Airpods bäst i test 2024: Test av trådlösa in-ear hörlurar

Vill du köpa trådlösa in ear hörlurar och vill veta vilka som är airpods bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt!


bästa pris airpods vilka är bäst airpods barn test airpods test, vilka airpods ska man köpa, test trådlösa hörlurar iphone bäst i test


I vårt hörlurar test har vi tittat på olika in ear hörlurar som experterna testat och vägt samman deras betyg med konsumenternas utlåtanden och utsett våra testvinnare: in ear hörlurar bäst i test från Sony och ett par Apple hörlurar som vi utsett till bästa airpods - utmanaren till bästa in ear hörlurar.


Bästa in ear hörlurar just nu


Jämför hörlurar - specifikationer

Batteritid:
Brusreducering:
Trådlös laddning:
Bluetooth:
Vattentålig:
Vikt:
Bäst i test in ear hörlurarna 2024 - Sony WF-1000XM4 - Bäst i test
Sony WF-1000XM4
In ear hörlurar bä...
8 h
Ja
Ja
Ja
Ja (IPX4)
7,3 g
Bäst i test in ear hörlurarna 2024 - Apple Airpods Pro (2:a generationen) - Bäst i test
Apple Airpods Pro (2...
Utmanaren - Airpod...
6 h
Ja
Ja
Ja
Ja (IPX4)
5,3 gIn ear hörlurar bäst i test


De bästa trådlösa in ear hörlurarna just nu är Sony WF-1000XM4.


WF-1000XM4 är ett par riktigt bra trådlösa in-ear hörlurar med brusreducering - så pass bra att Techradar skriver att du måste köpa tre separata hörlurar för att slå ljudkvalité, brusreducering och batteritid.


Hållbar design och laddningsalternativ

Sony introducerar sina senaste in-ear hörlurar, tillgängliga i svart och vit, med en robust, plastfri finish. Modellen XM4 stödjer nu både USB-C och trådlös laddning, vilket ger användarna fler flexibla laddningsalternativ. Du behöver inte oroa dig för frekvent laddning; hörlurarna erbjuder upp till 8 timmars spelning med brusreducering aktiverat.


Effektiv batteriprestanda och snabbladdning

Hörlurarnas etui är inte bara en förvaringslösning utan också en kraftstation som erbjuder ytterligare 16 timmars laddning. För dem som behöver snabb energipåfyllning kan etuiet snabbladda hörlurarna, där 5 minuters laddning ger upp till 60 minuters spelning. Alternativt kan en extern powerbank användas för laddning på språng.


Anpassad användning och specialfunktioner

Batteritiden kan variera beroende på användning, som att lyssna på hög volym eller långa samtal, vilket kräver mer energi. Trots möjligheten att öka batteritiden genom att stänga av brusreduceringen, är funktionen så pass effektiv att de flesta användare föredrar att ha den aktiverad, speciellt i miljöer som flygplan. Hörlurarna inkluderar även ett anti-vind-filter som gör dem idealiska för användning utomhus under aktiviteter som cykling och promenader.


Grymt ljud och brusreducering

Enligt experter på WhatHiFi hanterar hörlurarna låga frekvenser otroligt bra. Men de är även dynamiska och rappa nog för att högre frekvenser ska träffa rätt i ljudbilden. Är du en ljud-conoisseur kommer du uppskatta dessa in-ear hörlurarna för vad de är.


Den aktiva brusreduceringen (ANC) fungerar mycket väl och du kan välja mellan flera nivåer hur mycket ljud du vill ska släppas igenom. Detta gör att du kan använda med fördel i alla olika situationer.


Materialval med god komfort

Nytt för dessa hörlurar är topparnas nya mix av silikon och en typ av minnesskum som ska fylla ut hörselgången. Dessa är mycket skonsammare för örat och är även utrustade med massvis av små bubblor för att bidra ännu mer till brusreduceringen. Det blir både tystare och bekvämare och du kan ha på dessa länge utan problem. Själva hörlurarna är även mindre (ca 40% mindre än Bose QuietComfort Earbuds) vilket gör att de sitter bättre i örat – bra ifall du gillar att springa eller träna med dessa på!


Vid köp ingår 3 toppar i storlekarna small, medium och large. Och skulle dessa gå sönder eller tappas bort går de enkelt att köpa igen, till ett faktiskt helt okej pris.


Enkel anslutning med egen app

Något som förtjänar att nämnas är Sonys egna app för hörlurarna som gör det enkelt att koppla de trådlösa hörlurarna till din telefon.


Denna gör att anslutning via Bluetooth går hur enkelt som helst. Du behöver inte vara orolig ifall du är en iPhone-användare och nu ska använda hörlurar som inte är tillverkade av Apple själva, dessa Sony hörlurar kopplas på lika enkelt som ett par Apple Airpods.


Känner av om du tar av dem eller får ett samtal

Dessutom känner de av ifall du får ett samtal eller ifall du tar av dem. Ljudspåret stannar automatiskt och sätter sedan igång när samtalet avslutas eller när du sätter på dig hörlurarna igen.


Kontrollera brusreduceringen

I appen kan du även välja hur mycket ljud som ska släppas in genom brusreduceringen. Detta är framförallt användbart ifall du går på stan och inte vill missa att du har en bil bakom dig. Reglaget är mycket enkelt att ställa in.


Styr volymen med hörlurarna

Utöver det finns det även touchpaneler på vardera sida av hörlurarna. Vad dessa touch-paneler ska styra bestämmer du själv i Sonys app, men vanligast är att du till exempel låter höger panel kontrollera ljudvolym (genom att svajpa upp eller ner) och låter vänster kontrollera paus/start eller spola till nästa eller föregående ljudspår – möjligheterna är många och du kan bestämma helt enligt dina preferenser. Tack vare detta slipper du ta upp din telefon från fickan varje gång du vill ändra volymen.


I den tillhörande appen kan du även justera din egen EQ-kurva (Equalizer) för att du ska få den ljudbild du helst önskar.


Här kan du se en video på hur bra Sony WF-1000XM4 presterar.Här kan du köpa Sonys in-ear-hörlurar bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Sony WF-1000XM4

Som vanligt här på Bäst i test Guiden är konsumenternas omdömen i hög grad vägledande för oss när vi utser testvinnare. Här kommer några exempel på vad de säger om Sonys in-ear hörlurar:


"Ljudet är nog bland det bästa du kan finna i ett par trådlösa in-ear hörlurar, detta gäller även föregångaren XM3."


"Grymt ljud. Har AirPods Pro också. AirPods är lättare att sätta på och ta av. Samt smidigare koppling till iOS. Men att lyssna på musik och titta på film är två helt olika nivåer där Sony är överlägsen."


"Brusreduceringen funkade förvånansvärt bra, blev riktigt imponerad av dessa."


"Bra ljud, riktigt bra ANC, och klarar både regnrusk och öronsvett på gymmet utan problem. Wind noise reduction är helt ovärderligt för den som gillar att cykla och lyssna på ljudböcker eller podcasts samtidigt."


"Lurarna har utmärkt ljud och noise cancelling, appen hjälper till att hitta rätt storlek som passar i öronen. Jag hade önskat att dom passade bättre till mina öron, men alla öron är olika och efter flera timmars användning värker det lite men fortfarande nöjd."


Apple hörlurar: Airpods Pro - bästa airpods 


Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Airpods bäst i test är just nu Apples hörlurar AirPods Pro.


Förbättrad teknik och brusreducering

Med nya bäst i test Airpods Pro får du bättre batteritid, ljud och även tillskottet av noise cancellation (brusreducering), som stänger ute ljud från hörlurarna, så du kan lyssna på dina favoritlåtar och podcasts, utan att störas av omgivningen. Det funkar allra bäst på flygplan och tåg, där ljudet antar samma karaktär under en längre tid. Sitter du på kontor kan de oregelbundna ljuden ändå slinka igenom, men låter mest som en viskning.


Det finns tre lägen för noise cancellation: on, transparency och off. Med transparency läget släpps lite ljud in, vilket är användbart när du befinner dig i stadsmiljö och vill kunna höra ifall en bil närmar sig.


Ljudet har fått sig ett lyft från den gamla modellen. Vad du främst kan förvänta dig är en ökad närvaro av basen samt krispigare diskanter. Ljudet låter helt enkelt mer Hi-Fi. Men är det sann Hi-Fi du vill komma åt ska du istället sikta in dig på vår testvinnare - in ear hörlurar bäst i test ovan.


Lång lyssningstid

Likt föregångaren till denna airpods bäst i test får du med ett litet fodral för hörlurarna som även är dess laddningsstation. Med hjälp av detta case kan du få ut närmre 19 timmar lyssning. När både hörlurar och case har slut på batteri laddar du enkelt upp det med samma sladd som du laddar din iPhone med. Hörlurarna är i sig väldigt energieffektiva och ger dig musik i 5 timmar (med noise cancellation på). På endast 15 ynka minuters laddning får du nog med batteri för att lyssna i 3 timmar..


Bra passform med maximal komfort

En annan fördel med dessa hörlurar är att de sitter väldigt bra i öronen. Många andra tillverkare har tyvärr problem med passformen. Med AirPods Pro får du medföljande silikontoppar för att optimera passformen. Hörlurarnas smarta chip låter dig även göra ett fit-test för att se hur bra hörlurarna sitter i örat. Apple har även tagit steget och lagt in en luftlucka för att låta örat vädras vilket minskar känslan av svett, tacksamt när de används vid träning!


Enkel anslutning till Apple och Android

De fungerar otroligt bra med de senare iPhone-modellerna där anslutningen går på ett kick eftersom du får upp hörlurarna direkt när du öppnar fodralet första gången. Det gör hörlurarna till bästa airpods till iPhone. Misströsta dock inte om du vill koppla dessa med Android. Då kan du göra en klassisk bluetooth-koppling. Därefter funkar de felfritt och återansluts automatiskt till din Android så länge du har bluetooth aktiverat på telefonen. En negativ aspekt är dock röstassistenten, som du inte kommer åt ifall du använder airpods på en Android.


Hörlurarna låter bra, är lätta att ta med sig och ger dig möjligheten att lyssna på musik 24/7, även när du springer eller när du byter om! Läs mer på Apples hemsida.Köp bästa Airpods Pro till bästa pris

Airpods bästa pris får du när du handlar online. Då slipper du dessutom att gå till affären och kan dem levererade direkt hem till dörren. Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.
Användarnas omdömen och recensioner om airpods bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Köpte mina Apple AirPods Pro för 6 månade sedan och tycker de är värda varenda krona! Bra ljud och perfekt brusreducering."


"Uppgraderade från AirPods 1 när batterierna var slut. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare!"


"Förvånansvärt bra AirPods där ljudet duger. ANC är bättre än jag hade förväntat mig och använder dessa hela tiden när jag jobbar. Mikrofonen tar upp annat ljud, men aldrig fått klagomål."


"Bästa airpodsen! Flyger man med en hel del skrikande barn så lovar jag dig - har du dessa airpods kan du lugnt luta dig tillbaka och koppla av."


"Fantastiskt bra ljud, bra funktion att kunna stänga av och på omgivningsljud. "


"Sitter skönt i örat, bra brusreducering och ett okej pris, så prisvärda airpods."


"Bra ljud, batteritid och laddningstid. Sitter bra i öronen till en början men efter en stund känns det som de glider ur."


"Har provat flertalet olika märken på hörlurar tills jag till slut gav med mig och köpte apple hörlurar ändå. Helt ojämförbara. Ångrar mig inte en sekund. Tappade en av podarna i ett glas vin också, men den överlevde och fungerar precis lika bra som innan!"

Så gjorde vi testet om trådlösa hörlurar bäst i test

När vi gjorde testet utgick vi från de produkter som har bra kvalité och som visat upp goda resultat i testlabben. Ett urval av dessa resultat presenterar vi i testresultatsdelen nedan.


Vi har också utgått från att produkterna som vi tagit fram som testvinnare i vårt test ska ha ett bra pris i förhållande till effekt.


Utöver dessa faktorer är konsumenternas utlåtanden kring produkterna i hög grad vägledande för oss. Konsumenterna som testat produkterna är ju de sanna experterna.


Med anledning av att Sonys hörlurar erbjuder bättre ljud, bättre ANC (active-noise-cancellation) och bättre batteritid är valet av in ear hörlurar bäst i test enkelt. Dessutom kantas de av goda omdömen från både experter och användare som många hyllar dess goda ljud och funktionalitet.


Sonys hörlurar hade kunnat erbjuda lite enklare koppling, åtminstone när du gör det första gången. Är du en flitig Apple användare kommer AirPods gå smidigare - framförallt om du ofta byter mellan dator och telefon som ljudkälla. Men Sonys hörlurar är fortfarande väldigt enkla att koppla och allting flyter på mycket smidigt tack vare deras app.


Testvinnare - bästa in ear hörlurar

Sony WF-1000XM4 - Trådlösa hörlurar bäst i test

Amazon säljer Sony WF-1000XM4 just nu för bara 2870 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

2870 kr är det lägsta priset just nu för Sony WF-1000XM4!


Apples AirPods Pro - Bästa airpods - utmanaren till hörlurar bäst i testearclips hörlurar recension, vilken airpods är bäst, earpods bäst i test airpods bästa pris, in ear hörlurar test airpods recensionTest in ear hörlurar - Experternas omdömen

Test in ear hörlurar 2024

Råd och Rön har testat totalt 168 hörlurar genom åren, varav 15 testades nyligen. Apple AirPods Pro (2nd gen) får hela 73 poäng, medan Sony WF-1000XM4 får 71 poäng från den senaste granskningen av Råd och Rön.


Test in ear hörlurar 2022

Techradar ger Sony WF-1000XM4 ett betyg på 5/5 och hyllar dess ljud, ergonomi och dess imponerande kvalité på telefonsamtal. De passar dock på att rikta några kängor trots det höga betyget och skriver att batteritiden hade kunnat vara bättre, likaså brusreduceringen samt att det kan ta lite tid att få hörlurarna att sitta helt bekvämt på grund av minnesskummet.


What HiF testade Sony WF-1000XM4 och ger den full pott i betyg. I denna långa recension hyllar de bland annat musikaliteten hos hörlurarna, framförallt med fokus på det dynamiska ljudet och den detaljerade och tydliga basen. De tycker även att hörlurarna är bekväma och erbjuder bland den bästa batteritiden för in ear hörlurar just nu.


Test in ear hörlurar 2021

Ljud och Bild ger Sony WF-1000XM4 betyget "Utmärkt" vilket innebär ett 5 av 6 stjärnor. De tycker att hörlurarna bland annat levererar stabil anslutning, utmärkt brusreducering och bra samtalsljud. På minussidan nämner de att topp-frekvenserna är lite väl dämpade samt att den inställningsbara EQ:n är i det minsta laget.


Sounds Guys jämförde Sony WF-1000XM3 mot AirPods Pro. Det är en jämn fight där det till slut handlar om vad du prioriterar. Funktionaliteten hos AirPods (med iPhones) eller prisvärdheten hos Sony. De avslutar dock sitt test med att säga att om du redan äger en arsenal av Apple-produkter är det bättre att välja airpods, eftersom de håller användarvänlighet och funktionalitet till max.


Techradar har testat AirPods Pro och ger de 4,5/5. De gillar brusreduceringen, passformen samt att de låter dig analysera hörsel hälsa med apples hälso-app. De tycker dock att de är dyrare än dess konkurrenter, vilket tyvärr är sant. De tycker att de är ett bra köp för dig som vill uppgradera från gamla airpods samt ifall du vill ha ett par bra ljudkvalitet och funktion.


MacWorld skriver att; "Kanske har världens populäraste trådlösa hörlurar blivit ännu bättre. Den som köper Airpods för första gången kommer att vara lycklig så länge de passar öronen. Andra generationens Airpods är ett bra köp, men inte en bra uppgradering. Om du redan har bra Airpods finns det inget behov av att byta. MacWorld ger Apples AirPods (2.Gen) 9 av 10 poäng och utmärkelsen "Bra köp".


TEK.NO rekommenderar AirPods Gen.2 och ger dem 8 av 10 poäng. De sammanfattar det hela med; "Sammantaget gillar vi Airpods väldigt mycket, trots lite små missljud. De låter inte bäst, men på de flesta andra områden är det svårt att säga något annat än att Apple är helt toppen."


MyTrendyPhone ger dig åtta tips på hur du själv enkelt kan fixa dina eventuella fel på dina Airpods.


WhatHiFi ger Apple Airpods (2.Gen) 4 av 5 stjärnor och skriver; "Tekniskt och ljudmässigt bättre än tidigare, andra generationens AirPods har en oslagbar Bluetooth-användbarhet och bra ljudkvalitet".


Trusted Reviews har testat Apple Airpods (2.Gen). De gillar att den är så enkel att koppla ihop med telefonen och den långa batteritiden. De tycker också att laddningsdockan är bra. De ger 4 av 5 poäng.


Sounds Guys: har testat AirPods Gen.2 och ger dem 7.3 poäng av 10. De gillar att anslutningen är så vass samt att de är så portabla.


Techradar: ger AirPods Gen.2 3.5 poäng av 5 och gillar att de går snabbt att ansluta till valfri apparat men de tycker att Apple kunde ha gjort mer eftersom det är den 2:a generationen av AirPods.


The Verge: har testat AirPods Gen.2 och gillar dess användarvänlighet och ljud.


Mobil.se testade AirPods Gen.2 och ger dem 6 av 10 poäng. De gillar att det är smidigt att koppla in dem samt att de sitter stadigt. De gillar inte att de är dyra!


Köpguide - test hörlurar

Fördelar med in ear hörlurar

In-ear hörlurar är otroligt praktiska. De ger dig friheten att lyssna på exempelvis musik vart du än befinner dig utan att de tar en massa plats. År 2024 är även in-ear hörlurarna väldigt smarta vilket betyder att du även kan ta emot samtal, lyssna på musik och göra enklare kommandon på din smartphone via hörlurarna. Hörlurarna är så lätta att använda så att du snabbt glömmer bort att du ens har dem på dig.


Varför ska jag välja in-ear hörlurar framför on-ear? Detta är helt upp till dig själv. Oftast är on-ear hörlurar (brusreducerande hörlurar) av bättre kvalitet och gjorda för riktiga musikälskare medan in-ear hörlurar är mer för vardagligt bruk som prata i telefon, lyssnar på musik och så vidare via sin smartphone. 


Tips 1: Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om bluetooth högtalare eller testet om multiroom högtalare. Passa även på att koppla av med en ljudbok. Läs om bästa ljudbokstjänsten här.


Tips 2: Letar du efter en ny mobiltelefon? Då har vi tipset för dig. Komplettera den med ett snyggt mobilskal samt ett bra mobilabonnemang med bra mobilt bredband.


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har in ear hörlurar rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = bästa trådlösa hörlurar till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om in ear hörlurar

 • Vilka trådlösa in-ear hörlurar är bäst?
  Sony WF-1000XM4 är de bästa in ear hörlurarna just nu. De levererar ett otroligt bra ljud som bara blir ännu bättre med deras brusreducering som är bäst på marknaden just nu. Dessutom har de en lång batteritid på 8 timmar.

  Dessutom kan laddningsfodralet ladda upp hörlurarna till full styrka två gånger, vilket ger dig en total lyssningstid på 24 timmar när allt är fulladdat.
 • Vad för hörlurar är bäst för öronen?
  De hörlurar som är bäst för öronen är s.k. over-ear hörlurar. Dessa sitter över örat med kåpor. Detta skyddar öronen, är skönare och skjuter inte heller in ljud rakt i örat. Detta gör de mer skonsammare att bära.
 • Vilka hörlurar är bättre än Airpods?
  Sony WF-1000XM4 levererar bättre ljud, brusreducering och batteritid än Apple bästa Airpods till iPhone, och är ett solklart bättre val. Apple Airpods erbjuder dock en lite enklare koppling till iPhone och Mac, även om Sonys hörlurar också gör detta bra.
 • Vilka airpods är bäst?
  Bäst just nu är Sony WF-1000XM4 tack vare grym batteritid, brusreducering och ljudkvalitet.
 • Hur mycket kostar airpods?
  Apples Airpods till iPhone kostar drygt tusenlappen. Men om du vill ha de bästa airpodsen just nu kostar de drygt 2500 kronor.
 • Vilka airpods ska man köpa?
  Det beror helt på dina behov. Det finns fördelar och nackdelar med alla trådlösa hörlurar. Läs mer om bästa Airpods till iPhone samt Sonys hörlurar i vårt trådlösa hörlurar test!Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna blu-ray dvd, foto, hemmabio, högtalare, hörlurar, kameror, tv och telefoni.Philip Andrén

Bäst i test: Hörlurar - in ear

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast