Det här är den bästa gamingdatorn just nu.

Tester på bärbar gaming dator 2020

Vill du veta vilken gaming/speldator som har blivit "bäst i test" 2020? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken dator som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa gamingdatorn!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa gamingdatorn NU!

 

Därför ska du ha en gamingdator

Datorspel är utan tvekan något av den allra populäraste hobbyn idag. På senare år har det även blivit mer än en hobby - eSport som det nu heter - har blivit en stor industri som för ihop miljoner människor. För att du eller dina barn ska kunna hänga med sina polare på online-äventyr så gäller det att man är välutrustad. Många spel kommer idag med krävande grafik och du vill ju att det ska flyta på så bra som möjligt utan att behöva spendera en förmögenhet på en ny dator. Förutom att datorn ska leverera bra resultat för gaming vill du även att den ska funka till skolan eller jobbet, därför gäller det att den är smidig att ta med sig - bärbart tack!

 

Vilka krav ställer vi på gamingdatorn?


  • Bra prestanda - ett måste när det gäller gaming!

  • Laptopformat - för att datorn ska hänga med i ditt riktiga liv.

  • Bra pris - marknaden är övermättad av gamingdatorer i olika prisklasser så givetvis ska du hitta den bästa datorn till det allra bästa priset!

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa gamingdatorn när det kommer till prestanda och kvalitet. Vi har därför läst alla tester och även kollat vad konsumenterna som redan köpt denna gamingdator, tycker om sin produkt.


Vilken gamingdator ska jag köpa?

Som du säkert redan vet så beror detta på vad för spel du tänker spela samt om du vill spela på de allra högsta inställningarna eller inte. Förutom detta så är storleken på din plånbok ett viktigt element att ha med. Det som man generellt ska ha koll på vid inköp av gamingdator är bra processorkraft relativt till datorn, gott om RAM-minne samt ett schysst grafikkort så att datorn klarar av de högre grafikinställningarna. När det kommer till märken så kan man känna sig väldigt säker så länge man köper från de mer etablerade märkerna som Asus ROG, MSI, HP och Acer.

Bästa bärbara gamingdator 2020

Vi vet att många gaming-personer även föredrar att helt bygga sin egna gamingdator, men önskar du en färdigbyggd och riktigt vass gamingdator är HP Pavilion Gaming 16 en fantastisk bra dator. Laptopen kommer med hög prestanda för ett riktigt bra pris som hjälper dig spela på topp, vart du än är.


Gamingdator bäst i test. Detta är den bästa gamingdatorn just nu! Kraftfull och prisvärd. Du får det bästa priset med bäst i test guidens rabattkod!

 Bästa bärbara gamingdatorn just nu - HP Pavilion Gaming 16
 (Klicka på datorn för mer information på HP's hemsida
)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 20 oktober 2020
De bästa priserna på HP Gaming Pavilion 16

 


HP Pavilion Gaming 16-a0005no kommer med Intel Core i5-10300H (2.5 GHz basfrekvens, upp till 4.5 GHz med Intel Turbo Boost). Dess minne är 2 st 4GB DDR4 RAM vilket är utformat för att köras vid höga hastigheter, vilket i sin tur leder till bättre prestanda vid spel. Lagringsutrymmet står en SSD-disk på 512 GB för. Grafiken levereras från ett NVIDIA GeForce GTX 1650 (4GB dedikerat GDDR6) för. Skärmens uppdateringsfrekvens är 60Hz. Skärmens storlek är 16".

 

Batteritiden vid videouppspelning ligger på ca 6h och 45 minuter. Pavilion 16 kommer med stöd för snabb batteriladdning där du kan ladda 50 % på 45 minuter.

 

Grafikkortet NVIDIA GeForce GTX 1650 6GB är ett rekommenderat och respekterat grafikkort som inte kommer lämna dig besviken, framförallt för det schyssta priset på datorn.


Vikten på 2,35 kg är inte lätt att gå och bära på men det är ändå mindre än konkurrenterna i samma prisklass. Efter en titt på vad som finns under ytan är det inte heller svårt att förstå varför den väger en del. Men hellre att den känns robust och stark än plastig. 


Skärmen har en idealisk färgåtergivning för gaming, video- och fotoprojekt. Med en ljusstyrka på 300 nits ser du enkelt detaljer och får bra nyans trots starka ljusförhållanden. Med anti-reflexpanel kommer du inte störas av solen vilket öppnar upp för att sitta med datorn trots fint väder!

 

När det kommer till fläkt och hur datorn hanterar värme så är det också en stor förbättring från tidigare modeller. Datorn blir inte lika varm längre och du kommer inte erfara någon termisk strypning av prestandan. Gamingdatorns ljud levereras av högtalare från Bang Olufsen.  

 

Tangentbordet känns bra och med "Anti-ghosting"-teknik (varje knapptryck identifieras) blir det möjligt för dig att utföra flera kommandon samtidigt. Tidigare modeller har fått kritik för att tangentbordet blivit väldigt varmt. Men med Pavilion 16 har HP lyckats få bort detta problem genom bättre värmehantering.

 

Utgångsportarna på Pavilion 16-a0005no sitter främst på baksidan för att undvika sladdtrassel. De utgångarna som stöds är USB 3.0, diplayport, SD-kort, ethernet och självklart portar för dina hörlurar + mikrofon. En nyhet för denna gamingdator är USB-C porten som kan föra över filer med en hastighet på 10GB/s. 

 

Om du letar efter en gaminglaptop med bra specifikationer till ett bra pris så blir det INTE bättre än detta!

 

Dessa experttester kan du ta del av

Indian Express, augusti 2020: Är mycket positiva till HP Pavilion Gaming 16 och ger den 4/5 stjärnor. De skriver att det är gaminglaptop som "blandar jobb och kul". Enligt dem passar datorn både den kreativa användaren som behöver prestanda för att skapa och gamern som behöver ha ett störningsfritt flyt. De är dock besvikna över att skärmen endast har en uppdateringsfrekvens på 60Hz. 


CNET, januari 2020: Ger HP Pavilion 7,8 poäng. De tycker att det är en bra dator som hanterar spel, skolarbete och innehållsskapande, med enkelhet. 


PCMAG, december 2019: Ger HP Pavilion 3,5/5 stjärnor. De tycker att det är en "respektabel utmanare i ett otroligt konkurrenskraftig arena". När den ställs mot de andra datorerna i testet, Nitro 7, Helios 300, Lenovo Legion och Dell G5, ligger Pavilion i toppen för praktiska tester som batteritid, produktivitet och lagring. PCMAG avslutar sitt test med att skriva: "Det är ett stiligt och ganska snabbt system som sannolikt kommer att tillfredsställa ett stort antal detaljhandelsköpare. Det har inte kraften nog för ett redaktörsval, men det är en värdig runner-up".


Notebookcheck, september 2019: Tycker att HP Pavilion Gaming är en bra gamingdator som gör vad den ska. De tycker även att den är tyst och den snabba SSD-disken. De lyfter även fram datorns flexibilitet eftersom du kan byta ut delar om du skulle vilja. 


Techradar, Augusti 2019: testade HP Pavilion Gaming 15 och tyckte att den hade flera bra egenskaper. De positiva saker som lyftes fram var bl.a. datorns pris, attraktiva design och utgångsportarna som finns i multum. Bland det negativa nämns datorns kraft - något som Techradar helst hade sett lite mer av.


Laptopmag, Januari 2019: summerade sitt test med "HP's Omen 15 är ett riktigt krafthus med exceptionell kvalitet när det kommer till bärbara gamingdatorer. För det fina priset får du stark prestanda, en färgglad 15.6 tums, 144Hz-skärm, ett skönt tangentbord och de kända Bang Olufsen-högtalarna - allt paketerat i en snygg design." De skrev även "Om du inte vill spendera mer än 2000$ så är HP Omen 15 en bra satsning för en bra och mainstream gamingdator."

  

T3 skrev såhär om specifikationerna i datorn: "Dessa specifikationerna skiljer sig väldigt mycket från någon annan av de andra bärbara gamingdatorerna i samma prisklass."

 

Digitallife skriver: "Det är ingen perfekt gaminglaptop, men med tanke på hur stark den faktiskt är får man nästan se förbi klumpigheten och det halvdana tangentbordet. HP Omen 15 ger helt enkelt valuta för pengarna."

 

Så säger konsumenterna om gamingdatorn

Det som konsumenterna gillar allra mest är priset. Om man jämför med andra tillverkare så får man allra mest prestanda för pengarna när man köper en HP Pavilion 15-dk0014no vilket uppskattas väldigt mycket. Att man då också får kvalitet och säkerheten att ha köpt sin dator från en stor tillverkare som HP ger en trygghetskänsla. Här kommer några exempel på vad användarna säger;

 

Såhär skriver John om sitt köp "Med facit i hand så är det en riktigt bra laptop, speciellt för detta pris. Jag var tvungen att fixa lite inställningar för att få temperaturen på tangentbordet till en bra nivå men efter det var jag väldigt nöjd med min dator." 


"Detta är mycket billigt för vad man får."


"HP Pavilion är en robust pc med snygg design, bra grafik, stark processor, lagom stor skärm, bra tangentbord och flera portar för kommunikation med andra enheter. Denna pc är en bra produkt med stor bredd och brett användningsområde och till ett rimligt pris."


"Grym laptop för detta pris"


"Efter en månads användning av den här bärbara datorn kan jag säga att jag är mycket nöjd och imponerad."


"Fantastisk bärbar dator! Värt priset! Mycket snabb, bra kvalitet."

 

Det här är nackdelarna med gamingdatorn

Låt oss också se på nackdelarna med denna gamingdator. Det största problemet som konsumenterna har klagat på är hur varmt tangentbordet kan bli vid hög ansträngning. Det varma tangentbordet är inget som kommer strypa prestandan på din dator men självklart vill du att datorn ska hållas så kylig som möjligt. Det som konsumenterna har gjort för att åtgärda detta problemet är att "undervolta" sin dator. Vad man gör när man "undervoltar" är att man ändrar sina processorinställningar på datorn så att den ska bli kallare. Efter att konsumenterna har gjort detta ingrepp har de ändrat sin uppfattning och tycker då att det är en väldigt bra dator för det priset.

 

Här köper du gamingdatorn till bästa pris

Bästa priset på HP Gaming Pavilion 16 hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 37 banker och långivare.


HP säljer gamingdatorn för bara 8990 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset. Ange Bäst i test Guidens rabattkod PAVG16BTG för att få detta pris!

8990 kr är det lägsta priset just nu för HP Gaming Pavilion 16!

Gillar du att spela kan vi även tipsa dig om att läsa vårt test om bästa gaming headset.

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående gamingdator. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bärbara gamingdatorn till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!