Bästa billånet hittar du här - billån bäst i test

Bästa billånet - Jämför billån

Är det dags att köpa bil? Någon gång fattar de flesta hushåll beslutet att skaffa en bil. Men det är inte alltid plånboken räcker till för att kunna köpa en bil för några hundratusen kronor. Då kan du ansök om ett billån via en låneförmedlare eller via bilåterförsäljaren. Hos de flesta låneförmedlarna kan du låna upp till 100% av bilens värde. 


När du ska köpa och betala en bil via ett billån har du två möjligheter hur du vill lägga upp lånet. Antingen tar du ett privatlån utan någon säkerhet, eller så tar du ett specificerat billån där bilen fungerar som säkerhet för lånet. Med bilen som säkerhet får du bättre villkor och ränta. 


5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 33.83 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • Hög poäng på Trustpilot

 • Jämför konsumtions-, bil & bolån

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 26.05 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

10000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 29.95 %

Ränta från

18 år

Åldersgräns

 • 35 anslutna långivare

 • Låna med betalningsanmärkning

 • 1 UC

5000 - 600000 kr

Lånebelopp

2.95 - 26 %

Ränta från

20 år

Åldersgräns

 • 28 långivare

 • Svar direkt

 • 1 UC


Krav på dig som ansöker om billån

För att kunna ta ett billån måste vara folkbokförd i Sverige, vara minst 18 år gammal och inte ha några tidigare betalningsanmärkningar. Vissa av långivarna vill även ha information om din inkomst och ser gärna att den överstiger 200.000kr/år. Desto säkrare och ordnad privatekonomi du har, desto lägre ränta kan du få på ditt lån. När du ansöker om ett billån tas en UC (kreditupplysning). Vissa långivare kan även begära mer information om inkomst, civilstatus mm. Exempelvis kan du få en högre ränta om du är nyskild. 


Räntor billån

När det gäller billån spelar inte bilens värde någon roll för räntan. Istället är det din inkomst och anställningsform som påverkar räntan mest. Även tidigare betalningsanmärkningar spelar en roll för vilken ränta du får. Dock brukar långivarna titta på din återbetalningsförmåga istället för på själva anmärkningarna, under förutsättningen att dina skulder är betalda. 


Så mycket kan du låna

Ett billån täcker 80% av bilens värde medan de resterande 20% måste du själv lägga in som kontantinsats. Om du istället tar ett privatlån för att finansiera bilen, kan du låna 100% av bilens värde, dock till en högre ränta.


Tiden för billån brukar max vara 12-15 år. Tänk på att längre återbetalningstid innebär ett dyrare lån. Välj därför den kortaste avbetalningstiden som är möjlig för dig och din ekonomi, eftersom kostnaden blir lägre samt att du slipper restkostnader. En restkostnad i detta fallet kan exempelvis innebära att; efter 7 år är lånet dyrare än bilens värde. Eftersom bilar har en snabb värdeminskning är det en till anledning att välja en så kort avbetalningstid som möjligt


Bästa räntan på billån hittar du här.


Bästa billån

De låneförmedlare som vi listar här på Bäst i test Guiden har alla tillstånd och är seriösa med goda betyg från TrustPilot. Eftersom dessa förmedlare är hårt granskade av Finansinspektionen kan du känna dig säker när du kontaktar dem.


De flesta låneförmedlarna för billån har idag snarlika erbjudanden men de som är erkända aktörer med bra omdöme är: Christopher Holmerin

Bäst i test: Billån

Testet skrevs och uppdaterades senast