Locktång bäst i test 2023 - locktång bäst i test, locktång, bästa locktången, självlockande locktång, automatisk locktång bäst i test, locktång stora lockar, bäst i test locktång, locktång bäst i test 2023, automatisk locktång, locktång test, locktång stora lockar bäst i test, locktänger, hair curler bäst i test, bästa locktången 2023, bäst i test locktång 2023, locktång vågor bäst i test, tjock locktång, självlockande locktång bäst i test, locktång som suger in håret, test locktång, bra locktång, bästa locktång, smal locktång, hårlockare bäst i test, babyliss locktång, sladdlös locktång bäst i test

Locktång bäst i test 2024: Få stora lockar med bästa locktången

Få stora, böljande och glänsande lockar med automatisk locktång bäst i test. Dagens locktänger är smartare än någonsin - från digitala temperaturinställningar till autoavstängning och självlockande locktång


I vårt locktång test har vi sammanställt de senaste testerna på locktänger och fördjupat oss i de olika modellerna och tagit fram den bästa locktången just nu.


Läs mer och jämför mellan bäst i test locktång: BaByliss locktång och Dyson locktång.


Våra toppval just nu

 


Köpguide: att tänka på när du ska köpa locktång

Material - keramik eller titan?

Valet av material kan påverka hur dina lockar ser ut och känns. Keramik är känt för att vara skonsamt mot håret och ha jämn värmefördelning, medan titan är ett bättre val för dig med envist hår som inte formar sig med keramikbeläggning.


Tänk på att all slags värme sliter på håret. Du bör därför alltid använda ett värmeskydd när du ska locka håret med locktång. Det gör att håret har ett extra skyddslager när det utsätts för värmen. 


Storlek och form

Smala, tjocka, koniska – vilken passar ditt hår bäst? Det beror på vilken typ av lockar du vill ha! En locktång med stor omkrets ger större lockar. Vi känner väl alla till de ikoniska och glamorösa Hollywoodlockarna som syns flitigt hos kändisar på röda mattan. En konformad locktång med smal spets ger en möjlighet att variera lockarna.


Bästa locktången - självlockande locktång 2024


Att utse en automatisk locktång bäst i test var ett tufft beslut. Många köper en billig locktång och förväntar sig de bästa resultaten, men de levererar sällan det. Därför är det bättre att, redan från början, investera i en locktång som fått bra betyg och är bäst i test. Låt oss presentera automatisk locktång bäst i test.


Automatisk locktång bäst i test - Babyliss locktång

BaByliss locktång Curl Secret vinner titeln "locktång bäst i test" på grund av höga omdömen och dess enkla funktionalitet. Babyliss locktång gavs ut 2017 när den tidigare toppmodellen (C1200E) utgick och blev ersatt av C1300E. Det är en självlockande locktång där du själv kan välja åt vilket håll som hårslingan ska rotera. Det gör att du inte behöver vira håret runt locktången och slipper riskera att bränna dig.


Vågigt och lockigt

Du får också två utbytbara huvuden för olika typer av lockar: en för vågor och volym (33mm) och en för tajtare spirallockar (25mm). Du kan nu styra lockens utseende med huvuden i olika storlek, med en och samma locktång. Dessutom finns en jonisk funktion som reducerar statiskt och risigt hår.


Skonsam mot håret

BaByliss locktång Curl Secret har keramisk beläggning, vilket ger dig glansiga lockar med en len hårkänsla. Den har två värmelägen för att inte skada håret: 190-210°C (I) och 210-230°C (II). Det första intervallet mellan 190-210° passar dig som har tunnare, känsligare hår och 210-230°C är bäst för normalt till tjockt hår.


Tidsinställning

Den har också tre tidsinställningar beroende på hur vågiga, stora eller kompakta lockar du vill ha. För tajtare lockar bör du locka håret i 10-14 sekunder med högre värme. För volym och större lockar räcker det med att locka håret i 8-12 sekunder med lägre värme.


Säker att använda

Testvinnaren har en relativt lång sladd på 180 cm och det finns även automatisk avstängning efter 60 minuter. En ljudindikator piper dessutom till när din lock är klar och det är dags att släppa ut den så du skyddar håret. Det följer också med rengöringsverktyg som du kan använda för att ta bort smuts, rester och stylingprodukter. För att du ska känna dig trygg de närmaste åren, får du hela 3 års garanti.


Specifikationer

Uppvärmningstid: 30 sek

Automatiskt avstängning: Efter 45 minuter

Värmelägen: 2 st

Hastigheter: 3 st

Sladdlängd: 180 cm

Temperatur (max): 230 °C

Temperatur (min): 210 °CHär köper du testvinnaren till bästa pris

När BaByliss Curl Secret precis lanserades kostade den runt 1 300 kronor, men nu kan du få den betydligt billigare än så. Bästa priset hittar du på nätet!
Vad tycker användarna om Babyliss självlockande locktång?

Fördelar

De konsumenter som provat tången berättar att de älskar den. Eftersom BaByliss Curl Secret är en automatisk locktång, är det lättare än någonsin att locka håret. Lockarna blir både fina och håller länge. 


Trots tjockt, långt hår som vanligtvis tar timmar att locka upplever många att Babyliss locktång drastiskt minskar tiden det tar att locka håret. Någon skrev att de fick till perfekta lockar på bara 15-20 minuter innan jobbet. 


Många betonar också att den är enkel att använda, särskilt jämfört med en klassisk locktång. Det är uppskattat att locktången vågar och lockar håret. Överlag verkar Curl Secret vara en omtyckt produkt, med några som beskriver den som ett av deras bästa inköp någonsin. 


Nackdelar

Några konsumenter tycker att det tar rätt lång tid att locka hela håret, trots att den är automatisk. En del säger också att det till en början känns lite läskigt om håret skulle kunna fastna där inne. Men - denna tång har inte något som håret kan fastna i, eftersom den är slät på insidan. Och skulle du ta en för tjock hårslinga, kommer tången att säga till och inte "suga in" håret. Maxlängden för håret är till bysten och om du har längre hår än så kommer inte denna produkt att funka för dig.


Premiumvalet - Dyson AirWrap Styler Complete


Dyson AirWrap är den omtalade innovationen hos många locktångsfantaster. Du hittar inget bättre inom hårvård och styling. Denna banbrytande Dyson locktång med överlägsen teknologi och mångsidighet är perfekt för dig som vill ha perfekta lockar.


Automatisk locktång för stora lockar - Dyson locktång

Dyson locktång kombinerar en mängd olika funktioner som gör att du kan styla ditt hår på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. Med en kraftfull digital motor skapar den en konstant luftström, kallat Coanda-effekten, som låser in fukt och ger volym till ditt hår, samtidigt som den formar locken till perfektion. Detta är mer än bara en vanlig hårfön eller locktång - det är en upplevelse av lyx och avancerad teknologi.


Mångsidighet 

En av de mest imponerande egenskaperna hos Dyson locktång är dess mångsidighet. Med flera olika utbytbara tillbehör kan du skapa en mängd olika frisyrer - från lockar och vågor till släta och glansiga looker. Oavsett om du är ute efter en avslappnad vardagslook eller vill imponera på en speciell tillställning, har Dyson AirWrap Styler Complete verktygen för att göra det möjligt. Du behöver inte längre investera i flera olika stylingverktyg - Dyson AirWrap Styler Complete gör allt.


Skonsam mot håret

Vi förstår att din hårs hälsa är lika viktig som dess utseende. Dyson AirWrap Styler Complete har utformats med detta i åtanke. Den använder sig av en innovativ värmeregleringsteknik som mäter temperaturen över 40 gånger per sekund för att undvika överhettning. Detta innebär att ditt hår inte bara kommer att se fantastiskt ut, det kommer också att vara friskare än någonsin. Temperaturen uppgår till max 90 grader, vilket är långt ifrån andra locktänger på marknaden som går uppåt 200 grader.


Enkel att använda

Även om Dyson AirWrap Styler Complete är fullpackad med avancerad teknologi, är den otroligt enkel att använda. Den digitala displayen ger dig full kontroll över inställningarna, och de magnetiska tillbehören är enkla att byta ut. Oavsett om du är en professionell stylist eller bara vill uppnå salongkvalitet hemma, kommer du att älska hur smidig och användarvänlig detta "allt-i-ett"-stylingverktyg är. 


Perfekt för både korthåriga och långhåriga

Eftersom denna självlockande locktången inte kräver att man självmant virar håret runt locktången så är den perfekt för alla med kort hår. Även för dig med långt hår som får mjölksyra av vira runt håret flertalet gånger när du stylar håret får nytta av Dysons locktång (som har ett speciellt huvud för långt hår).


Specifikationer

Uppvärmningstid: 0 sek

Värmelägen: 3 st

Hastigheter: 3 st

Sladdlängd: 260 cm

Temperatur (max): 90 °C

Temperatur (min): 28 °C

Medföljande tillbehör: 6Här köper du Dyson locktång till bästa prisVad tycker användarna om Dyson självlockande locktång?

Fördelar

Flera användare har blivit imponerade av Dysons förmåga att leverera salongsliknande resultat på endast 15 minuter, från vått hår till perfekta lockar. Det har visat sig vara en väl värd investering för olika hårtyper: tjockt, rakt, vågigt och tunt hår. Locktången ger lent och frissfritt hår med lockar som håller länge, även utan hårprodukter. Den beskrivs ha förbättrat håret trots daglig användning. Användare är mycket nöjda över att den lockar de svårlockade hårtopparna med minimal ansträngning. De rekommenderar den starkt som det bästa stylingverktyget de någonsin köpt, även om det kräver lite övning i början.


Nackdelar

Vissa användare har uttryckt ett fåtal nackdelar med Dyson AirWrap Styler Complete. Vissa har haft svårigheter med att få lockarna att hålla längre än 1-2 timmar. Trots detta har de uppskattat fördelen med hårtorksfunktionen som lämnar håret silkeslent. En del noterar även att priset är högt för multistylern.


Jämför Babyliss locktång med Dysons locktång


Uppvärmningstid:
Värmelägen:
Hastighetslägen:
Sladdlängd:
Temperatur:
Tillbehör:
Bäst i test locktången 2024 - BaByliss Curl Secret C1300E - Bäst i test
BaByliss Curl Secret...
Locktång bäst i te...
30 sek
2 st
3 st
180 cm
210-230 °C
Bäst i test locktången 2024 - Dyson AirWrap Styler Complete - Bäst i test
Dyson AirWrap Styler...
Premiumvalet - sjä...
0 sek
3 st
3 st
260 cm
28-90 °C
6 stSå gjorde vi testet

Valet av testvinnaren har vi fått fram genom att ta reda på vilken locktång som presterar bäst i experternas tester. Här får locktångarna genomgå grundliga tester i deras testlabb för att se hur de håller över tid, hur säkra de är att använda samt hur bra resultatet blir. På Bäst i test Guiden värderar vi starkt användarnas åsikter, eftersom de har direkt erfarenhet av produkterna. Vi har därför tagit reda på vad de svenska konsumenterna tycker om deras köp av locktång.


Det är tydligt att BaByliss Curl Secret tar hem fina utlåtanden från dess användare för att lockarna håller samt att det är en minimal risk för att bränna sig tack vare dess smarta konstruktion. Den är dessutom billigare än premiumvalet Dyson Airwrap som för övrigt är i sin egen klass. Utöver det är användarna av Babyliss locktång också nöjda för att det går snabbt och att lockarna håller länge, utan någon generös användning av stylingprodukter.


Testvinnare - bästa locktången

ComputerSalg säljer just nu BaByliss Curl Secret C1300E för 1194 kr. Frakten ingår i priset.

1194 kr är det lägsta priset just nu för BaByliss Curl Secret C1300E!

StylingAgenten erbjuder den för 1199 kr. Frakten är inkluderad i priset.

Amazon säljer BaByliss Curl Secret C1300E just nu för bara 1254 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.


Amazon säljer Dyson AirWrap Styler Complete just nu för bara 9349 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

9349 kr är det lägsta priset just nu för Dyson AirWrap Styler Complete!

ComputerSalg säljer just nu Dyson AirWrap Styler Complete för 9575 kr. Frakten ingår i priset.bästa locktången för långt hår, locktång som snurrar själv, locktång bäst i test budget, dyson locktång, hårtång bäst i test, locktång babyliss, locktänger bäst i test, locktång automatisk, bäst locktång, locktång som lockar själv, babyliss curl secret recension, locktang test, locktång för stora lockar, locktång 25mm bäst i test, konformad locktång bäst i test, locktång bäst i test kort hår, locktång billig, locktång vågor, locktång för kort hår, stor locktång, locktång tjock, köpa locktång, babyliss curl secretLocktång bäst i test - experternas utlåtanden

Elle testade Dysons nya AirWrap multistyler som vi tipsar om här på Bäst i test Guiden. Hon har redan höga förväntningar innan testet och blir riktigt imponerad när Dyson överträffar dessa. Den nya varianten gör att lockningen är klar blixtsnabbt och fönen som ingår är riktigt bra.


Insider jämförde Dyson AirWrap Styler Complete med dess föregångare i deras test. Till att börja med var de väldigt nöjda med Dysons tidigare locktång. De skriver att den nya uppdaterade versionen är "helt klart värt investeringen", men om du redan äger den gamla versionen är det inte värt att köpa en helt ny AirWrap för de nya funktionerna. Det som skiljer dem åt är att luftflödet i den nya AirWrap är förbättrat och sänker torktiden, kalluftsfunktionen, samt nya och förbättrade utbytbara huvuden. Med den tidigare locktången var du tvungen att byta huvuden för att få locken att locka sig åt en viss riktning, men i den nya kan du ändra riktningen på locken med bara ett huvud.


GoodHouseKeeping har recenserat Dyson AirWrap Styler Complete och kommer fram till samma slutsats som Insider. Om du ska köpa en Dyson locktång för första gången rekommenderar dem att du köper den nya varianten, men om du har den tidigare versionen sedan innan är de nya funktionerna inte tillräckliga för att spendera så mycket pengar. De nya utbytbara huvudena är kompatibla med den gamla locktången, så om du önskar, är det ett bra val att endast köpa till dessa för en uppgradering av din locktång!


Hair Everyday testade Babyliss självlockande locktång Curl Secret och skrev att lockarna blev jättefina och håret såg friskt ut efter lockningen. Designen på locktången kan ge intrycket av att den är bulkig och tung, men så är inte fallet. Enligt Leah Marie Priest, som genomförde testet, beskrev hon att den fungerar bäst på personer med kort till medellångt hår. Hon rekommenderar denna automatiska locktång till alla som vill ha ett perfekt resultat.


Forever Amber har skrivit en detaljerad sammanfattning av upplevelsen av att locka håret med Babyliss locktång. Kontentan är att locktången ger fina lockar och är ett bra köp för dig om du vill göra det enkelt och smidigt för dig själv. Den ger dock endast en och samma typ av look, till skillnad från Dysons locktång som du kan göra olika hårfrisyrer med.Steg för steg-guide till snygga lockar

1. Förbered och skydda ditt hår

Innan du börjar, se till att ditt hår är rent, torrt och fritt från tovor. Ett välskött hår är nyckeln till fantastiska lockar! Använd också värmeskydd innan du börjar locka håret. Det hjälper till att minimera skador och ger dina lockar en glansig finish.


2. Locka håret med locktång

Dela in håret i sektioner och placera locktången nära rötterna. Men kom ihåg, håll inte för länge!


När du släpper locken är det bra att fånga den i handen (eller klämma upp den med en hårklämma). Vänta en stund tills den har svalnat innan du låter hårlocken hänga fritt helt. Det hjälper till att hålla formen längre.


Om du använder Dyson AirWrap finns en smidig funktion med kalluft. Du avslutar enkelt lockningen genom att trycka på knappen så att kalluft blåser och kyler av locken. Metoden ger studsiga och glansiga lockar som håller hela dagen. På så sätt slipper du även lägga tid på att hålla i locken eller klämma upp den mellan varje lockning. 


3. Avsluta med hårspray

Avsluta med fördel med ett lager hårspray för att hålla håret på plats under hela dagen.


Vanliga misstag att undvika

För hög värme

Alla hårtyper är olika. Medan några kan tåla högre värme, kan andra skadas. Känn ditt hår!


Fel teknik

Snurrar du för snabbt? Eller kanske för långsamt? Rätt teknik är nyckeln till framgång.


Tips för bästa resultat

Var tålmodig, öva gör mästare. Och kom ihåg att låta lockarna svalna innan du stylar vidare.Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har locktång rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = testvinnaren till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Tips 2: Läs även vårt test om bästa hårfönen. Vi har även en sida där vi avslöjar bästa plattången och på vår sida med tandblekningstest kan du snabbt se hur du kan få ett vackert leende, för bara några 100-lappar. Läs även om bästa gåstavarna här. Missa inte heller vår sida med tester av tvättmaskiner och sidan med diskmaskintester.


Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa locktången?
  Vi på Bäst i test Guiden utsett BaByliss Curl Secret som automatisk locktång bäst i test, utifrån konsumenternas åsikter.
 • Vilken BaByliss Curl Secret är bäst?
  BaByliss Curl Secret C1300E är den bästa locktången. Denna självlockande locktång kom ut på marknaden i början av 2017 när den tidigare toppmodellen (C1200E) utgick och blev ersatt av C1300E.
 • Hur använder man en locktång?
  Med locktång bäst i test är det enklare än någonsin att få till perfekta lockar då det är en automatisk locktång. Du behöver själv inte vira håret runt locktången utan den sköter lockandet åt dig.
 • Hur ofta kan man locka håret med locktång utan att skada håret?
  Med rätt skydd kan du använda en självlockande locktång regelbundet, men undvik daglig användning.
 • Vilken temperatur ska jag ställa in min locktång på?
  Det beror på din hårtyp, mellan 180-200°C brukar fungera för de flesta.
 • Kan jag locka vått hår?
  Nej, det är bäst att undvika att locka blött hår med locktång, även med "locktång bäst i test", eftersom det kan skada ditt hår.
 • Hur länge håller lockarna?
  Med rätt produkter och den bästa locktången kan dina lockar hålla hela dagen, och till och med flera dagar.
 • Kan jag använda hårspray innan jag lockar?
  Det är bättre att använda hårspray efter att du har lockat håret med locktång för att sätta lockarna. Att använda hårspray innan man du ska locka håret med locktång kan slita på håret i onödan.


Bäst i test Guidens tester inom styling


Christina Ho

Bäst i test: Locktång

Christina är utbildad näringsfysiolog från Stockholms Universitet och Karolinska Institutet, med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsbranschen, hälsotech samt life science. Hon har stort intresse för mat, hälsa och skönhet och experimenterar ofta med nya produkter.


Hör gärna av dig till Christina om du har frågor om de bästa produkterna inom hälsa, matlagning och kök, skönhet, träning samt hem och hushåll.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast