Grästrimmer bäst i test.

Grästrimmer bäst i test 2023

Vill du veta vilken grästrimmer som är bäst i test 2023? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.


Vårt toppval just nu

Bästa grästrimmern

Husqvarna 115iL

Grästrimmer bäst i test Husqvarna 115iL
  • 30 cm trimyta

  • Tyst- och energisparläge

  • Välbalanserad

  • Batteritiden hade kunnat vara längre

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide 

Nu under vår- och sommarhalvåret växer gräset så det bokstavligen knakar. För att allting ska se snyggt ut i trädgården så gäller det att ha rätt redskap. Grästrimmern är inget undantag. Du vill gärna att det ska gå snabbt att se resultat, det är ju då det är roligt!

 

Det finns många ytor som en grästrimmer lämpar sig extra bra för i din trädgård som runt staket, rabatter och runt steniga ytor. Därför är grästrimmern ett redskap varje husägare bör ha.

 

Dessa krav ställer vi på bästa grästrimmern:

  • Sladdlös - sladdar känns både farligt och känns omodernt.
  • Bra batteritid - få allt arbete gjort utan att behöva ladda om.
  • Kraftfull - ska klara både tjockt och vått gräs samt tunnare växter.
  • Justerbar, användarvänlig & säker - så alla enkelt kan hjälpa till i trädgården utan att någon skadar sig.

 
Bästa grästrimmern batteri 2023

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare åt er. Vår vinnare har varit med ett tag och är ingen mindre än Husqvarna 115iL.

 

Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. Gardena och Ryobi.


Bästa grästrimmern just nu - Husqvarna 115iL

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

Prisjakt de bästa priserna på Husqvarna 115iL
prisjämfört med Prisjakt


Husqvarna grästrimmer

Husqvarna 115iL är en batteridriven grästrimmer gjord för att utföra trimning av lättare gräs men i stora trädgårdar. Dess "trim-area" ligger på 30 cm vilket leder till väldigt effektivt arbete. Tack vare batteriet som kan laddas upp så har du drygt 30 minuters klipptid per laddning, gott om tid för att göra de små ändringarna som gör så stor skillnad.

 

Den må vara lite större än andra grästrimmers men den är otroligt effektiv, även i vått och tjockt gräs. Med savE-läget, strömsparläge som adderar ca 10 minuters extra drifttid, är den även väldigt tyst. Vid normalt läge ger den ifrån sig ca 60dB.

 

Att den är stor är inget större problem. Du kan nämligen justera den en hel del så att den ska passa just dig. Den är även otroligt välbalanserad vilket kompenserar för vikten av trimmern samt att dess bygelgrepp är vinklat så att det ska vara enklast att jobba på höger sida (vilket dock är ett minus för vänsterhänta). Läs mer på Husqvarnas hemsida

 

115iLs batteri laddas upp genom en adapter som går in i ett vanligt strömuttag. Att ladda upp det från 0% till 100% tar ca 1 timme och 10 minuter. Batteriet kopplas sedan enkelt på grästrimmern.


Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Jag älskar min nya trimmer! Jag är inte så lång så gasdriven trimmer har alltid varit sistavalet för mig. Med denna eltrimmer som lätt kunde justeras till mina proportioner så har sysslorna i trädgården blivit mycket roligare! Tack Husqvarna för en fantastisk produkt!", "Hejdå till bensindrivna trimmers, denna är fantastisk! Det går snabbt att ladda och att få igång den gick mycket fort", "Detta är en långvarig maskin och en riktigt bra investering, rekommenderar verkligen".

 

Test grästrimmer - Så säger experterna

trustedreviews.com har testat Husqvarna 115iL och gillar den så mycket att de ger den 4,5 stjärnor av 5. De gillar att den är otroligt effektiv och kan skära igenom tjockt och vått gräs utan att gå sönder. De tycker att kvaliteten är mycket bra men att den är lite tung.

 

Råd och Rön har testat Husqvarna 115iL och ger den 63 poäng vilket landar den en delad 7:e plats. Vinnaren i deras test blev Bosch AdvancedGrassCut 36Li som har presterat mycket väl men är lite dyrare.

 

byggahus.se testade Husqvarna 115iL och ger den 4.5 av 5 poäng vilket gör den till deras testvinnare! De gillar att den har bättre ergonomi än konkurrenten från Bosch samt att den är hyfsat tyst.

 

Här köper du grästrimmern till bästa pris

Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.

Så gjorde vi testet

När vi har utsett den bästa grästrimmern just nu har både experternas resultat från sina testlabb och användarnas egna recensioner i hög grad varit ledande för oss. I experternas tester har det varit tydligt att effektivitet har varit en av de viktigaste faktorerna, och här går bland annat trimmhuvudets funktioner in, alltså hur enkelt det är att justera och vilken arbetsyta du får. En annan viktig faktor har även varit säkerhet och hur enkel trimmern är att använda.


Bland testresultaten och användarnas omdömen har vi kunnat se vad fördelarna och nackdelarna är med de olika trimmrarna och på så sätt kunnat göra ett bra val, både enligt effektivitet, säkerhet och pris. 
Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har grästrimmer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa grästrimmern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: För dig som behöver extra pengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 Bäst i test Guidens gräsklipparetester


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Grästrimmer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-07-16 och uppdaterades senast