Smörgåsgrill bäst i test

Test: Bästa smörgåsgrillen 2023

Letar du efter en bra smörgåsgrill som gör krispiga toast-mackor med perfekt resultat varje gång? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit reda på vilka smörgåsjärn som är allra bäst just nu och gör de godaste mackorna. Och efter mycket letande har vi tagit fram två vinnare: en smörgåsgrill bäst i test samt ett prisvärt val. 


Testvinnare 2023

Smörgåsjärn bäst i test

Breville Paninigrill

Smörgåsgrill bäst i test Breville Paninigrill
 • Klarar fyra mackor samtidigt

 • Non-stick plattor

 • Grillar snabbt

 • Tar mycket plats

Prisvärt smörgåsjärn

Krups Grcic FDK4

Smörgåsgrill bäst i test Krups Grcic FDK4
 • Värms upp snabbt

 • Enkelt att ställa undan

 • Visar när mackorna är klara

 • Endast plats för 2 mackor

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide smörgåsgrill

Här är 5 saker du kan tänka på innan du köper en smörgåsgrill: 


 1. Storlek: Tänk på hur många mackor du vill kunna grilla samtidigt och välj den som rymmer det antal. 
 2. Yta: Tänk på ytan på grillplattorna. 
 3. Effekt: Desto högre effekt grillen har, desto snabbare går det att göra klart dina mackor. 
 4. Funktioner: Om du vill kunna grilla andra saker än mackor ska du leta efter en grill som även kan grilla flera rätter. Då kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa bordsgrillen. 
 5. Rengöring: Välj en grill med löstagbara plattor som du enkelt kan köra i diskmaskinen.
Breville smörgåsgrill - bäst i test

Breville Paninigrill är en populär smörgåsgrill som har fått mycket bra omdöme av både experter och har många nöjda användare.


Bästa smörgåsgrillen - Breville Paninigrill

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Breville Paninigrill


Stor kapacitet och enkel användning

Denna smörgåsgrill gör det enkelt att få till perfekta toasts varje gång, och dessutom kan du bjuda dina vänner eftersom Breville Paninigrill har plats för 4 mackor. Plattan som pressas ned på mackorna är dessutom steglös, vilket gör det enkelt att få plats med mackor av olika tjocklek.


Snabb uppvärmning

Den värms upp på 2 minuter och lagar dina mackor snabbt, men kan variera beroende på hur tjocka brödet är. Men tack vare en smart sensor känner järnet av när mackan har fått en perfekt och krispig yta. 


Enkel att rengöra

Även om plattorna inte är löstagbara är de fortfarande enkla att diska tack vare deras non-stick beläggning. Att få bort fett och maträtter blir därför en enkel manöver som inte behöver ta allt för mycket tid. 


Nackdel

Även om denna smörgåsgrillen gör det mesta bra är den inte helt utan brister. Smörgåsgrillen tar nämligen en del plats och kan inte ställas på sidan för att ta upp mindre plats. Har du ett litet kök med brist på förvaringsutrymme kan det därför vara en idé att titta på ett mindre smörgåsjärn.


Specifikationer

Plats för: 4 mackor

Effekt: 2000 W

Bredd: 34 cm

Djup: 35 cm

Höjd: 10 cm

Vikt: 3,2 kg


Detta tycker användarna om bästa smörgåsjärnet


"Rekommenderas starkt om du är ute efter en grill, dock värt att veta är att denna var betydligt större än vad jag föreställde mig."


"Riktigt bra grill till mackorna, det finns gott om plats att grilla flera åt gången. Mycket enkel att göra rent."


"Den är så lätt att använda och rengöra och smörgåsarna/paninisarna blir läckra. I sin manual har de också receptidéer som också visade sig vara mycket välsmakande."


"Jag har ägt några smörgåsjärn tidigare men det här är definitivt den bästa hittills."


"Letade efter en smörgåsgrill som var enkel att rengöra, och denna är verkligen det. Den platta ytan och beläggningen är kanon!"


Här kan du köpa Breville smörgåsgrill till bästa pris

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 699 kr. Frakten är inkluderad i priset.

699 kr är det lägsta priset just nu för Breville Paninigrill!

Amazon säljer Breville Paninigrill just nu för bara 738 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Krups smörgåsgrill - prisvärd smörgåsgrill

Eftersom vår testvinnare ändå kostar ett par hundralappar har vi även utsett ett bra smörgåsjärn för dig som inte äter grillade mackor så ofta, men gärna vill kunna njuta av den lyxen. En grill som gör jobbet bra till ett bra pris är Krups smörgåsgrill.


Prisvärt smörgåsjärn - Krups Grcic FDK4

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Krups Grcic FDK4 Visa färre priser Visa fler priser


Krups smörgåsgrill har plats för två mackor och är mycket enkel att använda. Det är det klassiska järnet som med fördel används till vanliga rostmackor som du vill få perfekt gyllenbruna. 


Bra för vanliga rostmackor

Grillen har en effekt på 850 W vilket räcker gott och väl för att grilla traditionellt rostbröd på 5-6 minuter. Här är det tydligt angivet på grillen när mackan är klar då en grön knapp börjar lysa. 


Du får ordentligt med plats åt två stora rostmackor som grillen sköter galant. Är du dock ute efter en smörgåsgrill som även kan rosta tjockare brödskivor kan du dock stöta på problem eftersom järnets låsmekanism inte är steglös. 


Enkel rengöring med non-stick

Plattorna ligger fast i järnet men är av non-stick vilket gör de enkla att rengöra.


Specifikationer

Plats för: 2 mackor

Effekt: 850 W

Bredd: 32 cm

Djup: 30 cm

Höjd: 16 cm

Vikt: 2,4 kg


Detta tycker användarna om det prisvärda smörgåsjärnet

"Toppen frasig toast!"


"Fungerar jättebra. Snygg design. Lätt att göra ren. Mycket nöjd med produkten. Använder den flera dagar i veckan."


"Snygg. Praktisk. Grymt bra resultat."


"Gör vad den ska utan problem."


"Prisvärd, bra att det finns signallampor på den, praktisk eftersom den kan förvaras på högkant, och fördel med stor plats i smörgåsjärnen."


"Fungerar bra, inget spill på sidorna."


"Kunde ha varit mera inställningar på tiden."


Här kan du köpa Krups smörgåsgrill till bästa pris

Amazon säljer Krups Grcic FDK4 just nu för bara 366 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

366 kr är det lägsta priset just nu för Krups Grcic FDK4!

MediaMarkt säljer Krups Grcic FDK4 just nu för bara 494 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa Krups Grcic FDK4 för 498 kr. Frakt ingår i priset.

Hemmy.se säljer just nu Krups Grcic FDK4 för 543 kr. Frakten ingår i priset.


Jämförelse smörgåsgrill - specifikationer

Plats för:
Effekt:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Breville Paninigrill
Breville Paninigrill
Smörgåsjärn bäst i...
4 mackor
2000 W
34 cm
35 cm
10 cm
3,2 kg
Krups Grcic FDK4
Krups Grcic FDK4
Prisvärt smörgåsjä...
2 mackor
850 W
32 cm
30 cm
16 cm
2,4 kg

Så gjorde vi testet

När vi har tagit reda på vilka smörgåsjärn som gör de godaste mackorna har vi tittat mycket på de viktigaste faktorerna för en bra smörgåsgrill. Här är det viktigt att de har en generös storlek som gör det möjligt att grilla flera mackor samtidigt, men även att den klarar att göra detta effektivt, för vi orkar ju inte vänta hur länge som helst. Effekten måste därför vara hög nog för detta. 


Sedan är det viktigt att smörgåsgrillen har en non-stick yta som gör den mycket enklare att rengöra, där ost och andra maträtter inte bränns fast. Allra helst vill vi ha löstagbara plattor som du enkelt kan plocka ur järnet och sedan lägga i diskmaskinen, men tyvärr är det långt ifrån alla järn som erbjuder detta. 


Slutligen har vi även kikat på vilka funktioner de olika grillarna erbjuder. Men detta är främst limiterat till att grillarna låter dig veta när mackan är färdigrostad med en grön lampa som börjar lysa. Det finns en del järn som erbjuder temperaturkontroll, men dessa är ofta väldigt mycket dyrare. 


För att ta reda på vilka grillar som täcker dessa faktorer har vi tagit reda på vad de olika experterna skriver i sina tester, både på nätet i form av webb-tidningar och forum, men även i butikerna. Och här har det varit tydligt att Breville är en solklar favorit när de gäller premium-varianterna som klarar av att rosta mackor till perfektion. 


Under vår research har vi dock sett att det finns ett behov för enklare smörgåsgrillar som inte behöver vara alltför flashiga, och vi har därför utsett en vinnare som är mer enkel, men mycket prisvärd. 


Vi har även sett till att båda dessa vinnarna uppskattas av konsumenterna som har köpt dessa. Det är ju trots allt de vanliga användarna som är de sanna experterna, eftersom de har möjlighet att testa dessa under längre tid, och kan ge en bättre indikation om det är en bra produkt som stämmer överens med deras förväntningar, eller om det var tydliga nackdelar. 


Slutligen har vi vägt samman betygen från experterna och användare och utsett Brevilles smörgåsgrill till bäst i test och Krups smörgåsgrill till den mest prisvärda. 
Smörgåsgrill test - experternas omdömen

Godare: I detta test rekommenderas både Breville Paninigrill och Krups smörgåsgrill. Här gillar de bland annat att Krups smörgåsjärn tydligt anger när mackan är färdigrostad samt att Brevilles grill har plats för 4 mackor och att den är tillverkad i rostfritt stål. 


The Spruce Eats: Utser Breville Paninigrill till bästa premiumgrill där den får bra betyg för sin steglösa låsmekanism där du inte riskerar att platta till brödet allt för mycket samt att den värms upp väldigt snabbt. De hade dock velat se möjligheten att kontrollera temperaturen.


Tidningen M3: I detta test får Rubicson smörgåsgrill det högsta betyget på 4/5. De gillar att den grillar jämnt, värms upp snabbt och är enkel att rengöra. 
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den smörgåsgrill som passar dig bäst.


Testvinnare - Bästa smörgåsjärnenTips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har smörgåsgrill rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa smörgåsgrillen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du läsa mer om smarta produkter för köket kan vi tipsa dig om den bästa bordsgrillen och bästa airfryer som gör din mat krispig helt utan att använda olja. 


Tips 3: Är du intresserad av bakning kan vi även tipsa dig om att läsa våra tester där vi utser den bästa bakmaskinen samt den bästa köksmaskinen


Vanliga frågor och svar

 • Vad kan man grilla i en smörgåsgrill?
  En smörgåsgrill kan användas till flera olika saker utöver mackor, men tänk på att noga bevaka tillagningen eftersom du inte har någon temperaturkontroll. Vi rekommenderar dock att du siktar in dig på en riktig bordsgrill om du vill kunna grilla fler saker än mackor.
 • Kan man använda våffeljärn som smörgåsgrill?
  Absolut! Tänk dock på att ett våffeljärn inte är framtaget för att hantera fetare ingredienser som ost. Det kan därför bli väldigt kladdigt när ost smälter.
 • Hur gör man rent en smörgåsgrill?
  Låt järnet svalna och använd sedan en borste för att skrapa bort eventuella matrester. För rengöring kan du använda en blandning av varmt vatten och diskmedel. Torka sedan av noga för att undvika att några delar ska börja rosta.

Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner

Philip Andrén

Bäst i test: Smörgåsgrill

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.Ursprungstestet skrevs 2023-04-14 och uppdaterades senast