Kaffekvarn bäst i test, kaffekvarn test, bästa kaffekvarnen, kaffekvarn, kaffemalare, bäst i test kaffekvarn.

Kaffekvarn bäst i test 2024 - Wilfa kaffekvarn test

Ska du köpa kaffekvarn eller kaffemalare och vill veta vilken som har vunnit kaffekvarn bäst i test? Då har du kommit helt rätt. 


Vi har läst alla aktuella experttester samt konsumentrecensioner om kaffekvarnar för att hjälpa dig hitta den bästa kaffekvarnen. Läs mer i vårt kaffekvarn test här nedan och se vilken vi har utsett till bäst i test kaffekvarn!


Bästa kaffekvarnen just nu

Bästa kaffekvarnen

Wilfa WSCG2

Kaffekvarn bäst i test Wilfa WSCG2
 • Prisvärd

 • Jämn och effektiv malning

 • Snygg design

 • Något högljudd

 • Svår att rengöra

priser i samarbete med Prisjakt
 

Köpguide

Därför ska du ha en kaffekvarn

Ska du kunna mala kaffebönor för att få bästa smak med jämn malning är det helt enkelt en kaffekvarn du behöver. Dessa gör det enkelt att få kaffebönorna malda precis så fint som du själv önskar. De gör det också enklare att få rätt mängd kaffe. 


Därför kan det malda kaffet kan optimeras för exempelvis filterkaffe samt fransk och arabisk press. Och något av det allra bästa är att du på längden sparar pengar, eftersom du inte längre behöver köpa färdigmalet kaffe. Kaffet blir godare, och billigare!


Kaffekvarnar kan mala kaffebönor på olika sätt. Vissa använder sig av knivar för att mala dessa, medan andra använder sig av malskivor. Här är det en fördel att använda sig utav malningsskivor eftersom du kan ställa in malningsgraden. 


Det finns både elektroniska och manuella kvarnar. Givetvis är det de elektroniska som gör jobbet enklast, eftersom du själv slipper stå och veva. 


Dessutom går det snabbare med elektroniska kvarnar, vilket är tacksamt på morgonen när saker och ting måste gå snabbt! Men för att resultatet ska bli så bra som möjligt är det viktigt att kaffekvarnen har en stark motor. 


Har den en billigare och sämre motor är risken att den måste köras på högre hastighet, och det vill vi inte! Anledningen till att vi inte vill att den ska köra på hög hastighet är pågrund av den statiska elektricitet som skapas. 


Detta kan i sin tur utsöndra värme vilket förstör smaken på bönorna. De kvarnar som maler med hög hastighet håller i regel dessutom sämre kvalitet.


Bra kaffekvarn, kaffekvarn billig, bästa kaffekvarn, bästa kaffekvarn 2023, test kaffe kvarn.

Test kaffekvarn
Kaffekvarn bäst i test 2024

Efter att ha tagit del av experternas tester och självklart kollat vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Den bästa kaffekvarnen 2024 är Wilfa WSCG-2.  

 

Bästa kaffekvarnen just nu - Wilfa WSCG2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Wilfa WSCG2 Visa färre priser Visa fler priser


Wilfa kaffekvarn

Wilfa WSCG-2 är mycket populär kaffekvarn i rostfritt stål som har presterat bra i både experternas tester och konsumenternas omdömen där den främst prisas för sin användarvänlighet. 


Kaffekvarnen är 30 cm hög och 17 cm bred och får plats på de flesta diskbänkar. Den har en kapacitet på 250g och en effekt på 160W. Sladden går att dölja så att så lite som möjligt syns av den. Den har en kapacitet på 250g, men eftersom du sällan behöver så mycket kaffe är det bäst att använda en våg för att få rätt dosering.


WSCG2 har flera inställningar som exempelvis; kokkaffe, franskpress, filterkaffe, arabisk mocca och aeropress. Du kan även ställa in hur länge du vill att kaffet ska malas och om du skulle vara osäker så finns det tips i den medföljande handboken om hur du får till de bästa resultaten med de olika inställningarna. Den har även väldigt fina malskivor och ska enligt Wilfa själva även klara av att mala kaffebönorna så fint att det passar till espresso. Vissa experter menar dock att det fortfarande är stor skillnad på espresso som du köper på café jämfört med espresson du brygger med bönor som blivit malda av WSCG2.


Det är en perfekt kaffekvarn för hemmet som ger snabba är väldigt enkel att använda och framförallt för det priset som den säljs för just nu. För mer information kan du titta på denna YouTube video för att se Wilfa WSCG-2 under användning. 


Specifikationer

Effekt: 160 watt

Kapacitet: 250 gram

Bredd: 17 centimeter

Djup: 15,5 centimeter

Höjd: 28,5 centimeter

Vikt: 1,9 kilogram


Användarnas omdömen och recensioner om Wilfa kaffekvarn bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om kaffemaskinen.


"WOW. Allt jag kan säga är att denna maskinen är fantastisk. Storleken, konsistensen och designen är bara perfekta. Jag hittade denna maskinen för ca 800kr med en gratis påse kaffe, ett riktigt kap."


"Otroligt prisvärd och bra kvarn för pengarna, den är också väldigt snygg och stilren. Jag betalade 569kr för denna och har nu använt den i över ett år. Den fungerar lika bra som i början och ser också lika bra ut." 


"Snabb malning med många inställningsmöjligheter. Enkel att använda och enkel att hålla ren. Verkligen en superbra och prisvärd kaffekvarn." 


"Har fungerat perfekt i ett par år nu. Rekommenderar aeropress för bryggkaffe."


"Första kvarnen för hemmabruk. Funkar bra förutom att kaffet blir statiskt, blir lite kaffe här å var pga det.. Annars väldigt nöjd med kvaliten på kvarnen."


"Väldigt välfungerande. Känns rätt rejäl, särskilt givet den lilla prislappen."


"Som andra redan nämnt maler denna kvarn riktigt bra! Har använt den flera ggr dagligen i snart två år och den maler fortfarande som när den var ny. Bra kvalitet!" 


"För er som vill ha en bra kvarn till ert kaffe (ej espresso), köp denna!"


Nackdelar med kaffekvarnen

Det som har rapporterats är att behållaren som det malda kaffet hamnar i är lite svår att hälla ur. Den är även lite högljudd om man jämför den med andra kaffekvarnar och slutligen har konsumenter rapporterat att kaffet blir statiskt av kvarnen, detta är dock något som är oundvikligt med kaffekvarnar.


Här köper du Wilfa WSCG-2 till bästa pris

Whiteaway erbjuder Wilfa WSCG2 just nu för 799 kr. Frakten ingår även i priset.

799 kr är det lägsta priset just nu för Wilfa WSCG2!

eNemo säljer den för 799 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer Wilfa WSCG2 för 974 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Komplett säljer just nu Wilfa WSCG2 för 990 kr. Frakten ingår i priset.

Power säljer just nu Wilfa WSCG2 för 1023 kr. Frakten ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Wilfa WSCG2 för 1053 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Cervera kan du köpa Wilfa WSCG2 för 1063 kr. Frakt ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Wilfa WSCG2 för 1087 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet om bästa kaffekvarnen

För att ta reda på vilken som är den bästa kaffekvarnen just nu har vi tagit del av resultaten i experternas tester. Här har de testat flera kaffekvarnar och sett hur väl de maler kaffebönorna, vilken variation av bönor de kan mala samt vilka extra funktioner som finns. Här har det varit tydligt att Wilfa är ett märke som uppskattas mycket av experterna, framförallt eftersom de erbjuder bra maskiner i flera prisklasser. 


Men för att få en bättre bild om hur kaffekvarnarna fungerar "på riktigt" har vi även sett till att ta reda på vad de svenska konsumenterna tycker om sina köp eftersom det då blir tydligt att se ifall de är nöjda med kaffekvarnen och ifall den har visat några tydliga nackdelar. Användarnas recensioner har därför varit mycket vägledande i vårt val av den bästa kaffekvarnen just nu.


Kaffekvarn test - experternas omdömen

TEK.NO testade 10 kvarnar och Wilfa WSCG2 hamnade på en fjärdeplats med 7,5 poäng. Tek skrikver att detta är en bra kaffekvarn till ett bra pris, men att det är en nackdel att samlingslådan inte har en antistatisk beläggning. Den bästa i testet blev Wilfa WSBFBS-100B som får hela 9 poäng. Det måste dock sägas att den kostar över 3000kr. Kvarnen som har fått de tre bästa positionerna i detta test kostar mellan 1000 - 3400kr. 


Kaffeexperten James Hoffmann testade Wilfa WSCG2 och tyckte om den för dess användarvänlighet och dess fina resultat i hemmet. När det kom till frågan ifall den är bra för espresso så tyckte han att du får bättre resultat med kvarnar som används i riktiga caféer. 


Råd och Rön gjorde ett kaffekvarn test där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Kvarnen presterade mycket väl i kategorierna; mala kaffe, hanterbarhet och kvalitetsintryck. I kategorin "ljud" så presterade den aningen sämre. Vinnare i Råd och Röns test blev Krups GVX242. Totalt testades 18 kvarnar.


Danska Taenk testade 17 kvarnar där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Den fick bra betyg i kategorierna; mala kaffe, användarvänlighet samt byggkvalitet. Även i detta testet fick den mindre bra betyg i kategorin "ljud". Likt Råd & Rön utsåg även Danska Taenk Krups GVX242 som vinnare. 
Köp kaffebönor online

När du väl köpt dig en fin kvarn måste du ju också köpa goda och bra kaffebönor att mala. Du kan bland annat köpa bra och smakrika kaffebönor till bra priser hos bland annat Bagaren och Kocken.


Kaffekvarnar, kaffekvarn bäst i test 2023, elektrisk kaffekvarn bäst i test, köpa kaffekvarn, test kaffekvarn, billig kaffekvarn.

Med den bästa kaffekvarnen får du det bästa resultatet!


Tips 1: Om du gillar espresso kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa kaffebryggare eller testet om bästa nespressomaskinen! Läs även vårt test bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kaffekvarn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kaffekvarnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelarna med en kaffekvarn?
  En bra kaffekvarn maler kaffebönorna till jämn storlek vilket bidrar till en godare kopp kaffe. Med kaffekvarn bäst i test kan du dessutom ställa in hur grovt det malda kaffet skall vara, vilket gör det enkelt att optimera malningen för att passa den kaffetyp du skall brygga.
 • Hur rengör man en kaffekvarn?
  Den bästa kaffekvarnen från Wilfa är väldigt enkel att rengöra eftersom få kafferester hamnar kvar i kaffekvarnen. Du behöver endast använda en borste för att borsta rent. Glöm inte att vrida behållaren till OFF-läget innan du sätter igång med rengöringen!
 • Kan jag använda kaffekvarnen till att mala annat än kaffebönor?
  Om detta inte är angett i bruksmanualen skall du undvika att mala annat än kaffebönor eftersom det kan förstöra knivarna / malningsskivorna i kvarnen.
 • Vilken kaffekvarn är bäst?
  Bäst i test kaffekvarn kommer från Wilfa, enligt konsumenter och experter.
 • Vad kostar en bra kaffekvarn?
  En bra kaffekvarn kostar runt tusenlappen. Den som vi har utsett till kaffekvarn bäst i test snittar till och med under tusenlappen.
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Kaffekvarn

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast