Det här är den bästa gamingdatorn just nu.

Tester på bärbar gaming dator 2020

Vill du veta vilken gaming/speldator som har blivit "bäst i test" 2020? Då har du kommit helt rätt! Vi har läst alla texter från experter, pratat med experter och även tagit reda på vilken dator som konsumenterna gillar allra bäst och sedan sammanställt resultaten på denna sidan, på så sätt kan du undvika dåliga köp och hitta den bästa gamingdatorn!

 

Jag vet redan allt jag vill veta - visa mig den bästa gamingdatorn NU!

 

Därför ska du ha en gamingdator

Datorspel är utan tvekan något av den allra populäraste hobbyn idag. På senare år har det även blivit mer än en hobby - eSport som det nu heter - har blivit en stor industri som för ihop miljoner människor. För att du eller dina barn ska kunna hänga med sina polare på online-äventyr så gäller det att man är välutrustad. Många spel kommer idag med krävande grafik och du vill ju att det ska flyta på så bra som möjligt utan att behöva spendera en förmögenhet på en ny dator. Förutom att datorn ska leverera bra resultat för gaming vill du även att den ska funka till skolan eller jobbet, därför gäller det att den är smidig att ta med sig - bärbart tack!

 

Vilka krav ställer vi på gamingdatorn?


  • Bra prestanda - ett måste när det gäller gaming!

  • Laptopformat - för att datorn ska hänga med i ditt riktiga liv.

  • Bra pris - marknaden är övermättad av gamingdatorer i olika prisklasser så givetvis ska du hitta den bästa datorn till det allra bästa priset!

  • Testvinnare och uppskattad av konsumenterna - Självklart ska du ha den bästa gamingdatorn när det kommer till prestanda och kvalitet. Vi har därför läst alla tester och även kollat vad konsumenterna som redan köpt denna gamingdator, tycker om sin produkt.


Vilken gamingdator ska jag köpa?

Som du säkert redan vet så beror detta på vad för spel du tänker spela samt om du vill spela på de allra högsta inställningarna eller inte. Förutom detta så är storleken på din plånbok ett viktigt element att ha med. Det som man generellt ska ha koll på vid inköp av gamingdator är bra processorkraft relativt till datorn, gott om RAM-minne samt ett schysst grafikkort så att datorn klarar av de högre grafikinställningarna. När det kommer till märken så kan man känna sig väldigt säker så länge man köper från de mer etablerade märkerna som Asus ROG, MSI, HP och Acer. 

Bästa bärbara gamingdator 2020

HP Omen 15 har presterat väl i experttester och varit mycket populär bland konsumenter. Tyvärr finns det denna dator inte tillgänglig längre men för dig som absolut som vill ha en gaminglaptop just nu har vi har tagit fram en tillfällig testvinnare som är likvärdig med undantag för något mindre RAM-minne.

 

Efter att ha pratat med experter och tagit hänsyn till vad konsumenterna tycker och vill så har vi tagit fram en tillfällig vinnare: HP Pavilion Gaming 15-dk0014no.

 

Vi vet att många gaming-personer även föredrar att helt bygga sin egna gamingdator, men önskar du en färdigbyggd och riktigt vass gamingdator är HP Pavilion Gaming 15-dk0014no en fantastisk bra dator. Om du också vill ha ett riktigt kraftpaket för ett mycket bra pris så är HP Omen 15 perfekt för dig. Laptopen kommer med hög prestanda för ett riktigt bra pris som hjälper dig spela på topp, vart du än är.


Bästa bärbara gamingdator just nu - HP Pavilion Gaming 15-cx0019no

 Bästa bärbara gamingdatorn just nu - HP Pavilion Gaming 15-dk0014no
 (Klicka på datorn för mer information på HP's hemsida
)

 


Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 10 augusti 2020

 


HP Pavilion Gaming 15-dk0014no kommer med Intel Core i7-9750H hexa (2.6 GHz basfrekvens, upp till 4.5 GHz med Intel Turbo Boost). Dess minne är 1 st 8GB RAM. Lagringsutrymmet står en SSD-disk på 256 GB för. Grafiken i 15-dk0014no levereras från ett NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti (6GB dedikerat GDDR6) för. Skärmens uppdateringsfrekvens är häpnadsväckande 144Hz (perfekt för spel). Skärmens storlek är 15,6".

 

Batteritiden vid videouppspelning ligger på ca 4h och 45 minuter. 15-dk0014no kommer med stöd för snabb batteriladdning där man kan ladda 50 % på 45 minuter.

 

Grafikkortet NVIDIA GeForce GTX 1660Ti 6GB är ett rekommenderat och respekterat grafikkort som inte kommer lämna dig besviken, framförallt för det schyssta priset på datorn. GPU:t levererar goda resultat för följande spel:

 

  • Doom - 97 FPS (frames per second)

  • Overwatch - 168 FPS

  • Fortnite 102 FPS

  • PUBG - 67 FPS

 

Vikten på 2.2 kg är inte lätt att gå och bära på men den är ändå tunnare än de flesta konkurrenterna i samma prisklass och när man tänker på vad som finns inne i 15-dk0014no så är det inte konstigt att den väger lite. En tröst till att den väger lite är som tidigare nämnt att designen är modern och bezeln på datorn är väldigt tunn vilket ökar känslan om kvalitet. Hellre att den väger lite och känns robust än att den väger lite och känns plastig.

 

När det kommer till fläkt och hur datorn hanterar värme så är det också en stor förbättring från tidigare modeller. Datorn blir inte lika varm längre och du kommer inte erfara någon termisk strypning av prestandan. Däremot har vissa konsumenter kommenterat fläktarna. När datorn står i helt stilla läge har vissa konsumenter upplevt att fläkten fortfarande låter. Detta är ingenting som kommer påverka prestandan men det kan vara något man kan störa sig på. För att kompensera så kommer 15-dk0014no med högtalare från Bang Olufsen så att du enkelt kan zona ut från omvärlden.

 

Tangentbordet på 15-dk0014no känns bra och med "Anti-ghosting"-teknik (varje knapptryck identifieras) blir det möjligt för dig att utföra flera kommandon samtidigt. Tangentbordet har tidigare fått kritik då det, på vissa modeller, har blivit väldigt varmt. Användarna har då löst detta genom att ändra processorinställningarna på datorn. Med nya HP Pavilion Gaming 15-dk0014no har inget sådant problem identifierats.

 

Utgångsportarna på 15-dk0014no sitter främst på baksidan för att undvika sladdtrassel. De utgångarna som stöds är USB 3.0, diplayport, SD-kort, ethernet och självklart portar för dina hörlurar + mikrofon. En nyhet för denna gamingdator är USB-C porten som kan föra över filer med en hastighet på 10GB/s. 

 

Titta på detta YouTube-klipp där du får en genomgång av gamingdatorn på ca 5 minuter.

 

Om du letar efter en gaminglaptop med bra specifikationer till ett bra pris så blir det INTE bättre än detta!

 

Dessa experttester kan du ta del av

CNET, januari 2020: Ger HP Pavilion 7,8 poäng. De tycker att det är en bra dator som hanterar spel, skolarbete och innehållsskapande, med enkelhet. 


PCMAG, december 2019: Ger HP Pavilion 3,5/5 stjärnor. De tycker att det är en "respektabel utmanare i ett otroligt konkurrenskraftig arena". När den ställs mot de andra datorerna i testet, Nitro 7, Helios 300, Lenovo Legion och Dell G5, ligger Pavilion i toppen för praktiska tester som batteritid, produktivitet och lagring. PCMAG avslutar sitt test med att skriva: "Det är ett stiligt och ganska snabbt system som sannolikt kommer att tillfredsställa ett stort antal detaljhandelsköpare. Det har inte kraften nog för ett redaktörsval, men det är en värdig runner-up".


Notebookcheck, september 2019: Tycker att HP Pavilion Gaming är en bra gamingdator som gör vad den ska. De tycker även att den är tyst och den snabba SSD-disken. De lyfter även fram datorns flexibilitet eftersom du kan byta ut delar om du skulle vilja. 


Techradar, Augusti 2019: testade HP Pavilion Gaming 15 och tyckte att den hade flera bra egenskaper. De positiva saker som lyftes fram var bl.a. datorns pris, attraktiva design och utgångsportarna som finns i multum. Bland det negativa nämns datorns kraft - något som Techradar helst hade sett lite mer av.


Laptopmag, Januari 2019: summerade sitt test med "HP's Omen 15 är ett riktigt krafthus med exceptionell kvalitet när det kommer till bärbara gamingdatorer. För det fina priset får du stark prestanda, en färgglad 15.6 tums, 144Hz-skärm, ett skönt tangentbord och de kända Bang Olufsen-högtalarna - allt paketerat i en snygg design." De skrev även "Om du inte vill spendera mer än 2000$ så är HP Omen 15 en bra satsning för en bra och mainstream gamingdator."

  

T3 skrev såhär om specifikationerna i datorn: "Dessa specifikationerna skiljer sig väldigt mycket från någon annan av de andra bärbara gamingdatorerna i samma prisklass."

 

Digitallife skriver: "Det är ingen perfekt gaminglaptop, men med tanke på hur stark den faktiskt är får man nästan se förbi klumpigheten och det halvdana tangentbordet. HP Omen 15 ger helt enkelt valuta för pengarna."

 

Så säger konsumenterna om gamingdatorn

Det som konsumenterna gillar allra mest är priset. Om man jämför med andra tillverkare så får man allra mest prestanda för pengarna när man köper en HP Pavilion 15-dk0014no vilket uppskattas väldigt mycket. Att man då också får kvalitet och säkerheten att ha köpt sin dator från en stor tillverkare som HP ger en trygghetskänsla. Här kommer några exempel på vad användarna säger;

 

Såhär skriver John om sitt köp "Med facit i hand så är det en riktigt bra laptop, speciellt för detta pris. Jag var tvungen att fixa lite inställningar för att få temperaturen på tangentbordet till en bra nivå men efter det var jag väldigt nöjd med min dator." 


"Detta är mycket billigt för vad man får."


"HP Gaming Pavilion - 15-dk0014no är en robust pc med snygg design, bra grafik, stark processor, lagom stor skärm, bra tangentbord och flera portar för kommunikation med andra enheter. Denna pc är en bra produkt med stor bredd och brett användningsområde och till ett rimligt pris."


"Grym laptop för detta pris"


"Efter en månads användning av den här bärbara datorn kan jag säga att jag är mycket nöjd och imponerad."


"Fantastisk bärbar dator! Värt priset! Mycket snabb, bra kvalitet."

 

Det här är nackdelarna med gamingdatorn

Låt oss också se på nackdelarna med denna gamingdator. Det största problemet som konsumenterna har klagat på är hur varmt tangentbordet kan bli vid hög ansträngning. Det varma tangentbordet är inget som kommer strypa prestandan på din dator men självklart vill du att datorn ska hållas så kylig som möjligt. Det som konsumenterna har gjort för att åtgärda detta problemet är att "undervolta" sin dator. Vad man gör när man "undervoltar" är att man ändrar sina processorinställningar på datorn så att den ska bli kallare. Efter att konsumenterna har gjort detta ingrepp har de ändrat sin uppfattning och tycker då att det är en väldigt bra dator för det priset.

 

Här köper du gamingdatorn till bästa pris

Bästa priset på HP Pavilion 15-dk0014no hittar du på internet. Då får du den också hemskickad till dig direkt, vilket är bekvämt och enkelt.

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 39 banker och långivare.

 

Hos HP Store kan du köpa den bästa gamingdatorn för 11490 kronor när du klickar här och använder Bäst i test Guidens rabattkod HPOMENBITC. Frakten hem till dig ingår också i priset.

 

11490 kronor är Sveriges lägsta priset för gamingdatorn HP Omen 15-dc0007no om du handlar den via Bäst i test Guiden just nu!

 

 


Gillar du att spela kan vi även tipsa dig om att läsa vårt test om bästa gaming headset.

 

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående gamingdator. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa bärbara gamingdatorn till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!