dubbelt våffeljärn bäst i test våffeljärn dubbel bäst i test, bästa våffeljärnet råd och rön

Våffeljärn bäst i test 2024 - dubbelt våffeljärn bäst i test

Ska du köpa våffeljärn och vill veta vad tidningar, experter och vanliga hemmakockar tycker är våffeljärn bäst i test eller till och med dubbelt våffeljärn bäst i test? Då har du kommit helt rätt!


I vårt våffeljärn test har vi har tittat på olika bra våffeljärn som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram bästa våffeljärnet.


Vi har tagit fram två vinnare i testet: Ett enkeljärn som fått priset Wilfa våffeljärn bäst i test och ett dubbeljärn med titeln Åviken våffeljärn dubbel bäst i test.


Föredrar du i stället de belgiska våfflorna kan du läsa om belgiskt våffeljärn i vårt andra test.


Bästa våffeljärnen just nu


Gör goda gräddade våfflor

Troligtvis är det februari, mars eller april när du läser detta. Det är i alla fall då som flest svenskar intresserar sig för tester på våffeljärn. Förklaringen är enkel; den 25 mars varje år är det 'Marie bebådelsedag' och denna dag är också känd som "våffeldagen".


Förr kallades nämligen denna dag för vårfrudagen, men med tiden omformades den till våffeldagen och sedan dess har järnen dammats av i mars varje år.


Men våfflor passar bra året runt! En enkel och god kvällsmat eller kanske som efterrätt, serverad med sylt, grädde eller varför inte en klick glass.


De flesta föredrar sina våfflor frasiga och recepten för att göra frasvåfflor är otaliga. Men vi ska lämna recepten och istället fokusera på själva järnen. För utan ett bra järn blir det inte några frasiga våfflor, vilket recept du än väljer.


Allt börjar med våffeljärnet, så låt oss därför ta del av de senaste årens tester på järn för att se vilket som är det bästa idag.


Våffeljärn bäst i test - enkelt


Väger vi samman experternas tester och konsumenternas omdömen får vi ett tydligt resultat. Vi utnämner den uppgraderade versionen av Wilfa WAS-623, Wilfa våffeljärn WM-623 Bell till bäst i test just nu!


Wilfa våffeljärn test

Testvinnaren gör sex stora djupa våffelhjärtan med en perfekt gräddning om du ger tillagningen några extra sekunder. Järnet har flera olika steg för att ställa in värmen vilket gör att du enkelt kan anpassa gräddningen efter allas preferenser.


Våfflorna släpper fint från järnet tack vare den dubbla non stick beläggningen och får en fin jämn höjd tack vare järnets uppsamlingskant.


Med den tillhörande skopan får du dessutom exakt rätt mängd smet när du tillagar dem.


Detta järn har vunnit väldigt många andra experttester under de senaste åren. Våra grannar i väst, Norge, är ett väldigt våffelälskade folk och de gör våfflandet återkommande samt många noggranna tester för att få fram det bästa våffeljärnet. Vi gör en summering, men du kan läsa detaljerna under rubriken "Experternas utlåtanden" längre ned på denna sida.


Specifikationer

 • Antal våfflor: 1 våffla åt gången
 • Effekt: 1400 watt
 • Antal hjärtan per våffla: 6 hjärtan
 • Funktioner: Signallampa
 • Höjd: 15,5 centimeter
 • Djup: 36,5 centimeter
 • Bredd: 25,8 centimeter
 • Vikt: 2,9 kilogramWilfa Was 623 hjärtformade bitar.Köp våffeljärn bäst i test till lägst pris

Hos dessa butiker kan du köpa vårt bäst i test våffeljärn. Då kan du dessutom få det levererad direkt hem till dig.
Användarnas omdömen och recensioner om våffeljärnet

Även de svenska konsumenterna är väldigt nöjda med detta järn. De skriver i sina utlåtanden;


"Det är snabbt och gräddar jämnt och ordentligt på båda sidor av våfflan".


"Bra beläggning. Våfflan släpper utan problem".


"Riktigt bra våffeljärn, mycket nöjd".


"Har haft många våffeljärn och detta slår alla!"


"Ett bra litet våffeljärn".


Genomsnittsbetyget från 43 konsumenter är hela 4,7 av 5.


Våffeljärn dubbelt bäst i test


För dig som har behov av att snabbt kunna göra två våfflor åt gången finns det dubbla våffeljärn. Det är väldigt praktiskt, för till exempel familjer med barn som uppskattar att få sina våfflor snabbt.


Här får Åviken ta förstaplatsen med modellen Åviken Double Nobless 2.0 906.6.


Åviken våffeljärn test

Föregångaren Åviken 906 vann ICA Kurirens stora test av tio dubbeljärn. Den blev bäst i test för att den gräddar två våfflor jämnt, vackert gulbruna och frasiga.


Andra fördelar som tidningen lyfte fram var att handtagen gav bra grepp, är enkelt att ställas in och att det kan förvaras stående.


Specifikationer

 • Antal våfflor: 2 våfflor åt gången
 • Effekt: 1600 watt
 • Antal hjärtan per våffla: 4 hjärtan
 • Funktioner: Signallampa, temperaturinställning och värmeavskärmande handtag
 • Höjd: 12 centimeter
 • Djup: 25 centimeter
 • Bredd: 25 centimeter
 • Vikt: 3,1 kilogramKöp dubbeljärn bäst i test till lägst pris

Hos dessa nätbutiker kan du, bekvämt och enkelt köpa bäst i test våffeljärn dubbelt. Då får du det också levererat hem direkt till dörren.
Användarnas omdömen och recensioner om Åviken dubbelt våffeljärn

Även konsumenterna uppskattar detta järn mycket. Tre av användarna berättar:


"Värmeeffekten är mycket hög (1600 W, steglöst reglerbar) och signallampor visar när järnet är varmt och när våfflorna är klara. Behändigt och användarvänligt. Resultatet blir frasiga, riktigt goda våfflor!".


"Jag har gräddat hundratals våfflor i detta järn under ett evenemang och det fungerade lika bra hela tiden när det var igång 12 h/dag. Inte illa för en konsumentprodukt".


"Det bästa våffeljärn jag haft! Blir fina våfflor. Inte degiga eller kompakta. Nästan inget spill vid sidan om. Utmärkt att kunna göra dubbel sats när vi är flera runt bordet.


Lätt att rengöra och tar, trots att det är ett dubbeljärn, inte stor plats! Rekommenderas verkligen!"


Jämför våffeljärn - specifikationer


Antal:
Antal hjärtan per våffla:
Funktioner:
Höjd:
Djup:
Bredd:
Vikt:
Effekt:
Bäst i test våffeljärnet 2024 - Åviken Double Nobless 2.0 906.6 - Bäst i test
Åviken Double Nobles...
Dubbelt våffeljärn...
2 våfflor
4 st
3 st
12 cm
25 cm
32 cm
3,1 kg
1600 W
Bäst i test våffeljärnet 2024 - Wilfa WM-623 Bell - Bäst i test
Wilfa WM-623 Bell
Enkelt våffeljärn...
1 våffla
6 st
Signallampa
15,5 cm
36,5 cm
25,8 cm
2,9 kg
1400 WVåffla med grädde, sylt och bär - bästa våffeljärn, bäst våffeljärn, dubbla våffeljärn, bra våffeljärn dubbelt bäst i test


Njut av din nygräddade våffla med glass, sylt och färska bär.Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de järn som visat upp goda resultat i testlabben och som har erkänt god kvalité. Ett urval av dessa testresultat presenterar vi i testresultatsdelen här på sidan.


Vi har också utgått från att produkterna som vi tagit fram som testvinnare i vårt test ska ha bra pris i förhållande till resultat.


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna.


I testet har vi begränsat oss till att enbart titta på våffeljärn med non-stick-beläggning. Vi vet att det finns bra gjutjärnsvåffeljärn men dessa har vi för tillfället valt att exkludera i testet.


Test våffeljärn - experternas omdömen

Eftersom de flesta tester presenteras i tidningarna i mars varje år, får vi gå tillbaka några år för att få en heltäckande bild av läget. Nedan redovisar vi alla tester från 2012 och framåt och du läser de senaste testerna högst upp.


Test våffeljärn 2023

 • Råd och Rön har testat totalt 19 våffeljärn i deras test. Åviken dubbel våffeljärn får 56 poäng.


Test våffeljärn 2018

 • Magasinet TEK.NO testade 9 olika järn som kostar under 1000-lappen. Det bästa i detta test och mors val gick till Wilfa DWA-516W med 8,5 poäng. De skriver "Det är lätt att använda, men långt ifrån ett enkelt våffeljärn... Här får vi bara smidiga, gyllene och läckra krispiga våfflor gång på gång."

  Järnet från Wilfa, för de som inte tror att hjärtan är tillräckligt, får också 8,5 poäng i detta test och delar guldtroféen. I delad plats med 8 poäng kommer Åviken Elegance och Wilfa WAD-619.


Test våffeljärn 2018

 • TV2 hjelper deg testade 6 våffeljärn i prisklassen 99 till 1 995 kronor. Wilfa WAS-623 utsågs till bästa våffeljärnet. Omdömet blev: "Gräddar jämnt och fint. Våfflorna får bra tjocklek och fin form och lossnar lätt när de ska tas ut. Våffeljärnet ger dessutom en signal när din våffla ska vara klar". På delad andraplats kom Logik L06WMS14E och Sage Appliances The No-Mess


 • Expressen testade också 6 våffeljärn i olika prisklasser, där blev Wilfa WAS-623 bäst i test igen med 5 av 5 poäng. Omdömet blev:

  "Ett väldigt bra våffeljärn som ger perfekt gyllenbruna våfflor med härlig frasighet. Exemplariskt kort gräddningstid! Tydliga instruktioner och pipsignal som indikerar när våfflan är klar. Världsklass!"


 • Norska DinSide testade 9 våffeljärn från 159 kronor till 2 990 kronor. Bästa våffeljärnet med högsta betyg, 6 av 6, blev Wilfa WAS-623. Omdömet lyder; "Gräddar väldigt jämt och fint på båda sidor. Gör perfekta våfflor; frasiga utanpå och luftiga och mjuka inuti". 

  Den delade andraplatsen gick till OBH Nordica Single Elite och Sage Smart Waffle som båda fick betyget 5 av 6.


Äldre tester

 • ICA Kuriren har testat tio dubbeljärn och kom fram till att endast fyra av dessa klarade att grädda riktigt frasiga våfflor. Bästa järnet 2015 blev Åviken 906 som var det enda järnet som gick högsta betyg. Omdömet lyder; "Våfflorna blir jämnt, vackert gulbrun och frasiga".


 • Klikk testade fem av de vanligaste våffeljärnen och fick fram en tydlig vinnare; Wilfa WAS-623 som tilldelades 5 av 6 poäng. På delad andraplats, med 4 av 6 poäng, placerade sig Åviken 907 och Coline Enkelt Våffeljärn 44-1013.


 • Testfakta med ett gammalt våffeljärn i gjutjärn som referens, undersökte testfakta sex nya våffeljärn under våren 2013. Bäst i test blev Åviken 904 som både gjorde finast våfflor och osade minst.


 • Smartson testade våffeljärn, och där blev Åviken 904 bäst i test. Det fick 23 av 25 poäng och omdömet "Helt klart prisvärt!"


 • ICA Kuriren utsåg Åviken 904 bäst i test när det gäller enkla våffeljärn. I testerna av dubbla våffeljärn vann C3 30-31097. Båda dessa järn får högsta betyg (5 av 5) när det gäller gräddningen, men C3 är lite sämre när det gäller hanteringen.


 • Hyttemagasinet testade till exempel tio våffeljärn och kom fram till att föregångaren Wilfa WAS-623 var bäst i test. Även Klikk testade våffeljärn och fick fram en tydlig vinnare; Wilfa WAS-623. Det var det enda som tilldelades 5 av 6 poäng.


 • DinSide utsåg WAS-623 till bästa våffeljärn. Det fick högsta möjliga betyg, 6 av 6, och var till och med bättre än andra modeller som kostade 5 gånger så mycket.


 • Även Norska TV2 korade detta järn till det bästa i ett test där även betydligt dyrare järn ingick.


 • I Sverige gjorde Expressen tester och även här blev Wilfa WAS-623 bäst i test med högsta möjliga poäng; 5 av 5 getingar. Omdömet blev: 


"Ett väldigt bra våffeljärn som ger perfekt gyllenbruna hjärtformade våfflor med härlig frasighet. Exemplariskt kort gräddningstid! Tydliga instruktioner och pipsignal som indikerar när våfflan är klar. Världsklass!"

Vad tycker konsumenterna?

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi också noga med att lyssna på vad användarna haft för upplevelser. Visst är det viktigt med labbtester, men minst lika intressant är det att lyssna på vad de som redan köpt sitt järn tycker om det.


Och här framkommer det spännande information! Det blir tydligt att de som köpt sitt från OBH Nordica är väldigt missnöjda. OBH Nordica gör kanske de snyggaste järnen, men när det kommer till funktionen är det slut på de positiva orden.


T.ex. har några upplevt att teflonet lossnat redan efter några månaders användande och att handtaget blir väldigt varmt men att laggarna inte blir det! Många har därför försökt att lämna tillbaka järnet till försäljningsstället.


Istället är det ett annat märke som tar hem förstapriset i "folkets omdömen" och det är Åviken våffeljärn. Åviken är ett svenskt märke som har funnits sedan 50-talet och de har idag flera modeller, både dubbelt våffeljärn och enkla varianter.


Den andra tillverkaren som konsumenterna uppskattar mycket är Wilfa. Wilfa har ju också plockat hem ett antal testvinster och får därför ses som den största utmanaren till Åviken.Frågor och svar om våffeljärn

 • Hur rengör man ett våffeljärn?
  Det finns flera enkla knep för att göra rent våffeljärn. Det snabbaste sättet är att torka med hushållspapper efter du använt ditt järn.

  Dra ut sladden och låt hushållspappret ligga kvar i järnet en stund och torka sedan av med lite extra papper. Läs om fler råd här i vårt våffeljärn test.
 • Vilket våffeljärn är bäst i test?
  Just nu listar vi Wilfa WM-623 Bell som det bästa enkeljärnet - "våffeljärn bäst i test" och Åviken Double Nobless 2.0 906.6 som det bästa dubbeljärnet - "våffeljärn dubbel bäst i test".
 • Hur gör man våfflor utan våffeljärn?
  Äger du en grillpanna kan du enkelt även grädda goda frasiga våfflor direkt i den. Smörj pannan och häll i smeten som vanligt och grädda på vardera sida.
 • Hur många watt bör ett våffeljärn ha?
  Effekten för bra våffeljärn och de som utsetts till "våffeljärn bäst i test" enligt oss på Bäst i test Guiden ligger på 1400-1600 Watt.


Sammanfattning av våffeljärnstestet

Efter att du läst vårt test av våffeljärn önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det ljärn som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Våffeljärn


Bagaren och Kocken säljer Åviken Double Nobless 2.0 906.6 för 775 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

775 kr är det lägsta priset just nu för Åviken Double Nobless 2.0 906.6!


Rengöra våffeljärn - så gör du

Det finns flera enkla knep. Det snabbaste sättet är att använda hushållspapper efter du använt ditt järn. Dra ut sladden och låt hushållspappret ligga kvar i järnet en stund och torka sedan av med lite extra papper.


Du kan också bränna bort smuts genom att ha på hög värme på järnet utan smet i. Torka sedan bort de brända små kolbitarna.


Ett annat knep är att använda vanligt rostbröd. Lägg i brödskivorna, ha på normal värme och låt sedan brödskivorna få suga åt sig fettet och smutsen. Du vet väl att du även med fördel kan tillaga goda frasiga varma mackor i våffeljärnet. Fungerar lik bra som i ett toastjärn.Tips 1: Glöm inte att följa Bäst i test Guiden på sociala medier! Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har våffeljärn rea på någon av ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa våffeljärnet till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Missa inte våra tester av diskmaskiner och den bästa matberedaren. Vilken kaffebryggare ska du köpa om du vill ha det godaste kaffet och vilken dammsugare är bäst i test? Klicka på länkarna, så kommer du direkt till svaren!


Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Våffeljärn

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast