Tester på bästa TV - TV bäst i test.

Bäst i test TV 2022

Om du ska köpa TV och vill veta vilken som är bäst just nu, har du kommit helt rätt. Vi har gått igenom alla tidningar, sajter och tagit reda på experternas hemligheter från deras TV test. Men vi har också kollat med de svenska konsumenterna för att höra vad de tycker om sina TV-apparater.


Allt detta har vi sammanställt till dig i detta TV test, så att du snabbt och enkelt kan ta rätt beslut, hitta rätt tv och undvika jobbiga felköp. Vi börjar dock med att titta på några saker som är bra att känna till inför ditt TV-köp.


I vårt TV test hittar du:


Bästa TV 2022

Prisvärd Samsung smart TV 50 tum

Samsung QE50Q60A

Platt-TV bäst i test Samsung QE50Q60A
 • Grym ljusstyrka

 • Utmärkt fjärrkontroll - enkel att använda

 • Burkigt ljud

Platt-TV Bäst i test

LG C1 55 tum

Platt-TV bäst i test LG C1 55 tum
 • Bästa bildkvaliteten du kan få

 • Enkelt användargränssnitt

 • Väldigt tunn skärm

 • Liten risk för inbrända bilder

65 tum TV bäst i test 2022

LG C1 65 tum

Platt-TV bäst i test LG C1 65 tum
 • Enastående bildkvalitet i 65 tum

 • Pga OLED finns det en liten risk för inbrända bilder

32 tum TV bäst i test 2022

Samsung UE32T4305

Platt-TV bäst i test Samsung UE32T4305
 • Bra bildkvalitet

 • Enkel användarupplevelse

 • Bra utbud av applikationer

 • Få utgångar

 • Endast optiskt ljud utöver Tv:ns egna högtalare

priser i samarbete med Prisjakt


Bästa TV:n - så säger experterna i sina TV test

Ska du i första hand titta på TV med din nya TV? Kanske frågan känns löjlig och hade det varit för några år sedan, hade du blivit tagen för en galning om du ställde den. Men idag är den faktiskt relevant. Detta eftersom det bland dagens tv utbud erbjuder en hel del smarta funktioner. Utvecklingen går från att vara TV-tittare till TV-användare då dagens apparater mer påminner om datorer med en väldigt stor skärm, än en "dumburk".

 

Med en Smart-TV kan du t.ex. surfa på internet, kolla på YouTube, använda appar och koppla upp TV:n mot din dator. Och nej, det är inte en smartphone eller surfplatta vi pratar om, det är en TV, även om elektronikprodukterna blir allt mer lika varandra för varje år.

 

Vill du läsa mer om vad Smart-TV innebär, finns det en enkel genomgång här. Och vill du ta en rejäl djupdykning och veta vad Dvb-t, Mhl, Hdr, Nits och många andra saker betyder och hur de fungerar, har M3 en bra sammanställning här.

 

Men du som inte känner behov av att bli TV-expert, utan nöjer dig med att se och använda din nya TV, kan fortsätta läsa här.


QLED TV och OLED TV

När det gäller bildteknik är det QLED tv skärmar och OLED skärmar som idag dominerar marknaden. Tidigare var även Plasma-Tv ett populärt val för de som gärna spenderade lite extra pengar på sin Tv. Men den sista stora tillverkaren av Plasma-TV, Panasonic, upphörde med produktionen av plasma redan år 2014 så denna teknik är förpassad till historien.

 

OLED panel är den teknik som kommer att dominera i framtiden. Här kan varje liten pixel (prick) på tv skärmen styras individuellt med tre färger; Röd, blå och grön. Detta gör att det går att få en väldigt skarp och exakt bild och dessutom med en svärta som är mycket bättre än hos LED skärmar. 


Med andra ord: det svarta i bilden blir verkligen helt svart. Skärmarna kan också göras mycket tunna - till och med böjbara - för en oslagbar betraktningsvinkel.


QLED tv har sin styrka när det gäller ljusstyrka hos TV:n och kan fortfarande leverera tydlig bild även om det kommer in dagsljus i rummet där du har din TV. 


Utöver QLED och OLED har det kommit nya tekniker som Mini LED. Detta erbjuder fler dimningszoner tack vare mindre dioder vilket gör det möjligt att kombinera svärtan hos en OLED TV med ljusstyrkan hos en vanlig LED-TV. 


Därför ska du köpa en TV med HDR

Något som många konsumenter uppskattar är HDR. Här är det många tittare som direkt kan märka skillnad genom en skarpare och tydligare bild. Enkelt förklarat handlar det om att med hjälp av HDR tekniker, kan varje färg kan visas i flera olika nyanser än tidigare. 


En vanlig Ultra HD-TV kan visa ca 16 miljoner färger, medan en motsvarande TV med HDR kan visa ca 1 miljard färger. Färgspannet blir alltså betydligt större och bilden upplevs därför mer levande och äkta. 


Nu på senare år har det även blivit alltmer populärt med 4k tv. Med 4k får du en helt annan kvalitet där bilden som levereras har bättre skärpa och mer definierad bild. Alla testvinnare i detta tv test har möjligheten till 4k tv, förutom 32-tummaren.


Smarta tv-apparater

Med en smart tv har du tillgång till appar som YouTube, Netflix, SVT Play, Viaplay, HBO Nordic, Amazon Prime och många, många fler. Detta gör att du kan se ditt favoritprogram när du själv vill och slipper anpassa oss efter tv-tider, dessutom ser vi allt mindre på vanliga tv-kanaler. Förutom smart tv finns det även android tv, där android-operativsystemet har integrerats i tv apparaten.


Navigering mellan apparna sköts enkelt med fjärrkontrollen, som i många fall har dedikerade appar för de olika apparna, t.ex. Netflix.


Du kan även ladda ner andra typer av appar, exempelvis för börsen, väder, nyheter och sociala medier; för att utöka din tv-apparats möjlighet att integreras i ditt liv. Du kan alltså få en komplett station där alla dina intressen samlas, direkt tillgängligt från soffan.


Givetvis går det också att ansluta separata smart-tv boxar som Apple TV, Amazon Fire och Google TV.
Prisvärd Samsung smart TV 50 tum

Om du vill ha en riktigt bra TV men kan tänka dig att sänka prestanda- och bildkraven något, samtidigt som du sparar många tusenlappar, har vi tagit fram en utmanare just för dig. Det är en TV med alla moderniteter du kan tänkas behöva till ett väldigt bra pris och mycket bra bild. Modellen som gäller ifall du vill ha en bra 50-tums-TV till det bästa priset är Samsung QE50Q60A.


Mest prisvärda Tv:n just nu - Samsung QLED QE50Q60T

(Klicka på bilden för att få det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på Samsung QE50Q60A


Samsung smart TV

Samsung Q60A är en QLED TV som ger dig allt du behöver för en rimlig prislapp. Med 4K-upplösning (via uppskalning) och HDR10+ är den fullspäckad med modern teknik. Även om denna tv kostar några tusenlappar vilket är en hel del pengar är det fortfarande en prisvärd tv i jämförelse mot de andra modellerna och kan därför med råge ta hem priset som bästa budget tv! 


Samsung Q60A är en smart-tv med direkt tillgång till alla de populäraste apparna, såsom Netflix, SVT-play, HBO och Amazon Prime. Eftersom du kan koppla Tv:n till ert Wi-Fi går det även att ladda ner nya appar allt eftersom de blir tillgängliga. Navigering sköts enkelt genom Samsungs superenkla fjärrkontroll.


Med Samsungs användargränssnitt, Tizen, har du organiserade menyer som dessutom kan anpassas efter dina egna preferenser. Här kan du även ladda upp familjens bilder till Tv:n och använda som skärmsläckare. 


Bilden på Samsung Q60A har en god detaljrikedom och skarpa kontraster. Bilden ser helt enkelt väldigt bra ut. Även om den inte har naturlig 4K-upplösning sköter den snabba videoprocessorn uppskalningen till detta format mycket väl. Du kan därför använda denna Tv till nyare spelkonsoler och se streamingtjänsters 4K-material utan problem. 


Vid gaming sätts Game Motion Plus igång. Med denna inställning blir bilden mer stabil och mindre suddig. Det drar även ner fördröjningen mellan signal och bild till låga 8.7ms. Detta skapar en ideal tv-bild för gaming på både gamla och nya spelkonsoler. 


När det gäller Tv-ljudet är det inte lika bra som vår testvinnare, LG C1. Men det kommer duga gott och väl för normalanvändaren. Skulle du inte vara nöjd med ljudet finns även möjlighet att komplettera detta med externa högtalare eller soundbar. Detta görs enkelt via en optisk digital utgång eller HDMI.

 

Tv:n har 4 HDMI (varav en är HDMI 2.1 med stöd för 4K/120fp) samt en med stöd för eARC som klarar av 4K på 60Hz. De andra ingångarna stödjer 2K vid 120Hz, däribland en som minskar latency (ALLM - Auto Low Latency Mode). Utöver HDMI finns det 2 usb-portar, 1 optisk ljudingång, 1 ethernet ingång och en CI-ingång. 

 

Samsung Q60A kommer i storlekar från 49 till 85 tum. De vanligaste just nu är 50 och 55. Givetvis går det att montera Tv:n på väggen. 

 

Detta säger konsumenterna

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att höra vad användarna tycker om sin produkt. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel: 


"Tvn är inte bara tunn, den är snygg också! De benen som gör att man kan välja olika höjd på tvn är riktigt genomtänkt." 


"Bra TV, bra bild och bra funktioner! Saknar dock 3,5 mm utgång till mina högtalare eller hörlur! (Allt är inte sladdlöst ännu!)"


"Otroligt bra bildkvalitet. Snabb responstid och fina funktioner!"


"Riktigt dåligt och burkigt ljud. Oavsett ljudinställningarna så går det inte att få bra ljud från TV. Man måste ha en soundbar. Övriga delar på TV är väldigt bra, riktigt bra bild."


"Jag använder tv:n främst för att titta på filmer och strömma sport. Bildkvaliteten är riktigt bra, med justerbara lägen för förbättrade tittarupplevelser för olika typer av video (filmer, spel, allmänt etc.)."


"Helt suverän tv! Skärpa, anslutningsmöjligheter, verkligen inget att anmärka på!"


"Enkel att använda, bra användargränssnitt. Snabb installation."


"Fantastisk TV med utmärkt bildkvalitet. Det är lätt att använda och perfekt för priset."


"Detta är en av de vackraste skärmarna jag har sett. Jag älskar att titta på film på den här tv:n. Det är så klart och tydligt."


Detta är nackdelarna med TV:n

Det är ytterst få saker denna tv gör fel. Men något som en del användare har klagat på så är det ljudet från Tv:n som upplevs som burkigt. Vill du ha allra bästa upplevelse av denna tv bör du komplettera med externa högtalare eller en soundbar.


Här kan du köpa den prisvärda TV till lägst pris

Samsung säljer just nu Samsung QE50Q60A för 6990 kr. Frakten ingår i priset.

6990 kr är det lägsta priset just nu för Samsung QE50Q60A!


Önskar du låna pengar till TV-inköpet, har vi även tips på banklån med låg ränta.
55 tum TV bäst i test 2022

I LG OLED-familj, som står för en hel del av topplaceringarna av TV-apparater, finns C1-modellen som är en nyare modell av vår gamla testvinnare som tillhör C-modellen. När vi väger samman alla aktuella TV-tester, tar hänsyn till konsumenternas åsikter och priset blir det denna LG OLED55C15 en värdig utmanare till vår testvinnare.


Bästa tv just nu - LG OLED55C15

(Klicka på bilden för det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på LG C1 55 tum


LG Smart TV

Det som gör LG C15 till tv bäst i test just nu är först och främst bildkvaliteten, designen och att den är tillverkad i material som håller länge! Denna TV är att räkna med! 


Från förra årets modell, CX, har det gjorts en hel del uppdateringar. Bland annat finns det nu en ännu snabbare processor, bättre uppskalning till 4K tv och virtuell surround. Det en bra tv för spel då den är helt redo för den nya generationens spelkonsoler så som PS5 och Xbox Series X.


LG C15, en OLED-TV, har en otrolig svärta. Detta innebär att du får ett otroligt djup av bilderna som visas. Du får även snabbare pixlar vilket gör att bilden flyter på bättre än en vanlig LED-TV.


LG Tv:n har en uppdateringsfrekvens på 120Hz och har en 4K Ultra HD-upplösning (3840 x 2160 pixlar). Med en 4K-upplösning får du den allra bästa bilden och med 120Hz flyter bilden på utan lagg. Kombinationen av 4K och 120Hz har även visat sig vara särskilt bra för de nya spelkonsoler som har lanserats det senaste året. Likaså för majoriteten av streamingtjänsterna som ständigt utökar sina utbud med 4K-material. 


När det gäller streamingtjänster har du tillgång till alla appar direkt i Tv:n. Med dedikerade knappar på fjärrkontrollen navigerar du enkelt runt mellan dessa. Vill du göra det ännu enklare har fjärrkontrollen dessutom en talfunktion som faktiskt fungerar. Men allra bäst är att fjärrkontrollens knappar är enkelt utlagda och enkla att förstå sig på.


Det bör nämnas att navigering bland apparna och tv-kanalerna går otroligt snabbt med denna Tv. Funktionaliteten hos Smart-tv har tagits upp till en ny nivå med LG C1-serien!

tv bäst i test

TV:n är otroligt tunn


De enastående panelerna ger naturliga skuggor, brett färgutbud, ökad kontrast och ljusstyrka samt en snabbare uppdateringsfrekvens för en jämn bild. Den har även HDR (high dynamic range) för att få fram en mer realistisk bild och återskapa hur vi människor ser verkligheten med våra ögon. HDR bidrar bland annat till en riktigt djup svärta samt att kontrasterna och detaljerna kryddas till.


Ljudmässigt är Tv:n förberedd för allt du kan tänkas önska dig. Ljudet utan externa högtalare / soundbar funkar bra men vill du koppla in någon av dessa görs det enkelt med en optisk digital ljudingång på baksidan. Då får du låser du upp Dolby Atmos, bland det bästa när det gäller Tv-ljud, fulla potential. 


Övriga uttag på Tv:n inkluderar 4 HDMI-portar (med eArc) samt 2 USB-uttag. LG's egna inbyggda högtalare fungerar bra men erbjuder ingen större ljudupplevelse. Tv:n är alldeles för tunn för att ha plats för ett par bra sådana, du får direkt bättre ljud med en billig 5.1 rigg.

 

Den har även HDR för att göra en mer realistisk bild och återskapa hur vi människor ser verkligheten med våra ögon. Denna funktion kommer till sin fulla rätt när du kopplar TV:n till den bästa Ultra HD Blurayspelaren. TV:n har energiklass G och drar 107 watt vid drift. Ska du ha den bästa Tv:n idag, är det LG:s C1-serie du vill sikta in dig på.


Så här tycker konsumenterna

LG C1-serien är en relativt ny tv och har därför inte lika många konsumentomdömen än, men vi fyller på allt som de kommer in. Hittills är de väldigt positiva, här kommer några exempel;


"Fantastisk TV, jag har haft B7 och C8 men den här tar priset. Köpte denna för att ge bort och det var en enorm succé."


"Wow. FÖR EN TV. Helt vackert med nästa generations konsol. Första gången jag har något annat än Samsung och jag ångrar mig inte."


"Fantastisk bild. Helt platt på baksidan vilket gör den mycket lätt att montera på väggen med VESA-fäste."

"Köpte 65. Bilden jättesnygg. Lätt med inställningarna. Älskar kontrollen, som att använda en pc mus. Spel funkar så bra, min son spelar fortnite på 120 fps. Flyter på så fint."


"Bra TV. Har haft OLED sedan länge. Ser ingen direkt skillnad på denna och min tidigare från 2016 men som sagt OLED är grejen."


"Helt magisk tv som nästan är för bra ibland. Perfekt att spela på också. Har inget att klaga på. Mycket nöjd."

 

Detta är nackdelarna med LG TV:n

Nackdelarna med denna TV då? Såna finns ju med alla produkter och vi vill gärna känna till dem innan köpet så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Flera konsumenter som köpt LG:s OLED har hört av sig till Bäst i test Guiden och berättat att de haft problem med inbränningar i skärmen vilket inte alls är bra. Ifall detta inträffar så går det på garantin och löser sig förhoppningsvis så snabbt som möjligt. 

 

Läs gärna om funktioner och finesser i denna Smart-TV på LG:s hemsida.

 

Här kan du köpa TV 55 bäst i test till lägst pris

Idag köper du denna TV billigast på internet och då får du den dessutom levererad hem till ditt hus. Skönt, eftersom kartongen är stor och väger över 20 kilo.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 10990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

10990 kr är det lägsta priset just nu för LG C1 55 tum!

CDON.COM säljer den just nu för 21318 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

 

Bäst i test Guiden hjälper dig65 tum TV Bäst i test 2022

Om du hellre vill ha en stor TV som pryder väggen har vi tagit fram en testvinnare inom kategorin 65 tum. Detta är en otroligt bra TV som hyllas av både experter och konsumenter för dess tunna design och otroliga bildkvalitet.


65 tum TV Bäst i test - LG OLED65C15

(Klicka på tv:n för mer information om det bästa priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på LG C1 65 tum


LG OLED TV

Detta är samma Tv som vår testvinnare fast i 65"-format. Är du intresserad av en tv 75 tum eller mer finns denna även i storlek 77 tum.


När det gäller bildkvaliteten hos LG OLED TV-apparater är den otroligt bra. Färgåtergivningen är rik och välbalanserad. HDR och 4K tv har fått en förbättring från föregående modellen CX. LG OLED65C15 lyckas ge bilden mer tryck och intensitet vilket leder till en ökad känsla av realism.


Kontrasten beskrivs av flera experter som närmast perfekt. Eftersom det är en OLED-TV där varje pixel producerar sitt eget ljus blir mörka toner och skuggor så nära kolsvart som det går och får ett djup som är svårt att hitta på andra Tv-apparater. En pixel kan därför vara hur mörk som helst samtidigt som pixeln bredvid kan vara ljus utan några kompromisser.


Likt LG:s tidigare TV-apparater använder denna LG:s WebOS. Det är ett mycket effektivt sätt att navigera sig mellan Tv:ns för dess applikationer, inställningar och övriga funktioner. Du kan även skräddarsy denna så WebOS startsida endast visar det du själv är intresserad av eller använder mest. Om du hittar en film eller serie du gärna vill se kan du även markera denna och få en genväg. 


LG:s WebOS har de allra största streamingtjänsterna förinstallerade. Sportnörden kommer bli extra glad för funktionen där du kan skriva in ditt favoritlag inom sport. Du kan då få uppdateringar om resultat och givetvis en notifikation när de spelar så du aldrig missar en match eller spel.

 

Tv:ns ljud är kraftfullt även utan användning av externa högtalare eller soundbar. Det klarar enkelt av att fylla ett helt vardagsrum med klart och krispigt ljud. Både mellan- och högregister låter bra och hörs tydligt, speciellt dialoger i film och serier. Basen är helt okej men förvänta dig ingen dånande subbas, det får kompletteras med en extern sådan eller soundbar.


Här köper du bästa TV 65 tum till lägsta pris

Bästa tv pris får du när du beställer den online. Då kan du även få den levererad direkt hem till dörren och slippa konka på den själv.


Hos NetOnNet kan du köpa bäst-i-test-vinnaren för bara 14990 kr. Frakten är inkluderad i priset.

14990 kr är det lägsta priset just nu för LG C1 65 tum!

Dustin Home säljer just nu LG C1 65 tum för 15389 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 29145 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Önskar du låna pengar till TV-inköpet, har vi även tips på banklån med låg ränta.

32 tum tv bäst i test

En 32 tums TV passar perfekt i köket, kontoret eller i sovrummet. Dessa har under de senaste åren lyckats bli riktigt bra och kombinerar flexibilitet med kvalitet. Trots att de kan verka lite för ödmjuka i kontrast till de gigantiska 55- och 65-tummarna finns det fortfarande många anledningar till att köpa en mindre budget tv som fortfarande levererar bra bildkvalitet. 


Och den bästa tvn inom kategorin är en Samsung 32 tum smart tv, läs mer här nedan!


32 tum TV Bäst i test - Samsung UE32T4305

(Klicka på Tv:n för mer information om bästa pris just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på Samsung UE32T4305


Samsung 32 smart tv

Det är konstigt att tänka sig att 32 tum faktiskt var ett av de största TV-formaten. Nu är det andra tider och vi lockas ofta av större och större TV-skärmar. Men till de platser där det finns ont om plats; exempelvis köket och kontoret, har 32-tummarna fortfarande sin plats. 

 

Det som är viktigt idag när du tittar på en 32 tum är att bildkvaliteten är bra och att den enkelt går att flytta. Finesser som ger bio-känsla och det absolut senaste som teknologin har att erbjuda är INTE vad vi söker. 

 

Samsung UE32T4305 är en bra TV som går att köpa till ett mycket bra pris. Samsung har lyckats paketera upplevelsen från en 55-tummare i ett kompakt format. Du får bra bildkvalitet tack vare dess 4 kärniga bildbehandling. Med lokal ljusreglering får du även djupare svärta och ljusare vita får du ett bra kontrastförhållande. 

 

32 tums Tv:n är även smart. Den är utrustad med ett användarvänligt gränssnitt som ger dig tillgång till Netflix, Amazon Prime, YouTube och Apple TV mm. Den inkluderar även inbyggt Wi-Fi och det finns 2 st HDMI- och USB-portar ifall du vill koppla in blu-ray eller spelkonsol. 

 

När det gäller Tv:ns ljud är det ungefär vad du kan förvänta dig av en liten Tv... inte så bra. Vill du ha bättre ljud är det bäst att koppla in ett externt ljudsystem via den optiska utgången. 

 

Tv:n står på två ben men givetvis kan den även monteras på väggen. Benen är rätt långt ifrån varandra vilket medför kravet på en bred yta för Tv:n att stå på.


Här köper du bästa 32 tum tv till lägst pris

MediaMarkt säljer Samsung UE32T4305 just nu för bara 2990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2990 kr är det lägsta priset just nu för Samsung UE32T4305!

Hifi Klubben säljer just nu Samsung UE32T4305 för 2990 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 3435 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Samsung säljer just nu Samsung UE32T4305 för 4500 kr. Frakten ingår i priset.

Tips: Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har REA på våra bästa TV-apparater. På så vis kan du köpa den bästa tv:n till det lägsta priset. Klicka på Gilla nu, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

Läs mer: Så högt ska du montera din nya TV!
Test TV - experternas omdömen

Det är populärt att testa TV-apparater då efterfrågan från konsumenterna är stor. Vi har därför valt att bara redovisa tester från 2016 framåt. Vi fyller löpande på med alla nya tester som kommer ut och du ser de senaste testerna högst upp i listan.


TV test 2022

Techradar, 2022: I sitt senaste test får LG C1 5/5 stjärnor av Techradar. De skriver att den ger otroligt bra 4K bild samt att dess operativsystem, WebOS fungerar fantastiskt. De menar att om du är efter den tv som ger bäst prestanda per krona är detta TV:n du ska köpa.


TV test 2021

Ljud & Bild, nr 11 nov 2021: Är imponerade över hur LG C1 ser till att rörelser sker mjukt samt dess ljusstyrka som ter sig utmärkt vid både tittande av fotbollsmatch och actionrullar! De ger Tv:n betyget 5/6 och ger den titeln "Bäst på plan".


Techradar, Aug 2021: Rankar LG C1-serien som näst bästa TV efter Panasonic JZ2000 OLED. Techradar tycker bland annat att WebOS funkar utmärkt. Är det en OLED tv du vill ha tycker Techradar att LG C1-serien är det bästa alternativet.


Rtings, april 2021: Ger LG C1 ett betyg på 8.8. De gillar att LG's OLED Tv har ett nästan oändligt kontrastratio vilket ger en otrolig bildskärpa. De gillar även att Tvn är otroligt responsiv och inte visar några tecken på lagg, även när det går fort på bilden såsom i spel och när vi tittar på sport. 


Men det är inte bara positiva saker som sägs. Rtings nämner även den inte kartlägger alla färger väl, vilket ej kommer märkas av den normala tv-tittaren, men vissa färger kan verka fel.


Techradar: Ger LG OLED65CX ett toppbetyg! De gillar bildkvalitén, designen, dess prisvärdhet och att den erbjuder bra funktioner för gaming. De gillar inte basen (som ej klarar så djupa toner som den egentligen hade velat) samt att den inte har något stöd för HDR10+. Utöver detta beskriver de Tv:n som en av de allra bästa hittills.


T3: Tycker att Samsung QLED Q80T är en av de bästa 4K-Tv-apparaterna just nu! Enligt dem kommer den passa utmärkt till Playstation 5 och Xbox Series X. De gillar färgåtergivningen, den starka ljusstyrkan och kontrasten samt dess enastående uppskalning där den kan ta vanligt HD-material till 4K utan några kompromisser. De ogillar dock att det saknas stöd för Dolby Vision, vilket tyvärr alla Samsungs Tv-apparater gör.


Techradar: Ger Samsung QLED Q80T full pott med 5/5 stjärnor! De tycker att den gör precis det den lovar. De gillar även dess kontrast och detaljrikedom samt smarta funktioner som "Ambient Mode" som låter dig spela bildspel som Tv:ns skärmsläckare. Techradar skriver även om en annan bra bra tv från Samsung, nämligen Samsung QN95A.


T3: Ger LG OLED65CX 5/5 stjärnor. De gillar att Tv:n levererar oklanderlig bild till ett bra pris samt att den är väl förberedd för kommande spelkonsoler.


Techradar: Rankar Samsungs UE32T4305 tums tv på tredjeplats. De tycker att den erbjuder bra bildkvalitet och ett bra urval av applikationer.


TV test 2020

Ljud & Bild: Tycker att Samsung QLED Q80T är en utmärkt TV som dessutom blir särskilt rekommenderad. De tycker att Tv:n levererar "skarpa och kontrastrika bildupplevelser som kommer nära high-end modellerna". Trots att den kostar lite mer än budgetmodellerna har den stora fördelar. De ger den även plus för utrustning och dess anslutningar. 


Rtings: Är mycket nöjda med Samsung QLED Q80T och ger den 8,4 poäng. De tycker att den har utmärkt färgnoggrannhet och responstid samt så gillar de Tv:ns stöd för variable uppdateringsfrekvens. De tycker att den passar allra bäst för gaming tack vare den otroligt låga latency-tiden. 


Tidningen M3 hyllade Samsung Q70R och gav den utmärkelsen "M3 rekommenderar" efter sitt test i februari 2018. Den fick 8 av 10 poäng och de stora fördelarna är menysystemet, "den minimalistiska och sjukt snygga fjärrkontrollen" samt att den har en "brutalt bra HDR+ uppskalning". Summeringen lyder; "Samsung imponerar i klassen, både bildmässigt och när det gäller smart-tv-funktionerna."

 

CNET: Gillar bildkvaliteten, att den går att titta på från alla vinklar utan jättestor skillnad i kvalitet samt dess tunna design. De är en av få experter som tycker att Tv:n är dyr och tycker inte att den förbättrats så mycket från föregående LG-modeller. 

 

Forbes: Tycker att det är en av de bästa Tv-apparaterna de har testat. De tycker även att den är förhållandevis billig jämfört med tidigare 65 tums modeller i C-klassen från LG. Om det är helt värt pengarna är de dock lite oense om. 


Om du har denna Tv:n och tittar på den i de förhållanden den förtjänar (släckt rum) och behandlar den varsamt kan du med fördel köpa denna tv. Annars går det bra med en QLED/LCD som också håller hög kvalitet till ett billigare pris. 

 

Tom’s Guide: Är en annan expert som tycker att Tv:n är för dyr. De skiljer sig också från majoriteten då de tycker att ljudet är ”top notch”. Andra saker de gillar är bl.a. bildkvaliteten, operativsystemet och dess tunna design. 

 

Rtings: Tycker att LG OLED65CX ger perfekt svärta, vida vinklar och en väldigt kort responstid. De ogillar att ljusstyrkan kan upplevas som lite väl aggressiv samt att det finns dock en risk för permanent inbrända bilder i Tv:n.

 

Wired: Gillar hur de mörka färgerna hos LG OLED65CX når ett otroligt djup samt att Tv:n funkar mycket bra för gaming tack vare AMD FreeSync och Nvidias G-sync. De tycker dock att den är dyr samt att förra årets modell (C9) fortfarande är väldigt lik. 

 

Flatpanelshd.com: Gör ett långt test av LG OLED65CX och ger den ett totalbetyg av 86/100. De ger den något mindre bra betyg när det gäller funktioner och användarvänlighet med anledning att du inte själv får möjligheten att uppdatera WebOS inte ges. De gillar inte heller att portarna sitter på baksidan. 

 

Avforums: Gör en otroligt lång och innehållsrik recension av LG OLED65CX. De har plockat fram mätinstrumenten och verkligen gått in på djupet. Deras test kan dock sammanställas med att säga att de tycker det är en otroligt bra TV. 


De gillar den träffsäkra bildkvaliteten, HDR-bilden, Dolby Atmos, ingångarna, gaming-upplevelsen samt byggkvalitén. De gillar inte att den saknar en del appar som de gärna hade sett förinstallerade samt att det inte finns någon DTS-ljudavkodning eller HDR10+ kompabilitet.


T3: Rankar Samsungs UE32T4305 på andraplats. De ger den mycket bra betyg och gillar framförallt dess smarta funktioner, Full-HD upplösning samt dess spelfunktioner.


TV test 2019

CNET, November 2019: var positivt överraskade över LG:s senaste samt billigaste OLED-TV. De gillar bildkvaliteten och menar att den enda TV som slår LG B9-serien är vår testvinnare, LG C9-serien. Utöver de gillar de svärtanivåerna (som är slående), superb enhetlighet, breda vinklar och pricksäkra färger.


Techradar, November 2019: testade LG OLED55B9 och tyckte att det var en bra TV-apparat med smarta funktioner till ett relativt bra pris. De gillar dess rika färger och skarpa detalj samt WebOS-plattformen som tar ordet "Smart-TV" till en ny nivå med ett brett utbud av appar, web och en ny, välfungerande, talfunktion. TV:n fick 4,5/5 stjärnor. 


Ljud & Bild, Oktober 2019: testade LG OLED55B9 och blev väldigt imponerade. De gav den full pott, 6 stjärnor och titulerade TV:n som "Enastående!". De gillade tittarupplevelsen, bildkvaliteten, den beckmörka svärtan samt färgåtergivningen. Angående ljudet så tycker de att C9-serien har aningen bättre ljud men att med pengarna du sparar in så har du råd att komplettera med ett externt ljudsystem. 


Ljud & Bild väljer att avsluta sitt test med "B-serien från LG är definitivt ingen B-produkt. Även om OLED B9 är instegsmodellen i LG:s OLED-serie så ligger den inte långt efter de dyrare modellerna när det gäller prestanda". Ljud & Bild tar även upp LG OLED55B9 i sin fysiska tidning (nummer 12, 2019) där de särskilt rekommenderar denna TV tack vare sin läckra och kontrastrika bildkvalitet. 


tomsguide.com, 2019, testade LG C9OLED och gav den 4,5/5 stjärnor. De gillade bl.a. OLED-displayen som ger ett otroligt djup samt att TV:n har många inbyggda funktioner som gör den till en sann "Smart-TV".

 

Svenska ljudochbild, 2019, hyllar LG C9OLED och säger att djupperspektivet överträffar det mesta de har sett. De gillar också TV:ns fenomenala kontraster, knivskarpa detaljer och "mjuka rörelser".

 

techradar.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och menar att LG:s nya TV är den "smartaste på planeten"! Bland saker de gillar så tar de upp den fantastiska bildkvaliteten, svärta och kontrast. De gillar även designen och plattformen som har förbättrats med hjälp av AI (artificiell intelligens). 


Bland de saker de inte tyckte om nämner de att det inte finns något stöd för HDR10+ samt att HDR-ljusstyrkan är begränsad. Utöver de tycker techradar att det är en exceptionell 4K OLED-TV.

 

expertreviews.co.uk, 2019, ger TV:n 5/5 stjärnor och är imponerade över djupet de mörka färgerna får. Utöver det så gillar de att det är så gott som inget lagg när du spelar spel tack vare HDMI 2.1. Bland de nackdelar de presenterar så tycker även expertreviews att HDR-ljusstyrkan är något begränsad när det är väldigt ljusa färger.

 

digitaltrends.com, 2019, ger LG OLEDC9 4,5/5 stjärnor och gillar designen, dess "framtidsförsäkrade" ugångsportar och att TV:n är kompatibel med Alexa, Google Assistant och AirPlay2. Bland saker de tyckte mindre om fanns priset.

 

rtings.com, 2019, gillade LG:s nya OLED-TV och gav den 9/10 poäng. De tycker det är en utmärkt TV som leverar djupa, mörka, färger och att bilden är pricksäker även ifall du tittar från en vinkel. Vad de inte gillar är att det finns en risk för "innebrända" bilder ifall du tittar på mycket statiskt innehåll.

 

whathifi.com, 2019, ger LG C9OLED 5/5 stjärnor och tycker att TV:n är; "naturlig, dynamisk och rik" i bilden. De gillar även designen, kontrasterna och att ljudet är starkt. 


När de presenterar nackdelarna så nämner även de att HDR-ljusstyrkan är begränsad och att Samsung är lite bättre när det kommer till just det. De tycker även att "Smart-TV"-menyn är invecklad.


whathifi.com, 2019, ger OLED TV:n från Philip 5/5 stjärnor. De gillar bland annat de ljusa bilderna och det balanserade ljudet. De nackdelar som nämns är att den inte hanterar rörelser så väl som andra tv-apparater.


TV test 2018

Tidningen ljudochbild, 2018, testade den större versionen (65") av Philips OLED803 och ger den 5/6 stjärnor. De gillar designen, den starka bildkvaliteten och ambilight som sätter rätt stämning i rummet. När det kommer till saker de inte gillar så nämns det att skärmen inte har de mest neutrala färgerna samt att ljudet inte är på samma nivå som bilden.

 

techradar.com, 2018, gav Philips 55OLED803 5/5 stjärnor med motiveringen att den bl.a. levererar bra detalj och kontrast. De gillar dock inte att det bara finns två HDMI-ingångar för fullt-specifierad 4K.

 

Tidningen M3, 2018, testade testade den större versionen (65") av Philips OLED803 och ger den 4/5 stjärnor. De tycker att Philips-TV:n levererar "strålande HDR, grym svärta och en väldigt speciell färgåtergivning". Utöver det så gillar de ljudet, Ambilight och uppskalningen. När det kommer till nackdelar nämner de att TV:n inte är optimal för spel och att den kräver en del justeringar samt att operativsystemet är förvirrande.

 

Tidningen Råd & Rön gav Samsung UE55NU8045 69 poäng i sin sammanställning över 153 TV-apparater i augusti 2018. Det är bland de högsta poängen av de mer prisvärda apparaterna och kan jämföras med testvinnaren som fick 78 poäng, men som kostar mer än dubbelt så mycket.

 

Ljud & Bild testade Samsung UE82NU8005 i juli 2018 och gav den betyget 5 av 6. Denna stora 82 tums variant i NU8-serien fick dessutom utmärkelsen "Särskilt rekommenderad". Tidningen menar att "Samsung-skärmen serverar en kolossalt stor, skarp och detaljerad bild med förvånansvärt få svagheter i prisklassen. Svärtan är också bra, faktiskt bland det bättre vi har sett på en kant-LED-skärm".

 

Eftersom Samsung UE55NU8045 är en relativt ny modell och det därför inte kommit så många tester och konsumentomdömen på denna ännu, tittar vi även på vad experter och konsumenter sagt om den tidigare modellen, Samsung UE55MU7005:

 

PC-tidningen har också testat Samsung UE55MU7005 och de gav TV:n 8,1 av 10 poäng. De skriver; "Det tar en kvart från att vi bär in UE55MU7005 genom dörren till att den är installerad med såväl tv-kanaler som anslutning till internet. Samsungs tv är verkligen enkel att använda."

 

Tidningen M3 testade denna TV i juni 2018 och inledde med rubriken "Wow, vilken bild." Sammanfattningsvis menar tidningen att LG OLED55C8PLA är "en av de bästa tv-modellerna de testat, med brutalt bra svärta, rik kontrast och naturtrogna färger." Betyget blev 9 av 10 och den fick dessutom utmärkelsen "M3 rekommenderar".

 

Tidningen Råd & Rön har testat hela 153 TV-apparater och redovisar alla dessa i en lång lista från augusti 2018. Överst på tronen och ensam med 78 poäng står vår bäst i test-vinnare; LG OLED65C8PLA.


Ljud & Bild testade LG OLED55C8PLA i juni 2018 och gav den betyget 5 av 6 och den fick också utmärkelsen "Särskilt rekommenderad" av tidningen.

 

EISA delade i augusti 2018 ut priset Bästa OLED-TV 2018-2019 till storebror LG OLED65E8. De skriver bland annat; "Med sin 65-tums E8 har LG släppt en överlägsen och enormt mångsidig UHD HDR-TV, där den fantastiska bildkvaliteten bara är en del av berättelsen."

 

Avforums gjorde en synnerligen grundläggande test av LG OLED55C8PLA i maj 2018 och delade efteråt ut högsta möjliga betyg, 10 av 10, till denna TV. De summerar med; "LG C8 är den mest kompletta TV jag någonsin testat. Om jag skulle köpa en OLED-TV nu skulle LG C8 utan tvekan stå högst upp på min önskelista. Detta blir vår nya referensprodukt för 2018!"

 

Techradar undersökte LG OLED55C8/OLED65C8 i maj 2018 och gav den högsta betyg 5 av 5. De lyfter bland annat fram att denna TV har underbar bildkvalitet, omfattande funktioner, mycket effektiv smart plattform samt snygg design.

 

What HI*FI testade denna TV i april 2018 och summerade med orden; "Individuellt små men signifikanta förbättringar gör C8 till en utmärkt allround TV." Betyget blev hela 5 av 5 och de menar att 2018-års modell "har ljusare och skarpare bild än förra årets modell, snyggt utseende och många bra appar installerade."

 

Tidningen Råd & Rön har 164 testade TV-apparater i sin lista från september 2018 och överst hittar vi LG OLED 65C8 med 78 poäng. Andraplatsen delas av fyra TV-apparater: LG OLED 55C7V (som vi hade som vinnare på Bäst i test Guiden under 2017-2018), LG OLED 55B8, Panasonic TX-55FZ950E samt Sony Bravia KD-65AF8 som alla får 77 poäng av tidningen.

Den tidigare ohotade tillverkaren Samsung har det motigt nu och av de 25 översta platserna går bara 6 till Samsung, medan LG tar 13 av placeringarna på Topp 25-listan.

Längst ned på denna långa lista hittar vi TV-apparater från Philips och TCL. Dessa tillverkare ska du alltså undvika att köpa, om du vill ha den bästa TV:n 2018.

 

EISA delade i augusti 2018 ut priser inom kategorin "Bästa TV". Några av vinnarna denna gång var:

* Bästa LCD-TV 2018-2019: Samsung QE65Q9FN med orden; "Bildkvaliteten är imponerande med 65Q9FN:s användning av Full Array Local Dimming (FALD)-teknologi, som drivs av Samsungs Q-Engine-bildbehandling, vilket resulterar i bilder med enastående skönhet."

* Bästa OLED-TV 2018-2019: Blev LG OLED65E8 med omdömet; "Med sin 65-tums E8 har LG släppt en överlägsen och enormt mångsidig UHD HDR-TV, där den fantastiska bildkvaliteten bara är en del av berättelsen."

* Bästa köp OLED-TV 2018-2019: Är enligt EISA Philips 55OLED803 som får följande motivering; "Philips kombinerar den senaste 2018 OLED-panelen med sin reviderade P5-bildmotor för fantastiska resultat med den här 55"-modellen, samtidigt som den har ett frestande pris."

* Bästa A.I. TV 2018-2019: Vinnare blev LG 65SK9500PLA och juryn menar att; "AI systemet fungerar med befintliga Google Assistant och Amazon Alexa-enheter, vilket gör kanalval, inmatning och andra justeringar möjliga via röstkommando. Detta är en A.I. TV med utmärkta anslutningar och intuitiva funktioner som är vettiga för den enskilda användarens behov."

 

Tidningen M3 gjorde ett test i juli 2018 för att få fram den bästa 55" TV:n. Fokus låg på bildkvalitet, smart-tv-gränssnitt och extrafunktioner och prislappen under 10 000 kronor. 


Det blev hela tre TV-apparater som fick dela på förstaplatsen med 8 av 10 poäng. Dessa var Panasonic 58EX700, Samsung UE55MU7005 och Sony 55XE8505. Samtliga dessa får utmärkelsen "M3 rekommenderar" och bra omdömen av tidningen.

 

Tidningen M3 letade efter den bästa 65 tums TV:n 2018 och efter sin undersökning i juni utsåg de LG OLED65C8 till bäst i test. Denna TV var den enda som fick 9 av 10 poäng.

 

Tidningen Råd & Rön har 115 testade TV-apparater i sin lista från juli 2018 och överst hittar vi LG OLED 55B7V samt LG OLED 65C8. De får 80 respektive 78 poäng av tidningen. Även de efterföljande platserna tillhör TV-apparater från LG, då med OLED 55C7V samt SK8500-modellerna.

 

Tidningen M3 testade den exklusiva Samsung 65Q9FN i maj 2018 och gav den betyget 8 av 10. Det skriver i sitt omdöme; "Letar du efter en ljusstark tv är det den här du ska satsa på, likaså om du främst tänker använda tv:n för spel. Bildkvaliteten når dock fortfarande inte upp i nivå med de främsta oled-modellerna."

 

Tidningen M3 testade Philips Oled 873 i april 2018 och tilldelade den 8 av 10 poäng samt utmärkelsen "M3 Rekommenderar". Omdömet lyder: "Philips fortsätter på sin inslagna väg och finputsar det som var bra med förra årets oled-variant. Mjukvaran är kanske något ogenomtänkt på sina håll och fjärrkontrollen är i behov av en uppdatering, men i övrigt är Oled 873/12 en riktigt, riktigt lovande start på tv-året."

 

Aftonbladet letade efter den bästa TV:n under 6 000 kronor i mars 2018 och testade därför 10 olika modeller. I storleken 55 tum fick LG 55UJ630V högst betyg, 5 av 5, och omdömet "ett kalasbra köp". Bland de mindre TV-apparaterna på 40-43 tum blev flera högt placerade med betyget 4 av 5. Här hittar vi LG 43UJ670V, Samsung UE40MU6195 och Philips 43PUS6432.

 

Tidningen M3 ställde 5 TV-apparater mot varandra i februari 2018 för att hitta den bästa 55-tummaren under 15 000 kronor. Bildkvalitet, smart-tv-gränssnitt och extrafunktioner (t ex mediaspelare, PVR och skärmspegling) var de viktigaste delarna i detta test. Vinnare och bäst i test blev LG OLED55B6 som fick betyget 9 av 10 och tidningen konstaterar att detta är "en riktigt prisvärd tv".

 

Tek.no letade i februari 2018 efter den "bästa och billigaste 55 tums TV:n med Ultra HD". Bäst i test blev Samsung UE55MU6195 som fick 8 av 10 poäng. Den blev vinnare eftersom den bland annat har mycket bra bildkvalité och är mycket lättanvänd.

 

TV test 2017

Tidningen M3 testade flaggskeppet Samsung QE65Q9F i december 2017 och tilldelade den 7 av 10 poäng. Tidningen skriver att det är en snygg TV med påkostad design och en av de mest användarvänliga TV-apparaterna som de testat. Fjärrkontrollen är också trevlig men när det kommer till bilden så når den inte upp till samma nivå som OLED-apparaterna från Philips, Panasonic, LG och Sony - särskilt inte när det gäller svärtan.

 

Aftonbladet gick igenom den nya TV-tekniken i december 2017 och listade sedan bra TV-apparater i två kategorier; Toppmodeller och Bra 4K-TV. Bland toppmodellerna fick LG OLED65G7V och Philips 55POS9002 de högsta poängen, 4 av 5. Bland de mer prisvärda TV-modellerna utmärkte sig LG 60UJ750V och Sony Bravia KD-55XE9005 med högsta poäng, även här 4 av 5. TV:n från LG fick dessutom utmärkelsen "Bästa köpet".

 

Ljud & Bild har testat  Samsung QE55Q7F i december 2017 och tilldelade den betyget 5 av 6. Tidningen blev imponerad över en snygg design, hög byggkvalitet och bra användarvänlighet medan de anser att en OLED-TV ändå är bättre på svärta. De skriver vidare att TV:n har läcker färgåtergivning, bra ljusstyrka och jämna rörelser vilket gör Q7F till en utmärkt TV. Den tilldelas därför utmärkelsen "Särskilt rekommenderad" av Ljud & Bild.

 

Tidningen Råd & Rön har 166 testade TV-apparater i sin lista från december 2017 och överst hittar vi två apparater med den senaste tekniken; LG OLED 55B7V samt LG OLED 55C7V. De får 80 respektive 78 poäng. Fortfarande är det dock Samsung som har flest testvinnare och innehar 14 av de 23 översta platserna, genom sin genomgående höga kvalité på TV-apparater.

Längst ned på denna långa lista hittar vi billigare TV-apparater från Philips, LG och Panasonic. Att bara välja "rätt" tillverkare, går alltså inte om du vill ha det bästa. Det gäller att även vara noga med vilken modell du köper, menar tidningen.

 

Tidningen M3 testade Panasonic Viera TX-65EZ950E i september 2017 och tilldelade den 8 av 10 poäng. Prislappen är hög men den får ändå utmärkelsen "M3 rekommenderar". Tidningen summerar; "Det här är en riktigt häftig tv som imponerar stort bildmässigt och som samtidigt känns väldigt påkostad. Apputbudet är inte det bästa men TV:n är superenkel att använda och här finns extremt många bildinställningar att grotta ned sig i."

 

Ljud och Bild testade LG OLED55B7V i augusti 2017 och gav den högsta möjliga betyg; 6 av 6. Tidningen skriver; "Vidunderlig bild! Det tar bara ett par sekunder att konstatera att LG OLED55B7V:s prestanda enkelt kan mäta sig med de bästa LCD-skärmarna där ute när det gäller svärta och kontrast. Inte bara det – den påminner mycket om LG:s egen (och mycket dyrare) E7-modell i ren och skär bildkvalitet!"


EISA har delat ut priser och utmärkelser inom kategorin "Bästa TV 2017-2018". Vinnarna inom de olika områdena blev:

* Bästa LCD-TV blev LG 55SJ850V med omdömet; "LG:s mellanklass-tv på 55 tum är en suverän allround-tv som matchar sitt användarvänliga webOS 3.5-gränssnitt med en färgrik och ljusstark bild."

* Bästa Smart-TV blev Samsung QE55Q7F som får omdömet; "Samsung fortsätter tänja på gränserna när det gäller tv-design och användarvänlighet – QE55Q7F är smart på många sätt."

* Bästa OLED-TV blev LG OLED65E7 som får omdömet; "LG:s OLED-teknologi ger betraktaren superb kontrast med absolut svärta och ljusstarka högdagrar, plus fantastiska färger som inte mattas av oavsett betraktningsvinkel, och ändå har OLED65E7 bättre prestanda inom nyckelområden jämfört med föregångarna."

 

Tidningen M3 testade Sony Bravia KD-65A1 i juni 2017 och gav den betyget 8 av 10. Tidningen skriver; "Sony KD-65A1 är en tv som bjuder på riktigt bra bild och alla funktioner du kan förvänta dig i en ny high-end-tv. Och några till. Prislappen är dock därefter, men om du är beredd att betala ordentligt för det bästa och uppskattar designen, lär du inte bli besviken."

 

Ljud & Bild testade Samsungs flaggskepps-TV QE65Q9F i juni 2017 och konstaterade att tillverkaren lyckats höja bildkvaliteten ytterligare, jämfört med förra årets toppmodeller. Framför allt när det gäller ljusstyrka och färgåtergivning. Fortfarande är dock svärtan och betraktningsvinkeln bättre på en OLED-TV. Betyget blev 5 av 6.

 

Tidningen M3 testade LG:s OLED-TV med namnet LG OLED55B7V i maj 2017. Denna TV fick betyget 8 av 10 och tidningen konstaterar att den har mycket bra svärta och kontrast, ett snabbt och lättjobbat gränssnitt samt snygg design. Priset är dock högt och den har en fjärrkontroll som inte passar alla.

 

Tidningen M3 testade OLED-TV:n Philips 55POS901F i februari 2017 och tilldelade den betyget 8 av 10. De konstaterar att detta är "den bästa oled-tv:n du kan köpa just nu... men LG och Sony har nya apparater på gång inom bara några månader...med helt nya paneler".


Priset runt 30 000 kronor är avskräckande och även om TV:n kan rekommenderas, är det bättre att vänta på konkurrenternas OLED-TV som kommer under 2017.

 

TV test 2016

Aftonbladet testade de bästa 55-plussarna med nya 4K-tekniken i december 2016 för att utse den bästa TV inför 2017. 


Bäst i test blev Samsung UE65KS7005 som fick 4 av 5 poäng och omdömet; "7000-serien är den billigaste i Samsungs tv-lineup 2016. Men det innebär inte att den är dålig. Tvärtom. Det är en mycket bra 65-tummare med bra ljud och bra bild och gott om anslutningsmöjligheter."

Lika många poäng, 4 av 5, fick även den betydligt dyrare Panasonic Viera TX-58DX800E som därmed fick dela förstaplatsen med Samsung.

 

EISA har delat ut priser och utmärkelser inom kategorin "Bästa TV 2016-2017". Vinnarna inom de olika områdena blev:

* Bästa TV-köp blev Samsung UE55KS9000 med omdömet; "Denna 55 tums TV kombinerar fantastisk design med en överlägsen prestanda. Det är en perfekt partner för HDR, 4K och HD-källor."

* Bästa Smart-TV blev LG UH770V med orden: "En omdesignad fjärrkontroll gör användarupplevelsen bättre än någonsin... handhavandet är intuitivt och roligt...och med stöd för både HDR 10 och Dolby Vision videoformat matchar LG smarta färdigheter med bra bild".

* Bästa High End-TV blev LG OLED65G6V och denna TV får motiveringen: "För bildkvalitet i referensklass behöver man inte leta längre än denna 65-tums OLED-TV. Bildkvaliteten är exemplariskt, med ett enormt kontrastomfång som möjliggjorts genom panelens oöverträffade svartnivå plus naturliga, ljusa färger och silkeslena rörelser."


Tidningen M3 ställde i oktober 2016 frågan; Vilken är den bästa smart-tv:n 2016? Efter tester av fyra av de bästa TV-apparaterna just nu, kom de fram till att Samsung UE65KS9005 är värd denna titel. Den fick 9 av 10 poäng, utsågs till bäst i test.

 

Ljud & Bild testade sex nya 55" TV-apparater i oktober 2016 och skriver: "Vi har samlat ihop ett knippe av de mest intressanta modellerna i prisklassen runt 13 000 kronor och blev positivt överraskade över bildkvaliteten!"

Bäst i test blev Samsung 55KS7005 som fick hela 28 av 30 möjliga poäng och omdömet; "55KS7005 har genomgående mycket att erbjuda: snygg design, utmärkt användarvänlighet och framför allt en gnistrande bra bild. Samsung-skärmen är faktiskt den enda i testet som kan ge en någorlunda fullvärdig upplevelse av de nya HDR-formaten."

 

Tidningen M3 letade i oktober 2016 efter den bästa smart-tv:n under 6000 kronor. Det handlade om TV-apparater i storleksklassen 42-50 tum och av de 5 testade apparaterna utsågs Philips 43PUT6401 till bäst i test med 8 av 10 poäng. Den blev vinnare bl.a. för att den har 4k med bra bildkvalitet, överraskande bra ljud och gott om anslutningar.

Lika många poäng, 8 av 10, fick även Samsung UE49K5605 som därmed tar andraplatsen. Det mest positiva med denna TV är att den är större än testvinnaren, har bra bildkvalité samt ett enkelt och smidigt smart-system.

 

DinSide (Norge) ställde tre högaktuella TV-apparater mot varandra i ett jämförelsetest i augusti 2016. Det handlade om Samsung UE55KS7005 mot Sony Bravia KD-55XD8505 och LG 55UH850V. Bäst i test, efter en noggrann och grundlig undersökning, blev Samsung UE55KS7005 som fick högsta betyg, 6 av 6. Silvermedaljen gick till TV-apparaten från LG, som fick 5 av 6 poäng.

 

Tidningen M3 gjorde ett test av Samsung UE65KS9005 under augusti 2016. Omdömet lyder; "Färgerna och ljusstyrkan imponerar liksom djupet i bilden. Svärtan är näst intill perfekt och menysystemet övertygar." Nackdelarna var att den kostar närmare 30 000 kronor och liksom många andra platt-tv, bara har ett mediokert ljud.

Betyget blev ändå 9 av 10 och TV:n fick också utmärkelsen "M3 rekommenderar".

 

Norska TEK testade Samsung UE55KS7005 i juli 2016, blev lyriska över vad de fick se och gav TV:n högsta möjliga betyg; 10 av 10. Fördelarna är bl.a. att den har mycket fina och exakta färger, bra svärta, snygg design och att den skalar upp till UHD väldigt bra. 

 

Aftonbladet riggade upp 15 tv-apparater i ett tredelat test under juli 2016, för att se vilken TV som är bäst just nu. Tidningen konstaterar att "Den höga upplösningen från 4K/Ultra HD och den avancerade bildtekniken har gjort att bildkvaliteten blivit extremt bra [...] Men det är bara LG av de stora tillverkarna som fortfarande stoppar in 3D. Efterfrågan på 3D och tillgången på 3D-filmer är för låg helt enkelt."

Bästa 4K-TV är LG 55UH770V och Panasonic Viera TX-58DX800E som båda får högsta betyg, 5 av 5.

Bästa stora TV (60-75") är LG 60UF695V och Philips 65PFT6520 som båda är prisvärda och bra TV-apparater och därför tilldelas 4 av 5 poäng.

Bästa billiga TV-apparat är Hitachi 50HZT66 och Sony Bravia KDL-55W808C som båda får 4 av 5 i betyg av Aftonbladet.

 

EISA har som vanligt delat ut flera priser och utmärkelser inom kategorin "Bästa TV". Vinnarna 2015-2016 blev som följer:

* Priset som Bästa TV-köp går till Philips 55PUS7600 med motiveringen "Att lyckas kombinera utmärkt bildkvalitet, trevliga ljudprestanda och ett modernt smart-TV-OS i ett attraktivt skal är en bedrift, särskilt om priset är lågt. Och ändå är det precis vad Philips har uppnått med 55PUS7600."

* Priset Bästa Smart-TV går till LG 65UF950V tillsammans med orden: "Som smart TV-paket är det värt det högsta av beröm."

* Priset Bästa High End-TV går till Samsung UE65JS9500 och denna TV får motiveringen "Med en maximal ljusstyrka på närmare 1 000 nits och stöd för HDR material (High Dynamic Range) sätter Samsungs flaggskepp anno 2015 en ny standard för TV-teknik, vilket ger en bild med revolutionerande ljusstyrka."


Ljud & Bild testade fem stora (65 tum) och avancerade TV-modeller i juni 2016 och konstaterade att det är värt att lägga lite extra för att uppnå en god bildkvalité. Inte minst för att få en apparat som fungerar bra under sportevenemang, vilket är en av de mest krävande sakerna för en TV att visa. 


Bäst i test blev Sony Bravia KD-65XD9305 som hade den bästa bildkvalitén. Den tilldelades 24 av 30 poäng. Sett till poäng, blev dock vinnaren Samsung UE65KS9005 som fick 27 av 30 poäng i detta test.

 

Tidningen M3 testade Panasonic TX-65DX780E i maj 2016 och konstaterade att det är en lyxig smart-tv med superbra bild och läcker design. Trots att prislappen avskräcker får den betyget 9 av 10 och utmärkelsen "M3 rekommenderar".


Här kan du se ett klipp på testvinnaren LG C1 OLED
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa Smart TV önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den TV som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Smart TV

 


casta till tv bäst i test

En smart tv gör det enkelt att streama film och endast se programmen du verkligen vill se!
Tips 

Här listar vi tips och råd till dig på frågor som vi fått från er besökare.


Bäst i test på Facebook

Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har TV rea på de bästa tv-apparaterna. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa tv:n till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


För att få den bästa TV-upplevelsen under vintern, kan det vara intressant att läsa om den bästa Blu-ray spelaren samt den bästa spelkonsolen. Du kan förstås också koppa in en bärbar dator till denna TV, för att t.ex. spela upp filmer. 


Vill du ha det bästa ljudet när du tittar på film kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om soundbar bäst i test. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse.

 

Eftersom det blir en del pengar att lägga ut för en ny TV, kanske du vill ha förslag på lån. Läs här om dina möjligheter att få ett banklån trots betalningsanmärkning

 

Se till att du får mer tid att njuta av din nya TV, genom att studera våra  tester på diskmaskiner. Och med den bästa tvättmaskinen får du kläderna rena på kort tid efter en svettig match på TV.

 

Oj! Tog bläcket slut när du skrev ut sidan? Ingen fara, du kan få en ny bläckpatron för bara 1 kr! Beställer du innan klockan 19:00 skickas den redan idag.
Vanliga frågor och svar

 • Hur mäter man tum på tv?
  Tum mätes från ena hörnet till det andra, dvs diagonalt över skärmen.
 • Vad är smart tv?
  Smart tv är de nya tv modellerna som har applikationer och mjukvara som mer eller mindre liknar våra smartphones. Med appar för Netflix, HBO Nordic, YouTube mm har du full kontroll över vad du vill titta på och när. Utöver appar för film och tv finns det även appar för sociala medier, nyheter och väder, för att nämna några exempel.
 • Vilken TV ska jag köpa?
  Den bästa tv:n just nu är LG C1-serien. Vill du ha den bästa bildkvaliteten ska du köpa en OLED eller QLED tv. OLED ger något bättre kontrast och färgåtergivning medan QLED har bättre ljusstyrka och mindre chans för inbränning. Vill du ha en energisnål TV ska du satsa på en LED-tv.
 • Vilken TV är bäst?
  Om du vill ha bästa 55 tum tv just nu är det LG C1-serien du ska köpa. Det är en OLED tv som ger en otrolig svärta och perfekta färgförhållanden. Dessutom kantas den av toppbetyg från både experter och konsumenter. Helt klart en av de bästa tv modellerna på marknaden just nu.
 • Är OLED bättre än QLED?
  OLED TV åtnjuts bäst i ett mörkt rum och är väldigt ljuskänsliga. QLED har däremot starkare ljusstyrka vilket gör att de kan leverera tydlig bild även ifall det kommer in solljus i rummet.
 • När kom färg tv?
  Färg TV kom för första gången till USA 1953 och till Sverige 1965.
Bäst i test Guidens TV- och tillbehörstester
Philip Andrén

Bäst i test: Platt-TV

Testet skrevs och uppdaterades senast