bäst lypsyl som inte torkar ut läpparna, bra läppbalsam för extremt torra läppar, bra lypsyl mot torra läppar, test läppbalsam torra läppar

Bästa läppbalsam 2024: återfuktande läppbalsam bäst i test

Har du torra läppar och vill veta vilket som är läppbalsam bäst i test? Att hitta det bästa läppbalsamet för torra läppar kan vara en riktig utmaning, men vi har gjort det enklare för dig!


I vår stora guide om återfuktande läppbalsam bäst i test 2024 finns det ett läppbalsam som passar just dina behov - oavsett om du behöver återfuktning, solskydd, eller ett bra läppbalsam med en härlig doft. Läs mer och hitta bästa lypsyl för dig!


Läppbalsam bäst i test just nu


Vad är ett bra läppbalsam?

Ett bra läppbalsam återfuktar och skyddar dina läppar, framförallt under vintertid där kombinationen av kall temperatur, torr luft och varmt inomhusklimat snabbt torkar ut läpparna, och  i värsta fall spricker. Det är viktigt att tänka efter innan du ska köpa läppbalsam eftersom fel produkt kan förhindra läkning av läpparna och hindra dina läppar från att själv tillföra fukt. Här spelar ingredienserna i läppbalsamet stor roll.


Det finns många bra läppbalsam på marknaden, från La Roche-Posay Cicaplast Lips, som har utsetts till "Bäst i Test läppbalsam", till klassiska Carmex läppbalsam som länge ansetts vara läppsyl bäst i test, bland många fler.Jämför läppbalsam bäst i test

SPF:
Vegansk:
Aktiva ämnen:
Doft:
Färg:
Bäst i test läppbalsamet 2024 - La Roche-Posay Cicaplast - Bäst i test
La Roche-Posay Cicap...
Läppbalsam bäst i...
Nej
Nej
MP-lipider
Nej
Nej
Bäst i test läppbalsamet 2024 - Decubal Lips & Dry Spots Balm - Bäst i test
Decubal Lips & Dry S...
Bästa läppbalsam m...
Nej
Nej
Nej
Nej
Nej
Bäst i test läppbalsamet 2024 - Rituals Fortune Balm Repair - Bäst i test
Rituals Fortune Balm...
Bästa naturliga lä...
Finns med
Nej
Nej
Ja
Finns med
Bäst i test läppbalsamet 2024 - Hurraw Lip Balm - Bäst i test
Hurraw Lip Balm
Veganskt läppbalsa...
Finns med
Ja
Nej
Ja
Finns utan
Bäst i test läppbalsamet 2024 - Carmex Lip Balm - Bäst i test
Carmex Lip Balm
Rekommenderad klas...
Finns med
Nej
Nej
Ja
Finns medKöpguide: välj ett bra läppbalsam eller läppcerat

Syntetiska och naturliga ingredienser

Vikten av bra ingredienser är stor eftersom ett bra läppbalsam ger långvarig effekt så du slipper återapplicera konstant. Det minskar också risken för att dina läppar ska vänja sig alltför mycket av produkten och minska på kroppens egna produktion av fuktgivande ämnen. Det är framförallt här som en skillnad märks av bland de olika ceraten som finns just nu.


 • Mineralolja: Petroleum, paraffin eller vaselin, som det ofta kallas i folkmun, är en allergivänlig, syntetisk ingrediens som är vanlig i läppbalsam och läppcerat. Det skapar en barriär på läpparna som hjälper till att låsa in fukt och skyddar mot yttre påfrestning, men det tillför inte någon näring eller extra fukt till huden.
 • Karbamid: Kallas även för urea och finns naturligt i huden. Den har goda vattenbindande egenskaper som stärker hudbarriären och återfuktar läpparna på djupet.
 • Bivax: Även kallat cera alba, är en icke-vegansk naturlig ingrediens som används för att ge läppbalsam dess fasta struktur. Bivax hjälper till att låsa in fukt i läpparna. Bivax kan dock orsaka kontaktallergi om man är känslig.
 • Lanolin: Kallas även för ullfett och är en annan icke-vegansk naturlig ingrediens som kommer från djurens ull. Lanolin är känt för sina återfuktande egenskaper och används till att behandla torra och spruckna läppar, samt ömmande bröstvårtor genom att kapsla in fukten. Vissa känsliga individer kan reagera på allergener i lanolin, men ett riktigt rent lanolin har visat sig vara helt säker för allergiker.
 • Kokosolja och sheasmör: Dessa är veganska, naturliga ingredienser som är vanligt förekommande i läppbalsam. De återfuktar och ger näring till läpparna.


Om du väljer ett cerat som innehåller mineralolja är det bra om det även innehåller en del fuktgivande ingredienser som tillför näring och verkar djupgående. När du har torra läppar vill du tillföra fukt. Det hjälper inte att bara kapsla in dem eftersom läpparnas egen fukt inte är tillräcklig.


Bäst i test läppbalsam - La Roche-Posay Cicaplast


Bästa läppbalsamet Cicaplast

Efter att ha läst vad experterna säger om de olika produkterna som finns att köpa just nu har vi tagit fram en testvinnare som snabbt absorberas in i läpparna och innehåller aktiva ingredienser för att återfukta och reparera läpparna på djupet. Vi pratar givetvis om La Roche-Posay Cicaplast, numera titulerad läppbalsam bäst i test.


Vårdande läppbalsam i smidig förpackning

Läppbalsamet är, med sina 7,5ml, litet nog att få plats i din byxficka och uträttar samtidigt mirakel för dina fnasiga läppar. Tack vare dess effektiva och naturliga ingredienser i kombination med paraffin absorberas den snabbt av läpparna samt erbjuder ett bra skydd mot vinterns kalla och torra klimat.


Läppbalsam med aktiva ingredienser som pantenol

Läppbalsamet innehåller de aktiva ingredienserna: MP-lipider och vitamin B5 i form av pantenol. Denna vitamin motverkar irritation, lugnar huden och stärker hudbarriären. MP-lipiderna underlättar för läpparna att komma igång med sin reparationsprocess. Spruckna och nariga läppar blir snabbt ett minne blott!


Dermatologiskt testat läppbalsam

La Roche-Posay Cicaplast är ett läppbalsam för extremt torra läppar. Den är även parfymfri samt dermatologiskt testad och rekommenderad av hudläkare.Här köper du bästa läppbalsam från La Roche-Posay till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om bästa läppbalsamet Cicaplast

"Favorit på vintern. Det bästa mot torra läppar."


"Konstig smak när det kom i kontakt med munnen, kändes inte så skönt på läpparna som man föreställde sig det skulle göra."


"Denna gör läpparna mjuka, riktigt underverk för läpparna. Den slår storsäljaren Burt's bees lip balm."


Läppbalsam för känsliga läppar - Decubal Lip Balm


Rekommenderat läppbalsam av hudläkare

Vi utser hudläkarnas favorit, Decubal Lips & Dry Spots Balm, till bästa läppbalsamet för känsliga läppar just nu. Denna bästsäljare absorberas snabbt och innehåller få ingredienser.


Svenskt skonsamt läppbalsam

Läppbalsamet innehåller hela 30 ml och är en optimal blandning mellan mineraloljor och naturliga ingredienser (vaselin, lanolin, ricinolja, bivax och E-vitamin) som ger näring och kapslar in fukten i läpparna.


Läppbalsam utan parfym och färgämnen

Inte nog med det - den korta ingredienslistan passar perfekt för dem med känsliga läppar. Helt utan parfym, vatten och färgämnen. Lanolinet är dessutom renat för att inte orsaka allergiska reaktioner.Decubal Lip Balm - decubal läppbalsam rea, bästa läppbalsamHär köper du Decubal läppbalsam bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Decubal läppbalsam bäst i test

"Bästa läppbalsam jag provat, håller en evighet och torkar inte ut läpparna."


"Mycket bra till läppar och nagelband."


"Behövs väldigt lite mängd varje gång och varar därför länge."


Nackdelar med Decubal läppbalsam bäst i test

Det enda negativa är att Decubal Lip Balm tenderar att stelna vid låg temperatur och vara svår att trycka ut på grund av den höga fetthalten samt fetternas kvalitet.


Bästa naturliga läppbalsamet - Rituals Fortune Balms Repair


Rituals läppbalsam bäst i test

Rituals läppbalsam passar dig som vill ha naturligt cerat utan syntetiska ämnen. Denna kommer i en lyxig hylsa som ger en härlig och smidig applicering.


Helt naturligt läppcerat med lyxig känsla

Rituals läppbalsam innehåller endast naturliga och näringsgivande ingredienser, bland annat ricinolja, kokosolja, bivax, jojobaolja, olivolja, druvkärneolja, sheasmör och E-vitamin. Antioxidanter från druvkärneoljan skyddar mot oxidativ stress från fria radikaler.


Den innehåller även uppfriskande eukalyptus och menthol som ger en fräsch känsla vid applicering. Om man råkar slicka på läpparna känner man en söt smak på grund av stevian.


Läppbalsam med färg och SPF

Läppbalsamets volym ligger på 4,8ml men håller länge eftersom den är dryg. Om du vill ha ett färgat läppbalsam finns det flera varianter av Rituals Fortune Balms - du kan få färgen i Nude, Pink eller Red. Rituals har även tagit fram ett läppbalsam med SPF som heter "Fortune Balms SPF 30". Repair är det stift som är ofärgat.Här köper du Rituals läppbalsam bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Rituals läppbalsam

"Prisvärt och härligt läppbalsam som lever upp till förväntningarna."


"Använt detta balm i flera år och köper ingen annan! Gillar behållaren."


"Ett helt underbart läppbalsam. Jag har använt det ofta och kommer definitivt köpa igen. Metallförpackningen är lyxig och kul. Man trycker på en knapp för att klicka upp hylsan till läppbalsamet."


Nackdelar med Rituals läppbalsam bäst i test

Det enda negativa är att det är svårt att använda upp det sista lilla stiftet som sitter kvar i hylsan.


Bästa veganska läppbalsamet - Hurraw läppbalsam


Ekologiskt och veganskt läppbalsam bäst i test

För dig som vill ha ett helt ekologiskt och veganskt läppbalsam utan spår av ämnen från animaliskt ursprung rekommenderar vi Hurraw läppbalsam. Denna kommer i en lekfull och enkel plasthylsa med ceratstift.


Återfuktande läppbalsam med färg, smak och doft

Hurraw läppbalsam är ett återfuktande läppbalsam som ger mjuka läppar. Den kommer också i flera olika varianter om du vill ha ett läppbalsam med färg. Doftvarianterna är många och du hittar allt mellan vanilj, körsbär, ingefära och lakrits till hasselnöt samt tropiska varianter som kardemumma, banan, papaya och ananas.


Finns Hurraw läppbalsam med SPF

Det finns också en variant med solskydd som heter Hurraw Sun läppbalsam SPF 15 med skyddande zinkoxid utan nanopartiklar, samt med god smak och doft av mandarin och vanilj.


Läppbalsam för barn och vuxna

Dessa lekfulla läppbalsam är perfekta för både vuxna och barn - de går att variera mellan olika tillfällen och årstider för den rätta känslan. Tänk på att välja produkter med omsorg om de ska användas av barn. Råd och Rön larmar bland annat om barnsmink som är giftiga - men Hurraw läppbalsam kan du ge ditt barn med gott samvete.Här köper du Hurraw läppbalsam bäst i test till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Hurraw läppbalsam med doft

"Det första läppbalsamet jag köpte från Hurraw var kaffesmak och jag ÄLSKAR den. Tänk dig en riktigt bra gjord, ekologisk smakfull och god kopp kaffe, helt underbar. Jag blev sedan besatt av att testa fler smaker och har nu även Vanilj, Night treatment, Choklad, Mandel, Cocos och Root beer."


"Bästa läppbalsammet i världen! Raspberry är en perfekt färg för mig och den doftar LJUVLIGT!""


"Doftar och smakar gott och ger en perfekt naturlig färg på läpparna."


"Förutom att alla dofter är underbara så är Hurraw's läppbalsam de enda jag inte blir "beroende av". Jag kan smeta på lite när mina läppar är torra och sedan är det klart! Behöver inte fortsätta använda produkten som man blir tvungen att göra med många andra läppbalsam."


Nackdelar med Hurraw läppbalsam bäst i test

Det enda negativa vi har sett från konsumentrecensionerna är att stiftet på 4ml är litet och att det är svårt att få ur det sista ur förpackningen.


Populärt val - Carmex läppbalsam


Det klassiska läppbalsamet

Carmex läppbalsam är klassikern som toppar försäljningslistorna världen över. Den kommer i olika varianter: tub, hylsa/stift och burk.


Svalkande och kylande läppbalsam med mentol och kamfer

Carmex mjukgörande och skyddande läppbalsam med bivax, kakaosmör, lanolin samt vaselin ger återfuktning med naturliga ingredienser samt en skyddande hinna som håller kvar fukten med mineralolja.


Den innehåller även menthol och kamfer som ger en svalkande och "pirrande" känsla vid applicering. Den kylande effekten upplevs lindra klåda, vilket gör den till en storsäljare världen över.


Finns Carmex läppbalsam med SPF, färg och smak

Med tiden har Carmex utbud växt och vi hittar varianter av Carmex läppbalsam med SPF, färg, samt doft och smak av körsbär respektive lime.Här köper du Carmex läppbalsam till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Carmex läppbalsam

"Dryg och effektiv produkt med lång hållbarhet, det vill säga den sitter kvar på läpparna länge!"


"Den kylande effekten är väldigt skön och läpparna håller sig även mjuka under lång tid."


"Gillar känslan av att Carmex både hettar och kyler på samma gång."

"Tycker den luktade väldigt otäckt och det var lite av mentolkänsla vilket inte var skönt på läpparna. När jag kom ut i kylan blev det ännu kallare."


"Förutom att alla dofter är underbara så är Hurraw's läppbalsam de enda jag inte blir "beroende av". Jag kan smeta på lite när mina läppar är torra och sedan är det klart! Behöver inte fortsätta använda produkten som man blir tvungen att göra med många andra läppbalsam."


Nackdelar med Carmex läppbalsam med doft

Vissa upplever originaldoften med menthol och kamfer som för stark. Den starka doften och innehåll av parfym passar inte dig som har känsliga läppar eftersom det kan irritera läpparna.


Så gjorde vi testet om läppbalsam bäst i test

När vi har utsett vårt toppval för läppbalsam har vi utgått från de produkter som har har visat goda resultat i experternas tester. I deras tester och jämförelser talar de mycket om att det är viktigt att dina läppar får en grundlig återfuktning för att du inte ska behöva applicera hela tiden. Vissa av de sämre läppbalsamen (t.ex. Lypsyl) har denna effekt och torkar snarare ut dina läppar än återfuktar, åtminstone på lång sikt.


Vad kännetecknar ett bra läppbalsam?

Vi har sett att de läppbalsam som presterar allra bäst absorberas enkelt av läpparna snarare än att lägga sig som en skyddande film på läpparna, som bland annat mineraloljor gör.


Tänk också på att ju mer du rör på läpparna, desto snabbare bryts den skyddande mineraloljehinnan ned och behöver fyllas på. Därför vill du helst ha ett läppbalsam som absorberas in i huden så du slipper applicera på nytt hela tiden.


Det bästa läppbalsamet återfuktar och mjukgör läpparna samtidigt som det kapslar in fukten. Är du på skidsemester där solens strålar står på hela dagen kan det vara en god idé att investera i ett läppbalsam med solskyddsfaktor - för maximalt skydd.


Läppbalsam bäst i test

Med vårt toppval från La Roche-Posay kommer läppbalsamet med en lugnande formula som återfuktar på riktigt, så att du inte behöver applicera läppbalsamet konstant. Det lämnar en återfuktande känsla som håller ett tag, vilket även uppskattas av flertalet användare som i sina recensioner prisar Cicaplast för sin goda effekt på torra läppar.

Test läppbalsam - experternas omdömen

Damernas Värld testade 7 läppbalsam där Rituals läppbalsam hamnade på topp 5-favoriter och korades till "bästa läppbalsam med smidig hylsa". Testaren poängterar den lyxiga känslan med klickapplikatorn.


Veckorevyn listade La Roche-Posay Cicaplast läppbalsam som en av deras 7 favoriter. De tyckte att det är det bästa läppbalsam när det kom till att vårda och lugna torra läppar.


Elle testade 13 st läppbalsam. Hurraw läppbalsam vann kategorin "bästa ekologiska läppbalsam" med motiveringen att det var en storsäljande favorit med närande ingredienser som råder bot på nariga läppar. Decubal läppbalsam blev "bästa mulitbalm för torra läppar" eftersom det är en riktig klassiker mot läppar, nagelband och torra armbågar. Andra läppbalsam som ingick i testet var bland annat Elizabeth Arden läppbalsam och Eucerin läppbalsam.


Smartsons testpiloter testade Carmex läppbalsam i burk och 82% rekommenderade produkten.


Emilia recenserar flera av Rituals läppbalsam i sin blogg där två av dem (Repair och Pink) får 4/5 i betyg och den tredje i färgen Nude får 3/5. Favoriten är Repair som ger glansiga och mjuka läppar.


Testvinnare - Läppbalsam bäst i test 2024Lyko säljer Rituals Fortune Balm Repair för 139 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

139 kr är det lägsta priset just nu för Rituals Fortune Balm Repair!

bästa läppbalsam med färg, bästa läppbalsamet, vårdande läppbalsam med smaker, bäst för torra läppar, bäst läppbalsam test

Håll dina läppar återfuktade med bästa läppbalsam just nu!Tips

 1. För ett fräscht leende rekommenderar vi den bästa eltandborsten samt bästa tandblekningen hemma för vitare tänder.
 2. Om du är intresserad av hudvård kan vi rekommendera dig att läsa vårt test om den bästa dagkrämen samt den bästa antirynkkrämen. Med antirynkkrämen dras rynkorna tillbaka och din hy ser både slätare och yngre ut.
 3. Du som är med i vår Facebookgrupp får information när någon av de stora kedjorna har läppbalsam rea på testvinnaren. På så vis kan du köpa det bästa läppbalsamet till det lägsta priset. Klicka på Gilla nu, så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.Frågor och svar om läppbalsam

 • Vilket läppbalsam är bäst?
  La Roche-Posay Cicaplast har blivit utsedd till läppbalsam bäst i test. Vi tipsar däremot om flera bra återfuktande läppbalsam med doft, samt bästa läppbalsamet för torra läppar.
 • Hur länge håller läppbalsam?
  Ett läppbalsam i burk som appliceras med fingret torkar snabbare ut än ett läppbalsam i en tub, hylsa eller stift. Tänk på att inte dela läppbalsamet med någon eftersom läppbalsam oftast används i vintertider då förkylningar, influensor och munsår är som vanligast.
 • Är Lypsyl bra för torra läppar?
  Även om Lypsyl marknadsförs som bra för torra läppar finns det bättre alternativ som vårdar och återfuktar på djupet. Lypsyl hjälper för stunden genom att bilda en hinna som gör att fukten stannar kvar, men tillför ingen ny fukt till de torra läpparna.

  Det gör att du behöver applicera ofta, beroende på hur mycket du äter eller slickar på läpparna. I längden kan det också göra att dina läppars naturliga förmåga att bilda fukt minskas och du blir "lypsylberoende". Det är alltså ingen hållbar lösning på lång sikt.
 • Är vaselin på läpparna bra?
  Vattenfritt vaselin skyddar mot uttorkning av läppar och sprickor. Dock tillför vaselinet ingen fukt liksom lypsyl bäst i test. Det förhindrar bara att läpparnas naturliga fukt inte avdunstar och stannar kvar i läpparna, vilket då gör att läpparna inte torkar ut ytterligare.
 • Är naturligt läppbalsam bäst?
  Läppbalsam med naturliga vårdande ingredienser har en fördel gentemot syntetisk mineralolja som inte ger någon fukt. De naturliga ingredienserna sjunker in i huden på läpparna och ger djupare återfuktning.

  Dock behöver ett naturligt läppbalsam inte nödvändigtvis vara bättre än ett syntetiskt.

  En del naturliga ingredienser kan exempelvis framkalla allergiska reaktioner om man är känslig.

  Du kanske minns Eos läppbalsam som var populärt för några år sedan för dess rundformade läppbalsam. Företaget Eos hamnade tyvärr i blåsväder på grund av att kunder rapporterade allergiska reaktioner. Deras formula var helt naturlig, men gav kontaktallergi för vissa.

  Även helt naturliga ingredienser kan alltså innehålla irriterande ämnen. Andra exempel är menthol, som ofta används i Carmex läppbalsam för dess volymgivande och "plumping"-effekt.Populära tester inom kategorin hälsa & personvård
Christina Ho

Bäst i test: Läppbalsam

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast