Bästa ögonfransserum utan prostaglandiner 2024: topp 7

Du har säkert funderat på om ögonfransserum verkligen fungerar, och om det är säkert att använda. Vi har svaren! 


bästa ögonfransserum test ögonfransserum bäst i test ögonfransserum utan prostaglandiner, fransserum bäst i test, lash serum bäst i test


Ögonfransserum bäst i test 2024

Vi har granskat de bästa ögonfransserumen 2024, både med och utan prostaglandin, baserat på expertutlåtanden och konsumentrecensioner. Här är topplistan:


 • Xlash Pro Eyelash Serum 6ml - Bäst i test för större förpackning.
 • Xlash Eyelash Serum 3ml - Bäst i test för mindre förpackning.
 • Revitalash Advanced 3,5ml - Kliniskt bevisat.
 • Nanolash Eyelash Serum 3ml - Effektivt och prisvärt.
 • Sweed Eyelash Growth Serum 3ml - Favorit bland makeupartister.
 • Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml - Eco-certifierat.
 • The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum 5ml - Prisvärt och skonsamt.


Läs våra recensioner för att få mer information om bästa ögonfransserum.


Fransserum bäst i test - redaktionens val


Köpguide: hitta bästa ögonfransserumet för dig

Att hitta ett ögonfransserum som håller vad det lovar - ger fina fransar och samtidigt är ofarligt är inte helt lätt.


Applikator

En bra applikator underlättar appliceringen och hjälper till att applicera ögonfransserumet korrekt.


Konsistens

En tjockflytande konsistens på serumet säkerställer att produkten inte rinner in i ögat och orsakar irritation.


Ingredienser

Kolla ingredienslistan för att se till att ingredienserna är säkra och inte orsakar irritation vid överkänslighet. En bra tumregel är att se till att produkten är dermatologiskt testad.Jämför ögonfransserumen

Volym:
Prostaglandiner:
Tid till resultat:
Dermatologiskt testad:
Oftalmologiskt testad:
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Revitalash Advanced 3,5ml - Bäst i test
Revitalash Advanced...
Kliniskt bevisat ö...
3,5 ml
Ja, analoger
Några veckor
Ja
Ja
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Xlash Pro Eyelash Serum 6ml - Bäst i test
Xlash Pro Eyelash Se...
Ögonfransserum bäs...
6 ml
Ja, analoger
30 dagar
Ja
Ja
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Xlash Eyelash Serum 3ml - Bäst i test
Xlash Eyelash Serum...
Ögonfransserum bäs...
3 ml
Ja, analoger
30 dagar
Ja
Ja
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Nanolash Eyelash Serum 3ml - Bäst i test
Nanolash Eyelash Ser...
Effektivt och bill...
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Sweed Eyelash Growth Serum 3ml - Bäst i test
Sweed Eyelash Growth...
Makeupartisternas...
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml - Bäst i test
Lashfood Eyelash Enh...
Eco-certifierat ög...
Bäst i test ögonfransserumet 2024 - The Ordinary Multi-Peptide Lash & Brow Serum 5ml - Bäst i test
The Ordinary Multi-P...
Prisvärt och skons...Fungerar ögonfransserum?

Ja, det finns mängder av ögonfransserum på marknaden som har kliniskt bevisad effekt med tusentals positiva omdömen. Effekten med längre, tjockare och mörkare fransar beror dels på prostaglandiner, men även näringsgivande ämnen såsom biotin, hyaluronsyror och peptider, samt vitaminer.


Är ögonfransserum farligt?

Ögonfransserum är säkra att använda när de appliceras korrekt. Enligt Läkemedelsverket kan prostaglandiner dock orsaka biverkningar. För att undvika skadliga nivåer av prostaglandiner, är det rekommenderat att välja serum som är testade och godkända av läkare, och att köpa från auktoriserade återförsäljare. Vi tipsar endast om ögonfransserum som har genomgått kliniska tester och blivit godkända av ögonläkare. I testet finns bara godkända produkter som du kan vara trygg med att använda.


Om du ändå vill undvika dessa ämnen har vi testat ögonfransserum utan prostaglandin också: Sweed, LashFood och The Ordinary.
Xlash Pro ögonfransserum


Xlash Pro Eyelash Serum - Ögonfransserum bäst i test

Vilken är ögonfransserum bäst i test? Det omåttligt populära ögonfransserumet Xlash Pro är mångas favorit och vår ögonfransserum bäst i test. Detta serumet passar dig som vill ha riktigt långa ögonfransar. Produkten är dessutom anpassad för känsliga ögon, samt testat och godkänt av läkare.


Synligt resultat

Det som utmärks av både expertutlåtanden och användarrecensioner är att alla tycks se resultat - och synliga sådana. Xlash Pro ger verkligen längre, tjockare och fylligare fransar. Anledningen till att alla som testar produkten tycks få visuellt längre fransar beror på att serumet är relativt starkt.


Dermatologiskt och oftalmologiskt testad

Xlash Pro är både dermatologiskt och oftalmologiskt testat vilket innebär att den är godkänd av hudläkare respektive ögonläkare. Ögonfransserumet är säkert att använda och så pass skonsamt att även personer med känsliga ögon kan använda det.


Oljefri formula

Xlash ögonfransserum är oljefri och kan därför användas av dig som har gjort eller planerar att göra en fransförlängning alternativt lash lift, eftersom serumet inte kommer att påverka hållbarheten på din fransbehandling.


Förekomst av prostaglandinanaloger

Innehållet av prostaglandiner är relativt lågt och hålls på en nivå på 0,0015%, vilket ligger inom ramen för EU:s lagstiftning. På denna nivå har inga biverkningar setts i säkerhetstesterna. Om du önskar ett ögonfransserum helt fritt från prostaglandiner och prostaglandinanaloger kanske detta inte är valet för dig.


Denna passar dig om du:

 • Önskar längre och tjockare fransar: Xlash Pro ger dig garanterat de fransar du alltid drömt om!
 • Vill ha snabba resultat: Produkten lovar resultat efter bara 30 dagar, och för några i experternas testpanel gick det mycket snabbare än så.


xlash ögonfransserum bäst i test, xlash prostaglandin xlash biverkningar, skillnad mellan xlash och xlash proHär kan du köpa Xlash Pro ögonfransserum bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Xlash Pro

“Funkar superbra, får frågor om jag har börjat göra fransarna på salong, så långa och tjocka de har blivit. Använt i ca 2 månader,, nu kör jag 4-5 kvällar/v och min 6ml flaska är långt ifrån slut. Så nöjd och så prisvärd produkt!”


“Det hjälper med att göra fransarna mörkare, tjockare och längre. Resultat efter ca 1 månad.” “Får mina fransar att växa som ogräs. Behöver pausa ibland efter lång tids användning men så fort jag är igång igen så blir fransarna så fina! Tycker också den håller länge.”


“Har testat många olika fransserum. Men detta kan jag ändå säga gör skillnad. Efter ca 2 veckor såg jag hur mycket fylligare mina fransar blev, rekommenderar!”


“En återkommande och väldigt bra produkt i mitt badrumsskåp. Jag har använt produkten i flera år. Fransarna blir både längre, tätare och kraftigare.”


“Har använt Xlash periodvis i flera år (1g/dag) och får ofta beröm för mina fransar när jag använder serumet. Ibland tar det många veckor innan resultatet kommer, ibland går det snabbare. Det enda minuset är att Xlash ibland kan irritera mina ögon/ögonlock vid lång användning.”


Xlash ögonfransserum


Xlash ögonfransserum hamnar inte långt efter Xlash Pro ögonfransserum eftersom det faktiskt är samma produkt - men i en mindre förpackning. I och med detta blir testvinnaren Xlash Pro mer prisvärd med en större förpackning. Perfekt för dig som är eller planerar att bli återkommande kund hos Xlash!


Synliga resultat

Likt Xlash Pro ger Xlash synliga resultat för alla dess användare. En produkt som håller vad den lovar!


För känsliga ögon

Xlash passar dig med känsliga ögon, men det är viktigt att ändå vara noggrann med att produkten inte kommer in i ögat.


Dermatologiskt och oftamologiskt testad

Känn dig trygg med att använda Xlash ögonfransserum eftersom det är godkänt för användning som kosmetika av EU, samt både dermatologiskt och oftalmologiskt testat.


Starkt och effektivt serum med prostaglandinanaloger

Innehåller Xlash prostaglandiner? Ja, tänk på att Xlash är ett starkt serum som innehåller prostaglandinanaloger, även om det är i låga mängder. Detta ger, å ena sidan, garanterat långa och fina fransar, å andra sidan kan det irritera ögonen ifall serumet smetas ut i ögat.


Uppdatering: Xlash har numera en kollektion som heter Xlash Sensitive med ögonfransserum utan prostaglandiner, de är inte lika effektiva, men är ett bra val för dig med känsliga ögon!


Denna passar dig om du vill:

 • Testa Xlash för första gången: Det kan vara smart att testa den i en mindre förpackning för att se om du tycker om produkten innan du köper den större varianten Xlash Pro.

 • Ha långa fransar: Då menar vi verkligen långa! Vi har hittills inte hört om någon som inte fått längre fransar av Xlash.Här kan du köpa Xlash ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Xlash fransserum

“BOOM! De blev så långa så de stötte emot glasögonen"


“Efter 1 vecka var fransraden utfylld!”


“Fungerar superbra! Fransarna blir längre och mörkare.”


“Köpt om denna minst 6 gånger nu, mina fransar är väldigt långa, mörka, tjocka och böjda naturligt, men under tiden jag har fransförlängning så slet det väldigt mycket på min egna, men denna räddade allt! Perfekt vid fransförlängning också då den inte innehåller någon olja.”


“Riktigt bra och har sett förändring och effekt. Synd att ibland kan jag känna att det svider lite och jag är inte känslig i ögonen. Men en bra produkt annars.”


Revitalash ögonfransserum


Revitalash Advanced är en premiumprodukt som med sin formula av kliniskt bevisade ingredienser bevarar, återfuktar, ger näring och skyddar dina fransar mot slitage. Den har blivit en värdig vinnare i andra tester där den korats som det bästa ögonfransserumet.


Kliniskt bevisade ingredienser

Dess blandning av biotin, grönt te-extrakt, lipider och peptider jobbar för att ge dig bästa resultat inom bara några veckor. Tack vare detta får du en lyxig look med välmående fransar. Revitalash ögonfransserum innehåller även prostaglandinanaloger som ger god effekt och synliga resultat på kort tid.


Böjda fransar med Curl Effect

Revitalash är enkelt att applicera och jobbar med Curl Effect för att ge böj och lyft för en vacker och dramatisk look även utan mascara, ögonfransböjare eller lashlift. Förutom att fransarna blir mer böjda blir de även starkare samt upplevs mer dramatiska och glansfulla efter användning av Revitalash ögonfransserum.


Hypoallergen formula

Revitalash är allergivänligt och skonsamt på dina fransar då det är testat av både hudläkare och ögonläkare. Trots detta är det viktigt att se till att produkten inte hamnar i ögat där det kan ge upphov till irritation.


Förekomst av prostaglandinanaloger

Likt testvinnaren Xlash Pro innehåller även Revitalash prostaglandinanaloger som ger den önskvärda effekten med längre fransar.


Denna passar dig om du:

 • Vill ha böjda fransar utan lashlift: Denna produkt hjälper dig att få till böjda och fina fransar utan lashlift eller ögonfransböjare som sliter på dina fransar.

 • Har känsliga ögon: En del användare som inte kan använda Xlash på grund av ögonirritation kan använda Revitalash utan problem.Här kan du köpa Revitalash ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Revitalash Advanced

“Har känsliga ögon och kan inte använda xlash, men denna går jättebra och ger resultat. Många frågar vad man gjort för att få så långa fransar och då är denna svaret kombinerat med en keratinmascara.”


“Mirakel! Hade knappt några fransar kvar efter flera år med fransförlängning. Tvekade först till denna pga priset men värd varenda krona. 2ml har räckt över 4 månader. Tog över en månad men har långa, böjda fransar nu. Fått klippa av de lite för att de tar i glasögonen.”


“Den gör fransarna betydligt längre. Var försiktig bara, den svider om den kommer i ögonen.”


“Långa och fina fransar, stort plus att de får en liten böj.”


“Ha tålamod! Om du inte använt tidigare, ge den 3 månader. Den ger längre, fylligare och faktiskt svartare fransar.”


Nanolash ögonfransserum


Nanolash ögonfransserum är en utmanare till både Revitalash och Xlash. En omtyckt produkt som ger långa fransar, är testat av ögonläkare och skonsamt mot känsliga ögon. Nanolash är marginellt billigare än testvinnaren Xlash Pro.


Snabba resultat

Efter bara 2-3 veckors användning kan man se resultatet av Nanolash. Fransraden blir fylligare och fransarna mörkare, längre och tjockare.


Enkel att använda

Applikatorn som kommer med serumet gör att appliceringen går både enkelt och snabbt. Borsten är tunn och säkerställer att det inte kommer för mycket produkt på fransraden, men tillräckligt för att se en effekt.


Skonsam och testad av ögonläkare

Formulan är utvecklad för att vara allergivänlig och inte orsaka irritation. Den är testad i oberoende labb för att säkerställa att produkten är säker att använda. Den är också oljefri och kan användas i samband med fransförlängning eller lashlift.


Förekomst av prostaglandiner

Nanolash innehåller prostaglandiner, till skillnad från Xlash och Revitalash som innehåller prostaglandinanaloger. Effekten är dock densamma. Om du har mycket känsliga ögon eller är gravid och ammar rekommenderar vi ett av de prostaglandinfritt ögonfransserumen nedan.


Denna passar dig om du:

 • Önskar längre och tjockare fransar: Effekten är väldigt god och ger synliga resultat som kan jämföras med salongsbehandlingar.

 • Söker en budgetvariant:Nanolash är det billigaste ögonfransserumet jämfört med Xlash och Revitalash.Här kan du köpa Nanolash ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Nanolash

“Wow, alltså jag har endast använt serumet i 1 vecka, men jag ser redan en tydlig förbättring. Från att ha helt nedbrutna fransar till detta är sjukt. Jag är så nöjd med produkten och rekommenderar den verkligen!”


“Finns mycket bättre fransserum. Marginell effekt på fransarna efter användning enligt instruktionerna.”


“Första gången jag använde denna produkt blev jag röd runt ögonen och tänkte att jaha, ännu en produkt som inte går att använda. Men jag provade igen några dagar senare och sen dess har jag inte haft något tydligt besvär med den. Mina fransar har blivit så märkbart mycket längre, mörkare och fylligare. Fått flera komplimanger på senaste för det!”


“En fantastisk produkt som verkligen ger resultat! Får så mycket komplimanger om hur långa och fylliga fransar jag har när jag använde denna. Snabbt resultat och gör en smått beroende, kan inte leva utan fransserumet!”


“Bästa produkten för att få längre fransar med volym! Tar bara några veckor sedan har du jättefina långa fransar.”


Sweed ögonfransserum


Sweed är det svenska märket som många välkända makeupartister väljer att använda i sitt professionella yrke. Märket grundades av makeupartisten Gabriella Elio med mångårig erfarenhet inom branschen.


Fritt från prostaglandiner

Sweeds ögonfransserum är helt prostaglandinfritt och kan därför användas av de som har känsliga ögon. Serumet kan även användas av dig som är gravid eller ammar eftersom den helt saknar prostaglandiner.


Längre och starkare fransar

De naturliga och aktiva ingredienserna verkar för att stärka och förnya dina fransar genom att förlänga fransarnas tillväxtfas. Hela 97% upplevde att deras fransar blev längre efter användning.


Aktiva ingredienser

Serumet innehåller peptider, biotin, pumpafröolja, veganskt keratin och hyaluronsyra som ger näring till dina fransar.


Dryg och långvarig effekt

Ett serum på 3ml ska räcka i 3 månader och effekten kvarstår i ungefär 4 veckor efter att man slutar använda produkten.


Denna passar dig om du vill:

 • Avstå från prostaglandiner: Sweeds serum är väldigt effektivt och innehåller noggrant utvalda ingredienser utan hormoner och hormonliknande ämnen som prostaglandiner.

 • Ha fylligare bryn utöver längre fransar: Det går bra att använda ögonfransserumet på brynen också för att få en fylligare look.Här kan du köpa Sweed ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Sweed

“Mina fransar blev längre på bara några veckor! har känsliga ögon så denna passade mig perfekt!”

“GRYM! Aldrig haft så långa och fylliga fransar tidigare. Kommer aldrig sluta använda detta serum. Stort plus för att det är också är veganskt och prostaglandinfritt.”


“Kändes inte som att jag såg nåt resultat av denna de första 2 månaderna trots att jag applicerade varje dag. Sen från ingenstans hade jag helt plötsligt jättelånga fransar med en mjuk böj. Jag som tidigare inte ens kunnat se mina fransar med eller utan mascara eftersom de var korta, blonda och pekade rakt ner. Så nöjd”


“Ger långa fransar men inte fylliga tycker jag. Är nöjd med produkten. Men har inte provat andra märken.”

“Det enda serumet som funkar för mina känsliga ögon. Ser stor skillnad på både mina fransar och bryn efter ca 1 månad användning. Har nu använt i över 8 mån med fortsatt resultat.”


Lashfood ögonfransserum


LashFood är det enda eco-certifierade ögonfransserumet på marknaden. Det är helt fritt från prostaglandiner och prostaglandinanaloger. Serumet har kliniskt bevisat kunna stärka dina fransar samtidigt som den är skonsam mot ögon och hud. Formulan är dessutom vegansk och testas inte på djur.


Fritt från prostaglandiner

Lashfood är ett perfekt val för dig som vill ha en naturlig och ekologisk produkt med säkra ingredienser. Det är fritt från parabener, sulfater och prostaglandiner.


Starka och friska fransar

Den komplexa sammansättningen av örtextrakt och sojaprotein motverkar fransavfall samt stimulerar tillväxten och stärker de befintliga fransarna.


Kliniskt bevisad effekt

Serumet har kliniskt bevisad effekt och irriterar varken ögon eller hud vid användning. Man kan förvänta sig resultat efter bara 4 veckor, men maximal effekt uppnås efter ca 16 veckor. Produkten är därför inte för dig som är otålig eller har bråttom.


Denna passar dig om du:

 • Vill ha ett ögonfransserum utan prostaglandiner: Väldigt skonsam och säker för användning på känsliga ögon ifall dina ögon reagerar på de andra produkterna.

 • Har tålamod med resultatet: Den maximala effekten uppnås först efter 16 veckor, men kan börja synas redan efter 4 veckor.Här kan du köpa Lashfood ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Lashfood

“Aldrig haft så starka, tjocka och mörka fransar som jag får med detta serum! Använder extensions och denna produkt har jag kunnat använda både under tiden och efter. Man gillar ju att det är en naturlig produkt som är säker att använda. No nasties helt enkelt.”


“Synligt resultat! Ögonfransar är tjockare, fler och längre redan efter 1 månad.

Innan dess har använt serum från Elisabeth Arden i några månader utan synligt resultat.”


“Ekologisk och fungerar! Rekommenderar!”


“Har använt serumet nu i 2-3 veckor och ser redan stor skillnad. Wow! Fransarna har blivit både längre, fylligare och är mer böjda. Jag använder den 5 dagar i veckan sen vilar jag ögonen i 2 dagar. Serumet har kommit rakt i ögat på mig, det svider inte ens.”


“En riktig boost för fransarna! Efter bara en månads (noggrann) användning varje kväll märkte jag att fransarna blivit både längre och fylligare. Dyrt men bra!”


The Ordinary Multi-Peptide Lash and Brow Serum


Hudvårdsmärket The Ordinary kan knappast ha undgått de som är skönhetsintresserade. Märket erbjuder professionell hudvård till mycket bra priser och deras ögonfransserum är inget undantag.


Prostaglandinfritt

Formulan består av 4 peptidkomplex och 11 andra aktiva ingredienser - helt fritt från prostaglandiner. Serumet är skonsamt och irriterar inte ögonen även om det råkar hamna i ögat.


För fransar och bryn

Detta serum kan användas till både fransarna och brynen för att ge extra fyllighet. Smidigt med två produkter i en, tycker vi!


Dryg och prisvärd

Produkten kommer i en tub med 5ml och till ett svårslaget pris.


Denna passar dig om du:

 • Vill ha ett naturligt resultat: Serumet ger tjockare, fylligare och friskare fransar och bryn.

 • Inte behöver mer längd: Produkten är inte utformad för att öka längden på dina fransar, utan snarare få dem att se friskare och fylligare ut.Här kan du köpa The Ordinarys ögonfransserum till bäst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om The Ordinary

“Själva produkten är bra, jag har redan sett skillnad i mina fransars styrka och jag tappar definitivt färre fransar sedan innan jag använde serumet. Jag har fått komplimanger från folk om att mina fransar ser längre ut men själv ser jag det inte riktigt.”


“Super glatt överraskad. Den är bättre än Xlash, med Xlash tappade jag mer fransar. Och billigare. Så testa den! Jag kommer att fortsätta köpa den!”


“Har endast använt på brynen i ca 14 dgr men tycker det har gett mer tillväxt på brynen. Bra borste/ applikator men är nog lite tjock för att smidigt klara av franslinjen.”


“Tog flera månader innan det blev någon skillnad men nu ser jag absolut skillnad. Mina fransar är längre och grövre. Skillnaden mellan denna och t.ex. Xlash är att Xlash gick snabbare och dom blev längre, men skörare. Upplever inte samma svid som Xlash heller. Har man tålamod så kör!”


“Snabbt resultat på både bryn och fransar! Snabbt som i ca 3 veckor, jag hade förväntat mig att det skulle ta längre tid.”


Sammanfattning av ögonfransserum bäst i test

När vi gjorde testet prioriterade vi högkvalitativa produkter med positiva omdömen från både experter och användare. Vi delade upp testet i effektiva serum som innehåller prostaglandiner för längre fransar (Xlash, Revitalash och Nanolash), samt i prostaglandinfria ögonfransserum för de allra känsligaste ögonen (Sweed, Lashfood och The Ordinary). Vi hoppas att testet kan hjälpa dig att hitta rätt produkt för just dig.


Tips för applicering av bästa ögonfransserum

Rengöring: Se till att området kring ögonen är rengjort och fritt från smink och smuts innan applicering.

Torrt: Området bör vara torrt vid applicering för att undvika att serumet smetas ut i ögat.

Less is more: En liten mängd och tunn linje längs fransraden räcker långt. Mer produkt ger inte bättre resultat.

Morgon eller kväll: Applicera serumet en gång dagligen eller enligt anvisning. Det kan vara på morgonen eller kvällen.

Vänta: Se till att serumet har sjunkit in innan du applicerar andra kosmetiska produkter.

Kontaktlinser: Om du bär kontaktlinser bör du ta bort dessa vid applicering av ögonfransserumet.


Test av ögonfransserum - experternas omdömen

Elle har utsett Revitalash Advanced Serum till bästa ögonfransserum för känsliga ögon, Sweeds ögonfransserum till bästa budgetval, samt både Xlash och Nanolash till bästa valet för längre fransar.


Veckorevyn listar Xlash,Revitalash och Nanolash som toppfavoriterna.


Metromode listade topp 10 favoriter där vi bland annat finner Xlash, Revitalash, Sweed, samt Nanolash.


Lykos expertpanel gav Xlash full pott - 5 av 5 i betyg. Revitlash fick däremot samma betyg som The Ordinarys ögonfransserum - 4,1 av 5.


Damernas Värld testade sju olika ögonfransserum och utsåg Revitalash Advanced till sin vinnare med Xlash på andraplats. De gillar att serumet innehåller kliniskt bevisade ingredienser, att den är prisvärd och verkligen fungerar. Resultatet av fransarna beskrev de som långa och starka.


Expressen testade sex fransserum. Revitalash Advanced hamnade på delad förstaplats tillsammans med Xlash Pro Eyelash serum. Dessa serum var de som hade störst påverkan på längden av fransarna. Testarna upplevde starkare, tätare och nya fransar efter bara några veckor. De testade även Lashfood.


Good House Keeping testade Revitalash Advanced och gav den en totalpoäng av 74/100. De gillade att de såg resultat där ögonfransarna ökade med 14% i längd och 8% i volym och menar därför att det inte var konstigt att Revitalash Advanced toppade deras test. De tyckte även att produkten var enkel att använda och att serumet torkade snabbt efter applicering.


Testvinnare


Lyko säljer Xlash Eyelash Serum 3ml för 499 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

499 kr är det lägsta priset just nu för Xlash Eyelash Serum 3ml!Apoteket MEDS säljer Nanolash Eyelash Serum 3ml för 459 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

459 kr är det lägsta priset just nu för Nanolash Eyelash Serum 3ml!

Lyko säljer Nanolash Eyelash Serum 3ml för 459 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Amazon säljer Nanolash Eyelash Serum 3ml just nu för bara 459 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Nanolash Eyelash Serum 3ml för 577 kr. Frakten ingår i priset.

Cocopanda säljer Nanolash Eyelash Serum 3ml för 599 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.


Apoteket MEDS säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

479 kr är det lägsta priset just nu för Sweed Eyelash Growth Serum 3ml!

Lyko säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apotek Hjärtat säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Bangerhead säljer just nu Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten ingår i priset.

NordicFeel säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten inkluderas i priset.

Eleven säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer Sweed Eyelash Growth Serum 3ml för 479 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Shopping4net säljer just nu Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml för 75 kr. Frakten ingår i priset.

75 kr är det lägsta priset just nu för Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml!

Boozt säljer Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml för 636 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Coolshop kan du köpa Lashfood Eyelash Enhancing Serum 3ml för 659 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.bästa fransserum utan prostaglandin, bästa lash serum utan prostaglandin, ögonfransserum känsliga ögon, ögonfransserum prostaglandiner


Tips!

Ögonfransserum är ett av många olika sätt att få fylligare fransar. Läs gärna om den bästa ögonfransböjaren och mascaran för att ge ett sken av fina, långa och fylliga fransar utan att behöva använda ögonfransserum.


Komplettera dina nya snygga ögonfransar med len och frisk hy - läs vårt test om den bästa ansiktsborsten som hjälper dig rengöra ditt ansikte på djupet och på så sätt få lyster och ta bort alla orenheter!


Frågor och svar om ögonfransserum

 • Vilket är ögonfransserum bäst i test?
  I vårt ögonfransserum test har vi utsett Xlash till bästa ögonfransserum. Detta ögonfransserum har där med fått vår stämpel ögonfransserum bäst i test.

  Det bästa serumet utan prostaglandiner är Sweed ögonfransserum.
 • Hur använder jag ögonfransserum?
  Ögonfransserumen används oftast på samma sätt. Applicera produkten som du hade gjort med en eyeliner - en tunn linje direkt på rena, torra ögonfransar vid franslinjen varje morgon eller kväll.

  Låt torka helt innan du applicerar ytterligare skönhetsprodukter. Rekommenderad användning är 1 gång dagligen, morgon eller kväll.
 • Kan jag använda ögonfransserum med kontaktlinser?
  Vi föreslår att du inte använder kontaktlinser när du applicerar ögonfransserum, även om serumet inte kommer i direkt kontakt med ögonen där linserna sitter.
 • Är ögonfransserum farligt?
  Det finns potentiella risker och biverkningar med alla kosmetiska produkter. I en del ögonfransserum förekommer prostaglandiner som kan ge eventuella biverkningar i och runt ögonen. Alla ögonfransserum med prostaglandiner som förekommer i Bäst i test Guiden är godkända och testade av läkare.

  Det är viktigt att läsa innehållsförteckningen om du är osäker eller känslig och testa produkten på en annan del av huden innan du applicerar det på fransraden. Se också till att inte få in serumet i ögat. Om det råkar komma i ögat bör du skölja det med en gång, eftersom produkten inte är avsedd för att vara i ögat.
 • Fungerar ögonfransserum?
  Ja, ögonfransserum fungerar. Serumen innehåller olika typer av ingredienser som ska främja tillväxt och stärka ögonfransarna. Ingrediensernas effekt skiljer sig åt, men prostaglandiner har störst effekt.

  Många användare har fått längre och tätare fransar med regelbunden användning av ögonfransserum.

  Det är dock viktigt att komma ihåg att resultatet kan variera från individ till individ, samt att det kan ta olika lång tid att se resultaten. Vissa ser resultat efter bara några få veckor, medan andra inte tycks se resultat på flera månader.
 • Kan man använda ögonfransserum om man har gjort en fransförlängning eller lashlift?
  Välj ett oljefritt serum om du har gjort en lashlift eller ögonfransförlängning. Olja kan nämligen lösa upp limmet från fransförlängningen samt försämra effekten av en lashlift.
 • Vad är prostaglandiner?
  Prostaglandiner är ett hormonliknande ämne som påverkar ögonfransarnas tillväxtfas och ger längre, tjockare och mörkare ögonfransar.
 • Vad innehåller ögonfransserum?
  Prostaglandiner är en vanlig ingrediens i ögonfransserum. Andra vanliga ingredienser i ögonfransserum är biotin, hyaluronsyror och peptider, samt vitaminer. Dessa främjar franstillväxten och gör fransarna starka och långa.


Bäst i test Guidens tester inom styling


Christina Ho

Bäst i test: Ögonfransserum

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast