Bästa in ear hörlurar bäst i test

Trådlösa in-ear hörlurar bäst i test 2023

Ska du köpa trådlösa in ear hörlurar och vill veta vilka som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


I testet har vi tittat på de olika in ear hörlurar som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och där av fått fram våra testvinnare. 


Vi har tagit fram två vinnare i testet. Ett par från Sony som vi gett betyget bäst i test och ett par från Apple som vi utsett till bästa utmanare. 


De bästa in ear hörlurarna just nu

In ear hörlurar bäst i test

Sony WF-1000XM4

In ear hörlur bäst i test Sony WF-1000XM4
 • Otroligt bra brusreducering

 • Bra batteritid

 • Djup och tydlig bas

 • Smart app med EQ inställningar

 • Inte lika enkel anslutning till iPhone som med Airpods

Utmanaren - Airpods Pro

Apple Airpods Pro (2:a generationen)

In ear hörlur bäst i test Apple Airpods Pro (2:a generationen)
 • Enkla att ansluta till Apple produkter

 • Bra ljud

 • Okej brusreducering

 • Dyra

priser i samarbete med Prisjakt
 


In ear hörlurar bäst i test

De allra bästa in ear hörlurarna just nu är Sony WF-1000XM4


Bästa in ear hörlurarna - Sony WF-1000XM4

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Sony WF-1000XM4


WF-1000XM4 är ett par riktigt bra trådlösa in-ear hörlurar med brusreducering - så pass bra att Techradar skriver att du måste köpa tre separata hörlurar för att slå ljudkvalité, brusreducering och batteritid. 


Batteri med gott om speltid

Hörlurarna från Sony är helt plastfria och gjorda i en härlig finish som kommer i två färger: svart och vit. Nytt för XM4 är att de nu utöver USB-C även kan laddas med trådlös laddning. Och ladda behöver du inte göra särskilt ofta, hörlurarna i sig klarar runt 8 timmar med brusreducering och Bluetooth. Och när hörlurarna inte har mer att ge kan du enkelt stoppa ner dem i etuiet som laddar upp dem. Etuiet har nog med laddning för 16 timmar. Laddningsetuiet kan även snabb-ladda dina hörlurar där du får 60 minuters lyssningstid av bara 5 minuters laddning.

 

Batteritiden beror dock på lite olika faktorer, exempelvis ifall du lyssnar på väldigt hög volym eller sitter i långa samtal – då går det åt mer batteri. Givetvis utökas även batteritiden ifall du inte använder brusreduceringen, men det är högst osannolikt att du kommer stänga av denna eftersom den är så otroligt bra. Nästintill inget ljud släpps in och de fungerar mycket bra på flygplan. Hörlurarna har dessutom ett speciellt anti-vind-filter vilket gör de ideala att cykla eller promenera med samtidigt som du kan njuta av dina favoritlåtar samtidigt. 


Grymt ljud och brusreducering

Enligt experter på WhatHiFi hanterar hörlurarna låga frekvenser otroligt bra. Men de är även dynamiska och rappa nog för att högre frekvenser ska träffa rätt i ljudbilden. Är du en ljud-conoisseur kommer du uppskatta dessa in-ear hörlurarna för vad de är. 


Den aktiva brusreduceringen (ANC) fungerar mycket väl och du kan välja mellan flera nivåer hur mycket ljud du vill ska släppas igenom. Detta gör att du kan använda med fördel i alla olika situationer.

 

Materialval med god komfort

Nytt för dessa hörlurar är topparnas nya mix av silikon och en typ av minnesskum som ska fylla ut hörselgången. Dessa är mycket skonsammare för örat och är även utrustade med massvis av små bubblor för att bidra ännu mer till brusreduceringen. Det blir både tystare och bekvämare och du kan ha på dessa länge utan problem. Själva hörlurarna är även mindre (ca 40% mindre än Bose QuietComfort Earbuds) vilket gör att de sitter bättre i örat – bra ifall du gillar att springa eller träna med dessa på! 

 

Vid köp ingår 3 toppar i storlekarna small, medium och large. Och skulle dessa gå sönder eller tappas bort går de enkelt att köpa igen, till ett faktiskt helt okej pris. 


Enkel anslutning med egen app 

Något som förtjänar att nämnas är Sonys egna app för hörlurarna. Denna gör att anslutning via Bluetooth går hur enkelt som helst. Du behöver inte vara orolig ifall du är en iPhone-användare och nu ska använda hörlurar som inte är tillverkade av Apple själva, dessa Sony hörlurar kopplas på lika enkelt som ett par Apple Airpods. Dessutom känner de av ifall du får ett samtal eller ifall du tar av dem. Ljudspåret stannar automatiskt och sätter sedan igång när samtalet avslutas eller när du sätter på dig hörlurarna igen. 


I appen kan du även välja hur mycket ljud som ska släppas in genom brusreduceringen. Detta är framförallt användbart ifall du går på stan och inte vill missa att du har en bil bakom dig. Reglaget är mycket enkelt att ställa in. 

 

Utöver det finns det även touchpaneler på vardera sida av hörlurarna. Vad dessa touch-paneler ska styra bestämmer du själv i Sonys app, men vanligast är att du till exempel låter höger panel kontrollera ljudvolym (genom att svajpa upp eller ner) och låter vänster kontrollera paus/start eller spola till nästa eller föregående ljudspår – möjligheterna är många och du kan bestämma helt enligt dina preferenser. 


I den tillhörande appen kan du även justera din egen EQ-kurva (Equalizer) för att du ska få den ljudbild du helst önskar. 


Här kan du se en video på hur bra Sony WF-1000XM4 presterar.


Detta tycker användarna om Sony WF-1000XM4

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är konsumenternas omdömen i hög grad vägledande för oss när vi utser testvinnare. Här kommer några exempel på vad de säger om Sonys in-ear hörlurar:


"Ljudet är nog bland det bästa du kan finna i ett par trådlösa in-ear hörlurar, detta gäller även föregångaren XM3."


"Batteritiden är mycket bra, ljudet är utmärkt!"


"Grymt ljud. Har AirPods PRO också. AirPods är lättare att sätta på och ta av. Samt smidigare koppling till iOS. Men att lyssna på musik och titta på film är två helt olika nivåer där Sony är överlägsen."


"Brusreduceringen funkade förvånansvärt bra, blev riktigt imponerad av dessa."


"Ljudet håller samma klass som XM3, inget att klaga på. Kvalitén på röstsamtal är förbättrad, men lite mer finns att önska."


"Bra ljud, riktigt bra ANC, och klarar både regnrusk och öronsvett på gymmet utan problem. Wind noise reduction är helt ovärderligt för den som gillar att cykla och lyssna på ljudböcker eller podcasts samtidigt."


"Allt fungerar perfekt. Ljudet är outstanding och egen EQ gör det lätt att få till det man själv behagar. 


"Lurarna har utmärkt ljud och nice cancelling, appen hjälper till att hitta rätt storlek som passar i öronen. Jag hade önskat att dom passade bättre till mina öron, men alla öron är olika och efter flera timmars användning värker det lite men fortfarande nöjd."


Här kan du köpa Sonys in-ear hörlurar till lägsta pris

Komplett säljer just nu Sony WF-1000XM4 för 2799 kr. Frakten ingår i priset.

2799 kr är det lägsta priset just nu för Sony WF-1000XM4!

Amazon säljer Sony WF-1000XM4 just nu för bara 2799 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Apple Airpods Pro - Utmanaren 

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vår vinnare är ingen mindre än Apples AirPods Pro.


Utmanaren - Apple Airpods Pro (2:a generationen)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Apple Airpods Pro (2:a generationen) Visa färre priser Visa fler priser


Med nya Airpods Pro får du bättre batteritid, ljud och även tillskottet av noise cancellation (brusreducering), som stänger ute ljud från hörlurarna, så du kan lyssna på dina favoritlåtar och podcasts, utan att störas av omgivningen. Det funkar allra bäst på flygplan och tåg, där ljudet antar samma karaktär under en längre tid. Sitter du på kontor kan de oregelbundna ljuden ändå slinka igenom, men låter mest som en viskning.


Det finns tre lägen för noise cancellation: on, transparency och off. Med transparency läget släpps lite ljud in, vilket är användbart när du befinner dig i statsmiljö och vill kunna höra ifall en bil närmar sig. 


Ljudet har fått sig ett lyft från den gamla modellen. Vad du främst kan förvänta dig är en ökad närvaro av basen samt krispigare diskanter. Ljudet låter helt enkelt mer Hi-Fi. Men är det sann Hi-Fi du vill komma åt ska du istället sikta in dig på vår testvinnare här ovan.


Likt föregångaren finns det ett litet fodral för hörlurarna som även är dess laddningsstation. Med hjälp av detta case kan du få ut närmre 19 timmar lyssning. När både hörlurar och case har slut på batteri laddar du enkelt upp det med samma sladd som du laddar din iPhone med. Hörlurarna är i sig väldigt energieffektiva och ger dig musik i 5 timmar (med noise cancellation på). Och på 15 ynka minuter får du nog med batteri för att lyssna i 3 timmar.


En annan fördel med dessa hörlurar är att de sitter väldigt bra i öronen. Många andra tillverkare har tyvärr problem med passformen. Med AirPods Pro får du medföljande silikontoppar för att optimera passform. Hörlurarnas smarta chip låter dig även göra ett fit-test för att se hur bra hörlurarna sitter i örat. Apple har även tagit steget och lagt in en luftlucka för att låta örat vädras vilket minskar känslan av svett, tacksamt när de används vid träning!


De fungerar otroligt bra med de senare iPhone-modellerna där anslutningen är över på ett kick eftersom du får upp hörlurarna direkt när du öppnar fodralet första gången. Ska du koppla dessa med android får du istället göra en klassisk bluetooth-koppling. Men därefter funkar de felfritt. De t.o.m. återansluts automatiskt till din android så länge du har bluetooth aktiverat på telefonen. En negativ aspekt är dock röstassistenten, som du inte kommer åt ifall du använder airpods på en android.


Hörlurarna låter bra, är lätta att ta med sig och ger dig möjligheten att lyssna på musik 24/7, även när du springer eller när du byter om! Läs mer på Apples hemsida

 

Detta säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:

 

"Köpte mina Apple AirPods Pro för 6 månade sedan och tycker de är värt varenda krona! Väldigt nöjd!"


"Grymt sköna och användarvänliga lurar. Uppgraderade från AirPods 1 när batterierna var slut. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare!"


"Förvånansvärt bra och första AirPods där ljudet duger. ANC är bättre än jag hade förväntat mig och dessa är nu de jag oftast använder när jag jobbar. Mikrofonen tar upp annat ljud, men aldrig fått klagomål."


"För mig har de varit fantastiska. Bra ljud och perfekt brusreducering."


"Det bästa. Flyger man i en flyg med en hel del skrikande barn så lovar jag dig har du dessa airpods kan du lugnt luta dig tillbaka och kopplar av mycket bra brusredaktion."


"Fantastiskt bra ljud, bra funktion att kunna stänga av och på omgivningsljus. Sitter skönt i örat. Jag är supernöjd!"


"Ganska sköna, sitter bra, bra ljud, bra brusreducering och ett okej pris."


"Bra ljud, sitter bra i öronen till en början men efter en stund känns det som de glider ur. Bra batteritid och laddningstid."


"Perfekt enligt förväntningarna, har haft en andra par- Ganska nöjd."


"Har provat flertalet olika märken på hörlurar tills jag till slut gav med mig och köpte apple ändå. Helt ojämförbara. Ångrar mig inte en sekund. Tappade en av podarna i ett glas vin också, men den överlevde dyket och fungerar precis lika bra som innan!"

 

Köp Airpods Pro till bästa pris

Bästa pris på Airpods Pro får du när du handlar online. Då slipper du dessutom att gå till affären och kan dem levererade direkt hem till dörren. Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 36 banker och långivare.


CDON.COM säljer den just nu för 3034 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

3034 kr är det lägsta priset just nu för Apple Airpods Pro (2:a generationen)!

Amazon säljer Apple Airpods Pro (2:a generationen) just nu för bara 3179 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Hos Webhallen köper du Apple Airpods Pro (2:a generationen) för 3339 kr. Frakten ingår även i priset.

Dustin Home säljer just nu Apple Airpods Pro (2:a generationen) för 3490 kr. Frakten ingår i priset.
Jämför hörlurar - specifikationer

Batteritid:
Brusreducering:
Trådlös laddning:
Bluetooth:
Vattentålig:
Vikt:
Sony WF-1000XM4
Sony WF-1000XM4
In ear hörlurar bä...
8 h
Ja
Ja
Ja
Ja (IPX4)
7,3 g
Apple Airpods Pro (2:a generationen)
Apple Airpods Pro (2...
Utmanaren - Airpod...
6 h
Ja
Ja
Ja
Ja (IPX4)
5,3 g

Så gjorde vi testet

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och som visat upp goda resultat i testlabben. Ett urval av dessa resultat presenterar vi i testresultatsdelen nedan. 


Vi har också utgått från att produkterna som vi tagit fram som testvinnare i vårt test ska ha ett bra pris i förhållande till effekt. 


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna.


Med anledning av att Sonys hörlurar erbjuder bättre ljud, bättre ANC (active-noise-cancellation) och bättre batteritid är valet av in ear hörlurar bäst i test enkelt. Dessutom kantas de av goda omdömen från både experter och användare som många hyllar dess goda ljud och funktionalitet. 


Sonys hörlurar hade kunnat erbjuda lite enklare koppling, åtminstone när du gör det första gången, och är du en flitig Apple användare kommer AirPods gå smidigare - framförallt om du ofta byter mellan dator och telefon som ljudkälla. Men Sonys hörlurar är fortfarande väldigt enkla att koppla och allting flyter på mycket smidigt tack vare deras app. 
Test in ear hörlurar - Experternas omdömen

Techradar, Nov 2022: Ger Sony WF-1000XM4 ett betyg på 5/5 och hyllar dess ljud, ergonomi och dess imponerande kvalité på telefonsamtal. De passar dock på att rikta några kängor trots det höga betyget och skriver att batteritiden hade kunnat vara bättre, likaså brusreduceringen samt att det kan ta lite tid att få hörlurarna att sitta helt bekvämt på grund av minnesskummet.


What HiFi, Okt 2022: Testade Sony WF-1000XM4 och ger den full pott i betyg. I denna långa recension hyllar de bland annat musikaliteten hos hörlurarna, framförallt med fokus på det dynamiska ljudet och den detaljerade och tydliga basen. De tycker även att hörlurarna är bekväma och erbjuder bland den bästa batteritiden för in ear hörlurar just nu.


Ljud och Bild, Juni 2021: Ger Sony WF-1000XM4 betyget "Utmärkt" vilket innebär ett 5 av 6 stjärnor. De tycker att hörlurarna bland annat levererar stabil anslutning, utmärkt brusreducering och bra samtalsljud. På minussidan nämner de att topp-frekvenserna är lite väl dämpade samt att den inställningsbara EQ:n är i det minsta laget.


Sounds Guys: Jämförde Sony WF-1000XM3 mot AirPods Pro. Det är en jämn fight där det till slut handlar om vad du prioriterar. Funktionaliteten hos AirPods (med iPhones) eller prisvärdheten hos Sony. De avslutar dock sitt test med att säga att om du redan äger en arsenal av Apple-produkter är det bättre att välja airpods, eftersom de håller användarvänlighet och funktionalitet till max. 


Techradar: Har testat AirPods Pro och ger de 4,5/5. De gillar brusreduceringen, passformen samt att de låter dig analysera hörsel hälsa med apples hälso-app. De tycker dock att de är dyrare än dess konkurrenter, vilket tyvärr är sant. De tycker att de är ett bra köp för dig som vill uppgradera från gamla airpods samt ifall du vill ha ett par bra ljudkvalitet och funktion.


MacWorld skriver att; "Kanske har världens populäraste trådlösa hörlurar blivit ännu bättre. Den som köper Airpods för första gången kommer att vara lycklig så länge de passar öronen. Andra generationens Airpods är ett bra köp, men inte en bra uppgradering. Om du redan har bra Airpods finns det inget behov av att byta. MacWorld ger Apples AirPods (2.Gen) 9 av 10 poäng och utmärkelsen"Bra köp".


TEK.NO rekommenderar AirPods Gen.2 och ger dem 8 av 10 poäng. De sammanfattar det hela med; "Sammantaget gillar vi Airpods väldigt mycket, trots lite små missljud. De låter inte bäst, men på de flesta andra områden är det svårt att säga något annat än att Apple är helt toppen."


MyTrendyPhone ger dig åtta tips på hur du själv enkelt kan fixa dina eventuella fel på dina Airpods. 

 

WhatHiFi ger Apple Airpods (2.Gen) 4 av 5 stjärnor och skriver; "Tekniskt och ljudmässigt bättre än tidigare, andra generationens AirPods har en oslagbar Bluetooth-användbarhet och bra ljudkvalitet".

 

Trusted Reviews har testat Apple Airpods (2.Gen). De gillar att den är så enkel att koppla ihop med telefonen och den långa batteritiden. De tycker också att laddningsdockan är bra. De ger 4 av 5 poäng.


Sounds Guys: har testat AirPods Gen.2 och ger dem 7.3 poäng av 10. De gillar att anslutningen är så vass samt att de är så portabla.

 

Techradar: ger AirPods Gen.2 3.5 poäng av 5 och gillar att de går snabbt att ansluta till valfri apparat men de tycker att Apple kunde ha gjort mer eftersom det är den 2:a generationen av AirPods.

 

The Verge: har testat AirPods Gen.2 och gillar dess användarvänlighet och ljud.

 

Mobil.se testade AirPods Gen.2 och ger dem 6 av 10 poäng. De gillar att det är smidigt att koppla in dem samt att de sitter stadigt. De gillar inte att de är dyra!
Köpguide

Fördelar med in ear hörlurar

In-ear hörlurar är otroligt praktiska. De ger dig friheten att lyssna på exempelvis musik vart du än befinner dig utan att de tar en massa plats. År 2023 är även in-ear hörlurarna väldigt smarta vilket betyder att du även kan ta emot samtal, lyssna på musik och göra enklare kommandon på din smartphone via hörlurarna. Hörlurarna är så lätta att använda så att du snabbt glömmer bort att du ens har dem på dig.

 

Varför ska jag välja in-ear hörlurar framför on-ear? Detta är helt upp till dig själv. Oftast är on-ear hörlurar av bättre kvalitet och gjorda för riktiga musikälskare medan in-ear hörlurar är mer för vardagligt bruk som prata i telefon, lyssnar på musik och så vidare via sin smartphone.


Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare. Passa även på att koppla av med en ljudbok. Läs om bästa ljudbokstjänsten här. 

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har in ear hörlurar rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = de bästa trådlösa hörlurarna till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Vanliga frågor och svar

 • Vilka trådlösa in-ear hörlurar är bäst?
  Sony WF-1000XM4 är de bästa in ear hörlurarna just nu. De levererar ett otroligt bra ljud som bara blir ännu bättre med deras brusreducering som är bäst på marknaden just nu. Dessutom har de en lång batteritid på 8 timmar.

  Dessutom kan laddningsfodralet ladda upp hörlurarna till full styrka två gånger, vilket ger dig en total lyssningstid på 24 timmar när allt är fulladdat.
 • Vad för hörlurar är bäst för öronen?
  De hörlurar som är bäst för öronen är s.k. over-ear hörlurar. Dessa sitter över örat med kåpor. Detta skyddar öronen, är skönare och skjuter inte heller in ljud rakt i örat. Detta gör de mer skonsammare att bära.
 • Vilka hörlurar är bättre än Airpods?
  Sony WF-1000XM4 levererar bättre ljud, brusreducering och batteritid än Apple Airpods och är ett solklart bättre val. Apple Airpods erbjuder dock en lite enklare koppling till iPhone och Mac, även om Sonys hörlurar också gör detta bra.

 Bäst i test Guidens ljudtester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv & telefoni.
Philip Andrén

Bäst i test: Hörlurar - in ear

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-07-16 och uppdaterades senast