Belgiskt våffeljärn bäst i test råd och rön, belgisk våffeljärn belgiska våfflor järn bäst i test, belgiska våffeljärn belgisk

Belgiskt våffeljärn bäst i test 2024 - belgiska våfflor järn

Har du ätit belgiska våfflor gjorda med belgiskt våffeljärn bäst i test? Det är ju så gott!


Belgiska våfflor börjar bli mer populära även i Sverige och är ett trevligt inslag på brunchen om man vill bjuda vänner eller familj på något extra. För att de belgiska våfflorna ska få rätt form och tjocklek krävs dels en annan våffelsmet samt ett belgiskt våffeljärn.


Ska du köpa ett våffeljärn för belgiska våfflor har du kommit helt rätt! Som vanligt har vi här på Bäst i test Guiden tittat på de olika belgiska våffeljärn som finns just nu och utsett belgiskt våffeljärn bäst i test. Läs vidare i vårt belgiskt våffeljärn test!


För dig som söker ett vanligt enkelt eller dubbelt våffeljärn kan du istället läsa mer om dessa i vårt andra test.Belgiska våffeljärn bäst i test Vad är ett belgiskt våffeljärn?

Det som skiljer belgiska våfflor från de klassiska hjärtformade våfflorna, är att de är tjockare och fyrkantiga. Det får med andra ord plats mycket grädde, sylt eller chokladsås på de belgiska våfflorna - godare våfflor helt enkelt!


Belgiskt våffeljärn bäst i test


Eftersom belgiskt våffeljärn inte är så vanligt i Sverige, är utbudet av produkter relativt litet. Men ett belgiskt våffeljärn som fått många riktigt bra omdömen av konsumenterna är Cloer 1445. Detta järn gräddar våfflor perfekt varje gång!


Det finns bara en handfull andra modeller än vår testvinnare att välja mellan. Wilfa våffeljärn BW-1000 är också bra och uppskattad av konsumenterna.


Cloer våffeljärn för belgiska våfflor

Cloer 1445 är ett belgiskt våffeljärn som gör det lätt att grädda perfekta och goda belgiska våfflor. Det går att grädda två våfflor samtidigt och värmen kan ställas in mellan 1-5.


Järnet är smart och ser till att signalera när dina våfflor är klara genom att ljuset går från rött till grönt. Ljuset skiftar när den känner av att våfflan är klar är jämnt gräddad.


Dessutom är järnet lätt att rengöra tack vare sin non stick beläggning som förhindrar smet från att bränna fast.


Specifikation

 • Antal våfflor: 2 st
 • Effekt: 930 W
 • Mått (BxHxD): 245 mm, 90 mm, 100 mm
 • Vikt: 2,3 kiloCloer CL1445 non stick beläggning, belgisk våffeljärn bäst i test, belgisk våffla järnDetta är ett belgiskt våffeljärn som funnits sedan 2012 vilket gör att konsumenterna hunnit dela med sig av sina upplevelser. Här på Bäst i test Guiden tar vi ju alltid hänsyn även till användarnas åsikter, och denna gång extra mycket, eftersom tidningarna inte har några tester. Läs mer på det belgiska våffeljärnet på Cloers hemsida.

Här köper du bästa belgiskt våffeljärn till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Cloer 1445

"Mycket bra belgiskt våffeljärn. Funkat finfint från första gången jag gräddade mina härliga belgiska våfflor. Rekommenderas, då jag under en lång tid fick leta efter ett belgiskt våffeljärn".


"Min pojkvän är kock och det är svårt att hitta en present till honom. Nu har han använt det flera gånger och är riktigt exalterad över det".


Premiumvinnare av våffeljärn belgiska


För dig som verkligen älskar våfflor och som vill ha mer en maskin än ett järn så finns Sage The Smart Waffle.


Sage belgiskt våffeljärn för båda sorters våfflor

Skräms du inte av priset har du här ett fantastiskt järn som är något mer än de flesta våffeljärn. Du kan själv anpassa om du önskar tillaga belgiska våfflor eller klassiska våfflor i järnet. På så vis slipper du även äga två olika järn om du gillar att tillaga de två olika varianterna av våfflor.


Timern på järnet räknar ner och meddelar dig när våfflorna är klara och järnet har en god design som gör att du minimera kladd och fula kanter på våfflorna. Självklart har järnet även en så kallad non-stick beläggning. Värmen är jämn och du får fina frasiga våfflor i järnet. Du kan också enkelt med ett knapptryck ställa in så järnet ger en extra hård frasig yta.


Specifikation

Antal våfflor: 2 st

Effekt: 1000 W

Mått (BxHxD): 290 mm, 150 mm, 300 mm

Vikt: 6 kiloHär köper du premiumvinnaren till lägst prisAnvändarnas omdömen och recensioner om Sage belgiskt våffeljärn

"Fantastisk produkt! Gör de bästa våfflorna."


"Rekommenderas varmt. Gör konsekvent fantastiska våfflor. Tydliga knappar."


"Jag köpte detta belgiska våffeljärn i förra månaden efter att en vän berättade för mig att jag aldrig skulle köpa våfflor igen efter att ha gjort mina egna."


Jämför belgiska våffeljärn - specifikationer


Antal:
Effekt:
Typ:
Bredd:
Djup:
Höjd:
Vikt:
Bäst i test belgiska våffeljärnet 2024 - Cloer CL1445 - Bäst i test
Cloer CL1445
Våffeljärn belgisk...
2 st våfflor
930 W
Belgiskt
245 mm
100 mm
90 mm
2.3 kg
Bäst i test belgiska våffeljärnet 2024 - Sage Appliances The Smart Waffle BWM620UK - Bäst i test
Sage Appliances The...
Belgiskt våffeljär...
2 st våfflor
1000 W
Belgiskt
290 mm
300 mm
150 mm
6 kgSå gjorde vi testet om belgiska våfflor järn

Efter våra studier ser vi att Cloer 1445 är uppskattad av både användare som köpt våffeljärnet samt av de få externa expertkällor som finns att tillgå. Vårt test är primärt baserat på utlåtanden från användarna samt att vi själv på Bäst i test Guiden också har testat testvinnaren.


Priset har varit vägledande för oss då vi anser att man som konsument inte ska behöva betala mer än nödvändigt för god prestanda. Vår premiumvinnare tillhör dock den dyra prisklassen, men vi försvarar den placeringen då utmanaren har så bra funktioner och resultat.


Efter att ha granskat och vägt samman dessa kriterier enligt ovan har vi valt våra testvinnare.Belgiska våfflor recept

Visst går det att köpa en färdigblandad mix i mataffären. Men faktum är att smeten för belgiska våfflor är otroligt simpel. Här är ingredienserna du behöver för att göra goda frasiga våfflor:


180g smält smör

1 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

3,5 dl mjölk

2 ägg

4 dl vetemjöl

1 dl socker


Det enda du behöver göra är att separera äggulorna och vitorna (spara dessa). Vispa ihop ingredienserna till en härlig smet och sedan vispar du äggvitorna tills de blir riktigt fluffiga och vänd sedan ner dessa i smeten. Sedan är det bara att använda ett belgisk våffeljärn och göra våfflor!Våffeljärn för belgiska våfflor. Belgisk våffla som serveras med glass, chokladsås och färska jordgubbar.

Njut av nygräddade belgiska våfflor med din favoritfyllning.Efter att du läst vårt test om bästa våffeljärn belgisk önskar vi att vi kunnat guida dig till ett klokt val så du undviker fallgroparna och kan köpa det våffeljärn belgiska som passar dig och dina behov bäst.


Kanske vill du även veta vilken grill som är bäst i test? Eller är det dags att uppgradera det vanliga våffeljärnet så hittar du klassiskt våffeljärn test här. Och vad är godare än en varm macka som du gör i smörgåsgrill bäst i test?


Ska du köpa kyl och frys och vill ha värdefulla råd - helt gratis? Vi har tagit reda på vad som är bäst just nu. Klicka bara på länkarna, så kommer du direkt till sammanställningarna.


Tips: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har belgiska våfflor järn rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = det bästa belgiska våffeljärnet till det lägsta priset! Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig.


Frågor och svar om belgiska våffeljärn

 • Vad är skillnaden mellan belgiska våfflor och klassiska våfflor?
  Belgiska våfflor är helt annorlunda jämfört med klassiska våfflor. De belgiska våfflorna är tjockare, lite matigare och har en annan form.

  De görs också på ett annat sätt. För att göra belgiska våfflor behövs ett belgiskt våffeljärn samt ett annat våffelrecept.
 • Vilket är det bästa våffeljärnet?
  Vi har utsett Cloer CL1445 till det bästa belgiska våffeljärnet på grund av att det får plats med två våfflor, ger jämn gräddning och är lätt att rengöra. Sage Appliances The Smart Waffle BWM620UK blev bästa premiumvalet som låter dig göra både vanliga frasvåfflor och belgiska våfflor i ett och samma våffeljärn, men såklart till ett högre pris.
 • Kan man göra vanliga våfflor i belgiskt våffeljärn?
  Tyvärr kan du inte göra vanliga våfflor i belgiskt våffeljärn eftersom järnet ger en helt annan form på våfflorna, de är fyrkantiga istället för hjärtan i en stjärnform. Dessutom blir det inga goda våfflor om du gör en klassisk våffelsmet då belgiska våfflor kräver en tjockare smet.


Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.Anita Carlsen

Bäst i test: Våffeljärn - belgiskt

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast