bästa luftfritös liten airfryer bäst i test råd och rön airfryer, bästa airfryer test

Airfryer test 2024: Detta är bästa airfryer just nu

Luftfritöser har ändrat sättet som vi tillagar mat på, vilket har gett oss möjligheten att njuta av goda rätter på ett snabbare och nyttigare sätt. Men vilken modell är egentligen bäst just nu? Vi har svaret, läs vidare på denna sida.


Våra rekommendationer

Vi har utsett Cosori Premium till airfryer bäst i test just nu. Detta tack vare sin höga kvalitet och enkla användning som gör det omöjligt att misslyckas med matlagningen. På andraplats har vi utsett en expertfavorit från Ninja följt av en mindre airfryer från Xiaomi som får vår tredjeplats vilken håller mycket hög kvalitet och passar det mindre köket. Slutligen har vi även utsett en premiumvinnare från Philips som passar det större hushållet.


Bästa airfryers: topp 4


Köpguide: Tips för att välja rätt airfryer

Storlek och kapacitet

Ska du laga mycket mat är det viktigt att du har en stor airfryer. Och detta är inte bara för att få plats med all mat, utan även så maten kan ligga fritt för en jämn värmefördelning och resultat. Lägger du flera lager av mat kommer du behöva skaka om korgen för att få samma jämna resultat.


Funktioner och inställningar

För allra enklast användning är det ett plus ifall airfryern har flertalet program som du kan använda på olika maträtter. Men givetvis har de flesta airfryers dock alltid ett manuellt sätt att mata in temperatur och tid på.


Rengöring

Se till att alla delar (korg, droppskydd osv.) är lätta att rengöra och går att köra i diskmaskin och att de har en non-stick beläggning för att fettet enkelt ska diskas bort. En airfryer ska göra matlagningen enklare, inte bygga på diskberget.


Jämförelse av airfryers


Effekt:
Volym:
Bredd:
Höjd:
Djup:
Vikt:
Funktioner:
Bäst i test airfryern 2024 - Xiaomi Mi Smart Air Fryer - Bäst i test
Xiaomi Mi Smart Air...
Prisvärd airfryer
1500 W
3,5 liter
25 cm
33,5 cm
30 cm
3,9 kg
11 st
Bäst i test airfryern 2024 - Ninja AF300EU Air Fryer - Bäst i test
Ninja AF300EU Air Fr...
Dubbel airfryer bä...
2400 W
7,6 liter
40 cm
31 cm
32 cm
8.2 kg
6 st
Bäst i test airfryern 2024 - Philips Premium Airfryer XXL - Bäst i test
Philips Premium Airf...
Bästa premium airf...
2225 W
7.3 liter
32 cm
32 cm
43 cm
7.9 kg
5 st
Bäst i test airfryern 2024 - Cosori Premium Airfryer - Bäst i test
Cosori Premium Airfr...
Bästa airfryer jus...
1700 W
5.5 liter
25 cm
31 cm
25 cm
5.2 kg
11 st

Cosori Premium Airfryer bäst i test

Vår bästa luftfritös, airfryer bäst i test, kommer från amerikanska Cosori och heter Premium Airfryer. Denna beröms av både experter och användare som tycker den ger bra resultat samtidigt som den är enkel att använda.Bästa valet just nu

Cosori Premium Airfryer är den bästa airfryern just nu med råge! Med hela 11 tillagningsprogram gör den det busenkelt att laga goda rätter helt utan fet frityrolja.


Cosori Airfryer specifikationer 

 • Kapacitet: 5,5 liter
 • Inställningar: 11 st
 • Effekt: 1700 W
 • Bredd: 25 cm
 • Höjd: 31 cm
 • Djup: 25 cm
 • Vikt: 5,2 kg


Enkel användning

Du väljer enkelt det program du vill använda, och här är det smart att använda något de dedikerade programmen för olika maträtter. Här hittar du bland annat program för kyckling, kött, fisk, grönsaker och rotfrukter. Men är du sugen på en efterrätt finns det även program för desserter och bakverk.


Vill du hellre laborera själv med inställningar, eller om du har hittat ett eget recept på nätet kan du givetvis ställa in tid och temperatur själv.


God kapacitet och jämn tillagning

Cosoris airfryer lämpar sig mycket väl för en normalstor familj tack vare sin kapacitet på 5,5 liter. Detta gör det möjligt att laga mat till flera personer samtidigt. Och trots mycket mat ser Cosoris airfryer till att den blir jämnt krispig, dels tack vare sin stora korgyta, men även tack vare att den påminner dig om att skaka om korgen.


Airfryer som kan köras i diskmaskin 

När middagen är över och du ska diska rent är detta en barnlek. Tack vare non-stick beläggning och lösa delar är den enkel att diska i maskin.


Nackdelar med Cosoris airfryer

Ifall du inte skakar om den direkt när den ber dig göra detta kommer den att fortsätta tjuta någon minut senare. Detta pip-ljud kan vara lite jobbigt.


Köp en annan airfryer om:

 • Om ni är en stor familj: Även om denna har en kapacitet på 5,5 liter behövs det ännu mer ifall ni är fler till antalet. En som hanterar större mängder mat bättre är premiumvalet Philips Airfryer XXL som du hittar lite längre ner på sidan.
 • Du vill ha en mindre airfryer: För det mindre köket passar Xiaomis airfryer bättre då den är mindre men fortfarande grym på att fritera din mat.!


Användarnas omdömen och recensioner om Cosori Premium

"Den bästa fritösen. Ingen rök kommer ut ur den. Lagar fantastiskt och snabbt!"


"Mycket lätt att använda och rengöra. Maten visar sig vara supergod - kyckling, fisk, grönsaker, potatis, panko räkor mm och det går snabbt och med minimal användning av fett. Jag är ett fan..."


"Valde att lägga lite extra pengar på en dyrare modell. Jämfört med en billigare. Väldigt nöjd över det. Gör sitt jobb med stort beröm."


"Köpte min för en vecka sedan och har använt den mycket sedan dess, superenkel att använda och gör middagsberedningen enkel och effektiv!"


Här köper du testvinnaren till bästa pris
Ninja - Dubbel airfryer bäst i test

Denna dubbla airfryer från Ninja är perfekt för dig som vill laga två rätter samtidigt. Vad sägs om fish and chips?Ninja Air Fryer

Airfryern har två separata lådor och erbjuder sex olika tillagningsalternativ, vilket möjliggör samtidig tillagning av två olika rätter med minimal eller ingen olja alls. Resultatet blir krispigt och gott!


Ninja Airfryer specifikationer

 • Program: 6 st
 • Kapacitet: 7,6 liter
 • Temperatur: Från 40°C till 230°C
 • Effekt: 2400 W
 • Bredd: 40 cm
 • Djup: 32 cm
 • Höjd: 31 cm


Effektiv och kraftfull

Utrustad med en 2400-watt motor, tillagar denna multifunktionella Dual Zone airfryer mat effektivt och enkelt. Den erbjuder sex matlagningslägen - Max Crisp, Roast, Bake, Reheat, Dehydrate och Air Fry - för att lätt kunna skapa allt från näringsrika snacks till goda middagar.


Matlagningsalternativen

 • Air Fry: Luftfritera dina favoritråvaror med minimalt med olja.
 • Max Crisp: Gör fryst mat krispig på kort tid.
 • Roast: Perfekt för att rosta kött, fisk och grönsaker.
 • Bake: Bakar utsökta kakor och andra bakverk.
 • Dehydrate: Torkar frukt, grönsaker och örter.
 • Reheat: Värmer upp matrester.


Generös kapacitet

Med en total kapacitet på 7,6 liter är Ninja Foodi Dual Zone airfryer idealisk för familjen. Den är en perfekt lösning för upptagna hushåll som vill ha snabba och kompletta måltider.


Synkroniseringsfunktion för stora måltider

Synkroniseringsfunktionen möjliggör användning av båda korgarna samtidigt med samma program, temperatur och tidsinställningar - perfekt för större familjemåltider eller när du har gäster.


Lätt att använda

Ninja airfryer är mycket användarvänlig. Den digitala kontrollpanelen visar de valda inställningarna och hur mycket tillagningstid som återstår. Rengöringen är dessutom enkel tack vare non-stick delar som kan diskas i diskmaskin.


Medföljande tillbehör

I paketet ingår två 3,8 l-brickor, två Crisper-tallrikar och ett recepthäfte av professionella kockar.


Du hittar mer information om testvinnaren på Ninjas hemsida. Ta gärna en titt på hur airfryern fungerar i verkligheten i YouTube-klippet nedan.Här kan du köpa Ninja airfryer till lägsta pris
Xiaomi Airfryer - bästa budgetval

Om du inte har tänkt använda din airfryer allt för ofta kan det kännas onödigt att spendera flera tusenlappar på en sådan. Vi har därför även tagit med ett prisvärt alternativ från Xiaomi, som med smart teknik ger imponerande resultat. Detta är varför vi håller Xiaomi Smart Air Fryer som det mest prisvärda alternativet just nu.Litet och smart format

Det som Xiaomi Smart Air Fryer har lyckats bra med sin smarta airfryer är att paketera god kvalitet och teknik i ett litet format med en totalvolym på 3,5 liter - vilket passar perfekt för ett hushåll med två personer.


Specifikationer:

 • Kapacitet: 3,5 liter
 • Inställningar: 8 st
 • Effekt: 1500 W
 • Bredd: 25 cm
 • Höjd: 33,5 cm
 • Djup: 30,4 cm
 • Vikt: 3,9 kg


Enklast användning i testet

Du sätter enkelt igång med tillagning genom att använda knappen på framsidan, och vi är mycket tacksamma för att det endast finns en sådan. Med knappen kan du bestämma tid och temperatur eller välja det program du vill använda, exempelvis kan du använda "french fries"-programmet för pommes frites, eller kycklingprogrammet som tillagar din kyckling till perfektion med perfekt krispighet.


Du får en notis när halva tiden har gått, då är det dags att skaka om korgen för jämn krispighet. Likaså får du även en notis när maten är klar.


Styras via smartphone

För dig som gillar smarta lösningar kan du även ansluta den till din smartphone, där du också kan kontrollera program, samt ställa in tid och temperatur manuellt. Anslutning sker via Bluetooth eller Wi-Fi. Via appen kan du även välja att schemalägga tillagning i upp till 24h fram.


Enkel att rengöra

Delarna i korgen är enkla att lösgöra och kan köras i diskmaskin för enkel rengöring.


Nackdelar

Eftersom detta är en en liten airfryer är det svårt att få till perfekt resultat ifall du proppar den full med mat.


Köp en annan airfryer om:

 • Om du vill kunna laga mat till flera: Denna airfryer har endast en kapacitet på 3,5 liter och är därför inte så bra på att laga stora mängder mat, dels pga storleken och värmefördelningen.


Användarnas omdömen och recensioner om Xiaomi airfryer

"Nästan en absurt bra produkt för pengarna. Har ingen ugn hemma så kör på airfryern istället. Gjort lax, paj, chicken nuggets, kycklingfilé, pommes och burgare. Inte en enda gång har jag varit missnöjd med resultat."


"Mest prisvärda air fryern. Skulle jag önska en sak vore det nog att den kunde vara lite större."


Är nöjd! Prisvärd för 750 spänn. Funkar bra för 1-2 pers. Perfekt att rosta nötter i och att snabbt göra saker istället för att sätta på ugnen."


"Den är inte jättestor, så om ni tänkt att laga mat till en hel familj skulle jag rekommendera en större modell."


"Fantastisk produkt extremt nöjd med den."


Här köper du Xiaomis airfryer till bästa pris
Philips Airfryer XXL - Airfryer bäst i test premiumval

Philip XXL är det bästa premiumvalet just nu för dig som ofta lagar mat för stora sällskap.Generös kapacitet

Denna airfryer gör det enkelt att laga mat åt större sällskap tack vare dess kapacitet på 1,4 kg.


Philips Airfryer specifikationer:

 • Kapacitet: 7,3 liter
 • Inställningar: 5 st
 • Effekt: 2200 W
 • Bredd: 32 cm
 • Höjd: 32 cm
 • Djup: 43 cm
 • Vikt: 7,9 kg


Förinställda program

Det finns program för allt möjligt från pommes till desserter. Men det går även lika bra att ställa in tid och temperatur manuellt med hjälp av vredet som sitter vid displayen. Temperaturen kan regleras från 40 till 200 grader celsius.


Philips luftfritös har också en uppvärmningsfunktion som ser till att maten håller sig varm i 30 minuter åt gången. Detta gör serveringen mer flexibel ifall någon gäst skulle anlända sent.


Enkel att rengöra

Alla delar går att diska i maskin och behållaren har en non-stick beläggning.


Nackdelar

Nackdelen är att den tar upp mycket plats och är svår att dölja.


Köp en annan airfryer om:

 • Du inte behöver den största airfryern: Detta är en rejäl pjäs som lämpar sig väldigt bra ifall du ska laga mat till större sällskap. Ska du bara laga mat till 2-3 personer räcke ren mindre airfryer.


Användarnas omdömen och recensioner om premiumvinnaren

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp. Här kommer några exempel på vad de tycker om Philips XXL:


"Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så bra som det blev. Har provat all form av kyckling med de förslag på marinad som finns med i receptboken och de är både lätta och resultatet blir otroligt bra."


"Bästa hushållsmaskin jag har köpt."


"Helt OK resultat. Men det är fortfarande en airfryer. Det blir inte samma som att fritera som vanligt, så förvänta dig inte det."


"Funkar kanon och är väldigt enkel att rengöra. Bara att slänga in i diskmaskinen."


"Enkel matlagning och maten blir faktiskt krispig. Något jag inte hade trott utan olja."


"Vi är riktigt imponerade av hur enkelt och rolig matlagning precis blev. Airfryern är enkel att använda, ger frasig god mat och dessutom många användningsområden."


"Gör exakt vad en airfryer ska. Alla delar som rör mat går att köra i diskmaskin. Dränerar bra med överflödigt fett. Behaglig signal när mat är klar."


Här köper du premiumvinnaren till bästa pris

Så gjorde vi testet om airfryer bäst i test

I detta test har vi tittat på varmluftsfritöser som passar för den genomsnittlige familjen på fyra med två vuxna och barn. Här vill barnen säkert någon gång på helgerna äta goda och krispiga pommes frites till en god kyckling- eller köttbit. Och fort får det gärna gå - så vi har tid med annat!


En stor favorit har därför varit Philips varmluftsfritöser eftersom de har stor volym och effektiv tillagning. Men eftersom denna är rätt bulkig och tar mycket plats har vi sett större användarvänlighet hos Cosoris airfryer - som vi utser till bäst i test. Den är lite mindre än Philips men får mycket goda betyg av experter, användare och har dessutom tagit hem ett Red Dot Design Award.


bäst i test airfryer råd och rön, bästa airfryern, bra air fryer bäst i test råd och rön


Källor - Experternas omdömen

Här fyller vi löpande på med alla nya tester som kommer ut och du ser de senaste testerna högst upp i listan.


Airfryer bäst i test 2024

Techradar

Gav högt betyg till Philips XXL. De tycker att den ger utmärkt och krispigt resultat och gillar att den har stor volym och kan fritera mycket! Men detta blir även en av nackdelarna eftersom de tycker att den är för bulkig samt att den är dyr!


Råd och Rön

Här var det Ninja Foodi Dual Zone AF300EU som fick högst poäng, tätt följt av airfryers från Princess, Delonghi och Philip.s


Good Housekeeping

Utser Cosori Premium till den varmluftsfritös som erbjuder mest värde för pengarna. De gillar att du har smarta funktioner som för-upphettning samt att den kvadratiska korgen erbjuder en bra tillagningsyta. Om själva fritösen skriver de att den är mycket enkel att använda och kan tillaga nog med mat för att en familj på 4-5 personer ska bli mätta. Dessutom finns det flera smarta program som gör tillagningen enkel, oavsett vad som står på menyn.


Trusted Reviews

Gillar Cosoris varmluftsfritös och gillar att den får till krispigt resultat varje gång. Allra bäst tycker de att den är enkel att rengöra tack vare non-stick ytan som gör ytan enkel att handdiska - men givetvis går det att köra den i diskmaskin också.


Aftonbladet

Ger förstaplatsen till Philips HD9867/90 där den får höga betyg i alla delmoment, bland annat i resultat av fritering, hanterbarhet, kvalitetsintryck och enkel rengöring.


T3

Testade Philips HD9650 XXL och var väldigt nöjda med varmluftsfritösen. De gillar att den erbjuder ett relativt hälsosamt alternativ till en vanlig fritös, samt att den håller hög kvalitet och är enkel att rengöra. I sitt test upptäckte de även att fritösen kan göra så mycket mer än att "bara" fritera; den kan även användas till bakning. Detta gör att T3 känner sig mycket säkra när de ger den betyget 4/5 med den enda nackdelen att den tar mycket plats.
Tips:

I ett kök där mångsidighet och precision i matlagningen är högt värderat, spelar varje apparat en unik roll. En brödrost levererar perfekt rostat bröd, medan en citruspress garanterar färskpressad juice för en bra start på dagen.


Gör egna airfyer-chips med en bra mandolin eller matberedare. Skiva potatisen tunt och kör den i airfryern för krispiga, tunna potatischips! Ytterligare bra köksmaskiner att ha hemma är en riskokare, sous vide och stekgryta.


Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har airfryer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa varmluftsfritösen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du kan köpa den varmluftsfritös som ger det bästa resultatet!


Testvinnare
Tretti.se säljer Ninja AF300EU Air Fryer för 2059 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

2059 kr är det lägsta priset just nu för Ninja AF300EU Air Fryer!

Whiteaway erbjuder Ninja AF300EU Air Fryer just nu för 2059 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 2059 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer Ninja AF300EU Air Fryer just nu för bara 2059 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Ninja AF300EU Air Fryer för 2105 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Power säljer just nu Ninja AF300EU Air Fryer för 2118 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Ninja AF300EU Air Fryer för 2119 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 2148 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.ComputerSalg säljer just nu Xiaomi Mi Smart Air Fryer för 819 kr. Frakten ingår i priset.

819 kr är det lägsta priset just nu för Xiaomi Mi Smart Air Fryer!

CDON.COM säljer den just nu för 848 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Tretti.se säljer Xiaomi Mi Smart Air Fryer för 867 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Xiaomi Mi Smart Air Fryer just nu för 867 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 867 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 890 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Proshop säljer den för 926 kr. Frakten ingår i priset.

Power säljer just nu Xiaomi Mi Smart Air Fryer för 949 kr. Frakten ingår i priset.Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2990 kr är det lägsta priset just nu för Philips Premium Airfryer XXL!

Proshop säljer den för 3917 kr. Frakten ingår i priset.

Power säljer just nu Philips Premium Airfryer XXL för 4188 kr. Frakten ingår i priset.

Philips säljer just nu Philips Premium Airfryer XXL för 4339 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Philips Premium Airfryer XXL för 4591 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer Philips Premium Airfryer XXL för 4595 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Philips Premium Airfryer XXL just nu för 4595 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 4595 kr. Frakten är inkluderad i priset.
Frågor och svar om airfryers

 • Vad är en airfryer?
  Det är en typ av fritös som inte använder olja, eller väldigt lite. Istället för olja friteras maten tack vare varmluft som cirkulerar.

  De kallas även för varmluftsfritöser.
 • Hur används en airfryer?
  Lägg ner maten i apparaten och välj program och tid. Är du osäker på hur länge maten behöver friteras kan du kolla hur det går genom att öppna och kolla om maten behöver mer tid eller om det är klart.
 • Hur mycket olja i en airfryer?
  I en airfryer behövs ingen olja! Men du kan lägga i lite för att addera smak.
 • Vilken airfryer är bäst?
  Vi har utsett Cosori Premium till bästa airfryern just nu. Detta tack vare sin höga kvalitet och enkla användning som gör det omöjligt att misslyckas med matlagningen. På andraplats har vi utsett en liten airfryer bäst i test från Xiaomi som håller mycket hög kvalitet och passar det mindre köket utmärkt. Slutligen har vi även utsett en premiumvinnare - airfryer bäst i test från Philips som passar det större hushållet.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Airfryer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast