Joggingvagn bäst i test

Joggingvagn bäst i test 2023 - för aktiva föräldrar och nöjda barn

Om du ska köpa joggingvagn och vill veta vilken som är bäst i test just nu så har du kommit rätt! Här får du tips och köpråd om vad du ska tänka på inför ditt köp. För- och nackdelar från både experter och konsumenter som testat och köpt testvinnaren. Och du får såklart reda på vilka återförsäljare som har lägst pris idag!

 

Allt detta sammanfattas för dig på denna sida så att du slipper onödig misstag och får den bästa vagnen till lägsta möjliga pris direkt!


Joggingvagn - vårt toppval just nu

Joggingvagn bäst i test

Thule Urban Glide 2

Joggingvagn bäst i test Thule Urban Glide 2
 • Reflexer på alla hjul

 • Sits justeras enkelt

 • Låsbart framhjul

 • Inbyggd broms

 • Inget fäste för bilbarnstol

 • Ingen dryckeshållare

priser i samarbete med Prisjakt


För- och nackdelar med sportvagn

Att kunna ta med sig sitt barn på ett träningspass är otroligt mysigt och fördelarna är många. Du som förälder kan klämma in en motionsrunda när du vill och barnet får frisk luft. Båda föräldrarna kan dessutom också enkelt gå ut och springa tillsammans när du har en sådan vagn.

 

För utom själva löpningen blir det också lite hårdare träning då det kräver mer muskeluthållighet då det blir mer motstånd att springa med en vagn än utan en. Du kan använda vagnen från det att barnet föds om du köper en babyväska, då sparar du pengar genom att inte behöva köpa fler barnvagnar.

 

Nackdelar med en sådan vagn kan vara att du kanske inte prioriterar lika mycket egen fritid då vagnen alltid är med. Du får inte heller lika stor möjlighet att röra armarna, vilket kan göra att du blir stelare i axlarna.


Så springer du med en vagn

Det är inte riktigt samma sak att springa med en vagn som utan. Du måste först och främst tänka på säkerheten för ditt barn, hur långa steg du kan ta och hur du ska hålla vagnen. Här är några tips som hjälper dig att komma igång med att springa utan att skada dig själv eller ditt barn:

 • Spring med vagnen nära kroppen. Skjut dina höfter framåt, spänn magen och ta korta steg. Kortare steg är bättre för knän, höfter och fötter än långa steg.
 • Spring upprätt med en bra hållning för att undvika smärta i axlar och nacke.
 • Variera vilken hand du håller vagnen med.
 • Spring inte ut på så långa tripper i början. Börja med kortare turer och förläng dessa då du ser att det går bra att springa med vagn.

 Bästa joggingvagn 2023

Den bästa joggingvagnen för aktiva föräldrar och för den riktigt seriösa löparen är just nu Thule Urban Glide 2.


Thule Urban Glide 2 bäst i test

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 28 november 2023

De bästa priserna på Thule Urban Glide 2 Visa färre priser Visa fler priser


Thule Urban Glide 2 passar allt från stadsmiljöer till skogsterräng och kommer garanterat att ge dig och ditt barn många fantastiska äventyr. Vagnen har reflexer på alla hjul och längs kanten av kapellet som gör dig extra synlig och säker i mörkret (vagnen finns även under namnet Thule Urban Glide 2 Double, är en vagn för två barn).

 

Det  är en bekväm sportvagn som är lätt att manövrera tack vare den låga vikten, de stora bakhjulen och att framhjulet är svängbart. När du joggar, lås bara framhjulet.

 

Handtaget är justerbart vilket innebär att du kan justera det till olika höjder för att passa alla i familjen. Den inbyggda bromsen ger bra säkerhet och bromskontroll i kuperad terräng och i löpningen. Bra fjädring gör körningen både mjuk och behaglig.

 

Enligt Thule kan du använda denna vagn från det att barnet är 6 månader tills det väger 22 kg (ca 4 år). Vagnen kan användas från födseln med Thule Basin (säljs separat).

 

Du som förälder kan titta på ditt barn utan att störa genom ett "titt-fönster" i kapellet som även har magnetstängning. När du ska ha med dig vagnen i bilen eller förvara den hemma tar du helt enkelt av hjulen och sätter ihop den, då tar den nästan ingen plats.

 

Sitsen justeras enkelt med en hand för att ligga ner så ditt barn kan ta en skön eftermiddagslur på resan. Vagnen har också en rymlig varukorg under sitsen.


Specifikationer

 • Maxvikt för barnet - 22 kg.
 • Max viktkapacitet för barnvagn - 34 kg.
 • Säkerhetsbälte - fempunkts
 • Dörröppning - 69 cm.
 • Sitthöjd - 53 cm.
 • Axelbredd - 31,5 cm.
 • Vikt - 11,5 kg.
 • Mått - 87 x 69 x 34 cm 


Thule joggingvagn - detta säger konsumenterna om testvinnaren

Som alltid här på Bäst i test Guide vill vi veta vad konsumenter som redan köpt och testat de produkter vi rekommenderar tycker om dem, det är trots allt de som vet hur de fungerar bäst i vardagen. (För de som söker en lite billigare vagn tipsas det även om vagnen Baby jogger summit x3 och Bob revolution pro). Här kan du läsa några av de recensioner Thule Urban Glide 2 har fått:


"Vill du ha en säker och bra joggingvagn som nästan rullar av sig själv så är det här vagnen för dig. Vagnen är stabil, har stora hjul med bra dämpning. Den går lätt att fälla ihop. Optimal på både asfalt och stig. Det är väldigt positivt att det finns även en extra broms på händerna såväl som på fötterna."


"Helt fantastisk vagn, rullar nästan av sig själv. De stora hjulen och tyngdpunkten på vagnen gör den lätt att rulla och lätt att manövrera. Stabilt som en fyrhjuling klättrar barnen upp på hjulen för att se bebisen : ) Toppvagn för all terräng inkl. snö, handbromsen är guld. Något bred för butiksbruk men man vänjer sig. Bra kapell, ryggdelen som de flesta vagnar är inte riktigt rak, detta som enda minus. Om du har bäcken/ryggproblem är det här vagnen!"


"Vagnen är helt fantastisk för jogging. Mitt barn sitter dock inte riktigt lika upprätt som i en vanlig vagn, vilket tillverkaren kunde ha förbättrat"


"Superenkel att styra, mycket lätt att köra över kullar och dalar, bra fjädring, kan fällas ihop väldigt enkelt."


"Ärligt talat den bästa vagnen som finns. Jag är inte modemedveten. Jag behöver inte ha allt som heter märke. Men i det här fallet vet Thule vad de gör för vagnar. Mitt största klagomål är att det inte medföljer en dryckeshållare och att den inte har något fäste för bilbarnstolen. Du måste köpa dem separat. Men annars är det här vagnen du ska köpa.


"Utmärkt barnvagn. Lätt att använda, lätt att fälla ihop. Glider fint och bra bromsar."


"Så bra köp! Oavsett om du går mycket eller springer så är den märkbart bättre än en vanlig barnvagn. Min son älskar den!"


"Den är fantastisk. Kunde inte ha varit nöjdare. Kan bokstavligen trycka den framåt med ett finger. Perfekt i ojämn terräng som stigar, strand etc. Superlätt vikt, fälls ihop väldigt lätt och bakhjulen lossnar med en knapptryckning så det kan packas platt!"


Nackdelar då? Dessa vill man veta innan man bestämmer sig för att handla och vad vissa säger är att den är svårt att köra in genom en vanlig dörr på grund av storleken. Att den är svårt att ha med på köpcentret/butiken eftersom den är lite lång och vissa personer klagar på avsaknaden av en behållare för dryck.


Thule Glide 2 - här köper du den till bäst pris


Baby V erbjuder den för 6995 kr. Frakten är inkluderad i priset.

6995 kr är det lägsta priset just nu för Thule Urban Glide 2!

Jollyroom säljer Thule Urban Glide 2 för 6995 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Babyland erbjuder den för 6995 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Thule Urban Glide 2 just nu för bara 6995 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Thule Urban Glide 2 för 12606 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

Vi har tagit reda på vilken joggingvagn som har presterat bäst i de relevanta experternas tester. Här testades alla möjliga parametrar hos joggingvagnen för att se till att den klarar av allt som kan hända under en löptur. Och här gäller det att det har gjorts av källor som har testat vagnen med hänsyn både till barnet och förälder. 


Här är det viktigt att den bästa vagnen klarar av olika miljöer utan problem, oavsett om det är i stan eller ute på landet i lite mer utmanande miljö. Här är det viktigt att däcken klarar av olika underlag, att bromsarna är effektiva, men även att joggingvagnen är relativt vattentät - ifall det skulle börja regna. Utöver detta ska testvinnaren även vara enkel att styra och lättmanövrerad. 


Slutligen har det varit viktigt att testvinnaren är uppskattad av användarna som redan har hunnit prova den, det är ju dessa som har hunnit prova en vagn under längst tid. Detta är något som verkligen har talat för Thule Urban Glide 2 eftersom den har positiva omdömen och att de negativa recensionerna främst är saker som att den är lite för stor för att ha med till köpcentret samt att det inte finns någon behållare för dryck.
Köpguide - så väljer du rätt joggingvagn

Det allra viktigaste när du ska välja joggingvagn är att den känns bra och säker. Men det finns en del saker som får en bra joggingvagn från att sticka ut från en dålig sådan. Därför har vi tagit med 7 viktiga saker att tänka på när du ska köpa en ny joggingvagn: 


 1. Stora hjul med bra fjädring är viktigt.
 2. Roterande framhjul för att underlätta gång.
 3. Låsbart framhjul för att underlätta joggingturen. Hjulet måste vara låst för att undvika att vagnen välter.
 4. Justerbart handtag så det passar båda föräldrarna.
 5. Nedfällbar sits så barnet kan sova under resan.
 6. Lätt i vikten och enkel att vika ihop.
 7. Ta liten plats när den är hopfälld.
Test Thule joggingvagn - det säger experterna

Tyska konsumenttidningen Stiftung warentest har testat 12 vagnar och betygsätter Thule Urban Glide 2 som bäst i testet och skriver "Bekvämt för stora och små barn. Bekvämt för barn upp till ca fyra år. Handtaget kan anpassas efter föräldrarnas längd. Det stora hjulen klarar både träd, trappor och backar. Handbromsen är anpassad för både vänster- och högerhänta."


Theoutdoordad har testat Urban Glide 2 och skriver att "Den ultimata vagnen inom segmentet robusta barnvagnar för terräng. Thule Urban Glide 2 är tuff, säker, lättstyrd, har massor av förstklassiga egenskaper och flera lägen som klarar flera mil på alla typer av underlag. Om du är en utomhusfamilj, den här vagnen passar till allt."


TheBump utser Thule Urban Glide 2 till vinnare i deras test. De gillar att den är lätt och kompakt, vilket gör att den kan skjutas med en hand under löpning, lyftas med en hand under transport och passar i de flesta bagageutrymmen. Framhjulet svänger lätt och bakhjulen klarar allt från trottoarkanter till vildmarksstigar. Handtaget justeras enkelt för att passa flera olika familjemedlemmar.


BabyGearLab ger Thule Urban Glide 2 87 av 100 poäng. Den är favoriten bland alla testade vagnar och eftersom den ska kunna användas både till löpning och som vardagsvagn sparar du också pengar. De skriver att "det är svårt att hitta något att ogilla med Urban Glide 2 ..."


RedDot rankar Thule Urban Glide 2 som bäst i test. Juryn avslutar med kommentaren "Thule Urban Glide 2 är genomtänkt designad in i minsta detalj. Den kombinerar formell och teknisk perfektion med en känsla av en stilfull och aktiv livsstil. Dess mycket avancerade och pålitliga funktionalitet och noggrant utvalda materialval gör den perfekt för stadsturer och aktiv användning i krävande utomhusmiljöer. Den är mycket lätt att hantera och fälls ihop på bara några sekunder."


sportvagn test


~ Vackra promenader i skog och mark med den bästa sportvagnen ~

 


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har joggingvagn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa joggingvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vi kan även tipsa om vårt test gällande bästa resväskan. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Vanliga frågor och svar

 • När kan man börja använda en joggingvagn?
  Thule skriver att man enligt experterna ska vänta med att börja jogga ihop med vagn tills barnet ska fylla 6 månader. Det beror på att barnet innan 6 månader inte är tillräckligt stark i sin nacke. Vill du börja jogga tidigare ihop med ditt barn behöver du en babyväska eller bilbarnstol till vagnen som håller huvud stadigt på plats.
 • Kan man jogga med en vanlig vagn?
  Ja, du kan jogga med en vanlig vagn men den ska ha bra stabilitet och stötdämpning. Det rekommenderas inte att jogga med vagn och bebis förrän bebisen är 6 månader, då det blir skumpigt och hoppigt. Bebisen har inte tillräckligt stark nacke innan dess.
 • Vilken joggingvagn är bäst i test?
  Just nu har vi utsett Thule Urban 2 till bäst i test.
Bäst i test Guidens tester för barn och föräldrarDu hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Anita Carlsen

Bäst i test: Barnvagn - Joggingvagn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Testet uppdaterades senast