Letar du efter bästa TV 2023 eller specifikt bästa OLED TV 2023? Vår omfattande guide täcker allt från TV bäst i test 2023 till specifika kategorier som bäst i test TV 55 tum och bäst i test TV 65 tum. Oavsett hjälper vi dig att hitta bästa smart TV just nu

Bästa TV 2024 - Vi utser TV bäst i test just nu

Om du ska köpa TV och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har gått igenom alla tidningar, sajter och tagit reda på experternas hemligheter från deras TV test. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina TV-apparater.


Allt detta har vi sammanställt till dig, så att du snabbt och enkelt kan hitta bästa TV just nu och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt TV-köp.


TV Bäst i test 2024 - våra toppval

Guide: Välj bästa TV för dig

Ska du i första hand titta på TV med din nya TV? Kanske frågan känns löjlig och hade det varit för några år sedan, hade du blivit tagen för en galning om du ställde den. Men idag är den faktiskt relevant. Detta eftersom det bland dagens tv utbud erbjuder en hel del smarta funktioner. Utvecklingen går från att vara TV-tittare till TV-användare då dagens apparater mer påminner om datorer med en väldigt stor skärm, än en "dumburk".


Smart TV

Med en Smart TV får du tillgång till appar som YouTube, Netflix, SVT Play, HBO, Viaplay, Amazon Prime och många fler. Detta gör att du enkelt kan se ditt favoritprogram när du vill. För att skifta mellan de olika apparna använder du fjärrkontrollen, där en del märken har gett dedikerade knappar för de olika streamingtjänsterna. Och nej, det är inte en smartphone eller surfplatta vi pratar om, det är en TV, även om elektronikprodukterna blir allt mer lika varandra för varje år.


Förutom program för underhållning kan du även ladda ner andra typer av appar, exempelvis för börsen, väder, nyheter och sociala medier. En Smart TV ger dig alltså en komplett station där alla dina intressen samlas, direkt tillgängligt från soffan. 


Om du redan äger en Apple TV, Google TV, eller Amazon Fire går detta givetvis att fortfarande koppla in via HDMI till din Smart TV. 


Förutom Smart TV finns det också Android TV, där android-operativsystemet har integrerats i TV apparaten. Detta ger dig tillgång till Google Play, där du hittar ett större utbud av appar, spel och tjänster än en Smart TV.


Vill du läsa mer om vad Smart-TV innebär, finns det en enkel genomgång här. Och vill du ta en rejäl djupdykning och veta vad Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits och många andra saker betyder och hur de fungerar, har M3 en bra sammanställning här.


Men du som inte känner behov av att bli TV-expert, utan nöjer dig med att se och använda din nya TV, kan fortsätta läsa här.


QLED TV och OLED TV

 • OLED: Erbjuder snabb respons, tunn design, energieffektivitet, djup svärta, livfulla färger och breda betraktningsvinklar. Den enda nackdelen kan vara risken för inbränning och att de generellt har något lägre ljusstyrka jämfört med LED. 
 • LED: Kända för sin ljusstyrka och hållbarhet. De är kostnadseffektiva och brukar vara billigare än OLED teknik. Däremot har de snävare betraktningsvinklar, sämre svärta och långsammare responstider.
 • QLED: En vidareutveckling av LED, erbjuder fantastisk ljusstyrka och ingen risk för inbränning. De har dock fortfarande snävare betraktningsvinklar och långsammare responstider jämfört med OLED.


När det gäller bildteknik är det QLED tv skärmar och OLED skärmar som idag dominerar marknaden. Tidigare var även Plasma-Tv ett populärt val för de som gärna spenderade lite extra pengar på sin Tv. Men den sista stora tillverkaren av Plasma-TV, Panasonic, upphörde med produktionen av plasma redan år 2014 så denna teknik är förpassad till historien.


Därför ska du köpa en TV med HDR

Något som många användare uppskattar är HDR, och det är många som direkt märker skillnad genom en skarpare och tydligare bild. Enkelt förklarat handlar det om att med hjälp av HDR tekniker, kan varje färg visas i flera nyanser än tidigare. Bilden blir helt enkelt krispigare.


En vanlig Ultra HD-TV kan visa ca 16 miljoner färger, medan en motsvarande TV med HDR kan visa ca 1 miljard färger. Färgspannet blir alltså betydligt större och bilden upplevs därför mer levande och äkta. 


Nu på senare år har det även blivit alltmer populärt med 4K TV. Med 4K får du en helt annan kvalitet där bilden som levereras har en ännu skarpare och definierad bild. Alla TV-apparater i vårt test är därför utrustade för 4K, med undantag för den billigare 32-tummaren.


 • HD: Bra för mindre skärmar
 • Full HD: Ett steg upp, passar de flesta.
 • Ultra HD (4K tv): Den gyllene standarden just nu. 4 gånger så många pixlar som en HD-tv.
 • 8K: För den som verkligen vill ligga i framkant.


Välj funktioner efter hur ofta du tittar på TV

En del kan sitta och zappa mellan kanalerna och olika tv program under en hel kväll, medan andra gärna sträcktittar genom sin favoritserie. Är mer av en sporadisk tittare? Då fungerar ofta enklare modeller. Men för dig som gärna ser filmer och serier är Smart TV det bästa valet eftersom det ger dig enkel uppkoppling och flera streamingalternativ som höjer tittarupplevelsen.
Samsung Q70C - En prisvärd Smart TVOm du vill ha en riktigt bra och prisvärd TV men kan tänka dig att sänka prestanda- och bildkraven något för att spara många tusenlappar, har vi tagit fram en utmanare just för dig. Det är en bra TV med alla moderniteter du kan tänkas behöva till ett väldigt bra pris och mycket bra bild. Modellen som gäller ifall du vill ha en bra Smart TV på 55 tum - till det bästa priset - är Samsung Q70C 4K QLED.


Samsung Q70C är en QLED TV, och den mest prisvärda TV, som ger dig allt du behöver för en rimlig prislapp. Med 4K-upplösning och HDR10+ är den fullspäckad med modern teknik. Även om denna tv kostar några tusenlappar vilket är en hel del pengar är det fortfarande en prisvärd tv i jämförelse mot de andra modellerna och kan därför med råge ta hem priset som bästa budget tv


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)

 • Storlek: 55-, 65-, 75- och 85-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Typ: QLED
 • Operativsystem: Tizen
 • HDR stöd: HLG, HDR10+
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja


Enkel tillgång till appar

Det är en smart-tv med direkt tillgång till alla de populäraste apparna, såsom Netflix, SVT-play, HBO och Amazon Prime. Eftersom du kan koppla Tv:n till ert Wi-Fi går det även att ladda ner nya appar allt eftersom de blir tillgängliga. Navigering sköts enkelt genom Samsungs superenkla fjärrkontroll.


Med Samsungs användargränssnitt, Tizen, har du organiserade menyer som dessutom kan anpassas efter dina egna preferenser. Här kan du även ladda upp familjens bilder till Tv:n och använda som skärmsläckare. 


Grym bildkvalitet 

Bildkvaliteten erbjuder god detaljrikedom och skarpa kontraster tack vare 4K-upplösning via bra up-scaling. TV:n funkar därmed utmärkt för att se moderna titlar och även till nyare spelkonsoler.


Bra ljud - men inget speciellt

När det gäller TV-ljudet är det inte lika bra som vår bästa TV, LG C3. Men det kommer duga gott och väl för normalanvändaren. Skulle du inte vara nöjd med ljudet finns även möjlighet att komplettera detta med externa högtalare eller soundbar. Detta görs enkelt via en optisk digital utgång eller HDMI.


Bra med utgångar

Tv:n har 4 HDMI (varav en är HDMI 2.1 med stöd för 4K/120fp) samt en med stöd för eARC som klarar av 4K på 60Hz. De andra ingångarna stödjer 2K vid 120Hz. Utöver HDMI finns det 2 usb-portar, 1 optisk ljudingång, 1 ethernet ingång och en CI-ingång. 


Denna smart tv kommer i storlekar från 43 till 85 tum. De vanligaste just nu är 50 och 55. Givetvis går det att montera TV:n på väggen. 


Detta är nackdelarna med TV:n

Det är ytterst få saker denna TV gör fel. Men något som en del användare har klagat på så är det ljudet från TV:n som upplevs som burkigt. Vill du ha allra bästa upplevelse av denna TV bör du komplettera med externa högtalare eller en soundbar.


Köp en annan smart TV om:

 • Du vill ha den bästa möjliga bildkvaliteten: En OLED-TV kommer ge dig en mer verklighetstrogen bild med perfekt svärta och djup i bilden, men då måste du vara beredd att betala för det.
 • Om du inte har så mycket plats: Om du behöver en TV som passar i ditt sovrum eller i köket, se då över vår vinnare för bästa 32 tums TV.


Här kan du köpa bästa budget TV till lägst pris

Bäst i test TV 55 tum - Bästa TV 2024Vi har utsett LG C3 OLED till bäst i test tack vare dess otroliga bildkvalitet, kvicka prestanda och ultratunna design. Detta gör den enkelt till den bästa tv:n du kan köpa just nu. Denna TV finns i flera storlekar, här berättar vi mer om 65 tums-versionen.


LG Smart TV

LG C3 är en smart TV med enastående bildkvalitet och ultratunn design. Den har även, från föregående modell, fått sig ett rejält lyft när det gäller processorkraft, uppskalning till 4K samt virtuell surround. Och med ett lägre pris nu än vid lansering är ett gott skäl för att vara bästa tv:n just nu. TV:n är 55 tum, vilket mäts diagonalt från hörn till hörn och innebär att den är 1,4 m diagonalt. Men den finns även i storlekarna 65-, 77- och 83 tum.


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 55-, 65-, 77 och 83 tum
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz som mest
 • Typ: OLED
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: HLG, HDR10, Dolby Vision
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja


4K TV - Perfekt för filmentusiasten

Som namnet antyder är detta en 4K OLED TV. Detta innebär att du får en riktigt snygg skärpa på bilderna som visas, men de förbättras ännu mer tack vare djupet som möjliggörs av en OLED TV – att den hanterar svärta med stor finess. 


För dig som älskar film och serier är detta en TV du definitivt ska lägga högt upp på listan eftersom den kommer med Filmmaker-läget som optimerar bildhastighet och färg för att återspegla filmregissörers vision med filmen. Du får alltså en mer ”rättvis” bild. 


Grym upplösning och bildhastighet

Kombinationen av 4K upplösning och 120 Hz gör att bilden flyter på helt utan lagg. Och är det inte 4K som direkt matas till TV:n finns det en bra uppskalningsförmåga där LG C3 automatiskt skalar upp innehåll till 4K. 


Smarta funktioner

LG:s WebOS gör det enkelt att navigera runt alla möjliga appar med hjälp av fjärrkontrollen. Här har du bland annat tillgång till Netflix, HBO Max och Amazon Prime, men du kan alltid ladda ner nya appar ifall du skulle vilja. 


Ljud och uttag

Ljudmässigt är TV:n förberedd för allt du kan tänkas önska dig. Ljudet utan externa högtalare / soundbar funkar bra men vill du koppla in någon av dessa görs det enkelt med en optisk digital ljudingång på baksidan. Tack vare Dolby Atmos går det därmed att skapa riktig biokänsla i vardagsrummet. 


Som tidigare nämnt har det skett en del uppdateringar även när det gäller ljudet – framförallt med virtuell surround. Tack vare smart Ai-teknik optimerar TV:n ljudet för att du ska få en grym ljudupplevelse oavsett om du sitter rakt framför TV:n eller vid sidan om. 
Köp en annan TV om:

 • Du tittar mest på TV i väldigt ljusa rum: OLED TV:s får ständigt bättre ljusstyrka, men de kan fortfarande inte tävla med LCD-modeller. De flesta OLED-skärmarna kan fortfarande inte bryta igenom solljus som ligger rakt på skärmen.
 • Om du inte vill ha den absolut bästa bildkvaliteten: En LCD TV kan ge dig en nästan lika bra bild fast till ett lägre pris.


Här kan du köpa TV 55 tum bäst i test till lägst pris

Idag köper du denna bäst i test TV billigast på internet och då får du den dessutom levererad hem till ditt hus. Skönt, eftersom kartongen är stor.


Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om bästa 55 tums TV - LG C3

"Har haft den i några veckor nu och det är utan tvekan den bästa TV jag har haft. Vilka färger, klarheten, ljuset... wow. Hyggligt ljud också, ska prova en soundbar senare."


"Bilden är knivskarp och allt flyter på, jättenöjd!"


"Min andra LG OLED-tv och mycket nöjd. Fantastisk bild och elegant design. Kontrasterna och djupet i bilden är imponerande och inget jag upplevt tidigare."


"Skärpan är precis lagom och ljusstyrka så de räcker även när solen lyser. Fjärrkontrollen kan vara bättre. Hade varit fint med en mindre kontroll och mindre knappar."Bäst i test Guiden hjälper dig
Bäst i test TV 65 tum - LG OLED65C3LG OLED65C3 hyllas av både experter och konsumenter för dess tunna design och grymma bildkvalitet. Detta är samma TV som vår testvinnare för 55 tum, fast i 65 tums-format. Men om inte detta räcker kommer den kommer även som 77-tummare.


Rik färgåtergivning

När det gäller bildkvaliteten är den riktigt krispig där du får ett otroligt djup och svärta. Färgåtergivningen är fantastisk och HDR och 4K har fått en förbättring från föregående modellen C2. LG OLED65C3 lyckas ge bilden mer tryck och intensitet vilket leder till en ökad känsla av realism. Med 65 tum får du en tv som är 1,42 m bred och 1,63 m stor på diagonalen. 


Kontrasten beskrivs av flera experter som närmast perfekt. Eftersom det är en OLED-TV där varje pixel producerar sitt eget ljus blir mörka toner och skuggor så nära kolsvart som det går och får ett djup som är svårt att hitta på andra Tv-apparater. En pixel kan därför vara hur mörk som helst samtidigt som pixeln bredvid kan vara ljus utan några kompromisser.


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 55- och 83-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
 • Typ: OLED
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: Ja
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja


Smart operativsystem

Likt LG:s tidigare TV-apparater använder denna LG:s WebOS. Det är ett mycket effektivt sätt att navigera sig mellan Tv:ns för dess applikationer, inställningar och övriga funktioner. Du kan även skräddarsy denna så WebOS startsida endast visar det du själv är intresserad av eller använder mest. Om du hittar en film eller serie du gärna vill se kan du även markera denna och få en genväg. 


LG:s WebOS har de allra största streamingtjänsterna förinstallerade. Sportnörden kommer bli extra glad för funktionen där du kan skriva in ditt favoritlag inom sport. Du kan då få uppdateringar om resultat och givetvis en notifikation när de spelar så du aldrig missar en match eller spel.


Den kopplas enkelt in eftersom du inte behöver ansluta någonting till TV:n, så länge det inte är en spelkonsol. Allt du behöver för att streama finns redan installerat i TV:n och är enkelt tillgängligt med fjärrkontrollen.


Nackdelar

Nackdelarna med denna TV är framförallt priset. Du får heller ingen HDR10+ (trots dess höga pris). Nu är dock bildkvaliteten otroligt bra, men det hade varit extra uppskattat med HDR10+.


Här köper du bästa TV 65 tum till lägsta pris

Bästa tv pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren och slippa bära på den själv.


Bästa 32 tum TV - Bästa budgetvaletDenna 32 tums TV passar enkelt in i köket, på kontoret eller i sovrummet och har dessutom fin skärpa för sin storlek. Trots att de kan verka lite ödmjuka i kontrast till de gigantiska 55- och 65-tummarna finns det fortfarande många anledningar till att köpa en mindre TV; som fortfarande levererar bra bildkvalitet.


Samsung 32 tum TV

Vi har utsett Samsung UE32T4305 till bästa 32 tums tv då det är en bra TV som går att köpa till ett mycket bra pris. Samsung har lyckats paketera upplevelsen från en 55-tummare i ett kompakt format. Du får bra bildkvalitet tack vare dess 4-kärniga bildbehandling. Med lokal ljusreglering får du även djupare svärta och ljusare vita för ett bra kontrastförhållande.


Specifikationer

 • Upplösning: 1366x768 
 • Storlek: 32-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 50 Hz
 • Typ: LCD
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: Ja
 • HDMI portar: 2 st
 • ARC/eARC: HDMI Arc
 • Optisk utgång: Ja


Denna bästa 32 tums TV:n är även smart. Den är utrustad med ett användarvänligt gränssnitt som ger dig tillgång till Netflix, Amazon Prime, YouTube och Apple TV mm. Den inkluderar även inbyggt Wi-Fi och det finns 2 st HDMI- och USB-portar ifall du vill koppla in blu-ray eller spelkonsol. 


När det gäller TV:ns ljud är det ungefär vad du kan förvänta dig av en liten TV - inte så bra. Vill du ha bättre ljud är det bäst att koppla in ett externt ljudsystem via den optiska utgången. 


TV:n står på två ben men givetvis kan den även monteras på väggen. Benen är rätt långt ifrån varandra vilket medför kravet på en bred yta för TV:n att stå på.


Köp en annan TV om: 

 • Du bryr dig om bildkvalitet: En större OLED TV kommer ge dig en bättre bild med högre ljusstyrka, kontrast och detaljrikedom.
 • Om du har mycket plats: En 32 tums TV är inte stor nog för ett normalstort vardagsrum. Den mäter 0,8m över diagonalen.


Här köper du bästa 32 tum tv till lägst pris

TV bäst i test - Bästa premiumvalÄr du på jakt efter den allra bästa bilden du kan få just nu kan du rikta ögonen mot LG OLEDG3. Detta är en uppgraderad version av vår testvinnare TV 55 tum bäst i test och gör för det mesta helt samma sak - fast bättre i alla avseenden. Det är även den bättre TV-apparaten ifall du planerar på att hänga upp den på väggen eftersom dess design passar bättre för upphängning på vägg.


OLED TV bäst i test

Detta är den ljusaste OLED TV:n på marknaden vilket enligt experterna ger dig en otrolig bildkvalitet utan några kompromisser.


Här får du en bra TV med utmärkt bildkvalitet som snyggt skalar upp innehåll till 4K utan några kompromisser. Detta görs möjligt tack vare den nya Alpha 9 Gen 6-processorn, där du får detaljerad bild oavsett formatet på bilden som spelas upp. 


Likt vår testvinnare LG C3 använder sig denna TV även av AI-teknik för att optimera bildtekniken i realtid för att du ska få en verklighetstrogen bild.


Specifikationer

 • Upplösning: 3840 x 2160 (4K)
 • Storlek: 55-, 65-, 77- och 83-tum
 • Uppdateringsfrekvens: 100 Hz (native) 120 Hz som mest
 • Typ: OLED
 • Operativsystem: WebOS 22
 • HDR stöd: HLG, HDR10, Dolby Vision
 • HDMI portar: 4 st
 • ARC/eARC: eARC
 • Optisk utgång: Ja


Bästa TVn för gaming

Tack vare AI-tekniken som optimerar bildteknik får du en TV som lämpar sig otroligt väl för gaming på spelkonsoler som PS5 och Xbox Series X. Dessutom har TV:n väldigt lågt input-lagg och stöd för GeForce Now vilket gör den optimal för spel. 


TV med bra ljud

En av de större skillnaderna från vår testvinnare är att ljudet i denna TV låter väldigt bra. Även här jobbar processorn med AI för att leverera en jämn ljudupplevelse som sluter om. Detta gör det därför möjligt att få en god ljudupplevelse även ifall du inte sitter direkt framför Tv:n.


Nackdelar

Med denna TV finns främst två nackdelar. Den ena är att det inte finns ett medföljande stativ, utan denna TV måste monteras på väggen. Den andra nackdelen är det höga priset, men vill du ha den allra bästa TV:n kommer det att kosta.


Köp en annan TV om:

 • Du inte vill spendera så mycket pengar: Visst ger denna TV:n en bildkvalitet utan dess like, men du får fortfarande bra bildkvalitet hos våra andra testvinnare, framförallt LG C3. 
 • Om du vill ha bra ljud utan soundbar: Ljudet i denna TV:n är helt okej, men inte mer än så. Det rekommenderas därför att du kopplar TV:n till ett par högtalare eller en soundbar för att få en riktigt bra TV-upplevelse.Här kan du köpa LG OLED G3 till bästa pris

Priset här nedan avser storlek 55 tum. Men du hittar även TVn i storlekarna 65-, 77- och 83 tum.
Användarnas omdömen och recensioner om LG OLED G3

"Absolut bästa bilden jag någonsin sett."


"Ett av mina största bekymmer var att vara i ljusa rum med fönster mot TV:n, men denna OLED är överraskande, mycket ljus!"


"Köpte TV:n i april 2023 och älskar allt med den. Färgerna och klarheten i bilden är det bästa jag någonsin sett med någon tidigare TV. Det enda klagomålet jag har är att fjärrkontrollen inte är användarvänlig. Ibland svår att använda."


"Köpte 65" Oled G3 och kunde inte vara nöjdare. Fantastisk bild. Mycket intuitiv användning. Bra ljud. Rekommenderas starkt."


"Fantastisk på alla sätt - superskarp bild, snabbt och lyhört operativsystem."
Jämför bästa TV - specifikationer

Typ:
Storlek:
Upplösning:
Ljud:
HDMI:
USB:
Vikt:
Energiklass:
HDR:
Videoformat:
Bluetooth:
Smart-TV:
Uppdateringsfrekvens:
Bäst i test platt-TV 2024 - Samsung 55" Q70B 4K QLED TV - Bäst i test
Samsung 55" Q70B 4K...
Prisvärd smart TV
QLED
55 tum
3840x2160
Dolby Digital Plus
4 st
2 st
16,1 kg
G
Ja
4K Ultra HD
Ja
Ja
120 Hz
Bäst i test platt-TV 2024 - LG OLED55C3 - Bäst i test
LG OLED55C3
TV bäst i test
OLED
55 tum
3840x2160
Dolby Atmos
4 st
3 st
14,1 kg
F
Ja
4K Ultra HD
Ja
Ja
120 Hz
Bäst i test platt-TV 2024 - LG OLED65C3 - Bäst i test
LG OLED65C3
Bästa 65 tums tv
OLED
65 tum
3840x2160
Dolby Atmos
4 st
3 st
16,6 kg
F
Ja
4K Ultra HD
Ja
Ja
120 Hz
Bäst i test platt-TV 2024 - Samsung UE32T4305 - Bäst i test
Samsung UE32T4305
Bästa 32 tum TV
LCD
32 tum
1366x768
Dolby Digital Plus
2 st
1 st
4 kg
G
Ja
Full HD
Ja
Ja
50 Hz
Bäst i test platt-TV 2024 - LG OLED65G3 - Bäst i test
LG OLED65G3
Bästa premiumval
OLED
55-83 tum
3840x2160
Dolby Atmos
4 st
3 st
17 kg
G
Ja
4K Ultra HD
Ja
Ja
120 Hz
Så utsåg vi TV bäst i test

I vår undersökning av tv-apparater har vi tagit reda på vad experterna och användarna tycker om de TV-apparater som finns på marknaden just nu. Här har ett antal viktiga faktorer spelat in, däribland bildkvalitet, upplösning, prestanda, design, funktioner, och slutligen - det allra viktigaste, priset.


Bildkvaliteten är en av de viktigaste faktorerna i en TV - och den som kan motivera oss att slå till. Därför ska den bästa tv:n ha en kristallklar bild med skarp kontrast och ge djup till färger. Och här är OLED den typ av TV som gör detta bäst enligt experterna. Utöver detta har vi även tittat på vad experterna har sagt om bildens jämnhet och ifall det finns störningar eller fördröjningar i bilden. 


Något som går ihop med bildkvaliteten är upplösningen - detta styr hur skarp och detaljerad bilden blir. Och med dagens klimat där allt fler streamingtjänster och spel erbjuder content i högupplösta videoformat som 4K och HDR är det givet att bäst i test vinnaren också ska göra detta. 


Efter upplösningen har vi även tittat på prestandan, där vi jämfört de olika tv-apparaternas hastighet och respons. Vi ville säkerställa att tv:n har en snabb och smidig prestanda, så du kan njuta av dina favoritprogram helt utan störningar. 


För att du ska ha enkel tillgång till dina favoritprogram och filmer är det viktigt att TV:n har bra och smarta funktioner. Många smart TV har idag dåliga användargränssnitt där det är svårt att hitta, både till streamingtjänsterna (som ofta finns förinstallerade) eller till TV:ns inställningar. Bra funktioner gör att du kan få ut det mesta från din tv-upplevelse. 


Slutligen tar vi hänsyn till användarnas omdömen eftersom vi ville säkerställa att TV:n erbjuder grym prestanda samtidigt som den är användarvänlig. Det är ju trots allt användarna som har den bästa erfarenheten av en produkt. 
Test tv - Experternas omdömen kring bäst i test tv

Det är populärt att testa TV-apparater då efterfrågan från konsumenterna är stor. Vi har därför valt att bara redovisa tester från 2022 framåt. Vi fyller löpande på med alla nya tester som kommer ut och du ser de senaste testerna högst upp i listan


Bäst i test TV 2024

Råd och Rön

Har testat 35 nya TV-modeller med LG TV i toppen med 79 poäng, tätt följt av Samsung TV med 78 poäng.


Bäst i test TV 2023

Ljud & Bild

Ger LG OLED C3 betyget "utmärkt" i deras TV test. De tycker också att de små förbättringarna från LG C2 har gjort en av de bästa tv-apparaterna ännu bättre. Ett plus är också att alla dess HDMI-utgångar är av version 2.1 - vilket gör den till en perfekt kandidat för spelkonsoler som PS5 och Xbox.


Vår premiumvinnare LG OLED65G3 får högsta betyg av Ljud & Bild tack vare dess enastående bildkvalitet. Dessutom gillar de att den har ett integrerat väggfäste. 


CNET

Utser LG OLED C2 till bästa premiumval i deras senaste TV test. Den får denna fina utmärkelse tack vare sin otroliga bildkvalitet som ger djup svärta, oslagbar kontrast och en bred betraktningsvinkel. TV:n beskrivs också vara en perfekt kandidat för de senaste spelkonsolerna som Xbox Series X och S, samt Playstation 5.


T3

Fastställer att LG G3 OLED är den TV som ger dig den bästa tittarupplevelsen. Detta tack vare sin otroliga bildkvalitet som framställs med hjälp av den ljusaste OLED skärmen på marknaden. Dessutom gillar de att den hanterar reflektioner mycket väl samt att den är generöst utrustad med 4x HDMI 2.1. 


Rtings

LG C3 OLED får väldigt bra betyg i deras TV test. Här nämns bland annat hur den har en otrolig svärta, fantastisk reflektionshantering samt att bilden är träffsäker från de flesta betraktningsvinklarna - så det spelar ingen roll ifall du sitter rakt framför allt lite snett.


De ger även LG G3 ett totalbetyg på 9/10 och nämner att det är en TV helt utan nackdelar. De tycker att det är en superb TV som erbjuder den allra bästa bildkvaliteten. Och med låg responstid är den perfekt för gaming där det går fort. Slutligen gillar de att det är den mest ljusstarka TVn som LG har producerat, vilket gör den ideal för att titta på film. 


Aftonbladet

Här tar LG OLED65G2 hem förstaplatsen tack vare utmärkt ljusstyrka och färgåtergivning från OLED-skärmen. Bland annat hyllas "Filmmaker Mode" där filmer visas precis som regissörer har tänkt att de ska visas. Priset speglas dock i denna kvalitetsförbättring och du får betala ca 26 000 kronor för denna premium-tv. 


Techradar

I det senaste testet av 65 tums TV presenterar Techradar LG OLED65C25 som den näst bästa 65 tums tv:n just nu. I testet är det tydligt att det framförallt är bildkvaliteten och WebOS som gör att den tar hem en så bra placering. De rekommenderar den för dig som vill ha en smart-tv som är enkel att använda samt om du vill ha den allra bästa bildkvaliteten.


TV bäst i test 2022

Råd & Rön

I deras senaste test av tv-apparater tar LG OLED55C2 hem en fin andraplats på 77 poäng. Det är 1 poäng bakom vinnaren som går till samma tv fast i större format, 65 tum. TV:n får bra betyg i bland annat bildkvalitet, ljudkvalitet, hanterbarhet och energiförbrukning. Den får lite sämre betyg när det gäller delmomentet Smart-Tv med anledning att gränssnittet kan vara svårnavigerat. Detta betyg gällde även föregående år där bästa 65 tums tv också blev LG:s föregående modell OLED65C1


T3

Ger Samsung BU8500 full pott med 5/5 i betyg. De tycker att Samsung har tagit fram en otroligt bra tv som presterar väl över dess prislapp. Även om den inte är perfekt gillar de dess utmärkta 4K-bild, goda specifikationer och dess design. Bland nackdelarna nämner de att ljudet är burkigt samt att det inte finns någon Dolby Vision HDR.


Techradar

I sitt senaste test får LG C1 5/5 stjärnor av Techradar. De skriver att den ger otroligt bra 4K bild samt att dess operativsystem, WebOS fungerar fantastiskt. De menar att om du är efter den tv som ger bäst prestanda per krona är detta TV:n du ska köpa.


TV test 2021

Ljud & Bild, nr 11 nov 2021: Är imponerade över hur LG C1 ser till att rörelser sker mjukt samt dess ljusstyrka som ter sig utmärkt vid både tittande av fotbollsmatch och actionrullar! De ger Tv:n betyget 5/6 och ger den titeln "Bäst på plan".


Techradar, Aug 2021: Rankar LG C1-serien som näst bästa TV efter Panasonic JZ2000 OLED. Techradar tycker bland annat att WebOS funkar utmärkt. Är det en OLED tv du vill ha tycker Techradar att LG C1-serien är det bästa alternativet.


Rtings, april 2021: Ger LG C1 ett betyg på 8.8. De gillar att LG's OLED Tv har ett nästan oändligt kontrastratio vilket ger en otrolig bildskärpa. De gillar även att Tvn är otroligt responsiv och inte visar några tecken på lagg, även när det går fort på bilden såsom i spel och när vi tittar på sport. 


Men det är inte bara positiva saker som sägs. Rtings nämner även den inte kartlägger alla färger väl, vilket ej kommer märkas av den normala tv-tittaren, men vissa färger kan verka fel.


Techradar: Ger LG OLED65CX ett toppbetyg! De gillar bildkvalitén, designen, dess prisvärdhet och att den erbjuder bra funktioner för gaming. De gillar inte basen (som ej klarar så djupa toner som den egentligen hade velat) samt att den inte har något stöd för HDR10+. Utöver detta beskriver de Tv:n som en av de allra bästa hittills.


T3: Tycker att Samsung QLED Q80T är en av de bästa 4K-Tv-apparaterna just nu! Enligt dem kommer den passa utmärkt till Playstation 5 och Xbox Series X. De gillar färgåtergivningen, den starka ljusstyrkan och kontrasten samt dess enastående uppskalning där den kan ta vanligt HD-material till 4K utan några kompromisser. De ogillar dock att det saknas stöd för Dolby Vision, vilket tyvärr alla Samsungs Tv-apparater gör.


Techradar: Ger Samsung QLED Q80T full pott med 5/5 stjärnor! De tycker att den gör precis det den lovar. De gillar även dess kontrast och detaljrikedom samt smarta funktioner som "Ambient Mode" som låter dig spela bildspel som Tv:ns skärmsläckare. Techradar skriver även om en annan bra bra tv från Samsung, nämligen Samsung QN95A.


T3: Ger LG OLED65CX 5/5 stjärnor. De gillar att Tv:n levererar oklanderlig bild till ett bra pris samt att den är väl förberedd för kommande spelkonsoler.


Techradar: Rankar Samsungs UE32T4305 tums tv på tredjeplats. De tycker att den erbjuder bra bildkvalitet och ett bra urval av applikationer.


TV test 2020

Ljud & Bild: Tycker att Samsung QLED Q80T är en utmärkt TV som dessutom blir särskilt rekommenderad. De tycker att Tv:n levererar "skarpa och kontrastrika bildupplevelser som kommer nära high-end modellerna". Trots att den kostar lite mer än budgetmodellerna har den stora fördelar. De ger den även plus för utrustning och dess anslutningar. 


Rtings: Är mycket nöjda med Samsung QLED Q80T och ger den 8,4 poäng. De tycker att den har utmärkt färgnoggrannhet och responstid samt så gillar de Tv:ns stöd för variable uppdateringsfrekvens. De tycker att den passar allra bäst för gaming tack vare den otroligt låga latency-tiden. 


Tidningen M3 hyllade Samsung Q70R och gav den utmärkelsen "M3 rekommenderar" efter sitt test i februari 2018. Den fick 8 av 10 poäng och de stora fördelarna är menysystemet, "den minimalistiska och sjukt snygga fjärrkontrollen" samt att den har en "brutalt bra HDR+ uppskalning". Summeringen lyder; "Samsung imponerar i klassen, både bildmässigt och när det gäller smart-tv-funktionerna."

 

CNET: Gillar bildkvaliteten, att den går att titta på från alla vinklar utan jättestor skillnad i kvalitet samt dess tunna design. De är en av få experter som tycker att Tv:n är dyr och tycker inte att den förbättrats så mycket från föregående LG-modeller. 

 

Forbes: Tycker att det är en av de bästa Tv-apparaterna de har testat. De tycker även att den är förhållandevis billig jämfört med tidigare 65 tums modeller i C-klassen från LG. Om det är helt värt pengarna är de dock lite oense om. 


Om du har denna Tv:n och tittar på den i de förhållanden den förtjänar (släckt rum) och behandlar den varsamt kan du med fördel köpa denna tv. Annars går det bra med en QLED/LCD som också håller hög kvalitet till ett billigare pris. 

 

Tom’s Guide: Är en annan expert som tycker att Tv:n är för dyr. De skiljer sig också från majoriteten då de tycker att ljudet är ”top notch”. Andra saker de gillar är bl.a. bildkvaliteten, operativsystemet och dess tunna design. 

 

Rtings: Tycker att LG OLED65CX ger perfekt svärta, vida vinklar och en väldigt kort responstid. De ogillar att ljusstyrkan kan upplevas som lite väl aggressiv samt att det finns dock en risk för permanent inbrända bilder i Tv:n.

 

Wired: Gillar hur de mörka färgerna hos LG OLED65CX når ett otroligt djup samt att Tv:n funkar mycket bra för gaming tack vare AMD FreeSync och Nvidias G-sync. De tycker dock att den är dyr samt att förra årets modell (C9) fortfarande är väldigt lik. 

 

Flatpanelshd.com: Gör ett långt test av LG OLED65CX och ger den ett totalbetyg av 86/100. De ger den något mindre bra betyg när det gäller funktioner och användarvänlighet med anledning att du inte själv får möjligheten att uppdatera WebOS inte ges. De gillar inte heller att portarna sitter på baksidan. 

 

Avforums: Gör en otroligt lång och innehållsrik recension av LG OLED65CX. De har plockat fram mätinstrumenten och verkligen gått in på djupet. Deras test kan dock sammanställas med att säga att de tycker det är en otroligt bra TV. 


De gillar den träffsäkra bildkvaliteten, HDR-bilden, Dolby Atmos, ingångarna, gaming-upplevelsen samt byggkvalitén. De gillar inte att den saknar en del appar som de gärna hade sett förinstallerade samt att det inte finns någon DTS-ljudavkodning eller HDR10+ kompabilitet.


T3: Rankar Samsungs UE32T4305 på andraplats. De ger den mycket bra betyg och gillar framförallt dess smarta funktioner, Full-HD upplösning samt dess spelfunktioner.


TV test 2019

CNET, November 2019: var positivt överraskade över LG:s senaste samt billigaste OLED-TV. De gillar bildkvaliteten och menar att den enda TV som slår LG B9-serien är vår testvinnare, LG C9-serien. Utöver de gillar de svärtanivåerna (som är slående), superb enhetlighet, breda vinklar och pricksäkra färger.


Techradar, November 2019: testade LG OLED55B9 och tyckte att det var en bra TV-apparat med smarta funktioner till ett relativt bra pris. De gillar dess rika färger och skarpa detalj samt WebOS-plattformen som tar ordet "Smart-TV" till en ny nivå med ett brett utbud av appar, web och en ny, välfungerande, talfunktion. TV:n fick 4,5/5 stjärnor. 


Ljud & Bild, Oktober 2019: testade LG OLED55B9 och blev väldigt imponerade. De gav den full pott, 6 stjärnor och titulerade TV:n som "Enastående!". De gillade tittarupplevelsen, bildkvaliteten, den beckmörka svärtan samt färgåtergivningen. Angående ljudet så tycker de att C9-serien har aningen bättre ljud men att med pengarna du sparar in så har du råd att komplettera med ett externt ljudsystem. 


Ljud & Bild väljer att avsluta sitt test med "B-serien från LG är definitivt ingen B-produkt. Även om OLED B9 är instegsmodellen i LG:s OLED-serie så ligger den inte långt efter de dyrare modellerna när det gäller prestanda". Ljud & Bild tar även upp LG OLED55B9 i sin fysiska tidning (nummer 12, 2019) där de särskilt rekommenderar denna TV tack vare sin läckra och kontrastrika bildkvalitet. 


tomsguide.com, 2019, testade LG C9OLED och gav den 4,5/5 stjärnor. De gillade bl.a. OLED-displayen som ger ett otroligt djup samt att TV:n har många inbyggda funktioner som gör den till en sann "Smart-TV".

 

Svenska ljudochbild, 2019, hyllar LG C9OLED och säger att djupperspektivet överträffar det mesta de har sett. De gillar också TV:ns fenomenala kontraster, knivskarpa detaljer och "mjuka rörelser".

 

techradar.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och menar att LG:s nya TV är den "smartaste på planeten"! Bland saker de gillar så tar de upp den fantastiska bildkvaliteten, svärta och kontrast. De gillar även designen och plattformen som har förbättrats med hjälp av AI (artificiell intelligens). 


Bland de saker de inte tyckte om nämner de att det inte finns något stöd för HDR10+ samt att HDR-ljusstyrkan är begränsad. Utöver de tycker techradar att det är en exceptionell 4K OLED-TV.

 

expertreviews.co.uk, 2019, ger TV:n 5/5 stjärnor och är imponerade över djupet de mörka färgerna får. Utöver det så gillar de att det är så gott som inget lagg när du spelar spel tack vare HDMI 2.1. Bland de nackdelar de presenterar så tycker även expertreviews att HDR-ljusstyrkan är något begränsad när det är väldigt ljusa färger.

 

digitaltrends.com, 2019, ger LG OLEDC9 4,5/5 stjärnor och gillar designen, dess "framtidsförsäkrade" ugångsportar och att TV:n är kompatibel med Alexa, Google Assistant och AirPlay2. Bland saker de tyckte mindre om fanns priset.

 

rtings.com, 2019, gillade LG:s nya OLED-TV och gav den 9/10 poäng. De tycker det är en utmärkt TV som leverar djupa, mörka, färger och att bilden är pricksäker även ifall du tittar från en vinkel. Vad de inte gillar är att det finns en risk för "innebrända" bilder ifall du tittar på mycket statiskt innehåll.

 

whathifi.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och tycker att TV:n är; "naturlig, dynamisk och rik" i bilden. De gillar även designen, kontrasterna och att ljudet är starkt. 


När de presenterar nackdelarna så nämner även de att HDR-ljusstyrkan är begränsad och att Samsung är lite bättre när det kommer till just det. De tycker även att "Smart-TV"-menyn är invecklad.


whathifi.com, 2019, ger OLED TV:n från Philip 5/5 stjärnor. De gillar bland annat de ljusa bilderna och det balanserade ljudet. De nackdelar som nämns är att den inte hanterar rörelser så väl som andra tv-apparater.
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa Smart TV önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den TV som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Smart TV

ComputerSalg säljer just nu LG OLED55C3 för 14297 kr. Frakten ingår i priset.

14297 kr är det lägsta priset just nu för LG OLED55C3!

CDON.COM säljer den just nu för 14556 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 14556 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Komplett säljer just nu LG OLED55C3 för 18990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa LG OLED55C3 för 18990 kr. Frakt ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 18990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 18990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Dustin Home säljer just nu LG OLED55C3 för 19389 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Elon kan du köpa LG OLED65C3 för 17990 kr. Frakt ingår i priset.

17990 kr är det lägsta priset just nu för LG OLED65C3!

Proshop säljer den för 27777 kr. Frakten ingår i priset.

Komplett säljer just nu LG OLED65C3 för 27990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 27990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Power säljer just nu LG OLED65C3 för 27990 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du LG OLED65C3 för 28439 kr. Frakten ingår även i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 33490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu LG OLED65C3 för 33889 kr. Frakten ingår i priset.

Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 2990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

2990 kr är det lägsta priset just nu för Samsung UE32T4305!

Komplett säljer just nu Samsung UE32T4305 för 3490 kr. Frakten ingår i priset.

Samsung säljer just nu Samsung UE32T4305 för 3490 kr. Frakten ingår i priset.

Power säljer just nu Samsung UE32T4305 för 3490 kr. Frakten ingår i priset.

Proshop säljer den för 3593 kr. Frakten ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Samsung UE32T4305 för 4490 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 4490 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.casta till tv bäst i test - vilken tv är bäst, tv 60 tum bäst i test, bästa oled tv 2023, vilken tv ska man köpa 2023, bästa tvn 2023, tv 65 tum bäst i test, smart tv bäst i test, bäst i test tv 2023, prisvärd tv, test tv 2023, bästa 65 tums tv, platt tv, bästa samsung tv, bästa 50 tums tv, bästa tvn, bästa budget tv, bästa tv under 10000, bäst tv, bästa tv 55 tum

En smart tv gör det enkelt att streama film och endast se programmen du verkligen vill se!
Tips för TV

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi fått från er besökare.


Hur ska jag placera min TV för bästa upplevelse?

En av de vanligaste storlekarna av TV som säljs just nu är 55 tum, vilket innebär att den är 1,4m stor på diagonalen. För att få allra bästa placering av en sådan TV ska den sitta cirka 90 cm till 1 meter över marken. Detta brukar innebära att när du sitter i soffan så har du TV:n i ögonhöjd. 


När det gäller avstånd från TV:n till soffan är detta avstånd ofta mindre än vad man tänker sig. För en 55 tums tv rekommenderas ett avstånd på 1,7m. Är TV:n 65 tum rekommenderas ett avstånd på 2 meter. Att sitta för långt ifrån TV:n gör att ögonen måste anstränga sig i onödan. 


När är det REA på TV?

Om du vill göra ett bra köp ska du sikta in dig på att köpa din TV under Black Week och Black Friday. Då sänker nästan alla butiker som säljer de bästa TV-apparaterna sina priser kraftigt och då kan du köpa TV billigt.


Vad ska jag koppla in till TV:n?

För att få den bästa TV-upplevelsen under vintern, kan det vara intressant att läsa om den bästa blu-ray spelaren samt den bästa spelkonsolen. Du kan förstås också koppa in en bärbar dator till denna TV, för att t.ex. spela upp filmer.


Vill du ha det bästa ljudet när du tittar på film kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om soundbar bäst i test och multiroom högtalare.


Tips och råd

Eftersom det blir en del pengar att lägga ut för en ny TV, kanske du vill ha förslag på det bästa kreditkortet eller ett lån. Läs här om dina möjligheter att få ett banklån trots betalningsanmärkning


Se till att du får mer tid att njuta av din nya TV, genom att studera våra tester på diskmaskiner. Och med den bästa tvättmaskinen får du kläderna rena på kort tid efter en svettig match på TV.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har TV rea på de bästa tv-apparaterna. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa TV till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.
Vanliga frågor och svar

 • Hur mäter man tum på tv?
  Tum mätes från ena hörnet till det andra, dvs diagonalt över skärmen.
 • Vad är smart tv?
  Smart tv är de nya tv modellerna som har applikationer och mjukvara som mer eller mindre liknar våra smartphones. Med appar för Netflix, HBO Nordic, YouTube mm har du full kontroll över vad du vill titta på och när. Utöver appar för film och tv finns det även appar för sociala medier, nyheter och väder, för att nämna några exempel.
 • Vilken är bäst i test TV?
  Om du vill ha bästa 55 tum tv just nu är det LG C3-serien du ska köpa. Det är en OLED tv som ger en otrolig svärta och perfekta färgförhållanden. Dessutom får den av toppbetyg av marknadens experter och en stor majoritet av konsumenterna.
 • Är OLED bättre än QLED?
  OLED TV åtnjuts bäst i ett mörkt rum och är väldigt ljuskänsliga. QLED har däremot starkare ljusstyrka vilket gör att de kan leverera tydlig bild även ifall det kommer in solljus i rummet.
 • Vilken TV ska man köpa?
  Om du har en stor budget och vill ha det allra bästa ska du köpa LG C3. Det är den bästa TV:n just nu tack vare dess otroliga bildkvalitet och enkla användning. Men om du vill spara lite pengar ska du köpa Samsung Q70C - ett prisvärt val som har en grym bildkvalitet i 4K och passar bra till streaming av film.
 • Hur länge håller en TV?
  En bra TV håller i över 10 år med en genomsnittlig användningstid på 4-5 timmar per dag.
 • Hur stor är en 70 tums tv?
  En 70 tums tv är 1,55 m bred och har en 1,78 m stor diagonal.
 • Hur stor är en 65 tums tv?
  En 65 tums tv är 1,42 m bred och har en 1,63 m stor diagonal.
 • Hur stor är en 55 tums tv?
  En 55 tums tv är 1,22 m bred och har en 1,40 m stor diagonal.
 • Vad är skillnaden på LED och OLED TV?
  En OLED TV kan visa mycket djupare svärta än en LED TV, vilket leder till en mer detaljrik bild.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Platt-TV

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast