Airfryer bäst i test.

Airfryer bäst i test 2023: Vår guide till marknadens bästa luftfritös

Ska du köpa airfryer och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi tittat på olika luftfritöser som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram våra testvinnare. I testet kan du läsa om två vinnare som vi har tagit fram från de välkända märkena Philips och Cosori.


Våra toppval för airfryers just nu

Bästa airfryer just nu

Cosori Premium Airfryer

Airfryer bäst i test Cosori Premium Airfryer
 • Enkel att använda med enkla funktioner

 • Prisvärd

 • Passar perfekt för 4-5 personer

 • Kan emellanåt sippra ut ånga under tillagning

 • Högt pipljud

 • Kan inte tillaga flera saker samtidigt

Bästa premium airfryer

Philips Premium Airfryer XXL

Airfryer bäst i test Philips Premium Airfryer XXL
 • Stor kapacitet

 • Enkel att använda

 • Många funktioner att välja mellan

 • Dyr

 • Avger pipigt ljud

priser i samarbete med Prisjakt

Detta är en airfryer

Om du inte vet vad en airfryer är kan du tänka dig att det är likt en traditionell ugn som är mindre och istället använder varmluft för att göra maten krispig och perfekt "friterad". Detta gör den helt utan att använda olja vilket säkerställer att din mat är snålare med fett och blir mer hälsosam. Läs mer här nedan för att ta reda på vilken airfryer som är bäst i test.
Cosori Premium Airfryer - bäst i test

Bästa airfryer just nu kommer från amerikanska Cosori och heter Premium Airfryer. Denna beröms av både experter och användare som tycker den ger bra resultat samtidigt som den är enkel att använda.


Bästa airfryer just nu - Cosori Premium Airfryer

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Cosori Premium Airfryer


Kapacitet

Cosori Premium Airfryer har en volym på 5,5 liter som vi har utsett till Bäst i test. Den presterar bra i flera av experternas tester och får även mycket goda betyg av dess användare. Detta får den tack vare att den är användarvänlig med tydliga knappar som gör det enkelt att tillaga alla olika matsorter.


Formen för korgen ger en stor yta vilket är bättre ifall du ska laga kyckling, kött eller fisk för fler personer. Det är inte rekommenderat att bilda lager av mindre kycklingbitar eftersom luftfritösen inte kan tillaga alla lika väl. Den stora korgen gör det därför enkelt att få ett bra resultat varje gång.


Ofta när man tillagar med airfryer vill du gärna ta en titt då och då för att se hur det går. Detta är enkelt med Cosoris airfryer då denna automatiskt stannar tiden så fort du tar ut korgen och återupptar sedan så fort du sätter in korgen igen.


Enkel att rengöra

Korgen som du placerar maten i är enkel att ta ut från själva airfryern och är enkel att rengöra tack vare dess non-stick beläggning. Att diska undan överflödigt fett är därför inget problem. Men handdiskning kommer du inte behöva bry dig om eftersom alla delar går att köra i diskmaskinen.


Användarvänlig

Airfryern gör det enkelt att laga massor av goda maträtter med hjälp av dess färdiga program som finns tydligt angivna på dess knappar. Bland några av funktionerna finns det bland annat färdiga program för fisk, kyckling, grönsaker och pommes frites.


Givetvis går det även att manuellt ställa in temperatur och tid, vilket är bra ifall du vill ha lite extra krispighet. Och vill du hålla maten varm kan du aktivera uppvärmningsprogrammet som håller maten varm i 30 minuter åt gången, vilket gör serveringen lite mer flexibel.


Drift

När du har lagt in maten i korgen och valt program (eller ställt in tid och temperatur) sätter du enkelt igång tillagningen genom att klicka på play-knappen. Tacksamt är att hela airfryern är välisolerad och du behöver inte vara orolig för att du ska bränna dig ifall du tar på den under drift.


Nackdelar

Något som har påpekats av användare är att varje knapptryck har ett pip-ljud som kan vara lite jobbigt. Men för att komma runt detta problemet kan du hålla in knappen och snabbare skrolla mellan tid och temperatur utan att höra pip-ljudet. En annan nackdel är också att korgen har en liten mekanism som du ska trycka på för att kunna lyfta, men förhoppningsvis lär du dig detta snabbt.


Specifikationer:

 • Antal program: 11 st
 • Kapacitet: 5,5 liter
 • Temperatur: Från 77 till 205 grader celsius
 • Strömförbrukning: 1700 W
 • Bredd: 25 cm
 • Höjd: 31 cm
 • Djup: 25 cm
 • Vikt: 5,2 kg
 • Garanti: 1 år


Detta tycker användarna om Cosori Premium

"Fantastisk".


"Jag kan ärligt säga att jag aldrig har haft så goda kycklinglår och pommes frites som jag får av den här maskinen! Otroligt krispiga ben på utsidan och extremt saftiga inuti. Pommes frites är krispiga på utsidan och lite mjuka på insidan. På minussidan kan jag än så länge bara säga att maskinens pipljud är lite för högt när man trycker på knapparna." 


"Nöjd med produkten!"


"Denna airfryer är fantastisk. Det enda negativa är att du får recept som är skrivna på tyska."


"Det här är en bra produkt. Maten jag har gjort hittills har uppnått en perfekt balans mellan krispigt och saftigt. Jag tror faktiskt aldrig att jag har ätit ett kycklinglår som är så krispigt på utsidan och så saftigt inuti."


"Den bästa fritösen. Ingen rök kommer ut ur den. Lagar fantastiskt och snabbt!"


"Mycket lätt att använda och rengöra. Maten visar sig vara supergod - kyckling, fisk, grönsaker, potatis, panko räkor mm och det går snabbt och med minimal användning av fett. Jag är ett fan..."


"Valde att lägga lite extra pengar på en dyrare modell. Jämfört med en billigare. Väldigt nöjd över det. Gör sitt jobb med stort beröm."


"Köpte min för en vecka sedan och har använt den mycket sedan dess, superenkel att använda och gör middagsberedningen enkel och effektiv!"


Här köper du Cosori Premium Airfryer till bästa pris

Hos Webhallen köper du Cosori Premium Airfryer för 1990 kr. Frakten ingår även i priset.

1990 kr är det lägsta priset just nu för Cosori Premium Airfryer!

Hos Cervera kan du köpa Cosori Premium Airfryer för 2159.19 kr. Frakt ingår i priset.

Komplett säljer just nu Cosori Premium Airfryer för 2409 kr. Frakten ingår i priset.
Philips Airfryer XXL - bästa premiumval

Philip XXL är det bästa premiumvalet just nu. Det är en bra airfryer som gör det enkelt laga krispig och god mat med upp till 90% mindre fett.


Bästa premium airfryer - Philips Premium Airfryer XXL

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 21 mars 2023

De bästa priserna på Philips Premium Airfryer XXL


Kapacitet och storlek

Denna airfryer är en riktig bjässe, vilket erbjuder både för- och nackdelar. Fördelen är att du kan laga mat åt större sällskap, och detta snabbt, tack vare dess kapacitet på 1,4 kg. Nackdelen å andra sidan blir att den tar mycket plats i köket, tänk därför på att du har plats för den.


Smarta program och funktioner

Du kan enkelt tillaga maten med hjälp av dess förinställda program. Här finns program för allt möjligt från pommes - till kött, fisk, kyckling - och slutligen även för desserter. Men det går även lika bra att ställa in tid och temperatur manuellt med hjälp av vredet som sitter vid displayen. Här kan temperaturen regleras från 40 till 200 grader celsius. 


Det finns även en uppvärmningsfunktion som ser till att maten håller perfekt värme i 30 minuter åt gången. Detta gör serveringen mer flexibel ifall någon gäst skulle anlända sent.


Enkel att diska

Philips Premium Airfryer XXL har tre löstagbara delar: den första är en nätbricka som du placerar maten på. Den andra delen är ett filter som fångar upp överflödigt fett som rinner ner från nätbrickan. Slutligen är det själva behållaren som har en non-stick beläggning. Alla delar går att köra i diskmaskinen.


Nackdelar

Nackdelen är att den är större än andra airfryers och tar upp mycket plats och är svår att dölja. Men har du ett stort kök blir inte detta samma problem. Dock är denna airfryer rätt dyr och därför är det viktigt på att du planerar på att använda denna mycket för att den ska vara värd dina pengar.


Specifikationer: 

 • Kapacitet för 1,4 kg (ca 4 - 6 portioner) 
 • Timerfunktion (upp till 60 minuter)
 • Effekt: 2200 W
 • Automatisk avstängning
 • Skärm med förinställda program
 • Bredd: 32 cm
 • Höjd: 32 cm
 • Djup: 43 cm
 • Vikt: 7,9 kg


Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi även hänsyn till vad konsumenterna tycker om sitt köp. Här kommer några exempel på vad de tycker om Philips XXL:


"Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så bra som det blev. Har provat all form av kyckling med de förslag på marinad som finns med i receptboken och de är både lätta och resultatet blir otroligt bra."


"Bästa hushållsmaskin jag har köpt."


"Helt OK resultat. Men det är fortfarande en airfryer. Det blir inte samma som att fritera som vanligt, så förvänta dig inte det."


"Funkar kanon och är väldigt enkel att rengöra. Bara att slänga in i diskmaskinen."


"Enkel matlagning och maten blir faktiskt krispig. Något jag inte hade trott utan olja."


"Vi är riktigt imponerade av hur enkelt och rolig matlagning precis blev. Airfryern är enkel att använda, ger frasig god mat och dessutom många användningsområden."


"Gör exakt vad en airfryer ska. Alla delar som rör mat går att köra i diskmaskin. Dränerar bra med överflödigt fett. Behaglig signal när mat är klar."


Här köper du Philips Airfryer till bästa pris

Tretti.se säljer Philips Premium Airfryer XXL för 4290 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

4290 kr är det lägsta priset just nu för Philips Premium Airfryer XXL!

MediaMarkt säljer Philips Premium Airfryer XXL just nu för bara 4290 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Whiteaway erbjuder Philips Premium Airfryer XXL just nu för 4290 kr. Frakten ingår även i priset.

Proshop säljer den för 4290 kr. Frakten ingår i priset.
Jämför airfryers - specifikationer


Effekt:
Kapacitet:
Typ:
Volym:
Bredd:
Höjd:
Djup:
Vikt:
Cosori Premium Airfryer
Cosori Premium Airfr...
1700 W
2.2 kg
Airfryer
5.5 liter
25 cm
31 cm
25 cm
5.2 kg
Philips Premium Airfryer XXL
Philips Premium Airf...
2225 W
1.4 kg
Airfryer
7.3 liter
32 cm
32 cm
43 cm
7.9 kg


Köpguide - detta ska du tänka på

Detta är en airfryer

I grund och botten är det en fritös som inte använder olja. Istället använder den varm luft som ser till att din mat får den där underbara frasigheten. Tack vare att olja inte används slipper du jobbig frityr os och flottiga ytor. Men givetvis kan du alltid använda lite olja för att smaksätta. 

 

Det går otroligt fort att laga mat med en airfryer eftersom den inte behöver hettas upp i förväg. Värderar du flexibilitet och tid är det definitivt något för dig. Tack vare timers och förinställda program behöver du inte heller hålla koll på processen, och kan lämna allt åt airfryern. 

 

Ä krispiga pommes frites du är efter blir det inte bättre än med en bra airfryer. Men den kan även användas för att laga fisk, kött, vegetariskt och desserter.


När det gäller luftfritöser är problemet sällan deras tillagning, detta gör de flesta väldigt bra. Vi har därför gjort en liten lista med 5 viktiga saker du ska tänka på när du väljer en airfryer: kapacitet, funktioner, storlek, rengöring och pris.


Kapacitet

När det gäller kapacitet gillar många tillverkare att skryta om hur stor volym deras airfryers rymmer. Men här tillkommer ett problem: en luftfritös använder ju sig av varmluft som cirkulerar i själva enheten, därför är det viktigt att maten får ligga fritt under tillagning, så den får en helt jämn yta. Om du lägger maten lager på lager måste du konstant gå och skaka om korgen för att det ska bli ett jämnt resultat, och egentligen vill vi ju bara kunna lämna airfryern att göra sitt så vi själva kan göra annat medan den lagar maten.


Funktioner

En del airfryers kommer med massvis med program och knappar som ska användas för olika maträtter. Och även om dessa gör det enklare och snabbare ifall du inte är säker på temperatur och tid är det sällan som du faktiskt behöver dessa funktioner. I många fall får du med en receptbok där temperatur och tid står angivet som du manuellt kan klicka in på luftfritösen. 


Storlek

Tänk på att välja en airfryer som du vet att du kommer ha plats för. Har du en fast plats för din airfryer kommer du att använda denna mycket flitigare än om du konstant måste ta ut den från köksskåpet. En del luftfritöser, som vår premiumvinnare, är dessutom rätt dyra, och därför vill du vara säker på att denna kommer att användas.


Rengöring

Se till att alla delar (korg, droppskydd osv.) går att köra i diskmaskin och att de har en non-stick beläggning för att fettet enkelt ska diskas bort. En airfryer ska göra matlagningen enklare, inte addera ett disk-moment i vardagen.


Pris

Som allting är det viktigt att produkten erbjuder bra värde för pengarna. I denna guide har vi med en hyllad luftfritös från Cosori med garanti på 1 år och många nöjda användare och experter. Men sedan har vi även valt att ta med en premium-produkt som kan tillaga större mängd mat till bra resultat varje gång. Därför har även Philips Premium Airfryer XXL fått följa med, så de större familjerna också får ett bra alternativ.
Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och som visat upp goda resultat i testlabben. Du hittar ett urval av dessa resultat i testresultatsdelen här nedan. 


Utöver resultaten från experternas tester är användarnas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss när vi utser en vinnare. Det är ju konsumenterna som har testat dessa varmluftsfritöser som är de sanna experterna. 


I detta test har vi tittat på airfryers som passar för den genomsnittlige familjen på fyra med två vuxna och barn. Här vill barnen säkert någon gång på helgerna äta goda och krispiga pommes frites till en god kyckling- eller köttbit. Och efter en lång vecka är det skönt om detta går fort. Därför har vi tittat mycket på Philips varmluftsfritöser eftersom de har stor volym och är mycket effektiva i tillagningen. 


Philips airfryer är ju dock väldigt stor och bulkig, vilket även nämns i experternas tester. Även om den presterar bra vill vi ju även ha en viss praktikalitet när det gäller prylar, särskilt om de är dyra. Att ställa undan Philips airfryer är inte det enklaste och det gäller att du har stora och djupa kökshyllor för att få plats med den, annars krävs en bra plats på köksbänken där den kan stå framme, vilket mycket möjligt kan vara fallet eftersom det ofta blir en av kökets favoritmaskiner. 


Vi ser därför praktikalitet och användarvänligheten högre hos Cosoris airfryer och utser denna till bäst i test-vinnare. Den är lite mindre än Philips men får mycket goda betyg av experter, användare och har dessutom tagit hem ett Red Dot Design Award.


Även Cosoris airfryer är utrustad med program som gör det enkelt att tillaga mat för familjen och era gäster, oavsett om det är kött, fisk, kyckling eller något bakverk. 


Att båda airfryers har program gör det enkelt att använda prylarna, något som ligger till stor vikt av vårt beslut. Vi vill allra helst se en plug-and-play lösning där du endast behöver koppla i sladden och sedan trycka på en knapp för att processen ska sättas igång. Och även om det kan vara något knapptryck mer i processen levererar båda airfryers enkel användning, underhåll och rengöring!
Test airfryer - experternas omdömen

Techradar, 2022: Ger ett betyg på 4/5 till Philips XXL. De tycker att den ger utmärkt och krispigt resultat och gillar att den har stor volym och kan fritera mycket! Men detta blir även en av nackdelarna eftersom de tycker att den är för bulkig samt att den är dyr!


Råd & Rön, November 2022: Testade 24 olika varmluftsfritöser. Philip XXL HD9650/90 tar hem andraplatsen med 73 poäng. Hack i hälen hamnar Philips HD9867/90 med 72 poäng.


Good Housekeeping, 2022: Utser Cosori Premium till den varmluftsfritös som erbjuder mest värde för pengarna. De gillar att du har smarta funktioner som för-upphettning samt att den kvadratiska korgen erbjuder en bra tillagningsyta. Om själva fritösen skriver de att den är mycket enkel att använda och kan tillaga nog med mat för att en familj på 4-5 personer ska bli mätta. Dessutom finns det flera smarta program som gör tillagningen enkel, oavsett vad som står på menyn. 


Trusted Reviews: Tycker denna Cosori varmluftsfritös har koll på det allra grundligaste en varmluftsfritös bör ha - få till krispigt resultat varje gång. Allra bäst tycker de att den är enkel att rengöra tack vare non-stick ytan som gör ytan enkel att handdiska - men givetvis går det att köra den i diskmaskin också.


Aftonbladet, 2021: Ger förstaplatsen till Philips HD9867/90 där den får höga betyg i alla delmoment, däribland resultat av fritering, hanterbarhet, kvalitetsintryck och enkel rengöring. 


T3: Testade Philips HD9650 XXL och var väldigt nöjda med varmluftsfritösen. De gillar att den erbjuder ett relativt hälsosamt alternativ till en vanlig fritös, samt att den håller hög kvalitet och är enkel att rengöra. I sitt test upptäckte de även att fritösen kan göra så mycket mer än att "bara" fritera; den kan även användas till bakning. Detta gör att T3 känner sig mycket säkra när de ger den betyget 4/5 med den enda nackdelen att den tar mycket plats. 


Här nedan kan du även se när YouTubern Matgeek testar Philips Airfryer XXL.

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har airfryer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa varmluftsfritösen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du kan köpa den varmluftsfritös som ger det bästa resultatet! 


Testvinnare 
Vanliga frågor och svar

 • Vad är en airfryer?
  Det är en typ av fritös som inte använder olja, eller väldigt lite. Istället för olja friteras maten tack vare varmluft som cirkulerar.

  De kallas ibland även för varmluftsfritös.
 • Hur används en airfryer?
  Lägg ner maten i apparaten och välj program och tid. Är du osäker på hur länge maten behöver friteras kan du kolla hur det går genom att öppna och kolla om maten behöver mer tid eller om det är klart.
 • Hur mycket olja i en airfryer?
  I en airfryer behövs ingen olja!
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner

Philip Andrén

Bäst i test: Airfryer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.Ursprungstestet skrevs och uppdaterades senast