Kontinentalsäng bäst i test

Kontinentalsäng bäst i test 2023: Den ultimata guiden

Ska du köpa kontinentalsäng och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på vilken säng som experterna gillar allra mest. Men inte nog med det, vi har även tagit reda på vilken säng som konsumenterna gillar allra mest, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt. 


Våra rekommendationer

Vi har utsett Emma Diamond till kontinentalsäng bäst i test just nu. Detta tack vare sin höga kvalitet och höga komfortnivå som kommer till ett just pris. På andraplats har vi utsett Kungsängen Lindenäs - ett bra val för dig som vill önskar mer avlastning för nacke och axlar. 

Bästa kontinentalsängen

Emma Diamond Kontinentalsäng

Kontinentalsäng bäst i test Emma Diamond Kontinentalsäng
 • Temperaturreglerande

 • 5 zoner för maximal komfort

 • 100 dagars prövoperiod

 • Finns bara online

Bästa kontinentalsängen i mellanklassen

Kungsängen Lindenäs

Kontinentalsäng bäst i test Kungsängen Lindenäs
 • Bra omdömen från dess användare

 • Finns i flera färger

 • Robust

 • Kan välja fasthet

 • Dyr

 • Tar tid att "sova in"

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide: Vad du bör tänka på

Mått och storlek

Kontinentalsängar kännetecknas av att vara stora dubbelsängar, men kan givetvis också vara i storleken av en enkelsäng, exempelvis går det även att beställa en kontinentalsäng med måtten 90 x 200 cm. Vanligast är dock större kontinentalsängar med en bredd på 160 cm eller 180 cm.


Fasthet och komfort

En kontinentalsäng är uppbyggda i tre lager där du ofta har fördelen att välja fasthet i både resår- och bäddmadrassen. Se till att du väljer fasthet här som passar dina sömnvanor. Ibland kan det även vara en fördel att välja en bäddmadrass som sprider överflödig värme, vilket leder till en behagligare sömn.


Materialval

Ett tips du kan ha i bakhuvudet är att hårda sängar åldras bättre än sängar med mjukare resårbotten. Står du mellan valet av en något mjukare madrass kontra en lite hårdare är det bättre att välja den hårdare eftersom den till viss del kommer formas efter din kropp, medan en mjukare madrass blir mjukare med tiden.


Fördelar med kontinentalsäng

Kontinentalsängar erbjuder hög komfort tack vare att det finns flera lager av madrasser, där du dessutom kan välja olika typer av madrass, samt fasthet på dessa. Ett plus här är också att de olika delarna håller väldigt hög kvalitet, vilket är positivt eftersom sängen då håller längre, men det slår samtidigt lite hårdare mot plånboken. 


Det slutar dock inte vid komfort. Tack vare flera skikt av olika madrasser är det enklare att sängen håller sig sval under natten eftersom överflödig värme effektivt kan spridas bort. Och slutligen är det många användare som gillar att den irriterande skarven i mitten (som uppstår med två separata madrasser) försvinner med en kontinentalsäng.


Fortsätt läsa vårt test för att ta reda på vilken kontinentalsäng som är bäst i test just nu!
Emma Diamond Kontinentalsäng - bäst i test

Efter att ha tagit reda på vad både experter och användare har att säga om de olika sängarna som finns att köpa nu är valet väldigt enkelt. Just nu kommer vinnaren från Emma, som tidigare har tagit hem priser för madrass bäst i test. Det allra bästa med denna säng är att du får väldigt mycket säng för pengarna.


Kontinentalsäng bäst i test - Emma Diamond Kontinentalsäng


Kvalitet och värde i perfekt harmoni

Förutom Emmas prisbelönta madrass är denna kontinentalsäng uppbygd av en resårmadrass och en 7-zoners madrass med pocketfjädrar - vilket innebär att fjädrarna i påverkas av varandra. 


Detta låter madrassen formas efter kroppen leder detta också till en bättre och mer dynamisk madrass som anpassar sig efter din kropp. Resultatet - bättre stöd, komfort och avlastning för hela kroppen, framförallt ryggraden.


Fast stöd med behaglig temperatur

Den resårmadrass som ingår är den prisbelönta och lyxiga Emmas Diamond, som är 25 cm tjock med fem komfortzoner vilket innebär ett fastare stöd. Och förutom fastare stöd ser även madrassen till att sprida överflödig värme mer effektivt, vilket leder till en behagligare sovtemperatur under hela natten.


Lyxig bäddmadrass ingår

Bäddmadrassen Diamond är 9 cm tjock och lämpar sig bra för dig som svettas mycket under natten, eftersom även Diamond-bäddmadrassen är utrustad med Diamond Degree som tar bort överflödig värme. 


Specifikationer

 • Tillgängliga storlekar: 140 x 200 cm / 160 x 200 cm / 180 x 200 cm
 • Färger: Mörkgrå, ljusgrå och beige


Detta tycker användarna om Emma Diamond kontinentalsäng

"Efter en lång tid bestämde jag mig äntligen för en kontinentalsäng och sover verkligen som en dröm. Vi rekommenderar!" 


"Detta är den första sängen jag har sett där jag själv kan bestämma vilket typ av bäddmadrass jag vill ha. Jag valde diamond eftersom jag ville ha extra komfort och temperaturreglerande funktion och jag älskar det!"


"Fick denna säng i födelsedagspresent av min man och det är det bästa han någonsin har gett mig! Känns som att jag är på ett hotell varje morgon, det är fantastiskt!"


"Jag sover otroligt bra, trodde först inte att det skulle vara möjligt att slå min gamla säng men ni har lyckats. Suverän support också." 


Här kan du köpa kontinentalsäng bäst i test till lägst pris

Bästa pris får du när du beställer sängen online. Då kan du spara flera 1 000 kronor och du kan även beställa hem den direkt till dörren (med inbärning - vilket gör det enklare att få sängen på plats).


För tillfället är Emma Diamond Kontinentalsäng slut i samtliga butiker
Kungsängen Lindenäs - bra val

Kungsängen Lindenäs


Formande komfort

Kungsängen Lindenäs ger dig stöd och avlastning för hela kroppen. Detta är möjligt med hjälp av tre olika resårlager där två av dessa är av pocketresår. Pocketresår är en typ av madrass som kan följa efter kroppens konturer tack vare sin konstruktion. Det hjälper även med att ge avlastning åt höfter, axlar och nacke. 


Bäddmadrassen är gjord i formex-skum som formar sig enligt kroppen och ger den omfamnande och härliga känslan av att ligga i en riktigt skön säng. Vidare formar sig madrassen efter din kropp genom att absorbera värme och tryck. Och så fort värmen och trycket från din kropp försvinner återgår det till sin vanliga form. 


Motverkar damm och kvalster

För att skapa allra bästa temperaturförhållanden under sömn har sängen ett lager i naturlatex vilket även ser till att motverka damm och kvalster. Naturlatex ser till att sängen andas och att sängklimatet följer din egen kroppstemperatur. Detta gör sömnen mer behaglig eftersom fukt och varm luft transporteras bort


Specifikationer

 • Tillgängliga storlekar: 120 x 200 cm / 140 x 200 cm / 160 x 200 cm / 180 x 200 cm / 180 x 210 cm / 210 x 200 cm
 • Färger: Mörkgrå, ljusgrå, marin och sand
 • Fasthet: 3 valbara


Här köper du Lindenäs kontinentalsäng till bästa pris
Så gjorde vi testet

I detta omfattande test tog vi hänsyn till experternas och användarnas omdömen. Bland de olika faktorerna vi tog hänsyn till var det främst kvalitet och fasthet som vi fokuserade på. 


Här är det viktigt att fastheten faktiskt stämmer överens med vad tillverkaren lovar, för att du ska känna dig säker på din beställning, framförallt om denna görs online. Därför undersökte vi nog användarnas omdömen för att se om de var nöjda med sina sängköp eftersom de har långvarig erfarenhet av sängarna.
Källor - Experternas omdömen

Just nu finns det inte alltför många tester tillgängliga. Vi har därför lagt extra stort fokus på vad konsumenterna som har köpt dessa sängar har att säga.


Sängrecensioner 

Tycker att Emma kontinentalsäng är en prisvärd säng som passar de flesta och ger ett intryck av hög kvalitet. De gillar bland annat att sängen är skapad med hållfasta och eleganta material samt att sängens madrass är uppbyggd i 7 olika lager som ser till att ryggraden alltid får det stöd den behöver, oavsett sovposition. 


Något de även tycker om är att du får möjlighet att prova Emmas säng under 100 nätter. En del erbjuder 365 dagars öppet köp men 100 dagar är fortfarande en bra tid att test-sova i Emmas säng.


Testfakta 

Gav Kungsängen Signatur en tredjeplats och tog hem 8,23 poäng (av 10) och får mycket bra poäng i kategorierna: ergonomi samt kvalitet i fjädring och konstruktion. Förstaplatsen togs av Mio Roma Supreme, som fick 0,2 poäng mer än Kungsängen Signatur.
kontinentalsäng 120

Sov gott med bästa sängen


Tips 1: Du som är med  i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kontinentalsäng rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd; Bäst i test kontinentalsäng till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Tips 2: För dig som enbart letar efter en madrass kan vi tipsa dig om att läsa vårt test på bäddmadrasser, där vi korar madrassen bäst i test just nu.


Tips 3: Om du vill maximera förutsättningarna för en god natts sömn kan vi tipsa dig om vårt test på tyngdtäcken som har en bevisat god effekt på din sömnkvalitet! För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Bäst i test Guidens tester för bättre sömn
Anita Carlsen

Bäst i test: Kontinentalsäng

Anita - redaktör på Bäst i test Guiden sedan 2013. Anita är utbildad frilansjournalist och undersköterska och har i över 20 år djupdykt på inre utveckling, fysiskt och psykiskt välmående och har en gedigen erfarenhet inom hälsa och friskvård.

 

De specialinteressen som Anita djupdyker i på Bäst i test Guiden är inom skönhet & hälsa samt hem & hushåll.


Ursprungstestet skrevs 2022-01-28 och uppdaterades senast