Bästa läppbalsam

Bästa läppbalsam 2022

Har du torra läppar och vill veta vilket läppbalsam som är bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella tester som presenterats den senaste tiden i tidningar, på internet och från experter. Men inte nog med det! 


Vi har även tagit reda på vilket läppbalsam som konsumenterna tycker bäst om. Vårt arbete har vi sedan sammanställt till dig här på denna sida, allt för att göra ditt val lite enklare och samtidigt undvika dåliga felköp. 


I testet kan du läsa om


 1. Läppbalsam bäst i test
 2. Innan ditt köp
 3. Bäst i test läppbalsam - La Roche-Posay Cicaplast
 4. Detta säger experterna


Läppbalsam bäst i test

Läppbalsam bäst i test

La Roche-Posay Cicaplast

Läppbalsam bäst i test La Roche-Posay Cicaplast
 • Parfym- och smakfri

 • Behöver ej appliceras ofta

 • Liten tub

priser i samarbete med Prisjakt


Innan ditt köp

Ett bra läppbalsam återfuktar och skyddar dina läppar, framförallt under vintertid där kombinationen av kall temperatur, torr luft och varmt inomhusklimat snabbt gör dina läppar torra. I värsta fall kan de bli så torra att de spricker. Men det är viktigt att använda rätt typ av balsam eftersom fel produkt kan hindra dina läppar från att själv tillföra fukt. Därför spelar ingredienserna i läppbalsamet stor roll. Allra helst ska det vara en kombination av mineraloljor och naturliga ingredienser. Hittar du rätt balsam för dig är risken att du aldrig skiljer dig ifrån det eftersom det är väldigt effektivt, enkelt och håller dina läppar i allra bästa skick. 


Vikten av bra ingredienser är stor eftersom du med dessa inte behöver applicera konstant. Detta minskar risken för att dina läppar ska vänja sig alltför mycket av produkten. Det är framförallt här som en skillnad märks av bland de olika ceraten som finns just nu. De som presterar allra bäst absorberas enkelt av läpparna snarare än att lägga sig som en skyddande film på läpparna. Allt mer du rör på läpparna, desto snabbare bryts denna hinna ned och behövs fyllas på. Därför vill du ha ett läppbalsam som absorberas av dina fnasiga läppar. 


Är du på skidsemester där solens strålar står på hela dagen kan det vara en god idé att investera i ett läppbalsam med solskyddsfaktor - för maximalt skydd.
Bäst i test läppbalsam - La Roche-Posay Cicaplast

Efter att ha läst vad experterna säger om de olika produkterna som finns att köpa just nu har vi tagit fram en testvinnare som snabbt absorberas in i läpparna och använder enbart naturliga ingredienser. Vi pratar givetvis om La Roche-Posay Cicaplast. Läs mer om testvinnaren här nedan! 

Läppbalsam bäst i test - La Roche-Posay Cicaplast

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 december 2022

De bästa priserna på La Roche-Posay Cicaplast


Detta läppbalsam är litet nog att få plats i din byxficka och uträttar samtidigt mirakel för dina fnasiga läppar. Tack vare dess effektiva och naturliga ingredienser absorberas den snabbt av läpparna och erbjuder ett bra skydd mot vinterns kalla och torra klimat. 


Dess ingredienser består huvudsakligen av vitamin B5 i form av pantenol. Denna vitamin bidrar med en lugnande och återfuktande effekt på hud och läppar. Vitamin B5 motverkar även irritation och gör det enklare för läpparna att komma igång med sin repareringsprocess. Spruckna och nariga läppar blir snabbt ett minne blott!


OBS! Tänk på att inte dela läppbalsamet med någon eftersom läppbalsam oftast används i vintertider då förkylningar, influensor och munsår är som vanligast.


Detta säger konsumenterna

Här på Bäst i test Guiden vill vi ju gärna veta vad konsumenterna har att säga om sitt köp, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel:


"Mycket bra läppbalsam"


"Läpparna känns jättebra!"


"Favorit på vintern. Det bästa mot torra läppar"


"Konstig smak när det kom i kontakt med munnen, kändes inte så skönt på läpparna som man föreställde sig det skulle göra."


"Denna gör läpparna mjuka, riktigt underverk för läpparna. Den slår storsäljaren burt's bees lip balm"


Här köper du bästa läppbalsam till lägst pris

Doz Apotek säljer La Roche-Posay Cicaplast för 69 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

69 kr är det lägsta priset just nu för La Roche-Posay Cicaplast!

Apoteket MEDS säljer La Roche-Posay Cicaplast för 78 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

Apohem säljer La Roche-Posay Cicaplast för 78 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Lyko säljer La Roche-Posay Cicaplast för 119 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Test läppbalsam - experternas omdömen

Damernas Värld: Testade 8 läppbalsam. De utsåg La Roche-Posay Cicaplast till bäst i test. De gillar bl.a. att den får plats i byxfickan, att den är parfym- och smakfri samt att det enbart behövs 2 appliceringar under hela dagen. 


Veckorevyn: Utsåg La Roche-Posay Cicaplast till testvinnare när de testade 7 olika balsam. De tyckte att det är det bästa läppbalsam när det kom till att skydda dina läppar från att spricka. 


Elle: Testade 11 st läppbalsam. Vinnaren i deras test blev Grown Alchemists Age Repair Lip Treatment, ett läppbalsam med anti-age-effekt. De gillar att det innehåller peptider och naturliga oljor som ger ett idealt skydd mot den torra vinterluften. De uppskattar dessutom att balsamet kommer i ett kompakt stift-format. Andra läppbalsam i deras test var bl.a. Clinique Superbalm Lip Treatment och Biotherm Aquasource Plump & Glow som båda fick bra betyg. 
Testvinnare - Läppbalsam bäst i test 2022


läppsyl bäst i test

Håll dina läppar återfuktade med det bästa läppbalsamet just nu!


Tips 1: Om du är intresserad av hudvård kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om den bästa antirynkkrämen. Med denna dras rynkorna tillbaka och din hy ser både slätare och yngre ut. 


Tips 2: Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har läppbalsam rea på testvinnaren. På så vis kan du köpa det bästa läppbalsamet till det lägsta priset. Klicka på Gilla nu, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.
Vanliga frågor och svar

 • Vilket läppbalsam är bäst?
  La Roche-Posay Cicaplast har blivit utsedd till bäst i test.
 • Hur länge håller läppbalsam?
  Ett läppbalsam som applicerar med finger torkar snabbare ut än läppcyl. Tänk på att inte dela läppbalsamet med någon eftersom läppbalsam oftast används i vintertider då förkylningar, influensor och munsår är som vanligast.
Populära tester inom kategorin hälsa & personvård


Philip Andrén

Bäst i test: Läppbalsam

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden är utbildad musikproducent och vidareutbildar sig just nu på sidan om jobbet på Bäst i test Guiden inom ”International Business”. 


De specialintressen som Philip djupdyker i på Bäst i test Guiden finner du inom områdena ljud & bild, teknik, motor och ekonomi.


Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: