Terrassvärmare bäst i test

Tester på bästa terrassvärmaren

Vill du veta vilken terrassvärmare som är bäst i test 2021? Då har du kommit helt rätt! Som vanligt här på Bäst i test Guiden har vi pratat med både experter och konsumenter för att få ett så bra svar på frågan som möjligt, allt för att du ska kunna göra ett så klokt köp som möjligt.

 

I detta test har vi tagit fram en större värmare som drivs av gasol, vilken är vår terrassvärmare bäst i test samt en mindre portabel infravärmare bäst i test som drivs av el.


Innehållsförteckning


Bästa terrassvärmare 2021

Terrassvärmare gasol bäst i test

Landmann 12049

Terrassvärmare bäst i test Landmann 12049
  • Tilt-skydd

  • Två tub-anslutningsalternativ

  • Reflektorn blir väldigt varm

Infravärmare bäst i test

Termo Pisa

Terrassvärmare bäst i test Termo Pisa
  • Liten och smidig

  • Cool Touch så du inte bränner dig

  • Timer


Därför ska du ha en terrassvärmare

Efter vintern lockar det extra mycket att börja vistas ute igen. Kvällarna kan tyvärr ofta vara kyliga i vårt land, både på våren, sommaren och på hösten. Med hjälp av en terrassvärmare blir det genast mer behagligt att sitta ute - även vilken årstid det nu än är. Förläng där med säsongen utomhus med en skön värmare. 

 

PS: Älskar du att sitta ute under sommarkvällarna men har problem med mygg? Läs då även vårt myggfångartest här!
Terrassvärmare gasol bäst i test 2021

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi tagit fram en testvinnare åt er. Vinnare är ingen mindre än gasolvärmaren Landmann 12049.

 

Utöver de två testvinnarna som finns med i detta test finns det även andra märken som också håller mycket god kvalitet, bla. Opranic, Hortus, Termo, och Silverline. bästa terrassvärmaren, altanvärmaren - bäst i test - Landmann 12049


Bästa terrassvärmaren just nu - Landmann 12049

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Gilla 1

 

 

Här köper du gasolvärmaren:

Aktuella butikspriser per den 26 februari 2021
Prisjakt de bästa priserna på Landmann 12049
prisjämfört med Prisjakt

 


Landmann 12049 är en terrassvärmare som drivs av gasol. Den är lätt att använda och du har två tub-anslutningsalternativ, PC10- eller PC5-tub.

 

Dess höjd är 220 cm och bredden är 75 cm. Den är utrustad med ett tilt-skydd så den aldrig skall tippa över. Att den drivs av gasol tar även bort alla jobbiga sladdproblem.

 

Den har en justerbar värmekontroll så du kan hitta perfekt nivå för dig och ditt sällskap. Det är även bra då du inte behöver maximera värmen ifall det fortfarande är relativt varmt ute.

 

På toppen av värmaren är den utrustad med en stor reflektor som får värmen att sprida sig sfäriskt runt värmaren för att hela sällskapet skall kunna ta del av värmen.

 

När det kommer till montering av din Landmann 12049 anser konsumenterna att det är väldigt enkelt.

 

Landmann 12049 har en reglerbar effekt från 5,9kW till 9kW. Reflektorn (toppdelen) av värmaren kan bli väldigt varm, upp mot 200 grader, så rekommenderat avstånd från reflektor till tak är minst 50 cm. 

 

Så säger experterna 

Aftonbladet, 2019, gjorde ett test med 11 terrassvärmare. Landmann 12049 fick 4 av 5 stjärnor. De gillar den och tycker att den har bra funktioner men gillar inte att dess höjd försvårar möjligheten för att den ska kunna stå under tak. Vinnare i testet blev Cotech Terrassvärmare 2100W.

 

2013 blev tog Landmann 12049 hem priset som vinnare i tidningen Hus o Hems test om de bästa terrassvärmarna.

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Enkel att installera och den värmer bra. Hittils håller den vad den har lovat", "Kom snabbt med leveransen och den var superenkel att installera", "Den står handfast på marken och värmer bra. Är glad att jag köpte en gasolvärmare eftersom vi inte har några eluttag vid vår uteplats".

 

Och finns det några nackdelar med Landmann 12049? De vill vi ju självklart också veta! Det finns en recension där en konsument nämner att Landmann 12049 inte värms upp tillräckligt för att kunna värma men det verkar som att det är ett produktionsfel för just den värmaren då resten av recensionerna hyllar den. Förutom det finns det en liten beklagan över höjden på värmaren som är 2.2 m och att den därför inte kan stå under låga tak.

 

Här köper du gasolvärmaren till bästa pris

Fristående infravärmare bäst i test

Är Landmann 12049 lite för stor och otymplig för din uteplats? Då vill vi här på Bäst i Test Guiden tipsa om en mindre terrassvärmare, Termo Pisa.


Här hittar du den bästa infravärmaren! Vinnaren värmer upp de kalla kvällarna så att du kan njuta av gott sällskap, året runt!

Bästa infravärmaren just nu - Termo Pisa

(Klicka på bilden för att få mer information om bästa priset på produkten)


Gilla 1 Se dagens aktuella pris

 

 

Här köper du infravärmaren:

Aktuella butikspriser per den 26 februari 2021
Prisjakt de bästa priserna på Termo Pisa
prisjämfört med Prisjakt

 


Utmanaren kommer från Termo. Tillskillnad från vår gasoldrivna testvinnare är värmaren från Termo en infravärmare, som istället för gasol, kopplas in i ett vanligt el-uttag. 

 

Denna relativt lilla och kompakta värmaren är räddaren i nöden nu när det börjar bli kallare. Infravärmaren är 85cm hög och 18cm bred. Tack  vare att den inte tar så mycket plats passar den perfekt till dig som har balkong eller ett uterum med lägre takhöjd (en värmare klarar ca 10-12 kvm). 

 

Infravärmaren kommer med ett par smarta finesser. En av dem är Cool Touch Technology vilket gör att du inte bränner dig ifall du skulle stöta emot värmarens galler. Värmaren kan även användas i ett oscillerande läge vilket betyder att den snurrar runt i en vinkel på 80 grader. Slutligen går det att sätta en timer, då körs värmaren i max 4 timmar för att undvika att den står på i onödan. Behövs värmaren igen efter 4 timmar är det bara att sätta på den igen. 

 

Infravärmaren är även utrustad med ett tippskydd vilket förhindrar att infravärmaren skulle välta. Dess namn "Pisa" har därför få saker gemensamt med det lutande tornet.

 

Värmaren drivs via ett vanligt el-uttag och har en effekt på antingen 450 eller 900W. Detta räcker gott och väl för att värma en mindre uteplats/balkong/uterum. Strömkabeln är 1,8m lång. 

 

Så säger konsumenterna 

Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;


"Får plats på min lilla balkong och värmer väl. Hade dock uppskattat om det fanns flera värmelägen", "Fungerar perfekt till mindre sällskap", "Så nöjd med denna värmaren. Brukar ha den på min lilla balkong där den extra värmen låter mig sitta ute längre utan att frysa".


Här köper du infravärmaren till bästa pris

Tips 1:Vi kan också tipsa dig om att läsa vårt test om trådlösa mobil-högtalare eller testet om multiroom högtalare.

 

Tips 2: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har REA på ovanstående terrassvärmare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa terrassvärmaren till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Philip Andrén

Bäst i test: Terrassvärmare

Testet skrevs och uppdaterades senast