Kapselmaskin bäst i test - kaffekapselmaskin

Kapselmaskin bäst i test 2023

Vi har tagit reda på vilken kaffemaskin med kapslar som är Bäst i test 2023! Genom att läsa experternas tester, både i tidningar, på internet och från testlabb, samt läsa användarnas omdömen, har vi tagit fram en testvinnare som gör det enkelt att få till den där perfekta koppen kaffe. 

 

I detta test har vi även tagit fram de bästa kaffekapslarna online med de bästa priserna. Se länken nedan för att komma direkt till dem. 

 

Bästa kapselmaskinen just nu

Bäst i test Nespressomaskin

Nespresso Citiz&Milk

Kapselmaskin bäst i test Nespresso Citiz&Milk
 • Snabb uppvärmning

 • Kapslar går att köpa i mataffären

 • 2 koppstorlekar

 • Skummar fluffigt skum

 • Packningen runt locket på skummaren kan lätt slitas efter några diskar

 • Liten vattenavfallssamlare

 • Liten samlare av använda kapslar

priser i samarbete med Prisjakt
Nespresso kapselmaskin - bäst i test 2022

Efter att ha läst tester, pratat med experter och hört vad konsumenterna säger så har vi plockat fram en testvinnare för er. Vinnare är ingen mindre än Nespresso Citiz & Milk


Bästa kapselmaskinen just nu - Nespresso Citiz & Milk

(Klicka på bilden för att få mer information om lägsta priset på produkten)

Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 24 september 2023

De bästa priserna på Nespresso Citiz&Milk Visa färre priser Visa fler priser


En nespresso maskin är det enklaste sättet att få bra kaffe på. Genom att endast trycka på en knapp och få kaffe serverat prydligt i två olika storlekar, blir det enklare och roligare att servera kaffe. Med kapselmaskinen Citiz & Milk kan du dessutom skumma mjölk i mjölkskummaren som följer med. Häll bara i önskad mängd och låt skummaren göra sin grej. Citiz & Milk har en avtagbar vattentank på 1 liter. Detta brukar räcka till drygt 10 lungo (större) koppar. Även mjölkskummaren rymmer 1 liter. 


Med en kompakt design är Citiz & Milk en snygg pjäs som inte tar alltför mycket plats på köksbänken. Den mäter endast 21 x 37 cm (inklusive mjölkskummare) och kommer i en rad olika färger. 

 

Plattformen där du ställer koppen på går att fälla ned vilket tillåter större variation av olika koppstorlekar Citiz & Milk är lätt att använda. Kapseln läggs in i luckan och sedan bestämmer du vilken storlek (espresso eller lungo) på koppen som du vill ha. För att få skummad mjölk till din kaffe är det bara att hälla i mjölk i skummaren och låta den göra sin grej, helt automatiskt. 

 

Resultaten från Nespresso maskinen lovordas från både konsumenter och experter. Med en rik smak och härlig crema (bruna skummet) får du en gedigen kaffe som kan liknas vid barista-klass. 

 

När det kommer till resultatet av kaffet så lovordas Citiz & Milk. Det blir en väldigt rik smak på espresson samt så blir creman (lilla bruna skummet på toppen av espresson) fyllig. Trycket som är det viktiga när man gör espresso ligger på 19 bar hos Citiz & Milk.

 

Rengöringen av Citiz & Milk är väldigt enkel. Det är dock viktigt att du diskar mjölkskummaren direkt efter bruk för att det ej ska mögla. För att rengöra maskinen är det bra att köra maskinen utan kapsel och få det varma vattnet att dra med sig smuts. Om du vill avkalka din nespresso maskin gör du samma sak fast tillsätter en avkalkningsvätska eller en 50/50 mix av vatten och vinäger. 

 

Vad händer med alla kapslar om används då? Efter användning släpps de ned i kapselhållaren. Där ryms ca 10 kapslar. När kapselhållaren är full tar du enkelt ut den och tömmer på gamla kapslar. 

 


 

Om du älskar kaffe och enkelhet så är Nespresso Citiz & Milk ett perfekt val för dig. Om du ser dig själv som en finsmakare och söker toppkvalitet på ditt kaffe så ta gärna en titt på vårt test om den bästa espressomaskinen


Utöver testvinnaren gör Nespresso många olika bra kaffemaskiner, däribland Nespresso Essenza Mini, Pixie och Vertuo plus; alla mindre kaffemaskiner som passar hemmets kaffebehov.


