Bra kaffekvarn billig kaffekvarn, bästa kaffekvarnen, kaffemalare

Kaffekvarn bäst i test 2024 - Wilfa kaffekvarn test

Ska du köpa kaffekvarn eller kaffemalare och vill veta vilken som har vunnit kaffekvarn bäst i test? Då har du kommit helt rätt. 


Vi har läst alla aktuella experttester samt konsumentrecensioner om kaffekvarnar för att hjälpa dig hitta den bästa kaffekvarnen. Läs mer i vårt kaffekvarn test här nedan och se vilken vi har utsett till bäst i test kaffekvarn!


Bästa kaffekvarnen just nu

 


Köpguide för kaffekvarnar: välj rätt modell

Välj rätt typ av kaffekvarn: knivar vs. malskivor

Kaffekvarnar kan mala kaffebönor på olika sätt. Vissa använder sig av knivar för att mala dessa, medan andra använder sig av malskivor. Här är det en fördel att använda sig utav malningsskivor eftersom du kan ställa in malningsgraden. 


Manuell vs. elektrisk kaffekvarn: vilken passar dig?

Det finns både elektroniska och manuella kvarnar. Givetvis är det de elektroniska som gör jobbet enklast, eftersom du själv slipper stå och veva. 


Snabb malning i elektrisk kaffekvarn bäst i test

Elektriska kaffekvarnar maler snabbare än manuella kaffekvarnar, vilket är särskilt uppskattat på morgonen när tiden är knapp. Det leder oss in på vikten av att kaffekvarnen har en stark motor. Ju starkare motor, desto bättre kaffe. 


Motorstyrka i elektronisk kaffekvarn

För att säkerställa att kaffet malas optimalt är det kritiskt att kaffekvarnen är utrustad med en stark motor. En kaffekvarn med dålig motor behöver kompensera med högre hastighet, vilket skapar statisk elektricitet som i sin tur försämrar kaffets smakupplevelse och livslängden på maskinen. Specifikationer om kaffekvarn bäst i test

Effekt:
Kapacitet:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test kaffekvarnen 2024 - Wilfa WSCG2 - Bäst i test
Wilfa WSCG2
Bästa kaffekvarnen
160 W
250 g
17 cm
15,5 cm
28,5 cm
1,9 kgFå det perfekta kaffet med en kaffemalare

För bästa smak och jämn malning av dina kaffebönor är en kaffekvarn nödvändig. Den tillåter dig att enkelt mala kaffebönor genom att justera malningsgraden efter behov och säkerställer att du doserar rätt mängd kaffe varje gång.  


Fördelar med en egen kaffekvarn

Därför kan det malda kaffet kan optimeras för exempelvis filterkaffe samt fransk och arabisk press. Och något av det allra bästa är att du på längden sparar pengar, eftersom du inte längre behöver köpa färdigmalet kaffe. Kaffet blir godare, och billigare!


Bästa kaffekvarn bäst i test kaffekvarn test kaffe kvarn

Test: kaffekvarnar bäst i test


Kaffekvarn bäst i test 2024: Wilfa WSCG-2 

 


Wilfa kaffekvarn bäst i test

Wilfa WSCG-2 är mycket populär kaffekvarn i rostfritt stål som har presterat bra i både experternas tester och konsumenternas omdömen där den främst prisas för sin användarvänlighet. Efter att ha tagit del av experternas tester och självklart kollat vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Den bästa kaffekvarnen 2024 är Wilfa WSCG-2.  


Kompakt och effektiv: design och funktioner hos Wilfa WSCG-2

Kaffekvarnen är 30 cm hög och 17 cm bred och får plats på de flesta diskbänkar. Sladden går att dölja så att så lite som möjligt syns av den. Den har en kapacitet på 250g, men eftersom du sällan behöver så mycket kaffe är det bäst att använda en våg för att få rätt dosering.


Avancerade inställningar för varje kaffeälskare: kokkaffe, fransk press och filterkaffe

WSCG2 har flera inställningar som exempelvis; kokkaffe, franskpress, filterkaffe, arabisk mocca och aeropress. Du kan även ställa in hur länge du vill att kaffet ska malas och läsa den medföljande handboken om de olika kaffebryggningsmetoderna. 


Bästa kaffekvarnen med malskivor

Den har även väldigt fina malskivor och ska enligt Wilfa själva även klara av att mala kaffebönorna så fint att det passar till espresso. Trots att vissa experter noterar att espressomalen inte helt når upp till caféstandard, är kvarnen högt värderad för dess förmåga att producera goda resultat oavsett malning.


Användarvänlig och prisvärd kaffekvarn

Det är en perfekt kaffekvarn för hemmet som ger snabba är väldigt enkel att använda och framförallt för det priset som den säljs för just nu. För mer information kan du titta på videon nedan för att se Wilfa WSCG-2 under användning.

 
Specifikationer om Wilfa WSCG-2 

 • Effekt: 160 watt
 • Kapacitet: 250 gram
 • Bredd: 17 centimeter
 • Djup: 15,5 centimeter
 • Höjd: 28,5 centimeter
 • Vikt: 1,9 kilogramHär köper du den bästa kaffekvarnen Wilfa WSCG-2 till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Wilfa kaffekvarn bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om kaffemaskinen.


"WOW. Allt jag kan säga är att denna maskinen är fantastisk. Storleken, konsistensen och designen är bara perfekta. Jag hittade denna maskinen för ca 800kr med en gratis påse kaffe, ett riktigt kap."


"Otroligt prisvärd och bra kvarn för pengarna, den är också väldigt snygg och stilren. Jag betalade 569kr för denna och har nu använt den i över ett år. Den fungerar lika bra som i början och ser också lika bra ut." 


"Snabb malning med många inställningsmöjligheter. Enkel att använda och enkel att hålla ren. Verkligen en superbra och prisvärd kaffekvarn." 


"Har fungerat perfekt i ett par år nu. Rekommenderar aeropress för bryggkaffe."


"Första kvarnen för hemmabruk. Funkar bra förutom att kaffet blir statiskt, blir lite kaffe här å var pga det.. Annars väldigt nöjd med kvaliten på kvarnen."


"Väldigt välfungerande. Känns rätt rejäl, särskilt givet den lilla prislappen."


"Som andra redan nämnt maler denna kvarn riktigt bra! Har använt den flera ggr dagligen i snart två år och den maler fortfarande som när den var ny. Bra kvalitet!" 


"För er som vill ha en bra kvarn till ert kaffe (ej espresso), köp denna!"


Nackdelar med kaffekvarnen

Det som har rapporterats är att behållaren som det malda kaffet hamnar i är lite svår att hälla ur. Den är även lite högljudd om man jämför den med andra kaffekvarnar och slutligen har konsumenter rapporterat att kaffet blir statiskt av kvarnen, detta är dock något som är oundvikligt med kaffekvarnar.


Så gjorde vi testet om bästa kaffekvarnen

För att ta reda på vilken som är den bästa kaffekvarnen just nu har vi tagit del av resultaten i experternas tester. Här har de testat flera kaffekvarnar och sett hur väl de maler kaffebönorna, vilken variation av bönor de kan mala samt vilka extra funktioner som finns. Här har det varit tydligt att Wilfa är ett märke som uppskattas mycket av experterna, framförallt eftersom de erbjuder bra maskiner i flera prisklasser. 


Men för att få en bättre bild om hur kaffekvarnarna fungerar "på riktigt" har vi även sett till att ta reda på vad de svenska konsumenterna tycker om sina köp eftersom det då blir tydligt att se ifall de är nöjda med kaffekvarnen och ifall den har visat några tydliga nackdelar. Användarnas recensioner har därför varit mycket vägledande i vårt val av den bästa kaffekvarnen just nu.


Kaffekvarn test - experternas omdömen

TEK.NO testade 10 kvarnar och Wilfa WSCG2 hamnade på en fjärdeplats med 7,5 poäng. Tek skrikver att detta är en bra kaffekvarn till ett bra pris, men att det är en nackdel att samlingslådan inte har en antistatisk beläggning. Den bästa i testet blev Wilfa WSBFBS-100B som får hela 9 poäng. Det måste dock sägas att den kostar över 3000kr. Kvarnen som har fått de tre bästa positionerna i detta test kostar mellan 1000 - 3400kr. 


Kaffeexperten James Hoffmann testade Wilfa WSCG2 och tyckte om den för dess användarvänlighet och dess fina resultat i hemmet. När det kom till frågan ifall den är bra för espresso så tyckte han att du får bättre resultat med kvarnar som används i riktiga caféer. 


Råd och Rön gjorde ett kaffekvarn test där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Kvarnen presterade mycket väl i kategorierna; mala kaffe, hanterbarhet och kvalitetsintryck. I kategorin "ljud" så presterade den aningen sämre. Vinnare i Råd och Röns test blev Krups GVX242. Totalt testades 18 kvarnar.


Danska Taenk testade 17 kvarnar där Wilfa WSCG2 hamnade på andraplats med 78 poäng. Den fick bra betyg i kategorierna; mala kaffe, användarvänlighet samt byggkvalitet. Även i detta testet fick den mindre bra betyg i kategorin "ljud". Likt Råd & Rön utsåg även Danska Taenk Krups GVX242 som vinnare. 


Bäst i test kaffekvarn - testvinnaren

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 879 kr. Frakten är inkluderad i priset.

879 kr är det lägsta priset just nu för Wilfa WSCG2!

Tretti.se säljer Wilfa WSCG2 för 879 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Komplett säljer just nu Wilfa WSCG2 för 899 kr. Frakten ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Wilfa WSCG2 just nu för 912 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 912 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Bagaren och Kocken säljer Wilfa WSCG2 för 978 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Wilfa WSCG2 för 1045 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Wilfa WSCG2 för 1080 kr. Frakten ingår i priset.


Köp kaffebönor online

När du väl köpt dig en fin kvarn måste du ju också köpa goda och bra kaffebönor att mala. Du kan bland annat köpa bra och smakrika kaffebönor till bra priser hos bland annat Bagaren och Kocken.Kaffekvarnar, elektrisk kaffekvarn bäst i test, wilfa kaffekvarn test råd och rön

Med den bästa kaffekvarnen får du det bästa resultatet!Tips 1: Om du gillar espresso kan vi också tipsa dig om att läsa vårt test om bästa kaffebryggare eller testet om bästa nespressomaskinen! Läs även vårt test bästa våffeljärnet här. Vi kan även tipsa om bästa kolsyremaskinen om du gillar att dricka kolsyrat vatten. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kaffekvarn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kaffekvarnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Vad är fördelarna med en kaffekvarn?
  En bra kaffekvarn maler kaffebönorna till jämn storlek vilket bidrar till en godare kopp kaffe. Med kaffekvarn bäst i test kan du dessutom ställa in hur grovt det malda kaffet skall vara, vilket gör det enkelt att optimera malningen för att passa den kaffetyp du skall brygga.
 • Hur rengör man en kaffekvarn?
  Den bästa kaffekvarnen från Wilfa är väldigt enkel att rengöra eftersom få kafferester hamnar kvar i kaffekvarnen. Du behöver endast använda en borste för att borsta rent. Glöm inte att vrida behållaren till OFF-läget innan du sätter igång med rengöringen!
 • Kan jag använda kaffekvarnen till att mala annat än kaffebönor?
  Om detta inte är angett i bruksmanualen skall du undvika att mala annat än kaffebönor eftersom det kan förstöra knivarna / malningsskivorna i kvarnen.
 • Vilken kaffekvarn är bäst?
  Bäst i test kaffekvarn kommer från Wilfa, enligt konsumenter och experter.
 • Vad kostar en bra kaffekvarn?
  En bra kaffekvarn kostar runt tusenlappen. Den som vi har utsett till kaffekvarn bäst i test snittar till och med under tusenlappen.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Kaffekvarn

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast