Belgiska våfflor kräver ett annat våffeljärn.

Test - Belgiskt våffeljärn

Har du ätit en belgisk våffla någon gång? I så fall var det nog utomlands, för i Sverige är de inte en så vanlig syn - än så länge. Längre söderut är dessa dock vanligt förekommande och det som skiljer dem från de traditionella våfflorna, är främst att de är tjockare och ofta fyrkantiga. Det får med andra ord plats mycket grädde, sylt eller chokladsås på dem, godare våfflor helt enkelt!


Belgiska våfflor börjar bli mer populära även i Sverige och är ett trevligt inslag på matbordet om man vill bjuda vänner eller familj på något extra. För att våfflorna ska få rätt form och tjocklek krävs dels en annan våffelsmet, som innehåller jäst, men även ett så kallat belgiskt våffeljärn som är vanliga i bland annat USA.


Och ska du köpa ett våffeljärn för belgiska våfflor har du kommit helt rätt! Som vanligt har vi här på Bäst i test Guiden tittat på de olika modellerna som finns just nu och tittat på vilket betyg som konsumenterna har gett i sina utlåtanden. 


För dig som söker ett vanligt enkelt eller dubbelt våffeljärn i stället kan läsa mer om dessa i vårt andra test.

Belgiskt våffeljärn bäst i test

Eftersom denna typ av våffeljärn inte är så vanliga i Sverige, är utbudet av produkter litet och experterna har inte några aktuella test. Men ett belgiskt järn som fått många riktigt bra omdömen av konsumenterna är Cloer 1445. Detta järn gräddar våfflor perfekt varje gång!


Belgiskt våffeljärn bäst i test - Cloer CL1445
(Klicka på bilden för mer information om bästa priset)


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 december 2022

De bästa priserna på Cloer CL1445


Cloer 1445 är ett belgiskt våffeljärn som gör det lätt att grädda perfekta och goda belgiska våfflor. Det går att grädda två våfflor samtidigt.


Järnet är smart och ser till att signalera när dina våfflor är klara genom att ljuset går från rött till grönt. Ljuset skiftar när den känner av att våfflan är klar är jämnt gräddad.


Dessutom är järnet lätt att rengöra tack vare sin non stick beläggning som förhindrar smet från att bränna fast.


Detta är ett belgiskt våffeljärn som funnits sedan 2012 vilket gör att konsumenterna hunnit dela med sig av sina upplevelser. Här på Bäst i test Guiden tar vi ju alltid hänsyn även till användarnas åsikter, och denna gång extra mycket, eftersom tidningarna inte har några tester. Läs mer på det belgiska våffeljärnet på Cloers hemsida


Fyra av dessa omdömen är:


"Mycket bra produkt. Funkat finfint från första gången jag gräddade mina härliga belgiska våfflor. Rekommenderas, då jag under en lång tid fick leta efter ett belgiskt våffeljärn".


"Min pojkvän är kock och det är svårt att hitta en present till honom. Nu har han använt det flera gånger och är riktigt exalterad över det".


"Fungerar jättebra."


"Kanon, jättebra produkt!"Här köper du bästa belgiskt våffeljärn till lägst pris

Tretti.se säljer Cloer CL1445 för 626 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

626 kr är det lägsta priset just nu för Cloer CL1445!

Whiteaway erbjuder Cloer CL1445 just nu för 631 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Kitchentime kan du köpa Cloer CL1445 för 798 kr. Frakt ingår i priset.

Bagaren och Kocken säljer Cloer CL1445 för 899 kr. Frakten hem till dig ingår i priset.
Belgiska våfflor recept

Visst går det att köpa färdigblandad mix i mataffären. Men faktum är att smeten för belgiska våfflor är otroligt simpel. Här är ingredienserna du behöver: 

180g smält smör

1 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

3,5 dl mjölk

2 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl sockerDet enda du behöver göra är att separera äggulorna och vitorna (spara dessa). Vispa ihop rubbet till en härlig smet och sedan vispar du äggvitorna tills de blir riktigt fluffiga och vänd sedan ner dessa i smeten också. Sedan är det bara att använda ditt nya våffeljärn och grädda!


Belgiska våfflor serveras med glass, chokladsås och färska jordgubbar.

Njut av nygräddade belgiska våfflor med din favoritfyllning.

 

Kanske vill du även veta vilken grill som är bäst i test? Eller ska du köpa kyl och frys och vill ha värdefulla råd - helt gratis? Vi har tagit reda på vad som är bäst just nu. Klicka bara på länkarna, så kommer du direkt till sammanställningarna.

 

Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har belgiska våfflor järn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa belgiska våffeljärnet till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Anita Carlsen

Bäst i test: Våffeljärn - belgiskt


Testet skrevs och uppdaterades senast