Bästa billånet 2024 - Jämför billån med lägst ränta

Är det dags att köpa bil? Någon gång fattar de flesta hushåll beslutet att skaffa en bil. Men det är inte alltid plånboken räcker till för att kunna köpa en bil för några hundratusen kronor. Då kan du ansöka om ett billån via en låneförmedlare eller direkt via bilåterförsäljaren.


Ska du låna pengar till bil och söker du efter billån bäst i test, det bästa billånet 2024? Ett billån med låg ränta. Jämför billån i vårt bästa billån 2024 test för att hitta billiga billån. Billigaste billånet är inte alltid bästa billån. När du ska låna till bil är ränta billån en viktig aspekt.

Hos de flesta låneförmedlarna kan du låna upp till 100% av bilens värde. Läs vårt test för att hitta billiga billån med låg ränta och se vilket som är billån bäst i testNedan har vi listat de långivare som får bäst betyg när det gäller bra billån. Du kan enkelt själv jämföra de olika förmedlarna för att se vilket som är det bästa billånet för just dig.


Att ta billån kan vara en effektiv lösning för att finansiera ditt bilköp, men det är viktigt att förstå de olika typer av billån som finns. För att säkerställa att du får en bra deal på ett billån bör du noggrant jämföra de olika alternativen.


Jämför de bästa billånen med lägst ränta

Ett billån är ett lån som kan variera mycket i villkor och ränta, och det finns billån med olika krav och förmåner. Ett billån bör därför väljas med omsorg, framförallt eftersom du vill hitta det bästa billånet för din specifika situation, så jämför alltid billån innan du tar ett beslut.


Även om du kan få ett billån trots tidigare ekonomiska svårigheter, är det viktigt att du hittar de bästa erbjudandena innan du tecknar ett billån. Genom att undersöka låneförmedlarna och eventuellt hitta ett billigt lån där du kan spara pengar på sikt.


 

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.93 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

4.7 - 33.75 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför konsumtions-, bil & bolån

 • Personlig service

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.07 - 33.46 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Snabba svar & utbetalningar

 • 1 UC

15000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 16.95 %

Individuell ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 0 kr i uppläggningsavgift

 • 1% lägre ränta för Coop-medlemmar

 • 3 månaders låneskydd

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 40 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

5.2 - 33.99 %

Individuell ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Bra omdömen hos Trustpilot

 • Fler än 40 långivare

 • Enkelt att samla lån


Hitta bästa billånet: Vem har lägst ränta på billån?

För närvarande erbjuder Compricer den lägsta räntan på billån. Förutom Compricer finns andra låneförmedlare som också erbjuder attraktiva billån utan krav på säkerhet upp till 600 000 kr. Här är toppalternativen just nu:Genom att jämföra dessa alternativ kan du enkelt hitta det billån som bäst passar dina behov och budget. Välj ett lån med låg ränta och förmånliga villkor för att få mest värde.


Guide: Hur mycket kan jag låna till bil?

Om du behöver låna en större summa, till exempel ett billån på 100 000 kr, kan detta täcka större delen av eller hela kostnaden för ditt bilköp. Ansöka om billån via banken eller andra långivare kan ge dig tillgång till konkurrenskraftiga räntor. Se till att du hittar det bästa billånet för din situation, med en relativt låg kostnad som passar din budget.


I slutändan handlar det om att hitta det bästa billånet som passar dina behov, vare sig det är med eller utan säkerhet. Hitta det bästa billånet för din situation genom att jämföra räntor och villkor noggrant. Med rätt information kan du göra ett välgrundat beslut och hitta ett billån som hjälper dig att köpa en bra bil utan att spränga budgeten.


Krav på dig som vill ta ett billån utan säkerhet:

 • Folkbokförd i Sverige
 • Är minst 18 år gammal 
 • Inte ha några tidigare ouppklarade betalningsanmärkningar
 • Vissa av långivarna vill även ha information om din inkomst och ser gärna att den överstiger 200 000 kronor / år


Desto säkrare och mer ordnad privatekonomi du har, desto lägre ränta kan du få på ditt billån utan säkerhet.


När du ansöker om ett billån tas en UC (kreditupplysning). Vissa långivare kan även begära mer information om inkomst, civilstatus mm. Exempelvis kan du få en högre ränta om du är nyskild. Ett billån utan UC är inte möjligt eftersom banken måste få reda på din betalningsförmåga när du ansöker om ett billån.


Räntor billån: Här får du lägst ränta på billån just nu

När det gäller billån spelar inte bilens värde någon roll för räntan. Istället är det din inkomst och anställningsform som påverkar räntan mest. Även tidigare betalningsanmärkningar spelar roll för vilken ränta du får. Dock brukar långivarna titta på din återbetalningsförmåga istället för på själva anmärkningarna, under förutsättningen att dina skulder är betalda.


Genom att jämföra billån kan du ta reda på vart du ska låna för att få lägst ränta. Billån 1,99 ränta finns för tillfället inte längre på grund av den höga styrräntan, men nedan listar vi de bästa alternativen just nu som ligger från cirka 3% ränta. Efter några eventuella räntesänkningar från Riksbanken kan vi med lite tur få billån 1.99 ränta igen.


Räkna på billån innan du söker lån till bil. Bästa räntan på billån hittar du här. Tips för billigt billån, bästa ränta billån.


Bästa billån lägst ränta

De bästa låneförmedlare som vi listar här på Bäst i test Guiden har alla tillstånd och är seriösa med goda betyg från 

TrustPilot. Eftersom dessa förmedlare är hårt granskade av Finansinspektionen kan du känna dig säker när du kontaktar dem.


De flesta låneförmedlarna har idag snarlika erbjudanden men de som är erkända aktörer med bra omdöme och som vi anser är bäst när det kommer till billån är aktörerna i listan nedan. Du kan läsa mer hos dem om du vill låna pengar till bil eller vill lösa lånet som du redan har, om det befintliga lånet eventuellt har alldeles för hög ränta.


Att göra en jämförelse hos dessa förmedlare kostar 0 kr. Det är först när du bestämt dig för en långivare som det kostar pengar i form av den kostnad som du får på ditt lån.


billån räkna, räkna billån, lägst ränta billån, billån lägsta räntan.Lendo: Bästa billånet med lägst ränta


Lendo billån erbjuder billån med låg ränta. Bästa billån i vårt test. Bäst ränta billån för du via jämförelsen.


När du ansöker om ett billån hos Lendo kan du känna dig trygg med att du får en ränta som är konkurrenskraftig. Bland de största fördelarna med att ansöka om ett billån hos Lendo är deras enkla och snabba ansökningsprocess samt att din förfrågan jämförs med 40 långivare. Just nu billigaste billånet.


10.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 33,93%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Lendo via knappen nedan.


Räkna på billån

Compricer: Billigaste billånet - billån med lägst ränta


Lån för bil med låg ränta billån hos Compricer billån. Jämför billån bäst ränta hos dem. Flera långivare erbjuder billån med låg ränta hos dem.


Compricer jämför inte bara din billåneansökan med flera banker utan de erbjuder även försäkringar och här kan du enkelt jämföra företagslån och låna pengar till båtköp.


10.000 - 600.000 kr

Räntespann:

4,70% - 33,75%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:35


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Compricer via knappen nedan.


Räkna på billån

Enklare: Ger dig snabbt svar från billångivarna


Billån lägst ränta hos Enklare billån. Billån bästa ränta just nu.


Enklare är en låneförmedlare som erbjuder dig möjligheten att ansöka om billån online upp till 600 000 kr. En av fördelarna med Enklare är att låneansökningsprocessen är så enkel och transparent vilket vi anser är väldigt positivt. Pengarna betalas också ut snabbt.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,07% - 33,46%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:39


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Enklare via knappen nedan.


Räkna på billån

Coop billån: Ger dig medlemsrabatt på billånet


Billån låg ränta hos Coop billån, bästa ränta billån med rabatt.


Coop MedMera Bank jämför inte din ansökan med andra banker likt som låneförmedlarna gör. Men den stora fördelen med Coop billån är att du som medlem hos dem får rabatt på räntan vilket är bra när du även ska hitta bästa renoveringslånet


15.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 16,95%
Åldergräns:20 år
Anslutna banker:1


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Coop via knappen nedan.


Räkna på billån

Advisa billån: Bra billån med många långivare


Advisa billån erbjuder lägsta billån ränta just nu för dig som ska ta billån. Billån lägst ränta!


Advisa billån jämför din ansökan med 40 olika långivare online. Ansökningsprocessen är snabb och smidig och tar inte längre tid än en minut.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Advisa via knappen nedan.


Räkna på billån
Sambla: Erbjuder lån till bil utan säkerhet


Låna pengar bil hos Sambla billån. Sök ränta på billån hos dem för bästa räntan billån. Läs mer om bil lån.

Sambla är en jämförelsetjänst där din förfrågan kring billån jämförs med 40 olika banker. Sambla sticker ut med att ha ett mycket högt betyg hos Trustpilot från över 20.000 omdömen.


5.000 - 600.000 kr

Räntespann:

5,20% - 33,99%
Åldergräns:18 år
Anslutna banker:40


Ansök om billån och räkna kostnadsfritt på ett lån hos Sambla via knappen nedan.


Räkna på billån

Så mycket kan du låna till bil - billån eller privatlån

Ett billån hos bankerna, exempelvis Handelsbanken, SEB, Swedbank, Länsförsäkringar med flera banker täcker 80% av bilens värde medan de resterande 20% måste läggas in av dig själv som kontantinsats. Om du istället tar ett privatlån, ett lån med låg ränta

via en förmedlare för att finansiera bilen, vilket vi beskrivit ovan, kan du låna 100% av bilens värde vare sig det är till en begagnad bil eller till en fabriksny, dock till en högre ränta.


Med andra ord, vill du ta ett billån utan kontantinsats är det ett privatlån du ska ta.


Löptiden för dessa lån brukar max vara 12-15 år. Tänk på att längre återbetalningstid innebär ett dyrare lån. Välj därför den kortaste avbetalningstiden som är möjlig för dig och din ekonomi, eftersom kostnaden då blir lägre samt att du slipper restkostnader.


En restkostnad i detta fallet kan exempelvis innebära att; efter 7 år är lånet dyrare än bilens värde när du säljer bilen. Eftersom bilar har en snabb värdeminskning är det en till anledning att välja en så kort avbetalningstid som möjligt.


Att ansöka om billån är enkelt och kan göras online, vilket sparar både tid och energi. När du börjar din sökning kommer du att hitta olika billån med bra villkor, anpassade efter dina behov. Det är viktigt att jämföra billån från olika långivare för att säkerställa att du får de bästa möjliga villkoren. Att teckna ett billån med låg ränta kan spara dig mycket pengar i längden.


Billån med eller utan säkerhet?

När du ska köpa och betala en bil har du två möjligheter för hur du kan lägga upp lånet. Du kan antingen låna till ditt bilköp utan säkerhet genom att ansöka om ett privatlån, ett lån utan säkerhet, eller så tar du ett billån med bilen som säkerhet hos en bank där bilen fungerar som säkerhet för lånet.

 

Billån utan säkerhet

Om du funderar på om du ska ta ett billån med eller utan säkerhet är det viktigt att du förstår skillnaden mellan de två. Finns det inga billån utan krav på säkerhet? Jo det finns, men billån utan säkerhet har ofta högre räntor. Det bästa billånet med lägst kostnad är oftast de som har någon form av säkerhet kopplad till sig. Men kom ihåg att ränta och villkor varierar mellan billån, så det är viktigt att läsa det finstilta för få svar på frågan: Är det värt att ta ett billån?


Ett alternativ kan vara billån med restvärde, vilket kan vara fördelaktigt då månadskostnaderna kan bli lägre. Oavsett vilken typ av lån du överväger är det viktigt att förstå att du endast betalar ränta och amortering på billånet. Detta innebär att du betalar av räntan och själva lånebeloppet över tid.


Billån med säkerhet

Med bilen som säkerhet får du bättre villkor och lägre ränta. Att låna till ditt bilköp mot bostadens som säkerhet kan vara en kostnadseffektiv metod, eftersom bra bolån oftast har en lägre ränta. Prata med din bank om möjligheten att utöka ditt befintliga bostadslån för att finansiera ditt bilköp.


Att ta ett billån med säkerhet kan ge dig bättre ränta, vilket minskar dina totala kostnader. Å andra sidan, om du tar ett billån utan säkerhet, kan du undvika att sätta din bil som pant. Oavsett ditt val är det klokt att överväga vilken typ av säkerhet du är bekväm med. Billån är bäst för bilköp eftersom de ofta har lägre räntor än andra typer av lån och kan anpassas efter din ekonomiska situation.


6 bästa billånen 2024 - billån lägst ränta


 • Compricer: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 4,70 - 33,75 %
 • Advisa: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,99 %
 • Coop: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 16,95 %
 • Lendo: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,75 %
 • Enklare: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 5,07 - 33,46 %
 • Sambla: Billån utan säkerhet. Låna upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,99 %Hur kan jag få en lägre ränta på billån?

För att få ett billån med låg kostnad, bör du jämföra långivares erbjudanden. Vikten av att jämföra billån ska inte underskattas eftersom det kan leda till betydande besparingar och bättre ekonomi framöver.


När det gäller billån spelar inte bilens värde någon roll för räntan. Istället är det din inkomst och anställningsform som påverkar räntan mest. Även tidigare betalningsanmärkningar spelar roll för vilken ränta du får. Dock brukar långivarna titta på din återbetalningsförmåga istället för på själva anmärkningarna, under förutsättningen att dina skulder är betalda. 


Genom att jämföra billån kan du ta reda på vart du ska låna för att få lägst ränta. Billån 1,99 ränta finns för tillfället inte längre på grund av den höga styrräntan, men nedan listar vi de bästa alternativen just nu som ligger från cirka 3% ränta. Efter några eventuella räntesänkningar från Riksbanken kan vi med lite tur få billån med en ränta på 1.99 igen.


När du vill hitta det billigaste billånet är det dock viktigt att du tittar på om billånet ger en effektiv ränta som passar din ekonomi. Oftast står denna inom parantes bredvid det som anges som nominell ränta, som är lägre än den effektiva.


Du ska också se över ifall du ska välja en rörlig ränta eller en fast. Historiskt sett har en fast ränta varit bra men med nuvarande ekonomiska läge med inflation kan det vara bättre med en rörlig eftersom riksbanken har hintat om framtida sänkningar.


Tips på hur du får lägst ränta på ditt billån

Jämför billån från flera långivare

För att få det bästa billånet är det viktigt att göra en jämförelse mellan olika kreditgivare. Låneförmedlare som Advisa och Lendo förenklar processen genom sina plattformar där din ansökan jämförs med upp till 40 långivare.


Dessa långivare presenterar därefter sina erbjudanden, ofta inom en dag, vilket gör det möjligt för dig att utvärdera och jämföra olika räntor och månadskostnader samtidigt som du undviker flera kreditupplysningar, vilket skyddar din kreditvärdighet.Belåna bostaden

Att låna till ditt bilköp mot bostadens som säkerhet kan vara en kostnadseffektiv metod, eftersom bra bolån oftast har en lägre ränta. Prata med din bank om möjligheten att utöka ditt befintliga bostadslån för att finansiera ditt bilköp.


Ta med en medlåntagare

En medlåntagare kan förbättra lånevillkoren, då detta tillför en extra säkerhet för långivaren. Detta kan resultera i en lägre ränta.


Samla dina lån och omförhandla dem

Har du flera krediter hos flera olika kreditgivare är det värt att ansöka om ett samlingslån för att samla lån till bra ränta 

så du kan lösa andra dyra krediter. Tänk på att du också kan omförhandla din billån ränta genom att konkurrensutsätta lånet.


Om du letar efter att ta ett billån med betalningsanmärkning kan detta försvåra din situation eftersom det är få banker som erbjuder billån om du redan har bestående skulder.


Har din ekonomiska situation förbättrats sedan du senast ansökte om lån kan därför din nya erbjudna ränta förbättras till mer fördelaktiga lånevillkor.


billigaste räntan billån, lägsta ränta billån, bäst ränta billån.Jämför billiga billån: Hitta marknadens lägsta räntor hos ledande långivare


 1. Compricer: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 4,70 - 33,75 %
 2. Advisa: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,99 %
 3. Coop: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 16,95 %
 4. Lendo: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,75 %
 5. Enklare: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 5,07 - 33,46 %
 6. Sambla: Billigt billån upp till 600 000 kr med en ränta från 5,20 - 33,99 %
Frågor och svar om billån

 • Hur mycket billån får man ta?
  Med ett billån kan du låna upp till 80 procent av bilens värde medan de resterande 20 procent måste läggas in av dig själv som billån kontantinsats. Om du istället tar ett privatlån för att finansiera bilen, kan du låna 100% av bilens värde, dock till en högre ränta.
 • Vad kostar ett billån i månaden?
  Det som påverkar månadskostnaden allra mest är vad räntan är. Sedan spelar det självklart in hur mycket du lånat och hur lång återbetalningstiden är. Säg att du tar ett billån på 300 000 kr med en ränta på 5% och en återbetalningstid på 5 år - då blir månadskostnaden ca 5300 kr.
 • Vem erbjuder det bästa billånet?
  Det viktigaste för att hitta bästa billån just nu är att jämföra olika billån med varandra. Vi på Bäst i test har tagit fram Lendo, Enklare, Advisa, Coop, Compricer och Sambla som låneförmedlare där du kan få bäst billån just nu.
 • Vad är restvärde på billån?
  Att ta ett billån med restvärde innebär att du när amorteringstiden är slut kan betala tillbaka resterande skuld på lånet med hjälp av bilens återstående värde. Det innebär att du inte amorterar hela bilens värde utan istället har kvar motsvarande belopp av skulden som bilen uppskattas vara värd när återbetalningstiden är slut.

  Vid tidsperiodens slut kvittar man bilens restvärde mot kvarvarande låneskuld. På så sätt kan man enkelt byta in bilen mot en ny efter en kort tidsperiod utan att behöva betala onödigt höga månadskostnader i form av amortering.
 • Kan man få billiga billån just nu?
  Vad som är ett billigt billån för en person kan vara ett dyrt billån för en annan. Men genom att jämföra billån får du den lägsta möjliga billåneräntan.
 • Hur hittar jag det bästa billån?
  För att hitta det bästa billån bör du jämföra olika långivares räntor och villkor, och se till att lånet passar dina ekonomiska behov. Använd jämförelsetjänster och läs recensioner.
 • Vilka är kriterierna för att få det bästa billånet?
  De bästa billånen kännetecknas av låga räntor och flexibla återbetalningsvillkor. Det är viktigt att undersöka flera alternativ för att hitta bästa billånet. Faktorer som din kreditvärdighet och lånebelopp spelar också en roll.
 • Vad menas med billån lägst ränta?
  Ett billån med lägst ränta innebär att lånet har den lägsta möjliga räntesatsen, vilket minskar dina totala lånekostnader. Använd jämförelsesidor för att hitta aktuella erbjudanden.
 • Hur hittar jag bäst billån?
  För att hitta bäst billån kan du använda jämförelsesidor som listar olika långivare och deras erbjudanden baserat på dina specifika krav. Kontrollera även villkoren för tidig återbetalning.
 • Vad innebär billån låg ränta?
  Ett billån med låg ränta betyder att räntan på lånet är lägre än genomsnittet, vilket resulterar i lägre månadsbetalningar och mindre total kostnad över tid. Se till att din kreditvärdighet är i gott skick för att få de bästa räntorna.
 • Varför är det viktigt att jämföra billån?
  Genom att jämföra billån kan du säkerställa att du får de bästa villkoren och den lägsta räntan som passar din ekonomiska situation. Detta hjälper dig att undvika överraskningar och onödiga kostnader.
 • Vad är billån bäst i test?
  Billån bäst i test är ett lån som har fått högsta betyg i oberoende tester baserat på ränta, villkor och kundservice. Läs våra recensioner för att hitta dessa lån.
 • Vad är skillnaden mellan billån med och utan säkerhet?
  Ett billån utan säkerhet kräver ingen pant i form av bilen, medan ett billån med säkerhet använder bilen som säkerhet för lånet. Billån med säkerhet har oftast lägre ränta men kräver att du sätter bilen som pant.
 • Hur hittar jag billigaste billånet?
  För att hitta det billigaste billånet bör du jämföra räntor och avgifter från flera långivare och välja det som erbjuder den lägsta totalkostnaden. Kontrollera även för dolda avgifter.
 • Vilka är de bästa villkoren för ett billån?
  De bästa villkoren för ett billån inkluderar låg ränta, flexibel återbetalningstid och möjlighet till extra inbetalningar utan avgift. Se till att läsa det finstilta innan du undertecknar.
 • Hur får jag bäst ränta på billån?
  För att få bäst ränta på billån bör du ha en god kreditvärdighet, stabil inkomst och jämföra flera låneerbjudanden. Överväg även att ha en medlåntagare.
Tips: Går du i lånetankarna kan du följa vår Facebook-grupp så får du snabbt information när något händer inom billån. På så vis får du redan på när något speciellt händer kring vart du får bäst billån. Läs också om bästa kreditkortet och marknadens billigaste blancolån


Christopher Holmerin

Bäst i test: Billån

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast