Bästa vattenkokaren - test vattenkokare

Tester på bästa vattenkokaren 2021

Vill du veta vilken vattenkokare som har vunnit bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester, pratar med både experter och konsumenter, allt för att du ska göra ett så klokt val som möjligt. 


Jag vet redan allt jag vill veta, ta mig direkt till vattenkokare bäst i test!Detta är en bra vattenkokare

Vattenkokare har huvudsakligen en uppgift men nu görs de i allt fler utföranden och kommer i alla möjliga prisklasser. Vi har tagit fram ett par kriterier som vi tycker att testvinnaren skall uppfylla; 


  • Effektiv - så du hinner koka vatten även när det är ont om tid.
  • Torrkokningsskydd - så du aldrig skall råka förstöra vattenkokaren.
  • Lätthanterlig - det ska vara lätt att hälla samt ställa tillbaka vattenkokaren på sin basplatta.
  • Minst 1 liter i volym - så du kan bjuda ditt sällskap utan att behöva koka flera omgångar.

 
Vattenkokare bäst i test 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och självklart hört vad konsumenterna säger så blir valet enkelt. Bästa vattenkokare 2021 är Philips HD9350.

Bästa vattenkokaren just nu - Philips HD9350

(Klicka på vattenkokaren för mer information om det lägsta priset just nu)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 maj 2021

De bästa priserna på Philips HD9350Philips vattenkokare har presterat mycket väl bland både experter och konsumenter och det är inte svårt att förstå varför - den håller hög kvalitet samtidigt som priset är schysst. 


HD9350 har en effekt på 2200 W vilket betyder att du kan koka 1 L vatten på 3:41 min. Givetvis har den små finesser som automatisk avstängning och torrkokningsskydd så du aldrig riskerar att den kokar när det inte har hällts i vatten. Förutom detta finns det även en indikeringslampa som visar när vattenkokaren är på samt en tydlig vattenindikator där du enkelt kan avläsa hur mycket vatten som finns i. Självklart är vattenkokaren sladdfri. Basplattan har dock en sladd som sträcker sig 75 cm. 


Värmeelementet är platt för att göra kokningen snabbare samt ytterliggare underlätta för rengöring. När vattenkokaren står på plattan går det att vrida den 360 grader för enkel hantering utan att den måste "passa". 


Locket styrs av en fjäder och knappen för att öppna locket sitter på handtaget så du ska slippa utsättas för varm ånga. Locket har en stor öppning så du enkelt skall kunna fylla på vatten samt rengöra efter kokning. Det går även att fylla på vatten via pipan. Pipan har i sin tur ett micromesh-filter som fångar upp oönskade kalkpartiklar. 


Andra produkter som är populära bland både experter och konsumenter är bl.a. Smeg-vattenkokaren KLF03 och Electrolux-vattenkokaren EEWA3300 när det gäller vattenkokare. 


Detta säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sitt köp, här kommer några exempel; 


"Snygg, snabb, kvalite och högst användarvänlig. Säker och lätt att hantera." 


"Snyggt utseende, tillräckligt snabb och tyst, robust kvalité, lättanvänd utan onödiga finesser. Lite minus : p.g.a. materialet blir den ju något tung, och man kan inte greppa om själva kannan som blir het..."


"Jag har haft denna vattenkokare i lite över 1 år nu och jag är väldigt nöjd med den. Jag har inte stött på några problem än. Jag rekommenderade denna till en vän." 


"Vattnet börjar koka snabbt och  när det hälls går inget fel."


"Vattenkokaren används dagligen och ser ut som ny även efter ett par månader. Inga delar löses upp i det kokande vattnet och rengöringen är också enkel."


Finns det några nackdelar med vattenkokaren?

Med HD9350 har det rapporterats att den blir varm på utsidan samt att den är lite högljudd. När det gäller värmen på utsidan så är det givetvis svårt att komma ifrån då det är 100-gradigt vatten på insidan men vi hade gärna sett att materialet var mer tåligt mot värme. När det gäller ljudnivån så var det en användare som hade uppmätt en ljudnivå på 60dB. Tur att uppvärmningen går relativt snabbt så du slipper ljudet efter 2-3 minuter, beroende på hur mycket vatten du vill koka.


Här köper du Philips vattenkokare till bästa pris

Amazon säljer bästa vattenkokaren just nu för bara 337.15 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

337.15 kr är det lägsta priset just nu för Philips HD9350!

ComputerSalg säljer bästa vattenkokaren för 358 kr. Frakten hem till dig är inkluderad i priset.

Tretti.se säljer vattenkokaren bäst i test för 359 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder vattenkokaren just nu för 359 kr. Frakten ingår även i priset.

Proshop säljer den för 382 kr. Frakten ingår i priset.

Hos Webhallen köper du bäst-i-test-vinnaren för 408 kr. Frakten ingår även i priset.

MediaMarkt säljer bästa vattenkokaren just nu för bara 408 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer vattenkokaren för 437 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Testvinnare vattenkokare - Experternas omdömen

Råd & Rön testade 15 vattenkokare i augusti 2019. I deras test hamnade Philips HD9350 på andraplats med 77 poäng och utsågs till "Bra Köp". Vinnare i testet blev Siemens TW86103 som fick 78 poäng. 


Danska Taenk testade 14 vattenkokare i september 2019. Philips HD9350 blev, tillsammans med Siemens TW86103, utsedd till "Bäst i test" och fick en slutpoäng på 72. 


vattenkokare bäst i test


Om du vill bidra till att göra ditt liv lite mer klimatsmart så ska du använda din vattenkokare till fler saker än att bara koka vatten till dryck. Enligt Testfakta rapporterar miljösajten Greenwatch att "om alla svenska hushåll kokar 2 liter vatten med vattenkokare istället för kastrull så skulle hushållsel motsvarande 50.000 villor kunna sparas in".

Tips 1:Om du är en kaffemänniska vill vi också tipsa dig om att läsa vårt test om kaffebryggare eller testet om espressomaskin om du är ute efter den där perfekta koppen.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående vattenkokare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vattenkokaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Anita Carlsen

Bäst i test: Vattenkokare

Testet skrevs och uppdaterades senast