Oberoende tester från tidningar, sajter och magasin samt recensioner från svenska konsumenter som ställs samman för att utse en vinnare. Köp segraren idag till lägsta pris!

Det här är den bästa stationära datorn just nu.

 

Tester på stationär dator 2019

Vill du veta vilken stationära dator som har blivit "bäst i test" 2019? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken dator som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa datorn!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa stationära datorn NU!

 

Varför behöver jag en stationär dator?


Stationära datorer börjar bli altmer ovanliga. Ofta har du med dig din bärbara dator som du sedan kopplar till en skärm för att slippa den klumpiga boxen som sällan står snyggt. Om du inte känner behovet av en laptop eller vill ha en datorhörna där hemma finns det sedan ett par år tillbaka en lösning - allt i ett datorn. Med allt-i-ett datorn kan du jobba, spela eller bara ta del av innehåll på webben, perfekt för familjen. Med allt-i-ett datorn behöver du inte heller oroa dig för den klumpiga boxen eller riskera att den inte ska se hemma ut - de nya allt-i-ett datorerna ser nämligen väldigt snygga ut, och bra är de också. Läs testet på vår allt-i-ett dator här nedan!

 

Detta är användningsområden för vår stationära dator:


 • Den ska främst användas för att ta del av innehåll på webben; Surfa, kolla mail och Facebook, göra bankärenden, shoppa på nätet, lyssna på musik, föra videosamtal och självklart klara vanliga program som t.ex. Microsofts Office-program.

 • Det ska finnas nog med kraft i datorn för att kunna spela enklare spel.

 • Möjlighet att streama filmer via Netflix och playtjänster samt YouTube.

 • Kunna koppla datorn till fler skärmar alternativt endast använda den stationära datorn som skärm, t.ex. vid använding av ett Xbox eller Playstation.

 • Möjlighet att surfa trådlöst.

 • Så lite problem med hårdvaran som möjligt - Vi väljer ett känt datormärke.

 • Och lägsta möjliga pris - såklart!


Vilken dator ska jag köpa?

Detta beror självklart på vilka behov du har av en dator. Jobbar du mycket med grafik och behöver mycket prestanda så gäller det att man köper rätt dator så att den kan jobba på utan problem. Är du mer ute efter en dator som mest ska användas av hela familjen i hemmet så behöver man inte samma prestanda och då passar det alldeles utmärkt att köpa en billigare dator!

 

 

 

 Bästa stationära dator 2019

Efter att ha läst tester, pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en vinnare: HP 24-f0008no All-in-One.

 

Denna doldis varken imponerar eller gör dig besviken, det är helt enkelt en bra dator som kan utföra alla uppgifter du ger den. Även om det inte är en värstingmodell som låter dig spela spel på de högsta inställningarna så är det ett mycket bra inköp för familjen som letar efter en dator som alla i hemmet kan ta del av, speciellt för detta pris.

 

Bästa stationära datorn just nu - HP 24-f0008no All-in-One Bästa stationära datorn just nu - HP 24-f0008no All-in-One
 (Klicka på datorn för mer information på HP's hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 15 oktober 2019

 

Om du skulle köpa en dator för 15 år sedan behövde du en skärm och en dator. Sen kom laptopen som blev alltmer kraftfull och slutligen kom surfplattorna som även de blev väldigt smarta. Nu går det tillbaka till det gamla sättet men nu sitter allting ihop i ett, mycket smartare. Med HP 24-f0008no All-in-One och HP's andra allt-i-ett modeller visar de återigen att de är väldigt bra på att göra bra datorer till överkomliga priser. Datorn är varken en värstingmodell men med moderna delar och bra prestanda kommer den hjälpa dig att få saker gjorda och hålla dig produktiv. Datorn kan göra det mesta med bra resultat och är perfekt lagom.

 

Även om datorn är lagom så har den definitivt hängt med i den senaste tekniken. Den är full av moderna funktioner som pekskärm och ansiktsavläsare. Den är gjord i ett väldigt kompakt utförande med en otroligt snygg och tunn skärm som är garanterad att se diskret och snygg ut i alla miljöer. Det som tillåter datorn att se så avskalad ut är att själva datorn sitter längre ned i skärmen i en kilform. Skärmen stödjer full-hd (1920 x 1080) och har en övertygande ljusstyrka. Experter gillar skärmen men menar att det hade varit ännu bättre om den stödde 1440p(och högre) upplösning som vissa konkurrenter har, t.ex. Apples iMac. Till HP's försvar på detta kommer prislappen och är man inte så kräsen så funkar 1920 x 1080 alleles utmärkt, framförallt för en familjedator. Bakom skärmen finns även en diskret webb-kamera som stödjer 1080p. De som värderar sin integritet på internet kommer bli mycket glada över nyheten att det går att fälla ned webb-kameran bakom skärmen när den inte används.

 

Utöver datorn får man även med ett fint litet ljudpaket från Bang Olufsen som med smart mjukvara imponerar. Ljudet är inte särskilt högt men tack vare mjukvaran från Bang Olufsen sitter alla frekvenser där de ska. Du kan även optimera ljudinställningarna om du skulle vilja göra det.

 

HP 24-f0008no All-in-One bjuder inte på några större överraskningar. Det är en välbyggd dator som funkar för alla situationer. Den funkar för jobbet, spel, streaming och surfning av webben. När det kommer till prestandan har datorn en 4-kärnig Intel Core i5-processor. Återigen så är detta ingen dator som ska spela de mest avancerade spelen på de högsta inställningarna och rekommenderas därför ej som speldator. Självklart går det att spela spel och jobba i tunga applikationer som Photoshop men datorn kommer inte vara lika felfri som en tyngre utrustad och dyrare dator - det säger sig självt. Tittar man dock på specifikationerna och de riktmärken som krävs för att Photoshop ska fungera så kommer det definitivt att funka. Och för er barnfamiljer så blir ni säkert glada, eller ledsna, över att era barn kan spela Fortnite på denna dator, dock inte på de högsta inställningarna.

 

Utöver bra prestanda kommer datorn med pekskärm. Pekskärm blir alltmer vanligare på datorer och den ger dig möjlighet att göra din datorupplevelse mer interaktiv - och förhoppningsvis mer kreativ, framförallt om ditt arbete/hobby involverar design och ritningar. Tangentbord och mus ingår!

 

Specifikationer för datorn är:


 • Windows 10 Home 64

 • Intel Core i5-8250U (1.6 GHz basfrekvens, upp till 3.3 GHz med Intel Turbo Boost-teknik), 9MB cache, 6 kärnor

 • Intel UHD Graphics 620

 • 23,8 tums WLED-bakgrundsbelyst FHD BrightView-pekskärm (1920 x 1080)

 • 128 GB PCle NVMe M.2 SSD med 1 TB 7200rpm SATA

 • 8 GB DDR4-2400 SDRAM (1 x 8 GB)

 • 23,8" antireflexbehandlad skärm

 • 2 st USB 2.0 portar

 • 2 st USB 3.0 portar

 • 2 st HDMI portar

 • 1 st ethernetport

 

Titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av den stationära datorn på under 5 minuter. OBS! datorn i denna video är en "storlek" större än datorn i vårt test!

 

Vill du ha en bra allt-i-ett dator som är klarar av det mesta du kan tänkas utsätta den för är HP 24-f0008no All-in-One perfekt för dig och familjen. Den får saker gjort, kommer med moderna funktioner och ser väldigt bra ut. För priset får man vad som förväntas - och lite till!

 

Dessa experttesterkan du ta del om

PCFÖRALLA har gjort ett stort test på HP Pavilion 24-xa0064no och är generellt positiva till datorn. De gillar bland annat att det är mycket prestanda för priset, att det finns gott om lagring och den är snygg, kompakt och lättinstallerad. Testet inleds med; "Allt-i-ett datorn från HP är utan större överraskningar, varken positiva eller negativa". I resten av testet går de igenom alla specifikationer och vad som hade kunnat göras bättre. När de tar upp hur bra datorn hanterar tyngre applikationer som Photoshop skriver de; "Det är en viss begränsning i maxprestandan men du bör kunna köra tyngre applikationer som Photoshop och videoredigering utan problem" och "Begränsingen vid användingen i sådana program beror mer på avsaknaden av ett extra grafikkort" samt "Extra ram-minne hade varit bra". När PCFÖRALLA slutligen ska ge ett omdöme av datorn skriver de; "Intrycket är generellt positivt men imponerar egentligen inte" och "Så länge du inte är ute efter prestandan från en speldator och klarar dig med en enklare 1080p skärm så är det ett tryggt, om inte fantastiskt köp".

 

PCFÖRALLA gjorde hösten 2018 ett test på Pavilion 24-xa0064's storebror, HP Pavilion 27-xa0012no. I detta testet prisas designen, prestandan, lagringsmöjligheterna och att den är väldigt tyst i drift. Det som inte gillas är ljudet, obekväma accessoarer som tangentbord och mus och slutligen gillar de inte att det medföljer en hel del bloatware(appar du egentligen inte behöver och bara tar extraplats på datorn).

 

PCMAG gjorde i december 2018 ett test om de bästa allt-i-ett datorerna för 2019. Den dator som vann deras test var Dells Precision 5720 All-in-One. De testar även datorer från Apple, Lenovo, Acer. De datorer från HP som är med i testet är EliteOne 1000 All-in-One och EliteOne 1000 G1 som båda två får betyget 4/5. De datorer som var med i detta test låg i prisramen 11.000 SEK - 55.000 SEK och riktar sig mer på tungt presterande datorer för det professionella livet istället för datorer för den vardagliga användaren.

 

Tom's Guide testade olika allt-i-ett datorer och delar in vinnarna i olika kategorier. Den dator som fick de ansåg är mest värde för pengarna blev Acer Aspire S 24 som kostar drygt 11.000 SEK. Den dator som hade bäst prestanda blev Apples iMac Pro som kostar ca. 55.000 SEK. Andra datorer som var med i testet var bl.a. Microsofts Surface Studio 2 och Asus Zen AIO Pro Z240IE som båda fick väldigt bra betyg. Datorn från ASUS ligger på drygt 13.000SEK och datorn från Microsoft kostar ca 33.000SEK så de är båda två i en annan prisklass, åtminstone datorn från Microsoft.

 

Så säger konsumenterna om den stationära datorn

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


 

"Snabbt igång med installation och inställningar. Startar snabbt. Mindre bra att alla kontakter sitter på baksidan. Vore bättre att något USB-uttag satt på sidan. Införskaffade en USB-hub för att lättare komma åt och ansluta till olika tillbehör och mobiler". - Kjell

 

"Perfekt dator för en familj" - Joel

 

"Skaffade denna dator idag och tycker hittils att den överlag är jättebra men det hade varit ännu bättre med ett lite vassare grafikkort" - The Chief

 

"Skärmen är bra och hela maskinen ser bra ut. Jag har inte märkt någon dipp i prestanda än och då har jag försökt stressa datorn så mycket som möjligt. Den är långt från perfekt men den tar fler rätt än andra allt-i-ett datorer i denna prisklassen och över" - kund på Amazon

 

Det här är nackdelarna med den stationära datorn

 

Låt oss ta en titt på nackdelarna med datorn. Något som inte gillas av många är datormusen som kommer med datorn. Den är fin att titta på, men obehaglig att hålla i ("vassa" kanter...). Utöver datormusen så ser experterna att det hade varit ett stort plus om det fanns lite mer prestanda i datorn som lite mer RAM-minne eller ett extra ljudkort. Ett annat stort plus hade varit om skärmen hade gett stöd till högre upplösning än 1080p. Viktigt att komma ihåg är dock att pris, prestanda och upplösning är direkt ko-relaterade till priset vilket direkt hade blivit högre. En annan negativ synpunkt på datorn är att den inte gör någonting exceptionellt bra. Många datorer brukar ha sitt esse i någon kategori men denna dator upplevs som väldigt jämn oavsett vad man gör, vilket kan vara positivt också...

 

Här köper du den stationära datorn till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en jämförele från upp till 23 banker och långivare.

 

Bästa priset på HP 24-f0008no All-in-One hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Hos HP Store kan du köpa den bästa stationära datorn för 7490 kronor när du klickar här och använder Bäst i test Guidens rabattkod HP24BTG. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

7490 kronor är Sveriges lägsta priset för allt-i-ett datorn HP 24-f0008no All-in-One om du handlar den via Bäst i test Guiden just nu!

 

 

 

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående stationär dator. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stationära datorn till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!

 


Om Bäst i test Guiden

Nya tester och testvinnare på Bäst i test Guiden

Få kostnadsfritt en sammanställning en gång per månad! Fyll i uppgifterna nu, då missar du inget!