bra smörgåsgrill bäst i test, bästa paninigrill bäst i test smörgåsgrill test, bästa smörgåsgrillen

Smörgåsgrill bäst i test 2024 - bästa smörgåsgrillen

Om du letar efter den bästa smörgåsgrillen 2024, har du kommit rätt! Vi har granskat flera bra smörgåsgrillar för att hitta de som gör de mest krispiga och goda toastmackorna. Efter våra granskningar har vi utsett vinnarna:


 • Breville Paninigrill: Smörgåsgrill bäst i test 2024. Den här modellen ger perfekta, krispiga resultat varje gång.
 • Krups Grcic FDK4: Prisvärd smörgåsgrill bäst i test. Ett utmärkt val för dig som vill ha hög kvalitet till ett bra pris.


Med dessa två toppval från vårt smörgåsgrill test får du garanterat de bästa mackorna.


Smörgåsgrill bäst i test 2024 - våra testvinnareJämför smörgåsgrillar bäst i test - specifikationer

Plats för:
Effekt:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test smörgåsgrillen 2024 - Breville Paninigrill - Bäst i test
Breville Paninigrill
Smörgåsgrill bäst...
4 mackor
2000 W
34 cm
35 cm
10 cm
3,2 kg
Bäst i test smörgåsgrillen 2024 - Krups Grcic FDK4 - Bäst i test
Krups Grcic FDK4
Prisvärd smörgåsgr...
2 mackor
850 W
32 cm
30 cm
16 cm
2,4 kgKöpguide: vilken är den bästa smörgåsgrillen för dig?

Här är 5 saker du kan tänka på innan du köper en smörgåsgrill: 


 1. Storlek: Tänk på hur många mackor du vill kunna grilla samtidigt och välj den som rymmer det antal. 
 2. Yta: Tänk på ytan på grillplattorna. 
 3. Effekt: Desto högre effekt grillen har, desto snabbare går det att göra klart dina mackor. 
 4. Funktioner: Om du vill kunna grilla andra saker än mackor ska du leta efter en grill som även kan grilla flera rätter. Då kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa bordsgrillen. 
 5. Rengöring: Välj en grill med löstagbara plattor som du enkelt kan köra i diskmaskinen.
Smörgåsgrill bäst i test: Breville Paninigrill 


Breville Paninigrill bäst i test

Vilken är smörgåsgrill bäst i test? Efter våra analyser har vi kommit fram till att Breville Paninigrill är smörgåsgrill bäst i test. Det är en populär smörgåsgrill som har fått mycket bra omdöme av både experter och har många nöjda användare.


Stor paninigrill med 4 mackor 

Denna smörgåsgrill gör det enkelt att få till perfekta toasts varje gång, och dessutom kan du bjuda dina vänner eftersom Breville Paninigrill har plats för 4 mackor. Plattan som pressas ned på mackorna är dessutom steglös, vilket gör det enkelt att få plats med mackor av olika tjocklek.


Snabb uppvärmning av smörgåsgrillen

Den värms upp på 2 minuter och lagar dina mackor snabbt, men kan variera beroende på hur tjocka brödet är. Men tack vare en smart sensor känner järnet av när mackan har fått en perfekt och krispig yta. 


Enkel att rengöra

Även om plattorna inte är löstagbara är de fortfarande enkla att diska tack vare deras non-stick beläggning. Att få bort fett och maträtter blir därför en enkel manöver som inte behöver ta allt för mycket tid. 


Nackdelar med smörgåsgrillen 

Även om denna smörgåsgrillen gör det mesta bra är den inte helt utan brister. Smörgåsgrillen tar nämligen en del plats och kan inte ställas på sidan för att ta upp mindre plats. Har du ett litet kök med brist på förvaringsutrymme kan det därför vara en idé att titta på ett mindre smörgåsjärn.


Specifikationer om Breville Paninigrill

 • Antal mackor:
 • Effekt: 2000 W
 • Bredd: 34 cm
 • Djup: 35 cm
 • Höjd: 10 cm
 • Vikt: 3,2 kgHär kan du köpa Breville smörgåsgrill bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa smörgåsjärnet Breville Paninigrill 

"Rekommenderas starkt om du är ute efter en grill, dock värt att veta är att denna var betydligt större än vad jag föreställde mig."


"Riktigt bra grill till mackorna, det finns gott om plats att grilla flera åt gången. Mycket enkel att göra rent."


"Den är så lätt att använda och rengöra och smörgåsarna/paninisarna blir läckra. I sin manual har de också receptidéer som också visade sig vara mycket välsmakande."


"Jag har ägt några smörgåsjärn tidigare men det här är definitivt den bästa hittills."


"Letade efter en smörgåsgrill som var enkel att rengöra, och denna är verkligen det. Den platta ytan och beläggningen är kanon!"


Prisvärd smörgåsgrill bäst i test: Krups Grcic FDK4 


Krups Grcic FDK4 smörgåsjärn bäst i test

Eftersom vår testvinnare ändå kostar ett par hundralappar har vi även utsett ett bra smörgåsjärn för dig som inte äter grillade mackor så ofta, men gärna vill kunna njuta av den lyxen. En grill som gör jobbet bra till ett bra pris är Krups smörgåsgrill.


Paninigrill med två mackor

Krups smörgåsgrill har plats för två mackor och är mycket enkel att använda. Det är det klassiska järnet som med fördel används till vanliga rostmackor som du vill få perfekt gyllenbruna. 


Bra för vanliga rostmackor

Grillen har en effekt på 850 W vilket räcker gott och väl för att grilla traditionellt rostbröd på 5-6 minuter. Här är det tydligt angivet på grillen när mackan är klar då en grön knapp börjar lysa. 


Du får ordentligt med plats åt två stora rostmackor som grillen sköter galant. Är du dock ute efter en smörgåsgrill som även kan rosta tjockare brödskivor kan du dock stöta på problem eftersom järnets låsmekanism inte är steglös. 


Enkel rengöring med non-stick beläggning

Plattorna ligger fast i järnet men är av non-stick vilket gör de enkla att rengöra.


Specifikationer om Krups Grcic FDK4 

 • Antal mackor: 2 st
 • Effekt: 850 W
 • Bredd: 32 cm
 • Djup: 30 cm
 • Höjd: 16 cm
 • Vikt: 2,4 kgHär kan du köpa Krups smörgåsgrill bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om det prisvärda smörgåsjärnet från Krups

"Fungerar jättebra. Snygg design. Lätt att göra ren. Mycket nöjd med produkten. Använder den flera dagar i veckan."


"Prisvärd, bra att det finns signallampor på den, praktisk eftersom den kan förvaras på högkant, och fördel med stor plats i smörgåsjärnen."


"Fungerar bra, inget spill på sidorna."


"Kunde ha varit mera inställningar på tiden."


Så gjorde vi testet om smörgåsgrill bäst i test

När vi har tagit reda på vilka smörgåsjärn som gör de godaste mackorna har vi tittat mycket på de viktigaste faktorerna för en bra smörgåsgrill. Här är det viktigt att de har en generös storlek som gör det möjligt att grilla flera mackor samtidigt, men även att den klarar att göra detta effektivt, för vi orkar ju inte vänta hur länge som helst. Effekten måste därför vara hög nog för detta.


Sedan är det viktigt att smörgåsgrillen har en non-stick yta som gör den mycket enklare att rengöra, där ost och andra maträtter inte bränns fast. Allra helst vill vi ha löstagbara plattor som du enkelt kan plocka ur järnet och sedan lägga i diskmaskinen, men tyvärr är det långt ifrån alla järn som erbjuder detta.


Slutligen har vi även kikat på vilka funktioner de olika grillarna erbjuder. Men detta är främst limiterat till att grillarna låter dig veta när mackan är färdigrostad med en grön lampa som börjar lysa. Det finns en del järn som erbjuder temperaturkontroll, men dessa är ofta väldigt mycket dyrare.


För att ta reda på vilka grillar som täcker dessa faktorer har vi tagit reda på vad de olika experterna skriver i sina tester, både på nätet i form av webb-tidningar och forum, men även i butikerna. Och här har det varit tydligt att Breville är en solklar favorit när de gäller premium-varianterna som klarar av att rosta mackor till perfektion.


Under vår research har vi dock sett att det finns ett behov för enklare smörgåsgrillar som inte behöver vara alltför flashiga, och vi har därför utsett en vinnare som är mer enkel, men mycket prisvärd.


Vi har även sett till att båda dessa vinnarna uppskattas av konsumenterna som har köpt dessa. Det är ju trots allt de vanliga användarna som är de sanna experterna, eftersom de har möjlighet att testa dessa under längre tid, och kan ge en bättre indikation om det är en bra produkt som stämmer överens med deras förväntningar, eller om det var tydliga nackdelar.


Slutligen har vi vägt samman betygen från experterna och användare och utsett Brevilles smörgåsgrill till bäst i test och Krups smörgåsgrill till den mest prisvärda.Test smörgåsgrill, panini grill, smörgåsgrilltest, toast grill bäst i test


Smörgåsgrill test - experternas omdömen

Råd och Rön har testat totalt 9 smörgåsgrillar. Både Breville och Krups får 67 poäng och hamnar på en delad tredjeplats i testet. Krups FDK4 utses däremot till Bra köp av Råd och Rön på grund av dess förmånliga pris.


Godare rekommenderar både Breville Paninigrill och Krups smörgåsgrill. Här gillar de bland annat att Krups smörgåsjärn tydligt anger när mackan är färdigrostad samt att Brevilles grill har plats för 4 mackor och att den är tillverkad i rostfritt stål.


The Spruce Eats utser Breville Paninigrill till bästa premiumgrill där den får bra betyg för sin steglösa låsmekanism där du inte riskerar att platta till brödet allt för mycket samt att den värms upp väldigt snabbt. De hade dock velat se möjligheten att kontrollera temperaturen.


Tidningen M3 ger Rubicson smörgåsgrill det högsta betyget på 4/5. De gillar att den grillar jämnt, värms upp snabbt och är enkel att rengöra.


Sammanfattning av bästa smörgåsgrillen

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den smörgåsgrill som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa smörgåsjärnen

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

699 kr är det lägsta priset just nu för Breville Paninigrill!

Amazon säljer Breville Paninigrill just nu för bara 783 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Breville Paninigrill för 968 kr. Frakt ingår i priset.


Amazon säljer Krups Grcic FDK4 just nu för bara 469 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

469 kr är det lägsta priset just nu för Krups Grcic FDK4!

Hos Cervera kan du köpa Krups Grcic FDK4 för 528 kr. Frakt ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Krups Grcic FDK4 för 535 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Teknikproffset kan du köpa Krups Grcic FDK4 för 535 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Clas Ohlson säljer just nu Krups Grcic FDK4 för 538 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 546 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Krups Grcic FDK4 för 547 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Krups Grcic FDK4 för 548 kr. Frakt ingår i priset.


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har smörgåsgrill rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa smörgåsgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du läsa mer om smarta produkter för köket kan vi tipsa dig om den bästa bordsgrillen och bästa airfryer som gör din mat krispig helt utan att använda olja. 


Tips 3: Är du intresserad av bakning kan vi även tipsa dig om att läsa våra tester där vi utser den bästa bakmaskinen samt den bästa köksmaskinen. Varför inte slå till med ett klassiskt våffeljärn, eller belgiskt våffeljärn?Frågor och svar om smörgåsgrillar

 • Vad kan man grilla i en smörgåsgrill?
  En smörgåsgrill kan användas till flera olika saker utöver mackor, men tänk på att bevaka tillagningen noga eftersom du inte har någon temperaturkontroll. Vi rekommenderar dock att du siktar in dig på en riktig bordsgrill om du vill kunna grilla fler saker än mackor.
 • Kan man använda våffeljärn som smörgåsgrill?
  Absolut! Tänk dock på att ett våffeljärn inte är framtaget för att hantera fetare ingredienser som ost. Det kan därför bli väldigt kladdigt när ost smälter och en pärs att rengöra.
 • Hur gör man rent en smörgåsgrill?
  Låt järnet svalna och använd sedan en borste för att skrapa bort eventuella matrester. För rengöring kan du använda en blandning av varmt vatten och diskmedel. Torka sedan av noga så det blir torrt för att undvika att några delar ska börja rosta. Undvik att lägga smörgåsgrillen helt i vatten eller i diskmaskinen.
 • Vilken är smörgåsgrill bäst i test?
  Den bästa smörgåsgrillen 2024 är Breville Paninigrill, som ger perfekta, krispiga resultat varje gång. Breville Paninigrill har fått mycket bra omdöme av både experter och nöjda användare.
 • Vilken är den mest prisvärda smörgåsgrillen?
  Den mest prisvärda smörgåsgrillen är Krups Grcic FDK4. Detta smörgåsjärn ger hög kvalitet till ett bra pris.
 • Hur många mackor kan Breville Paninigrill göra samtidigt?
  Breville Paninigrill kan grilla upp till fyra smörgåsar samtidigt. Dess steglösa platta gör det enkelt att grilla mackor av olika tjocklek.
 • Hur snabbt värms Krups Grcic FDK4 upp?
  Krups Grcic FDK4 värms upp snabbt och kan grilla två mackor på 5-6 minuter. Grillen visar tydligt när mackorna är klara med en grön lampa.
 • Är det enkelt att rengöra Breville Paninigrill?
  Ja, Breville Paninigrill har non-stick plattor som gör den enkel att rengöra, trots att plattorna inte är löstagbara.
 • Vilka är de viktigaste faktorerna att tänka på när man köper en smörgåsgrill?
  De viktigaste faktorerna är storlek, effekt, yta på grillplattorna, funktioner och rengöring. Välj en smörgåsgrill som passar dina behov och köksutrymme.
 • Vilken är den bästa paninigrillen?
  Den bästa paninigrillen är Breville Paninigrill, som utmärker sig för sin effektiva uppvärmning och stora kapacitet att grilla fyra mackor samtidigt.
 • Finns det billiga smörgåsgrillar som ändå presterar bra?
  Ja, Krups Grcic FDK4 är ett bra exempel på en prisvärd smörgåsgrill som ger goda resultat till ett överkomligt pris.
 • Vad är fördelarna med non-stick plattor?
  Non-stick plattor gör att maten inte fastnar, vilket underlättar rengöringen och minskar risken för att ost och andra ingredienser bränns fast.
 • Kan jag använda smörgåsjärn för andra rätter än mackor?
  Ja, vissa smörgåsjärn och paninigrillar kan användas för att grilla andra rätter, såsom grönsaker och kött. Kolla efter funktioner som passar dina behov.
 • Vad är skillnaden mellan smörgåsjärn och paninigrill?
  Ett smörgåsjärn är oftast mindre och används för traditionella mackor, medan en paninigrill är större och kan grilla tjockare brödskivor och paninis.
 • Är det viktigt med steglös platta i en smörgåsgrill?
  Ja, en steglös platta, som den i Breville Paninigrill, gör det möjligt att grilla mackor av olika tjocklek utan att pressa dem för mycket.
 • Var kan jag köpa smörgåsgrillar till lägsta pris?
  Du kan köpa smörgåsgrillar till lägsta pris på onlinebutiker som Amazon, NetOnNet och Elon. Vi listar butikerna med lägst pris direkt efter våra recensioner.
 • Vad säger användarna om Breville Paninigrill och Krups Grcic FDK4?
  Användarna är mycket nöjda med både Breville Paninigrill och Krups Grcic FDK4. De uppskattar deras effektivitet, enkelhet i användning och rengöring samt deras förmåga att göra krispiga och goda mackor.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Smörgåsgrill

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast

Relaterade tester till mackjärn bäst i test