Bästa vattenkokaren, test vattenkokare, vattenkokare bäst i test 2023, vattenkokare bäst i test, vattenkokare test, test vattenkokare, bäst i test vattenkokare, bästa vattenkokaren, avkalka vattenkokare, kalka av vattenkokare, vattenkokare bäst i test 2023, rengöra vattenkokare, bästa vattenkokare, vattenkokare 1 liter bäst i test, vattenkokare med temperaturinställning bäst i test, bra vattenkokare, vattenkokare philips bäst i test, philips vattenkokare.

Vattenkokare bäst i test 2024 - Bästa vattenkokaren

Letar du efter en bra vattenkokare och vill veta vilken som är vattenkokare bäst i test? Då har du kommit helt rätt. Vi har läst alla aktuella experttester samt pratat med konsumenter om den bästa vattenkokaren på marknaden.


I vårt vattenkokare test får du reda på vilken som är "bäst i test vattenkokare".


Bäst i test vattenkokare: våra toppval


Köpguide - vad är en bra vattenkokare?

En vattenkokare är det snabbaste och mest energisnåla sättet att koka upp vatten för kaffe, te, snabbnudlar eller annat. De flesta vattenkokare ser ut och fungerar på samma vis. 


Olika funktioner hos en bra vattenkokare

 • Auto-stop: Vattenkokaren stänger av sig själv när vattnet har nått kokpunkten.
 • Temperaturinställning: Vattenkokaren stänger av sig själv när vattnet har nått önskad temperatur. 
 • Värmeisolering: Vattenkokaren blir inte varm på sidor eller botten.
 • Kalkfilter:  Att vattenkokare har kalkfilter är inte lika vanligt, men lämpar sig bra för de regioner i landet som har hårt vatten. Dessa filter fungerar bra, men det är fortfarande rekommenderat med regelbunden rengöring och avkalkning av vattenkokaren, eftersom det fortfarande kommer att bildas små avlagringar. Jämför vattenkokare bäst i test

Kapacitet:
Material:
Funktioner:
Tillbehör:
Vikt:
Bäst i test vattenkokaren 2024 - Philips HD9350 - Bäst i test
Philips HD9350
Vattenkokare bäst...
1 L
Rostfritt stål
1 st
Bäst i test vattenkokaren 2024 - Russell Hobbs Attentiv RHK800 - Bäst i test
Russell Hobbs Attent...
Vattenkokare premi...
1,7 L
Rostfritt stål
3 st
1 st
1,62 kgVåra krav på den bästa vattenkokaren

Vattenkokare har huvudsakligen en uppgift men nu görs de i allt fler utföranden och kommer i alla möjliga prisklasser. Vi har tagit fram ett par kriterier som vi tycker att testvinnaren skall uppfylla; 


 • Effektiv - så du hinner koka vatten även när det är ont om tid.
 • Torrkokningsskydd - så du aldrig skall råka förstöra vattenkokaren.
 • Lätthanterlig - det ska vara lätt att hälla samt ställa tillbaka vattenkokaren på sin basplatta.
 • Minst 1 liter i volym - så du kan bjuda ditt sällskap utan att behöva koka flera omgångar.Bäst i test vattenkokare 2024: Philips HD9350


Philips vattenkokare 1L bäst i test

Philips HD9350 har utsetts till bästa vattenkokare 2024 efter omfattande tester och rekommendationer från både experter och konsumenter. Denna vattenkokare kombinerar en snygg konstruktion i metall som håller vattnet varmt i upp till 30 minuter efter kokning. Effekten på 2200 W låter dig koka 1 liter vatten på bara 3:41 minuter. 


Automatisk avstängning

Vattenkokaren inkluderar flera användarvänliga funktioner som automatisk avstängning och ett skydd som förhindrar torrkokning. Den är även utrustad med en indikeringslampa som signalerar när enheten är i bruk och en tydlig vattenindikator för enkel avläsning av vattennivån. 


Optimal funktion och design med Philips HD9350 Vattenkokare

Locket styrs av en fjäder och knappen för att öppna locket sitter på handtaget så du ska slippa utsättas för varm ånga. Locket har en stor öppning så du enkelt skall kunna fylla på med mer vatten samt rengöra efter kokning. Det går även att fylla på vatten via pipan. Vattenkokarens 360-graders roterbara bas underlättar användningen. 


Philips HD9350 är en snygg vattenkokare som enkelt passas in i köket. Den håller god kvalitet och ser till att vattnet kokar snabbt och håller värmen.  


Effektivt micromeshfilter för att förebygga kalkavlagringar

Självklart är vattenkokaren sladdfri. Basplattan har dock en sladd som sträcker sig 75 cm. Värmeelementet är platt för att göra kokningen snabbare samt underlätta rengöring, medan det inbyggda micromesh-filtret effektivt fångar upp kalkpartiklar. Här köper du Philips vattenkokare bäst i test till lägsta prisAnvändarnas omdömen och recensioner om den bästa vattenkokaren

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sitt köp, här kommer några exempel; 


"Snygg, snabb, kvalite och högst användarvänlig. Säker och lätt att hantera." 


"Snyggt utseende, tillräckligt snabb och tyst, robust kvalité, lättanvänd utan onödiga finesser. Lite minus : p.g.a. materialet blir den ju något tung, och man kan inte greppa om själva kannan som blir het..."


"Jag har haft denna vattenkokare i lite över 1 år nu och jag är väldigt nöjd med den. Jag har inte stött på några problem än. Jag rekommenderade denna till en vän." 


"Vattnet börjar koka snabbt och  när det hälls går inget fel."


"Vattenkokaren används dagligen och ser ut som ny även efter ett par månader. Inga delar löses upp i det kokande vattnet och rengöringen är också enkel."


Finns det några nackdelar med Philips vattenkokare?

Med HD9350 har det rapporterats att den blir varm på utsidan samt att den är lite högljudd. När det gäller värmen på utsidan så är det givetvis svårt att komma ifrån då det är 100-gradigt vatten på insidan men vi hade gärna sett att materialet var mer tåligt mot värme. När det gäller ljudnivån så var det en användare som hade uppmätt en ljudnivå på 60dB. Tur att uppvärmningen går relativt snabbt så du slipper ljudet efter 2-3 minuter, beroende på hur mycket vatten du vill koka.


Vattenkokare bäst i test - premiumvalet


För dig som vill ha det lilla extra i en vattenkokare har vi tagit fram ett premiumval - Russell Hobbs RHK800.


Russell Hobbs vattenkokare bäst i test

Med vattenkokaren från Russell Hobbs kan du enkelt göra din kaffe, te eller chokladdryck på morgonen. Den är snygg, praktisk och lätt att rengöra. Och inte nog med det – den kan även användas för att laga barnmat! 


Ställ in temperaturen själv

Med en effekt på 2400 W kokar vattnet upp på nolltid. Den har en termostat med en temperatur från 40 till 100 °C, vilket gör att du kan välja hur varmt du vill att vattnet ska vara. Dessutom får du med en avtagbar tesil för löstéer. Det är fördelaktigt för dig som exempelvis dricker grönt te, där vattnet ska vara runt 60 grader för bästa bryggningen. Val av temperatur gör att du också kan värma upp barnmat smidigt. 


Håll vattnet varmt upp till 40 minuter

Håll varm-funktionen gör att vattnet kan hållas varmt i upp till 40 minuter. Den har en automatisk avstängning när vattnet nått den temperatur det ska ha och ett säkerhetssystem mot torrkokning så det inte kokar utan vatten. 


Säker att använda

Du kan inte sätta på den om locket inte sitter ordentligt på, så det finns ingen risk att små barn kan starta den. Här köper du Russell Hobbs vattenkokare till bästa prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Russell Hobbs vattenkokare bäst i test

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sitt köp, här kommer några exempel; 


"Jag köpte den här på nätet och fick hem paketet väldigt snabbt. Jag använder vattenkokaren varje dag och det jag gillar mest är att man kan se vilken temperatur vattnet har och man kan även ställa in tiden när man vill ha det klart." 


"Ser ut som ett rymdskepp, men jag kommer inte att köpa en vanlig vattenkokare igen!"


"Mycket nöjd! Fantastiskt med ett urval av så många temperaturer."


"Vattenkokaren överträffade alla förväntningar med sina egna inställningar för olika teer."


"Vatten fungerar utmärkt! Lätt att ställa in olika temperaturer, t.ex. för rätt temperatur för olika varma drycker. Bra kapacitet, och både värmer upp vattnet snabbt, och håller vattentemperaturen bra efteråt."


Så gjorde vi testet om vattenkokare bäst i test

I vår undersökning av vattenkokare har vi börjat med att titta på vad experterna säger i sina tester. Här har vi utgått från erkända testinstitut som svenska Råd & Rön samt Danska Taenk, eftersom de utsätter produkterna i sina tester för utförliga tester för att se om de håller vad de lovar och om de är att rekommendera för konsumenter. 


Men förutom experternas testresultat har det även varit viktigt att se vad konsumenterna säger om sina köp, dessa har ju ofta den bästa erfarenheten av en produkt eftersom de har möjlighet att testa dessa under längre tid. När användarna delar med sig av sina upplevelser och feedback blir det tydligt att se ifall vattenkokarna har några nackdelar eller om de presterar bra. 


Kombinationen av användarnas och experternas omdömen har därför varit ledande för oss när vi har utsett vattenkokaren bäst i test.


Testvinnare av bästa vattenkokaren

Philips HD9350 - Vattenkokare bäst i test

Amazon säljer Philips HD9350 just nu för bara 404 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.

404 kr är det lägsta priset just nu för Philips HD9350!

Proshop säljer den för 443 kr. Frakten ingår i priset.

Ellos säljer just nu Philips HD9350 för 499 kr. Frakten ingår i priset.

ComputerSalg säljer just nu Philips HD9350 för 504 kr. Frakten ingår i priset.

Power säljer just nu Philips HD9350 för 513 kr. Frakten ingår i priset.

Tretti.se säljer Philips HD9350 för 530 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Philips HD9350 just nu för 530 kr. Frakten ingår även i priset.

eNemo säljer den för 530 kr. Frakten är inkluderad i priset.


Russell Hobbs RHK800 - Bästa vattenkokaren - premiumvalet

Hos Elon kan du köpa Russell Hobbs Attentiv RHK800 för 1139 kr. Frakt ingår i priset.

1139 kr är det lägsta priset just nu för Russell Hobbs Attentiv RHK800!


Vattenkokare test - experternas omdömen

TEK testade 9 olika vattenkokare och testvinnaren blev Russell Hobbs med 9/10 poäng. De skriver att "...det som gör Russell Hobbs till en testvinnare är något så tråkigt som 'totalpaketet'. Vattenkokaren har ett mycket bra temperaturområde på 40-100 grader och möjligheten att ställa in temperaturen var femte grader - totalt 13 alternativ, med andra ord. Det ger total kontroll över allt från att laga barnmat till att göra te eller kaffe."


Andraplatsen går till Aarke Kettle  som får 8,5 poäng och tredjeplatsen och priset "Bästa köp" går till Wilfa Svart Format som också får 8,5 poäng.


Råd och Rön testade 15 vattenkokare i augusti 2021. I deras test hamnade Philips HD9350 på andraplats med 77 poäng och utsågs till "Bra Köp". Vinnare i testet blev Siemens TW86103 som fick 78 poäng. 


Danska Taenk testade 14 vattenkokare i september 2019. Philips HD9350 blev, tillsammans med Siemens TW86103, utsedd till "Bäst i test" och fick en slutpoäng på 72. 


Avkalka vattenkokare / rengöra vattenkokare

Att avkalka vattenkokaren är viktigt att göra med jämna mellanrum för att den ska upprätthålla sin kvalitet. Detta görs enklast genom att koka en blandning av ättika och vatten (1dl ättika och 3 glas vatten, eller fyll på med vatten tills vattenkokaren är full). Koka upp denna blandning 2 gånger och skölj sedan ur vattenkokaren. Finns det smak eller doft kvar av ättika efter denna process kan du koka upp vatten några gånger för att denna skall försvinna. vattenkokare bäst i test, råd och rön vattenkokare, kalka ur vattenkokare, vattenkokare med temperaturinställning, vattenkokare philips, vattenkokare glas bäst i test, vattenkokare test råd och rön, snabb vattenkokare, vattenkokare bäst i test råd och rön, russell hobbs vattenkokare test, bästa vattenkokaren råd och rön, bästa vattenkokaren 2023, test av vattenkokare, liten vattenkokare bäst i test, philips hd9350/90 test, tyst vattenkokare, tekokare test, vattenkokare rostfritt stål bäst i test, vattenkoktare test, vattenkokare 40 grader, köpa vattenkokare, ättika vattenkokare, bäst vattenkokare, vattenkittel bäst i test, test vattenkokare råd och rön, snygg vattenkokare, resevattenkokare bäst i test, bäst i test vattenkokare 2023, rengöra vattenkokare utan ättika, vattenkokare råd och rön, vattenkokare elon, vattenkokare bäst, avkalkning vattenkokare ättika, siemens vattenkokare bäst i test, bästa vattenkokare 2023.Om du vill bidra till att göra ditt liv lite mer klimatsmart så ska du använda din vattenkokare till fler saker än att bara koka vatten till dryck. Enligt Testfakta rapporterar miljösajten Greenwatch att "om alla svenska hushåll kokar 2 liter vatten med vattenkokare istället för kastrull så skulle hushållsel motsvarande 50.000 villor kunna sparas in".


Tips 1: Om du är en kaffemänniska vill vi också tipsa dig om att läsa vårt test om kaffebryggare eller testet om espressomaskin om du är ute efter den där perfekta koppen. Letar du efter det bästa kreditkortet kan du läsa vår jämförelse. För dig som behöver extrapengar inför ditt köp har vi en sida med lån med låg ränta.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har vattenkokare rea på ovanstående produkt. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa vattenkokaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Vanliga frågor och svar

 • Hur avkalkar jag min vattenkokare?
  Det bästa och enklaste sättet för att avkalka din vattenkokare är genom att använda ättika. Blanda 1 dl ättika och 3 dl vatten och se till att hela vattenkokaren är fylld med vätska (räcker inte 3 dl kan du fylla på med mer). Låt detta sedan koka två gånger och skölj sedan ur vattenkokaren. Luktar det eller smakar vattnet fortfarande ättika efter avkalkning kan du koka vatten tills doft och smak av ättika försvinner.
 • Vilken är vattenkokare bäst i test?
  I vårt vattenkokare test har vi utsett Philips HD9350 till bästa vattenkokaren. Denna vattenkokare har där med fått vår stämpel vattenkokare bäst i test.

  Denna vattenkokare kokar vatten snabbt och håller värmen effektivt. Dessutom har den finesser som automatisk avstängning och ett skydd som förhindrar att vattenkokaren torrkokar.
 • Hur funkar en vattenkokare?
  Med hjälp av ett värmeelement i bottnen kan värmen snabbt öka tills vattnet börjar koka. Tack vare att värmeelementet är specificerat efter vattenkokarens behållare kan maximal energieffektivitet uppnås, vilket är varför vattenkokare är ett bättre alternativ än spisen när det gäller mängden energi som krävs.
 • Hur varmt blir vattnet?
  Vatten kokar vid 100 grader celsius och det är den temperatur som uppnås i en vattenkokare. Vissa vattenkokare har dock temperaturinställningar, så att du själv kan bestämma vilken temperatur det ska uppnå. Denna inställning går dock inte att ställa in högre än 100 grader.Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Vattenkokare

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast