Stationär dator bäst i test just nu, bästa stationära datorn, stationär dator bäst i test 2023, stationär dator, stationär dator bäst i test, bra stationär dator, stationära datorer, bästa stationära datorn, dator stationär, stationär dator hemmabruk, bästa stationära datorn 2023, billig stationär dator, allt i ett dator, all-in-one dator bäst i test, köpa stationär dator, bäst i test stationär dator, test stationär dator.

Stationär dator bäst i test 2024 - bästa stationära datorn

Ska du köpa stationär dator och vill veta vilken som har blivit "stationär dator bäst i test" 2024 utifrån kriterierna bäst prestanda till bra pris? Då har du kommit helt rätt! Till vårt test stationär dator har vi läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken dator som konsumenterna gillar allra bäst. 


Sedan har vi sammanställt resultaten på denna sidan och utsett bästa stationära datorn, på så sätt kan du undvika dåliga köp och garanterat få en riktigt bra stationär dator för hemmabruk.


Bästa billiga stationära datorn för hemmabruk


Köpguide

Varför behöver jag en stationär dator?

Trots att det finns en riktigt bra utbud av stationära datorer blir de alltmer ovanliga. Ofta har du med dig din bärbara dator som du sedan kopplar till en skärm för att slippa den klumpiga boxen som sällan står snyggt. Om du inte känner behovet av en laptop eller vill ha en datorhörna där hemma finns det sedan ett par år tillbaka en lösning - allt i ett datorn. 


Med allt-i-ett datorn kan du jobba, spela eller bara ta del av innehåll på webben, perfekt för familjen. Med allt-i-ett datorn behöver du inte heller oroa dig för den klumpiga boxen eller riskera att den inte ska se hemma ut - de nya allt-i-ett datorerna ser nämligen väldigt snygga ut, och bra är de också. Läs testet på vår allt-i-ett dator här nedan!

 

Användningsområden för vår stationära dator:

 • Den ska främst användas för att ta del av innehåll på webben; Surfa, kolla mail och Facebook, göra bankärenden, shoppa på nätet, lyssna på musik, föra videosamtal och självklart klara vanliga program som t.ex. Microsofts Office-program.
 • Det ska finnas nog med kraft i datorn för att kunna spela enklare spel.
 • Möjlighet att streama filmer via Netflix och play-tjänster samt YouTube.
 • Kunna koppla datorn till fler skärmar alternativt endast använda den stationära datorn som skärm, t.ex. vid användning av ett Xbox eller Playstation.
 • Möjlighet att surfa trådlöst.
 • Så lite problem med hårdvaran som möjligt - Vi väljer ett känt datormärke.
 • Och lägsta möjliga pris - såklart!


Vilken dator ska jag köpa?

Detta beror självklart på vilka behov du har av en dator. Jobbar du mycket med grafik och behöver mycket prestanda så gäller det att man köper rätt dator så att den kan jobba på utan problem. Är du mer ute efter en dator som mest ska användas av hela familjen i hemmet så behöver man inte samma prestanda och då passar det alldeles utmärkt att köpa en billigare dator! 


Bästa stationära datorn 2024


Efter att ha läst tester, pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en testvinnare stationär dator bästa köp: HP All-in-One 24 CR0023no.


Detta är en bra dator som kan utföra alla uppgifter du ger den. Även om det inte är en värstingmodell som låter dig spela spel på de högsta inställningarna så är det ett mycket bra inköp för familjen som letar efter en dator som alla i hemmet kan ta del av, speciellt för detta pris.


Billig stationär dator - stationär dator allt i ett

HP All-in-One 24 är en allt-i-ett-dator som kombinerar snygg design med bra prestanda. Och detta till ett mycket bra pris. 


Den passar dig som behöver prestanda för krävande projekt samtidigt som du vill använda datorn till att streama, surfa på nätet eller spela någon gång. HP All-in-one ger dig bra blandning av funktionalitet och nöje.


När det gäller datorns prestanda kommer den med AMD Ryzen 5-processor som kan turboboostas till 4,3 GHz. Detta kombineras med ett RAM minne på 8 GB.


Datorns lagring kommer från en 512 GB SSD -hårddisk. SSD är den snabbaste typen av hårddisk just nu och levererar höga överföringshastigheter vilket är bra när du jobbar med större filer. Om du behöver extra lagringsutrymme tipsar vi om extern hårddisk bäst i test.


Du får en 1920 x 1080 full HD-skärm som ser mycket bra ut. Skärmen har en ljusstyrka på 250 nits vilket räcker gott och väl. Grafiken levereras från ett grafikkort från AMD som är ett OK grafikkort. Det lämpar sig dock inte för grafikkrävande spel. 


Bland datorns funktioner finns bl.a. en diskret webb-kamera som stödjer 1080p. De som värderar integritet högt kommer bli glada över nyheten att det går att fälla ned webb-kameran bakom skärmen när den inte används. Trådlöst tangentbord och mus ingår också. 


Vill du ha en bra allt-i-ett dator som är klarar av det mesta du kan tänkas utsätta den för är HP 24-CR0023no perfekt för dig och familjen. Den får saker gjort, kommer med moderna funktioner och har en snygg design. För priset får du allt du kan tänkas behöva - och lite till! 


HP stationär dator - specifikation:

 • Windows 11 Home 64
 • AMD Ryzen 5-processor 
 • AMD Radeon-grafik

 • 23,8 tums antireflexbehandlad FHD IPS-bildskärm (1920 x 1080)
 • 512 GB hårddisk SSD
 • 8 GB DDR4-3200 MHz RAM (2 x 4 GB)
 • Totalt 2 st USB-portar varav 1 är SuperSpeed (typ A) med hastighet på 5 Gbit/s
 • 1 st HDMI portHär kan du köpa stationär dator bäst i test till lägst pris

Bästa priset på datorn hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt. Använd Bäst i test Guidens rabattkod HP24BTG för att få 1 000 kr rabatt på ditt köp!
Användarnas omdömen och recensioner om bästa stationära datorn

Fördelar

"Snabbt igång med installation och inställningar. Startar snabbt. Mindre bra att alla kontakter sitter på baksidan. Vore bättre att något USB-uttag satt på sidan. Införskaffade en USB-hub för att lättare komma åt och ansluta till olika tillbehör och mobiler".


Nackdelar

"Älskar allt med den, utseendet, lättheten på tangentbordet, bildskärmsstorlek, mus!"


"Helt nöjd med mitt köp. Det var dags för en uppgradering!"stationär speldator, hp stationär dator, stationär pc, stationära datorer bäst i test, stationär dator rea, bästa stationära datorn under 10000, hemdator bäst i test, test stationära datorer, stationär, stationär dator billigt, stationära dator, bästa allt i ett dator 2023, all in one dator bäst i test, bra stationär dator för hemmabruk, dator allt i ett, billiga stationära datorer, allt i ett dator bäst i test, köpa stationlär dator, datorpaket stationär, bästa stationära datorn för 5000, all in one dator, stationär dator paket, pc stationär, allt-i-ett dator, allt i ett dator test, hp dator stationär, prisvärd stationär dator, bästa all in one dator, köp stationär dator, allt i ett dator med pekskärm, hp stationär dator bäst i test, stationära speldatorer, stationär dator hp.Så gjorde vi testet om bästa stationära datorn

När vi har tagit fram vårt toppval för stationär dator har vi tittat vad experterna tycker i sina tester. Resultaten från dessa tester har vi sedan jämfört med användarnas egna omdömen, de har ju trots allt den bästa erfarenheten tack vare långvarigt dagligt användande. 


I dessa testerna har experterna tittat mycket på datorns prestanda och användarvänlighet. Prestandan för datorerna i prisklassen är väldigt lik oavsett märke men det som kan skilja sig åt är främst datorernas RAM-minne, som bland annat påverkar hur många uppgifter datorn kan hantera samtidigt. 


Men i klassen av allt-i-ett datorer är det framförallt användarvänlighet och design som står i centrum. Allt-i-ett datorn är sällan ett kraftpaket som ska användas åt komplicerade uppgifter, utan används mest för att surfa på webben, kolla mejl och streama något klipp här och där. Men trots att de inte kommer fullspäckade med den allra bästa hårdvaran klarar de ofta ändå av att hantera krävande uppgifter som att spela, skapa musik samt redigera bilder och videos.


Experterna i testerna som du kan läsa här nedan är nöjda med datorn och tycker att den passar dig som inte har behov av en maximalt presterande dator, utan behöver en familjedator som alla kan ha nöje av. Även här stämmer användarnas omdömen in och tycker att det är en bra dator för familjen som håller vad den lovar.


HP All-in-One 24 - stationär dator bäst i test

HP säljer stationära datorn för bara 7990 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens HP rabattkod BTGHP24 för att få detta pris!

7990 kr är det lägsta priset just nu för HP All-in-One 24!


Dessa experttester kan du ta del av

PCFÖRALLA har gjort ett stort test på HP Pavilion 24-xa0064no och är generellt positiva till datorn. De gillar bland annat att det är mycket prestanda för priset, att det finns gott om lagring och den är snygg, kompakt och lättinstallerad. Testet inleds med; "Allt-i-ett datorn från HP är utan större överraskningar, varken positiva eller negativa".


I resten av testet går de igenom alla specifikationer och vad som hade kunnat göras bättre. När de tar upp hur bra datorn hanterar tyngre applikationer som Photoshop skriver de; "Det är en viss begränsning i maxprestandan men du bör kunna köra tyngre applikationer som Photoshop och videoredigering utan problem" och "Begränsningen vid användningen i sådana program beror mer på avsaknaden av ett extra grafikkort" samt "Extra ram minne hade varit bra"


När PCFÖRALLA slutligen ska ge ett omdöme av datorn är de generellt positiva men tycker inte att den imponerar särskilt mycket. Det beror på att den inte har prestandan av en bra speldator, men klarar du dig med en enklare 1080p skärm så är det ett tryggt, om inte fantastiskt köp.


PCFÖRALLA gjorde ett test på Pavilion 24-xa0064's storebror, HP Pavilion 27-xa0012no. I detta testet prisas designen, prestandan, lagringsmöjligheterna och att den är väldigt tyst i drift. Det som inte gillas är ljudet, obekväma accessoarer som tangentbord och mus och slutligen gillar de inte att det medföljer en hel del bloatware(appar du egentligen inte behöver och bara tar extraplats på datorn).


PCMAG gjorde ett test om de bästa allt-i-ett datorerna. Den dator som vann deras test var Dells Precision 5720 All-in-One. De testar även datorer från Apple, Lenovo, Acer. De datorer från HP som är med i testet är EliteOne 1000 All-in-One och EliteOne 1000 G1 som båda två får betyget 4/5. De datorer som var med i detta test låg i prisramen 11.000 SEK - 55.000 SEK och riktar sig mer på tungt presterande datorer för det professionella livet istället för datorer för den vardagliga användaren.


Tom's Guide testade olika allt-i-ett datorer och delar in vinnarna i olika kategorier. Den dator som fick de ansåg är mest värde för pengarna blev Acer Aspire S 24 som kostar drygt 11.000 SEK. Den dator som hade bäst prestanda blev Apples iMac Pro som kostar ca. 55.000 SEK. Andra datorer som var med i testet var bl.a. Microsofts Surface Studio 2 och Asus Zen AIO Pro Z240IE som båda fick väldigt bra betyg. Datorn från ASUS ligger på drygt 13.000SEK och datorn från Microsoft kostar ca 33.000SEK så de är båda två i en annan prisklass, åtminstone datorn från Microsoft.


PCMAG testade 10 stationära datorer. I deras test tog iMac 27" med retina-skärm hem förstaplatsen. Denna dator kostar tyvärr en hel del. Viktigt att komma ihåg är dock att denna dator är en riktig arbetshäst som skall kunna utföra tunga uppgifter.


Råd och Rön ger tips om hur du med några enkla medel kan trimma datorn och få den snabbare. 


Vanliga frågor och svar

 • Hur mycket kostar en bra stationär dator?
  Stationära datorer behöver, trots sin storlek, inte kosta alltför mycket. Det är helt möjligt att få en väldigt bra dator för drygt 7000 kronor, inklusive tangentbord, mus och skärm.
 • Vilken är stationär dator bäst i test?
  I vårt test stationär dator har vi tagit fram en bra stationär dator för hemmabruk som du kan jobba och surfa med. Vi anser att HP 24-CB0073no är den bästa stationära datorn just nu.

  Detta är en allt-i-ett dator som både levererar bra prestanda och snygg design. Därför har den fått stämpel stationär dator bäst i test.
 • Vad ska man tänka på när man köper en stationär dator?
  Se framförallt till att välja processor, RAM-minne och lagring som ger dig nog med kraft för dina behov.


Tips och råd för hemmakontoret

För att få den bästa arbetsmiljön hemma rekommenderar vi dig att satsa på riktigt bra noise cancelling hörlurar samt laptopställ bäst i testFör att effektivisera arbetet har vi också utsett den bästa bildskärmen.


Om du vill variera miljön och vara mer flexibel hemma tipsar vi också om en bra laptop för hemmabruk samt en 2-in-1 laptop bäst i test


Se våra tips på skrivare bäst i testbästa färglaserskrivaren samt en prisvärd laserskrivare.


För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, it-tjänster, skrivare & scanner & tablet.Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har stationär dator rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa stationära datorn till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Christopher Holmerin

Bäst i test: Stationär dator

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast