Stationär dator bäst i test just nu!

Stationär dator bäst i test 2021

Ska du köpa ny stationär dator och vill veta vilken stationära dator som har blivit "bäst i test" 2021 utifrån kriterierna bäst prestanda till bra pris? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken dator som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa datorn!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa stationära datorn NU!

 

Varför behöver jag en stationär dator?


Stationära datorer börjar bli alltmer ovanliga. Ofta har du med dig din bärbara dator som du sedan kopplar till en skärm för att slippa den klumpiga boxen som sällan står snyggt. Om du inte känner behovet av en laptop eller vill ha en datorhörna där hemma finns det sedan ett par år tillbaka en lösning - allt i ett datorn. Med allt-i-ett datorn kan du jobba, spela eller bara ta del av innehåll på webben, perfekt för familjen. Med allt-i-ett datorn behöver du inte heller oroa dig för den klumpiga boxen eller riskera att den inte ska se hemma ut - de nya allt-i-ett datorerna ser nämligen väldigt snygga ut, och bra är de också. Läs testet på vår allt-i-ett dator här nedan!

 

Detta är användningsområden för vår stationära dator:


 • Den ska främst användas för att ta del av innehåll på webben; Surfa, kolla mail och Facebook, göra bankärenden, shoppa på nätet, lyssna på musik, föra videosamtal och självklart klara vanliga program som t.ex. Microsofts Office-program.

 • Det ska finnas nog med kraft i datorn för att kunna spela enklare spel.

 • Möjlighet att streama filmer via Netflix och play-tjänster samt YouTube.

 • Kunna koppla datorn till fler skärmar alternativt endast använda den stationära datorn som skärm, t.ex. vid användning av ett Xbox eller Playstation.

 • Möjlighet att surfa trådlöst.

 • Så lite problem med hårdvaran som möjligt - Vi väljer ett känt datormärke.

 • Och lägsta möjliga pris - såklart!


Vilken dator ska jag köpa?

Detta beror självklart på vilka behov du har av en dator. Jobbar du mycket med grafik och behöver mycket prestanda så gäller det att man köper rätt dator så att den kan jobba på utan problem. Är du mer ute efter en dator som mest ska användas av hela familjen i hemmet så behöver man inte samma prestanda och då passar det alldeles utmärkt att köpa en billigare dator! Bästa stationära dator 2021


Efter att ha läst tester, pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en testvinnare stationär dator bästa köp: HP 24-df1023no.

 

Denna "doldis" är en bra dator som kan utföra alla uppgifter du ger den. Även om det inte är en värstingmodell som låter dig spela spel på de högsta inställningarna så är det ett mycket bra inköp för familjen som letar efter en dator som alla i hemmet kan ta del av, speciellt för detta pris.


Bästa stationära datorn just nu - HP 24-df1023no
 (Klicka på datorn för mer information på HP's hemsida
)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 18 september 2021

De bästa priserna på HP 24-df1023no


Nya HP 24-df1023no är en allt-i-ett-dator som kombinerar snygg design med bra prestanda. Och detta till ett mycket bra pris. 

 

Den passar dig som behöver prestanda för krävande projekt samtidigt som du vill använda datorn till att streama, surfa på nätet eller spela någon gång. HP 24-df1023no  ger dig bra blandning av funktionalitet och nöje. 

 

När det gäller datorns prestanda kommer den med 11:e generationens Intel Core i5 processor med 4 kärnor. Den har en basklockfrekvens på 2,4 GHz men kan turboboostas till 4,2 GHz. Detta kombineras med RAM minnet på 8GB som består av 2 st 4GB DDR4-3200 MHz RAM. Datorn är snabb!

 

Datorns lagring kommer från en 512GB SSD-hårddisk. SSD är den snabbaste typen av hårddisk just nu och levererar höga överföringshastigheter vilket är bra när du jobbar med större filer. Datorn har även en inbyggd DVD-brännare.

 

Du får en 1920x1080 full HD-skärm som ser mycket bra ut men vi hade gärna sett att den har en 1440p eller 4K-upplösning för att hålla jämna mått med datorns största konkurrent, Apples iMac. Skärmen har en ljusstyrka på 250nits vilket räcker gott och väl. Grafiken levereras från ett Intel® Iris® Xᵉ som är ett OK grafikkort. Det lämpar sig dock inte för grafikkrävande spel. 

 

Bland datorns funktioner finns bl.a. en pekskärm och en diskret webb-kamera som stödjer 1080p. De som värderar integritet högt kommer bli glada över nyheten att det går att fälla ned webb-kameran bakom skärmen när den inte används. Vid köp av datorn får du även 25GB gratis lagring på dropbox i 12 månader. Trådlöst tangentbord och mus ingår också. 

 

Vill du ha en bra allt-i-ett dator som är klarar av det mesta du kan tänkas utsätta den för är HP 24-df1023no perfekt för dig och familjen. Den får saker gjort, kommer med moderna funktioner och har en snygg design. För priset får du allt du kan tänkas behöva - och lite till! 

 

Specifikationer för datorn är:

 • Windows 10 Home 64
     
 • Intel Core i5-1135G1 (upp till 4.2 GHz), 8MB cache, 4 kärnor
     
 • Intel® Iris® Xᵉ-grafik
     
 • 23,8 tums WLED-bakgrundsbelyst FHD skärm (1920 x 1080)
     
 • 512 GB PCle NVMe M.2 SSD
     
 • 8 GB DDR4-3200 SDRAM (1 x 4 GB)
     
 • 23,8" antireflexbehandlad skärm
     
 • Totalt 4st USB-portar varav 2 är SuperSpeed med hastighet på 5 Gbit/s


 • 1 st HDMI portar (1 ingång, 1 utgång)


 • 1 st ethernetport

 

Dessa experttester kan du ta del av

Techburns tycker att HP 24 All-in-one är en utmärkt stationär dator som lovar tillförlitlig prestanda för grundläggande produktivitetsuppgifter som mediekonsumtion, MS Office-projekt, e-postmeddelanden och direktuppspelning online, utan att kosta alldeles för mycket. Utöver det gillar de även designen och ljudet från de inbyggda högtalarna.


PCMAG testade 10 stationära datorer. I deras test tog iMac 27" med retina-skärm hem förstaplatsen. Denna dator kostar tyvärr en hel del. Viktigt att komma ihåg är dock att denna dator är en riktig arbetshäst som skall kunna utföra tunga uppgifter.


PCFÖRALLA har gjort ett stort test på HP Pavilion 24-xa0064no och är generellt positiva till datorn. De gillar bland annat att det är mycket prestanda för priset, att det finns gott om lagring och den är snygg, kompakt och lättinstallerad. Testet inleds med; "Allt-i-ett datorn från HP är utan större överraskningar, varken positiva eller negativa". I resten av testet går de igenom alla specifikationer och vad som hade kunnat göras bättre. När de tar upp hur bra datorn hanterar tyngre applikationer som Photoshop skriver de; "Det är en viss begränsning i maxprestandan men du bör kunna köra tyngre applikationer som Photoshop och videoredigering utan problem" och "Begränsingen vid användingen i sådana program beror mer på avsaknaden av ett extra grafikkort" samt "Extra ram minne hade varit bra". När PCFÖRALLA slutligen ska ge ett omdöme av datorn skriver de; "Intrycket är generellt positivt men imponerar egentligen inte" och "Så länge du inte är ute efter prestandan från en speldator och klarar dig med en enklare 1080p skärm så är det ett tryggt, om inte fantastiskt köp".

 

PCFÖRALLA gjorde hösten 2018 ett test på Pavilion 24-xa0064's storebror, HP Pavilion 27-xa0012no. I detta testet prisas designen, prestandan, lagringsmöjligheterna och att den är väldigt tyst i drift. Det som inte gillas är ljudet, obekväma accessoarer som tangentbord och mus och slutligen gillar de inte att det medföljer en hel del bloatware(appar du egentligen inte behöver och bara tar extraplats på datorn).

 

PCMAG gjorde i december 2018 ett test om de bästa allt-i-ett datorerna för 2019. Den dator som vann deras test var Dells Precision 5720 All-in-One. De testar även datorer från Apple, Lenovo, Acer. De datorer från HP som är med i testet är EliteOne 1000 All-in-One och EliteOne 1000 G1 som båda två får betyget 4/5. De datorer som var med i detta test låg i prisramen 11.000 SEK - 55.000 SEK och riktar sig mer på tungt presterande datorer för det professionella livet istället för datorer för den vardagliga användaren.

 

Tom's Guide testade olika allt-i-ett datorer och delar in vinnarna i olika kategorier. Den dator som fick de ansåg är mest värde för pengarna blev Acer Aspire S 24 som kostar drygt 11.000 SEK. Den dator som hade bäst prestanda blev Apples iMac Pro som kostar ca. 55.000 SEK. Andra datorer som var med i testet var bl.a. Microsofts Surface Studio 2 och Asus Zen AIO Pro Z240IE som båda fick väldigt bra betyg. Datorn från ASUS ligger på drygt 13.000SEK och datorn från Microsoft kostar ca 33.000SEK så de är båda två i en annan prisklass, åtminstone datorn från Microsoft.

 

Så säger konsumenterna om den stationära datorn

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Mycket bra"


"Bild och program lätt använda" 


"En lagom och utmärkt dator" 


"Mk bra" 


"Snabbt igång med installation och inställningar. Startar snabbt. Mindre bra att alla kontakter sitter på baksidan. Vore bättre att något USB-uttag satt på sidan. Införskaffade en USB-hub för att lättare komma åt och ansluta till olika tillbehör och mobiler". 

 

"Perfekt dator för en familj" 

 

"Skaffade denna dator idag och tycker hittills att den överlag är jättebra men det hade varit ännu bättre med ett lite vassare grafikkort" 

 

"Skärmen är bra och hela maskinen ser bra ut. Jag har inte märkt någon dipp i prestanda än och då har jag försökt stressa datorn så mycket som möjligt. Den är långt från perfekt men den tar fler rätt än andra allt-i-ett datorer i denna prisklassen och över" 

 

Det här är nackdelarna med den datorn

Låt oss ta en titt på nackdelarna med datorn. Något som inte gillas av många är datormusen som kommer med datorn. Den är fin att titta på, men obehaglig att hålla i ("vassa" kanter...). Utöver datormusen så ser experterna att det hade varit ett stort plus om det fanns lite mer prestanda i datorn som lite mer RAM minne eller ett extra ljudkort. Ett annat stort plus hade varit om skärmen hade gett stöd till högre upplösning än 1080p. Viktigt att komma ihåg är dock att pris, prestanda och upplösning är direkt ko-relaterade till priset vilket direkt hade blivit högre. En annan negativ synpunkt på datorn är att den inte gör någonting exceptionellt bra. Många datorer brukar ha sitt esse i någon kategori men denna dator upplevs som väldigt jämn oavsett vad man gör, vilket kan vara positivt också...

 

Här kan du köpa stationär dator bäst i test till lägst pris

Bästa priset på datorn hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.


HP säljer stationära datorn för bara 7990 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod HP24BBTG1K för att få detta pris!

7990 kr är det lägsta priset just nu för HP 24-df1023no! 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående stationär dator. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stationära datorn till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Läs gärna fler tester som vi gjort inom kategorin datortillbehör. Läs även vårt test om bästa gaming headset här. För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.

 

Philip Andrén

Bäst i test: Stationär dator

Testet skrevs och uppdaterades senast