terrassvärmare gasol bäst i test terrassvärmare bäst i test, bästa terrassvärmare test infravärmare bäst i test, värmare uterum

Terrassvärmare bäst i test - bästa terrassvärmare på el

Vill du veta vilken som är terrassvärmare bäst i test 2024? Vi på Bäst i test Guiden har som vanligt pratat med både experter och konsumenter för att hitta den bästa terrassvärmaren och hjälpa dig med ditt köp.


I vårt terassvärmare test har vi tagit fram tre olika vinnare: en större värmare som drivs av gasol, en infravärmare som drivs av el, och en elektrisk infravärmare som hängs i taket. 


Bästa terrassvärmarna 2024


Köpguide: välj den bästa terrassvärmaren för dig

Gasolvärmare eller infravärmare på el, samt stående, hängande eller fristående terrassvärmare?

Terrassvärmarna kommer i alla möjliga format och storlekar. Här finns, hängande, fristående och väggmonterade infravärmare samt gasolvärmare. Tyvärr kan det bli dyrt när värmare ska monteras på vägg. Därför har vi i vårt test fokuserat på hängande och fristående terrassvärmare.


Fördelar och nackdelar med gasolvärmare och infravärmare

Gemensamt för de olika terrassvärmarna är att de antingen drivs av gasol eller el via nätkabel. Allra smidigast är gasol eftersom du slipper bry dig om kablar och placering. De gasoldrivna är även enkla att använda, även om de kan bli rätt varma efter en tids användning. Se därför till att ha en ugnsvante nära till hands. Och låt framförallt inga barn försöka sig på att ändra värmen. Jämför terrasvärmare bäst i test

Effekt:
Typ:
Bredd:
Höjd:
Vikt:
Djup:
Bäst i test terrassvärmaren 2024 - Sunwind Antracit - Bäst i test
Sunwind Antracit
Terrassvärmare gas...
1200 W
Gasolvärmare
81 cm
224 cm
25 kg
Bäst i test terrassvärmaren 2024 - Termo Pisa - Bäst i test
Termo Pisa
Infravärmare bäst...
900 W
Infravärmare
18 cm
85,8 cm
3,8 kg
22,7 cm
Bäst i test terrassvärmaren 2024 - Hortus 211-305 - Bäst i test
Hortus 211-305
Takhängande värmar...
900 W
Infravärmare
42 cm
37 cm
2,3 kg
42 cm
Därför ska du ha en bra terrassvärmare

Efter vintern lockar det extra mycket att börja vistas ute igen. Kvällarna kan tyvärr ofta vara kyliga i vårt land, både på våren, sommaren och på hösten. Med hjälp av en terrassvärmare blir det genast mer behagligt att sitta ute - även vilken årstid det nu än är. Möjliggör utomhusmiddagar året runt med en bra terrassvärmare.


Terrassvärmare bäst i test 2024: Sunwind Antracit 420127 


Om Sunwind Antracit 420127 terrassvärmare

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram en testvinnare åt er. Vinnare är ingen mindre än Sunwind Antracit 420127.


Utöver de testvinnarna som finns med i detta test finns det även andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Landmann, Hortus och Termo.


Den bästa gasolvärmaren

Sunwind Antracit är en terrassvärmare som drivs av gasol. Detta gör den enkel att använda utan några konstigheter eller sladdar. Den är utrustad med ett tilt-skydd så den aldrig skall tippa över. 


Perfekt terrassvärmare året om

Den har en justerbar värmekontroll så du kan hitta perfekt nivå för dig och ditt sällskap. Det är även bra då du inte behöver maximera värmen ifall det fortfarande är relativt varmt ute. Detta gör att den passar utmärkt året om.


Jämn värdespridning med hög effekt

Sunwind terrassvärmare drivs av gasol och har en effekt upp till 12kW. Reflektorn (toppdelen) av värmaren kan bli väldigt varm, upp mot 200 grader. Därför är rekommenderat avstånd från reflektor till tak är minst 50 cm. 


På toppen av värmaren är den utrustad med en stor reflektor som sprider värme jämnt för hela sälskapet.


Specifikationer om Sunwind Antracit 420127

 • Effekt: 1200 W
 • Typ: Gasolvärmare
 • Bredd: 81 cm
 • Höjd: 224 cm
 • Vikt: 25 kgHär köper du gasolvärmare bäst i test till lägst pris


Fristående infravärmare bäst i test: Termo Pisa


Om Termo Pisa terrassvärmare

Är Sunwind Antracit lite för stor och otymplig för din uteplats? Då vill vi på Bäst i Test Guiden tipsa om en mindre terrassvärmare, Termo Pisa. Till skillnad från den gasoldrivna bäst i test-vinnaren är värmaren från Termo en infravärmare, som istället för gasol, kopplas in i ett vanligt eluttag. Denna relativt lilla och kompakta värmaren är räddaren i nöden nu när det börjar bli kallare.


Infravärme balkong bäst i test

Det är en bra infravärmare som är liten och kompakt, och passar bäst till dig som har balkong eller ett uterum med lägre takhöjd (en värmare klarar ca 10-12 kvm). 


Värmaren drivs via ett vanligt eluttag och har en effekt på antingen 450 eller 900W och en strömkabel som är 1,8m lång. Detta räcker gott och väl för att värma en mindre uteplats/balkong/uterum.


Effektiv uppvärmning

Infravärmaren fungerar riktigt bra för att värma upp uteplatsen under kallare årstider. Tack vare att värmen är justerbar kan den användas året om utan att behöva brassa på full värme. Värmaren kan även användas i ett oscillerande läge vilket betyder att den snurrar runt i en vinkel på 80 grader


Det går även att sätta timer på denna värmare. Då körs värmaren i max 4 timmar för att undvika att den står på i onödan. Behövs värmaren igen efter 4 timmar är det bara att sätta igång den igen.


Cool Touch Technology minskar brännskador

Infravärmaren kommer med ett par smarta finesser. En av dem är Cool Touch Technology vilket gör att du inte bränner dig ifall du skulle stöta emot gallret i rostfritt stål. 


Inbyggt tippskydd samt IP-klass 55

Infravärmaren är även utrustad med ett tippskydd som ser till att värmaren ska stå säkert och inte välta. Trots sitt namn "Pisa" har den få saker gemensamt med tornet.


Infravärmaren har IP-klassning IP55 vilket innebär att den är tålig mot damm och andra små partiklar.

 

Specifikationer om Termo Pisa

 • Effekt: 1200 W
 • Typ: Gasolvärmare
 • Bredd: 81 cm
 • Höjd: 224 cm
 • Vikt: 25 kg


Användarnas omdömen och recensioner om terrassvärmaren Termo Pisa

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Får plats på min lilla balkong och värmer väl. Hade dock uppskattat om det fanns flera värmelägen."


"Fungerar perfekt till mindre sällskap."


"Så nöjd med denna värmaren. Brukar ha den på min lilla balkong där den extra värmen låter mig sitta ute längre utan att frysa".Här köper du den bästa infravärmaren till lägsta pris

Hängande värmelampa bäst i test: Hortus 211-305


Om Hortus 211-305 terrassvärmare

Vill du hellre ha en mindre terrassvärmare som erbjuder maximal flexibilitet och är enkel att använda? Med denna hängande värmelampa håller du det mindre sällskapet varma under kvällarna. Allra bäst placeras lampan i uterummet eller på terrassen om ni har ett tak som går över. 


Hängande värmelampa 

En hängande värmelampa passar perfekt för dig som har en mindre terrass eller uterum med ett bord för ca 4-6 personer. Den monteras enkelt i taket och kopplas sedan in via strömuttaget, hur enkelt som helst.


Det finns två effektlägen; 600W och 1500W. Eftersom värmen kommer uppifrån blir det en väldigt behaglig värme, även med den lägre styrkan. 


Låg energikostnad

Lampan jobbar effektivt och är igång på endast 5 sekunder efter start. Tack vare att den är fullt utrustad med den senaste teknologin ser den bland annat till att spara på energikostnaderna, som uppgår till max 3kr per timme. 


Lampan väger 2.3kg och har en bredd på 42cm. 


Specifikationer om Hortus 211-305

 • Effekt: 900 W
 • Typ: Infravärmare
 • Bredd: 42 cm
 • Höjd: 37 cm
 • Djup: 42 cm
 • Vikt: 2,3 kg


Användarnas omdömen och recensioner om den bästa värmelampan Hortus 211-305

"Effektiv för isolerad värme"


"Vi har denna i slutet på vår uteplats och den fungerar bra. Värmer upp vår 4x3 terrass bra. Skulle vara trevligt om sladden kunde vara längre så man slipper använda en förlängningssladd." 


"Detta är en fantastisk liten värmare om du inte vill ha en av de som sitter på stativ och tar upp mycket plats. Den värms upp mycket snabbt och är effektiv för små uteplatser." Här köper du Hortus värmelampa till bästa pris


Så gjorde vi testet om terrassvärmare bäst i test

När det gäller terrassvärmare är det viktigt att de har en bra värmespridning så du och ditt sällskap kan njuta av värmen under kyliga kvällar eller under vintern. Därför har vi undersökt effekten på de olika värmarna just nu. Men det är också viktigt att de är prisvärda, och då kommer även bränsletypen in - framförallt i dagens läge där elen är väldigt dyr i stora delar av landet. Eftersom det ger en effektiv uppvärmning som blir billigare än el.


Förutom att undersöka de olika terrassvärmarnas effektivitet och bränsletyper har vi även undersökt vad experterna säger om de olika terrassvärmarna som finns på marknaden just nu. De har kunnat genomföra noggranna tester där bland annat effektivitet och värmeområde undersökts. Detta har gett oss en utförlig bild av hur de olika värmarna presterar. 


Men även om experterna kan ge bra betyg i sina tester är det viktigt att se om de svenska konsumenterna som har köpt dessa terrassvärmare är nöjda, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Och här går det tydligt att se om de är nöjda eller inte med sina köp och om terrassvärmarna håller vad de lovar. En annan viktig faktor som användarrecensionerna talar för är också hur väl terrassvärmarna håller under längre tid. Kombinationen av goda specifikationer, bra resultat i experternas tester och positiva användarrecensioner har därför varit ledande för oss när vi har utsett den bästa terrassvärmaren just nu. 


Terrassvärmare test - våra testvinnare 


Test terrassvärmare - experternas omdömen

Dessvärre görs det inga frekventa tester av terrassvärmare från experter. Men så fort det kommer fler kommer dessa att adderas till listan här nedan. Tills dess kan du ta del av äldre experttester. 


Aftonbladet gjorde ett test med 11 terrassvärmare. Landmann 12049 fick 4 av 5 stjärnor. De gillar den och tycker att den har bra funktioner men gillar inte att dess höjd försvårar möjligheten för att den ska kunna stå under tak. Vinnare i testet blev Cotech Terrassvärmare 2100W.


Landmann 12049 tog hem priset som vinnare i tidningen Hus och Hems test om de bästa terrassvärmarna.gasolvärmare utomhus bäst i test, terrassvärmare el bäst i test, altanvärmare gasol, gasolvärmare uterum bäst i test, terrassvärmare hängande test

Gör sommarmiddagen utomhus till en succé med de bästa terrassvärmarna!Tips 1: Om du gillar att sitta ute om kvällarna, kanske ta ett dopp i ditt spabad, men har problem med myggor kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa myggfångaren. En bra träolja skyddar och bevarar dina träytor, vilket gör middagar ute på altanen mycket trevligare!


Tips 2: För en frodigt trädgård som är inbjudande rekommenderar vi ett bra bevattningssystem tillsammans med en kompostkvarn som återvinner trädgårdsavfall till näringsrik jord för ditt växthus eller annan odling. 


När träden börjar fälla sina löv håller du trädgården i schack med en bra lövblås

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har terrassvärmare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa terrassvärmaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!Frågor och svar om terrassvärmare

 • Hur bra är terrassvärmare?
  En bra terrassvärmare gör det mycket mer behagligare att sitta utomhus under kvällar när det kyler på lite extra. De är dessutom enkla att använda och placera så du får värme exakt vid den yta du önskar.
 • Vilken terassvärmare är bäst?
  Den bästa terrassvärmaren just nu är Sunwind Antracit som är utnämnd till "terrassvärmare gasol bäst i test". Vi har även utsett "infravärmare bäst i test" från Termo Pisa samt "elektrisk infravärmare bäst i test" från Hortus.
 • Hur mycket el drar en terrassvärmare?
  Våra terrassvärmare bäst i test drar mellan 900-1200 W.


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.


 

Philip Andrén

Bäst i test: Terrassvärmare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]

Testet uppdaterades senast