Grästrimmer bäst i test, test grästrimmer, bästa grästrimmern, grästrimmer bäst i test 2023, grästrimmer test, trimmer gräs, grästrimmer batteri bäst i test, grästrimmer el bäst i test, grästrimmers, grästrimmers bäst i test, elgrästrimmer, kantklippare bäst i test, bästa grästrimmer, test grästrimmers, grastrimmer test, grästrimGrästrimmer bäst i test grästrimmer batteri bäst i test, grästrimmers bäst i test, grästrimmer el bäst i testmers jämförelse.

Grästrimmer test - Hitta grästrimmer bäst i test 2024

Vill du veta vilken som är grästrimmer bäst i test 2024? Då har du kommit helt rätt! Vi har pratat med både experter och konsumenter för att hitta elgrästrimmer bäst i test, och gjort allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.


Grästrimmer bäst i test


Köpguide: välj den bästa grästrimmern

Nu under vår- och sommarhalvåret växer gräset så det bokstavligen knakar. För att allting ska se snyggt ut i trädgården så gäller det att ha rätt redskap. Grästrimmern är inget undantag. Du vill gärna att det ska gå snabbt att se resultat, det är ju då det är roligt!


Det finns många ytor som en grästrimmer lämpar sig extra bra för i din trädgård som runt staket, rabatter och runt steniga ytor. Därför är grästrimmern ett redskap varje husägare bör ha.


Dessa krav ställer vi på grästrimmer bäst i test:

 • Sladdlös - sladdar känns både farligt och känns omodernt.
 • Bra batteritid - få allt arbete gjort utan att behöva ladda om.
 • Kraftfull - ska klara både tjockt och vått gräs samt tunnare växter.
 • Justerbar, användarvänlig & säker - så alla enkelt kan hjälpa till i trädgården utan att någon skadar sig.


Bästa grästrimmern på batteri 2024: Husqvarna 115iL


Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi utsett grästrimmer batteri bäst i test. Vår vinnare har varit med ett tag och är ingen mindre än Husqvarna 115iL.


Utöver testvinnaren finns det andra tillverkare som håller god kvalitet, t.ex. Gardena och Ryobi.


Husqvarna grästrimmer batteri bäst i test

Husqvarna 115iL är en batteridriven grästrimmer gjord för att utföra trimning av lättare gräs men i stora trädgårdar. Dess "trim-area" ligger på 30 cm vilket leder till väldigt effektivt arbete. Tack vare batteriet som kan laddas upp så har du drygt 30 minuters klipptid per laddning, gott om tid för att göra de små ändringarna som gör så stor skillnad.


Kraftfull och tystlåten grästrimmer för vått och tjockt gräs

Den må vara lite större än andra grästrimmers men den är otroligt effektiv, även i vått och tjockt gräs. Med savE-läget, strömsparläge som adderar ca 10 minuters extra drifttid, är den även väldigt tyst. Vid normalt läge ger den ifrån sig ca 60 dB.


Justerbar med vinklat bygelgrepp

Att den är stor är inget större problem. Du kan nämligen justera den en hel del så att den ska passa just dig. Den är även otroligt välbalanserad vilket kompenserar för vikten av trimmern samt att dess bygelgrepp är vinklat så att det ska vara enklast att jobba på höger sida (vilket dock är ett minus för vänsterhänta). Läs mer på Husqvarnas hemsida.


115iLs batteri laddas upp genom en adapter som går in i ett vanligt strömuttag. Att ladda upp det från 0% till 100% tar ca 1 timme och 10 minuter. Batteriet kopplas sedan enkelt på grästrimmern.Här köper du bäst i test grästrimmer till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Husqvarna grästrimmer bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Jag älskar min nya grästrimmer! Jag är inte så lång, så en gasoldriven trimmer har alltid varit sistavalet för mig. Med denna eltrimmer som lätt kunde justeras till mina proportioner så har sysslorna i trädgården blivit mycket roligare! Tack Husqvarna för en fantastisk produkt!"


"Hejdå till bensindrivna trimmers, denna är fantastisk! Den laddar snabbt och går igång fort."


"Detta är en långvarig maskin och en riktigt bra investering, rekommenderar verkligen".


Grästrimmer test - experternas omdömen

trustedreviews.com har testat Husqvarna 115iL och gillar den så mycket att de ger den 4,5 stjärnor av 5. De gillar att den är otroligt effektiv och kan skära igenom tjockt och vått gräs utan att gå sönder. De tycker att kvaliteten är mycket bra men att den är lite tung.


Råd och Rön har testat Husqvarna 115iL och ger den 63 poäng vilket landar den en delad 7:e plats. Vinnaren i deras test blev Bosch AdvancedGrassCut 36Li som har presterat mycket väl men är lite dyrare.


byggahus.se testade Husqvarna 115iL och ger den 4.5 av 5 poäng vilket gör den till deras testvinnare! De gillar att den har bättre ergonomi än konkurrenten från Bosch samt att den är hyfsat tyst.Söderströms erbjuder den för 5890 kr. Frakten är inkluderad i priset.

5890 kr är det lägsta priset just nu för Husqvarna 115iL!Planerar du att ta ett lån får du hos Advisa en kostnadsfri jämförelse från upp till 40 banker och långivare.


Så gjorde vi testet om grästrimmer bäst i test

När vi har utsett den bästa grästrimmern just nu har både experternas resultat från sina testlabb och användarnas egna recensioner i hög grad varit ledande för oss. I experternas tester har det varit tydligt att effektivitet har varit en av de viktigaste faktorerna, och här går bland annat trimmhuvudets funktioner in, alltså hur enkelt det är att justera och vilken arbetsyta du får. En annan viktig faktor har även varit säkerhet och hur enkel trimmern är att använda.


Bland testresultaten och användarnas omdömen har vi kunnat se vad fördelarna och nackdelarna är med de olika trimmrarna och på så sätt kunnat göra ett bra val, både enligt effektivitet, säkerhet och pris.kantklippare bäst i test, batteridriven grästrimmer test råd och rön, grästrimmer batteri test, bästa grästrimmernTips 1: Att använda en grästrimmer för att hålla kanterna på din gräsmatta prydliga är ett viktigt steg i trädgårdsskötseln. Om du har ett bra elverk, kan du enkelt utöka din arbetsradie och använda grästrimmern även på avlägsna delar av din trädgård där eluttag saknas. 


För att komplettera grästrimmerns arbete, kan du använda en elgräsklippare för större ytor eller låta en bra robotgräsklippare sköta gräsmattan automatiskt. 


Använd högtryckstvätten och terrasstvätten för att rengöra dina uteplatser och gångvägar, för en ännu mer välunderhållen och inbjudande känsla. 


Tips 2: En bra myggfångare kan minska antalet mygg i området, medan ett myggmedel ger dig personligt skydd, vilket gör vistelsen utomhus mer behaglig. Genom att installera solceller kan du förse dina trädgårdsverktyg med grön energi, minska ditt beroende av elverket och bidra till en hållbar livsstil. 


Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har grästrimmer rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa grästrimmern till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


För dig som behöver extra pengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.Vanliga frågor och svar

 • Hur byter man tråd på Husqvarna grästrimmer?
  Börja med att avlägsna kåpan där linan sitter under. Lossna spolen och kroka fast tråden och snurra sedan på kåpan med andra handen för att linda tråden runt spolen. Fäst sedan båda ändarna i skårorna på spolen. Sätt tillbaka på trimmern och lägg på kåpan.

  Här kan du även se en video på hur man gör: https://www.husqvarna.com/se/utforska-och-upptack/sa-har-byter-du-trimmerlina-pa-en-bensindriven-husqvarna-grastrimmer/
 • Vilken är grästrimmer bäst i test?
  I vårt grästrimmer test har vi utsett Husqvarna 115iL till bästa grästrimmern. Denna grästrimmer har där med fått vår stämpel grästrimmer bäst i test.

Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.Philip Andrén

Bäst i test: Grästrimmer

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast