Tester på bästa TV - TV bäst i test.

TV Bäst i test 2023 - Bästa Smart-TV för dig

Om du ska köpa TV och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har gått igenom alla tidningar, sajter och tagit reda på experternas hemligheter från deras TV test. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina TV-apparater.


Allt detta har vi sammanställt till dig i detta TV test, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut, hitta rätt tv och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt TV-köp.


Bästa TV-apparaterna just nu

Platt-TV bäst i test

LG OLED55C2

Platt-TV bäst i test LG OLED55C2
 • Bästa bildkvaliteten du kan få

 • Enkelt användargränssnitt

 • Väldigt tunn skärm

 • Liten risk för inbrända bilder

Bästa 65 tums tv

LG OLED65C25

Platt-TV bäst i test LG OLED65C25
 • Enastående bildkvalitet

 • Enkel tillgång till streamingtjänster

 • Snygg design

 • Dyr

 • Inte de bästa högtalarna

Prisvärd smart TV

Samsung UE50BU8005

Platt-TV bäst i test Samsung UE50BU8005
 • Grym ljusstyrka

 • Prisvärd 50 tums tv

 • 4K bild

 • Burkigt ljud

Bästa premiumval

LG OLED G2

Platt-TV bäst i test LG OLED G2
 • Grym ljudkvalitet

 • Bästa OLED LG har producerat

 • Bra bild oavsett betraktningsvinkel

 • Dyr

 • Endast väggfäste

Bästa 32 tum TV

Samsung UE32T4305

Platt-TV bäst i test Samsung UE32T4305
 • Bra bildkvalitet

 • Enkel användarupplevelse

 • Bra utbud av applikationer

 • Få utgångar

 • Endast optiskt ljud utöver Tv:ns egna högtalare

priser i samarbete med Prisjakt

Bästa TV 55 tum

I LG OLED-familj, som står för en hel del av topplaceringarna av TV-apparater, finns C2-modellen som är en nyare modell av vår gamla testvinnare som tillhör C-modellen. När vi väger samman alla aktuella TV-tester, samt tar hänsyn till konsumenternas åsikter och priset blir det LG OLED55C2 som tar hem priset som bäst i test TV . Denna TV finns i flera storlekar, här berättar vi mer om 65 tums-versionen.


Bästa tv just nu - LG OLED55C2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på LG OLED55C2 Visa färre priser Visa fler priser


LG Smart TV

Även om LG C2 är från 2022 håller vi fortfarande denna som bäst i test eftersom den ger dig mest värde för pengarna just nu. Det är en TV med enastående bildkvalitet och ultratunn design. Den har även, från föregående modell, fått sig ett rejält lyft när det gäller processorkraft, uppskalning till 4K samt virtuell surround. Och med ett lägre pris nu än vid lansering gör den gott skäl för att vara bästa tv:n just nu. 


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 55-, 65-, 77- och 83-tum
 • Typ: OLED
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: HLG, HDR10, Dolby Vision
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja

 

Perfekt för filmentusiasten

Som namnet antyder är detta en 4K OLED TV. Detta innebär att du får en riktigt snygg skärpa på bilderna som visas, men de förbättras ännu mer tack vare djupet som möjliggörs av en OLED TV – tack vare att den hanterar svärta med stor finess. 

 

För dig som älskar film och serier är detta en TV du definitivt ska lägga högt upp på listan eftersom den kommer med Filmmaker-läget som optimerar bildhastighet och färg för att återspegla filmregissörers vision med filmen. Du får alltså en mer ”rättvis” bild. 

 

Grym upplösning och bildhastighet

Kombinationen av 4K upplösning och 120 Hz gör att bilden flyter på helt utan lagg. Och är det inte 4K som direkt matas till TV:n finns det en bra uppskalningsförmåga där LG C2 automatiskt skalar upp innehåll till 4K. 

 

Smarta funktioner

LG:s WebOS gör det enkelt att navigera runt alla möjliga appar med hjälp av fjärrkontrollen. Här har du bland annat tillgång till Netflix, HBO Max och Amazon Prime, men du kan alltid ladda ner nya appar ifall du skulle vilja. 

 

Ljud och uttag

Ljudmässigt är TV:n förberedd för allt du kan tänkas önska dig. Ljudet utan externa högtalare / soundbar funkar bra men vill du koppla in någon av dessa görs det enkelt med en optisk digital ljudingång på baksidan. Tack vare Dolby Atmos går det därmed att skapa riktig biokänsla i vardagsrummet. 

 

Som tidigare nämnt har det skett en del uppdateringar även när det gäller ljudet – framförallt med virtuell surround. Tack vare smart Ai-teknik optimerar TV:n ljudet för att du ska få en grym ljudupplevelse oavsett om du sitter rakt framför TV:n eller vid sidan om. Detta tycker konsumenterna om LG C2

"Riktigt nöjd. Har alltid kört Samsung tidigare men nu blev det är C2 eftersom att den verkar briljera över Samsungs senaste skärmar i de flesta användartester jag kikat på för motsvarande pris och storlek. Väldigt tunn. Blev förvånad över hur bra ljudet faktiskt är ny default."


"Mycket bra bildkvalitet och med den snabba bildfrekvensen fungerar denna TV även bra som Pc-skärm och för moderna spelkonsoler. Även ljudet direkt från TV:n var över förväntan. Fjärrkontrollen är något plastig men funktionaliteten är bra!"


"Väldigt bra tv till ett rimligt pris, snygg design med högklassigt ljud och bild."


"OLED gör som utlovat, bra svärta och bra ljusstyrka"


Här kan du köpa bästa 55 tum TV till lägst pris

Idag köper du denna bäst i test TV billigast på internet och då får du den dessutom levererad hem till ditt hus. Skönt, eftersom kartongen är stor och väger över 20 kilo.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


CDON.COM säljer den just nu för 15240 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

15240 kr är det lägsta priset just nu för LG OLED55C2!

Proshop säljer den för 15240 kr. Frakten ingår i priset.

MediaMarkt säljer LG OLED55C2 just nu för bara 17990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Komplett säljer just nu LG OLED55C2 för 17990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 17990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos Webhallen köper du LG OLED55C2 för 18288 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu LG OLED55C2 för 18788 kr. Frakten ingår i priset.


Bäst i test Guiden hjälper dig

Bästa TV 65 tum

LG OLED65C25  hyllas av både experter och konsumenter för dess tunna design och grymma bildkvalitet. Detta är samma TV som vår testvinnare för 55 tum, fast i 65 tums-format. Men den kommer även som 77-tummare. 


Bästa 65 tums TV just nu - LG OLED65C25

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på LG OLED65C25


Rik färgåtergivning

När det gäller bildkvaliteten är den riktigt krispig där du får ett otroligt djup och svärta. Färgåtergivningen är fantastisk och HDR och 4K har fått en förbättring från föregående modellen C15. LG OLED65C25 lyckas ge bilden mer tryck och intensitet vilket leder till en ökad känsla av realism.


Kontrasten beskrivs av flera experter som närmast perfekt. Eftersom det är en OLED-TV där varje pixel producerar sitt eget ljus blir mörka toner och skuggor så nära kolsvart som det går och får ett djup som är svårt att hitta på andra Tv-apparater. En pixel kan därför vara hur mörk som helst samtidigt som pixeln bredvid kan vara ljus utan några kompromisser.


Smart operativsystem

Likt LG:s tidigare TV-apparater använder denna LG:s WebOS. Det är ett mycket effektivt sätt att navigera sig mellan Tv:ns för dess applikationer, inställningar och övriga funktioner. Du kan även skräddarsy denna så WebOS startsida endast visar det du själv är intresserad av eller använder mest. Om du hittar en film eller serie du gärna vill se kan du även markera denna och få en genväg. 


LG:s WebOS har de allra största streamingtjänsterna förinstallerade. Sportnörden kommer bli extra glad för funktionen där du kan skriva in ditt favoritlag inom sport. Du kan då få uppdateringar om resultat och givetvis en notifikation när de spelar så du aldrig missar en match eller spel.


Nackdelar

Nackdelarna med denna TV är framförallt priset. Men utöver det får du ingen HDR10+ - trots dess höga pris. Nu är dock bildkvaliteten otroligt bra, men det hade varit extra uppskattat med HDR10+.


Här köper du bästa TV 65 tum till lägsta pris

Bästa tv pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren och slippa konka på den själv.


Hos Webhallen köper du LG OLED65C25 för 27788 kr. Frakten ingår även i priset.

27788 kr är det lägsta priset just nu för LG OLED65C25!

Komplett säljer just nu LG OLED65C25 för 29990 kr. Frakten ingår i priset.


Önskar du låna pengar till TV-inköpet, har vi även tips på banklån med låg ränta.
Samsung Smart TV - bästa budgetval

Om du vill ha en riktigt bra TV men kan tänka dig att sänka prestanda- och bildkraven något, samtidigt som du sparar många tusenlappar, har vi tagit fram en utmanare just för dig. Det är en TV med alla moderniteter du kan tänkas behöva till ett väldigt bra pris och mycket bra bild. Modellen som gäller ifall du vill ha en bra Smart TV på 50 tum - till det bästa priset - är Samsung UE50BU8005.

Mest prisvärda smart tv just nu - Samsung UE50BU8005

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Samsung UE50BU8005


Samsung UE50BU8005 är en LCD TV som ger dig allt du behöver för en rimlig prislapp. Med 4K-upplösning och HDR10+ är den fullspäckad med modern teknik. Även om denna tv kostar några tusenlappar vilket är en hel del pengar är det fortfarande en prisvärd tv i jämförelse mot de andra modellerna och kan därför med råge ta hem priset som bästa budget tv! 


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 43-, 50-, 55-, 60-, 65-, 75- och 85-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 50 Hz
 • Typ: LCD
 • Operativsystem: Tizen
 • HDR stöd: HLG, HDR10+
 • HDMI portar: 3 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja

Enkel tillgång till appar

Det är en smart-tv med direkt tillgång till alla de populäraste apparna, såsom Netflix, SVT-play, HBO och Amazon Prime. Eftersom du kan koppla Tv:n till ert Wi-Fi går det även att ladda ner nya appar allt eftersom de blir tillgängliga. Navigering sköts enkelt genom Samsungs superenkla fjärrkontroll.


Med Samsungs användargränssnitt, Tizen, har du organiserade menyer som dessutom kan anpassas efter dina egna preferenser. Här kan du även ladda upp familjens bilder till Tv:n och använda som skärmsläckare. 


Grym bildkvalitet 

Bildkvaliteten erbjuder god detaljrikedom och skarpa kontraster tack vare 4K-upplösning via bra up-scaling. TV:n funkar därmed utmärkt för att se moderna titlar och även till nyare spelkonsoler.


Bra ljud - men inget speciellt

När det gäller Tv-ljudet är det inte lika bra som vår testvinnare, LG C2. Men det kommer duga gott och väl för normalanvändaren. Skulle du inte vara nöjd med ljudet finns även möjlighet att komplettera detta med externa högtalare eller soundbar. Detta görs enkelt via en optisk digital utgång eller HDMI.

 

Bra med utgångar

Tv:n har 4 HDMI (varav en är HDMI 2.1 med stöd för 4K/120fp) samt en med stöd för eARC som klarar av 4K på 60Hz. De andra ingångarna stödjer 2K vid 120Hz. Utöver HDMI finns det 2 usb-portar, 1 optisk ljudingång, 1 ethernet ingång och en CI-ingång. 

 

Denna smart tv kommer i storlekar från 43 till 85 tum. De vanligaste just nu är 50 och 55. Givetvis går det att montera Tv:n på väggen. 


Detta är nackdelarna med TV:n

Det är ytterst få saker denna tv gör fel. Men något som en del användare har klagat på så är det ljudet från Tv:n som upplevs som burkigt. Vill du ha allra bästa upplevelse av denna tv bör du komplettera med externa högtalare eller en soundbar.


Här kan du köpa den prisvärda TV till lägst pris

Komplett säljer just nu Samsung UE50BU8005 för 7490 kr. Frakten ingår i priset.

7490 kr är det lägsta priset just nu för Samsung UE50BU8005!

Dustin Home säljer just nu Samsung UE50BU8005 för 7958 kr. Frakten ingår i priset.


Önskar du låna pengar till TV-inköpet, har vi även tips på banklån med låg ränta.
LG OLED G2 - Premiumvalet

Är du på jakt efter den allra bästa bilden du kan få just nu kan du rikta ögonen mot LG OLEDG2. Detta är en uppgraderad version av vår testvinnare och gör för det mesta helt samma sak - fast bättre i alla avseenden. Det är även den bättre TV-apparaten ifall du planerar på att hänga upp den på väggen eftersom dess design passar bättre för upphängning på vägg.


Bästa premiumval just nu - LG OLED G2

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på LG OLED G2 Visa färre priser Visa fler priser


Här får du en TV med utmärkt bildkvalitet som snyggt skalar upp innehåll till 4K utan några kompromisser. Detta görs möjligt tack vare den nya Alpha 9 Gen 5-processorn, där du får detaljerad bild oavsett formatet på bilden som spelas upp. 


Likt vår testvinnare LG C2 använder sig denna TV även av Ai-teknik för att optimera bildtekniken i realtid för att du ska få en verklighetstrogen bild.


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 55-, 65-, 77- och 83-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Typ: OLED
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: HLG, HDR10, Dolby Vision
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja


Bästa TVn för gaming

Tack vare Ai-tekniken som optimerar bildteknik får du en TV som lämpar sig otroligt väl för gaming på konsoler som PS5 och Xbox Series X. Dessutom har Tvn väldigt lågt input-lagg och stöd för GeForce Now vilket gör den optimal för spel. 


Grym ljudkvalitet

En av de större skillnaderna från vår testvinnare är att ljudet i denna TV låter väldigt bra. Även här jobbar processorn med Ai för att leverera en jämn ljudupplevelse som sluter om. Detta gör det därför möjligt att få en god ljudupplevelse även ifall du inte sitter direkt framför Tv:n.


Nackdelar

Med denna TV finns främst två nackdelar. Den ena är att det inte finns ett medföljande stativ, utan denna TV måste monteras på väggen. Den andra nackdelen är det höga priset, men vill du ha den allra bästa TV:n kommer det att kosta. 


Detta tycker användarna om LG OLED G2

"Lätt den bästa skärmen man kan önska sig. Har kopplat in både datorn och PS5 till denna."


"Grym skärpa och uppdateringsfrekvens, både om man tittar på film eller spelar spel."


"Bästa Tvn jag köpt! Uppgraderade från en tidigare Oled från LG, från C till G-modellen, vilken dunder TV!"


"Otroligt nöjd med denna tv. Jag gick från LG's flaggskepps-tv från 2015 med LCD till denna och jäklarns vilken tv alltså. Svärtan: superb, ljudet superb (för att vara inbyggd)."Här kan du köpa LG OLED G2 till bästa pris

Priset här nedan avser storlek 55 tum. Men du hittar även TVn i storlekarna 65-, 77- och 83 tum.


MediaMarkt säljer LG OLED G2 just nu för bara 17990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

17990 kr är det lägsta priset just nu för LG OLED G2!

Komplett säljer just nu LG OLED G2 för 17990 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 17990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu LG OLED G2 för 18788 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 26490 kr. Frakten ingår i priset.
Liten TV 32 tum

Om du inte har så mycket plats är en 32 tums TV ett bra val eftersom de enkelt passar in i köket, på kontoret eller i sovrummet. Dessutom har de även blivit väldigt bra under de senaste åren och fått riktigt fin skärpa. Trots att de kan verka lite för ödmjuka i kontrast till de gigantiska 55- och 65-tummarna finns det fortfarande många anledningar till att köpa en mindre budget tv som fortfarande levererar bra bildkvalitet. 


32 tum TV Bäst i test - Samsung UE32T4305

(Klicka på Tv:n för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Samsung UE32T4305


Det är konstigt att tänka sig att 32 tum faktiskt var ett av de största TV-formaten. Nu är det andra tider och vi lockas ofta av större och större TV-skärmar. Men till de platser där det finns ont om plats; exempelvis köket och kontoret, har 32-tummarna fortfarande sin plats. 

 

Det som är viktigt idag när du tittar på en 32 tum är att bildkvaliteten är bra och att den enkelt går att flytta. Finesser som ger bio-känsla och det absolut senaste som teknologin har att erbjuda är INTE vad vi söker. 

 

Samsung UE32T4305 är en bra TV som går att köpa till ett mycket bra pris. Samsung har lyckats paketera upplevelsen från en 55-tummare i ett kompakt format. Du får bra bildkvalitet tack vare dess 4-kärniga bildbehandling. Med lokal ljusreglering får du även djupare svärta och ljusare vita får du ett bra kontrastförhållande. 

 

32 tums Tv:n är även smart. Den är utrustad med ett användarvänligt gränssnitt som ger dig tillgång till Netflix, Amazon Prime, YouTube och Apple TV mm. Den inkluderar även inbyggt Wi-Fi och det finns 2 st HDMI- och USB-portar ifall du vill koppla in blu-ray eller spelkonsol. 

 

När det gäller Tv:ns ljud är det ungefär vad du kan förvänta dig av en liten Tv... inte så bra. Vill du ha bättre ljud är det bäst att koppla in ett externt ljudsystem via den optiska utgången. 

 

Tv:n står på två ben men givetvis kan den även monteras på väggen. Benen är rätt långt ifrån varandra vilket medför kravet på en bred yta för Tv:n att stå på.


Här köper du bästa 32 tum tv till lägst pris

MediaMarkt säljer Samsung UE32T4305 just nu för bara 3490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3490 kr är det lägsta priset just nu för Samsung UE32T4305!
Jämför TV - specifikationer

Typ:
Storlek:
Upplösning:
Smart-TV:
Ljud:
HDMI:
USB:
Vikt:
Videoformat:
Bluetooth:
HDR:
Energiklass:
LG OLED55C2
LG OLED55C2
Platt-TV bäst i te...
OLED
55 tum
3840x2160
Ja
Dolby Atmos
4 st
3 st
14,6 kg
4K Ultra HD
Ja
Ja
F
LG OLED65C25
LG OLED65C25
Bästa 65 tums tv
OLED
65 tum
3840x2160
Ja
Dolby Atmos
4 st
3 st
16,5 kg
4K Ultra HD
Ja
Ja
F
Samsung UE50BU8005
Samsung UE50BU8005
Prisvärd smart TV
LCD
50 tum
3840x2160
Ja
Dolby Digital Plus
3 st
2 st
12 kg
4K Ultra HD
Ja
Ja
G
LG OLED G2
LG OLED G2
Bästa premiumval
OLED
55-83 tum
Ja
Dolby Atmos
4 st
17 kg
4K Ultra HD
Ja
Ja
G
Samsung UE32T4305
Samsung UE32T4305
Bästa 32 tum TV
LCD
32 tum
1366x768
Ja
Dolby Digital Plus
2 st
1 st
4 kg
Full HD
Ja
Ja
G

Så gjorde vi testet

I vår undersökning av tv-apparater har vi tagit reda på vad experterna och användarna tycker om de TV-apparater som finns på marknaden just nu. Här har ett antal viktiga faktorer spelat in, däribland bildkvalitet, upplösning, prestanda, design, funktioner, och slutligen - det allra viktigaste, priset.


Bildkvaliteten är en av de viktigaste faktorerna i en TV - och den som kan motivera oss att slå till. Därför ska den bästa tv:n ha en kristallklar bild med skarp kontrast och ge djup till färger. Och här är OLED den typ av TV som gör detta bäst enligt experterna. Utöver detta har vi även tittat på vad experterna har sagt om bildens jämnhet och ifall det finns störningar eller fördröjningar i bilden. 


Något som går ihop med bildkvaliteten är upplösningen - detta styr hur skarp och detaljerad bilden blir. Och med dagens klimat där allt fler streamingtjänster och spel erbjuder content i högupplösta videoformat som 4K och HDR är det givet att bäst i test vinnaren också ska göra detta. 


Efter upplösningen har vi även tittat på prestandan, där vi jämfört de olika tv-apparaternas hastighet och respons. Vi ville säkerställa att tv:n har en snabb och smidig prestanda, så du kan njuta av dina favoritprogram helt utan störningar. 


För att du ska ha enkel tillgång till dina favoritprogram och filmer är det viktigt att tv:n har bra och smarta funktioner. Många smart-tv:s har idag dåliga användargränssnitt där det är svårt att hitta, både till streamingtjänsterna (som ofta finns förinstallerade) eller till tv:ns inställningar. Bra funktioner gör att du kan få ut det mesta från din tv-upplevelse. 


Slutligen tar vi hänsyn till användarnas omdömen eftersom vi ville säkerställa att tv:n erbjuder grym prestanda samtidigt som den är användarvänlig. Det är ju trots allt användarna som har den bästa erfarenheten av en produkt. 
Köpguide - så gör du ditt bästa TV köp

Ska du i första hand titta på TV med din nya TV? Kanske frågan känns löjlig och hade det varit för några år sedan, hade du blivit tagen för en galning om du ställde den. Men idag är den faktiskt relevant. Detta eftersom det bland dagens tv utbud erbjuder en hel del smarta funktioner. Utvecklingen går från att vara TV-tittare till TV-användare då dagens apparater mer påminner om datorer med en väldigt stor skärm, än en "dumburk".

 

Med en Smart-TV kan du t.ex. surfa på internet, kolla på YouTube, använda appar och koppla upp TV:n mot din dator. Och nej, det är inte en smartphone eller surfplatta vi pratar om, det är en TV, även om elektronikprodukterna blir allt mer lika varandra för varje år.

 

Vill du läsa mer om vad Smart-TV innebär, finns det en enkel genomgång här. Och vill du ta en rejäl djupdykning och veta vad Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits och många andra saker betyder och hur de fungerar, har M3 en bra sammanställning här.

 

Men du som inte känner behov av att bli TV-expert, utan nöjer dig med att se och använda din nya TV, kan fortsätta läsa här.


QLED TV och OLED TV

När det gäller bildteknik är det QLED tv skärmar och OLED skärmar som idag dominerar marknaden. Tidigare var även Plasma-Tv ett populärt val för de som gärna spenderade lite extra pengar på sin Tv. Men den sista stora tillverkaren av Plasma-TV, Panasonic, upphörde med produktionen av plasma redan år 2014 så denna teknik är förpassad till historien.

 

OLED panel är den teknik som kommer att dominera i framtiden. Här kan varje liten pixel (prick) på tv skärmen styras individuellt med tre färger; Röd, blå och grön. Detta gör att det går att få en väldigt skarp och exakt bild och dessutom med en svärta som är mycket bättre än hos LED skärmar. 


Med andra ord: det svarta i bilden blir verkligen helt svart. Skärmarna kan också göras mycket tunna - till och med böjbara - för en oslagbar betraktningsvinkel.


QLED tv har sin styrka när det gäller ljusstyrka hos TV:n och kan fortfarande leverera tydlig bild även om det kommer in dagsljus i rummet där du har din TV. 


Utöver QLED och OLED har det kommit nya tekniker som Mini LED. Detta erbjuder fler dimningszoner tack vare mindre dioder vilket gör det möjligt att kombinera svärtan hos en OLED TV med ljusstyrkan hos en vanlig LED-TV. 


Därför ska du köpa en TV med HDR

Något som många konsumenter uppskattar är HDR. Här är det många tittare som direkt kan märka skillnad genom en skarpare och tydligare bild. Enkelt förklarat handlar det om att med hjälp av HDR tekniker, kan varje färg kan visas i flera olika nyanser än tidigare. 


En vanlig Ultra HD-TV kan visa ca 16 miljoner färger, medan en motsvarande TV med HDR kan visa ca 1 miljard färger. Färgspannet blir alltså betydligt större och bilden upplevs därför mer levande och äkta. 


Nu på senare år har det även blivit alltmer populärt med 4k tv. Med 4k får du en helt annan kvalitet där bilden som levereras har bättre skärpa och mer definierad bild. Alla testvinnare i detta tv test har möjligheten till 4k tv, förutom 32-tummaren.


Smarta tv-apparater

Med en smart tv har du tillgång till appar som YouTube, Netflix, SVT Play, Viaplay, HBO Nordic, Amazon Prime och många, många fler. Detta gör att du kan se ditt favoritprogram när du själv vill och slipper anpassa oss efter tv-tider, dessutom ser vi allt mindre på vanliga tv-kanaler. Förutom smart tv finns det även android tv, där android-operativsystemet har integrerats i tv apparaten.


Navigering mellan apparna sköts enkelt med fjärrkontrollen, som i många fall har dedikerade appar för de olika apparna, t.ex. Netflix.


Du kan även ladda ner andra typer av appar, exempelvis för börsen, väder, nyheter och sociala medier; för att utöka din tv-apparats möjlighet att integreras i ditt liv. Du kan alltså få en komplett station där alla dina intressen samlas, direkt tillgängligt från soffan.


Givetvis går det också att ansluta separata smart-tv boxar som Apple TV, Amazon Fire och Google TV.


Tips: Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på våra bästa TV-apparater. På så vis kan du köpa den bästa tv:n till det lägsta priset. Klicka på Gilla nu, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

Läs mer: Så högt ska du montera din nya TV!
Test TV - experternas omdömen

Det är populärt att testa TV-apparater då efterfrågan från konsumenterna är stor. Vi har därför valt att bara redovisa tester från 2016 framåt. Vi fyller löpande på med alla nya tester som kommer ut och du ser de senaste testerna högst upp i listan


TV test 2023

T3: Tycker att LG G2 är en riktigt bra TV, men de är även tydliga med att dess "lillebror" LG C2 till stor del gör samma sak, men lite sämre. De hyllar dock LG G2 för att den har högre ljusstyrka och nya processor som gör den till en av de bästa TV-apparaterna du kan köpa just nu.


Rtings: Ger LG G2 ett totalbetyg på 9/10. De tycker att det är en superb TV för de flesta användare då den erbjuder den allra bästa bildkvaliteten. Dessutom gillar de att det är den mest ljusstarka TVn som LG har producerat, vilket gör den ideal för att titta på film. 


Aftonbladet: Här tar LG OLED65G2 hem förstaplatsen tack vare utmärkt ljusstyrka och färgåtergivning från OLED-skärmen. Bland annat hyllas "Filmmaker Mode" där filmer visas precis som regissörer har tänkt att de ska visas. Priset speglas dock i denna kvalitetsförbättring och du får betala ca 26 000 kronor för denna premium-tv. 


Techradar: I det senaste testet av 65 tums TV presenterar Techradar LG OLED65C25 som den näst bästa 65 tums tv:n just nu. I testet är det tydligt att det framförallt är bildkvaliteten och WebOS som gör att den tar hem en så bra placering. De rekommenderar den för dig som vill ha en smart-tv som är enkel att använda samt om du vill ha den allra bästa bildkvaliteten.


TV test 2022

Råd & Rön: I deras senaste test av tv-apparater tar LG OLED55C2 hem en fin andraplats på 77 poäng. Det är 1 poäng bakom vinnaren som går till samma tv fast i större format, 65 tum. TV:n får bra betyg i bland annat bildkvalitet, ljudkvalitet, hanterbarhet och energiförbrukning. Den får lite sämre betyg när det gäller delmomentet Smart-Tv med anledning att gränssnittet kan vara svårnavigerat. 


T3, 2022: Ger Samsung BU8500 full pott med 5/5 i betyg. De tycker att Samsung har tagit fram en otroligt bra tv som presterar väl över dess prislapp. Även om den inte är perfekt gillar de dess utmärkta 4K-bild, goda specifikationer och dess design. Bland nackdelarna nämner de att ljudet är burkigt samt att det inte finns någon Dolby Vision HDR.


Techradar, 2022: I sitt senaste test får LG C1 5/5 stjärnor av Techradar. De skriver att den ger otroligt bra 4K bild samt att dess operativsystem, WebOS fungerar fantastiskt. De menar att om du är efter den tv som ger bäst prestanda per krona är detta TV:n du ska köpa.TV test 2021

Ljud & Bild, nr 11 nov 2021: Är imponerade över hur LG C1 ser till att rörelser sker mjukt samt dess ljusstyrka som ter sig utmärkt vid både tittande av fotbollsmatch och actionrullar! De ger Tv:n betyget 5/6 och ger den titeln "Bäst på plan".


Techradar, Aug 2021: Rankar LG C1-serien som näst bästa TV efter Panasonic JZ2000 OLED. Techradar tycker bland annat att WebOS funkar utmärkt. Är det en OLED tv du vill ha tycker Techradar att LG C1-serien är det bästa alternativet.


Rtings, april 2021: Ger LG C1 ett betyg på 8.8. De gillar att LG's OLED Tv har ett nästan oändligt kontrastratio vilket ger en otrolig bildskärpa. De gillar även att Tvn är otroligt responsiv och inte visar några tecken på lagg, även när det går fort på bilden såsom i spel och när vi tittar på sport. 


Men det är inte bara positiva saker som sägs. Rtings nämner även den inte kartlägger alla färger väl, vilket ej kommer märkas av den normala tv-tittaren, men vissa färger kan verka fel.


Techradar: Ger LG OLED65CX ett toppbetyg! De gillar bildkvalitén, designen, dess prisvärdhet och att den erbjuder bra funktioner för gaming. De gillar inte basen (som ej klarar så djupa toner som den egentligen hade velat) samt att den inte har något stöd för HDR10+. Utöver detta beskriver de Tv:n som en av de allra bästa hittills.


T3: Tycker att Samsung QLED Q80T är en av de bästa 4K-Tv-apparaterna just nu! Enligt dem kommer den passa utmärkt till Playstation 5 och Xbox Series X. De gillar färgåtergivningen, den starka ljusstyrkan och kontrasten samt dess enastående uppskalning där den kan ta vanligt HD-material till 4K utan några kompromisser. De ogillar dock att det saknas stöd för Dolby Vision, vilket tyvärr alla Samsungs Tv-apparater gör.


Techradar: Ger Samsung QLED Q80T full pott med 5/5 stjärnor! De tycker att den gör precis det den lovar. De gillar även dess kontrast och detaljrikedom samt smarta funktioner som "Ambient Mode" som låter dig spela bildspel som Tv:ns skärmsläckare. Techradar skriver även om en annan bra bra tv från Samsung, nämligen Samsung QN95A.


T3: Ger LG OLED65CX 5/5 stjärnor. De gillar att Tv:n levererar oklanderlig bild till ett bra pris samt att den är väl förberedd för kommande spelkonsoler.


Techradar: Rankar Samsungs UE32T4305 tums tv på tredjeplats. De tycker att den erbjuder bra bildkvalitet och ett bra urval av applikationer.


TV test 2020

Ljud & Bild: Tycker att Samsung QLED Q80T är en utmärkt TV som dessutom blir särskilt rekommenderad. De tycker att Tv:n levererar "skarpa och kontrastrika bildupplevelser som kommer nära high-end modellerna". Trots att den kostar lite mer än budgetmodellerna har den stora fördelar. De ger den även plus för utrustning och dess anslutningar. 


Rtings: Är mycket nöjda med Samsung QLED Q80T och ger den 8,4 poäng. De tycker att den har utmärkt färgnoggrannhet och responstid samt så gillar de Tv:ns stöd för variable uppdateringsfrekvens. De tycker att den passar allra bäst för gaming tack vare den otroligt låga latency-tiden. 


Tidningen M3 hyllade Samsung Q70R och gav den utmärkelsen "M3 rekommenderar" efter sitt test i februari 2018. Den fick 8 av 10 poäng och de stora fördelarna är menysystemet, "den minimalistiska och sjukt snygga fjärrkontrollen" samt att den har en "brutalt bra HDR+ uppskalning". Summeringen lyder; "Samsung imponerar i klassen, både bildmässigt och när det gäller smart-tv-funktionerna."

 

CNET: Gillar bildkvaliteten, att den går att titta på från alla vinklar utan jättestor skillnad i kvalitet samt dess tunna design. De är en av få experter som tycker att Tv:n är dyr och tycker inte att den förbättrats så mycket från föregående LG-modeller. 

 

Forbes: Tycker att det är en av de bästa Tv-apparaterna de har testat. De tycker även att den är förhållandevis billig jämfört med tidigare 65 tums modeller i C-klassen från LG. Om det är helt värt pengarna är de dock lite oense om. 


Om du har denna Tv:n och tittar på den i de förhållanden den förtjänar (släckt rum) och behandlar den varsamt kan du med fördel köpa denna tv. Annars går det bra med en QLED/LCD som också håller hög kvalitet till ett billigare pris. 

 

Tom’s Guide: Är en annan expert som tycker att Tv:n är för dyr. De skiljer sig också från majoriteten då de tycker att ljudet är ”top notch”. Andra saker de gillar är bl.a. bildkvaliteten, operativsystemet och dess tunna design. 

 

Rtings: Tycker att LG OLED65CX ger perfekt svärta, vida vinklar och en väldigt kort responstid. De ogillar att ljusstyrkan kan upplevas som lite väl aggressiv samt att det finns dock en risk för permanent inbrända bilder i Tv:n.

 

Wired: Gillar hur de mörka färgerna hos LG OLED65CX når ett otroligt djup samt att Tv:n funkar mycket bra för gaming tack vare AMD FreeSync och Nvidias G-sync. De tycker dock att den är dyr samt att förra årets modell (C9) fortfarande är väldigt lik. 

 

Flatpanelshd.com: Gör ett långt test av LG OLED65CX och ger den ett totalbetyg av 86/100. De ger den något mindre bra betyg när det gäller funktioner och användarvänlighet med anledning att du inte själv får möjligheten att uppdatera WebOS inte ges. De gillar inte heller att portarna sitter på baksidan. 

 

Avforums: Gör en otroligt lång och innehållsrik recension av LG OLED65CX. De har plockat fram mätinstrumenten och verkligen gått in på djupet. Deras test kan dock sammanställas med att säga att de tycker det är en otroligt bra TV. 


De gillar den träffsäkra bildkvaliteten, HDR-bilden, Dolby Atmos, ingångarna, gaming-upplevelsen samt byggkvalitén. De gillar inte att den saknar en del appar som de gärna hade sett förinstallerade samt att det inte finns någon DTS-ljudavkodning eller HDR10+ kompabilitet.


T3: Rankar Samsungs UE32T4305 på andraplats. De ger den mycket bra betyg och gillar framförallt dess smarta funktioner, Full-HD upplösning samt dess spelfunktioner.


TV test 2019

CNET, November 2019: var positivt överraskade över LG:s senaste samt billigaste OLED-TV. De gillar bildkvaliteten och menar att den enda TV som slår LG B9-serien är vår testvinnare, LG C9-serien. Utöver de gillar de svärtanivåerna (som är slående), superb enhetlighet, breda vinklar och pricksäkra färger.


Techradar, November 2019: testade LG OLED55B9 och tyckte att det var en bra TV-apparat med smarta funktioner till ett relativt bra pris. De gillar dess rika färger och skarpa detalj samt WebOS-plattformen som tar ordet "Smart-TV" till en ny nivå med ett brett utbud av appar, web och en ny, välfungerande, talfunktion. TV:n fick 4,5/5 stjärnor. 


Ljud & Bild, Oktober 2019: testade LG OLED55B9 och blev väldigt imponerade. De gav den full pott, 6 stjärnor och titulerade TV:n som "Enastående!". De gillade tittarupplevelsen, bildkvaliteten, den beckmörka svärtan samt färgåtergivningen. Angående ljudet så tycker de att C9-serien har aningen bättre ljud men att med pengarna du sparar in så har du råd att komplettera med ett externt ljudsystem. 


Ljud & Bild väljer att avsluta sitt test med "B-serien från LG är definitivt ingen B-produkt. Även om OLED B9 är instegsmodellen i LG:s OLED-serie så ligger den inte långt efter de dyrare modellerna när det gäller prestanda". Ljud & Bild tar även upp LG OLED55B9 i sin fysiska tidning (nummer 12, 2019) där de särskilt rekommenderar denna TV tack vare sin läckra och kontrastrika bildkvalitet. 


tomsguide.com, 2019, testade LG C9OLED och gav den 4,5/5 stjärnor. De gillade bl.a. OLED-displayen som ger ett otroligt djup samt att TV:n har många inbyggda funktioner som gör den till en sann "Smart-TV".

 

Svenska ljudochbild, 2019, hyllar LG C9OLED och säger att djupperspektivet överträffar det mesta de har sett. De gillar också TV:ns fenomenala kontraster, knivskarpa detaljer och "mjuka rörelser".

 

techradar.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och menar att LG:s nya TV är den "smartaste på planeten"! Bland saker de gillar så tar de upp den fantastiska bildkvaliteten, svärta och kontrast. De gillar även designen och plattformen som har förbättrats med hjälp av AI (artificiell intelligens). 


Bland de saker de inte tyckte om nämner de att det inte finns något stöd för HDR10+ samt att HDR-ljusstyrkan är begränsad. Utöver de tycker techradar att det är en exceptionell 4K OLED-TV.

 

expertreviews.co.uk, 2019, ger TV:n 5/5 stjärnor och är imponerade över djupet de mörka färgerna får. Utöver det så gillar de att det är så gott som inget lagg när du spelar spel tack vare HDMI 2.1. Bland de nackdelar de presenterar så tycker även expertreviews att HDR-ljusstyrkan är något begränsad när det är väldigt ljusa färger.

 

digitaltrends.com, 2019, ger LG OLEDC9 4,5/5 stjärnor och gillar designen, dess "framtidsförsäkrade" ugångsportar och att TV:n är kompatibel med Alexa, Google Assistant och AirPlay2. Bland saker de tyckte mindre om fanns priset.

 

rtings.com, 2019, gillade LG:s nya OLED-TV och gav den 9/10 poäng. De tycker det är en utmärkt TV som leverar djupa, mörka, färger och att bilden är pricksäker även ifall du tittar från en vinkel. Vad de inte gillar är att det finns en risk för "innebrända" bilder ifall du tittar på mycket statiskt innehåll.

 

whathifi.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och tycker att TV:n är; "naturlig, dynamisk och rik" i bilden. De gillar även designen, kontrasterna och att ljudet är starkt. 


När de presenterar nackdelarna så nämner även de att HDR-ljusstyrkan är begränsad och att Samsung är lite bättre när det kommer till just det. De tycker även att "Smart-TV"-menyn är invecklad.


whathifi.com, 2019, ger OLED TV:n från Philip 5/5 stjärnor. De gillar bland annat de ljusa bilderna och det balanserade ljudet. De nackdelar som nämns är att den inte hanterar rörelser så väl som andra tv-apparater.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa Smart TV önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den TV som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Smart TV

 

casta till tv bäst i test

En smart tv gör det enkelt att streama film och endast se programmen du verkligen vill se!
Tips 

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi fått från er besökare.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har TV rea på de bästa tv-apparaterna. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa tv:n till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


För att få den bästa TV-upplevelsen under vintern, kan det vara intressant att läsa om den bästa Blu-ray spelaren samt den bästa spelkonsolen. Du kan förstås också koppa in en bärbar dator till denna TV, för att t.ex. spela upp filmer. 


Vill du ha det bästa ljudet när du tittar på film kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om soundbar bäst i test. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.

 

Eftersom det blir en del pengar att lägga ut för en ny TV, kanske du vill ha förslag på lån. Läs här om dina möjligheter att få ett banklån trots betalningsanmärkning

 

Se till att du får mer tid att njuta av din nya TV, genom att studera våra  tester på diskmaskiner. Och med den bästa tvättmaskinen får du kläderna rena på kort tid efter en svettig match på TV.

 

Oj! Tog bläcket slut när du skrev ut sidan? Ingen fara, du kan få en ny bläckpatron för bara 1 kr! Beställer du innan klockan 19:00 skickas den redan idag.
Vanliga frågor och svar

 • Hur mäter man tum på tv?
  Tum mätes från ena hörnet till det andra, dvs diagonalt över skärmen.
 • Vad är smart tv?
  Smart tv är de nya tv modellerna som har applikationer och mjukvara som mer eller mindre liknar våra smartphones. Med appar för Netflix, HBO Nordic, YouTube mm har du full kontroll över vad du vill titta på och när. Utöver appar för film och tv finns det även appar för sociala medier, nyheter och väder, för att nämna några exempel.
 • Vilken TV ska jag köpa?
  Den bästa tv:n just nu är LG C1-serien. Vill du ha den bästa bildkvaliteten ska du köpa en OLED eller QLED tv. OLED ger något bättre kontrast och färgåtergivning medan QLED har bättre ljusstyrka och mindre chans för inbränning. Vill du ha en energisnål TV ska du satsa på en LED-tv.
 • Vilken TV är bäst?
  Om du vill ha bästa 55 tum tv just nu är det LG C1-serien du ska köpa. Det är en OLED tv som ger en otrolig svärta och perfekta färgförhållanden. Dessutom kantas den av toppbetyg från både experter och konsumenter. Helt klart en av de bästa tv modellerna på marknaden just nu.
 • Är OLED bättre än QLED?
  OLED TV åtnjuts bäst i ett mörkt rum och är väldigt ljuskänsliga. QLED har däremot starkare ljusstyrka vilket gör att de kan leverera tydlig bild även ifall det kommer in solljus i rummet.
 • När kom färg tv?
  Färg TV kom för första gången till USA 1953 och till Sverige 1965.
Bäst i test Guidens TV- och tillbehörstester
Philip Andrén

Bäst i test: Platt-TV

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.Ursprungstestet skrevs 2018-09-28 och uppdaterades senast