bästa joggingvagn bäst i test joggingvagn test, joggingvagn thule löparvagn bäst i test, löpvagn bäst i test

Joggingvagn bäst i test 2024 - bästa löpvagnen för löparen

Vill du springa med barnvagn och funderar på att köpa joggingvagn? Då har du kommit helt rätt! Vi har tagit reda på vilken som är löpvagn bäst i test. Här får du tips och köpråd om vad du ska tänka på inför ditt köp av bästa löpvagnen


Bästa joggingvagn - vårt toppval just nu


För- och nackdelar med sportvagn för aktiva föräldrar

Att kunna ta med sig sitt barn på ett träningspass är otroligt mysigt och fördelarna är många. Du som förälder kan klämma in en motionsrunda när du vill och barnet får frisk luft. Båda föräldrarna kan dessutom också enkelt gå ut och springa tillsammans när du har en joggingvagn.

 

Förutom själva löpningen blir det också lite hårdare träning då det kräver mer muskeluthållighet då det blir mer motstånd att springa med en vagn än utan en. 


Tänk på: För de tidiga månaderna när barnet behöver ligga ner, är en liggvagn ett måste, medan en sittvagn tar vid när barnet kan sitta upp själv.

  

Nackdelar med en joggingvagn kan vara att du kanske inte prioriterar lika mycket egen fritid då vagnen alltid är med. Du får inte heller lika stor möjlighet att röra armarna, vilket kan göra att du blir stelare i axlarna.Specifikationer om den bästa joggingvagnen

Vikt:
Sitthöjd:
Längd:
Bredd:
Bäst i test joggingvagnen 2024 - Thule Urban Glide 2 - Bäst i test
Thule Urban Glide 2
Joggingvagn bäst i...
11,5 kg
53 cm
87 cm
69 cmSå springer du med en vagn: säkerhetsråd och tekniker

Det är inte riktigt samma sak att springa med en löpvagn som utan. Du måste först och främst tänka på säkerheten för ditt barn, hur långa steg du kan ta och hur du ska hålla vagnen. Här är några tips som hjälper dig att komma igång med att springa utan att skada dig själv eller ditt barn:

 • Spring med vagnen nära kroppen. Skjut dina höfter framåt, spänn magen och ta korta steg. Kortare steg är bättre för knän, höfter och fötter än långa steg.
 • Spring upprätt med en bra hållning för att undvika smärta i axlar och nacke.
 • Variera vilken hand du håller vagnen med.
 • Spring inte ut på så långa tripper i början. Börja med kortare turer och förläng dessa då du ser att det går bra att springa med vagn.

 

Bästa joggingvagnen 2024: Thule Urban Glide 2


Joggingvagn bäst i test

Den bästa joggingvagnen för aktiva föräldrar och för den riktigt seriösa löparen är just nu Thule Urban Glide 2.


Reflexer på kapell och hjul som lyser upp i mörkret

Löpvagnen Thule Urban Glide 2 passar allt från stadsmiljöer till skogsterräng och kommer garanterat att ge dig och ditt barn många fantastiska äventyr. Vagnen har reflexer på alla hjul och längs kanten av kapellet som gör dig extra synlig och säker i mörkret (joggingvagnen finns även som dubbelvagn, en vagn för två barn - Thule Urban Glide 2 Double).

 

Ergonomisk och användarvänlig springvagn

Det är en bekväm sportvagn som är lätt att manövrera tack vare den låga vikten, de stora bakhjulen och att framhjulet är svängbart. När du joggar, lås bara framhjulet.

 

Handtaget är justerbart vilket innebär att du kan justera det till olika höjder för att passa alla i familjen. Den inbyggda bromsen ger bra säkerhet och bromskontroll i kuperad terräng och i löpningen. Bra fjädring gör körningen både mjuk och behaglig.


Enligt Thule kan du använda denna löparvagn från det att barnet är 6 månader tills det väger 22 kg (ca 4 år). Vagnen kan användas från födseln med Thule Basin (säljs separat).

 

Smart designad barnvagn

Du som förälder kan titta på ditt barn utan att störa genom ett "titt-fönster" i kapellet som även har magnetstängning. När du ska ha med dig löpvagnen i bilen eller förvara den hemma tar du helt enkelt av hjulen och sätter ihop den, då tar den nästan ingen plats.

 

Sitsen justeras enkelt med en hand för att ligga ner så ditt barn kan ta en skön eftermiddagslur på resan. Vagnen har också en rymlig varukorg under sitsen.


Specifikationer om Thule Urban Glide 2 

 • Maxvikt för barnet: 22 kg
 • Max viktkapacitet för barnvagn: 34 kg
 • Säkerhetsbälte: fempunkts
 • Dörröppning: 69 cm
 • Sitthöjd: 53 cm
 • Axelbredd: 31,5 cm
 • Vikt: 11,5 kg
 • Mått: 87 x 69 x 34 cm Thule Glide 2 - här köper du löpvagnen till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Thule joggingvagn bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guide vill vi veta vad konsumenter som redan köpt och testat de produkter vi rekommenderar tycker om dem. Det är trots allt de som vet hur de fungerar bäst i vardagen. Här kan du läsa några av de recensioner Thule Urban Glide 2 har fått:


"Vill du ha en säker och bra joggingvagn som nästan rullar av sig själv så är det här vagnen för dig. Vagnen är stabil, har stora hjul med bra dämpning. Den går lätt att fälla ihop. Optimal på både asfalt och stig. Det är väldigt positivt att det finns även en extra broms på händerna såväl som på fötterna."


"Helt fantastisk vagn, rullar nästan av sig själv. De stora hjulen och tyngdpunkten på vagnen gör den lätt att rulla och lätt att manövrera. Stabilt som en fyrhjuling klättrar barnen upp på hjulen för att se bebisen : ) Toppvagn för all terräng inkl. snö, handbromsen är guld. Något bred för butiksbruk men man vänjer sig. Bra kapell, ryggdelen som de flesta vagnar är inte riktigt rak, detta som enda minus. Om du har bäcken/ryggproblem är det här vagnen!"


"Vagnen är helt fantastisk för jogging. Mitt barn sitter dock inte riktigt lika upprätt som i en vanlig vagn, vilket tillverkaren kunde ha förbättrat"


"Superenkel att styra, mycket lätt att köra över kullar och dalar, bra fjädring, kan fällas ihop väldigt enkelt."


"Ärligt talat den bästa vagnen som finns. Jag är inte modemedveten. Jag behöver inte ha allt som heter märke. Men i det här fallet vet Thule vad de gör för vagnar. Mitt största klagomål är att det inte medföljer en dryckeshållare och att den inte har något fäste för bilbarnstolen. Du måste köpa dem separat. Men annars är det här vagnen du ska köpa.


"Utmärkt barnvagn. Lätt att använda, lätt att fälla ihop. Glider fint och bra bromsar."


"Så bra köp! Oavsett om du går mycket eller springer så är den märkbart bättre än en vanlig barnvagn. Min son älskar den!"


"Den är fantastisk. Kunde inte ha varit nöjdare. Kan bokstavligen trycka den framåt med ett finger. Perfekt i ojämn terräng som stigar, strand etc. Superlätt vikt, fälls ihop väldigt lätt och bakhjulen lossnar med en knapptryckning så det kan packas platt!"


Nackdelar med joggingvagnen Thule Urban Glide 2

Vissa säger att den är svår att köra in genom en vanlig dörr på grund av storleken. Den upplevs också svår att ha med på köpcentret/butiken eftersom den är lite lång och vissa personer klagar på avsaknaden av en behållare för dryck.


Söker du en billig vagn?

Då kan vi tipsa om vagnen Baby Jogger Summit x3 och Bob Revolution Pro.


Så gjorde vi testet om joggingvagnar

Vi har tagit reda på vilken joggingvagn som har presterat bäst i de relevanta experternas tester. Här testades alla möjliga parametrar hos joggingvagnen för att se till att den klarar av allt som kan hända under en löptur. Och här gäller det att det har gjorts av källor som har testat vagnen med hänsyn både till barnet och förälder. 


Här är det viktigt att den bästa vagnen klarar av olika miljöer utan problem, oavsett om det är i stan eller ute på landet i lite mer utmanande miljö. Här är det viktigt att däcken klarar av olika underlag, att bromsarna är effektiva, men även att joggingvagnen är relativt vattentät - ifall det skulle börja regna. Utöver detta ska testvinnaren även vara enkel att styra och lättmanövrerad. 


Slutligen har det varit viktigt att testvinnaren är uppskattad av användarna som redan har hunnit prova den, det är ju dessa som har hunnit prova en vagn under längst tid. Detta är något som verkligen har talat för Thule Urban Glide 2 eftersom den har positiva omdömen och att de negativa recensionerna främst är saker som att den är lite för stor för att ha med till köpcentret samt att det inte finns någon behållare för dryck.


Köpguide - så väljer du rätt springvagn

Det allra viktigaste när du ska välja springvagn är att den känns bra och säker. Men det finns en del saker som får en bra joggingvagn från att sticka ut från en dålig sådan. Därför har vi tagit med 7 viktiga saker att tänka på när du ska köpa en ny joggingvagn: 


 1. Stora hjul med bra fjädring är viktigt.
 2. Roterande framhjul för att underlätta gång.
 3. Låsbart framhjul för att underlätta joggingturen. Hjulet måste vara låst för att undvika att vagnen välter.
 4. Justerbart handtag så det passar båda föräldrarna.
 5. Nedfällbar sits så barnet kan sova under resan.
 6. Lätt i vikten och enkel att vika ihop.
 7. Ta liten plats när den är hopfälld.

Löparvagn Thule Urban Glide test - experternas omdömen

Tyska konsumenttidningen Stiftung warentest har testat 12 vagnar och betygsätter Thule Urban Glide 2 som bäst i testet och skriver "Bekvämt för stora och små barn. Bekvämt för barn upp till ca fyra år. Handtaget kan anpassas efter föräldrarnas längd. Det stora hjulen klarar både träd, trappor och backar. Handbromsen är anpassad för både vänster- och högerhänta."


Theoutdoordad har testat Urban Glide 2 och skriver att "Den ultimata löpvagnen inom segmentet robusta barnvagnar för terräng. Thule Urban Glide 2 är tuff, säker, lättstyrd, har massor av förstklassiga egenskaper och flera lägen som klarar flera mil på alla typer av underlag. Om du är en utomhusfamilj, den här vagnen passar till allt."


TheBump utser Thule Urban Glide 2 till vinnare i deras joggingvagn test. De gillar att den är lätt och kompakt, vilket gör att den kan skjutas med en hand under löpning, lyftas med en hand under transport och passar i de flesta bagageutrymmen. Framhjulet svänger lätt och bakhjulen klarar allt från trottoarkanter till vildmarksstigar. Handtaget justeras enkelt för att passa flera olika familjemedlemmar.


BabyGearLab ger Thule Urban Glide 2 87 av 100 poäng. Den är favoriten bland alla testade joggingvagnar och eftersom den ska kunna användas både till löpning och som vardagsvagn sparar du också pengar. De skriver att "det är svårt att hitta något att ogilla med Urban Glide 2".


RedDot rankar Thule Urban Glide 2 som bäst i test. Juryn avslutar med kommentaren "Thule Urban Glide 2 är genomtänkt designad in i minsta detalj. Den kombinerar formell och teknisk perfektion med en känsla av en stilfull och aktiv livsstil. Dess mycket avancerade och pålitliga funktionalitet och noggrant utvalda materialval gör den perfekt för stadsturer och aktiv användning i krävande utomhusmiljöer. Den är mycket lätt att hantera och fälls ihop på bara några sekunder."Testvinnaren: Thule joggingvagn bäst i test

Thule Urban Glide 2 - Bästa joggingvagnen


Amazon säljer Thule Urban Glide 2 just nu för bara 5677 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

5677 kr är det lägsta priset just nu för Thule Urban Glide 2!

Jollyroom säljer Thule Urban Glide 2 för 9158 kr. Frakten är inkluderad i priset.bästa löpvagnen, bästa joggingvagnen, springvagn thule urban glide 2 recension, sportvagn test, löpvagn thule springvagn bäst i test

Vackra promenader i skog och mark med den bästa sportvagnen Thule Urban Glide 2

 


Tips: 

1. En bra bärsele blir ett utmärkt komplement till joggingvagnen för kortare promenader eller när terrängen inte tillåter en vagn, medan en bilbarnstol är oumbärlig för bilresor, likaså en resväska för barn, och vissa modeller kan till och med integreras med löpvagnen för smidig övergång från bil till löpning. 


2. En bröstpump är praktisk för att säkerställa att matningstider inte kolliderar med träningsrutiner, vilket gör det möjligt för föräldrar att förbereda flaskor i förväg. 


När barnet växer, kan en matkasse underlätta familjelivet och digital läxhjälp bidra till barnets utveckling. Passa även på att läsa om hur du skaffar dig den bästa fotoboken för att minnas småbarnsåren.


3. Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har thule joggingvagn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa joggingvagnen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om joggingvagnar

 • När kan man börja använda en joggingvagn?
  Thule skriver att man enligt experterna ska vänta med att börja jogga ihop med vagn tills barnet ska fylla 6 månader. Det beror på att barnet innan 6 månader inte är tillräckligt stark i sin nacke. Vill du börja jogga tidigare ihop med ditt barn behöver du en babyväska eller bilbarnstol till vagnen som håller huvud stadigt på plats.
 • Kan man jogga med en vanlig vagn?
  Ja, du kan jogga med en vanlig vagn men den ska ha bra stabilitet och stötdämpning. Det rekommenderas inte att jogga med vagn och bebis förrän bebisen är 6 månader, då det blir skumpigt och hoppigt. Bebisen har inte tillräckligt stark nacke innan dess.
 • Vilken är den bästa löpvagnen för 2024?
  Den bästa löpvagnen för 2024 är Thule Urban Glide 2 enligt vår omfattande jämförelse och test.
 • Var kan jag hitta en recension av Thule Urban Glide 2?
  Du kan hitta en detaljerad recension av Thule Urban Glide 2 här i vår recension av bästa joggingvagnen.
 • Hur presterar Thule Glide 2 i tester?
  Thule Glide 2 har fått höga betyg i flera tester för sin stabilitet och användarvänlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för aktiva föräldrar.
 • Vad ska jag tänka på när jag köper en joggingvagn för barn?
  När du köper en joggingvagn för barn, är det viktigt att tänka på säkerhet, fjädring, hjulens kvalitet, och justerbart handtag för bekväm användning.
 • Vilken sportvagn för löpning är bäst för aktiva föräldrar?
  För aktiva föräldrar rekommenderar vi Thule Urban Glide 2, som är designad för att hantera både stadsmiljöer och skogsterräng.
 • När kan jag börja använda en löpvagn för bebis?
  Du kan börja använda en löpvagn för bebis från cirka sex månaders ålder, men kontrollera alltid tillverkarens rekommendationer.
 • Är en springvagn för barn säker att använda?
  Ja, en springvagn för barn är säker att använda om du följer alla säkerhetsråd och använder den enligt tillverkarens instruktioner.
 • Vad säger andra föräldrar om Thule Urban Glide 2?
  Andra föräldrar ger Thule Urban Glide 2 höga omdömen för dess stabilitet, komfort och lättanvändlighet.
 • Vilken löpvagn är bäst i test?
  Thule Urban Glide 2 är för närvarande bäst i test enligt våra omfattande analyser och användarrecensioner.
 • Hur jämför jag olika joggingvagnar?
  Du kan använda vår jämförelse här i testet baserat på specifikationer, pris och användarrecensioner.
 • Vad ska jag tänka på gällande säkerhet när jag använder en joggingvagn?
  För att säkerställa säkerheten, se till att vagnen har en fempunktssele, bra fjädring och låsbart framhjul. Följ alltid tillverkarens säkerhetsanvisningar.
 • Finns det några test av löpvagnar som kan hjälpa mig att välja rätt?
  Ja, vi har samlat flera externa tester av löpvagnar här på vår sida som kan hjälpa dig att fatta ett informerat beslut utöver vår egna recension.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Barnvagn - Joggingvagn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast