Bästa bildskärm bäst i test datorskärm 27 tum bäst i test, prisvärd datorskärm 24 tum bäst i test

Datorskärm bäst i test 2024: Bästa bildskärmarna

Letar du efter en bra datorskärm och vill veta vilken som är datorskärm bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt! Vi har tittat på vilken bildskärm som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden om bästa datorskärm och därmed utsett den bästa datorskärmen för hemmakontoret.


Bäst i test datorskärm - Toppvalen 2024

Vi har utsett HP M24f FHD till bästa datorskärm tack vare dess överlägsna bildkvalitet, ögonvänliga teknik och mångsidighet. För bästa 27-tums skärm rekommenderar vi HP M27f FHD, som erbjuder utmärkt värde för priset. Vårt premiumval är Asus ProArt PA279CV, en 4K-skärm perfekt för kontorsarbete. Slutligen är HP Omen X27Q vår bästa gamingskärm med 165 Hz uppdateringsfrekvens och imponerande QHD-bildkvalitet.


De 4 bästa datorskärmarna 2024


Köpguide datorskärm

Om du sitter framför datorn en eller två gånger per dag behöver du inte välja någon värstings-modell. Men om du ständigt sitter vid datorn och under längre stunder är det helt klart en fördel med en skärm som har bra storlek och upplösning. Låt oss förklara varför:


Skärmstorlek och upplösning

En stor skärm är riktigt härligt, men då är det också viktigt att datorskärmen har hög upplösning. En datorskärm med låg upplösning känns enkelt suddigt. 


Uppdateringsfrekvens

Desto snabbare uppdateringsfrekvens, desto snabbare flyter bilden på. Detta är mycket viktigt för gamers eftersom en högre uppdateringsfrekvens ger en mer jämn och realistisk bild. 


Anslutningar

Allra helst ska skärmarna USB-C, HDMI och DisplayPort. Då är det inga problem att ansluta din dator till skärmen.


Ergonomi

Kan du justera lutningen på skärmen kan detta ha stor skillnad för din komfort - vilket gör det enklare att sitta framför datorn under längre tid. 


Ögonvänlig teknik

Skärmar med starkt blått ljus tröttar enkelt ut dina ögon, vilket kan leda till huvudvärk och trötthet. Vi har därför siktat in oss på skärmar som erbjuder inställningar som minskar blått ljus och som gör att du klarar att sitta längre. Bästa datorskärmen 24 tum


Vilken är bästa datorskärmen? Vi utser HP M24f FHD till bästa datorskärmen 24 tum eftersom den ger bra upplösning, bildkvalitet och ljusstyrka till ett väldigt schysst pris. Dessutom har en en uppdatering på 75 Hz och kommer med både HDMI och VGA portar.


Därför är detta datorskärm bäst i test

HP M24f FHD är en datorskärm med full HD som dessutom har en snygg design - vilket är tacksamt för hemmakontoret. Den har justerbar betraktningsvinkel och höjd vilket möjliggör bra komfort när du spelar, arbetar eller bara vill njuta av en bra film.


Bra bildkvalitet 

Datorskärmen erbjuder Full HD (1920 x 1080) med en ljusstyrka på 300 nits, vilket ger den gott om ljusstyrka för spel, film och vanligt arbetande. Givetvis kan du enkelt ställa in ljusstyrka genom menyn på själva skärmen. Men förutom god bildkvalitet har den även en låg svarstid på 5 ms. Flödet på skärmen flyter på bra tack vare en uppdateringsfrekvens på 75 Hz vilket räcker gott och väl för de flesta ändamål.


Specifikationer

 • Skärmstorlek: 23.8 tum
 • Upplösning: 1920 x 1080
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 75 Hz
 • Ljusstyrka: 300 nits
 • Portar: HDMI 1.4, VGA


Nackdelar

Denna datorskärm har ingen högtalare, mikrofon eller webbkamera. Men för de flesta går detta enkelt att klara sig utan, eftersom de flesta nog kopplar in externa högtalare eller hörlurar till datorn. Och använder du en laptop kan du fortfarande använda dess inbyggda webbkamera.


Sammanfattning

Om du letar efter en prisvärd och bra skärm med bra bildkvalitet är HP M24f FHD ett mycket bra val. Den håller god kvalitet och har alla moderna portar.


