - du ska få en så bra maskin som möjligt till så lågt pris som möjligt 
  • Energieffektiv - Det kan vara varmt i många timmar så därför bör fläkten ta så lite energi som möjligt, både för miljön och plånbokens skull!
Portabel AC bäst i test

Efter att ha pratat med experter och läst användaromdömena har vi en vinnare. Den bästa portabla luftkonditioneringsapparaten är just nu Electrolux ChillFlex Pro (EXP26U338CW).

Bästa Portabel AC just nu - Electrolux ChillFlex Pro

(Klicka på bilden för mer information om det lägsta priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 12 april 2021

De bästa priserna på Electrolux ChillFlex Pro


Electrolux ChillFlex Pro (EXP26U338CW) skapar perfekt inomhusmiljö under varma sommardagar. Den har flera olika lägen som Auto, Kyla, Torka och Fläkt. Det finns även ett val för avfuktning för att göra det mer bekvämt att vistas inomhus när det t.ex. har varit en tropisk natt (över 20 grader). Den fungerar bra för rum som är upp till 40 kvadratmeter.

 

Den kan jobba på 4 olika hastighetslägen där ett av dem är Auto som själv känner av hur mycket som behövs och den funkar förvånansvärt bra! Du byter lätt hastighets- och typläge med hjälp av en fjärrkontroll som följer med.

 

Dess miljöpåverkan då? Många luftkonditioneringsmaskiner använder skadliga medel för att kyla ned luften men ChillFlex Pro använder en hållbar R290-gas som minskar den globala uppvärmningspotentialen (GWP) med 99,8%. Detta gör att du nu även kan bjuda in de mest miljökräsna gästerna på en trevlig sommarmiddag. Och ni kommer inte störas heller då ljudnivån på AC:n ligger på ca 64 dB vilket beskrivs som ljudnivån för en konversation i en restaurang.

 

Skulle du vilja flytta AC:n så är det otroligt lätt eftersom det finns hjul på undersidan. Vad som tyvärr är lite mindre lätt är att få ut varmluften på ett snyggt sätt. Vi vill ju helst inte ha hela fönstret öppet för att få ut varmluften, då blir det ju bara varmare i hemmet. Lyckligtvis så finns det en lösning från tillverkaren, Electrolux, själva. Här hittar du ett förseglingskit som hjälper dig få ut all varmluft på ett diskret sätt!

 

Så säger konsumenterna om Electrolux ChillFlex Pro

Som alltid på Bäst i test Guiden har vi hört vad konsumenterna/användarna tycker om sin produkt, det är ju trots allt de som vet bäst hur produkten fungerar. Nedan har vi samlat några kommentarer från användarna:

 

”Otroligt bra luftkonditionering. Jag var redan ett fan av portabel luftkonditionering när då jag haft en tidigare men denna överraskade verkligen! Den har ett snyggt utseende och den är förvånandsvärt tyst för att vara en portabel AC, som ofta brukar vara ganska högljudda”

 

”Lite väl dyr men nu slipper jag svettas”

 

"Mycket bra investering, den är stilren, lätt att installera och enkel att använda. Den ger ett bra flöde av kall luft i vårt vardagsrum och när vi ska gå och lägga oss så stör den inte vår sömn. Otroligt praktiskt att det går att rulla den också!"

 

Därför är Electrolux ChillFlex Pro vår vinnare

Det finns tyvär väldigt få experttester på luftkonditioneringsapparater, därför fick vi ta en annan väg för att komma fram till resultatet. Vi sökte upp butikerna som säljer luftkonditioneringsapparater och ställde frågan vilken portabel ac apparat de rekommenderar. Istället för att rekommendera en enda blev vi rekommenderade dessa märken; Electrolux, Dyson, Woods och Delonghi.

 

Efter vidare efterforskning om dess funktioner, hur stor yta de kan täcka, pris och självklart tagit hänsyn till miljöaspekten så föll valet på Electrolux-serie.

 

Här köper du portabel ac till bästa pris

Bästa priset på aircondition för hemmet hittar du på internet. Då får du den också hemskickat till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.låna pengar låg ränta


Tretti.se säljer portabla AC bäst i test för 4890 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

4890 kr är det lägsta priset just nu för Electrolux ChillFlex Pro!

Whiteaway erbjuder portabla AC just nu för 4890 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer portabla AC för 4890 kr. Frakten är inkluderad i priset.

CDON.COM säljer bästa portabla AC just nu för 4989 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 4990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 4990 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Coolshop kan du köpa portabla AC för 4990 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

MediaMarkt säljer bästa portabla AC just nu för bara 4990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående portabel ac. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa portabla ac:n till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 

Philip Andrén

Bäst i test: Portabel AC

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: