Letar du efter en villaförsäkring - villahemförsäkring? Villaförsäkring bäst i test skriver vi om här. Ta del av testet och hitta den bästa villaförsäkringen för dig. Vi jämför villaförsäkring - hemförsäkring villa åt dig och har tagit fram bästa villaförsäkringen 2023.

Bästa villaförsäkringen 2024 - jämför villaförsäkring

Om du ska flytta till en ny villa eller bara vill konkurrensutsätta din befintliga villahemförsäkring och undrar vilken som är villaförsäkring bäst i test just nu, då  har du kommit helt rätt! Vi har läst alla aktuella tester men inte nog med det! Vi har också undersökt vad konsumenterna tycker. 


Det är ju trots allt de som vet allra bäst! Läs testet här nedan för att ta reda på den bästa villaförsäkringen


Ta mig direkt till den bästa villaförsäkringen!


Därför behöver du en villaförsäkring

Ifall ditt hus skulle förolyckas av brand, översvämning eller t.ex. ett träd som faller i en storm så täcks/ersätts kostnaderna av dessa skador av din villaförsäkring. Även vattenskador som härrör från rör eller badrum ersätts också. 


Skulle ditt garage, växthus eller uthus också skadas så brukar försäkringsbolagen ge ersättning för det också, så länge de fristående byggnaderna också är inskrivna i försäkringsbrevet. Det gäller också andra ting på din tomt, exempelvis; staket, gångar, flaggstång, brygga och trädgårdsbelysning. Villaförsäkringar gäller ett år i taget. Skillnad på villaförsäkring och hemförsäkring

Skillnaden på en villaförsäkring och en hemförsäkring kan vara svår att förstå eftersom dessa på sätt och vis överlappar varandra. För att göra det lätt kan skillnaden förklaras såhär; En villaförsäkring täcker ditt hus och tomt medan en hemförsäkringen täcker personerna som är inskrivna på bostaden samt alla bostadens föremål. 


Man kan se en villaförsäkring som ett tillägg till hemförsäkringen. I nästan alla fall så ingår villaförsäkringen i din hemförsäkring så länge du inte använder din villa för uthyrning. Många försäkringsbolag erbjuder även tillägg till villaförsäkringen som kan ge ytterligare ett utökat skydd.


Billig villaförsäkringen - så gör du

Du kan göra små förändringar som gör stora skillnader för din premie och på så vis få en relativt billig villaförsäkring. Bland annat är utökad säkerhet det som sänker premien kraftigast. Exempel på detta är; hemlarm, jordfelsbrytare, vattenlås, läckageskydd och fungerande brandvarnare. 


Förutom detta kan du även samla dina försäkringar hos samma försäkringsbolag. Ibland kan samlingsrabatterna uppgå till hela 25%! Idag år 2024 ligger som jämförelse snittpriset på en villahemförsäkring på 6317 kr per år. Jämför villaförsäkringar - så får du bäst pris

För att hitta den bästa villaförsäkringen för just dig är det viktigt att jämföra hemförsäkringar villa mellan de olika aktörerna. Att enkelt jämföra de olika försäkringsbolagens villaförsäkringar, och ta reda på vilken typ av försäkring som är rätt för dig, är idag lätt. Med några få knapptryck får du snabbt svar och kan se ifall det går att spara tusenlappar på din villaförsäkring och du kan även hitta nya billigare försäkringar. 


Det finns flertalet tjänster som jämför försäkringar idag. En av de enklaste och bästa sajterna för detta är Insplanet. Inte nog med att denna sajten smidigt hjälper dig att jämföra och välja den bästa villaförsäkringen så gör de dessutom detta helt utan kostnad för dig!


Det du behöver ange är information om dig själv, gatuadress, husets storlek och typ, antal boende, bekvämligheter, självrisksnivå och byggnadsinformation. Sen sköter Insplanet allt annat och jämför priser från försäkringsbolag och presenterar sedan det bästa alternativet för dig. Om du är sugen på att byta villaförsäkring kan även Insplanet hjälpa dig med detta. 


Du kan luta dig tillbaka och låta allt jobb göras åt dig - helt kostnadsfritt. Ge det en chans nu idag och se om du kan spara tusenlappar med ett enkelt byte. Läs mer hos Zmarta.


villa försäkring, villahemförsäkring, jämför hus försäkring. 

Försäkring hus villaförsäkring


Jämför villahemförsäkring - vad ingår i villaförsäkring

Källor med gott rykte när det gäller försäkringar är konsumenternas och Råd och Rön. Konsumenternas delar ut poäng för de olika delarna en villaförsäkring ska täcka och rankar sedan försäkringsbolagen med poäng där 5 är det högsta. I vår villaförsäkring jämförelse är det delarna nedan som jämförs;

 • Brand och vattenskador
 • Översvämning och andra naturskador
 • Skadedjur och hussvamp
 • Åldersavdrag
 • Allrisk, reklamation, ansvars- och rättsskydd


De villaförsäkringar som har fått bäst betyg av dem och av oss är:Vilken villaförsäkring är bäst?

Villaförsäkring bäst i test 2024ICA villaförsäkring

Villaförsäkring - ICA försäkringar - ICA villaförsäkring Ica villaförsäkring bäst i test. Klicka och se villaförsäkring pris för dig.


Med ICAs Hus Plus blir alla byggnader som är inskrivna i försäkringsbrevet försäkrade till fullvärde. Du får även en allriskförsäkring som ersätter skador som skett oförutsägbart och denna ersättning täcker kostnader på upp till 100 000 kr. Skulle en byggnad råka ut för en skada som inte täcks normalt sett av ICAs Hus Plus så har du en till allriskförsäkring som skydd. 


Denna, andra, allriskförsäkring kan ersätta skador på upp till 200 000 kr.


Blir ditt hus attackerat av skadedjur så hjälper ICA dig med hantering av dessa helt utan självrisk. De hjälper även med skydd från hussvamp som ersätter upp till 1 500 000 kr. 


Vid storm och andra väderfenomen så får du ersättning ifall det gäller föremål/hus som förstörts av storm, hagel, snötryck, översvämmande vatten och skyfall. Med Hus Plus får du också ett förhöjt ersättningsbelopp för skador på tomtmark (max 1 000 000 kr). Vid läckageskador tillämpas grundjsälvrisken på 1500 kr vid teckning av Hus Plus.


Vid fel på hushållsmaskiner så ersätts skada eller värdet på tvätt i tvättmaskinen. Det som inkluderas i kategorin hushållsmaskiner är maskiner för; klädvård, disk, städning, förvaring eller tillagning av livsmedel, luftfuktning eller avfuktning.  


ICA Försäkrings grundsjälvrisk ligger på 1500 kr. Det finns också "särskild självrisk" som är 20% av skadekostnaden men inte mer än 40 000 kr. Ett exempel, enligt ICA, på särskild självrisk är t.ex. om din cykel blir stulen. 


Med ICA Hus Plus får du också ett begränsat åldersavdrag på max 15 000 kr.


Vad kostar villaförsäkringen? Läs nu mer här vad Ica Försäkringar erbjuder dig!Läs mer om försäkringen 

Zmarta villaförsäkring

Villa hemförsäkring. Zmarta villaförsäkring. Läs och se villahemförsäkring pris för dig.


Jämför och hitta bästa villaförsäkringen

Om du själv vill göra en jämförelse över vilket försäkringsbolag som passar just dig och din situation bäst så kan du jämföra villaförsäkringar hos Zmarta. Det är helt gratis och och du får snabbt reda på vilken villaförsäkring eller villahemförsäkring som passar ditt hem bäst. 


Verktyget tar snabbt fram den billigaste och bästa försäkringen; med förslag från bl.a. ICA, Hedvig och Länsförsäkringar, som alla har bra betyg hos Konsumenternas.


Som nämnt här ovan behöver du ange lite information om dig själv och ditt hus, däribland adress, boyta, lösöre, antal personer i hushållet samt om du vill betala års-, halvårs-, kvartals- eller månadsbasis. Zmarta gör sedan jämförelsen åt dig (som endast tar någon minut) och presenterar sedan förslag från försäkringsbolagen. Zmarta gör det enkelt att jämföra och hitta den bästa villaförsäkringen för dig idag. Vad kostar försäkring villa hos Zmarta?Läs mer och jämför 

Trygg-Hansa villaförsäkring

Villa och hemförsäkring hos Trygg-Hansa försäkringar villaförsäkring Trygg-Hansa. Få hemförsäkring villa pris via testet.


Trygg-Hansa är i toppskiktet av villaförsäkringar i Konsumenternas jämförelse. Trygg-Hansas försäkring är en kombinerad villa- och hemförsäkring som gäller för dig, din sambo/make, era föräldrar och era barn så länge som de är folkbokförda och bor på samma adress som försäkringen avser. 


Med Trygg-Hansa blir lösöret försäkrat, byggnaden som försäkringen avser och tomtmark upp till 500 000kr. Den gäller även för stöld, skadegörelse, läckage, väderfenomen, jordrörelse, hushållsmaskiner, installationer, glas, sanitet och sanering av ohyra som skadedjur. 


När det gäller äkta hussvamp kan du få ersättning på upp till 3 000 000 kr. Skulle du bli krävd på skadestånd för att ha skadat någon eller någons egendom kan du få ersättning till upp mot 5 000 000 kr. Om du ställs inför domstol kan du få ersättning för kostnader för juridiskt ombud, så kallat rättsskydd om max 250 000 kr. 


Du har även ett överfallsskydd och en reseförsäkring upp till 45 dagar i försäkringen.


Läs nu mer vad Trygg-Hansa erbjuder dig!Läs mer om försäkringen 

Folksam villaförsäkring

Hemförsäkring hus hos Folksam villaförsäkring. Få svar på villaförsäkring kostnad via testet.När du tecknar din villaförsäkring hos Folksam gör de en trygghetsbesiktning inom 30 dagar där de går igenom eventuella brister och risker. Du får även råd om hur du kan undvika eventuella skador i framtiden. Efter den första besiktningen kommer det göras liknande besiktningar var femte år. 


Deras villaförsäkring täcker egendomsskydd där du får ersättning för stöld och skadegörelse på dina tillhörande byggnader och tomtmark. Hussvamp- och skadedjursförsäkring är utan självrisk och du får hjälp med sanering och reparation. 


De har en otursförsäkring som ingår i Villaförsäkring Stor som vid oförutsägbara skador på byggnader och tomtmark. Denna täcker skador upp till 150 000 kr med en självrisk på 1800 kr. 


Vid översvämnings- och läckageskador slipper du en förhöjd självrisk. Med Folksam Stor ersätts ytskikt och tätskikt i våtutrymmen under förutsättningen att arbetet med dessa två har utförts enligt rådande bygg- och branschregler. Du får även ett utökat läckagesskydd där du kan få ersättning med upp till 40.000kr ifall vatten skulle (oberäknat) tränga in genom yttertak. 


Skulle en stark storm slå till kan du få ersättning för detta ifall försäkrade byggnader skadas. Bryggor ersätts dock inte. 


Skulle dina hushållsmaskiner gå sönder så sker det ingen värdeminskning de första fyra åren. Detta gäller enbart ifall du reparerar eller köper en likvärdig, ny maskin. Självrisken ligger på 900 kr men den gäller inte för maskiner som är byggnadstillbehör. För byggnadstillbehör är självrisken 1800 kr. 


Slutligen sänks ålderavdraget på byggnad från 105 000 till 10 000 kr. Det betyder att trots byggnadens ålder så får Folksam max dra av 10 000 kr istället för 105 000 kr. Detta gäller dock inte för yt- och tätskikt som är äldre än 30 år samt för byggnader som är avskrivna.


Läs nu mer här vad Folksam erbjuder dig!Läs mer om försäkringen 


Hem och villaförsäkring. Läs om bästa villaförsäkring 2023, bäst hemförsäkring villa! Jämför hemförsäkring villa i vårt test om bästa hemförsäkringen villa, villaförsäkring bäst i test. Vilken är den billigaste villaförsäkringen? Kostnad hemförsäkring villa får du svar på här.

Hitta villahemförsäkring bäst i test för dig och din familjTips 1: Om du ska få tillökning i familjen så vill vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa barnförsäkringen just nu!


Tips 2: Om du planerar att ta ett bolån så kan vi tipsa dig om det bästa bolånet som ger dig den bästa räntan just nu!ica försäkring - bäst villaförsäkring - bästa hemförsäkringen husFrågor och svar om Villaförsäkringar

 • Vilken är den bästa villaförsäkringen just nu?
  Den villaförsäkring som har fått bäst betyg och är utsedd till bästa villaförsäkringen i vår jämförelse är: ICA Försäkringar följt av Trygg-Hansa och Folksam.
 • Vad kostar en villaförsäkring?
  En villaförsäkring kostar i snitt 6 317 kronor om året. Priset är ett snittpris för en s.k villahemförsäkring där villaförsäkringen och hemförsäkringen är kombinerad.

  Priser skiljer sig åt mellan olika försäkringsbolag och kan både bli högre och lägre beroende på din situation. Tecknar du en separat villaförsäkring är priset också lägre än om du har en kombinerad. Ett tips är att jämföra olika försäkringsbolag med varandra för att se vart du kan få bäst pris.
 • Vad ingår i villaförsäkring?
  En villaförsäkring täcker kostnader för skadorna ifall ditt hus skulle förolyckas av brand, översvämning eller t.ex. ett träd faller i en storm. Även vattenskador som härrör från rör eller badrum ersätts också.

  Skulle ditt garage, växthus eller uthus skadas så brukar försäkringsbolagen ge ersättning för det också, så länge de fristående byggnaderna också är inskrivna i försäkringsbrevet. Det gäller också andra ting på din tomt, exempelvis; staket, gångar, flaggstång, brygga och trädgårdsbelysning.Bäst i test Guidens försäkringsguiderChristopher Holmerin

Bäst i test: Villaförsäkring

Christopher - VD på Bäst i test Guiden är utbildad civilekonom och systemvetare med över 20 års erfarenhet inom medier, marknadsföring och kommunikation. Christopher har ansvarat över flera svenska och internationella sajter inom bland annat nyheter till hem & trädgård, inredning, båtliv med flera andra intresseområden. 


Utöver erfarenheten inom medier har Christopher också arbetat som universitetslärare. De specialintressen som Christopher djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom privatekonomi, teknik, hem & trädgård samt träning.


Vill du komma i kontakt med oss kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast