Bäst i test - locktänger

Locktång test 2020

Söker du efter den bästa locktången som är både snabb, enkel att använda och prisvärd? Då har du kommit helt rätt! På denna sida kan du ta del av de senaste testerna på locktänger och få reda på vilken som är bäst i test just nu. Allt för att du ska kunna skapa de perfekta lockarna på kortast möjliga tid.

 

Jag vet redan allt jag vill veta, visa mig den bästa långtången NU!

 

Viktigt att tänka på för dig som ska köpa locktång

När du använder någon slags värme på ditt hår så sliter det på håret. Därför ska du köpa en locktång som har keramiska plattor. Då har du en tång som är så snäll mot ditt hår som det går. Det positiva med keramiska plattor är dessutom att de värms upp mycket snabbt - ofta under 1 minut.

 

Om du kan ställa in gradantalet på din locktång, får du lättare det resultat du vill ha. Alla behöver nämligen olika temperatur beroende på hårkvalité och genom att anpassa graderna till just din hårtyp, bidrar det till att det inte sliter lika mycket på ditt hår och slutresultatet blir bättre.

 

Ytterligare ett tips till dig som vill locka håret, är att alltid använda ett värmeskydd. Detta gör att håret har ett extra skyddslager när det utsätts för värmen.

 

Även om din locktång gör väldigt fina lockar får du bäst resultat genom att låta locken svalna i handen (upphöjd) och avsluta med en bra hårspray. Om du gör på detta sätt, har du alla förutsättningar att behålla dina lockar under hela dagen eller kvällen.

 
Bästa locktången 2020

Att hitta en perfekt locktång är inte det lättaste. Först kanske man inte vill lägga ut så mycket pengar och köper något billigt. Men det är tyvärr sällan de ger bra resultat.

 

Det är då man införskaffar ytterligare en locktång och då är man ofta beredd att lägga lite mer pengar. Det är därför en god investering att redan från början köpa en locktång som du vet har fått bra betyg.

Vi på Bäst i test Guiden hjälper dig att köpa en bra locktång som du inte kommer att bli besviken på. Men eftersom det finns så få experttester, och de dessutom är rätt gamla, får vi gå på vad de svenska konsumenterna tycker är bäst. Det gör att vi just nu rekommenderar BaByliss Curl Secret.

 

Bästa locktången 2020

Bästa locktången just nu - BaByliss Curl Secret C1300E

(Klicka på locktången för mer information om bästa priset)

 

Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 29 oktober 2020
De bästa priserna på BaByliss Curl Secret C1300E

 


Denna locktång kom ut på marknaden i början av 2017 när den tidigare toppmodellen (C1200E) utgick och blev ersatt av C1300E. På den senaste modellen finns en funktion som gör att du själv kan välja åt vilket håll som hårslingan ska rotera. Detta ger dig möjlighet att få ett så naturligt resultat som möjligt, särskilt vid inramningen av ansiktet. Du får också två utbytbara huvuden för olika typer av lockar: en för vågor och volym och en för tajtare lockar.

 

BaByliss Curl Secret har keramisk beläggning för att ge en mjuk lyster till dina lockar. Den har två värmelägen; 190-210°C (I) och 210-230°C (II). 190-210° passar dig som har tunnare, känsligare hår och 210-230°C är bäst för normalt till tjockt hår.

 

Den har också tre tidsinställningar beroende på hur vågiga, stora eller kompakta lockar du vill ha. En ljudindikator säger till när din lock är klar och det är dags att släppa ut den. Dessutom finns en jonisk funktion som reducerar statiskt och risigt hår.

Locktången har 2,5 meter lång sladd vilket gör att du lätt kan stå upp när du lockar ditt hår. Och för din säkerhet har den automatisk avstängning; Efter att ha varit påslagen i 60 minuter stängs den av, så att du aldrig behöver vara orolig att du inte drog ut kontakten.

Du får även med ett rengöringsverktyg som du kan använda för att ta bort smuts, rester och stylingprodukter. Och för att du ska känna dig trygg de närmaste åren, får du hela 3 års garanti på denna locktång.

 

De konsumenter som redan provat tången berättar att de älskar den och säger att det aldrig tidigare varit så lätt att locka håret. Läs gärna längre ned på denna sida, vad flera svenska konsumenter tycker. Läs mer på BaByliss hemsida.

 

Finns det några nackdelar med denna locktång? För dessa vill vi i så fall också gärna känna till innan vårt köp, så att vi kan väga in dem i vårt beslut. Jo, det som framkommer är att några konsumenter tycker att det tar rätt lång tid att locka hela håret.

Några säger också att det till en början känns lite läskigt om håret skulle kunna fastna där inne. Men - denna tång har inte något som håret kan fastna i, eftersom den är slät på insidan. Och skulle du ta en för tjock hårslinga, kommer tången att säga till och inte "suga in" håret.

 

Här kan du se ett 30 sekunders klipp på YouTube hur det går till att locka håret med denna tång. Och har du lite mer tid, finns det en utförlig och snygg genomgång och demonstration på 6 minuter av den svenska bloggaren Therese Lindgren här. Hon testar dock en av de tidigare modellerna, som inte har lika stora möjligheter som C1300E.

 

Här köper du locktången till bästa pris

När denna locktång kom ut på marknaden kostade den runt 1 300 kronor, men kan du få den billigare än så idag. Bästa priset hittar du på internet!


Dessa experttester kan du ta del av

  • I Smartsons test från våren 2010 kom Bosch PHC2500 på första plats med 22 av 25 poäng. På andra plats har vi Philips HP4658, som är ett budgetval. Den ger dig fina korkskruvar till ett lågt pris och fick 21 av 25 i detta test.

  • I Pricerunners test från sommaren 2012 har tre locktänger fått 4 av 5 stjärnor. Dessa är Babyliss Pro 180 (32 mm), OBH Artist Beach Curls 5842 och OBH Artist Beach Curls 5842. Vilken du ska välja av dessa, beror på vilket resultat du vill ha på dina lockar.

  • I Devotes test provade Caroline Andersson och Erika Lyko 5 stycken locktänger under vintern 2012. Deras favorit blev TONI&GUY Deep Barrel Waver, då den är lätt att använda för nybörjare och har ett bra pris.

  • Tidningen Frida testade 6 locktänger under vintern 2016/2017 och kom fram till att den bästa locktången just nu är BaByliss C325E Pro 180 Sublim Touch 25mm. De skriver; ”...den är enkel att locka med och ger väldigt tydliga lockar även om du inte håller kvar tången länge mot håret. Blir ett fint svall när lockarna borstats ut.” Betyget blev 4 av 5.
    Silvermedaljen får Bosch PHC9490 och den betydligt dyrare GHD Curve Soft Curl Tong dela på, då båda får betyget 3+.

 

Så tycker konsumenterna om BaByliss Curl Secret

Det är många som hunnit testa denna locktång eftersom den funnits på marknaden sedan 2013. Här är citat från fyra svenska kvinnor:

 

"Den här grejjen fungerar verkligen! Lockarna blir jättefina och blanka ända ut i hårtopparna, utan att man riskerar att bränna sig. De håller i flera dagar (!) med endast minimalt med stylingprodukter i håret."

 

"Det går faktiskt jättefort. Jag har jättetjockt, långt, spikrakt hår som det vanligtvist tar timmar att få lockigt men hela huvudet tog 45 min på första försöket. Hade gått ännu snabbare om jag inte hållit på med annat samtidigt."

 

''Jag har nu testat flera gånger med samma resultat. DET GÅR FORT OCH DET BLIR SNYGGT! Jag gör detta på en kvart, tjugo minuter på morgonen innan jobbet och glider in med Hollywoodlockar.''

 "Det här är ett av mina bästa köp någonsin! Jag är värdelös på att använda vanliga locktänger och har dessutom tjockt hår så det tar evigheter att locka det. Denna är så enkel och det går så snabbt! Väl värd de många kronorna"
 


Här köper du testvinnaren:

Aktuella butikspriser per den 29 oktober 2020
De bästa priserna på BaByliss Curl Secret C1300E 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående locktång. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa locktången till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.

 

Tips 2: Läs även vårt test om bästa hårfönen. Vi har även en sida där vi avslöjar bästa plattågen och på vår sida med tandblekningstest kan du snabbt se hur du kan få ett vackert leende, för bara några 100-lappar. Missa inte heller vår sida med tester av tvättmaskiner och sidan med diskmaskintester.