Philips airfryer bäst i test

Airfryer bäst i test 2022

Ska du köpa airfryer och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på olika airfryers som experterna har testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och fått fram våra testvinnare.


I testet hittar du:


 1. Testvinnare airfryers
 2. Philips airfryer bäst i test
 3. Cosori Airfryer - utmanaren
 4. Testvinnare airfryer - experternas omdömen
 5. Airfryer recept


Testvinnare airfryers

Airfryer bäst i test

Philips XXL HD9650

Airfryer bäst i test Philips XXL HD9650
 • Enkel att använda

 • Delarna går att köra i diskmaskin

 • Bra resultat

 • Tar mycket plats

Prisvärd airfryer

Cosori Premium Airfryer

Airfryer bäst i test Cosori Premium Airfryer
 • Enkel att använda med enkla funktioner

 • Prisvärd

 • Passar perfekt för 4-5 personer

 • Kan emellanåt sippra ut ånga under tillagning

 • Högt pipljud

priser i samarbete med Prisjakt
Philips Airfryer XXL - bästa airfryer just nu

I vårt detta test har vi utsett ett bra val som passar för en hel familj. Denna får därför lov att vara lite större för att få plats med tillräckligt med mat för att alla ska bli mätta. Bäst i test blir helt enkelt Philips XXL.


Airfryer bäst i test - Philips Airfryer XXL HD9650

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Philips XXL HD9650


Philips XXL är, precis som namnet antyder, en stor pjäs. Fördelen är att du kan laga mycket mat åt större sällskap, airfryern har en kapacitet för 1,4 kg, och får plats med en hel kyckling. Nackdelen å andra sidan är att den är svår att dölja bakom köksluckor eftersom den tar så mycket plats.


Philips airfryer funkar riktigt bra att använda med hjälp av dess förinställda program. Men det är lika enkelt att manuellt ställa in tid och temperatur med vredet som sitter vid skärmen. Temperaturen kan regleras från 40 till 200 grader celsius. Och med deras receptbok hittar du instruktioner om hur flera olika maträtter ska tillagas.


Det finns även en uppvärmningsfunktion som ser till att maten håller perfekt värme i 30 minuter åt gången. Detta gör serveringen mer flexibel ifall någon gäst skulle anlända sent.


Airfryern har tre löstagbara delar: den första är en nätbricka där du placerar maten. Den andra delen är ett filter som fångar upp överflödigt fett som rinner ner från nätbrickan. Slutligen är det själva behållaren som har en non-stick beläggning. Det allra bästa är att alla delar går att köra i diskmaskin vilket gör det enkelt när du behöver göra rent.


Specifikationer: 

 • Kapacitet för 1,4 kg (ca 6 portioner) 
 • Timerfunktion (upp till 60 minuter)
 • Automatisk avstängning
 • Digital skärm med 5 förinställda matlagningsprogram
 • Bredd: 32 cm
 • Höjd: 32 cm
 • Djup: 43 cm
Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp. Här kommer några exempel på vad de tycker om Philips airfryer:


"Den fungerar mycket bra och har blivit ett av de redskap vi använder allra oftast i köket. Jag har aldrig fått till pommes frites och kyckling så bra tidigare."


"Mycket glad, har provat revben, kyckling, hamburgare, champinjon med bacon och ost på toppen, kycklingklumpar, väldigt glad."


"Var lite i tvivel om jag verkligen behövde det här, men valde att testa . Jag ångrar inte en sekund. Började med vanliga pommes frites och de var fantastiska, utvidgade till nuggets som var dritbra! 


"Vi har använt denna nästan varje dag. Helt superlätt att använda och maten blir helt lysande! Rekommenderar att köpa den här än den mindre versionen."


"Köpte den förra veckan, och har gjort mycket mat med den. Har testat hel kyckling, fiskpinnar, hemlagad pommes frites, nötkött. Allt var väldigt bra."


"Mycket lätt att rengöra, ingen pigging. Ett användbart verktyg i en hektisk vardag"


"Det här är en produkt som jag bittert beklagar att jag inte köpte tidigare. Jag har testat det för ett antal saker sedan jag fick det och nästan alltid är det ett perfekt resultat. Högt rekommenderad!"


"Efter att jag köpte Phillips airfryer xxl har den använts varje dag, var tidigare skeptisk till konceptet men det fungerar bra! Jag är en utbildad kock, så jag har naturligtvis experimenterat mycket med det och det levererar mycket bättre än förväntas. Kan rekommenderas.!"


"Köpte det här för en vecka sedan och har redan använt det mycket, för allt från chips, vårrullar och andra snacks. Det är lätt att använda, men du måste använda det lite för att hitta rätt inställningar för vad du gör. Det kommer att bli bra.” 


"Fantastisk design. En ny dimension av snabbmat. Snabb och effektiv. Bra storlek. Och blev mycket förvånad över hur bra maten smakar."


Här kan du köpa Philips airfryer till lägsta pris

Riktpriset för Philips XXL är runt 3000 kronor. Men beställer du den online i några av dessa butiker kan du få den betydligt billigare.


Tretti.se säljer Philips XXL HD9650 för 2590 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

2590 kr är det lägsta priset just nu för Philips XXL HD9650!

MediaMarkt säljer Philips XXL HD9650 just nu för bara 2590 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Philips XXL HD9650 just nu för 2590 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2590 kr. Frakten är inkluderad i priset.

ComputerSalg säljer just nu Philips XXL HD9650 för 5006 kr. Frakten ingår i priset.
Utmanaren - Cosori Premium Airfryer

Även om Philips XXL är bäst i test så har den en stor nackdel - den är gigantisk och tar mycket plats. Därför har vi tagit fram en utmanare som är lite mindre. Utmanaren är Cosori Premium Airfryer.


Prisvärd airfryer - Cosori Premium Airfryer

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 december 2022

De bästa priserna på Cosori Premium Airfryer


Cosoris airfryer har en kapacitet på 5,5 liter. Korgen är enkel att ta ut och kan diskas i maskin. Korgen är också tillverkad med non-stick beläggning vilket gör det enkelt att diska bort överflödigt fett.


Cosoris airfryer har funktioner för flera typer av mat, bland annat finns det färdiga funktioner för fisk, kyckling, grönsaker och pommes frites. Tiderna på de olika programmen är förinställda men om du vill ha extra krispighet är det bara att öka timern tills du är nöjd. Och vill du hålla maten varm kan du aktivera uppvärmningsprogrammet.


Funktionerna är enkla att använda och återstående tid är tydligt angiven på skärmen. Och givetvis kan du alltid utöka tiden på timern ifall du vill ha ännu mer krispighet eller bara värma upp maten igen. Skulle du dra ut korgen mitt under tillagning pausas programmet automatiskt och sättes sedan igång igen när du för in korgen. 


Finns det några nackdel med Cosori airfryer? Självklart, när det gäller Cosori är det dock en liten sådan: varje knapptryck har ett pip-ljud som kan vara lite jobbigt, framförallt eftersom du måste trycka flera gånger ifall du vill öka tidsinställningen. Här är Philips airfryer bättre eftersom du enklare bestämmer timer-inställning tack vare hjulet.


Specifikationer:

 • Antal program: 11 st
 • Kapacitet: 5,5 liter
 • Temperatur: Från 77 till 205 grader celsius
 • Strömförbrukning: 1700 W
 • Bredd: 25 cm
 • Höjd: 31 cm
 • Djup: 25 cm
 • Vikt: 5,2 kg


Detta tycker användarna om Cosori Premium

"Fantastisk".


"Jag kan ärligt säga att jag aldrig har haft så goda kycklinglår och pommes frites som jag får av den här maskinen! Otroligt krispiga ben på utsidan och extremt saftiga inuti. Pommes frites är krispiga på utsidan och lite mjuka på insidan. På minussidan kan jag än så länge bara säga att maskinens pipljud är lite för högt när man trycker på knapparna." 


"Nöjd med produkten!"


"Den är för liten."


"Denna airfryer är fantastisk. Det enda negativa är att du får recept som är skrivna på tyska."


"Det här är en bra produkt. Maten jag har gjort hittills har uppnått en perfekt balans mellan krispigt och saftigt. Jag tror faktiskt aldrig att jag har ätit ett kycklinglår som är så krispigt på utsidan och så saftigt inuti."


"Den bästa fritösen. Ingen rök kommer ut ur den. Lagar fantastiskt och snabbt!"


"Mycket lätt att använda och rengöra. Maten visar sig vara supergod - kyckling, fisk, grönsaker, potatis, panko räkor mm och det går snabbt och med minimal användning av fett. Jag är ett fan..."


"Valde att lägga lite extra pengar på en dyrare modell. Jämfört med en billigare. Väldigt nöjd över det. Gör sitt jobb med stort beröm."


"Köpte min för en vecka sedan och har använt den mycket sedan dess, superenkel att använda och gör middagsberedningen enkel och effektiv!"


Här kan du köpa Cosori airfryer till lägsta pris

Hos Cervera kan du köpa Cosori Premium Airfryer för 2699 kr. Frakt ingår i priset.

2699 kr är det lägsta priset just nu för Cosori Premium Airfryer!
Test airfryer - experternas omdömen

Good Housekeeping, 2022: Utser Cosori Premium Airfryer till den varmluftsfritös som erbjuder mest värde för pengarna. De gillar att du har smarta funktioner som för-upphettning samt att den kvadratiska korgen erbjuder en bra tillagningsyta. Om själva fritösen skriver de att den är mycket enkel att använda och kan tillaga nog med mat för att en familj på 4-5 personer ska bli mätta. Dessutom finns det flera smarta program som gör tillagningen enkel, oavsett vad som står på menyn. 


Trusted Reviews: Tycker denna Cosori varmluftsfritös har koll på det allra grundligaste en airfryer bör ha - få till krispigt resultat varje gång. Allra bäst tycker de att den är enkel att rengöra tack vare non-stick ytan som gör ytan enkel att handdiska - men givetvis går det att köra den i diskmaskin också.


Råd & Rön, November 2022: Testade 24 olika varmluftsfritöser. Philip Airfryer XXL HD9650/90 tar hem andraplatsen med 73 poäng. Hack i hälen hamnar Philips HD9867/90 med 72 poäng.


Smartsons användare ger OBH Nordicas airfryer i deras jämförelse från juni 2022


T3: Testade Philips HD9650 XXL och var väldigt nöjda med varmluftsfritösen. De gillar att den erbjuder ett relativt hälsosamt alternativ till en vanlig fritös, samt att den håller hög kvalitet och är enkel att rengöra. I sitt test upptäckte de även att fritösen kan göra så mycket mer än att "bara" fritera; den kan även användas till bakning. Detta gör att T3 känner sig mycket säkra när de ger den betyget 4/5 med den enda nackdelen att den tar mycket plats. 


 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har airfryer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa varmluftsfritösen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du kan köpa den varmluftsfritös som ger det bästa resultatet! Om ni önskar en ännu större airfryer 


Testvinnare 
Vanliga frågor och svar

 • Vad är en airfryer?
  Det är en typ av fritös som inte använder olja, eller väldigt lite. Istället för olja friteras maten tack vare varmluft som cirkulerar.
 • Hur används en airfryer?
  Lägg ner maten i apparaten och välj program och tid. Är du osäker på hur länge maten behöver friteras kan du kolla hur det går genom att öppna och kolla om maten behöver mer tid eller om det är klart.
 • Hur mycket olja i en airfryer?
  I en airfryer behövs ingen olja!
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Philip Andrén

Bäst i test: Airfryer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom International Business. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast