Kaffekvarn bäst i test

Kaffekvarn test 2021

Ska du köpa kaffekvarn och vill veta vilken kaffekvarn som har vunnit bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratat med både experter och konsumenter, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt och undvika dåliga felköp. Läs mer i vårt test här nedan!


I testet hittar du:Bästa kaffekvarn

Wilfa kaffekvarn WSCG2

Wilfa WSCG2

Kaffekvarn bäst i test Wilfa WSCG2
 • Prisvärd

 • Jämn och effektiv malning

 • Snygg design

 • Något högljudd

priser i samarbete med Prisjakt
 


Därför ska du ha en kaffekvarn

Ska du kunna mala kaffebönor för att få bästa smak med jämn malning är det helt enkelt en kaffekvarn du behöver. Dessa gör det enkelt att få kaffebönorna malda precis så fint som du själv önskar. De gör det också enklare att få rätt mängd kaffe. Därför kan det malda kaffet kan optimeras för exempelvis filterkaffe samt fransk och arabisk press. Och något av det allra bästa är att du på längden sparar pengar, eftersom du inte längre behöver köpa färdigmalet kaffe. Kaffet blir godare, och billigare! 


Köpguide

Kaffekvarnar kan mala kaffebönor på olika sätt. Vissa använder sig av knivar för att mala dessa, medan andra använder sig av malskivor. Här är det en fördel att använda sig utav malningsskivor eftersom du kan ställa in malningsgraden. 


Det finns både elektroniska och manuella kvarnar. Givetvis är det de elektroniska som gör jobbet enklast, eftersom du själv slipper stå och veva. Dessutom går det snabbare med elektroniska kvarnar, vilket är tacksamt på morgonen när saker och ting måste gå snabbt! Men för att resultatet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att kaffekvarnen har en stark motor. Har den en billigare och sämre motor är risken att den måste köras på högre hastighet, och det vill vi inte! Anledningen till att vi inte vill att den ska köra på hög hastighet är pågrund av den statiska elektricitet som skapas. Detta kan i sin tur utsöndra värme vilket förstör smaken på bönorna. De kvarnar som maler med hög hastighet håller i regel dessutom sämre kvalitet.

Kaffekvarn - Bäst i test

Efter att ha tagit del av experternas tester och självklart kollat vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Den bästa kaffekvarnen 2021 är Wilfa WSCG-2.  

 

Bästa kaffekvarnen just nu - Wilfa WSCG2

(Klicka på kaffekvarnen för att få det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på Wilfa WSCG2Wilfa WSCG-2 är mycket populär kaffekvarn i rostfritt stål som har presterat bra i både experternas tester och konsumenternas omdömen där den främst prisas för sin användarvänlighet. 


Kaffekvarnen är 30 cm hög och 17 cm bred och får plats på de flesta diskbänkar. Den har en kapacitet på 250g och en effekt på 160W. Sladden går att dölja så att så lite som möjligt syns av den. Den har en kapacitet på 250g, men eftersom du sällan behöver så mycket kaffe är det bäst att använda en våg för att få rätt dosering.


WSCG2 har flera inställningar som exempelvis; kokkaffe, franskpress, filterkaffe, arabisk mocca och aeropress. Du kan även ställa in hur länge du vill att kaffet ska malas och om du skulle vara osäker så finns det tips i den medföljande handboken om hur du får till de bästa resultaten med de olika inställningarna. Den har även väldigt fina malskivor och ska enligt Wilfa själva även klara av att mala kaffebönorna så fint att det passar till espresso. Vissa experter menar dock att det fortfarande är stor skillnad på espresso som du köper på café jämfört med espresson du brygger med bönor som blivit malda av WSCG2.


Det är en perfekt kaffekvarn för hemmet som ger snabba är väldigt enkel att använda och framförallt för det priset som den säljs för just nu. För mer information kan du titta på denna YouTube video för att se Wilfa WSCG-2 under användning. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel; 


"WOW. Allt jag kan säga är att denna maskinen är fantastisk. Storleken, konsistensen och designen är bara perfekta. Jag hittade denna maskinen för ca 800kr med en gratis påse kaffe, ett riktigt kap."


"Otroligt prisvärd och bra kvarn för pengarna, den är också väldigt snygg och stilren. Jag betalade 569kr för denna och har nu använt den i över ett år. Den fungerar lika bra som i början och ser också lika bra ut." 


"Snabb malning med många inställningsmöjligheter. Enkel att använda och enkel att hålla ren. Verkligen en superbra och prisvärd kaffekvarn." 


"Har fungerat perfekt i ett par år nu. Rekommenderar aeropress för bryggkaffe."


"Första kvarnen för hemmabruk.. Funkar bra förutom att kaffet blir statiskt, blir lite kaffe här å var pga det.. Annars väldigt nöjd med kvaliten på kvarnen."


"Väldigt välfungerande. Känns rätt rejäl, särskilt givet den lilla prislappen."


"Som andra redan nämnt maler denna kvarn riktigt bra! Har använt den flera ggr dagligen i snart två år och den maler fortfarande som när den var ny. Bra kvalitet!" 


"Den bästa investeringen på länge. Maler perfekt."


"För er som vill ha en bra kvarn till ert kaffe (ej espress), köp denna! Söker ni kvarn till espresso, leta på annat håll."


Vilka nackdelar finns med denna kaffekvarnen då? Det som har rapporterats är att behållaren som det malda kaffet hamnar i är lite svår att hälla ur. Den är även lite högljudd om man jämför den med andra kaffekvarnar och slutligen har konsumenter rapporterat att kaffet blir statiskt av kvarnen, detta är dock något som är oundvikligt med kaffekvarnar.


Här köper du Wilfa WSCG-2 till bästa pris

Tretti.se säljer Wilfa WSCG2 för 609 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

609 kr är det lägsta priset just nu för Wilfa WSCG2!

Whiteaway erbjuder Wilfa WSCG2 just nu för 614 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 614 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

MediaMarkt säljer kaffekvarnen just nu för bara 699 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Kjell & Company säljer just nu Wilfa WSCG2 för 749 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa Wilfa WSCG2 för 799 kr. Frakt ingår i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa Wilfa WSCG2 för 799 kr. Frakt ingår i priset.
Kaffekvarn test - experternas omdömen

TEK.NO: testade 10 kvarnar och Wilfa WSCG2 hamnade på en fjärdeplats med 7,5 poäng. Tek skrikver att detta är en bra kaffekvarn till ett bra pris, men att det är en nackdel att samlingslådan inte har en antistatisk beläggning. Den bästa i testet blev Wilfa WSBFBS-100B som får hela 9 poäng. Det måste dock sägas att den kostar över 3000kr. Kvarnen som har fått de tre bästa positionerna i detta test kostar mellan 1000 - 3400kr. 


Kaffeexperten James Hoffmann: testade Wilfa WSCG2 och tyckte om den för dess användarvänlighet och dess fina resultat i hemmet. När det kom till frågan ifall den är bra för espresso så tyckte han att du får bättre resultat med kvarnar som används i riktiga caféer. 


Råd & Rön: i detta kaffekvarn test så hamnade Wilfa WSCG2 på andraplats med 78 poäng. Kvarnen presterade mycket väl i kategorierna; mala kaffe, hanterbarhet och kvalitetsintryck. I kategorin "ljud" så presterade den aningen sämre. Vinnare i Råd & Röns test blev Krups GVX242. Totalt testades 18 kvarnar.


Danska Taenk: testade 17 kvarnar där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Den fick bra betyg i kategorierna; mala kaffe, användarvänlighet samt byggkvalitet. Även i detta testet fick den mindre bra betyg i kategorin "ljud". Likt Råd & Rön utsåg även Danska Taenk Krups GVX242 som vinnare. 
Köp kaffebönor online

När du väl köpt dig en fin kvarn måste du ju också köpa goda och bra kaffebönor att mala. Du kan bland annat köpa bra och smakrika kaffebönor till bra priser hos bland annat Bagaren och Kocken och hos NetOnNet.


kaffebönor - kaffekvarn - billig kaffekvarn - wilfa kaffekvarn

Med den bästa kaffekvarnen får du det bästa resultatet!


Tips 1: Om du gillar espresso kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa kaffebryggare eller testet om bästa nespressomaskinen! Läs även vårt test bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående kaffekvarn. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kaffekvarnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelarna med en kaffekvarn?
  En kaffekvarn maler kaffebönorna till jämn storlek vilket bidrar till en godare kopp kaffe. Dessutom kan du ställa in hur grovt det malda kaffet skall vara, vilket gör det enkelt att optimera malningen för att passa den kaffetyp du skall brygga.
 • Hur rengör man en kaffekvarn?
  Just Wilfa WSGC-2 är väldigt enkel att rengöra eftersom så få kafferester hamnar kvar i kaffekvarnen. Därför behöver du endast använda en borste för att borsta rent. Glöm inte att vrida behållren till OFF-läget innan du sätter igång med rengöringen!
 • Kan jag använda kaffekvarnen till att mala annat än kaffebönor?
  Om detta inte är angett i bruksmanualen skall du undvika att mala annat än kaffebönor eftersom det kan ha sönder knivarna / malningsskivorna i kvarnen.
Philip Andrén

Bäst i test: Kaffekvarn

Testet skrevs och uppdaterades senast