Bästa sexleksaken, sexleksak bäst i test 2023, bästa sexleksaken för par, sexleksaker bäst i test.

Bästa sexleksaken 2024 för optimal njutning

Sexleksaker är något som har funnits med i alla tider, men som länge varit tabu. Idag är blir det dock alltmer accepterat och är något som många tar hjälp av för sina intima stunder. 


Vi på Bäst i test Guiden har därför i vårt test sexleksaker undersökt vibrator bäst i test och bästa satisfyer, samt tagit reda på vilken vibrator experterna och konsumenterna tycker är den bästa sexleksaken.


Läs vidare om bästa vibratorn bland sexleksaker bäst i test nedan!


Bästa sexleksaken just nu från Satisfyer


Köpguide - vad du behöver veta innan du köper sexleksaker


Fakta tips och råd om bästa sexleksakerna

Tack vare sociala medier behöver vi inte längre huka oss när vi talar om sex. Och i samma takt som stigmat har försvunnit ser allt fler fördelarna med att prata mer om sex, antingen med sin partner eller med sina vänner. Det är en viktigt och naturlig del av livet som förtjänar rum för samtal emellanåt, framförallt om det gäller dig och din partner. 


Det är viktigt att förstå vad som uppskattas hos den ena och vad som inte gör det. Flertalet studier påpekar även på detta; bra kommunikation bygger ett bra sexliv. 


Ökade acceptansen och popularitet för sexleksaker: En titt på nutidens trend

Tack vare att det inte är lika stort stigma att prata om sexliv har det även blivit mer accepterat med sexleksaker, ett område som tidigare främst var reserverat för de som tidigare beskrev som "kinky". Nu är verkligheten någon helt annan. Och när Sinful släppte sin fräcka statistik, visade det sig att de flesta faktiskt ägde en. 


Och de bjuder även på ännu fler intressanta siffror: De som köper allra mest leksaker online är enligt Sinful de som befinner sig i åldrarna 35-44 år, följt av 25-34 år och slutligen 18-24 år. Här står kvinnor för 47% av köpen och män för 53%.


Under de senaste åren har det även skett en stor ökning när det gäller köp inom denna produktkategori, mycket tack vare corona-pandemin. Den främsta anledningen till detta tros vara att folk var uttråkade och ville experimentera och krydda till sitt sexliv.


Hur bra funkar sexleksaker?

I stora lag är användarna av dessa leksaker väldigt nöjda med sina köp. De säger att dessa ger mer spänning och gör att både singlar och par kan hitta njutning både på egen hand eller tillsammans tack vara dessa. 


Sexleksaker för par är också väldigt uppskattade som är speciellt framtagna för att kunna användas för ökad njutning. Dessutom finns bra sexleksaker för män men som inte är lika exploaterat än. En hel del fördelar av dessa positiva aspekter tillkännages av experter, eller s.k. sexologer.


bästa sexleksak, bäst i test sexleksaker, bäst i test vibrator.

Sexleksaker bäst i test


Positiva effekter av sexleksaker

Dessa leksaker har en positiv effekt på din kropp men sägs även vara bra för sinne och själ då dessa kan hjälpa dig bygga upp självförtroendet, både för dig och din partner. Men de kan även förhöja din upplevelse och lära känna din kropp och dina njutningspunkter bättre. Användare rapporterar att de känner sig mer tillfredsställda i sitt sexliv, vilket pekar på att de fungerar.


Efter många år i ett förhållande är det inte ovanligt att sexlivet kan blekna. Leksakerna kan få tillbaka spänningen och åter ge färg till ens sexliv. Vidare finns också studier som säger att partners som regelbundet använder dessa leksaker är bättre på att kommunicera och mer bekväma att tala vad de tycker om. Resultatet av detta är enbart positivt eftersom bättre kommunikation bland par leder till bättre sexliv


Vägen till bättre sexliv - orgasmernas hälsofördelar och sömnkvalitet

Produkterna är framtagna efter resultat från vetenskapliga undersökningar för att göra sexuell njutning mer lättillgänglig. Men framför allt gör de det enklare att få orgasmer, något som är bra för kroppen och vår hälsa. Dessa hjälper till att hålla vårt hjärta friskt och minska stress. Det finns flera studier som pekar på sambandet mellan orgasm och sömn och hur denna blir bättre. 

 

Sambandet mellan sex och sömn

Sambandet mellan sex och sömn är bilateralt, dvs att sömn påverkar sex och att sex påverkar sömn, och gäller oavsett kön. Orgasm leder nämligen till att hormonerna oxytocin och prolaktin frigörs, vilket ökar känslan av tillfredställdhet och lycka


Men det slutar inte här; efter orgasm sänks även halterna av kortisol, som ökar beredskap. Kombinationen av dessa kemiska förändringar gör att kroppen känner gör sig redo för sömn och vi blir trötta. Detta är åtminstone normalfallet, det finns de som upplever raka motsatsen, och får i stället svårt att sova efter en orgasm.

 Bästa sexleksaken 2024: Satisfyer Pro 2 - Enastående prestanda


 

Vibrator bäst i test - därför är Satisfyer Pro 2 vår favorit

Den bästa sexleksaken och vår sexleksak bäst i test är en en lufttrycksvibrator från Satisfyer och fungerar lika bra för både par och den enskilde men är speciellt framtagen för kvinnor för att den ska stimulera klitoris maximalt. Den bästa Satisfyern har namnet Pro 2 Air Pulse Stimulator.

Modellen är såpass populär att det nästan är en dyrkad produkt på marknaden och när man läser experternas och användarnas omdömen är det inte svårt att förstå varför. Det är sällan att en produkt håller vad den lovar så väl. Det finns många vibratorer på marknaden men Satisfyer skiljer sig åt då det är en pulserande lufttrycksvibrator som använder en sugande effekt som skapar ett typ av vakuum. 


Detta kan låta lite otydligt men innebär i praktiken att direktkontakt med klitoris inte är nödvändigt. Användare påpekar dock att allra bästa resultat kommer när vibratorn har direktkontakt med g punkten och klitoris.


Bästa sexleksaken med intuitiv design och användarvänlighet

Det finns olika intensiteter vilket gör den enkel att använda och prova på. Huvudet på vibratorn är tillverkat av hudvänligt silikon vilket säkerställer att inga hudirritationer eller biverkningar kommer som följd av användning.  

 

Satisfyer bäst i test - det säger användarna och experterna om vibratorn

Både experter och vanliga konsumenter är överens om att den bästa sexleksaken gör precis det den lovar - hjälper dig nå klimax enklare. Men något som uppskattas extra mycket är att den är såpass diskret och liten att du enkelt får med den i necessären. Dessutom laddas den enkelt upp via USB-sladd, och kan därför laddas upp av samma adapter du använder till din smartphone.  

 

Detta är en produkt som fungerar. Det finns hundratals svenska användaromdömen och många expertrecensioner som alla pekar på Satisfyers effektivitet och mångsidighet gör den till den bästa sexleksaken. Men en del av de som redan har testat Satisfyer tycker att användning ska få vara sparsam eftersom den gör det så enkelt att ni orgasm. Därför kan det leda till att klimaxen inte blir lika intensiva efter flitig användning, mer om detta bland annat från användarnas omdömen här nedan.


Här kan du köpa bästa sexleksaken Satisfyer Pro 2 till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om vibrator bäst i test - därför toppar Satisfyer Pro 2 listorna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden tar vi alltid hänsyn till vad användarna som har köpt produkten har att säga, det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad de tycker om Satisfyers sexleksak: 


"Jag valde att testa denna produkt, för att jag hört talas om att den var den bästa sexleksaken. Rätt så tystgående och med reglage för att sänka och öka pulserande."


"Troligen en god vän i ensamheten med mycket hög kvalitet! Bästa vibratorn."


"Har kollat på den här länge men velat fram o tillbaka.... för att jag inte trodde att den kunde vara så bra som andra skrev... vilket jag verkligen ångrar nu!! Den är så skön! Säger bara... tjejer köp!!! eller killar överraska era tjejer med den här.."


"Men alltså Wow! Denna borde alla tjejer ha. Bästa sexleksaken"


"Det bästa köpet jag någonsin investerat i! Sjukt nöjd!!"


"Mycket bra sexleksak.... Har du den inte är det ett måste att köpa! Du kommer absolut inte ångra dig."


"Fantastisk. Och beroendeframkallande. Varning dock. Använder man den för ofta lär sig kroppen reagera på denna beröringen och man blir mindre känslig för annat."


"Så himla bra för klitoris och g. Underbart skönt. Här kan man prata om en snabbis. Samtidigt vill man inte sluta för det är så skönt. 

"Så trött på att det tvunget ska vibrera, men denna...! Ny favorit och värd varenda krona."


Utöver testvinnaren gav användarna även gott betyg till Lelos Sona.


Sexleksaker test, bäst sexleksak, satisfyern, satisfyer recension, satisfyer 2023.

Bäst i test sexleksakerRengöringstips för sexleksaker

För att säkerställa bästa möjliga hygien och förlänga livslängden på dina sexleksaker är det viktigt att du noggrant rengör dem efter varje användning. Genom att rengöra dina sexleksaker efter varje användning skyddar du dig mot bakterier. Butikerna som säljer vår testvinnare säljer också bra rengöringsmedel för detta ändamål. Dessa rengöringsmedel passar material som silikon, gummi och latex.

 

Använd sexleksaker med det bästa glidmedlet

För att få en bättre upplevelsen med dina sexleksaker är det bra att kombinera dem med bästa glidmedlet. Det är viktigt att välja rätt typ av glidmedel då inte alla är lämpliga för alla material. Kontrollera produktinformationen före användning. Generellt sett är vattenbaserade glidmedel säkra att använda, men var försiktig med silikonbaserade i kombination med dina leksaker eftersom dessa kan försvaga ytan och därmed minska hållbarheten.
Test sexleksaker - experternas omdömen

Vice tycker att det är en mångsidig och ideal leksak för både nybörjare och de som är vana vid denna typ av produkt tack vare att den har flera olika lägen och kan användas på flera olika sätt. 


Tidningen M3 utser Satisfyer Pro 2 som en av leksakerna som "hettar upp ditt sexliv". I detta test finns även andra leksaker som stimulerar både det ena och andra, men Satisfyer blev den solklara favoriten.


Veckorevyn rekommenderar lufttrycksvibratorer som Satisfyer (och 2 andra) som bästa sexleksaken då den / de gör njutningen lättillgänglig även på egen hand.


Glamour testade Satisfyer och tycker att det är en enastående leksak som gör njutning till en garanti. Författaren till testet skriver dock att användningen kommer att bli sparsam då den är så kraftfull och för att inte få nog. 


Expressen / Liws Lust gör en lång utläggning om vibratorer och rekommenderar framförallt lufttrycksvibratorer (Satisfyer) då den är mycket effektiv och gör det enkelt att nå klimax.


Sexleksak av högkvalitet som stimulerar klitoris och g punkt, populäraste sexleksaken, bästa sexleksaken för kvinnor, bäst vibrator.

Bäst i test vibrator - bästa sexleksaken omsluter din klitoris


Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har sexleksak rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa sexleksaken till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Om du är intresserad av fler produkter för kropp och hälsa kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa massagepistolen just nu eller testet om bästa massagekudden. Ett fint leende lockar många, läs även vårt test om tandblekning hemma. För en god natts sömn krävs också bästa madrassen. Har du problem med allergi kan vi tipsa om att läsa vårt test om bästa allergimedicinen mot pollen
Populära tester inom kategorin hälsa & personvårdVanliga frågor och svar

  • Var kan man köpa sexleksak?
    Du kan köpa sexleksaker i de flesta onlineapoteken så som MEDS, Apotea, Apohem, Doz apotek, men även skönhetsbutiker som Lyko, Eleven och NordicFeel. Såklart finns även särskilda onlinebutiker inriktade mot njutning som Sinful och Vuxen.
  • Hur använder man sexleksaker?
    Oftast finns tydliga instruktioner som följer med sexleksaken på användningsområden, men experimentera med fördel på egen hand för att hitta bästa sexleksaken för bästa njutning för dig själv eller din partner.
  • Vilken är den bästa sexleksaken?
    I vårt test har vi utsett Satisfyer Pro 2 till sexleksak bäst i test - bästa Satisfyer.


Anita Carlsen

Bäst i test: Sexleksak

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast