Diskmaskin bäst i test.

Diskmaskin bäst i test 2021

Om du ska köpa diskmaskin och vill veta vilken diskmaskin som är bäst i test idag har du hittat helt rätt. I vårt diskmaskin test kommer du att få reda på vilka som vunnit Bäst i test under den senaste tiden i respektive kategori och se vad de svenska konsumenterna tycker om sina diskmaskiner. På så vis kan du enkelt köpa den bästa diskmaskinen och slippa jobbiga felköp som kostar både tid och pengar. 


I detta test har vi tagit fram den bästa standardbreda diskmaskinen bäst i test, den bästa smala diskmaskinen, den bästa bordsdiskmaskinen och den bästa integrerade diskmaskinen. Vi utgår som vanligt från våra ledord här på Bäst i test Guiden; Det ska vara en maskin som är pålitlig, effektiv och lätt att hitta i butikerna. Och - självklart - till ett bra pris! Med obegränsad plånbok, går det förstås att hitta ännu bättre diskmaskiner, men här riktar vi oss i första hand till konsumenter som vill ha det bästa, till en rimlig summa pengar. 

 

InnehållsförteckningBästa diskmaskin 2021

Bäst i test standardbred diskmaskin

Bosch SMU4EAW14S

Diskmaskin bäst i test Bosch SMU4EAW14S
 • Energianvändning A+++

 • 100% skydd mot vattenskador

Bästa smala diskmaskinen

Siemens SR45ZS09MS

Diskmaskin bäst i test Siemens SR45ZS09MS
 • Energibetyg A+++

 • Prisvärd

 • Tyst i drift

 • Bra specialfunktioner och belysning

Bästa bänkdiskmaskinen

Electrolux ESF2400OW

Diskmaskin bäst i test Electrolux ESF2400OW
 • Kan snabbdiska på 20 min

 • Högt ljud

Bästa integrerade diskmaskinen

Electrolux EEM48320L

Diskmaskin bäst i test Electrolux EEM48320L
 • Bästa energiklassning

 • Prisvärd

 • Bra torkresultat

 • Ljusindikation när disk är klar


Bästa diskmaskinen - så säger experterna i sina diskmaskinstest

Diskmaskiner i all ära, men är det inte mer miljövänligt att diska för hand? Nej, det är faktiskt inte det. En ny, energisnål diskmaskin är överlägsen när det gäller torkning, vatten- och energiförbrukning. Testresultaten visar att handdiskare använder fyra gånger så mycket vatten och nära 30 procent mer energi.


Och förutom att du är mer miljövänlig genom att använda en diskmaskin, får du också tid över till andra saker, som kanske är mer kreativa och spännande än att diska bort livet.


Det är inte så många experter som gör djupgående, relevanta och pålitliga diskmaskinstester. Ser vi till dem som ändå finns, framkommer det att många maskiner diskar rätt bra idag, men det som är utmaningen är torkningen. Det är svårt att få disken helt torr, speciellt plastredskap.

 

Diskmaskiner från Bosch och Siemens är ofta bäst när det gäller torkning eftersom de använder så kallade zeolitkulor i sina diskmaskiner. Zeolit är ett mineral som skapar värme när det kommer i kontakt med fukt, vilket i sin tur används för att värma upp disken.

 

På så vis blir disken torrare och det gör också att energiförbrukningen hålls nere, då det av naturliga orsaker finns mycket fukt i diskmaskinen att ta tillvara på. Zeolitkulorna finns i en sluten behållare i diskmaskinens botten, de håller hela maskinens livslängd och behöver aldrig bytas eller rengöras.

 

En annan utmaning idag är tidsåtgången. För att hålla energiförbrukningen på en så låg nivå som möjligt, kan det ta upp till 3 timmar för ett diskprogram att bli klart och vissa ekoprogram tar ännu längre tid. Fördelen med den långa disktiden är dock att disken ofta blir renare eftersom "blötläggning" är ett effektivt sätt att få bort intorkade matrester.

 

För att få reda på vilka diskmaskiner som är bäst enligt experterna, blickar vi först några år tillbaka i tiden och får en uppfattning om vilka tillverkare som lyckats bäst historiskt. Även här utmärker sig Bosch och Siemens på ett positivt sätt. De har ofta blivit bäst i test när det gäller diskmaskiner och framför allt är det Bosch SMU-serie och Siemens SN-serie som fått bra resultat och topplaceringar under 2010-talet.

 

Att de två tillverkarna går hand i hand är inte så konstigt, då de ingår i samma tyska koncern. Det som främst skiljer dem åt är därför design och prislapp, medan diskresultaten är väldigt lika. Bosch själva berättar gärna om sina utmärkelser i reklamen och på deras hemsida kan du se en bra sammanställning över aktuella testvinster från olika tidningar på just diskmaskiner.


Ser vi till de tillverkare som lyckats sämst i diskmaskinstesterna den senaste tiden, hittar vi bl.a. Whirlpool, Candy och Logik. Dessa tillverkare ska du alltså undvika, om du vill köpa en bra diskmaskin till ditt hem.


Tidningen Råd & Rön uppdaterade sitt diskmaskinstest i januari 2020. På denna lista finns 184 diskmaskiner där 5 Bosch-maskiner delar på förstaplatsen med 73 poäng vardera. Modellerna det handlar om är vår SMU46CW01S samt SMU46CW02S, SMU46CI02S, SMU46CI01S, SMU46CB01S.

 

Tidningen Råd & Rön diskmaskinstest maj 2019. På listan med 150 diskmaskiner så delar 5(!) av dem på förstaplatsen med 73 poäng vardera. Alla modeller tillverkas av Bosch och det handlar om modellerna SMU46CB01S, SMU46CI01S, SMU46CI02S, SMU46CW01S och SMU46CW02S. De 20 bästa maskinerna kommer från Bosch, Electrolux, Miele och en kommer från Neff, som producerar de bästa diskmaskinerna enligt tidningen.


Och så här tycker konsumenterna

Våra vänner i Norge har ställt samman uppgifter från 35 000 konsumenter (!) under 2000-talet. Där har alla diskmaskinsägare kunnat rapportera in hur länge som deras diskmaskin höll, eventuella problem som de haft och hur nöjda de varit med köpet.

 

Bästa tillverkare i denna stora konsumentundersökning blev Bosch med 92 poäng av 100 (1599 diskmaskiner från Bosch utvärderades). På delad andraplats med 90 poäng kom Siemens och Miele (174 respektive 322 diskmaskiner undersöktes).

  

Standardbred diskmaskin bäst i test 2021

Låt oss presentera testvinnaren efter många lästa diskmaskinstester, utvärderingar från konsumenter och samtal med säljare i vitvaruhandeln. Diskmaskinen bäst i test just nu (standardbred) kommer från Bosch och modellen är SMU4EAW14S.

Bäst i test diskmaskin standardbred - Bosch SMU4EAW14S

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Bosch SMU4EAW14STidigare har Bosch SMU46CW02S,  varit vinnare här på Bäst i test Guiden, men eftersom denna inte längre tillverkas, får vi vända blickarna mot Bosch SMU4EAW14S som även den håller hög kvalitet och ger mycket bra diskresultat.


Den har plats för 13 kuvert och har fått  högsta betyg (A) både när det gäller diskresultat och torkresultat. Och när det kommer till energianvändning har den mycket låga A++ och förbrukar bara 0,820 kWh med 9,5 liter vatten per disk. Diskmaskinen är utrustad med ExtraDry som gör en extra noggrann torkning av svårtorkad disk. En annan smart funktion är HygienePlus som höjer temperaturen på sköljvattnet till 70 grader. Detta är bra ifall du bor i ett hushåll med allergier eller små barn. All info angående program, temperatur och återstående tid ser du via den användarvänliga displayen på framsidan.

 

Något som också är intressant med diskmaskiner, är att de håller tyst. (Och även tätt förstås, men detta klarar den av utmärkt med sitt AquaStop där Bosch garanterar att systemet ger 100 % skydd mot vattenskador – under maskinens hela livslängd). Detta är ju en maskin som, åtminstone i vissa hem, går flera timmar varje dag och det kan vara nog så irriterade att höra den stå och tugga timme efter timme.


Det kan därför vara värt att lägga ned några extra kronor på att få en tyst diskmaskin och speciellt viktigt är detta om du har ett kök med öppen planlösning. Även här är Bosch SMU4EAW14S ett bra val, då den har en ljudnivå på mycket låga 44 dB.


Den är väldigt flexibel eftersom du kan höja och sänka överkorgen för att skapa mer plats för stora tallrikar och fat. Diskmaskinen har även ett speciellt glasprogram på 40 grader som diskar och torkar glas mycket varsamt. 

 

Läs gärna mer om denna diskmaskin på Bosch hemsida.

 

Detta säger konsumenterna om diskmaskinen bäst i test

Här på Bäst i test Guiden lägger vi även stor vikt vid vad "vanliga användare" tycker, eftersom de har störst erfarenhet av att använda produkterna i vardagen. Och konsumenterna som redan köpt en diskmaskin i denna serie, är nöjda med sitt köp. Mycket nöjda!

 

Några återkommande kommentarer från konsumenterna är att diskmaskinen:

 • Är mycket tystgående
 • Går att styra med din smartphone
 • Har bra diskprogram (med VarioSpeed Plus, HygienePlus och ExtraDry)
 • Är enkel att använda
 • Rymmer mycket
 • Gör disken riktigt ren och torr

Flera summerar med orden: "Bästa diskmaskinen!"

 

Här kan du köpa diskmaskin bäst i test till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger hela 46 kilo. 

 

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 35 banker och långivare.


Smal diskmaskin bäst i test 2021

Hos en smal diskmaskin (45 cm bred) vill vi gärna att den ska vara så effektiv som möjligt eftersom du inte får plats med lika mycket disk i den. Möjlighet att disponera om i facken och ta ut bestickkorgen är alltid tacksamt. Men vi vill gärna se effektiva diskprogram som inte kräver alltför mycket energi eftersom diskmaskinen troligtvis kommer vara igång mer frekvent.


Vår testvinnare i kategorin smal diskmaskin kommer från erkända Siemens.

Bästa smala diskmaskinen - Siemens SR435W01MS

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Siemens SR45ZS09MSSiemens SR45ZS09MS har en bredd på 45cm och passar det lilla köket. Välplanerad med plats för 10 kuvert, bestickhållare och 6 program och 4 specialfunktioner ser den till att diskandet flyter på i god takt trots mindre volym.


Bland de 4 specialfunktionerna hittar vi Home Connect, Shine & Dry, intensiveZone och VarioSpeedPlus. Med Home Connect kan du starta diskmaskinen även om du är hemifrån eftersom diskmaskinen synkas med den tillhörande mobilappen. Trots att det finns 6 program och 4 specialfunktioner är autoprogrammet väldigt imponerande. Detta program känner av hur smutsigt vattnet blir och anpassar därefter temperatur, vattenmängd och tid. 


Populärt hos Siemens diskmaskiner är också zeolith-torkningen. Denna tekniken ser till att torkningen är mycket effektiv och sålänge inga glas står på fel håll kan du vara säker på att disken kommer ut skinande ren och torr. 


Du kan även välja att skjuta upp maskinstarten i upp till 24h och programmera diskstarten till en tid som passar ditt schema bättre. Är det bråttom kan du alltid minska programtiden så du alltid har ren disk när du behöver det. När du använder snabbprogram blir dock torkningen inte lika bra


Specifikationer:

 • Energiklass: A+++
 • Ljudnivå: 43dB
 • Bredd: 45cm
 • Vikt: 38kg
 • Standard programtid: 245min
 • Anslutningseffekt: 2400W
 • Energiförbrukning/disk: 660Wh
 • Energiförbrukning/år:188kWh


Är du orolig för läckage kan du känna dig säker med denna diskmaskin eftersom den är utrustad med AquaStop. Denna funktion skyddar diskmaskinen helt från läckage och det stärker även garantin för att den skall hålla längre.


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om diskmaskinen från Electrolux:


"Köpte den för 3 veckor sedan. Mycket nöjd med tanke på priset."


"Är väldigt nöjd med denna. Funktionen att den öppnar luckan efter avslutad diskning är kanon då disken lufttorkas mycket snabbare." 


"Jag köpte den för en månad sedan och den fungerar fortfarande :-). Den är helt ok. Speciellt förtjust blev jag i den röda ljuspricken på golvet under maskinen, som indikerar att den är igång och som skiftar till blå när disken är klar. Dessutom stänger den av sig själv, en bra funktion. Har inte testat all funktioner än men disken blir ren och så länge den blir det är jag nöjd. Kan rekommendera den." 


"Jag köpte den för att jag hade föregångaren innan, samt hyggligt pris."


"Diskmaskinen är bra. Diskar bra. Funktionerna bra. Enda minuset är att luckan vill "flyga" upp när man inte har något som tynger ner den vid t.ex. i plockning av ny disk. Det röda ljuset som lyser på golvet är en smart idé." 


"Jag köpte den för ca två månader jag är jättenöjd." 


"Testkörd i två veckor och funkar toppen. Jättebra att den öppnar och stänger av sig efter genomförd disk."


Här köper du den bästa smala diskmaskinen till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger hela 38 kilo.Bänkdiskmaskin bäst i test 2021

Är det snålt om plats i ditt kök är en bänkdiskmaskin det allra bästa valet. De är små och kompakta men ger dig möjligheten att snabbt få undan disk utan jobbigt handarbete. Denna vinnare kommer, likt vår smala diskmaskin, också från uppskattade Electrolux.


Bästa bänkdiskmaskinen - Electrolux ESF2400OW

(Klicka på bilden för det bästa priset just nu!)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Electrolux ESF2400OW


Electrolux ESF2400OW är en kompakt bänkdiskmaskin som har plats för 6 kuvert. Diskmaskinen är 43cm hög och 55cm bred och går därmed att integrera i en kökshylla. Med nedfällningsbara kopp- och tallriksställ kan diskmaskinen få plats med kastruller och stekpannor. 


Bänkdiskmaskinen erbjuder en rad smarta funktioner. Exempelvis känner diskmaskinen automatiskt av hur mycket smutsig disk som har lastats. Den anpassar därefter programtid och temperatur för maximal effektivitet. 


När det kommer till programmen har ESF2400OW sex stycken. Det mest populära, Partyprogrammet, gör din disk ren på endast 20 minuter. Dock blir inte torkningsresultatet detsamma som med Eco-, Glas- eller intensivprogrammet. Om du inte vill sätta igång en disk vid ett tillfälle kan du starta disken upp till 24 timmar senare. Du programmerar då in en tid som passar dig bättre. Detta är särskilt tacksamt eftersom den har en lite högre ljudvolym än andra diskmaskiner och du då kan schemalägga så den sätts när du inte är hemma.


På displayen på framsidan kan du se återstående programtid, fördröjd start och eventuell servicekod. Du får också en notis när det är dags att fylla på sköljmedel och salt för att diskmaskinen ska hållas i bästa möjliga skick.


Specifikationer:

 • Energiklass: A+
 • Ljudnivå: 50dB
 • Bredd: 55cm
 • Höjd: 43cm
 • Vikt: 21kg
 • Standard programtid: 150min
 • Anslutningseffekt: 1180W
 • Energiförbrukning/disk: 610Wh
 • Energiförbrukning/år: 174kWh


Electrolux ESF2400OW är en bra hjälpreda i köket som samtidigt är snäll mot miljön och din plånbok. Förutom små nackdelar som lite högre ljudnivå än andra diskmaskiner och en display som kan ta lite tid att lära sig är det en fin diskmaskin som ger dig mer tid åt annat samtidigt som du slipper handdiskandet. 


Detta säger konsumenterna

Som alltid här på Bäst i test Guiden är vi väldigt intresserade av att veta vad användarna tycker, det är ju trots allt dessa som oftast har bäst erfarenhet av en produkt. Här kommer några exempel på vad användarna tycker om bänkdiskmaskinen:


"Välbeprövat koncept något uppdaterad från tidigare modeller. Pipljud och display drar ner betyg något. Borde vara rätt enkelt att göra något bättre design på det. Bra program, låter inte för mycket och fördröjd start är kanon. Bättre lösning för slangen i diskhon hade varit önskvärt i alla fall som tillbehör. Bra men inte premium bra." 


"Ganska bra diskmaskin och bra program att välja. Dock så torkar inte disken så snabbt utan man får vänta länge och torka med diskahanddukten. Dock kunde diskmaskinen vara lite mindre i bredden med tanke på att få plats i bänken."


"Jag köpte den här bänkdiskmaskinen eftersom jag inte har plats för en större. Den gick in i ett skåp under diskbänken och den fungerar perfekt, precis lika bra som en större maskin."


"Mycket tystare än tröskverket vi hade innan, men tallriksställen är lite bökiga, och det är ganska få glas/mugg-platser. Även kortprogrammet diskar rent!"


"Jag är nöjd med mitt val av diskmaskin. Den diskar tyst och rent. Den var lite för stor för min diskbänk men jag är älskar den ändå"


"Denna maskin är bra, den är ovanligt tystgående, när den är klar piper den i ca 30 sekunder. Har en bra och tydlig display."


"Har använt denna nu i ett halvår och det var bästa köpet på länge! Bra valmöjligheter kring olika program och enkel att installera."


"Jag är jätte nöjd med mitt köp av diskmaskin har testa alla funktioner och är nöjd"


"Helt okej. Diskar rent. Enda minus är att den hörs mycket."


Här köper du den bästa bänkdiskmaskinen till lägst pris

Diskmaskinen köper du billigast på internet. Då ingår dessutom transport hem till dig så att du slipper besväret med att frakta hem diskmaskinen. Skönt, eftersom den väger 21 kilo.  

Integrerad diskmaskin bäst i test 2021

Integrerad diskmaskin bäst i test - Electrolux EEM48320L

(Klicka på bilden för mer information om det bästa priset just nu!)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 26 februari 2021

De bästa priserna på Electrolux EEM48320LVill du hellre ha en rymlig diskmaskin som snyggt smälter ihop med resten av köket? Här har vi tagit fram den bästa integrerade diskmaskin som är bäst i test just nu. 

  

Denna helintegrerade diskmaskin från Electrolux kan byggas in i ditt kök så dess framsida passar med resten av köket. På så sätt får du en snyggare finish i ditt kök. Men, det är inte bara dess förutsättningar för design som gör detta till en bra diskmaskin. 

 

Electrolux EEM48320L har en energiklassning på A+++ och tillhör därmed den bästa klassen som finns. Dess energiförbrukning ligger på; ca 237kWh per år och 830Wh per disk.  

 

Diskmaskinen är otroligt tyst och når i genomsnitt endast upp till 44dB. Du behöver därför inte oroa dig för att störas av oljud från diskmaskinen, även om den körs under natten.

 

Den har kapacitet för 14 kuvert och tiden för dess standardprogram är 240 min. Är du stressad och måste få undan disk kvickt finns det ett effektivt snabbprogram. Disken blir fortfarande lika ren när den körs på snabbprogrammet men tyvärr får den inte samma torkningsresultat. Får diskmaskinen dock köra ett vanligt program kan du förvänta dig ett mycket bra resultat tack vare den nya AirDry-tekniken som använder ett naturligt luftflöde för bästa torkning. 


Det finns flertalet program med allt från eco- till snabbprogram. Det allra bästa programmet är dock auto-programmet. Detta känner automatiskt av hur mycket disk det är i maskinen och anpassar sedan vattenstyrka, temperatur och tid för allra bästa resultat. Du kan även lägga till extrafunktioner för auto-programmet vilket görs väldigt enkelt tack vare funktionen QuickSelect.

 

Några av diskmaskinens specialfunktioner:

 • SatelliteClean - förbättrad sprayarm som ger bättre diskresultat.
 • QuickSelect - smidigt sätt att starta skräddarsydda program.
 • AirDry - torkar disken fullständigt. 
 • AquaStop - skyddar mot vattenläckor.
 • Beam on floor - visar programstatus nere på golvet framför diskmaskinen.


För vin- och champagneglas finns det en funktion som heter GlassCare. Denna ser till att du ej behöver handdiska ömtåliga glas. Diskmaskinen kör då på ett varsamt program som inte skadar glasen. 


Electrolux EEM48320L är en mycket bra helintegrerad diskmaskin som med sina finesser och program gör diskning till ett rent nöje. Läs här nedan vad användarna har att säga om den. 


Nackdelarna då? Dessa vill vi ju självklart också veta. EEM48320L har 1 nackdel som beror på touch-tekniken. Du styr nämligen de flesta valen med hjälp av touch vilket kan vara lite svårt att greppa till början. Men tack vare ett enkelt auto-program ska det vara enkelt att sätta igång diskmaskinen med ett knapp (touch)-tryck. 

 

Detta tycker konsumenterna

"Praktiskt att ena våningsplanet åker ut när jag ska sätta in glas etc. Annars tycker jag nog att den besitter samma kvalitéer/egenskaper som vilken annan diskmaskin som helst."


"Lätt att plasera glas och tallrikar med mycket utrymme så maskinen inte måste tömmas hela tiden."


"Välfungerande diskmaskin, snygg och lätt att använda. Finns mycket utrymme för mycket disk."


"Med en satellitspolarm i din nya diskmaskin kommer spolningen åt allt som står i diskmaskinen. Den innovativa vattenrörelsen når varenda hörn så att all disk kommer ut som ny. Inga fläckar. Bara helt rent."


"800 SprayZone-diskmaskin rengör kokkärlen kraftfullt, med tre gånger bättre rengöringsegenskaper än standarden. Ingen blötläggning krävs. Ett högre vattentryck avlägsnar rester av mat och fett och lämnar disken skinande ren varje gång."


"Efter en veckas användning är min bedömning att detta är en mycket kompetent maskin. Ser fram emot att använda den under lång tid framöver."


"Dina glas står säkert och blir skinande rena med 700 GlassCare-diskmaskin. Våra unika SoftGrips och SoftSpikes håller glasen i exakt rätt position i övre korgen. I nedre korgen ser GlassHolder till att höga glas på fot blir rena utan att gå sönder."Här köper du den bästa integrerade diskmaskinen till lägst pris
Kampanjpriser hos Tretti, WhiteAway och eNemo

TIPS: Just nu är det REA hos flera vitvaruhandlare som erbjuder upp till 50 % rabatt! Tänker du köpa nya vitvaror är det därför smart att först kolla igenom deras utbud, för att se vad som passar dig.


De erbjudanden som är aktuella idag är:

 

 • Tretti har upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • WhiteAway ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.
 • eNemo ger dig upp till 50% rabatt på dessa vitvaror.


Lycka till med dina inköp!
Sammanfattning

Efter att du läst vårt test om den bästa diskmaskinen önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa den diskmaskin som passar dig och dina behov bäst.


Testvinnare - Bästa DiskmaskinPS: Till dig som fortfarande är tveksam

Just nu erbjuder Bosch dig att testa SMU46DW01S  hemma hos dig under 100 dagar - riskfritt. Är du inte nöjd, får du nämligen pengarna tillbaka. Så enkelt är det! Läs om Bosch 100% nöjd garanti här!

 

Prova diskmaskinen hemma i 100 dagar

 

 

Den bästa diskmaskinen ger dig det bästa diskresultatet


Den bästa diskmaskinen ger dig det bästa diskresultatet.


Önskar du låna pengar till diskmaskinköpet, har vi även tips på banklån. Och om du behöver ytterligare en hjälpreda i köket, kan en bra matberedare vara en god idé att införskaffa.

 

Ska du köpa strykjärn eller vill veta vilken som är den bästa tvättmaskinen? Kanske är du intresserad av att veta vilken torktumlare som är bäst i test eller vill se test på kylskåp? Vi har sammanställningar även på det!

 

 

Tips: Du som är med  i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående diskmaskin. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd; Den bästa diskmaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Vanliga frågor och svar

 • 🟢 Hur kan ett eko-program dra mindre ström som pågår längre än ett normalprogram?
  I eko-programmet ligger disken i blöt under långa tider vilket inte medför en energiförsörjning. Det är bara då diskmaskinen "jobbar" som den drar energi.
 • 🟢 Det luktar illa från maskinen, vad ska jag göra?
  Många glömmer att frekvent rengöra filtret i diskmaskinen. Håll filtret rent så bör det inte lukta illa. Diskmaskinstabletterna av idag ska bidra med att det doftar gott i maskinen om filtret är rent.
 • 🟢 Vad är standardkuvert för något?
  Diskmaskinens kapacitet beräknas i antalet kuvert, standardkuvert (ett standardkuvert är 1 platt tallrik, 1 sopptallrik, 1 dessertassiett, 1 kopp med fat, 1 glas, 1 uppsättning bestick).
 • 🟢 Vilka diskmaskiner är bäst i test just nu?
  Vinnarna är per kategori; Standardbred diskmaskin Bosch SMU46CW00S, smal diskmaskin Siemens SR45ZS09MS, bänkdiskmaskin Electrolux ESF2400OW och helintegrerad diskmaskin Bosch SMV68MX05E.


Philip Andrén

Bäst i test: Diskmaskin

Testet skrevs och uppdaterades senast

Läs även: