Terrassvärmare bäst i test.

Tester på bästa terrassvärmaren 2022

Vill du veta vilken terrassvärmare som är bäst i test 2022? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

I detta test har vi tagit fram en större värmare som drivs av gasol, vilken är vår terrassvärmare bäst i test samt två mindre infravärmare som drivs av el.


I testet hittar du


Bästa terrassvärmare 2022

Terrassvärmare gasol bäst i test

Sunwind Antracit

Terrassvärmare bäst i test Sunwind Antracit
  • Tilt-skydd

  • Effektiv värmespridning

  • Täcker 20 kvm

  • Reflektorn blir varm

Infravärmare bäst i test

Termo Pisa

Terrassvärmare bäst i test Termo Pisa
  • Liten och smidig

  • Cool Touch så du inte bränner dig

  • Timer

Takhängande värmare

Hortus 211-305

Terrassvärmare bäst i test Hortus 211-305
  • Bra för uterum

  • Enkel att använda

  • Eldriven

priser i samarbete med Prisjakt


Därför ska du ha en terrassvärmare

Efter vintern lockar det extra mycket att börja vistas ute igen. Kvällarna kan tyvärr ofta vara kyliga i vårt land, både på våren, sommaren och på hösten. Med hjälp av en terrassvärmare blir det genast mer behagligt att sitta ute - även vilken årstid det nu än är. Möjliggör utomhusmiddagar året runt med en bra terrassvärmare. 


Terrassvärmarna kommer i alla möjliga format och storlekar. De drivs både av el via nätkabel och gasol. Allra smidigast är gasol eftersom du slipper bry dig om kablar och placering. De gasoldrivna är även enkla att använda, även om de kan bli rätt varma efter en tids användning. Se därför till att ha en ugnsvante nära till hands. Och låt framförallt inga barn försöka sig på att ändra värmen. 
Terrassvärmare bäst i test 2022

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram en testvinnare åt er. Vinnare är ingen mindre än gasolvärmaren Sunwind Antracit.

 

Utöver de testvinnarna som finns med i detta test finns det även andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Landmann, Hortus och Termo. 


Bästa terrassvärmaren just nu - Sunwind Antracit

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på Sunwind Antracit


Sunwind Antracit är en terrassvärmare som drivs av gasol. Detta gör den enkel att använda utan några konstigheter eller sladdar. Dess höjd är 224 cm och bredden är 81 cm. Den är utrustad med ett tilt-skydd så den aldrig skall tippa över. 


Den har en justerbar värmekontroll så du kan hitta perfekt nivå för dig och ditt sällskap. Det är även bra då du inte behöver maximera värmen ifall det fortfarande är relativt varmt ute.

 

På toppen av värmaren är den utrustad med en stor reflektor som sprider värme jämnt för hela sälskapet. 

 

Sunwind Antracit har en reglerbar effekt från upp till 12kW. Reflektorn (toppdelen) av värmaren kan bli väldigt varm, upp mot 200 grader. Därför är rekommenderat avstånd från reflektor till tak är minst 50 cm. 

 

Här köper du gasolvärmaren till bästa pris

Proffsmagasinet säljer just nu Sunwind Antracit för 4089 kr. Frakten ingår i priset.

4089 kr är det lägsta priset just nu för Sunwind Antracit!

Verktygsproffsen säljer just nu Sunwind Antracit för 4089 kr. Frakten ingår i priset.

Fristående infravärmare bäst i test

Är Sunwind Antracit lite för stor och otymplig för din uteplats? Då vill vi här på Bäst i Test Guiden tipsa om en mindre terrassvärmare, Termo Pisa.


Bästa infravärmaren just nu - Termo Pisa

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på Termo Pisa


Utmanaren kommer från Termo. Tillskillnad från vår gasoldrivna testvinnare är värmaren från Termo en infravärmare, som istället för gasol, kopplas in i ett vanligt el-uttag. 

 

Denna relativt lilla och kompakta värmaren är räddaren i nöden nu när det börjar bli kallare. Infravärmaren är 85cm hög och 18cm bred. Tack  vare att den inte tar så mycket plats passar den perfekt till dig som har balkong eller ett uterum med lägre takhöjd (en värmare klarar ca 10-12 kvm). 

 

Infravärmaren kommer med ett par smarta finesser. En av dem är Cool Touch Technology vilket gör att du inte bränner dig ifall du skulle stöta emot värmarens galler. Värmaren kan även användas i ett oscillerande läge vilket betyder att den snurrar runt i en vinkel på 80 grader. Slutligen går det att sätta en timer, då körs värmaren i max 4 timmar för att undvika att den står på i onödan. Behövs värmaren igen efter 4 timmar är det bara att sätta på den igen. 

 

Infravärmaren är även utrustad med ett tippskydd vilket förhindrar att infravärmaren skulle välta. Dess namn "Pisa" har därför få saker gemensamt med det lutande tornet.

 

Värmaren drivs via ett vanligt el-uttag och har en effekt på antingen 450 eller 900W. Detta räcker gott och väl för att värma en mindre uteplats/balkong/uterum. Strömkabeln är 1,8m lång. 

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Får plats på min lilla balkong och värmer väl. Hade dock uppskattat om det fanns flera värmelägen", "Fungerar perfekt till mindre sällskap", "Så nöjd med denna värmaren. Brukar ha den på min lilla balkong där den extra värmen låter mig sitta ute längre utan att frysa".


Här köper du infravärmaren till bästa pris

Hos GardenStore kan du köpa Termo Pisa för 968 kr. Frakt ingår i priset.

968 kr är det lägsta priset just nu för Termo Pisa!

Hemmy.se säljer just nu Termo Pisa för 988 kr. Frakten ingår i priset.

CDON.COM säljer den just nu för 1027 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset.
Hängande värmelampa

Vill du hellre ha en mindre terrassvärmare som erbjuder maximal flexibilitet och är enkel att använda? Då har vi tagit fram en vinnande produkt för just dig. Med denna hängande värmelampa håller du det mindre sällskapet varma under kvällarna. Allra bäst placeras lampan i uterummet eller på terrassen om ni har ett tak som går över. 


Takhängande värmelampa från Hortus


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 4 oktober 2022

De bästa priserna på Hortus 211-305


En hängande värmelampa passar perfekt för dig som har en mindre terrass eller uterum med ett bord för ca 4-6 personer. Den monteras enkelt i taket och kopplas sedan in via strömuttaget. Detta gör den mycket enkel att använda. 


Det finns två effektlägen; 600W och 1500W. Eftersom värmen kommer uppifrån blir det en väldigt behaglig värme, även med den lägre styrkan. 


Lampan jobbar effektivt och är igång på endast 5 sekunder efter start. Tack vare att den är fullt utrustad med den senaste teknologin ser den även till att spara på energikostnaderna, som uppgår till max 3kr per timme. 


Lampan väger 2.3kg och har en bredd på 42cm. 


Detta tycker användarna

"Effektiv för isolerad värme"


"Fungerar bra"


"Vi har denna i slutet på vår uteplats och den fungerar bra. Värmer upp vår 4x3 terrass bra. Skulle vara trevligt om sladden kunde vara längre så man slipper använda en förlängningssladd." 


"Detta är en fantastisk liten värmare om du inte vill ha en av de som sitter på stativ och tar upp mycket plats. Den värms upp mycket snabbt och är effektiv för små uteplatser." 


Här köper du Hortus värmelampa till bästa pris

VVSochBAD säljer just nu Hortus 211-305 för 1147 kr. Frakten ingår i priset.

1147 kr är det lägsta priset just nu för Hortus 211-305!

Hos GardenStore kan du köpa Hortus 211-305 för 1218 kr. Frakt ingår i priset.
Test terrassvärmare - experternas omdömen

Dessvärre görs det inga frekventa tester av terrassvärmare från experter. Men så fort det kommer fler kommer dessa att adderas till listan här nedan. Tills dess kan du ta del av äldre experttester. 


Aftonbladet, 2019, gjorde ett test med 11 terrassvärmare. Landmann 12049 fick 4 av 5 stjärnor. De gillar den och tycker att den har bra funktioner men gillar inte att dess höjd försvårar möjligheten för att den ska kunna stå under tak. Vinnare i testet blev Cotech Terrassvärmare 2100W.

 

2013 blev tog Landmann 12049 hem priset som vinnare i tidningen Hus o Hems test om de bästa terrassvärmarna.

Skåla med vänner

Gör sommarmiddagen till en succé med de bästa terrassvärmarna!


Tips 1: Om du gillar att sitta ute om kvällarna men har problem med myggor kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa myggfångaren just nu!


Tips 2:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har terrassvärmare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa terrassvärmaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Bäst i test Guidens trädgårdstester


Philip Andrén

Bäst i test: Terrassvärmare

Testet skrevs och uppdaterades senast