Som alltid här på Bäst i test Guiden tar vi även reda på vad konsumenterna tycker om sin produkt, här kommer några exempel;

 

"Denna maskinen är riktigt bra. Perfekt storlek för vårt lilla kök och den har sparat oss mycket pengar på att göra bättre kaffe hemma än vad vi hittar ute. Skummaren jobbar snabbt och gör det så bra!"

 

"Jag fick en Citiz i present av en vän och blev kär i den direkt. Den fungerar så bra - fyll på med vatten, droppa i en kapsel och tryck på knappen. Den värms upp snabbt, ca 30 sekunder"

 

"Det finns väldigt få kaféer i området där jag bor som gör cappuccino så som jag gillar det. Tidigare var en god kopp något sällsynt men med min Nespresso Citiz & Milk är det så mycket lättare. Det tar ingen tid alls och kräver ingen ansträngning från mitt håll".

 

Och finns det några nackdelar med Nespresso Citiz & Milk? De vill vi ju självklart också veta! I stora drag så finns det inget ökänt problem med kapselmaskinen mer än små petitesser som att den låter en del när den brygger samt att indikatorn för låg vattennivå indikerar för sent.

 

Köp kapselmaskin bäst i test till lägst pris

Hos dessa butiker kan du beställa din nya maskin bekvämt och enkelt. Då kan du också få den levererad direkt hem till dörren. 


Hemmy.se säljer just nu Nespresso Citiz&Milk för 2265 kr. Frakten ingår i priset.

2265 kr är det lägsta priset just nu för Nespresso Citiz&Milk!

Tretti.se säljer Nespresso Citiz&Milk för 2328 kr. Frakten hem till dig ingår också i priset.

Whiteaway erbjuder Nespresso Citiz&Milk just nu för 2561 kr. Frakten ingår även i priset.

Hos Cervera kan du köpa Nespresso Citiz&Milk för 2999 kr. Frakt ingår i priset.
Så gjorde vi testet

I vår undersökning av kapselmaskiner har vi tagit reda på vilka maskiner som både experterna och användarna tycker om allra mest. Detta har vi gjort genom att läsa experternas tester och sedan tagit reda på vad användarna har att säga om de olika kapselmaskinerna i sina recensioner. 


Utöver det har vi även undersökt de olika kapselmaskinerna som var med i experternas tester och jämfört deras funktioner, prestanda och pris för att hitta den allra bästa. Och efter att ha undersökt detta kunde vi utse en kapselmaskin som håller en hög prestandanivå till ett schysst pris.
Köpguide

En kaffemaskin med kapsel är den enklaste vägen till en gott kaffe, mycket tack vare den enkla användningen där du endast behöver trycka på en knapp för att sätta igång. Utöver det är de väldigt stilrena och blir ett snyggt tillskott på köksbänken, perfekt för det moderna hemmet. Det som skiljer en kapselmaskinen mot en halvautomatisk espressomaskin är att den färdiga kapseln, som släpps ned i maskinen. I kapslarna finns malet, vakuumförpackat kaffe med olika smaker och intensitet. I halvautomatiska och manuella espressomaskiner mals kaffet direkt i maskinen.


Den tillverkare som är mest framstående när det gäller kaffemaskiner med kapslar är Nespresso. Vi har med vårt test därför utsett den bästa nespresso maskinen just nu.

Här är 6 viktiga saker att tänka på när du ska köpa en kapselmaskin:


 1. Kompatibilitet: Se till att kapselmaskinen fungerar med dina favoritkapslar.
 2. Kapacitet: Välj en maskin med rätt vattenkapacitet för din dagliga användning, allra helst lite mer - ifall du har besök. 
 3. Funktioner: Det är viktigt att kapselmaskinen har automatisk avstängning och justerbar storlek på koppen. Sedan finns det alltid bonus-funktioner som mjölkskummare vilket är bra för dig som gillar just detta.
 4. Pris: Tänk på din budget och vilka funktioner du behöver.
 5. Varumärke: Välj ett pålitligt varumärke för att kunna få rätt service när detta behövs.
 6. Storlek och design: Tänk på platsen där maskinen ska stå och välj en som passar in i köket.
Test kapselmaskin - experternas omdömen

thecoffeemaven.com tycker att Citiz & Milk är den bästa espressomaskinen som Nespresso tillverkar. När de drar upp nackdelarna så tycker de att det enda problemet är maskinens ljudnivå när den brygger. De ger Citiz & Milk 4,5 av 5 stjärnor.

 

Kaffebloggen coffeeaficionado.com ger Citiz & Milk 9/10 poäng. De gillar att den är välgjord och att den är enkel att använda. De gillar inte att den är dyr.

 

Råd & Rön gjorde ett test med 58 kaffemaskiner där Nespresso Citiz & Milk landade på första plats med 84 poäng. Andra maskiner på listan kom bl.a. från Delonghi, Krups, Dolce Gusto, Electrolux och Philips.

 

yours.co.uk gillar Nespresso Citiz & Milk och ger den 5/5 stjärnor! Recensionen avslutas med "Det är inte den billigaste kaffemaskinen på marknaden, men jag älskar den".


Andra kaffemaskiner med kapsel som rekommenderas av experterna är bl.a. Nescafe dolce gusto mini me och Bosch Tassimo. 

Kapslar till ditt kaffe

För att du ska kunna bruka din maskin så måste du köpa kapslar. Kapslarna köper du lättast online med leverans hem till dig.


Kapslar till din maskin

(Klicka på kapslarna för att hitta de billigaste kapslarna idag
)


Kaffekapslarna ligger i en vakuumförpackad alluminiumkapsel och de kommer i flera olika smaker och intensiteter så att du ska hitta din egna favorit. Det bästa med nespressos maskiner är att det finns andra kompatibla kapslar som går att köpa i din lokala matbutik. Men den bästa smaken får du med nespressos egna kapslar, där endast 1-2% av världens alla kaffebönor lyckas kvalificera sig till deras höga standard. 

 

Här köper du kaffekapslar till bästa pris

 

Här köper du kapslar hos InkClub

 

OBS! Var noga med att välja Nespresso-kompatibla kapslar till din maskin!

Tips 1: Du som går med i vår Facebook-grupp får information när någon av de rikstäckande kedjorna har Nespresso maskin rea på ovanstående testvinnare. På så sätt kan du göra ett riktigt fynd = den bästa kapselmaskinen till det lägsta priset. Klicka på GILLA så sköter vi bevakningen åt dig!


Tips 2: Vill du hellre mala kaffebönorna själv och ha en manuell eller halvautomatisk espressomaskin kan vi tipsa dig om att läsa vårt test om den bästa espressomaskinen. Men är det en traditionell kaffebryggare ni är ute efter så har vi utsett den bästa kaffebryggaren här
 

Vanliga frågor och svar

 • Vilken är den bästa kapselmaskinen just nu?
  Den bästa kapselmaskinen just nu är Nespresso Citiz & Milk. Det är en av Nespressos enklare och prisvärdare modeller; enkel användning och underhåll till minimum gör den till den bästa nespresso maskinen just nu.
 • Vilka kapslar passar till Nespresso Citiz & Milk?
  Du kan använda både Nespressos egna kapslar och andra från kompatibla märken, t.e.x. Lavazza. En kapsel från Nespresso kostar från 3 kr och uppåt medan de från kompatibla märken har en kostnad på ca 1-2kr per kapsel.
Ett urval av Bäst i test Guidens tester av köksmaskiner


Du hittar även fler relaterade tester inom underkategorierna barn, dammsugare, grill, gräsklippare, inredning, klimat, klädvård, köksmaskiner & kökstillbehör, mat, trädgård, vitvaror, väskor & övrigt till hemmet.
Philip Andrén

Bäst i test: Kapselmaskin

Philip - redaktör på Bäst i test Guiden.


Här på Bäst i test Guiden djupdyker Philip inom områdena ljud, bild och teknik. Släng gärna iväg en fråga till Philip om ni undrar över snabba datorer, schyssta hörlurar eller smarta hushållsapparater.


Vid sidan av jobbet studerar Philip även inom International Business på Stockholms Universitet. På fritiden umgås han allra helst med vänner och lagar god mat.Ursprungstestet skrevs 2019-08-05 och uppdaterades senast