Terrassvärmare bäst i test 2023 - terrassvärmare gasol, terrassvärmare, terrassvärmare bäst i test, terrassvärmare test, terrassvärmare gasol bäst i test, terassvärmare gasol, infravärmare bäst i test, bästa terrassvärmare, terrassvärmare el, värmare uterum, bäst i test terrassvärmare, gasolvärmare utomhus, test terrassvärmare, terrassvärmare el bäst i test, altanvärmare, gasolvärmare uterum bäst i test, terrassvärmare hängande

Terrassvärmare bäst i test - bästa terrassvärmare på el

Vill du veta vilken som är terrassvärmare bäst i test 2024? Vi på Bäst i test Guiden har som vanligt pratat med både experter och konsumenter för att hitta den bästa terrassvärmaren och hjälpa dig med ditt köp.


I vårt terassvärmare test har vi tagit fram tre olika vinnare: en större värmare som drivs av gasol, en infravärmare som drivs av el, och en elektrisk infravärmare som hängs i taket. 


Bästa terrassvärmarna 2024

Terrassvärmare gasol bäst i test

Sunwind Antracit

Terrassvärmare bäst i test Sunwind Antracit
 • Tilt-skydd

 • Effektiv värmespridning

 • Täcker 20 kvm

 • Reflektorn blir varm

Infravärmare bäst i test

Termo Pisa

Terrassvärmare bäst i test Termo Pisa
 • Liten och smidig

 • Cool Touch så du inte bränner dig

 • Timer

 • Lite låg effekt på 800W

Takhängande värmare

Hortus 211-305

Terrassvärmare bäst i test Hortus 211-305
 • Bra för uterum

 • Enkel att använda

 • Eldriven

 • Obehandlad yta

 • Reflektorn blir mycket varm

priser i samarbete med Prisjakt

Köpguide

Därför ska du ha en terrassvärmare

Efter vintern lockar det extra mycket att börja vistas ute igen. Kvällarna kan tyvärr ofta vara kyliga i vårt land, både på våren, sommaren och på hösten. Med hjälp av en terrassvärmare blir det genast mer behagligt att sitta ute - även vilken årstid det nu än är. Möjliggör utomhusmiddagar året runt med en bra terrassvärmare. 


Terrassvärmarna kommer i alla möjliga format och storlekar. Här finns, hängande-, fristående- och väggmonterade infravärmare. Men ofta kan det bli dyrt när värmare ska monteras på vägg. Därför har vi i vårt test fokuserat på hängande och fristående.


Gemensamt för de olika typerna är att de antingen drivs av el via nätkabel eller gasol. Allra smidigast är gasol eftersom du slipper bry dig om kablar och placering. De gasoldrivna är även enkla att använda, även om de kan bli rätt varma efter en tids användning. Se därför till att ha en ugnsvante nära till hands. Och låt framförallt inga barn försöka sig på att ändra värmen. 
Terrassvärmare bäst i test 2024

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram en testvinnare åt er. Vinnare är ingen mindre än Sunwind Antracit 420127.


Utöver de testvinnarna som finns med i detta test finns det även andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Landmann, Hortus och Termo. 


Bästa terrassvärmaren just nu - Sunwind Antracit

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Sunwind Antracit


Sunwind Antracit är en terrassvärmare som drivs av gasol. Detta gör den enkel att använda utan några konstigheter eller sladdar. Dess höjd är 224 cm och bredden är 81 cm. Den är utrustad med ett tilt-skydd så den aldrig skall tippa över. 


Den har en justerbar värmekontroll så du kan hitta perfekt nivå för dig och ditt sällskap. Det är även bra då du inte behöver maximera värmen ifall det fortfarande är relativt varmt ute. Detta gör att den passar utmärkt året om.


På toppen av värmaren är den utrustad med en stor reflektor som sprider värme jämnt för hela sälskapet. 


Sunwind terrassvärmare drivs av gasol och har en effekt upp till 12kW. Reflektorn (toppdelen) av värmaren kan bli väldigt varm, upp mot 200 grader. Därför är rekommenderat avstånd från reflektor till tak är minst 50 cm. 


Specifikationer

Effekt: 1200 W

Typ: Gasolvärmare

Bredd: 81 cm

Höjd: 224 cm

Vikt: 25 kgHär köper du gasolvärmaren till bästa pris

Proffsmagasinet säljer just nu Sunwind Antracit för 3480 kr. Frakten ingår i priset.

3480 kr är det lägsta priset just nu för Sunwind Antracit!

Verktygsproffsen säljer just nu Sunwind Antracit för 3484 kr. Frakten ingår i priset.

Fristående infravärmare bäst i test

Är Sunwind Antracit lite för stor och otymplig för din uteplats? Då vill vi här på Bäst i Test Guiden tipsa om en mindre terrassvärmare, Termo Pisa.


Bästa infravärmaren just nu - Termo Pisa

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

Prisjakt de bästa priserna på Termo Pisa
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Utmanaren kommer från Termo. Tillskillnad från vår gasoldrivna testvinnare är värmaren från Termo en infravärmare, som istället för gasol, kopplas in i ett vanligt el-uttag.


Det är en bra infravärmare som är liten och kompakt och fungerar riktigt bra när du ska värma upp uteplatsen under kallare årstider. Men tack vare att värmen går att ställa in kan den användas året om utan att den behöver brassa på full värme.


Denna relativt lilla och kompakta värmaren är räddaren i nöden nu när det börjar bli kallare. Infravärmaren är 85cm hög och 18cm bred. Tack vare att den inte tar så mycket plats passar den bäst till dig som har balkong eller ett uterum med lägre takhöjd (en värmare klarar ca 10-12 kvm). 


Infravärmaren kommer med ett par smarta finesser. En av dem är Cool Touch Technology vilket gör att du inte bränner dig ifall du skulle stöta emot gallret i rostfritt stål. Värmaren kan även användas i ett oscillerande läge vilket betyder att den snurrar runt i en vinkel på 80 grader


Det går även att sätta timer på denna värmare. Då körs värmaren i max 4 timmar för att undvika att den står på i onödan. Behövs värmaren igen efter 4 timmar är det bara att sätta igång den igen. 


Infravärmaren är även utrustad med ett tippskydd som ser till att värmaren ska stå säkert och inte välta. Trots sitt namn "Pisa" har den få saker gemensamt med tornet.


Värmaren drivs via ett vanligt eluttag och har en effekt på antingen 450 eller 900W. Detta räcker gott och väl för att värma en mindre uteplats/balkong/uterum. Strömkabeln är 1,8m lång. Infravärmaren har IP-klassning IP55 vilket innebär att den är tålig mot damm och andra små partiklar.

 

Specifikationer

Effekt: 1200 W

Typ: Gasolvärmare

Bredd: 81 cm

Höjd: 224 cm

Vikt: 25 kg


Användarnas omdömen och recensioner om Sunwind Antracit

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel:


"Får plats på min lilla balkong och värmer väl. Hade dock uppskattat om det fanns flera värmelägen."


"Fungerar perfekt till mindre sällskap."


"Så nöjd med denna värmaren. Brukar ha den på min lilla balkong där den extra värmen låter mig sitta ute längre utan att frysa".


Här köper du infravärmaren till bästa pris
Hängande värmelampa

Vill du hellre ha en mindre terrassvärmare som erbjuder maximal flexibilitet och är enkel att använda? Då har vi tagit fram en vinnande produkt för just dig. Med denna hängande värmelampa håller du det mindre sällskapet varma under kvällarna. Allra bäst placeras lampan i uterummet eller på terrassen om ni har ett tak som går över. 


Takhängande värmelampa från Hortus


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 29 februari 2024

De bästa priserna på Hortus 211-305


En hängande värmelampa passar perfekt för dig som har en mindre terrass eller uterum med ett bord för ca 4-6 personer. Den monteras enkelt i taket och kopplas sedan in via strömuttaget, hur enkelt som helst.


Det finns två effektlägen; 600W och 1500W. Eftersom värmen kommer uppifrån blir det en väldigt behaglig värme, även med den lägre styrkan. 


Lampan jobbar effektivt och är igång på endast 5 sekunder efter start. Tack vare att den är fullt utrustad med den senaste teknologin ser den bland annat till att spara på energikostnaderna, som uppgår till max 3kr per timme. 


Lampan väger 2.3kg och har en bredd på 42cm. 


Specifikationer

Effekt: 900 W

Typ: Infravärmare

Bredd: 42 cm

Höjd: 37 cm

Djup: 42 cm

Vikt: 2,3 kg


Användarnas omdömen och recensioner om Termo Pisa

"Effektiv för isolerad värme"


"Vi har denna i slutet på vår uteplats och den fungerar bra. Värmer upp vår 4x3 terrass bra. Skulle vara trevligt om sladden kunde vara längre så man slipper använda en förlängningssladd." 


"Detta är en fantastisk liten värmare om du inte vill ha en av de som sitter på stativ och tar upp mycket plats. Den värms upp mycket snabbt och är effektiv för små uteplatser." 


Här köper du Hortus värmelampa till bästa pris

VVSochBAD säljer just nu Hortus 211-305 för 1181 kr. Frakten ingår i priset.

1181 kr är det lägsta priset just nu för Hortus 211-305!

Tretti.se säljer Hortus 211-305 för 1249 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Hortus 211-305 just nu för 1249 kr. Frakten ingår även i priset.
Jämför terrasvärmare


Effekt:
Typ:
Bredd:
Höjd:
Vikt:
Djup:
Sunwind Antracit
Sunwind Antracit
Terrassvärmare gas...
1200 W
Gasolvärmare
81 cm
224 cm
25 kg
Termo Pisa
Termo Pisa
Infravärmare bäst...
900 W
Infravärmare
18 cm
85,8 cm
3,8 kg
22,7 cm
Hortus 211-305
Hortus 211-305
Takhängande värmar...
900 W
Infravärmare
42 cm
37 cm
2,3 kg
42 cm
Så gjorde vi testet

När det gäller terrassvärmare är det viktigt att de har en bra värmespridning så du och ditt sällskap kan njuta av värmen under kyliga kvällar eller under vintern. Därför har vi undersökt effekten på de olika värmarna just nu. Men det är också viktigt att de är prisvärda, och då kommer även bränsletypen in - framförallt i dagens läge där elen är väldigt dyr i stora delar av landet. Eftersom det ger en effektiv uppvärmning som blir billigare än el.


Förutom att undersöka de olika terrassvärmarnas effektivitet och bränsletyper har vi även undersökt vad experterna säger om de olika terrassvärmarna som finns på marknaden just nu. De har kunnat genomföra noggranna tester där bland annat effektivitet och värmeområde undersökts. Detta har gett oss en utförlig bild av hur de olika värmarna presterar. 


Men även om experterna kan ge bra betyg i sina tester är det viktigt att se om de svenska konsumenterna som har köpt dessa terrassvärmare är nöjda, det är ju trots allt de som har bäst erfarenhet av en produkt. Och här går det tydligt att se om de är nöjda eller inte med sina köp och om terrassvärmarna håller vad de lovar. En annan viktig faktor som användarrecensionerna talar för är också hur väl terrassvärmarna håller under längre tid. Kombinationen av goda specifikationer, bra resultat i experternas tester och positiva användarrecensioner har därför varit ledande för oss när vi har utsett den bästa terrassvärmaren just nu. 


Testvinnare av terrassvärmare test

SUNWIND Antracit 420127 - Terrassvärmare bäst i test

Termo Pisa - Liten terrassvärmare bäst i test

Hortus 211-305 - Hängande terrassvärmare bäst i test


Test terrassvärmare - experternas omdömen

Dessvärre görs det inga frekventa tester av terrassvärmare från experter. Men så fort det kommer fler kommer dessa att adderas till listan här nedan. Tills dess kan du ta del av äldre experttester. 


Aftonbladet gjorde ett test med 11 terrassvärmare. Landmann 12049 fick 4 av 5 stjärnor. De gillar den och tycker att den har bra funktioner men gillar inte att dess höjd försvårar möjligheten för att den ska kunna stå under tak. Vinnare i testet blev Cotech Terrassvärmare 2100W.


Landmann 12049 tog hem priset som vinnare i tidningen Hus och Hems test om de bästa terrassvärmarna.
altanvärmare gasol, terrassvärmare hängande test, infravärmare test, terassvärmare test, bästa infravärmaren, infravärme balkong bäst i test, infravärme test, gasolvärmare utomhus bäst i test, infravärme bäst i test, terrassvärmare tak, terassvärmare el, test infravärmare, terassvärmare bäst i test, terrassvärmare rea, balkongvärmare, bäst i test infravärmare, värmelampa balkong, bästa gasolvärmaren, infravärmare gasol, infravärmare hängande bäst i test

Gör sommarmiddagen utomhus till en succé med de bästa terrassvärmarna!


Tips 1: Om du gillar att sitta ute om kvällarna, kanske ta ett dopp i ditt spabad, men har problem med myggor kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa myggfångaren. En bra träolja skyddar och bevarar dina träytor, vilket gör middagar ute på altanen mycket trevligare!


Tips 2: För en frodigt trädgård som är inbjudande rekommenderar vi ett bra bevattningssystem tillsammans med en kompostkvarn som återvinner trädgårdsavfall till näringsrik jord för ditt växthus eller annan odling. 


När träden börjar fälla sina löv håller du trädgården i schack med en bra lövblås

 

Tips 3: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har terrassvärmare rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa terrassvärmaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!
Vanliga frågor och svar

 • Hur bra är terrassvärmare?
  En bra terrassvärmare gör det mycket mer behagligare att sitta utomhus under kvällar när det kyler på lite extra. De är dessutom enkla att använda och placera så du får värme exakt vid den yta du önskar.
 • Vilken terassvärmare är bäst?
  Den bästa terrassvärmaren just nu är Sunwind Antracit som är utnämnd till "terrassvärmare gasol bäst i test". Vi har även utsett "infravärmare bäst i test" från Termo Pisa samt "elektrisk infravärmare bäst i test" från Hortus.
 • Hur mycket el drar en terrassvärmare?
  Våra terrassvärmare bäst i test drar mellan 900-1200 W.
Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor och övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Terrassvärmare

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ekonomi och teknik - bland annat inom ljud och bild. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över finansiella produkter, snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Philip har en utbildning inom International Business på Stockholms Universitet samt inom Corporate Finance & Investment Banking från Politecnico di Milano i Milano, Italien. 


På fritiden umgås Philip allra helst med vänner och lyssnar på musik.


Vill du komma i kontakt med mig kan du maila till [email protected]


Testet uppdaterades senast