Kontinentalsäng bäst i test

Bästa kontinentalsängen 2023 - den ultimata guiden 

Ska du köpa kontinentalsäng och vill veta vilken som är bäst i test just nu? Då har du kommit helt rätt. Vi har tagit reda på vilken säng som experterna gillar allra mest. Men inte nog med det, vi har även tagit reda på vilken säng som konsumenterna gillar allra mest, allt för att du ska kunna göra ett så klokt val som möjligt. 


Bästa kontinentalsängarna just nu

Bästa kontinentalsängen

Emma Diamond Kontinentalsäng

Kontinentalsäng bäst i test Emma Diamond Kontinentalsäng
 • Temperaturreglerande

 • 7 zoner för maximal komfort

 • 100 dagars prövoperiod

 • Sänggavel ingår

 • Finns bara online och några användare har haft leveransproblem

Bra köp - utmanaren

Kontinentalsäng Signatur

Kontinentalsäng bäst i test Kontinentalsäng Signatur
 • Utmärkt ergonomi med form som anpassas efter din kropp

 • Bra kvalitet i fjädring och konstruktion

 • Komfort för alla kroppstyper

 • Sänggavel ingår inte

Bästa kontinentalsängen i mellanklassen

Kungsängen Lindenäs

Kontinentalsäng bäst i test Kungsängen Lindenäs
 • Bra omdömen från dess användare

 • Finns i flera färger

 • Robust

 • Kan välja fasthet

 • Dyr

 • Tar tid att "sova in"

priser i samarbete med Prisjakt
Kontinentalsäng bäst i test 2023

Efter att ha tagit reda på vad både experter och användare har att säga om de olika sängarna som finns att köpa nu är valet väldigt enkelt. Just nu kommer vinnaren från Emma, som tidigare har tagit hem priser för madrass bäst i test. Det allra bästa med denna säng är att du får väldigt mycket säng för pengarna.


Kontinentalsäng bäst i test - Emma Diamond Kontinentalsäng


*Priset avser modell 140 cm bred x 200 cm lång. Den finns även som 180 cm bred.


Analys av Emma kontinentalsäng

Som vi skrev här ovan har Emma tidigare tagit hem priser för bästa madrass. Och denna madrass finns givetvis med på Emmas säng. Utöver den prisbelönta madrassen är Emma Diamond Kontinentalsäng uppbygd av en resårmadrass samt en 7-zoners madrass med pocketfjädrar, vilket innebär att fjädrarna i sig inte påverkas av varandra. 


Utöver att detta låter madrassen formas efter kroppen leder detta också till en bättre och mer dynamisk madrass som anpassar sig efter din kropp. Resultatet - bättre stöd, komfort och avlastning för hela kroppen, men framförallt: ryggraden. Denna sängens förmåga att ta hand om din kropp är utomordentlig!


Men det är inte endast ryggraden som mår bra av denna madrass. Tack vare den fina resårmadrassen och dess 7 zoner får du stöd från axlar ner till höfter. Och tack vare att resårmadrassen är såpass dynamisk påverkas inte madrassens egenskaper av din sovposition. Oavsett om du sover på rygg, sidan eller magen kan du förvänta dig stöd och avlastning och en god vila. 


När du ska köpa säng från Emma kan du välja bland två bäddmadrasser. En som är vändbar (Flip), vilket är bra eftersom du enkelt kan välja var den hårda och mjuka sidan ska vara när du sover endast genom att vända håll på madrassen. Men sedan har de även bäddmadrassen som heter Diamond


Detta är deras mest populära bäddmadrass som är 9 cm tjock och innehåller små grafitpartiklar som hjälper till med temperaturreglering. Detta bidrar till bättre temperaturförhållanden och därmed ett behagligare sovklimat.


Sängen går att välja i 3 storlekar: 140 cm, 160 cm samt 180 cm (bredd). Sänggavel ingår! Emma erbjuder även sängen flera olika färger, bland annat mörkgrå, ljusgrå och beige kontinentalsäng.


Detta tycker användarna om testvinnaren

"Efter en lång tid bestämde jag mig äntligen för en kontinentalsäng och sover verkligen som en dröm. Vi rekommenderar!" 


"Jag och min man är mycket nöjda och ser fram emot vår nya säng varje kväll!"


"Detta är den första sängen jag har sett där jag själv kan bestämma vilket typ av bäddmadrass jag vill ha. Jag valde diamond eftersom jag ville ha extra komfort och temperaturreglerande funktion och jag älskar det!"


"Fick denna säng i födelsedagspresent av min man och det är det bästa han någonsin har gett mig! Känns som att jag är på ett hotell varje morgon, det är fantastiskt!"


"Jag sover otroligt bra, trodde först inte att det skulle vara möjligt att slå min gamla säng men ni har lyckats. Suverän support också." 


"Sover bra dock tycker jag inte att den går över mina förväntningar där av ger jag inte 5 stjärnor men den är bra."


"Kan inget annat än att rekommendera sängen, bra kvalité och sover jätte skönt. Snygg är den också."


"Enda sen vi fick sängen så har det blivit familjens nya favoritställe att hänga på, både vi och barnen är extremt nöjda med sängen. Snygg design och otroligt bekväm."


"Min man och jag har precis flyttat in i ett nytt boende och var därför ute efter en ny säng så dök Emma upp. Sängen såg ju riktigt snygg ut och när vi såg att det var 100 dagars prövotid var det inte någon fråga om saken. Passar perfekt i vårt nya boende!" 


"För det man betalar får man verkligen en lyxig säng som är sjukt skön. Valde Diamond bäddmadrassen och den är ju helt otrolig, rekommenderar starkt!"


"Inget att klaga på, bra säng helt enkelt."
Här kan du köpa Emma kontinentalsäng till bästa pris

Bästa pris får du när du beställer sängen online. Då kan du spara flera 1 000 kronor och du kan även beställa hem den direkt till dörren (med inbärning - vilket gör det enklare att få sängen på plats).


För tillfället är Emma Diamond Kontinentalsäng slut i samtliga butiker
Utmanaren - Kungsängen Lindenäs 

Vi har även tagit med en värdig utmanare i detta test, nämligen Kungsängen Signatur, som står sig mycket bra som en skön säng enligt användarnas omdömen. De har tidigare även tagit hem fina placeringar i experternas tester när det gäller deras madrasser, som är en viktig komponent i deras sängar.


Kontinentalsäng i mellanklassen - Lindenäs

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 6 juni 2023

De bästa priserna på Kungsängen Lindenäs


*Priset avser modell kontinentalsäng 180 cm bred x 200 cm lång


Lindenäs är utrustad med allt du behöver för en god natts sömn. Med två flexibla zonsystem får du maximal avlastning. Hos Lindenäs följer detta zonsystem kroppens konturer och är främst märkbart vid axlarna, som får maximalt med avlastning - vilket passar dig som gärna sover på sidan. 


Utöver zonsystemet ser Lindenäs även till att ge stöd och avlastning för hela kroppen. Detta är möjligt med hjälp av tre olika resårlager där två av dessa är av pocketresår. Pocketresår är en typ av madrass som kan följa efter kroppens konturer tack vare sin konstruktion. Det hjälper även med att ge avlastning åt höfter, axlar och nacke. 


Bäddmadrassen är gjord i formex-skum som formar sig enligt kroppen och ger den omfamnande och härliga känslan av att ligga i en riktigt skön säng. Vidare formar sig madrassen efter din kropp genom att absorbera värme och tryck. Och så fort värmen och trycket från din kropp försvinner återgår det till sin vanliga form. 


Enligt experterna är Memory Foam något som leder till bättre och mer avslappnad sömn eftersom det är den madrasstyp som ger allra bäst stöd för ryggen. Har du ofta ont när du vaknar är det en sådan du skall kika på. 


För att skapa allra bästa temperaturförhållanden under sömn har sängen ett lager i naturlatex vilket även ser till att motverka damm och kvalster. Naturlatex ser till att sängen andas och att sängklimatet följer din egen kroppstemperatur. Detta gör sömnen mer behaglig eftersom fukt och varm luft transporteras bort


Det finns 4 olika hårdheter att välja mellan och en hel rad med färger. 


Något som också gör Kungsängen så bra är att de tror själva på sina produkter. De ger dig 30 års garanti på sängen men låter dig även testa sängen under 180 dagar


OBS! Du kan inte lämna tillbaka hela sängen men du kan under dessa 180-dagar ändra fasthet på diverse sida ifall du inte är helt nöjd. Tänk på att sängbenen inte ingår i köpet!


Kungsängen Lindenäs går att välja i 2 olika storlekar: kontinentalsäng 160 cm och kontinentalsäng 180 cm.


Detta tycker användarna om Lindenäs kontinentalsäng

Lindenäs har väldigt bra omdömen från användarna som har hunnit testa denna och när det gäller negativa kommentarer har det främst att göra med fakturering, leverans och att sängen är för hård i början. Detta är ett vanligt "problem" när det gäller sängar eftersom det tar lite tid för materialet i sängen att hinna mjukna. 


Här kommer några exempel på vad användarna säger om sitt köp:


"Fantastiskt skön säng! Har inte sovit så här bra på många år. Snygg är den också."


"Med 2 diskbråck så är sängen det viktigaste som finns! Har sängen Lindenäs och efter 5 år är den exakt lika skön som förut. 


"Är så nöjd med min nya säng. Ger gott stöd till hela kroppen. Sover så gott!"


"Är så nöjd med komforten." 


"Bäddmadrass alldeles för fluffig och mjuk."


"Tidigare haft ont i ryggen, sover mycket bättre och inte känt någon nämnvärd smärta i rygg."


"Skönaste sängen jag har haft."
Här köper du Lindenäs kontinentalsäng till bästa pris

Sova säljer just nu Kungsängen Lindenäs för 25885 kr. Frakten ingår i priset.

25885 kr är det lägsta priset just nu för Kungsängen Lindenäs!

Kungsängen säljer just nu Kungsängen Lindenäs för 41990 kr. Frakten ingår i priset.
Så gjorde vi testet

I detta omfattande test tog vi hänsyn till experternas och användarnas omdömen. Bland de olika faktorerna vi tog hänsyn till var det främst kvalitet och sängarnas olika fasthet som vi fokuserade på. Här är det viktigt att fastheten faktiskt stämmer överens med vad tillverkaren lovar, för att du ska känna dig säker på din beställning, även om denna görs online. Därför undersökte vi nog användarnas omdömen för att se om de var nöjda med sina sängköp eftersom de har långvarig erfarenhet av sängarna. 


Experternas tester var en stor inspiration eftersom dessa har möjlighet att utvärdera sängarna enligt olika parametrar som hållbarhet, komfort, stöd och prestanda överlag. De har möjlighet att testa sängarna i kontrollerade miljöer som simulerar användning under lång tid, och dessutom tar de hänsyn till saker som materialval, konstruktion och design. Genom att läsa experternas tester kunde vi identifiera de bästa sängarna när det gäller kvalitet, komfort och pris.
Kontinentalsäng test - så säger experterna i sina tester

Just nu finns det inte alltför många tester tillgängliga. Vi har därför lagt extra stort fokus på vad konsumenterna som har köpt dessa sängar har att säga.


Sängrecensioner, 2021: Tycker att Emma kontinentalsäng är en prisvärd säng som passar de flesta och ger ett intryck av hög kvalitet. De gillar bland annat att sängen är skapad med hållfasta och eleganta material samt att sängens madrass är uppbyggd i 7 olika lager som ser till att ryggraden alltid får det stöd den behöver, oavsett sovposition. 


Något de även tycker om är att du får möjlighet att prova Emmas säng under 100 nätter. En del erbjuder 365 dagars öppet köp men 100 dagar är fortfarande en bra tid att test-sova i Emmas säng.


Testfakta, 2021: Gav Kungsängen Signatur en tredjeplats och tog hem 8,23 poäng (av 10) och får mycket bra poäng i kategorierna: ergonomi samt kvalitet i fjädring och konstruktion. Förstaplatsen togs av Mio Roma Supreme, som fick 0,2 poäng mer än Kungsängen Signatur.
Köpguide - detta ska du tänka på när du köper säng

En bra kontinentalsäng är den bästa sängen för att få en god natts sömn och kännetecknas av att vara stora dubbelsängar, men kan givetvis också vara i storleken av en enkelsäng, exempelvis går det även att beställa en kontinentalsäng 90x200 cm. 


Men siktar du på att köpa en säng för två personer är det främst måtten 160 cm och 180 cm som passar bäst. Är du osäker på vad du ska välja, oavsett om det är storlek eller hårdhet av resårmadrass har många tillverkare ofta en lång provperiod, så du kan vara säker på att du har gjort rätt köp. Det finns även mindre mått, t.ex. kontinentalsäng 120 cm, samt större som 210 cm - dock är dessa storlekar rätt ovanliga.


Skillnaden mellan kontinentalsäng och vanlig är att de uppbyggda i tre lager (nästan som tre madrasser) och högre än andra sängtyper. Detta kommer bland annat med fördelen att du kan välja olika fasthet i de olika lagren, främst i resårmadrassen och bäddmadrassen. Detta gör sängen lite mer personlig eftersom varje skikt erbjuder olika egenskaper. Sedan slipper du även skarven i mitten, vilket för många är en anledning att välja en kontinentalsäng.


De är oftast dyrare än vanliga ramsängar men är en bra investering eftersom du får en riktigt bra säng och bidrar till en riktigt god sömn.


Då det är få testlabb och experter som utför sängtester finns det inte lika mycket underlag som med andra, enklare testade produkter. Och dessutom är det allra viktigast att sängen fungerar för just dig, eftersom du kommer spendera en hel del tid i din nya säng. Testa därför flera olika sängar innan du bestämmer dig och testa dem på rätt sätt, alltså inte med ett tjockt lager ytterkläder på. 


Ett tips du kan ha i bakhuvudet är att hårda sängar åldras bättre än sängar med mjukare resårbotten. Står du mellan valet av en något mjukare madrass kontra en lite hårdare är det bättre att välja den hårdare eftersom den till viss del kommer formas efter din kropp, medan en mjukare madrass blir mjukare och mjukare.


Vilken säng ska jag välja?

Vi tycker att Emmas kontinentalsäng erbjuder mest för pengarna. Här får en en komfortabel kontinentalsäng för ett riktigt bra pris, och dessutom ingår sänggavel - en prydlig detalj för både sängen och sovrummet. 


Sängen finns i flera färger, storlekar och du kan även byta madrassen till en lyxigare sådan för ett schysst pris. Sett till vad du får för pengarna är Emmas modell det bättre valet och det som vi på Bäst i test Guiden rekommenderar.


Vanliga frågor och svar

 • Vad är en kontinentalsäng?
  En kontinentalsäng är en säng med tre lager. Längst ner hittar du en resårbotten, i mitten en plymån (kallas även för resårmadrass) och överst en bäddmadrass. Alla delar går att anpassa efter hårdhet och andra egenskaper men det är främst resårmadrassen och bäddmadrassen som kommer i olika varianter.
 • Vilken kontinentalsäng är bäst i test just nu?
  De bästa kontinentalsängarna just nu är Kungsängen Signatur och den från Emma. Skillnaden mellan dessa två är väldigt liten, men Signatur är byggd mer som en premiumsäng med lyxiga naturmaterial som håller borta kvalster och damm. Emmas säng är dock ett mycket bra val och ger dig mycket säng för pengarna.
 • Varför ska jag köpa en kontinentalsäng?
  Med en denna typ av säng får du fler sänglager vilket ger mer komfort. En annan fördel är att du slipper skarven som uppstår i mitten när du sätter ihop två ramsängar.
 • Vad ska jag tänka på när jag ska köpa kontinentalsäng?
  I många fall går det även att välja vilka sidor/zoner på resårmadrassen som ska vara hårda/mjuka. Lägg gärna lite extra tanke på resårmadrassen eftersom det är här de finaste fjädrarna sitter - alltså de fjädrarna som står för sängkomforten.
kontinentalsäng 120

Sov gott med bästa sängen


Tips 1: Du som är med  i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har kontinentalsäng rea på ovanstående produkter. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd; Bäst i test kontinentalsäng till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig i fortsättningen.


Tips 2: För dig som enbart letar efter en madrass kan vi tipsa dig om att läsa vårt test på bäddmadrasser, där vi korar madrassen bäst i test just nu.


Tips 3: Om du vill maximera förutsättningarna för en god natts sömn kan vi tipsa dig om vårt test på tyngdtäcken som har en bevisat god effekt på din sömnkvalitet! För dig som vill låna pengar med låg ränta kan vi tipsa om vårt privatlånetest.
Bäst i test Guidens tester för bättre sömn
Philip Andrén

Bäst i test: Kontinentalsäng

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och skapar musik.Ursprungstestet skrevs 2022-01-28 och uppdaterades senast