Locktång bäst i test.

Locktång bäst i test 2023

Söker du efter den bästa locktången som är både snabb, enkel att använda och prisvärd? Den locktång som ska kunna ge dig snygga lockar på kortast möjliga tid? 


Då har du kommit helt rätt! Vi har sammanställt de senaste testerna på locktänger och tagit fram den locktång som är bäst i test just nu. 


Vi har utsett en testvinnare - BaByliss Curl Secret blir den bästa locktången! Läs vidare i testet för viktiga saker att tänka på när du ska locka håret, få mer information om testvinnaren, och se vart du kan köpa den till absolut bäst pris! 


Vårt toppval just nu

Locktång bäst i test

BaByliss Curl Secret C1300E

Locktång bäst i test BaByliss Curl Secret C1300E
 • 2 värmelägen

 • Reducerar frissigt hår

 • Lång strömsladd

 • Tar lång tid att locka håret

priser i samarbete med Prisjakt
 

Köpguide

Viktigt att tänka på för dig som ska köpa locktång

När du använder någon slags värme på ditt hår så sliter det på håret. Du bör därför använda en locktång med keramiska plattor


Då har du en tång som är så snäll mot ditt hår som det går. Det positiva med keramiska plattor är dessutom att de värms upp mycket snabbt - ofta under 1 minut.

 

Om du kan ställa in gradantalet på din locktång, får du lättare det resultat du vill ha. Alla behöver nämligen olika temperatur beroende på hårkvalité och genom att anpassa graderna till just din hårtyp, bidrar det till att det inte sliter lika mycket på ditt hår och slutresultatet blir bättre.

 

Ytterligare ett tips till dig som vill locka håret, är att alltid använda ett värmeskydd. Detta gör att håret har ett extra skyddslager när det utsätts för värmen.

 

Även om din locktång gör väldigt fina lockar får du bäst resultat och mest hållbara lockar genom att låta locken svalna i handen (upphöjd) och avsluta med en bra hårspray. Om du gör på detta sätt, har du alla förutsättningar att behålla dina lockar under hela dagen eller kvällen.

 
Bästa locktången 2023

Att hitta en perfekt locktång är inte det lättaste. Först kanske man inte vill lägga ut så mycket pengar och köper något billigt. Men det är tyvärr sällan de ger bra resultat.

 

Det är då man införskaffar ytterligare en locktång och då är man ofta beredd att lägga lite mer pengar. Det är därför en god investering att redan från början köpa en locktång som du vet har fått bra betyg och är bäst i test.

Vi på Bäst i test Guiden hjälper dig att köpa en bra locktång som du inte kommer att bli besviken på. Men eftersom det finns så få experttester, och de dessutom är rätt gamla, får vi gå på vilken favorit de svenska konsumenterna har, och utifrån det kan vi säga att den bästa locktången är BaByliss Curl Secret.


Bästa locktången just nu - BaByliss Curl Secret C1300E

(Klicka på locktången för mer information om bästa priset)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på BaByliss Curl Secret C1300E Visa färre priser Visa fler priser


Babyliss locktång

BaByliss Curl Secret blir testvinnare bland annat för dess höga omdömen och på grund av dess enkla funktionalitet som bidrar till fina resultat. Denna kom först ut på marknaden i början av 2017 när den tidigare toppmodellen (C1200E) utgick och blev ersatt av C1300E. Locktången är automatiskt locktång och på den senaste modellen finns en funktion som gör att du själv kan välja åt vilket håll som hårslingan ska rotera. Detta ger dig möjlighet att få ett så naturligt resultat som möjligt, utan att du själv behöver vira håret runt locktången. Du får också två utbytbara huvuden för olika typer av lockar: en för vågor och volym och en för tajtare lockar. Detta betyder att istället för att du nu kan styra lockens utseende med en och samma locktång. 

 

BaByliss Curl Secret har keramisk beläggning vilket ger dig ett lent och glansigt resultat och mer lyster till dina lockar. Den har två värmelägen; 190-210°C (I) och 210-230°C (II). 190-210° passar dig som har tunnare, känsligare hår och 210-230°C är bäst för normalt till tjockt hår. Många andra locktänger har en maxtemperatur på 185 grader men för denna är alltså lägsta maxtemperatur 190°. 

 

Den har också tre tidsinställningar beroende på hur vågiga, stora eller kompakta lockar du vill ha. För tajtare lockar håller du locken i 10-12-14 sekunder med en värme på 210-230°, och för volym och större lockar håller du locken i 8-10-12 sekunder med en värme mellan 190-210°. En ljudindikator säger till när din lock är klar och det är dags att släppa ut den så du skyddar håret. Dessutom finns en jonisk funktion som reducerar statiskt och risigt hår.

Strömsladden är 2,5m lång och det finns även automatisk avstängning efter 60 minuter. Sedan följer det också med ett rengöringsverktyg som du kan använda för att ta bort smuts, rester och stylingprodukter. Och för att du ska känna dig trygg de närmaste åren, får du hela 3 års garanti på denna locktång.

 

De konsumenter som redan provat tången berättar att de älskar den och säger att det aldrig tidigare varit så lätt att locka håret. Eftersom BaByliss Curl Secret är en automatisk locktång, är lättare än någonsin att göra lockar. Läs gärna längre ned på denna sida, vad flera svenska konsumenter tycker.

 

Men finns det några nackdelar? För dessa vill vi i så fall också gärna känna till innan vårt köp, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, det som framkommer är att några konsumenter tycker att det tar rätt lång tid att locka hela håret, trots att den är automatisk.


Några säger också att det till en början känns lite läskigt om håret skulle kunna fastna där inne. Men - denna tång har inte något som håret kan fastna i, eftersom den är slät på insidan. Och skulle du ta en för tjock hårslinga, kommer tången att säga till och inte "suga in" håret.

 

Här kan du se ett 30 sekunders klipp på YouTube hur det går till att locka håret med denna tång. Och har du lite mer tid, finns det en utförlig och snygg genomgång och demonstration på 6 minuter av den svenska bloggaren Therese Lindgren här. Hon testar dock en av de tidigare modellerna, som inte har lika stora möjligheter som C1300E.


Specifikationer

Uppvärmningstid: 30 sek

Automatiskt avstängning: Efter 45 minuter

Värmelägen: 2 st

Hastigheter: 3 st

Sladdlängd: 180 cm

Temperatur (max): 230 grader celsius

Temperatur (min): 210 grader celsius


Här köper du locktången till bästa pris

När BaByliss Curl Secret lanserades kostade den runt 1 300 kronor, men kan du få den billigare än så idag. Bästa priset hittar du på nätet!


CDON.COM säljer den just nu för 967 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

967 kr är det lägsta priset just nu för BaByliss Curl Secret C1300E!

Apoteket MEDS säljer BaByliss Curl Secret C1300E för 999 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.

StylingAgenten erbjuder den för 1199 kr. Frakten är inkluderad i priset.

NordicFeel säljer BaByliss Curl Secret C1300E för 1299 kr. Frakten inkluderas i priset.

Så gjorde vi testet

Vårt toppval av locktång har vi fått fram genom att ta reda på vilken locktång som presterar bäst i experternas tester. Här får locktångarna genomgå grundliga tester i deras testlabb för att se hur de håller över tid, hur säkra de är att använda samt hur bra resultatet blir. Men förutom experternas tester har vi även tagit reda på vad de svenska konsumenterna tycker om deras köp av locktång, det är ju trots allt de som är de riktiga experterna. 


Det är tydligt att BaByliss Curl Secret tar hem fina utlåtanden från dess användare för att lockarna håller samt att det är en minimal risk för att bränna sig tack vare dess smarta konstruktion. Utöver det är användarna också nöjda för att det går snabbt och att lockarna håller länge, utan någon generös användning av stylingprodukter.


Test locktång - experternas utlåtanden

 • Smartsons test gav Bosch PHC2500 en första plats med 22 av 25 poäng. På andra plats kom Philips HP4658, som är ett budgetval. Den ger dig fina korkskruvar till ett lågt pris och fick 21 av 25 i detta test.

 • I Pricerunners test har tre locktänger fått 4 av 5 stjärnor. Dessa är Babyliss Pro 180 (32 mm), OBH Artist Beach Curls 5842 och OBH Artist Beach Curls 5842. Vilken du ska välja av dessa, beror på vilket resultat du vill ha på dina lockar.

 • I Devotes test provade Caroline Andersson och Erika Lyko 5 stycken locktänger under vintern 2012. Deras favorit blev TONI&GUY Deep Barrel Waver, då den är lätt att använda för nybörjare och har ett bra pris.

 • Tidningen Frida testade 6 locktänger och kom fram till att den bästa just nu är BaByliss C325E Pro 180 Sublim Touch 25mm. De skriver; ”...den är enkel att locka med och ger väldigt tydliga lockar även om du inte håller kvar tången länge mot håret. Blir ett fint svall när lockarna borstats ut.” Betyget blev 4 av 5.
  Silvermedaljen får Bosch PHC9490 och den betydligt dyrare GHD Curve Soft Curl Tong dela på, då båda får betyget 3+.

 

Så tycker konsumenterna om BaByliss Curl Secret

Som alltid på Bäst i test Guiden tar vi hänsyn till vad användarna har att säga. Det är ju trots allt dessa som har bäst erfarenhet av en produkt. Och när det gäller Curl Secret från BaByliss är det flera som hunnit testa denna locktång eftersom den funnits på marknaden sedan 2013, här kommer några exempel:

 

"Den här grejen fungerar verkligen! Lockarna blir jättefina och blanka ända ut i hårtopparna, utan att man riskerar att bränna sig. De håller i flera dagar (!) med endast minimalt med stylingprodukter i håret."

 

"Det går faktiskt jättefort. Jag har jättetjockt, långt, spikrakt hår som det vanligtvis tar timmar att få lockigt men hela huvudet tog 45 min på första försöket. Hade gått ännu snabbare om jag inte hållit på med annat samtidigt."

 

''Jag har nu testat flera gånger med samma resultat. DET GÅR FORT OCH DET BLIR SNYGGT! Jag gör detta på en kvart, tjugo minuter på morgonen innan jobbet och glider in med Hollywoodlockar.''

 "Det här är ett av mina bästa köp någonsin! Jag är värdelös på att använda vanliga locktänger och har dessutom tjockt hår så det tar evigheter att locka det. Denna är så enkel och det går så snabbt! Väl värd de många kronorna"
 


De bästa priserna på BaByliss Curl Secret C1300E Visa färre priser Visa fler priser
Gå tillbaka i testet 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har locktång rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = testvinnaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

Tips 2: Läs även vårt test om bästa hårfönen. Vi har även en sida där vi avslöjar bästa plattågen och på vår sida med tandblekningstest kan du snabbt se hur du kan få ett vackert leende, för bara några 100-lappar. Läs även om bästa gåstavarna här. Missa inte heller vår sida med tester av tvättmaskiner och sidan med diskmaskintester.
Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa locktången?
  Vi på bäst i test har utifrån konsumenternas åsikter tagit fram testvinnaren BaByliss Curl Secret.
 • Vilken BaByliss Curl Secret är bäst?
  BaByliss Curl Secret C1300E är bäst. Denna locktång kom ut på marknaden i början av 2017 när den tidigare toppmodellen (C1200E) utgick och blev ersatt av C1300E.
 • Hur använder man en locktång?
  Med vår testvinnare är det enklare än någonsin att få till dom perfekta lockarna då det är en automatisk locktång. Du behöver själv inte vira håret runt locktången utan den sköter lockandet åt dig.
Bäst i test Guidens tester inom styling


Anita Carlsen

Bäst i test: Locktång

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2018-10-05 och uppdaterades senast