Köp en annan skärm om:

 • Du vill ha en större skärm: Är inte 24 tum nog kan du kika på någon av de andra skärmarna i detta test, som alla är större. Men vill du fortfarande komma billigt undan kan vi rekommendera HP 24f FHD.
 • Om du ska spela spel: Denna skärm har en för låg uppdateringsfrekvens för att vi ska rekommendera den för gaming. Titta istället på bästa gamingskärmen.Här hittar du datorskärmen till lägsta pris


Bästa datorskärmen 27 tum


Specifikationer

 • Skärmstorlek: 27 tum
 • Upplösning: 1920 x 1080
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens:
 • Ljusstyrka: 300 nits
 • Portar: HDMI 1.4, VGA


Asus datorskärm - bästa premiumval


Asus ProArt PA279CV är bästa datorskärm premiumval just nu eftersom den ger dig grym skärpa, uppdateringsfrekvens och ljusstyrka. Den passar även bra till hemmakontoret eftersom du enkelt kan vrida och vända på skärmen för bästa komfort. 


Laddar din laptop

Denna skärm passar perfekt till dig som främst använder laptop. Detta eftersom denna skärm enkelt ansluts till din bärbara dator via USB-C, som både ser till att din laptop laddas och att dess bild skickas vidare till skärmen. Asus bildskärm bäst i test, bästa bildskärmen, bästa datorskärm kontor, pc skärm, test bildskärm4K skärm för proffs

Att det är en skärm för proffs är väldigt tydligt, inte minst med tanke på att det finns en linjal längs med skärmens bottensida. Men även med tanke på dess grymma prestanda. Först och främst får du en grym 4K upplösning på 3840x2160 pixlar


Sedan får du även en grym uppdateringsfrekvens på 60 Hz som ser till att allt flyter på smidigt på skärmen. Asus har helt klart fattat att tid är pengar, och ska du kunna göra ditt effektivaste arbete gäller det att du har rätt utrustning.


Skärmen är även utrustad med högtalare, dock är dessa inte så bra.


Anpassningsbar och ergonomisk design

Stativet på Asus ProArt är enkelt att justera och du kan även anpassa skärmens vinkel för optimal betraktning, vilket håller dig piggare och ökar produktiviteten. Vidare har skärmen också ett modernt och snyggt utseende som ger en proffsigare look till ditt skrivbord. 


Alla portar du behöver

Denna skärm kopplas enklas till din laptop via USB-C, vilket också ser till att ladda din bärbara dator. Men utöver det har du även tillgång till: 2st HDMI, 1st DisplayPort samt 4 USB portar. Skärmen fungerar alltså också som en smart USB hub - perfekt för dig som jobbar mycket med externa hårddiskar. 


Asus datorskärm 27 tum bäst i test, bästa datorskärmen för hemmakontoret

USB-C, DisplayPort och HDMI


snygg datorskärm bäst i test, bästa datorskärm test, billig datorskärm, bra datorskärm billig

Två extra USB uttag


Specifikationer

 • Skärmstorlek: 27 tum
 • Upplösning: 3840x2160
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
 • Ljusstyrka: 350 nits
 • Portar: HDMI, DisplayPort, USB-C, USB-A 


Nackdelar med Asus datorskärm

Att hitta fel på denna skärm har varit svårt. Men om vi ska vara väldigt petiga hade det kunna vara något bättre ljud i högtalarna. Dock är det väldigt sällan som vi faktiskt använder högtalare på en datorskärm. Oftast har vi ju hörlurar anslutna, exempelvis trådlösa gaming hörlurar, brusreducerande hörlurar eller ett par externa datorhögtalare


Köp en annan datorskärm om:

 • Du ska använda skärmen till gaming: Även om denna skärm ger dig en otrolig bildkvalitet är det fortfarande viktigare med en högre uppdateringsfrekvens ifall du ska använda din skärm till en gaming dator. Sedan ska vi inte heller glömma bort importansen av AMD FreeSync - vilket finns i den bästa gamingskärmen.
 • Du använder inte dator så mycket: Då är det bättre att satsa på vår bäst i test-vinnare här uppe på sidan. Denna är ett prisvärt val och ger dig allt du behöver från en datorskärm - särskilt ifall du inte behöver sitta framför den i flera timmar varje dag.Här hittar du Asus datorskärm till lägst pris

Du får den bästa dealen för denna skärm på nätet. Och då kan du även få den levererad hem direkt till dörren, eller till närmsta ombud.Bästa bildskärm för gaming


Vi har utsett HP Omen x27Q till bästa gamingskärm tack vare dess grymma bildkvalitet och kvickhet. Med en låg svarstid får du dessutom inget lagg. Allt detta får du dessutom till ett schysst pris. 


Optimal upplösning och snabb respons

Omen x27Q ger dig en skarp upplösning på 2560 x 1440 pixlar. Och till detta kommer även en uppdateringsfrekvens på 165 Hz som ser till att dina spel flyter på bättre än förr tack vare AMD FreeSync teknik. Färger och miljöer får sig även ett lyft tack vare QHD-upplösningen och en ljusstyrka på 400 nits.


Snabba portar

Du har två val av portar till denna skärm: HDMI och DisplayPort. HDMI funkar bra men limiterar dig till en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Vi rekommenderar därför att du använder DisplayPort för att komma upp i 165 Hz. 


Snygg och stabil design

Något som vi också uppskattar med denna gamingskärm är att den inte har för mycket krimskrams på sig. Istället får du en snygg skärm med väldigt tunn kant runt tre sidor. Sedan går det enkelt att vrida skärmen åt sidorna, samt upp och nedåt, vilket gör det enkelt att hitta den bästa positionen för dig.


Specifikation

 • Skärmstorlek: 27 tum
 • Upplösning: 2560 x 1440
 • Paneltyp: IPS
 • Uppdateringsfrekvens: 165 Hz
 • Ljusstyrka: 400 nits
 • Portar: HDMI, DisplayPortHär hittar du gamingskärm bäst i test till lägst pris


Jämför bildskärmar - specifikationer

HDMI:
Förhållande:
Typ:
Storlek:
Upplösning:
Uppdateringsfrekvens:
Vikt:
USB:
Webb-kamera:
Ljusstyrka:
DisplayPort:
USB-C:
Bäst i test bildskärmen 2024 - HP M24f FHD-skärm - Bäst i test
HP M24f FHD-skärm
Bästa datorskärmen...
1 st
16:9
IPS
24 tum
1920x1080
75 Hz
2,5 kg
Nej
Nej
300 nits
Nej
Nej
Bäst i test bildskärmen 2024 - HP M27f FHD-skärm - Bäst i test
HP M27f FHD-skärm
Bästa datorskärmen...
2 st
16:9
IPS
27 tum
1920x1080
75 Hz
3,2 kg
Nej
Nej
300 nits
Nej
Nej
Bäst i test bildskärmen 2024 - Asus ProArt PA279CV - Bäst i test
Asus ProArt PA279CV
Bästa premiumval
Ja
16:9
IPS
27 tum
3840x2160
60 Hz
8,6 kg
Ja
Nej
350 nits
Ja
Ja
Bäst i test bildskärmen 2024 - HP Omen 27Q - Bäst i test
HP Omen 27Q
Gamingskärm bäst i...
Ja 1 st
16:9
IPS
27 tum
2560x1440
165 Hz
7,4 kg
Nej
Nej
400 nits
Ja
NejSå gjorde vi testet datorskärm bäst i test

I detta test har vi valt ut tre bra datorskärmar som erbjuder bra bildkvalitet och prestanda till justa priser. Detta har varit utgångspunkten för vårt test då vi vill att våra vinnare ska vara prisvärda. Vi är medvetna om att det finns en hel del bättre skärmar på marknaden men att dessa kostar betydligt mer. 


Men trots deras låga priser erbjuder skärmarna bra bildkvalitet, välbalanserade färger och vår vinnare för gaming-skärmen erbjuder även hög prestanda som gör spelandet mer njutbart och tar det till en ny nivå. 


Skärmarna kommer dessutom utrustade med inbyggd webb-kamera vilket gör det enkelt att ha möten hemma utan att behöva köpa till en extra webb-kamera vilket är onödigt och dyrt. 


Till grund för våra vinnare har vi tagit hjälp av experterna inom området för att höra vad de säger och sedan jämföra dessa med vad användarna som har hunnit testa skärmarna säger. Några av experternas tester hittar ni här nedan.


Test datorskärm - källor och experternas omdömen

Det finns inte så många aktuella test att tillgå när det gäller skärmar till datorer, men här kan du läsa de mest relevanta av produkterna som har varit med i detta test.


ReatByte tycker att HP X27q är en bra skärm för dig som söker bra bildkvalitet och timing. De tycker också att det är en av de billigare valen för att få en skärm som håller vad den lovar (2K upplösning, hög uppdateringsfrekvens och snabb svarstid. Vidare tycker de också att det är en snygg skärm med enkel design.


The Wirecutter rankar HP Z27n G2 som den bästa 27 tums-skärmen som finns att köpa just nu. De gillar dess ergonomi och vridbara skärm samt att den har en port för USB-C som blir alltmer vanlig på bärbara datorer. De gillar även HP:s 3-årsgaranti samt deras policy om döda pixlar där du kan få ersättning ifall döda pixlar skulle börja visa sig på skärmen.


Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om de bästa bildskärmarna önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa skärmen som passar just dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa Bildskärmen

HP säljer bildskärmen för bara 1490 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens HP rabattkod HP2427BTG för att få detta pris!

1490 kr är det lägsta priset just nu för HP M24f FHD-skärm!


HP säljer bildskärmen för bara 1490 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens HP rabattkod BTGHP2427 för att få detta pris!

1490 kr är det lägsta priset just nu för HP M27f FHD-skärm!


CDON.COM säljer den just nu för 5074 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

5074 kr är det lägsta priset just nu för Asus ProArt PA279CV!

Proshop säljer den för 5133 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Asus ProArt PA279CV för 5168 kr. Frakten ingår i priset.

Komplett säljer just nu Asus ProArt PA279CV för 6589 kr. Frakten ingår i priset.

Dustin Home säljer just nu Asus ProArt PA279CV för 6589 kr. Frakten ingår i priset.


HP säljer bildskärmen för bara 3490 kr när du klickar här, och frakten ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens HP rabattkod BTGOMEN27 för att få detta pris!

3490 kr är det lägsta priset just nu för HP Omen 27Q!


Tips 1: Om du letar efter en bärbar dator som du kan koppla den bästa bildskärmen till kan vi rekommendera dig att läsa vårt test där vi utser bärbar dator bäst i test. Vi tipsar också om en bra stationär dator för dig som föredrar det.

 

Tips 2: För att göra utskrifter kan vi tipsa om den bästa skrivaren för hemmabruk som kombinerar kvalitet med mångsidighet, samt en billig färglaserskrivare och prisvärd laserskrivare som levererar högkvalitativa utskrifter till ett rimligt pris. Till skrivaren kan du behöva en bra router.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har datorskärm rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bildskärmen till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Frågor och svar om bildskärmar

 • Vilken datorskärm ska jag köpa?
  Vi tipsar om en bra bildskärm från HP som är perfekt för hemmakontoret, och en premiumvariant som vi har utsett till "datorskärm bäst i test" från Asus. Den bästa datorskärmen för dig beror helt på dina behov samt budget.
 • Hur rengör man datorskärmen?
  Istället för att använda pappershanddukar är det bäst att rengöra din skärm med en mikrofiberduk. Med en torr duk får du enkelt bort fingeravtryck och damm. Är det svårare fläckar går det utmärkt att fukta en mikrofiberduk med vatten.

  Utöver mikrofiberduk går det även bra att använda särskilda rengöringspapper för bildskärmar och mobiler. Använd aldrig diskmedel!
 • Hur stor datorskärm ska man ha?
  Du får ut mer av din bildskärm ju större den är eftersom upplösning då kan utnyttjas till max. Det bör dock nämnas att en större skärm inte automatiskt innebär en bättre upplösning, en gigantisk datorskärm kan fortfarande ha sämre upplösning än en mindre.
 • Vad skiljer TN panel, IPS panel och VA panelen?
  TN-paneler var första generationens LCD skärmar. IPS-paneler har fin färgåtergivning men är lite ökända för sitt glow där bakgrundsbelysningen läckte igenom. VA-paneler är ett mellanting mellan TN och IPS och är framförallt bra på färgåtergivning.
 • Vilken bildskärm är bäst?
  Den bästa datorskärmen för hemmakontoret är HP M24 FHD, och "bäst i test datorskärm" är Asus ProArt PA279CV.
 • Vilken är den bästa datorskärm 27 tum bäst i test?
  HP M27f FHD är den bästa 27-tums datorskärmen som erbjuder utmärkt prestanda för priset.
 • Vilken är den bästa datorskärmen för kontorsarbete?
  Asus ProArt PA279CV är det bästa premiumvalet för kontorsarbete med sin 4K-upplösning och ergonomiska design.
 • Varför är HP M24f FHD bäst i test datorskärm?
  HP M24f FHD erbjuder full HD-upplösning, låg svarstid och ögonvänliga funktioner till ett överkomligt pris.
 • Vad är en bra allround datorskärm?
  HP M24f FHD är en utmärkt allround datorskärm för både arbete och fritid.
 • Vilken är den bästa gaming datorskärm bäst i test?
  HP Omen X27Q är den bästa gamingskärmen med 165 Hz uppdateringsfrekvens och QHD-upplösning.
 • Vilken är den bästa 24 tum datorskärm bäst i test?
  HP M24f FHD är den bästa 24-tums datorskärmen på marknaden.
 • Vilken är den bästa budget datorskärmen?
  HP M24f FHD är ett utmärkt budgetval med hög kvalitet till ett lågt pris.
 • Vilken är den bästa datorskärmen för spel?
  HP Omen X27Q är den bästa datorskärmen för spel med sin höga uppdateringsfrekvens och QHD-upplösning.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna datorer, datortillbehör, gaming, IT-tjänster, skrivare och scanner och tablet.Philip Andrén

Bäst i test: Bildskärm - Datorskärm

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast